30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Yak zrobiti lizuna

Sådan laver du en lisuna

Alle børn husker en vidunderlig tegneserie kaldet "Ghostbusters" og hans fremragende helt Lizun. Efter alt, han var inspirationen til skabelsen af ​​en mærkelig, men transporterer væk legetøj til børn med evnen til at klæbe til overflader, hænder, bringer en masse spænding. Det er interessant for børn at lege et sådant legetøj, og endnu mere sjovt at lære at lave en lisuna med egne hænder. Udnyt det øjeblik, der er dejligt og nyttigt at bruge tid sammen med dit barn, og skaber sammen et usædvanligt legetøj.

Hvordan laver man en lizuna hjemme og hvad der er nødvendigt for dette

Oprettelse af lizuna derhjemme er meget let. Hjemmelavet variant af en tegneseriefigur, vil ikke lyser i mørke, som en rigtig, men vil sprede, pind, ændre sin form. Måder at skabe denne uhøjtidelige legetøj en masse, ligesom en række forskellige materialer til dets fremstilling, for eksempel tyggegummi, stivelse, vand, lim, mel, gouache, på alkohol, nogle endda bruge kondenseret mælk, hvis de ønsker at gøre en spiselig legetøj. Farver du kan vælge mest forskellig, ved hjælp af madfarve eller for eksempel gouache.

Alt du behøver er at forberede de nødvendige materialer på forhånd, vælg den måde, hvorpå du vil handle og nyd selve processen med at skabe firbenet. Dette er meget interessant, selvom du ikke har børn, og du har længe vokset ud af barndommen.

For at udvide produktets levetid og give glæde til dit barn fra spillet, skal du studere følgende punkter:

 • Den nødvendige betingelse for opbevaring af legetøjet er en lukket skål (for eksempel en lille krukke med tæt lukket låg);

 • Forlad ikke lizunen under åben sol på varmeapparater, batterier: han kan lide afkøling;
 • læg ikke legetøjet på en bunkeoverflade, for eksempel et tæppe, tøj, fordi mikrohårene holder fast ved det, og du får en inhomogen overflade;
 • så legetøjet viste sig at være originalt, brug de æteriske olier under fremstillingen, hvilket vil give en behagelig aroma til båden;
 • for lizun med et "twist": Det er interessant at hælde kosmetiske palæer i den producerede masse og få en "glamourøs" tegneseriehelt;

 • til smag på legetøjet: tilsæt salt, sukker, kondenseret mælk til resten af ​​ingredienserne i fremstillingsprocessen;
 • Tilsæt et par dråber eddike til opløsningen med maling - lizun bliver bedre og bliver ikke smurt;
 • ved hjælp af glycerin bliver det glat, fjollet, ligesom en ægte
 • brug hydrogenperoxid til at lave en hjemmelavet tegneserie karakter vise sig at være lys, luftig;
 • hvis du vil have legetøjet til at se mere livligt, lim øjnene på gummi knapper eller papir.

Måder at lave en lisuna af egne hænder - instruktionen med et billede

Der er som primitive og harmløse måder at skabe et klæbrig legetøj på - for de mindste børn (for eksempel spiselig lizun) og mere "professionel". Nogle metoder, vi vil overveje i detaljer i skabelsesvejledningen, ved hjælp af udtømmende illustrationer. Her finder du en liste over nødvendige materialer, information om hvor dette er købt. Lad os gå videre til en trinvis beskrivelse af fremstillingen af ​​firbenet med egne hænder.

Det er en hurtig måde at lave et klæbrig legetøj på uden en stor indsats. En artefakt, der er lavet på denne måde, vil være elastisk, det vil være i stand til at hoppe ud af overfladerne, næsten som en hoppe, forbliver blød. Lizun, lavet på denne måde, er ikke "bange" for vand (du kan vaske det sikkert).

 1. PVA lim er af ren hvid farve med den faktiske holdbarhed (dette er vigtigt, fordi det vil påvirke kvaliteten af ​​din lizuna) i mængden 100 g;
 2. Et glas vand ved stuetemperatur;
 3. Bura (natriumtetraborat under medicinsk betegnelse eller borax). Køb det på ethvert apotek, i butikker med strålebehandling eller kemiske reagenser, der er ingen særlige betingelser eller begrænsninger på salget. Spørg enten en 4% opløsning eller som et normalt pulver.

