30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Yucca værelse landing og pleje foto

Dyrkning af yucca's indendørs palme

En frodig og smuk yucca er en af ​​de almindelige indbyggere i boliger, lejligheder og kontorer. Det er altid et grønt trælignende palme, der tilhører familien af ​​Agavovs. Moderlandet af yucca er tropiske lande. Hvis du kan lide yucca, er hjemmeplejen bag det ret simpelt og ikke arbejdskrævende, så vil vi fortælle dig, hvad denne plante kan lide, og hvordan man kan formere palmen.

Denne eksotiske er præget af langsom vækst. I hjemmet kan du med en passende pleje vokse en blomst op til fire meter høj. Et ideelt sted for væksten af ​​yucca er vindueskarmen på sydsiden. Værelsespalme reagerer meget på mangel på lys, og som følge heraf mister dets skud deres naturlige dekorativitet.

I hjemmet blomstrer denne plante næsten ikke og bærer ikke frugt. Til dato er der mere end 15 sorter af dekorative yucca. De mest populære er:

Især populær i kontorer og huse er yucca elefanten. Denne ornamental løvbusk tager succes i ethvert rum og kræver ikke særlig pleje.

Omsorg for et eksotisk palme derhjemme kræver ikke stor indsats. Men denne uhøjtidelige evergreen busk skal dog have visse betingelser for tilbageholdelse.

Da yucca er det oprindelige land i Mexicos tropiske zoner, kræver det en høj temperatur af indholdet med en moderat mængde fugtighed. Derfor bør blomsten placeres på vinduerne på sydsiden. Utilstrækkelig belysning fører til aktiv strækning af skud og neddypning af løv.

Vanding af anlægget er lavet under hensyntagen til alder, pottestørrelse, samt temperatur og luftfugtighed i rummet. Om sommeren skal planten vandes oftere efter hver udtørring af jordens øverste lag. For en kapacitet på fem liter jord er der brug for en og en halv liter vand. Vanding et værelse palme er kun nødvendigt med sovende eller regnvand. I løbet af efteråret-vinterperioden reduceres vandingen af ​​yucca for at forhindre rottning af rødderne.

Pleje af yucca derhjemme omfatter regelmæssigt tilskud. Foder udføres i perioden med aktiv udvikling og vækst af planter - om foråret og sommeren. Periodisk fodring er 1 gang om 20 dage. Gødninger til palmer kan købes hos enhver blomsterbutik. Det er værd at huske at befrugte blomsten umiddelbart efter transplantationen ikke burde være. Du bør heller ikke fodre planter, der er ramt af sygdomme eller skadedyr. Om vinteren har det indendørs palme ikke brug for gødning. På dette tidspunkt har hun en hvileperiode. For ikke at overdrive det med næringsstofkomponenter, foretages top dressing i henhold til instruktionerne.

Palmen trækker sig ved hjælp af frø eller stiklinger. Til plantning af frø er et mini drivhus bygget. Derefter skal du forberede et substrat af sand og græs. Frøene bliver sået overfladisk, bestrøget med et tyndt lag jord og dækket af et gennemsigtigt glas. Yderligere pleje af kimplanterne består i hyppig luftning, periodisk sprøjtning og fjernelse af det dannede kondensat. Sprøjtningsproceduren vil øge fugtighedsniveauet til 80%, hvilket er meget vigtigt til plantning. Inden for 30-40 dage skal de første skud optræde.

Reproduktion af yucca hjemme er vegetativt mere succesfuld end metoden til plantning med frø. For dette er stiklinger, stiklinger og også kufferter skåret i skud med sovende knopper egnede.

Stiklinger er adskilt fra moderplanten og forankret i fugtigt sand. Skuddene tager rod i 40-60 dage med en temperatur på 20-23 grader og høj luftfugtighed - op til 70-80%.

Til reproduktion ved hjælp af apikale stiklinger skal du bruge apisk skydning. Den skæres med en skarp genstand, og de skårne steder behandles med kulpulver. Herefter tørres stilken i en halv time i frisk luft i en skyggefuld beliggenhed. Skyddet klar til plantning uddybes i en blanding af græs og sand og dækket af gennemsigtig polyethylen. Før dækket af den plantede skyde er jorden fugtet fra sprøjtepistolen. Den apikale stamme kan roteres i kogt vand med tilsætning af aktiverede kulpiller. Nedfaldende blade under rooting fjernes. Så snart de første rotter ser ud, kan skydningen plantes i jordsubstratet.

Plantering af kufferten med sovende knopper er lavet i vandret stilling i den tilberedte jord. Bagagerummet er lidt deprimeret ved at trykke. Dette sikrer bedre kontakt med jorden. Efter et stykke tid ekstraheres det fra jorden og opdeles i skud. Steder med udskæringer på stiklinger behandles med kulpulver og får lov til at tørre i 30 minutter. Hver stilk er plantet i en separat gryde.

Room palm, ligesom andre planter, har før eller senere brug for en transplantation. Transplant denne plante hvert tredje år med en delvis udskiftning af den gamle jord med en ny. Transplantationen udføres når som helst på året, selv om vinteren. Men den bedste tid til denne procedure er foråret.

Transplantation yucca bør være meget forsigtig med ikke at skade rodsystemet, ellers kan planten blive syg. Som følge heraf vil processen med tilpasning af blomsten blive forsinket. Før du planter på en blomst, fjern gamle skud og skrumplede blade.

Plantetransplantation udføres i en beholder med en diameter på 4 cm mere end rodsystemet. Vasen skal tages med en dybde på to gange mere end den foregående kapacitet. Det skal være stærkt og ikke deformere under transplantationen.

