30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Yak muruvati uslebne

Mursten hegn: murværk ordning

Et landhus i forholdene i vores land er utænkeligt uden opvarmning. Du kan installere en kedel, en pejs eller sætte en ovn. Hvad bliver mere effektivt? Ethvert varmesystem er godt, hvis det fuldt ud opfylder behovene hos ejerne, professionelt installeret - så er varmen i huset garanteret. Lad os tale om komfuret.

Foto: murstenovn

Før du opbygger en ovn, skal du vælge mellem alle de sorter, der passer dig mest, til at designe. Pick up et sted og start installationen.

Ovnen er traditionelt en russisk opfindelse, som vi arvede fra vores forfædre. Men vi vil ikke studere historie og overbevise om, at ovnen vil varme dit hus i noget vejr. Et bedre kig på den praktiske side af problemet.

Det er meget vigtigt at vælge, hvilken komfur der skal placeres:

Brick grovt - solidt, pålideligt, traditionelt, men en metalkomfur kan købes i butikken, og det ser solid ud.

Og indretningen af ​​en mursten komfur-pejs kan være hvilken som helst - det passer nemt ind i det indre af huset. En mursten skal foldes, tinker ... Men skynd dig ikke for at købe metal. Specialister understreger, at opvarmning af huset med en metalovn kan være sundhedsskadelig.

Ifølge standarderne må temperaturen på varmefladerne ikke være mere end 90 ° C, ellers vil støvet brænde og frigive skadelige lugte.

Fandt du duften af ​​brændende metal fra burzhuy i jagthuseet? Har du hørt, at ovnen "brænder ilt"? Det handler om metalovne. Derfor er det bedre at vælge en mursten.

Murværk af murstenovn

Det andet spørgsmål er, hvilken slags ovn skal jeg installere og installere andre varmesystemer? Alt dette er bestemt af husets kvalitet, ejerens materielle muligheder og smag.

Udgifterne til professionelle komfurstjenester bestemmes af projektets kompleksitet. Normalt afhænger det af antallet af mursten i murværk. På den gennemsnitlige ovn vil tage op til 1500 stykker - multiplicere med 1,5-2 dollars og prisen vil komme ud, som skal betales.

Hvis du beslutter at trimme en mursten komfur med håndlavede fliser, så koster det flere hundrede dollars pr. M2. Men den enkleste grove kan foldes mest - ved bøger.

For en lille hytte er bedre egnet opvarmning og komfur, "Svensk" med ovn og komfur. Tilføj plads til russisk stil indretning og slappe af i naturen.

I et land 2, vil 3-etagers sommerhus eller villa kræve centralvarme, og ovnen vil være et symbol på hjemmet. Så er det bedre at tage "hollandsk".

Familiemedlemmernes meninger kan opdeles, man vil gerne have pejsen, en anden - komfuret. Hvordan opfylder begge ønsker? Fold ovnen, som kombineres med pejsen. Komfurdøren af ​​et lignende design er lavet med glas og store dimensioner.

Hvis systemet udfører ovnens funktion, er ovndøren lukket, og røgen går til komfurets kanal. Hvis du vil se på en åben ild, står portventilen og ovndøren åben. Og denne pejs-pejs tager ikke meget plads, takket være dens kompaktitet.

Design af den russiske ovn

Tegl af høj kvalitet - sømme tynde

Ofte sker der, at huset allerede er bygget, allerede lever og pludselig ønskede at sætte komfuret. Dette kan gøres, selvom det er ret svært. Ideelt set beslutter koden at sætte ovnen under designen af ​​huset, og alt "tune" rundt om det.

Ikke underligt de siger, at de danser fra ovnen! Husk, dette er vigtigt.

Ved udarbejdelse af et projekt er det bedre at placere ovnen tættere på den centrale del af huset, så rørets yderside ligger tæt på højden. Gulvbjælkerne må ikke placeres under komfuret, og bjælkerne og bjælkerne i loftet over ovnen bør gøres mindre.

Taget kan være noget, de passer alle godt sammen med rørene. Men det er bedre at lægge et blødt tag, når røret er klar. Ellers skal du tinker. Men det sværeste er at lægge ovnen.

Tip! Vær opmærksom på leropløsningen. Hvis du koger det forkert, vil murværket være defekt og tidskrævende. I øjeblikket fremstilles mange forskellige sammensætninger på basis af pulveriseret ler. Vi anbefaler stærkt, at du benytter denne mulighed.