 1. Zelenka, madfarver, gouache, akrylmaling - for at gøre tegneseriefigur en farve;
 2. Enhver tank (volumen fra 0,5 liter), hvor alt dette blandes og omrøres.
 • en fjerdedel af vandet blandes med samme mængde lim, idet der tilsættes farvestoffet valgt af dig, for eksempel grønt;

 • derefter tilberede en spiseskefulde borax;
 • Smør gradvist borren til de tidligere ingredienser, omrør konstant, hvilket resulterer i, at væsken gradvist begynder at blive tyk, du får et klæbrigt stof - slikke.

En nemmere måde at lave en lisuna på med egne hænder er ved hjælp af sådanne værktøjer som ler og gelatine. Legetøjet vil ikke vare dig længe, ​​men det vil skabe enhver form, du giver det. Det anbefales til de yngste legetøjslivere. er i stand til at udvikle motoriske færdigheder af små håndtag. Nødvendige ingredienser:

 1. Plasticin af enhver farve, ca. 100 g;
 2. To pakker madgelatin til 25 g;
 3. Varmt vand, ikke mindre end 50 ml;
 4. To tanke: Et metal til opvarmning af visse komponenter, den anden er plast til fremstilling;
 5. Kapacitet til omrøring.

Lad os starte fremstillingsprocessen:

 • Opløs gelatinen i koldt vand i en metalbeholder, lad den stå i en time;
 • efter den angivne tid sætte gelatine på ilden, kog med damp (opvarmet i vandbad), fjern fra ilden;
 • i en plastikbeholder blander vi plasticin med varmt vand, brug en træpind til dette;

 • Efter at gelatinen er afkølet, tilsættes denne væske til leret og blandes grundigt, indtil der opnås en tyk ensartethed.
 • Vi sender det modtagne stof til køleskabet, indtil det fryser - kalk er klar.

Denne form for at lave en tegneseriehelt er let at lave, ingredienserne på den findes altid hjemme, bag dem er der ingen grund til at gå målrettet til at bruge ekstra midler. Imidlertid vil resultatet af det modtagne legetøj ikke behage dig meget. dets egenskaber vil ikke være det samme som vi gerne vil: Ægget vil være svært, men der er et plus: han kan springe godt. Ingredienser til håndværk:

 1. Vand ved stuetemperatur, nær glaset;
 2. Stivelse (100 gram), som kan erstattes med sodavand og få samme effekt;
 3. Lim PVA, et hundrede gram krukke.
 4. Enhver farvestof: grøn, gouache, mad farve, akryl maling.

Instruktionen om fremstilling:

 • Tag stivelsen / sodavand og bland med vand 1: 1, indtil der opnås en gelatinøs konsistens af stoffet;
 • Tilsæt lim og bland grundigt
 • selv når konsistensen er flydende, under omrøring tilsættes det valgte farvestof, for eksempel gouache;
 • så at lizun viste sig at være tæt på et tegneserie-spøgelse, skulle noget af det tilsatte vand være mere i sammenligning med en del af stivelsen eller sodavand.

En anden måde at forberede en klæbrig helt på: med shampoo, en superlim af et bestemt mærke og gouache. Hvorfor lim skal bruge et bestemt mærke, fordi kun denne type har de nødvendige egenskaber, der giver legetøjet blødhed, stak og spredningseffekt. Så hovedkomponenterne:

 • 90 g superlim "Titan";
 • 30 g shampoo af den ønskede farve, som kun er tilgængelig (tag billig);
 • Gouache, enhver farve for at give en farverig effekt;
 • Handsker til præcision af arbejdet;
 • En lille pakke, hvor vores komponenter vil blive blandet.
 • bland lim og shampoo i pakken;
 • Fortsæt fra proportionerne 3: 2 lim og shampoo, variere mængden af ​​ingredienser tilsat som ønsket;
 • at holde fast ved proportioner er ikke nødvendigt, hvis du vil eksperimentere og få de ønskede egenskaber: Tilføj mere shampoo - legetøjet vil være mere elastisk, mere lim - blive tættere;
 • I løbet af blandingen tilsættes gouache for at give en lime skygge, eller gøre farven mere mættet;
 • hvis du brugte en gennemsigtig shampoo, så vil den færdige slik blinke igennem, og hvis shampooet var hvidt, så har du brug for gouache.