I bunden af ​​landingskapaciteten sætter vi et drænlag af ekspanderet ler, derefter den forberedte jord. Hvis jordkatten ikke mister næringsstoffer, udføres transplantationen ved overførsel til en større krukke. Formede hulrum er fyldt med ny jord. Efter plantningen vandes planten rigeligt. Transplantationen af ​​unge prøver foregår efter et år.

Beskæring og dannelse af et frodigt træ

Beskær yucca før starten af ​​aktiv vækst i slutningen af ​​vinteren - det tidlige forår. Det er værd at huske at efter denne procedure stopper plantens stamme sin vækst. Derfor er det tilrådeligt at trimme blomsten, når dens kuffert er mindst fem centimeter tyk.

Til denne procedure skal du bruge en skarp kniv, der tidligere er desinficeret i alkohol. Klippet er lavet så højt som muligt fra jordens overflade. For ikke at beskadige vækstpunkterne, skal vertexet med blade skæres langs hele trunkens diameter uden at bryde af. Klippet behandles med pundet aktivt kul for at undgå problemet med at rotte stammen. Den trimmet plante er udsat for et godt oplyst sted i solen og giver systemet vanding. En ikke-plante bør vandes ikke så ofte - 2 gange om ugen.

Ca. 3-4 uger begynder sovende knopper i nærheden af ​​skåret at vågne op. De kan være fra 2 til 5 stk. Blomsten vil aktivt øge tykkelsen af ​​nye trunker. På planter, hvor stammen ikke er tykkere end fem centimeter, anbefales det at forlade to knopper. Hvis tykkelsen af ​​stammen er større, er fem nyrer tilbage. Skærepladen kan roteres i en beholder med et vådt substrat. Således kan du få en anden plante.

Om vinteren bør yucca holdes på de solrige vinduer. I dette tilfælde skal planten beskyttes mod overkøling og overophedning. Den optimale temperatur om vinteren er 13-15 grader. I varmesæsonen behøver blomsten hyppig sprøjtning og sjældent vanding.

Yucca bladene er en indikator, der angiver den forkerte omhu og udseendet af sygdommen. De kan foldes i et rør, dækket af brune eller gule pletter.

De mest almindelige sygdomme i yucca

 • Brune plet på løvet. Dette er et tegn på, at planten er påvirket af svampen på grund af jordens eller luftens høje luftfugtighed. Berørte blade bliver gul, så de skal fjernes og vanding planterne for at reducere. En sådan blomst skal erstattes af et habitat og fuldstændigt elimineres ved sprøjtning.
 • Hvis en yucca begynder at rive en stilk - det er et tegn på, at planten er påvirket af en svamp. Overflod af fugt i jorden eller manglende frisk luft i rummet - årsagen til forekomsten af ​​denne sygdom. Hvis blomsten er delvist påvirket, kan den stadig genoplives, rydde bagagerummet af nedbrudt væv. De lancerede kopier kasseres sammen med potten for at forhindre forurening med en række stående sunde blomster.

Ofte på en yucca kan man godt lide at slå sig ned med et falskt hegn, edderkoppemide og skjoldbladlus. Det første insekt smitter stængler og blade på begge sider. Sådanne blomster stopper deres vækst, deres blade bliver gule, så tørre og falde af. Hvis du ikke træffer rettidige foranstaltninger, kan blomsten dø. Behandling af sygdommen udføres med lægemidlet Actellyk. De tørre blomsternes blade og sprøjtes gentagne gange.

Spider mider vises i rum, hvor luften er for tør. Det påvirker blomsternes blade fra undersiden. Først bliver bladene gule, så bliver de dækket af hvide pletter, bliver træg og helt dør. Kæmpemidler - Forøgelse af luftfugtigheden i rummet og behandling af berørte prøver med stoffer Fufan, Actellik eller Derris.

For at bekæmpe skjold vil bladlus kræve insekticider. Behandling udføres gentagne gange. I stedet for insekticider kan du tørre grunddelen af ​​planten med en opløsning af vaskesæbe.

Alle disse problemer skyldes primært ukorrekt pleje af yucca. Derfor opret din egen plads favorit skyldige betingelser og være opmærksom på at nyde sin skønhed hele året rundt.

Yucca Blomster: vokser derhjemme, foto

Eksotiske planter i hele tiden tiltrukket gartnere. En af de lyseste repræsentanter for klassen af ​​eviggrønne planter er yucca. Dette plantes oprindelige land, som tilhører agavefamiliens familie, er den fugtige subtropik i Nordamerika. Dette kræver, at ejeren skaber lignende forhold: klimaet skal være tørt og varmt. Men ikke alle har den nødvendige viden om reglerne for pleje af denne plante i hjemmet, reproduktionsegenskaberne mv.

Denne plante kan have enkelt eller forgrenet bagagerum. Yucca adskiller sig også fra andre planter, idet bladene ikke kun dækker grene, men også bagagerummet. De er lidt aflange og udgør en spids form i slutningen. Gennem sit liv blomstrer yucca meget sjældent. Dens blomster er store nok og har en hvidfarve. For mange forårsager de forening med klokker på grund af den oprindelige form. Mange gartnere vælger denne plante ikke for at nyde deres blomstring, men for at nyde det usædvanlige udseende. Efter alt, yucca ligner stærkt et miniatyr palme.

Hvis du skal dyrke yucca i potter, anbefales det at installere på et vindue på sydsiden. I dette tilfælde er det uønsket at blomsten udsættes for direkte sollys. I mangel af et lyst sted, yucca kan placeres i penumbra, hvor hun også vil føle sig godt. Men ikke regne med dannelsen af ​​en frodig grøn krone.