Murværk murstenlægning

Nu har mange gode værktøjer og kvalitetsmaterialer, speciel litteratur og information, mange vil lave egen komfur. Dette er muligt under 2 betingelser:

 1. enhver erfaring.
 2. pålidelige materialer og oplysninger.

Dette er meget vigtigt, fordi oplysningerne kan være meget modstridende. Skriv for eksempel at sømmerne i murværket kan være 7 og 9 mm. Nogle gange anbefales det at lægge ovnen på et trægulv, ellers anbefales det at starte fra kælderen?

Hvilket er mere korrekt? Og hvis du bruger en professionel service, hvordan kan du teste sit arbejde? Det er nødvendigt at være styret af eksisterende standarder.

Følgende tips kan bruges som en instruktion til at lægge en murstenovne:

 • Ifølge ovnens konvektionstype er der ikke-kanal (med hætte) og kanal. I øjeblikket foretrækkes nonchannelovne, som mere jævnt opvarmes og reducerer dannelsen af ​​revner. Derudover er de ikke så blæste, og for dem er det ikke så forfærdeligt, hvis rørlukker lukkes for tidligt.

Ikke-kanaliseret ovn system

 • Masonsømmer skal være tynde, op til 5 mm. Til ildkasse er det nødvendigt at tage chamotte (ildfast) mursten. Der er 2 muligheder: kun ovnen kan foldes ud af den eller en del af ovnen. Rød bygningssten i ovnen er ødelagt. Men hele rækken af ​​ovne er lavet af det. Denne normalt brændte mursten er godt tilbøjelig, prikket og faldende, bryder ikke i stykker.
 • Husk det Alle lodrette sømme af vandrette rækker skal dækkes med teglsten i den næste række. Dobbelt silikat mursten m 150 er bedre at bruge kun for en del af røret over taget.

Tegning af en murstenovn

 • I ovnen har du brug for rengøring - minimum 2, hvoraf den ene er lavet ved bunden af ​​røret.
 • I overlapningen mellem gulve på røret skal du bruge trin ekspansion af murværk - brandskæring Når de begynder at opvarme ovnen, er det nødvendigt at kontrollere dens opvarmning. Hvis ovnen er godt bygget, så er der ingen kolde pletter på det, det meste af det nederste bælte opvarmes.
 • Den største ulempe er røgen. Rå grov kan ryge lidt, "røg op". Men hvis der efter en tid efter at ovnen er tørret op, er der en duft i huset og en lille tåge i værelserne, er det nødvendigt at håndtere murværket og bede en professionel om at diagnosticere det.
 • Brændeovnen skal sørge for luftstrømmen, som vil være tilstrækkelig til fuldstændig forbrænding og rumme den rigtige mængde brændstof. Dens anordning afhænger af typen af ​​brændstof beregnet: kul, træ eller tørv. En rist gør det, så der er en afstand på 5-10 mm mellem dem og murværk.
 • Når du har lagt ovnen i, skal du bestemme, hvordan du gør det ydre finish: flise med fliser, gips, lav et tilfælde af stål eller tørre overfladen med sømmen af ​​sømme.

I vores artikel forsøgte vi at tale om de generelle regler for murværkskamre, som vi håber vil hjælpe dig. Video i denne artikel kan være en slags instruktion til dig.

Furnace med egne hænder: fra en simpel dacha til et to-etagers hus med opvarmet loft

Ovnen er en grov kilde til stor forvirring. Faktum er, at "groft" eller "uhøfligt" er et begreb, der ikke er etableret. I Vesten og dels på de sydslaviske sprog er det enten bare et husopvarmningskoger eller en brændeovn til et sommer køkken med 150-200 mursten. Nå og ifølge. I runeten flyver hollandske, svenske, bad (!), Klokkeformede (!!) ovne mv. Man kan endda finde påstandene, siger de, at der engang var enestående designer af Grub-ovnen.

Faktisk er en komfur med grov eller simpel grov en kompakt opvarmning og komfur med et varmeskærm, Separere med ovnen på en varmecyklus, men kombineret teknologisk, dvs. de er bygget sammen (se også nedenfor). Derfor kan man konkludere, at der ikke kan være en skroghætte - varmeafskærmningerne til ovnerne kanaliseres altid. Den grove konstruktion af en kanalovn med ens termisk effekt med en enkelt termisk cyklus er konstrueret af sig selv, kræver færre materialer og vejer mindre. Men dens termiske effektivitet (analoge effektivitet for ovne) er lavere. Derfor bygger vi hårdt i sæsonbevægelige værelser eller små huse med god varmeisolering, hvor nogle overopkøb af brændstof i absolutte og monetære termer ikke rammer budgettet.