Hvordan laver man en flydende lizuna uden natriumtetraborat

Hvis du vil have en lille smule tricky og ekstra kontanter, gør det muligt at lagerføre de nødvendige materialer, gør Lizunov uden natriumtetraborat, og han fik en meget høj kvalitet, vil det blive sløret, så tæt som muligt på det, der er produceret på fabrikken. For at opnå dette resultat oplagrer du følgende:

 1. En fjerdedel af PVA-klæbemidlet forsinkes ikke;
 2. En tredjedel af den flydende stivelse. Bemærk venligst, at dette produkt tilhører antallet af kemikalier til husholdnings- og husholdningsbrug og anvendes under vask;
 3. De foretrukne midler til farvning: gouache, akryl maling, grøn, mad farve;
 4. En lille polyethylenpose som blandetank.

Steg-for-trin fremstillingsvejledning:

 • Hæld den angivne mængde stivelse ind i pakken;
 • På samme sted drypper et par dråber af de valgte midler til farvning, for eksempel gouache;
 • hæld i den specificerede mængde lim;
 • Forsigtigt ved hjælp af hænder blandes den resulterende konsistens, indtil ensartethed og farve opnås
 • lad den færdige lizuna i kold i 3-4 timer ligge ned, for eksempel i køleskabet;
 • fjern stoffet efter den angivne tid
 • version af den ideelle lime er klar!

Video lektioner af iscenesat oprettelse af kalk

For detaljerede oplysninger om, hvordan du opretter en lisuna med dine egne hænder, se video-øvelserne nedenfor. De vil hjælpe dig med at forberede dig på denne interessante besættelse, trin for trin vil vise stadierne i fremstillingen, fortæl nogle tricks for at skabe den ideelle lizuna. Du vil se, at skabelsesprocessen ikke tager meget tid, og resultatet vil behage ikke bare dit barn, men også dig selv.

Jacob of Lizoun

OAO Alle dіti pam'yatayut Taqiy Chudova tegneserie pid titler "Mislivtsі prividilos for" Jeg Yogo vidatnogo Lizunov helt. Aje vіn tjene som en prototype for stvorennya forunderlig, ale zahoplyuyuchogo іgrashki til dіtey Zi zdіbnostyami prilipati at poverhon, arme, prinositi masu fange. Dіtyam tsіkavo Grati med sådan en іgrashkoyu og skar tsіkavіshe dіznatisya, yak zrobiti Lizunov svoїmi hænder. Skoristaytesya øjeblik priєmno jeg korisno tilbringe en time Zi svoєyu ditinoyu, stvoryuyuchi tid nezvichaynu іgrashku.

Yak zrobiti Lizuna budinka і scho for chyogo treba?

Stvorennya Lizunov i domashnіh Minds Duzhe zanyattya lettere. Samorobny varіant tegneseriefigur, ikke i lejren svіtitisya temryavі, yak spravzhnіy men bude roztіkatisya, pind, mіnyati form. Varіantіv stvorennya tsієї nevigadlivіy іgrashki bagato, yak i for Yogo rіznomanіtnіst materіalіv vigotovlennya: napríklad, Zhuikov, Krochmal vand, lim, Boroshnev, gouache, på alkohol, deyakі navіt vikoristovuyut zguschene mælk Yakscho hochut zrobiti їstіvnu іgrashku. Kolori vie kan vibirati samі rіznі, vikoristovuyuchi næringsværdi barvnik abo, napríklad, gouache.

Alt du potrіbno scho, Tse zazdalegіd pіdgotuvati neobhіdnі materіali, vibrato sposіb vil zgіdno af Yakima vie dіyati jeg otrimuvati zadovolennya od af Process stvorennya Lizunov. Tse Duzhe tsіkavo, navіt Yakscho du Fraværende dіtey og vie i lang tid virosli af Børnehave vіku.

Du skal gerne oplyse, om du vil oplyse, om du vil se dine egne billeder, så du kan se dem som følger:

 • neobhіdna Umov zberіgannya іgrashki - lukket-tse retter (napríklad, lille krukke med schіlno zakrivaєtsya Krischke);

 • Må ikke slikke Lizun pid svitskim i solen, på nagrevalnih priladah, batterier: vin elsker prokholodu;
 • ikke slіd іgrashku sætte på en porøs overflade, napríklad, kilim, odyag, at yak mіkro hår holde op neї, jeg viyde neodnorіdna overflade;
 • beboere іgrashka viyshla origіnalnoyu, pid time vigotovlennya skoristaytesya efіrnimi olier SSMSC dodadut priєmny aroma af håndlavede artikel;
 • for Lizunov af "rodzinkoyu9raquo;: tsіkavo vsipati kosmetichnі bliskіtki i fremstilling otrimati jeg Masu" glamurnogo9raquo; en tegneseriehelt;