Ved sommers begyndelse anbefales det at tage blomsten på balkonen, eller den kan transporteres til dacha, hvor han skal finde et sted på gaden. Her får yucca den maksimale mængde lys. Pleje af planten er enkel, men i første omgang gør det ikke ondt at kende bekendtskab med de særlige forhold ved at plante denne plante.

Jeg vil gerne gentage igen, at yucca er en lysende plante. Derfor er det nødvendigt at opretholde en temmelig høj temperatur i det rum, hvor den vokser. Denne blomst reagerer med aktiv vækst, hvis temperaturen om sommeren er inden for grænserne på + 20 + 25 grader celsius. Ved starten af ​​vinteren anbefales planten at blive overført til et mørkt sted, hvor temperaturen skal opretholdes inden for + 10-12 grader. Det er vigtigt at sørge for, at der på denne tid af året ikke er nogen skarpe temperaturændringer, selv på trods af at planten på dette tidspunkt vil være i ro. Hvis temperaturen i luften i rummet falder under kritikmærkerne, vil anlægget ikke være klar til dette og vil dø.

Vanding er en af ​​de vigtige aktiviteter, der bestemmer, hvor stærk og sund planterne vil være. Yucca er ikke meget krævende på fugt, så hyppig vanding kan skade hende. Det er nødvendigt at passe det på overfladen af ​​jorden vandet stagnerede ikke i lang tid. Det føles heller ikke bedre, hvis det forbliver uden fugt i lang tid. Om vinteren bliver det vandet meget sjældnere. Det er normalt nok at vand en gang om ugen for at opfylde vandkravene.

Nyttig om sommeren er sprøjtning af planter, som skal gøres meget omhyggeligt. Under bladernes fugtighed skal man sørge for at være beskyttet mod sollys. Ellers vil det medføre forbrændinger. Det er også vigtigt at undgå under indgrebet af vandindgangen i bladernes rosetter og mellem trunkerne i nærliggende planter. Om vinteren sprøjtes bladene oftere end om sommeren, da rummets fugtighed sænkes. Denne foranstaltning er effektiv, hvis proceduren udføres mindst en gang om dagen om vinteren.

Når du dyrker planter i hjemmet, pleje dem Det indebærer en befrugtende. Og yucca er ingen undtagelse. Det er bedst at planlægge anvendelsen af ​​gødning til den varme årstid, når planterne kommer ind i et stadium af aktiv vækst. Tilsætning af gødninger vil ikke være nyttig, hvis de introduceres i jorden for ofte. Det er normalt nok at gennemføre denne operation hver anden til tre uger. Forøgelse af jordbundens kvalitet kan være ved at tilføje gødning, humus eller torv til det. Den bedste effekt kan opnås, hvis man i pleje af planter bruger specielle gødninger til agave.

Der er flere måder, hvorpå du kan sprede yucca derhjemme.

 1. Stykker af en stamme længde på 15 cm;
 2. Skiver og rodede toppe
 3. Barnestik.

Som et substrat, hvor plantematerialet vil slå rod, kan du bruge sand eller blanding baseret på sand og tørv. Når materialet er klar, skal planten plantes i en gryde, først fyldes med et grundsubstrat, som nødvendigvis skal indeholde trækul. Også i tanken skal du sørge for dræning, som kan bruges som stykker af rubble eller brudte crocks. Sidstnævnte er bedst egnet på grund af deres mindre vægt. Også mange gartnere dyrker yucca fra frø.

Reproduktion af yucca med en top cut

Når gartneren har den første voksne yucca busk, kan den bruges til opdræt derhjemme. Man må huske på, at dette burde være en blomst på mindst 30 cm. En af de mulige former for reproduktion af yucca palmen - brug af et håndtag, taget fra toppen.

 • til høstning af grenen skal skæres med en skarp kniv eller kniv. Høst ikke for meget plantemateriale - planten vil føle sig værre, hvis det efterlader få grønne blade;
 • Efter udskæring af stiklinger skal skærestederne smøres med knust kul. Efter lidt at vente kan du senere se, hvordan nye kviste begynder at vokse fra det sårede sår. Som et resultat gør sådan manipulation det muligt at få en spektakulær forgrenet yucca;
 • efter høstning af stiklinger skal du give dem tid til at tørre. Det tager normalt cirka to timer. Så skal de placeres i fugtigt sand. Indtil tiden kommer til at transplantere planter til et fast sted, skal de opretholdes i en våd tilstand. For at gøre dette kan spidsen placeres i et glas vand, efter at der er tilsat aktivt kul til det. Selv før rooting kan enkelte blade dø. Dette punkt skal spores og slettes. Når rodsystemet udvikler sig tilstrækkeligt godt, er det muligt at transplantere planten i en gryde.

Den operative metode til reproduktion af Yuki er brug af tønde stykker. Denne metode er mere egnet til de gartnere, der allerede har gentaget denne blomst. Først skal du omhyggeligt afskære en del af kufferten og placere den i det våde sand. Gør dette på en sådan måde, at plantematerialet er placeret vandret. Ved at holde sandet fugtigt, vil du hurtigt se, hvordan rødderne og knopper begynder at danne sig på stiklinger. Som følge heraf vil denne metode give dig mulighed for at få et par nye yucca kimplanter.

Reproduktion hjemme hos afkom

De afkom, som denne blomst ofte kan give, kan også fungere som et godt plantemateriale. Først skal du find den rigtige kapacitet, som er fyldt med fugtigt sand. Derefter er det nødvendigt at adskille afkomene forsigtigt og placere det i jordsubstratet, fastgør det lodret. Efter et stykke tid vil der vokse et lille træ fra det, hvorefter det bliver nødvendigt at tage sig meget omhyggeligt efterpå. Derfor bliver du nødt til at forberede dig på transplantationskrukken, fyldt med olieagtigt havejord.