Bemærk: opvarmning og madlavning grov mursten til 12 kW varme kræver op til 1200 mursten; hollandskeren af ​​samme kapacitet uden madlavning - 1200-1350, svensk - 1800-2000, russisk ovn - 2500-3500 mursten.

Grubka kan bygges ved hjælp af et skjold, der er indbygget i ovnens krop (struktur), og så ser det ud som om det ikke kan skelnes fra pladen. 1 i fig. Slabpladen er kompakt, den mindst materialekrævende, den nemmeste, kræver en minimal mængde yderligere byggearbejde, men dens termiske kapacitet er begrænset til 10-12 kW, og derefter med stor belastning. Derfor sættes der rudeplader hovedsageligt i sæsonhuse (forår-efterår) med lejlighedsvise ture der om vinteren, jagthuse osv. En vigtig fordel ved grove plader - det er muligt at bygge det uden fundament direkte på gulvet, hvis dets bæreevne ikke er mindre end 500 kgf / kvm. m.

Den grove med den vedhæftede klap (stilling 2) er mere kompliceret konstruktivt og tungere, selv om det forenklede fundament (se nedenfor) også er egnet til det, men dets termiske effekt er potentielt større. Det grove træ på træet med den vedhæftede klap kan udvikle op til 16-18 kW; på kul - op til 20-22 kW. Ordningen med røggasstrømmen i den grove med klappen er angivet ved pos. 3; for dette er bygget en populær ovn Galanka. Men du skal vide, at at bygge en grov mere end 3 omdrejninger ikke giver mening: en sådan ovn med en enkelt cyklus bliver enklere og billigere. Derudover vil under konstruktionen være særlig opmærksom på nogle særlige egenskaber ved de ru ovne, en væsentlig del af artiklen er afsat til overvejelse af dem.

Bemærk: Brænde kan også laves med komfur, se nedenfor. At opvarme sådant kul er uønsket, ovnen er overophedet.

Visuelt kan den grove ovn skelnes fra pladen med den senere vedhæftede klap for strukturens integritet (punkt 4), men i det væsentlige er de en og samme. Beregning af en varmeeffektiv ovn er meget kompleks og kræver en temmelig dyb viden om varmekonstruktion, og ovnens udformning ifølge resultaterne er også af solid praktisk erfaring. Det er meget nemmere at designe og konstruere grovt fordi dets røgdel og brand er beregnet separat og derefter "limet sammen" i overensstemmelse med reglerne for konjugering af bygningskonstruktioner under hensyntagen til kravene til varmekonstruktion. Naturligvis vil den resulterende indretnings termiske effektivitet være lavere, fordi samspillet mellem de termiske cyklusser i skydelementet og skærmen tages ikke i betragtning, nemlig på grund af dets regning, og det er muligt at øge effektiviteten af ​​enkeltcyklusovnen. Derfor Hvis du bor i de områder med hårdt klima, er det uhøfligt, at du kun giver mening som en sæsonbestemt midlertidig brugsovn.

De vigtigste forskelle mellem de grove og de faste brændselsplader er den kraftigere ovn og fraværet af røgen (røgtand) i ovnsdelen. Tanden bevarer varme gasser under kogepladen, som i sommerkøkken giver dig mulighed for at reducere brændstofforbruget til madlavning. I grovhed er det ikke nødvendigt, fordi overskydende varme vil blive brugt til opvarmning.

En stærkere ovnovn skal have en rille, fordi skærmen giver yderligere modstand mod røggassens strøm. Skorstenen med det styrede træk her hjælper ikke: Gasserne i skjoldet udvider sig straks og afkøles. Deres termiske energi vil passere ind i den mekaniske, som med held vil flyve ud i røret. Figurativt set arbejder en ovn med skorsten i en ovn med et skjold på princippet om at trække-push og "skubbe" her - en ovn med større kraft. Dette forklarer de særlige krav til ovnen og ovnarmaturerne, som er ru, se nedenfor.