 • for Dodanim relish іgrashtsі: Doda sіl, Zukor, zguschene mælk til Rasht іngredієntіv i protsesі stvorennya;
 • dozade i rozchin z Farboyu par crisps otstu - lizun mølle er mere forsigtige tilt, chi ikke bude mazati;
 • for glitzerin vin's skyld, slimy, merzen, zovsim yak spravzhny;
 • vikoristovuyte peroxid vand, scho samobrobny tegneseriehelt vyishov nemt, povystryanim;
 • yakshchoo vih hochet, shobom igrashka viglyadala bilsh live, lim ogenyata gumovih gudzikiv ne papir.

Måder at zapbitize Lizun med dine egne hænder - et arrangement af fotos

Іsnuyut, yak primіtivnі jeg neshkіdlivі metode stvorennya Lipke іgrashki - for naymenshih dіtok (napríklad, їstіvny Lizun) så bіlsh i "profesіynі9raquo;. Handlinger af metoderne er beskrevet detaljeret i lærebøgerne på linjen, vicarious linjer og retninger. Umiddelbart finder du en liste over nødvendige materialer, oplysninger om dem, der alle skal købe. Vi går videre til scenen-for-scenen beskrivelse af Lizuns fantasi med egne hænder.

Tse shvidkiy sposС-b zrobiti klæbrig іgrashku, ikke vitrativshi osoblyvih tsusil. Virіb, zroblena måde viyde pruzhnoyu, zmozhe vіdskakuvati od poverhon, yak mayzhe stribunets, zalishitsya m'yakoyu. Lizun, vigotovleny denne måde, ikke "bobitsya" drev (du kan frø yogo mitya).

 1. Lim PVA er ren bolshogo koloru, med den faktiske længde af appendage (tse vigtigere, det samme forgæves for din Lizuns skyld) i mængden af ​​100 g;
 2. Et glas vand i rummet;
 3. Bura (tetraborat natriu p med medicinsk terminologi abor borax). Kupuyte Yogo i hvorvidt yakіy aptetsі, i butikkerne i radіotovarіv ABO s hіmreaktivami, særlig handel sind obmezhen chi på Yogo salget Fraværende. Tilsæt 4% af kolofonium, abo u viglyadi- zvichaynogo pulver.

 1. Zelenka, kharchovi barfniki, gouache, akryl af Farbi - mange tegneseriefigurer af tegneseriefigur
 2. Vær et reservoir (ob'єmom med 0,5 punk), i yakomu alle tse peremishayte і stick-mishalka.
 • den fjerde del af vandet er drevet på en sådan måde, at lim er påført dig, hvilket giver dig barf, ryggen og den grønne;

 • gav en til en spiseskefulde borax;
 • postupovo Tilføj din boremaskine til poperednіh іngredієntam, postіyno pomіshuyuchi i rezultatі chogo rіdina postupovo pochne stavati tæt, sejt viyde rechovina - Lizun.

Bilsh tilgivelse spisib, yak zrobiti Lizun med sine hænder - tse for dopomogo sådan pidruchnyh zasobliv, yak plasticine og gelatine. Du behøver ikke at tjene, før du kommer, du kan danne en yaku form, yaku vi yomu dodast. Vaughn anbefales til hyrede amatører igrashok, det er ztatna rozvivati ​​motoryku lille pen. Nødvendige sprog:

 1. Plastilin be-yakogo koloru, ca. 100 g;
 2. To pakker revet gelatine 25 g;
 3. Varmt vand, ikke mindre end 50 ml;
 4. Двієємності: Én store for розігрівання пвних lager, en ven af ​​plast til vigotovlennya;
 5. Ємність доя розмішування.

Begynd før forberedelsesprocessen:

 • i metalevium ємності rozchinyaemo gelatine i koldt vand, zalishaemo nastavishis progom godini;
 • ved zakіnchennyu zaznachenogo time, gelatine repræsenteres på Vogon bragt til kipіnnya for dopomoga bet (nagrіvaєmo på vodyanіy banі) znіmaєmo af Vaughn;
 • i plastikovyi tari zmіshuemo plastilin med varmt vand, vikoristovuyte for tsyogo derevyanu palichku;

 • pіslya oholodzhennya gelatine, Qiu rіdinu dodaєmo at plastilіnu, potіm retelno peremіshuєmo til otrimannya gustuvatoї odnorіdnostі;
 • vidpravlyaemo otrimana rechovina i køleskabet og efterlader ingen zastigne - lizun klar.

