30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Yak korrekt sadit til vinteren

Yak korrekt sadit timen til vinteren - til et Viboru landingsmateriale inden forberedelsen af ​​en ferie

Gorodniki fra kørslen til kapellet for at blive opdelt i to tabier: en til sadish, en til forår forår, og også - vinter, efterår, efterår og vinter. Kozhen nave dine argumenter, alle de samme bilshist woєe zamatysya tsim reziny.

Planteuren er poibinously viznachati på pogodi, og ikke sliduvati pevnoї dati. For eksempel begyndte foråret at skynde sig tidligt, så er det måske også rock nastane shvidko, saditi chasnik kan vzhe z 25 veresya jeg til midten af ​​Zhovtnya.

Навіть якщо vejret er varmere end varmen, vent ikke et stykke tid, så du kan kalde frostene for at komme til timemakerens besvær, men ikke vrang.

Alez er ikke meningen at være mere tidligt, men mere sikker. Yakscho zdіysniti protses naprikіntsі serpnya derefter chasnik Mauger pіti i rіst, Yogo Sealy svækket, otzhe, Yomou Buda skladnіshe vporatisya іz zimіvleyu.

Chasnik landing opretholdt opstrøms vsogo vibirati tіlki Pevnyi sortіv: Gribovsky 60 Komsomolets, Otradіenskіy, Gribovsky yuvіleyny i Danilovsky mіstsevy. Ni i razі penge ikke kupuyte Yogo på bazarі der chastіshe prodayutsya pіvdennі sorter SSMSC ikke prizhivayutsya vores klіmatichnih Minds jeg gør ikke ligefrem zmozhut perezimuvati.

Yak korrekt sadit chasnik pid vinter pіdgotuvati jeg Yogo at holodіv? Bagato scho indskud od plantning time: Yakscho Won rannya, tobto i veresnі, kan det sættes i jorden suhі tænder, og for bіlsh pіznogo linje їh potrіbno poperedno zamochiti i teplіy vodі.

Før plantning obov'yazkovo perekonaytesya scho fed schіlnі, nevyalie jeg negnіlie, de Fraværende tsvіlі jeg vm'yatin, Ilya Obolonkov ikke poshkodzhena, Fraværende trіschin. Yakscho Hoch b tsibulinі i en fed gniloї, den anden inshi mozhut Buti zarazhenі, foruden yakostі posadkovogo materіalu stink vikoristovuvatisya ikke mozhut.

Zhodne pokolіnnya gorodnikіv koristuєtsya Starym babusinim måde Yaky dopomozhe zahistiti posadkovy materіal od hvorob jeg shkіdnikіv - obpriskuvannya mіdnim vitriol. Til tsogo rozchinyaemo 1 tsk. Costa 1 lіtrі teploї Vod, klademo i viyshla sumish på pіvgodini OOO Alle tænder chasniku.

Zamist vitriolos kan vikoristovuvaty aske eng.

Yaksho є mozhnivist, så pid chasnik krasche vidiliti okremu dlyanku ne gorjku. Al på tidspunktet for mysteriet af yogo kan være lydighed mod schnitz, tobto den vellykkede landing.

To meshkantsya by zavazhatimut ikke en. Ale kan ikke være trist i byen, den vivotk ris chasnik, kartoplyu abo tsibulu, oskilki vysoky risiko fremstår shkidnikiv.

Vzagali for kapellet kan ikke være shoroku vibiriti ét og samme sted, som byfolkene synes "kapellet på kapellet sætter sig ikke tidligt, ikke senere end 4 sten". Naykrasche mcsce for ts'ogo ovocha te, de voksede kål, bønner abo garbuz.

Begyndelsen af ​​forberedelsen af ​​jorden er forbeholdt to tårne ​​før landing. Dertil kommer, at det ikke er oversvømmet med grundvand.

Schub boule er simpelt i verden, du kan blive overrasket over videoen, yak er korrekt saditi time om vinteren. Primer spobotku skupputav på glibin ikke mere end 20 cm, vidaylyayutsya alle bur'yani, smittya i kaminnya, landet er skylden for buty, uden bryster.

Før plantning dodaєtsya dvorіchny gnіy, Yaky vstig perepret, peregnіy ABO kompost, 2 kvm nok en vidra.

Vazhlivo adel scho ni Hvor pengene ikke razі mozhna dodavati svіzhy gnіy så yak entydigt vіn pіdvischuє rizik optrådte rіznih zahvoryuvan i shkіdnikіv chasniku. Perekopuvati jeg gotuvati primer potrіbno sama 2 tizhnі så Vandt Yak Tsey timen rіvnoyu osyade i møllen.

Yakscho ikke vitrimati Tsey termіn, de nelliker viyavlyatsya gliboko i zemlі, їm Bude ikke vistachati povіtrya, ukorіnennya vіdbuvatimetsya zanadto povіlno, ABO Tsey ikke protses pochnetsya vzagalі.