Afhængigt af formålet med det grove er opvarmningspladerne for dem af forskellige typer. Diagrammerne af varmepladerne til ovne er angivet i fig. nedenfor; Brændselsdelen er vist betinget overalt.

Ordninger af opvarmning plader til ovne

 1. En sekventiel bevægelse med korte vertikale kanaler. Det mindst materiale og mest enkle at bygge. Modstand mod strømmen er størst. Ovnens kompakte og varmeeffektivitet er gennemsnitlig. Oftere alle de anvendte ordninger;
 2. Sekventiel slagtilfælde med vandrette kanaler. Ovnens dimensioner er de samme som i det foregående. tilfælde, men at opbygge et skjold med vandrette kanaler er meget vanskeligere. Modstandsdygtighed over for gasstrøm ca. i 1,5 gange mindre. Som følge heraf er ovnenes varmeeffektivitet højere. Det er muligt at arrangere en sofa, dvs. den øvre kanal opvarmes ikke meget
 3. Sekventiel slagtilfælde med lange lodrette kanaler. Varme effektivitet som i et skjold med vandrette kanaler, teknologisk kompleksitet - som et skjold med korte vertikale kanaler. Den har det mindste område, men det kræver mange materialer og et godt fundament (se nedenfor) på grund af det høje specifikke tryk på støtten. Den bedste mulighed for en boligvarmeovn til 2-3 værelser, se nedenfor;
 4. Parallel bevægelse. Højeste varmeffektivitet, laveste masse pr. Enhed varmeudgang. Området besat og den teknologiske kompleksitet er den største. Det kan bruges med en reduceret kapacitet ovn. Optimal til udvidelse til den eksisterende plade uden omarbejde.

Bemærk: der er stadig skjolde af en serie-parallel skema eller skakstykker. Den mest komplekse, men også den letteste, modstandsdygtighed over for gassen er den mindste. Den eneste mulige mulighed for at være uhøfligt i et hus med opvarmet loft, se nedenfor.

Igen: værdien af ​​den grove kompaktitet og muligheden for at bygge i et eksisterende hus uden produktion af kapitalbyggeri. Men at placere en stærkere ovn i ovnstrukturen generelt i samme dimensioner er ikke så simpel, fra overdreven varmelast bliver det hurtigt værdiløst. Hvis du ikke opfylder de specifikke krav til:

 • Grunden til ovnen.
 • Mørteløsninger.
 • Måder at lægge ovnens opbygning på.
 • Valg og måder at installere komfurtilbehøret på.

Opbygningen af ​​fundamentet under grove er angivet i fig. Den knuste stenpude uden sandhældning inden påfyldning er justeret i horisonten. Påfyldningsopløsningen M150 - cement M300 og sand 1: 2. Mellemrummet mellem murstenfundamentet og gulvet er 30-40 mm. Husk at trimme de forsinkede ben! At lade deres ender hænge er en almindelig, men grov fejl. Fundamentets dimensioner i planen skal strække sig til ovnens kontur med mindst 100-150 mm.

Arrangement af ovnens bashøjde

Bemærk: mursten seng på et fundament lagt for ovnen med ligering i rækker og mellem rækkerne samt de første 2 rækker ovnen murværk struktur, jf. videre.

For at kombinere grove anvendes 3 slags løsninger, se fig. nedenfor. Sengen på fundamentet og skorstenen lægges ud på kalkmørtelet, da det kombinerer tilstrækkelig varme- og fugtighedsbestandighed, men bøjet skal kun lægges på en fuldstændig fugtighedsbestandig cement-sandmørtel. Sand på en leropløsning er yderst ønskeligt at tage et bjerg eller kløft med ru korn. Konventionel ler købt komfur, garanteret fedtindhold og vigtigst af alt, renlighed. Selvgravende ler, der bringes til det ønskede fedtindhold af sand, på den grove murværk, er af ringe betydning.