Taqiy view vigotovlennya tegneseriefigur zrobiti let іngredієnti på Demba zavzhdi znaydutsya i hjemmet, for dem ikke nіkudi potrіbno tsіlespryamovano Iti, vitrachati dodatkovі Costa. Men resultaterne ikke otrimanoї іgrashki Duzhe poraduє, at vlastivostі її vil ikke være så, yak hotіlosya b: Lizun viyde hardish, ale her Je svіy plus: vіn umіє god stribati. Ingredienser til virobi:

 1. Vandet af kimnato temperaturen tæt på flasken;
 2. Pakning stivelse (100 gram), som kan erstattes med sodavand og viide den samme effekt;
 3. Lim PVA, hundrede meter til krukken.
 4. Vær barvnik: zelenka, gouache, kharchchivi barvniki, akryl og farbi.

Інструкція по виготовленню:

 • tag krohmal / sodavand i vand 1: 1 før отримання желеподібної консистенції речовини;
 • dodaemo lim og rezno zmishuєmo;
 • hvis konsistensen af ​​bude ridkoyu, pomh hour pomishuvannya, dodaemo obrazhny barvnik, napriklad, gouache;
 • shobob lizun viiishov tæt på tegneserie priidu, en del af vandet, men at være skyldig, men mere end i den del af sodavandkrummerne.

Der er kun en måde at behandle en klæbrig helt på: med shampoo, superlim, mærke og gouache. Chomu lim potrіbno vikoristovuvati pevnoї mærke at scho Tsei tіlki se volodіє neobhіdnimi vlastivostyami, SSMSC nadayut іgrashtsі m'yakіst, efekt stikning jeg roztіkannya. Отже головні складові:

 • 90 g superlim "Titan9raquo ;;
 • 30 g shazhnuyu bazhannogo koloru, yak tilki С "i nayavnostі (for at tage billigt);
 • Gouache, være barbnik for dodannya riznobarnovogo efektu;
 • Æsker til akuratnosti robotik;
 • En lille pakke, på hvilken måde lagrer vi vores varehuse.
 • змішуємо між собою lim og shampoo i pakken;
 • vihoditi slіd proportsіy af 3: 2 i lim shampoo, varіyuyte for Bajanov Mængde dodayutsya іngredієntіv;
 • dotrimuvatisya proportsіy zovsіm ikke obov'yazkovo, Yakscho vi ønsker poeksperimentuvati i otrimati bazhanі vlastivostі: dodavayte bіlshe shampoo - іgrashka Buda bіlsh elastichnoyu, bіlshe lim - viyde schіlnіshe;
 • i løbet af peremishuvannya dodayte gouache, Shchob daty Lizun vіdtіnok, abo zrobiti kolС-blsh iznachenim;
 • Yakscho vi vikoristovuvali Prozorov shampoo er klar bude Lizun prosvіchuvatisya og Yakscho shampoo CCB bіly, du lejr i nagodі gouache.

Yak zrobiti rіdkogo Lizun uden tetraborata natriyu?

Yakscho Je Bazhannya Troshka povozitisya i dodatkovі groshovі Costa scho dozvolyayut reserveres neobhіdnimi materіalami derefter zrobіt Lizunov uden natrіyu tetraborat, i vіn viyde Duzhe yakіsnim, Bude rozplivchastim maksimale nablizhenim før Yaky viroblyaєtsya i zavodskih afløbet. For досягнення sådan resultat, at blive opbevaret med sådan zakobami:

 1. En fjerdedel af delen er ustrippet med PVA lim;
 2. En tredjedel af den del af rugstivelsen. Zvernіt uwagi scho Tsey zasіb nalezhit til antallet i gospodarskoї pobutovoї hіmії i vikoristovuєtsya pid time pranah bіlizni;
 3. Betegnelse for billede: гуаш, акрилові фарби, зеленка, харчовий барвник;
 4. En lille halvethylenpose i ankeret af reservoiret til zmishuvannya.