Fordelen ved beskæring er, at det tillader dannelsen af ​​en frodig og forgrenet plantekron. For at gøre dette skal du fjerne en del af toppen af ​​bushen - ca. 10 cm. Anbring skæret, der skal behandles med pundet kul eller havevoks. En sådan operation kan kun udføres i forhold til de palmer, som kunne rodfæstede og nåede en højde på 60 cm.

At blomsten efter transplantationen voksede godt, det behøver ikke kun ordentlig pleje, men også en kvalitetsjordblanding. For at gøre dette har du brug for et haveareal, hvor du skal tilføje sand i mængden af ​​1/3 af volumenet af den tilberedte blanding. I bunden af ​​puljen læg knuste lig, og et stykke vandgennemtrængeligt geotekstil er anbragt på toppen. Derefter er kapaciteten fyldt med jord, men kun op til halvdelen af ​​volumenet. Efter færdiggørelsen af ​​de grundlæggende præparater, gå direkte til håndplantens transplantation.

 • Prøv i løbet af operationen at lade bushens rødder være så meget som muligt af det gamle land.
 • tag et værktøj til rådighed og poddite planten, så det let kan overføres til en forberedt gryde;
 • videre med rødder er det nødvendigt at trykke lidt ned på overfladen og fylde med resten af ​​den ubrugte jordblanding;
 • i sidste ende skal jorden i basalområdet være godt komprimeret.

Yuka er ikke anderledes end andre haveafgrøder, så hun skal sørge for passende pleje. Forringelse i en palme kan ses som følge af en læsion svampe eller bakterielle infektioner. Dette kan bestemmes af udseendet på blade af mørke pletter. Derefter kan det i mangel af foranstaltninger føre til blødgøring og nedbrydning af væv. I nogle tilfælde kan denne proces påvirke en del af kufferten.

I denne tilstand vil sygepleje involvere fjernelse af de berørte områder med en akut kniv. Det samme skal ske med hensyn til beskadigede blade. Uaffekterede dele af yucca bushen skal behandles med et systemisk fungicid. I denne periode er det nødvendigt at reducere hyppigheden af ​​vanding. De samme sygdomme kan påvirke og planter dyrkes i rumforhold. I dette tilfælde skal du passe dem på en lignende måde.

Yucca er resistent overfor mange skadedyr. Men den største fare for det er edderkoppemider, som det kan fange i varmt vejr. For at bekæmpe det anbefales at bruge en svag løsning af tinktur af tobak, som skal sprøjte stammen og blade.

Selvom yucca sjældent trives med sin blomstring, er mange gartnere dog interesseret i sit usædvanlige dekorative udseende. Derfor har mange, der fik mulighed for at nyde udsigten til dette anlæg, ofte givet målet om at plante det på deres websted. Dette er ret simpelt, hvis du følger dyrkning af yucca.

Pleje hjemme er ikke mindre vigtigt. Der skal lægges særlig vægt på forberedelse af jordblanding, For før transplantationen af ​​yucca til en ny placering skal der skabes optimale betingelser for væksten. Succesen i denne forretning afhænger også stort set af det korrekt udvalgte plantemateriale. Det er bedst at bruge stiklinger, som i de fleste tilfælde tager rod og bliver til en stærk sund plante.

Hvilken slags pleje derhjemme har du brug for en yucca?

I sydlige områder kan yucca, en indfødt indbygger i Mellemamerika, vokse i det åbne område, men i det centrale bånd mangler det varme, så det kan kun findes i interiørdesign. Pleje af yucca hjemme bør være baseret på vaner og præferencer af planter plantet derhjemme.

I naturen er yucca - helt eller delvis løvet, store buske. Hvis anlægget løv med de lavere niveauer visne og falde af, yucca er meget lig en palme med nøgne træagtige stængel og en tot stive blade på toppen. Det er imidlertid forkert at betragte denne agavekultur som tilhørende familien.

Den yucca er tæt, fremspringende i forskellige retninger eller lidt hængende blade, spidse lanseret. Bladene på bladpladerne er dækket af lange hårde hår. I naturen kan længden af ​​arket være op til en meter, fra blade af indendørs sorter beskedne og ofte vokser ikke mere end 50 cm. Men ved stue yucca, som på billedet, kan bladene være ikke kun grønt, men farverige, dekoreret med lyse gule eller hvide striber.

Med et så eksternt udseende, typisk for planter af ørkener og halvøtnener, er yucca overraskende smukke blomster, der smider ud kraftfulde lodrette peduncles, strødt med en masse knopper. Blomster ligner hvide, gullige eller lyserøde klokker.

Kom ind i huset med en temmelig lille plante, en yucca bliver til en stor busk eller et træ, der kræver speciel behandling og pleje om få år.

Hvordan pleje yucca'en for at holde den kompakt, lille, acceptabel for rummets dimensioner? Hvad skal der gøres for at få planten til at føle sig som hjemme?

Egenskaber af yucca pleje derhjemme

Som husplante er sorter i naturen vant til det tørre klima og solens overflod. Sådanne prøver tolererer temperatursvingninger, er ikke bange for tør lejlighedsluft, er uhøjtidelige for jordens sammensætning.

Og alligevel har en sådan hårdfør plante svage punkter. For yucca er den største fare for meget vanding, især i kombination med kold luft i rummet.

Tvivl om, hvorvidt du skal bruge yucca, bør en blomsterproducent udsætte proceduren for en dag eller to. Anlægget uden problemer vil lide en kortvarig tørst, men straks at vide om overskydende fugt.