Sammensætninger af murværksløsninger til grov ovn

Ved grov murværk anvendes ovnen, og hvis der ifølge ordren (se nedenfor) er ildsted tegnet Den røde arbejdstager er superkvalitets - lys rød (helt annealed), uden pletter af brændt, skævhed og hævelse. Tørstøbt mursten er slet ikke egnet. Bygningens murværk er ru langs stien. regler:

 • Hvis du er en uerfaren komfur, er hver række af murværk lagt først på en tør De påviste mangler ved trimning / opdeling af mursten elimineres.
 • Hver mursten før styling på opløsningen gennemblødes, indtil luftens bobler ophører. Du kan ikke støde alle mursten i en tønde med en whirligig!
 • Et opløsningslag på 5 mm anbringes på sengen og panden af ​​de lagte klodser.
 • Stakket mursten glat med en skråning sættes og skubbes til den forrige, så ingen luftbobler forbliver i sømmen.
 • Mursten trykkes, indtil sømmen konvergerer til 3 mm; Du kan ikke strejke!
 • Mellem chamotte og almindelig kobling er den indledende søm 8-10 mm; efter presning - 6 mm.
 • Sømmen mellem murstenene og metalbeslagene (se nedenfor) er 10 mm.
 • Ekstruderet fra sømmen overskydende opløsning fjernes med en trowel (trowel).
 • Opdaget efter høstning af overskydende opløsning fyldes rillerne i sømmen med indrykningsløsningen uden tværgående bevægelser, men ikke ved gnidning!

De, der foretrækker at studere video-tutorialen om æglægning af varme- og madlavningsovne, kan se nedenfor:

Video: murværk af opvarmning og ovn

Forkert installation af ovndøren

Beslag og rister til hårdt brugsstøbejern; døre og låse - med monteringsskjørt og huller i den under diagonal wire whiskers. Stålsvetsede eller støbejernsbeslag med øjenlåg under den raske overskæg (lagt langs ovnen tilsvarende væg) er uhensigtsmæssige i dette tilfælde. Sæt dog dørene / låsene på samme måde som i fig. til højre kan du ikke være uhøflig; det er ikke i henhold til ovnen reglerne. For en hollandsk hollandsk med 2,5 mursten i en plan, der opvarmes en eller to gange om året, vil det måske gå, men ikke for at være uhøfligt.

Det er først og fremmest at komprimere overskæget (stålforzinket 2-3 mm) ved at pakke det ind, så det ikke bevæger sig. Tryk først ikke stramt, læg den ønskede vinkel (fra den fjerne ende af overskæget til murens inderside skal forblive mindst 12 mm). Stram derefter forsigtigt, ryst døren / låsen let. Har du ikke forladt? Det er godt. Dernæst skal du tæt omslutte nederdelen med en asbestslange (eller basaltfibre), og læg den nu bare på plads. Du kan også se følgende videoer om installation af tilbehør i ovnen.

Video: rist og plade

I nedenstående figur er der givet en ordre til en simpel gruff til en sæsonbestemt dacha eller midlertidigt beboet hus. Funktion - den mindste anvendelse af ildfast mursten (fremhævet af teksturfyldning), uden hvilken det i almindelighed er svært at styre, og en niche over kogepladen. I koldt vejr fremskynder det madlavning, og hvis det allerede er varmt nok udenfor, tillader ovnen ikke at overophede rummet under madlavning.

Ordren af ​​en simpel sommerhus-ru

På sporet. Fig. - Ordren af ​​en brænder grov er også kompakt og let, men mere kompleks, med et kombineret kanal system. Denne mulighed er mere for en jagthytte eller villa, hvor de tilbringer weekenden om vinteren.

Bestilling af opvarmningskogeovn-grov til regelmæssig brug

Yderligere i fig. - rækkefølgen af ​​huset opvarmning og madlavning grov med en skifte til vinter og sommer kursus (to-vejs). Denne komfur er ret kompliceret, men det er ret økonomisk både vinter og sommer. Mulighed for en permanent beboet villa eller et-værelses hus.

Ordren af ​​huset opvarmning-madlavning ovn-ru med en vinter og sommer løb

På sporet. Fig. - rækkefølgen og tegningerne af den varme grove - kaminopechey (ovndør ​​kan være glas) til et hus på 2-3 værelser. I 2-værelset sættes dette grove i molen og i 3-værelset - facaden ind i stuen og bagenden i 2 tilstødende værelser; Opdelingen mellem dem er på bagsiden af ​​bagsiden af ​​ovnen. Enig, 650 mursten pr. Varmeovn til et 3-værelse hus, det er lidt.

Ovnens rækkefølge er ru for et 2-3-værelses hus

Nu - i fig. under ordningen og orden grov med en sofa: komfur i køkkenet / gangen med et badeværelse; ligger i stuen. Dette er allerede et meget kompliceret design til en erfaren komfurproducent. Til opvarmning i en varm tid er sofaen dækket af en fjeder seng mv., Så rummet ikke overophedes, men så skal vinduerne i køkkenet / gangen blive unraveled. skift til sommerkursus er ikke angivet.