Pokrokova indeksering:

 • i en pakkehælde citerer jeg kіlkіst krohmalju;
 • Tudi, kapnit et par krampe vibrerer dig koshti for farbuvannya, for eksempel gouache;
 • fastholde jeg vil straffe limen
 • Omvendt for håndarmen tillader otrimanu konsistens før utovorennya odnoridnosti otrimannya potribnogo koloru;
 • Hæld i den færdige Lizun frost i 3-4 år for at hvile i køleskabet;
 • після закінчення den udpegede time, вийміть речовина;
 • variant af ideel Lizun klar!

Video-lektioner af Leticia

For otrimannya vicherpnoї Informácie schodo stvorennya Lizunov svoїmi hænder podivіtsya navedenі nizhche vіdeo lektioner. Pong dopomozhut du pіdgotuvatisya at tsogo tsіkavogo zanyattya, pokrokovo prodemonstruyut Etap vigotovlennya, rozkazhut deyakі hitroschі til stvorennya іdealnogo Lizunov. Wee perekonaєtesya scho selv protses stvorennya ikke tage væk bagato time, og resultatet ikke poraduє tіlki vashoї ditini, ale jeg dig.

De enkleste opskrifter og måder at lave en lisuna på med egne hænder (+ videoinstruktioner)

Oprettelse af en firben kræver ikke stor indsats. Denne proces kan involvere børn: denne tidsfordriv vil bringe glæde til de yngre familiemedlemmer og voksne.

Det er på tide at lære at lave en lisuna med egne hænder hjemme fra improviserede materialer - vi vil se på de enkleste metoder og metoder til fremstilling af en firben.

Der er mange vidunderlige lifhaks til at lave børns lizuna til forskellige opskrifter med en varieret sammensætning.

Den mest populære er opskriften med lim. Denne komponent giver god greb om komponenterne i firbenet og bevarer konfigurationen.

Hvordan laver man en lim lim af typen PVA-M, Titanium eller limpen? Kan jeg bruge klæbende silikatlim til fremstilling?

For at skabe en lim på lim, kan du anvende forskellige typer lim:

 • farveløs eller hvid PVA;
 • blyant;
 • Øjeblikkelig klæbemiddel, præget af øget modstand.

En af de enkleste versioner af kalkfremstilling indebærer anvendelse af PVA lim med tilsætning af vand og en opløsning af natriumtetraborat. Du skal bruge 100 gr. lim (altid frisk), en opløsning af natriumtetraborat 4% og en farvestof komponent, for eksempel grøn eller maling Gouache.

Sådan laver du en slikke, foto

Den trinvise oprettelsesproces er som følger.

I en koge beholder, hæld en fjerdedel kop almindeligt vand ved stuetemperatur. Tilføj derefter limen for at få en tyk masse. I slutningen hældes tetraborat og farvestoffets ingrediens.

Efter blanding af ingredienserne, placere blandingen i en cellofanpose og husk blandingen.

Lad os overveje princippet om fremstilling af en kalk på basis af klerskil eller silikat, lim. Denne mulighed er mindre populær, men det gør det muligt at skabe en fremragende lizun. Foruden lim er der brug for alkohol og en farvekomponent.

Alkoholopløsning og lim skal blandes i samme forhold.

Tilsæt farvestoffet og bland, fjern fra skålen og skyll under koldt vand. Når blandingen er hærdet, vil legetøjet være klar.

En anden oprindelig opskrift for at skabe en lime gør det muligt at forberede en klumpfuld base med tilsætning af shampoo. Vi vil se på, hvordan man laver en lime fra Titan lim.

Hæld i en shampoo pose og straks tilføje lim (lim beløb en halv gange mængden af ​​shampoo), binde posen, og ryst blandingen blev fordelt jævnt. Fortykkelsen vil tage flere minutter.

Se videoen, hvordan fra Titan lim gør sliket:

Det er muligt at lave en lisun med egne hænder uden en opløsning af natriumtetraborat. Som et alternativ til denne komponent skal du bruge almindelig sodavand. Tilføjelse af farvestoffer vil gøre legetøjsfarven.

Det vil tage 100 gr. sodavand, 100 ml lim, farvestof og vand. Det er også nødvendigt at forberede to beholdere og en træpind til blanding.

Her er en trin-for-trin instruktion til fremstilling af lim på lim og sodavand:

 • Fortynd klæbemidlet med vand for at gøre det flydende (pr. 100 ml lim - 15 ml vand);

For at forøge fortykkelsen af ​​legetøjet, øg blandingstiden eller tilsæt mere lim med sodavand.

Hvis PVA-lim ikke blev fundet, kan den erstattes med en blyant.