Regler for plantning af vinterafgrøder

Hvis materialet af billederne, og jorden osiv, kan fortsætte før landing. Schub khachnik tilfreds med sammenkomster hængende, potrybno nobles deystik regler, og takozh podivitisya foto, yak korrekt sadit time for vinteren.

  • kan ikke vdlyvvat jasnik i jorden, kozhen kitch tand potrybno bare gingerly poklasti;
  • tandlægen er skyldig i at lægge planten på en glibine, jeg vil tørve med to mine rozmirs, tobto, yak-yo yogo højden 5 cm, derefter 10 cm;
  • før landing i foden obovzjazkovo sipletsya pisok abo aske;
  • . Vіdstan mіzh lille tænder serednіmi i - 10cm, og mіzh store -15 cm Yakscho kіlka senge, stanken povinnі roztashovuєtsya en od nіzh på ikke mindre end 25 cm;
  • pіslya landing overflade dækningsområder zemlі tørv abo іnshim materіalom, Yaky Zahist od morozіv.

Yak zahistiti chasnik vid strong frosts?

Yakscho chasnik posadzheny vchasno CCB, OOO Alle dotrimuvalisya regler, at nastannya morozіv vіn sætte korіnnya jeg vinde styrke, ale stadig dodatkovy Zahist i Suvorov Minds Zimmi Yomou ikke Zavada.

Diznaitesya, yaki kviti saditi otni.

Du skal gerne have noget for dig, og du skal bruge spædbarnsmad, tørvfugle, grøntsager, blomster og træer. Hovedet pamyatati, men tovshchina bolden er ikke skyld i mindre end 4 cm, men der vil ikke være en efect.

Shchob tandlæger til timeren var hitch-hiked til at falde ned, det er nødvendigt at vibrere efteråret timen til plantning, pidgotuvati jorden, zrobiti mulchuvannya. For otrymannya god vrozhayu potrebno takozzh adel, yak vibrati іpіdgotuvati materiale.

Hvordan at plante hvidløg til vinteren er korrekt. Råd til erfarne lastbilbønder

I vores land bruges hvidløg til mad med lidt eller ingen rest: de unge blade bruges til fremstilling af mange retter eller simpelthen tjente som garnering; denticles bruges til bevaring og til forbrug i frisk form, og pilene marineres. Men kun ikke alle kan vokse en rig afgrøde af denne plante. Og alt på grund af det faktum, at få ved, hvordan man plante hvidløg til vinteren korrekt.

Grundlæggende regler for vintersåning

Erfarne gartnere siger, at de bedste sorter til vinterafgrøder er sene sorter af hvidløg. Det er i dem, at de mest sporstoffer er gemt, og dermed bliver det nye hoved stærkt og sundt. Det er nødvendigt at vælge de største og ubeskadigede tænder.

Nu om hvornår man lægger hvidløg. Det er forståeligt, at vintersåning udføres i efteråret, men i hvilken måned afhænger det af det specifikke område af bopæl. Der kommer trods alt et sted om vinteren i november, og et sted bør stærke frost og sne ikke vente til januar. Under alle omstændigheder bør plantningen af ​​hvidløg til vinteren ikke udføres før midten af ​​september og efter det første årti i december. Men når du plante hvidløg i efteråret, bør du selv bestemme, under hensyntagen til vejrforholdene i din bopælszone.

Et andet vigtigt punkt er den ekstra desinfektion af frøet. Erfarne lastbilbønder anbefales kraftigt at udføre yderligere behandling tre dage før landingen af ​​hvidløg. De udvalgte tænder anbringes i en koncentreret manganopløsning og efterlades i den i 30 minutter. Derefter fjernes de og tørres grundigt. Landingen kan udføres efter 72 timer. Afstanden mellem tænderne er ca. 4-6 cm, og mellem rækkene - højst 10 cm, men ikke mindre end 4 cm.

Det skal huskes, at hvis du vil have en rigtig rig høst, skal du kun bruge det frømateriale, der er ideelt til dit klima.

Så hvis vi har regnet ud, hvordan man skal plante hvidløg til vinteren, må vi nu tale om, hvordan man skal forberede jorden til plantning. Først og fremmest skal det huskes, at to år i træk ikke kan plantes på samme sted. Dette skyldes, at hvidløg bliver mere sårbar over for skadedyr og sygdomme. Og også i jorden er der ikke nok af nødvendige næringsstoffer.

For det andet, vælge et sted til plantning bør være ikke mindre end en uge. Jorden skal graves og befrugtes ideelt med organisk. Men her skal du være forsigtig og overdrive det ikke med top dressing.

Men når man taler om, hvordan man kan plante hvidløg til vinteren, kan man ikke hjælpe med at sige om, hvilken jord det er bedre ikke at plante overhovedet. Det vil ikke være muligt at få en god høst, hvis afgrøden blev plantet i ler eller lammende jord. Det er for tungt og indeholder ikke mineraler i den rigtige mængde.