Hyppigheden af ​​vanding og mængden af ​​vandingsvand afhænger af:

 • fra sæsonen;
 • fra temperaturen og luftfugtigheden i rummet eller i haven, hvor planten bæres i sommermånederne;
 • fra størrelsen af ​​blomsten i rummet yucca, som i billedet;
 • fra potens volumen og jordens evne til at fordampe vand.

Fra forår til efterår bliver jorden fugtet ofte og rigeligt, da substratet tørrer til en dybde på 2-5 cm. Derefter bliver vandingen mindre hyppig og mere sparsom. Jo koldere i rummet, jo mindre vand planter planten. Derfor er plejen om yucca i hjemmet konstant at blive justeret. Vandet med kunstvanding må ikke trænge ind i bladudløbet. Det er bedre ikke at hælde vand mellem potter, der vokser i en gryde. I begge tilfælde er der risiko for forfald, der truer med at miste blomsten.

Vanding kombineres med top dressing, som udføres fra forår til efterår. Det er især vigtigt at støtte planten i blomstringsperioden.

For yucca er tør luft ikke forfærdelig, men for at bevare bladernes renhed og forbedre vejrtrækningen i varmt vejr, kan kronen tørres af med en fugtig, velvredet klud. For at undgå forbrændinger, efter en sådan procedure, bør yucca ikke tages ud i solen. Det er mere hensigtsmæssigt at arrangere "vaske" af blomsten om aftenen, da kronen tørrer godt natten over.

Yucca elsker lys, varme, men kan ikke bære den kolde vind og træk. For at lette pleje af blomsten derhjemme finder yucca et sted på sydvinduet.

Store prøver placeres nær vinduet. Denne penumbra er også populær blandt planter. Det vigtigste er, at direkte sollys rammer kronen mindst tre timer om dagen, og planten lider ikke af overdreven fugt. Om sommeren udtages potten på en balkon eller veranda. Hvis året er varmt, og ejeren af ​​blomsten ikke er bange for sin spredning, så kan yucca plantes i jorden.

For frisk yucca, taget ud i frisk luft, som i billedet, vil temperaturen være omkring 18-25 ° C. Men med at sænke natternes temperaturer til 12-16 ° C, skal potten returneres til huset. Den minimale tilladte temperatur for denne kultur er +8 ° C.

Hvordan transplantere yucca derhjemme?

Transplantation til yucca, som for andre indendørs afgrøder, er en alvorlig stress. Derfor er det nødvendigt at gennemføre en sådan procedure i to tilfælde:

 • Når rodsystemet er vokset så meget, at det tog hele potten op uden at forlade et sted under jorden;
 • når planten har brug for akut hjælp på grund af rottende rødder eller andre fejl, der gøres, når man plejer yucca derhjemme.

I det første tilfælde overføres små planter til en gryde med lidt større diameter, hvor dræning er forhældet. Tomme områder er fyldt med et nyt substrat og samtidig fornyer det øverste lag af den gamle jord.

Men hvordan man planter et værelse yucca, på billedet, og plejer det, hvis planten så tager meget plads, og ejeren vil ikke tillade yderligere vækst?

For at begrænse væksten ændres potten ikke. Og inden du transplanterer yucca derhjemme, skæres plantens rodsystem med en ren skarp kniv om kvart. Skiverne behandles med jordkul. I gryden er en ny dræning og jord dækket. Og plant derefter planten. Nødvendigt frisk substrat hældes og toppen. Den årlige hældning af ny jord er begrænset i en situation, hvor planten allerede er for stor til transplantation.

Efter transplantationen bliver yuccaen ikke vandet overhovedet i to dage, og jorden er meget omhyggeligt og moderat fugtet og venter på overfladen at tørre.

Yucca vokser godt i det færdige købte substrat, men du kan gøre jorden med din egen hånd, blande sand og blade i lige store mængder. For at give mad tilsættes halvdelen af ​​humus til dem.

Reproduktion af yucca derhjemme

Som stammen vokser, er yucca baren bar, og det ligner et palmetræ. Jo højere træet bliver, jo hurtigere taber det dekorativitet. Hold og pas på ham, desto mere problematisk. Hvordan returnerer planten acceptabel størrelse og tidligere appel?

Det viser sig, at hvis en yucca skærer toppen med et bundt af blade og stykker af stammen mindst 10 cm, så kan du forynge den gamle plante og få en ny. I dette tilfælde er det slet ikke svært at pleje yucca "palm", på billedet, derhjemme.

Operationen udføres i foråret, når vækstperioden begynder. Forplantning godt vandet. Et par dage på yucca med en skarp kniv afskåret toppen. Den resterende stub kan skæres, efterlader den ønskede højde. Når befugtningsskiven tørrer lidt, behandles den med en havesaus.

Gryden overføres fra skyggen, hvor planten skal tilbringe omkring to måneder. I dette tilfælde behøver yucca ikke vanding. Uden en krone kan en plante ikke forbruge vand, som kun bliver en kilde til sygdom og rådne.

I varmen af ​​yucca's stamme ville de knopper, der tidligere var søvn, snart ses. Når nye rosetter af blade udvikler sig fra dem, overføres planten til lyset, og almindelig pleje af yucca begynder derhjemme.

Den øverste er ikke smidt væk, da det er et glimrende plantemateriale til hurtig reproduktion af yucca derhjemme. Sænk nedre blade fra toppen forsigtigt, og slip dråben i fugtigt sand, dække med en pakke eller film og læg i varme. Til rooting tager det ikke mere end en måned, og derefter overføres toppen med sine egne rødder til gryden, hvor yuccaen skal vokse yderligere.

Yukk overførsel efter køb - video

Hvis du har et spørgsmål, så kan du spørge det i kommentarerne til artiklen nedenfor!