Vi anbefaler dig at se en video om, hvordan du hurtigt og nemt kan lave en lizun fra PVA-limen og den koncentrerede gel til Persils-mærket:

Kalk kan naturligvis fremstilles ikke kun på klæbemiddel. Der er mange originale metoder til at forberede dette vidunderlige legetøj uden brug af lim og uden tetraboratopløsning med egne hænder.

Hvis hånden var ingen PVA lim, så fortvivl ikke: der er en anden, ikke mindre enkel måde at gøre Lizunov af blyant lim sine hænder - se en kort video opskrift hvordan man kan gøre Lizunov uden lim PVA, ved hjælp af limstift og barberskum :

Lad os blive bekendt med flere interessante muligheder for den uafhængige produktion af en legetøjs-lizun.

Omrør shampoo (varemærke irrelevant) med sodavand og vand, idet ingredienserne i en tilsvarende mængde ved tilsætning af farvekomponent masse og wrap med plastfolie. Du får et kvalitets legetøj.

En anden lignende opskrift indebærer brugen af ​​almindeligt bordsalt i stedet for sodavand. Se videoen, som i hjemmet kan du lave en lime shampoo, vand og salt:

I sådanne opskrifter er en komponent, der giver en fortykkelse af shampoo, af stor betydning. Hvad man skal vælge for at opnå denne effekt - det er op til dig.

For eksempel kan du forberede en lisuna baseret på en blanding bestående af mel og en velkendt shampoo komponent.

 • 15 ml. shampoo;
 • en halv kop mel (sort betyder ikke noget);
 • et halvt glas varmt vand.

For det første tilsættes shampoo og farvestof til vandet, og derefter melet (nødvendigvis sigtet), derefter blandes stoffet.

Melet kan erstattes med stivelse.

En video-lektion om, hvordan du laver en lisuna fra stivelse og shampoo selv:

Under hensyntagen til den tid, at midler afsat til pleje af hår og krop har lignende konsistens, kan shampoo blive erstattet af en anden lignende komponent eller blande flere kosmetiske produkter.

Vi præsenterer en ekstra opskrift på lizun på basis af en shower gel og en konventionel shampoo: komponenterne tages i samme mængde.

Forbered blandingen fra disse produkter og læg den i kulden i ca. 1 time. Men husk på, at når temperaturen i luften stiger, vil stoffets viskositet falde. Efter brug, læg kalk i kulden.

Lizun kan laves ikke kun fra brusergel, men også fra lignende midler til vask. Rør ingredienserne, maler blandingen med maling eller madfarvning og læg det kort i køleskabet.

På samme måde kan du lave en legetøjslizuna fra et gel- eller barberskum. Sådan gør du det - se i videoen nedenfor:

Blandt de mest enkle metoder til at lave en firben hjemme er en opskrift baseret på tandpasta.

Ekstruder pastaen (helst farvet og tyk) i en beholder og bland det med samme limvolumen. Rør blandingen længere for at gøre den mere viskøs og tæt.

Præparatet til fremstilling af en transparent tandpasta-baseret tandpasta kan ses på video:

Nu lærer vi at forberede en lizuna fra andre produkter og materialer.

Baseret på sæbe og vaskemidler

Først overveje opskriften med sodavand og en renere. Det er bedst at tage Fairy. Du skal også have et farvestof.

Hæld i Faerie Bowl eller andet opvaskemiddel og langsomt hæld i sodavand. Hvis blandingen er for tæt - fortynd den med vand. Når du tilføjer komponenter, må du ikke stoppe med at forstyrre stoffet. Massen størkner under normale temperaturforhold.

Lizun er let at skabe og fra flydende sæbe med tilsætning af salt: hele processen er vist i videoen nedenfor:

For at øge stoffets densitet kan du tilføje tandpasta.

En anden video vil introducere dig til finesserne ved madlavning lizuna derhjemme fra sæbebasen, der tilføjer vand og tandpasta:

Hvordan laver lizuna fra vaskepulver? Overvej en anden enkel og nem opskrift.

Vaskepulver er i ethvert hus, på basis heraf kan du også forberede en legetøjslizuna.

Men der er et punkt, der bør overvejes: For at skabe sådanne legetøj, er det bedst at bruge flydende pulvere. Det tørre middel skal først blandes med vand for at give den den nødvendige konsistens.

Egnet pulver af et hvilket som helst mærke, kræver også lim og farvestof.