Ordningen og rækkefølgen af ​​ovnen til opvarmning-grov med en sofa

Og endelig - groft, så at sige, aerobatics, se fig. nedenunder: Til et hus med opvarmet loft, hvor der er et ekstra skjold med skakkanaler (på sidebjælken nederst til højre). Denne komfur kan også være en pejsovn, hvis du tager en glasdør fra ovndøren. Det er 2-vejs; ZLH på tegningerne - sommerkursens port.

Ordren på en 2-etagers varmeovn til et hus med opvarmet loftsrum

Skorstenen til det grove skal opfylde alle brandsikkerhedsregler. Her er det kun nødvendigt at bemærke, at den bedste skorsten til ru er sandwich, det kræver heller ikke yderligere kapitalkonstruktioner.

Hvis den uslebne - din første komfur (hvilket er helt muligt), ikke haste for at bygge, simulere først på bordet. Pludselig er der et par ekstra penge - du kan købe et sæt til modelleringsovne med ordrer af ordrer og plastiksten på en skala, de sælges. Ingen - mursten også på en skala kan skæres fra skum. Derefter simulerer sømmerne af murværk bekvemt ved hjælp af strimler af tykt papir eller tyndt karton, afhængigt af den valgte skala.

Hvordan man opbygger en komfur med et hårdt hus

Til opvarmning af huse i øjeblikket anvendes helt forskellige elementer og udstyr. Men det mest traditionelle valg er en ovn, der kan fungere på en række brændstoffer, og kan også have forskellige størrelser og andre parametre. Pejse kan opbygges, men de er ikke designet til permanent opvarmning af bygningen. Især ofte er ovnen opvarmet i et privat hus, så ofte strukturer er bygget i en ret stor væk fra centralvarmeanlæg.

Også forskellige versioner af ovnen kan laves af sig selv, så omkostningerne ved denne proces vil være minimal.

Hovedtyper af udstyr

Der er mange typer komfurer, der adskiller sig i forskellige parametre. De mest populære er:

 • Russisk traditionel, som ikke kun kan bruges til et privat hus, men også til et bad eller en anden lille bygning, der skal opvarmes, og de kan udstyres med forskellige elementer til behagelig søvn eller madlavning
 • Hollandsk, som udelukkende kan anvendes til opvarmning af lokaler;
 • grov, som er en ganske interessant mulighed, de har en opvarmning og madlavning panel, der gør det muligt for dem at blive anvendt til madlavning og som et varmesystem.

Fra hvad er der skabt produkter, der er udstyret med ru

Denne ovn har interessante parametre og funktioner. Dette refererer primært til det faktum, at det mest populære materiale til opbygning af en struktur er en keramisk mursten, som har fremragende parametre. Disse omfatter fremragende varmeafledning, så i huset vil sådant udstyr være giver hurtig og jævn opvarmning.

Dette materiale anses for meget attraktivt, så de produkter, der er fremstillet af det, passer perfekt ind i ethvert interiør. Især relevant er ovnen, skabt egne hænder lavet af keramiske klodser, i rustik stil. Nå er ovnen egnet til bygninger lavet af træ.

Ovne med ru er avancerede designs i sammenligning med lige strømningselementer. Men samtidig er det ikke så svært at skabe dem med egne hænder, og deres meget Enheden betragtes som enkel. Men for at gøre en rigtig god og pålidelig konstruktion er det nødvendigt at følge instruktionerne nøjagtigt og også at have mindst initialt færdigheder til at arbejde med mursten.

For at udføre alle faser selv skal du have en ide om, hvilke slags strukturelle elementer der er inkluderet i udstyret. Disse omfatter:

 • Askebæget, som er et specielt kammer til luftpassage. Normalt har den Passer til dørens størrelse, som gør det muligt for en person at regulere lufttilførslen. Som regel er der en rist mellem dette element i komfuret og kammeret hvor brændstofforbrændingen finder sted.
 • Topochnik er det mest arbejdende kammer, der er beregnet til lastning og forbrænding af brændstof i den der er en dør.
 • Ovnenes konvektor er repræsenteret i form af vertikalt anbragte kanaler gennem hvilke opvarmet gas fra brændt brændstof.
 • Grub, som bruges til madlavning, kan har forskellige størrelser og parametre.
 • Skorstenen tjener som konvektor, men hovedformålet er at fjerne udstødningsgasser fra rummet til gaden. Det er vigtigt, at den har en dør, der gør det muligt at rense røret, samt en dæmper.