Vores eksperter besvarer dit spørgsmål i den nærmeste fremtid (1-2 dage), abonner på kommentaren i tide for at modtage en meddelelse om svaret!

God eftermiddag! Min yucca er ved at dø. Efter min mening fyldte jeg det. Alle tre grene var dækket, bladene faldt og blev blege. Vær venlig at rådgive - hvad skal der gøres og kan det reddes?

At dømme efter din beskrivelse er planten påvirket af et falskt hegn. Hvis du ikke træffer rettidige foranstaltninger, kan blomsten dø. Behandling af sygdommen udføres med lægemidlet Actellyk. De tørre blomsternes blade og sprøjtes gentagne gange. Selvfølgelig skal vanding justeres. Hvis jorden er for våd, skal du tage en pause i vanding. Derefter vandet anlægget med en opløsning af jod (pr. 1 liter vand 2 dråber iod).

Tak for svaret. Jeg ødelagde blomsten. Beskærede grenens ender - bagagerummet er hvidt og begyndte at blive skåret under - bagagerummet - sort. Sandsynligvis er det nødvendigt at smide alt ud? Og hvad er et falsk hegn? Jeg er meget ked af yucca - jeg har boet i 8 år!

Disse er skadedyr af planter. Nu er dine andre planter truet, hvis der er nogen i dette rum. Det er nødvendigt at undersøge alt grundigt og udføre behandling for forebyggelse.

Og udadtil i hvad der udtrykkes?

Hvis du omhyggeligt undersøger planten, så på bagagerummet og bunden af ​​bladet kan du finde små vækstpunkter. Første gul og efterår blade, og så kan planten dø. Du synes at have overlejret to faktorer - skadedyr og overskydende fugt.

Tak! Jeg har mange forskellige farver, jeg vil undersøge alt. Og hvilke planter er mest modtagelige for disse skadedyr?

Shield og False Scallop holder sig til planten og drikker saften. Næsten alle planter er truet. Parasitten skal skrapes af, og læsionerne skal mærkes med vodka og derefter vaskes med en sæbeopløsning.

Tak for dit råd! Og du kan stille et spørgsmål om aloe?

Ja, spørg venligst.

Jeg har aloe - han er allerede mindst 15 år gammel. Der er grene, der allerede har en træstamme. Og i år er der mange unge skud. Jeg skal transplantere, men jeg er bange for, når jeg afbryder - jeg ødelægger de gamle skud. Og jeg bruger dem til honning. formål. Hvad rådgiver du?

På den alder kan aloe kaste blomster. Jeg ville simpelthen overføre til en mere rummelig gryde med tilsætning af frisk jord. Dette giver mulighed for at redde hele planten. Gamle til medicinske formål, og unge skud kan vokse. Det er selvfølgelig kun muligt, hvis den gamle tønde ikke har nogen problemer. At adskille en ung spire uden problemer er kun mulig, hvis den har sin rod.

Tak, jeg vil forsøge at gøre det. Jeg er meget glad for at kommunikere med dig.

God eftermiddag! Jeg vil også gerne spørge om aloe. Jeg lagde ham i en større krukke. Men jeg måtte afskære nogle gamle grene. Kan de være rodfæstet? Og hvor meget skal du forlade stammen?

Prøv at rod. Skal kun skæres til stedet for aktiv sap flow. For tørt vil stammen ikke give rødder. Den friske snit behandles med majsrot og plantes straks i en fugtig jord. Gør plantedækslet af en gennemsigtig pakke.

God aften rådgiver købte en yucca plantet hjemme i polisadnik i 3 år og jeg kan ikke se nogen ændringer, der sidder på et sted, der kan gøres

Det kan være, at sædet ikke sidder korrekt, eller hvis sædet ikke er valgt. Læs artiklerne på vores hjemmeside for at finde årsagen selv. Hvis alt er gjort korrekt, skal du lægge op på planten. Du har brug for vækststimulerende midler. Det ville være rart at tjekke rodsystemet, måske er problemet i det.

Er det muligt at bestemme fra fotografiet, om min blomst er syg og hvad er disse lyse pletter (striber) på nogle blade?

Jeg vand en gang om 7 dage (ca. 0,5 liter vand.

1. Hvad kan jeg gøre for at forbedre mit helbred?

2. Er det muligt at trimme bladene i bunden af ​​bagagerummet?

Klik på PHOTO:

Måske syntes pletterne af mangel på lys, og selve kufferten er meget langstrakt. Desværre viser billedet ikke rigtig godt, hvis der er sidegrener. Hvis yucca vokser i en enkelt stamme, ville det være mere tilrådeligt at afskære toppen for at stimulere udseendet af laterale skud. Stærkt beskadigede blade kan også fjernes.

Tak Olga, blomsten er på et meget lyst sted, der er ingen sidegrener. Det er muligt på disse billeder, det er bedre synligt På mig i andet rum præcis det samme og der er det OK ...

Desværre er billedet ikke blevet knyttet til kommentaren. Hvad angår pletterne på bladene, hvis belysningen er OK, kan planten blive skadet af skadedyr. Kontroller omhyggeligt bladene, især bagsiden. Derudover kan små insekter leve mellem rødderne. Prøv at transplantere yucca, helt erstatte den med jord. Samtidig er det muligt at afskære spidsen, så kufferten smider ud af sideskuddene, og hvis det ønskes, skærer den skårne del rod for at få en anden plante.

Ny jord skal kalcineres før brug, og vask rodsystemet af yucca i en opløsning af kaliumpermanganat. Hvis du finder røde rødder, skal de skæres til levende væv. Steder af skiver drys med knust trækul. Egnet og aktivt kul i tabletter. Efter transplantation kan yucca kun vandes på den tredje dag.