I den tilberedte beholder hældes 50 gr. enhver lim og lidt farvestof, hæld derefter to spiseskefulde fortyndet pulver eller en færdiglavet gel til vask. Bland ingredienserne, indtil de er fortykkede som en dej, uden at glemme at bære handsker.

Du får en slik, ligner gummi, den skal holdes i en lukket beholder i køleskabet.

Anti-stress likør: en opskrift med tilsætning af mel

Før du begynder at lave mad, tilbered alle nødvendige ingredienser: ca. 400 gr. mel og to beholdere med vand - en med en kold, den anden - med en varm.

Sigt den sigtede mel i en skål og hæld i 250 ml koldt vand og derefter den samme mængde varmt vand. Rør og tilføj lidt farvestof.

Legetøjet bliver tydeligt klædt, så før det bruges, hold det i flere timer i kulden, så det får viskestykke og tæthed.

Hvordan laver blød multi-farvet lizuna fra plasticine? En simpel opskrift på at skabe plasticine lizuna på basis af vand-gelatine giver dig en anden mulighed for at lave en usædvanlig børns antistress legetøj.

For at forberede en sådan firbenet kræves følgende komponenter:

Først og fremmest laves gelatineholdig masse fra gelatine, efter instruktionerne på pakningen. Før du størkner geléen, hæld det opvarmede vand i en anden beholder.

Kog væsken, og hold den på langsom ild, hæld leret, hugg det først, mens det blander sig med vand. Efter opløsning af ler, tilsættes gelatine og omrøres igen.

Vil du have en lysende slik? Ved blandingsstadiet af stoffet kan det fluorescerende farvestof tilsættes, i dette tilfælde bliver legetøjet lyst og vil endda gløde i mørket.

Video om hvordan man laver en blød lizuna fra plasticine, giver dig mulighed for hurtigt at klare denne opgave:

Hvilke andre måder at lave bløde lizuner på? Det viser sig, at der er flere varianter af sådanne usædvanlige legetøj: Du kan gøre Lizunov baseret på glycerin, vand og farvestof, med tilføjelse af creme til hænder og endda læbestift. Om denne opskrift for phased fremstilling af en læbestift fra læbestift og hvid creme, se i videoen nedenfor:

En række komponenter gør det muligt at spiselige sød Lizunov der kan sikkert spises: for eksempel fra tyggegummi eller tygge slik, fra skumfiduser og endda vandmelon.

Vurder nogle flere ideer om at lave lizun hjemme.

Sådan tilberedes du et lækkert spiseligt kalkhus fra marshmallow - luft marshmallow - du kan se videoen:

Et af de mest originale ideer er at skabe et firben baseret på neglelak. For at lave et sådant legetøj, bland limen med en lille smule lak, hæld en lille natriumopløsning af tetraborat med en pipette og bland.

Fyld det fortykkede stof i en cellofan og blød det forsigtigt.

Hvis lizun begynder at miste form, hold den i kulden.

Ikke mindre interessant er den meget enkle opskrift på madlavning på basis af borsyre fra husholdnings sæbe - se opskriften til at lave et sådant legetøj på video:

Der er en instruktion, der giver dig mulighed for at lave en ægte gennemsigtig, glaslignende firben, uden stor indsats. Dette vil kræve 10 gr. polyvinylalkohol og 25 gram 4% tetrabonat. Dernæst - tilsæt boraxen og bland ingredienserne, indtil blandingen bliver tykkere. Der er ikke behov for yderligere komponenter.

Et legetøj lavet ifølge denne opskrift er helt sikkert. For børn vil en sådan lizun passe meget mere butikslegetøj.

Blitz-tips til pleje og opbevaring

Hvordan gemmer du en kalk, lavet af dig selv, i lang tid? Hvordan pleje øglen hjemme? Tre korte blitz tips:

 1. For at et sådant selvfremstillet legetøj skal vare længere, skal det behandles med alkoholopløsning.

Lizun er et vidunderligt legetøj, der kan lide af børn i alle aldre. Motley lizuns flyder usædvanligt på væggen, de kan opdeles og indsamles.

Spillet med lizun giver positive følelser, udvikler små motoriske færdigheder og også andre nyttige evner.

Lizuns er i stand til at slippe af med ujævn spænding, så dette legetøj er velegnet ikke kun for børn, men for voksne.

Du kan også studere 3 flere måder at lave lizun på, blandt hvilke en af ​​jer sandsynligvis er interesseret i - se hvordan du kan lave en magnetisk lizuna hjemme:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 13 = 19