Inden designet oprettes, skal der udvikles og tegnes en ordning med fremtidigt udstyr, og dette problem skal løses med al ansvar og alvor. Temaerne er trods alt grundlaget for at skabe ovnen selv. Hvis de indeholder fejl eller mangler, kan det medføre, at der med egne hænder opnås et design, der ikke kan klare hovedopgaverne, og det kan også være helt farligt til brug.

Hvilke materialer bruges til at skabe ovnen

Du kan gøre dette design fra helt forskellige materialer. Disse omfatter:

 • Mursten, der bruges til murværk, er skabt ikke kun komfurer, men også pejse. Det er bedst at vælge en keramisk mursten, hvis udseende afhænger tiltrækningskraft af det endelige design.
 • Ler og sand, der bruges til at skabe en løsning, der bruges til at lægge mursten i huset.
 • Støbejernsgitteret til brændstofstøvning kan bruges til både brænde og kul.
 • En ruberoid, der giver dig mulighed for at oprette høj kvalitet vandtæt ovn.
 • Døre til forskellige strukturelle elementer.

For at bygge et godt og pålideligt udstyr skal alle materialer være af høj kvalitet og smukt, så deres valg bør tages meget alvorligt.

At gøre dette design er virkelig ikke så svært, men det er vigtigt at vide, hvilke stadier der skal produceres og for alle skal betale meget opmærksomhed:

 • Et skema af det fremtidige design er oprettet. Tegninger kan genereres uafhængigt eller med hjælp fra specialister. De skal være meget opmærksomme, da de afhænger af det endelige designs pålidelighed og sikkerhed. Layoutet skal indeholde dimensioner og andre Grundparametre i ovnen, og det skal være alt detaljeret i det. Selvom standard pejse eller konstruktioner uden grove er skabt, skal der stadig være tegninger. Ordningen er normalt dannet ved hjælp af specielle computerprogrammer, men hvis du har de færdigheder og erfaring, kan du gøre det på papir.
 • Opret grunden til ovnen. Da ildsteder og komfurer oftest er dannet af mursten, skal de kun installeres på et pålideligt og solidt fundament. Den skal have de optimale dimensioner og parametre til ovnen, som har du planer om at oprejse. Stedet for byggeri er bestemt, skytten af ​​den krævede tykkelse og dybde er trukket ud, så bunden er godt tampet, og en pude af sand og grus lægges. Derefter udledes den konkrete opløsning, hvorefter skytten er fyldt med mursten. Det opnåede fundament skal dækkes af et tagmateriale til højkvalitetsisolering. Alle værker udføres let med mine egne hænder uden problemer.
 • Formation af strukturerne selv. Brændeovne eller pejse er lagt af keramiske mursten, og cementmørtel skal anvendes. Når man laver design i huset, er det bedst at bruge det under drift med ildelak pulver, som ikke tillader opvarmning af ovnen overflader for meget under dets brug. Ovnen kan skabes ved hjælp af forskellige typer murværk. Før brug skal mursten gennemblødes ca. 10 minutter i vand. Under murværket er det vigtigt at gøre, at der ikke er revner og mellemrum, men der er heller ikke behov for for mørtel til mørtel, eller du kan få en dårlig kvalitet og ujævn ovn.
 • Installationen er uhøflig. På den opbyggede række mursten placeres podduvalas krop, og døren er fastgjort til den. Det er bedst at pakke alle elementerne i ledningen fra asbestet, og sæt så ca. 4 murstensrækker. Dette er nødvendigt for at lukke ovnlågen. Desuden monteres risten, og efter at have lagt den sidste række mursten, kan man begynde at installere pladen, hvilken Passer til en løsning.
 • Montering af en skorsten, som normalt er et rør der kommer ud. Det er vigtigt at bruge en termisk barriere på det sted, hvor elementet passerer gennem væggen.

Således er det ret nemt at danne en komfur med grov med dine egne hænder, samtidig med at der skabes en struktur, som vil blive brugt til effektivt at varme hele huset og til en behagelig og nem madlavning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + 1 =