Tak Olga, jeg vil forsøge at gøre alt, hvad du rådede og vedhæfte et foto, hvilket ikke er hvorfor det var sidste gang.

Klik på PHOTO:

Brune ender af yuccas. Hvad skal jeg gøre?

Min palme dør, bagagerummet er ophørt med at holde fast, jeg styrker planten, sæt støtterne. Så nu er bladene bøjet. Og hun ser meget dårlig ud. Hvordan kan jeg gemme det eller kan spidsen afskæres som beskrevet ovenfor for at forynge planten?

Hun har vokset med mig i lang tid, hun er 13-14 år gammel.

En solid alder for din yucca. Sandsynligvis er det sandt, det er tid til at forynge anlægget, især da det ser dårligt ud. Du kan selvfølgelig forsøge at tage håndfladen ud af puljen og inspicere roten til rot eller skadedyr, hvis du kan gøre det uden at bryde planten endnu mere. Jeg ville ikke risikere og ville simpelthen afskære toppen.

God eftermiddag. Jeg har sådan en blomst vokser i mit værelse. Ved beskrivelser svarende til yucca. Fortæl mig - er der en allergi over for det? Jeg begynder at kvælge med perioder med alvorlig smerte i næsen og chokhoste - sønnen siger, at det er muligt at være allergisk overfor blomsten. Så hvorfor perioderne, ikke konstant? I så fald vil du højst sandsynligt give det til nogen. Jeg vil være taknemmelig for svaret.

Klik på PHOTO:

Din plante er mere som en duftende dracaena - det er ikke allergifremkaldende. Men yucca er ifølge forskellige kilder til videnskabelig litteratur ret i stand til at sikre phytoncider, som fremkalder manifestationen af ​​en allergisk reaktion hos følsomme mennesker. Under alle omstændigheder anbefales sådanne planter ikke at blive opbevaret i soveværelset og i børnenes værelse. Det bedste sted for blomster er stuen eller hallen, hvor der er mulighed for at flygte.

Den afskårne top af yucca blev givet til de "gode hænder". Roten er god, rodfæstet i vandet. Først nu er kufferten snoet som en serpentin. Er det muligt at lukke planten, når den plantes i en gryde, hvilket giver den en lodret position?

Du kan selvfølgelig prøve. Men der er en nuance - vil ikke vand komme ind i stikkontakten, når de vandrer, hvis yucca er for dybt? Når alt kommer til alt, vil planten hurtigt rotere og dø. Måske før rooting ville det være nødvendigt at skære det snoede kuffert til et højt sted (hvis der er en sådan mulighed)?

God eftermiddag! Men jeg har en yucca i denne tilstand som i billedet i 7 måneder. Først var der 3 kufferter, hvoraf de to mindre var tilsyneladende dræbt på grund af overløb. Så transplanterede jeg det sidste bagagerum og i denne tilstand frøs hun. Bladene krøllede, alle 4 processer i nederste del blev gul. Hvordan ville jeg genoplive det?

Klik på PHOTO:

Anlægget har ikke nok næringsstoffer. Ved den næste vanding tilsættes jod (2 dråber pr. 1 liter) til vandet. Blade spray med en opløsning af 3% hydrogenperoxid 1 spsk. l. pr. liter vand. Spray nebulisatoren på tågen. Din plante skal kunne lide det. En uge efter behandlingen begynder du at fodre med nitrogenindhold for at opbygge kronen.

Tak for tippet! Men drys kun en gang?

Stænk med hydrogenperoxid en gang hver 10-14 dage. Bare gør tågen.

Velkommen! Jeg har en stor Yucca, hun er allerede 8 år gammel. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med det, det falder. Hun transplanterede flere gange, sæt kufferten i puljen glat, men meget hurtigt begynder bagagerummet at hæl til siden. Kan man afskære en gren?

Klik på PHOTO:

Jeg ville skære den store gren, der trækker busken til siden, især fordi den ser ensidig ud. Og så bliver yucca lettere (det vil stoppe med at falde), og formularen kan rettes.

God eftermiddag. Vi købte først yucca! Fortæl mig, hvor ofte det skal vandes? Hvilken slags vand? Må jeg sprøjte bladene? Og kan hun ikke stå ved vinduet, men lige i hjørnet? Tak på forhånd!

Klik på PHOTO:

Hvis der er et vindue i rummet hvor yucca står, og rummet er godt oplyst, kan du lade potten stå på gulvet. Det vigtigste er, at der ikke er noget udkast, især om vinteren. Overhold blomsten, som stedet eller ej, selvom mange yucca har det godt i lys penumbra. Så snart bladene begynder at lyse - bevæg straks potten tættere på vinduet.

Med hensyn til kunstvanding skal den udføres med stående vand ved stuetemperatur, så snart jordens øverste lag tørrer ud med ca. 5-7 centimeter. Det vigtigste er ikke at udfylde en blomst, det kan ikke lide det. Du kan drysle blade, men det er bedst om sommeren. Om vinteren er det mere hensigtsmæssigt at tørre blade med en fugtig svamp, og hvis rummet er køligt, så gør det slet ikke.

Olga, tak for svaret. Jeg vedhæfter endnu et billede. Hun trak Yucca ind i et andet rum og lænede sig mod muren. Her er den side der trækker væggen. Hvis jeg skærer denne gren, kan den være rodnet? Store meget. Og så ked af at forkæle træet, smukke.

Klik på PHOTO:

Du kan bare vælge den yngste til rooting. Hele grenen er for stor.

Nu skarede hun Yukka bagestammen cm 20, og før det var fra en meter, er det interessant, at denne tykke korte stilk vil give hvad?

Ja, med god omhu, vil nye skud snart vises.

God eftermiddag! Fortæl mig hvad der er galt med min yucca, og hvad kan jeg gøre på et givet tidspunkt?

Klik på PHOTO:

Billede i fuld længde)

Klik på PHOTO:

Din yucca grener ikke, vokser i en kuffert. Den gamle plante skal sige farvel - den er allerede for høj og bagagerummet er gammel. Det er bedre at forynge det, afskære og rødme toppen.

Men denne dracene, der står side om side, kan stadig formes, og også afskære toppen. Da trækstammen er stærkt deformeret (cranky), er det bedre at skære det på det sted, hvor det begynder at gå skarpt til højre side. Den resterende del, selv om den bliver kort, men mere eller mindre lige. Over tid vil flere knopper vågne op på det, og planten bliver til en kompakt busk med en frodig krone.

Når det er bedre at skære, nu er det muligt eller at vente til foråret? Tak.

Dannelsen af ​​dracaena udføres i foråret, når der er aktiv vækst. Jeg skar min blomst lidt mere end en måned siden, så nyrerne begynder at dukke op. I foråret er denne proces hurtigere, men fra personlig praksis kan jeg sige, at beskæring er muligt i efteråret.

Velkommen! På arbejdspladsen afbrød chefen toppen af ​​yucca (det synes hun kaldes), som allerede var 10 år gammel, og sagde, at hvis hun ikke giver spirer i den nærmeste fremtid, vil hun smide den væk.

Fortæl mig, er det endda muligt? Kan du håbe på hendes "opstandelse"?

Og hvordan skal du passe hende nu? Jeg forsøger at vandre det på mit skifte, det vil sige hver anden dag.

Jeg vil være meget taknemmelig for svaret!

Klik på PHOTO:

Ja, planten kan give nye spirer, kun nu vil det tage mere tid. Efter alt kommer der en hvileperiode til næsten alle planter. Prøv ikke at fylde det resterende bagagerum. Stimulere planten ved at fodre den gødning.

Mange tak til dig for svaret!

God tid på dagen! Jeg beder om hjælp! Min Yucca var helt dårlig (hun lænede sig over for at sætte prop.

Klik på PHOTO:

Dårlig ting skal bare forynges - grenene er for lange, skaldede og buede til det samme. På det blotte bagagerum vil der ikke vokse noget, så skære de to grene i forskellige højder (toppen kan roteres). Skær det sprinklede kulstof med aktiveret og læg på en gennemsigtig pose, binde den. Når nyrerne dukker op, kan du tage pakken ud. Så at yucca ikke strækker sig og vokser selv, har den brug for god belysning.

God tid. Her svarer du om toppen af ​​toppen. Men på hvilket sted at skære og hvad skal man betragte som toppen? Og måske skal jeg i mit tilfælde gøre noget andet? Taknemmelig på forhånd.

Klik på PHOTO:

Ved "tip" i dette tilfælde er det ikke den øverste del af skyderen med blade (medmindre busken er meget lille). I voksne planter, især hvis de har en høj blød stamme, er det meste afskåret.

Desværre kan hele blomsten ikke ses på billedet for nøjagtigt at sige, hvor meget der skal afskæres, og hvor meget der skal gå. I nærvær af flere grene bliver de normalt skåret i forskellige højder for at give planten en smuk form. For eksempel i en voksenbuske på et skud kan du forlade 10-15 cm højde og på den anden 15-20 cm. I hvert fald ville jeg skære den buede kvist i et lige sted, så det ikke ødelægger udseendet.

Tak. Hvordan forstår jeg klippet om foråret?

Klik på PHOTO:

Ja, det er bedre at skære det om foråret. Kun tønder af din blomst, det viser sig, er ikke så stor, som det syntes på det første billede. De to der er mindre, det er for tidligt at skære, men det højeste og snoet niveau i foråret. Og nu flytter du potten til et godt oplyst sted for at undgå at strække, ellers bliver du nødt til at skære alt.

Tak for hjælpen.

Hej Fortæl mig, er det nødvendigt at dræne toppen af ​​jorden? Så for at sige, til dekorative formål? Hvad angår yucca.

Dette er ikke dræning, men mulching jorden. Ja, det er muligt at skumme, hvilket hjælper med at holde fugt og tillader ikke væksten af ​​ukrudt.

Velkommen! Min Yukke er meget dårlig, bladene bliver gule, så visner. Jeg ved ikke, hvad dette er forbundet med. Hjælp råd, vær venlig ..

Klik på PHOTO:

Et skadedyr kan ikke ses? Måske hælder du det? Under alle omstændigheder er det bedre at kontrollere rødderne - ikke rot dem og behandle med svampedræbende midler. Det er også bedre at ændre jorden.

Jeg kan ikke se nogen ødelægtere. Jorden raskovyryal ... på en eller anden måde er alt tørt ... Rødderne virker normale, må ikke rådne. Måske tværtimod - utilstrækkelig vanding? Selvom jeg vand som tidligere en gang om ugen som standard. Jeg behandler fungicidet.

Klik på PHOTO:

Ja, og fra manglen på fugt kan bladene tørre, især siden nu er det kun opvarmningstiden, og luften i rummet er også tør. Hvis dit værelse er for varmt og batteriet er tæt, kan det være nødvendigt at vandre oftere (min dracaena tørrer for eksempel hurtigt på vindueskarmen under batteriet).

Tjek jorden før en anden vanding - den bør ikke holde fast i dine fingre, men du kan heller ikke lade jorden tørre helt til bunden af ​​potten. Rive de nederste blade, der tørrer op, nøje. Vær opmærksom på forløbene efter justering af vandingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

89 − 80 =