Grundlæggende om pleje af vinter hvidløg

Men lidt at vide om, hvordan man plante hvidløg til vinteren. Det er også nødvendigt at have pålidelige oplysninger om reglerne for pleje af den. Alt i alt er alt simpelt. Efter udseendet af resistente skud skal sengene udvindes. Hvad angår kunstvanding, skal det være dagligt og rigeligt før udseendet af pile. Kun i dette tilfælde er det muligt at regne med at få store og sunde hvidløgshoveder. Derudover er det ikke nødvendigt at fodre denne plante, men kun hvis jorden er blevet befrugtet før plantningen.

På trods af det faktum, at plantning hvidløg under vinteren ved første øjekast synes svært, er det faktisk langt fra sagen. Efter alle ovenstående tips kan du let dyrke denne plante på dit websted.

Plantning hvidløg om vinteren - hvordan man får et nyttigt krydderi i det tidlige forår

I foråret begynder afgrøden, der høstes fra sidste år, at komme til en ende, og bare friske grønt efter forkølelsen, vil du, så mange træner og planter hvidløg til vinter blandt andre afgrøder.

I foråret begynder afgrøden, der høstes fra sidste år, at komme til en ende, og bare friske grønt efter forkølelsen, vil du, så mange træner og planter hvidløg til vinter blandt andre afgrøder.

1 Vælg plantematerialet

Hvidløg, ligesom enhver anden plantehaveplante, er opdelt i 2 arter med hensyn til plantning: forår og vinter. Vi er interesserede i den anden mulighed, og det vil sandsynligvis være den, der fyrer, det vil sige, dens vækst vil blive ledsaget af rigelig udstødning af grønne fjer, i modsætning til nogle forårskulturer. Der er mange vinterarter og hybrider, men vi vil kun overveje nogle af dem. Først og fremmest er det værd at nævne det universelle, det vil sige at være både forår og et meget skarpt udvalg af "Lubasha". Han vokser det største hoved, vejer op til 300 gram, i gennemsnit - 140-150. Derudover er blandt fordelene ved denne sort frost- og tørkebestandighed.

Akut sort hvidløg "Lubasha"

En anden sort, der er kendetegnet ved god spiring, kaldes "Antonnik", den er ikke så skarp som "Lyubasha", men mere resistent mod sygdomme, især for svampes læsioner. Hans hoved er også ret stort, op til 70 gram, selvom antallet af lobula i dem sjældent overstiger 5 stykker og gennemsnittet - 4 dentikler. Også høj spiring blev noteret i Dobrynya sorten, som ikke er meget resistent overfor sygdomme. Lobben i hovedet, som sjældent når op på mere end 60 gram, er normalt 4 stykker, sjældent 5.

2 Forbered hvidløg til plantning

Selv ved at vide, hvordan man korrekt plante de valgte for tidlig modning hvidløg om vinteren, bør det ordentligt "hærde", give ham en vis beskyttelse mod sygdomme i efteråret. For at gøre dette, tænder tænderne opdelt i dentikler omhyggeligt for brune pletter og vælger de stærkeste lobula. Det anbefales at afskalke noget skum for at sikre overfladen er ren. Derefter, for at forhindre skade på svampen og skadelige bakterier, læg dentiklene i en svag saltlage, bland i en liter vand 0,5 spsk salt. Endvidere kan plantematerialet sænkes i en kort tid (2 minutter) i en opløsning af kobbersulfat, idet der tages pulver i mængden af ​​en halv teskefuld og blandes i en liter vand.

Adskillelse af hovedet af grøntsagen i tandbælgene

En ret universel løsning er blødningen af ​​lobulerne i en svag opløsning af kaliumpermanganat, kaster flere krystaller på en liter vand. Det er nok at dyppe hvidløgsklærne i en væske af lyserød farve i kun 20 minutter for at sikre fuldstændig desinfektion. Sørg for at tørre plantematerialet, fugtig hvidløg i efteråret, aldrig plante. Det skal huskes, at for at adskille hovedet på dentiklene, du har brug for lige før plantningen af ​​hvidløg i den forberedte jord til vinteren. Det vil sige, sengene skal løsnes og ordentligt hærdet, før du fjerner og behandler lobulaerne.

Svag opløsning af kaliumpermanganat til maceration af lobula

Det er vigtigt at huske, at en træagtig, hård "sål" i bunden af ​​hvidløgshovedet skal afbrydes forsigtigt fra de dentikler, der planlægges at blive sådet, ellers vil det forhindre spiring af rødderne.

3 Forbereder jorden til såning af vinter hvidløg

Når tiden for at plante vinterafgrøder kommer som regel i efteråret, bliver varme dage allerede en sjældenhed, og om natten har temperaturen en tendens til at være nul betydeligt. I de fleste tilfælde, hvor vinteren kommer tidligt, og allerede fra midten af ​​efteråret jorden fryser, kan vinterafgrøderne blive plantet i slutningen af ​​august og hele september, og også i situationen i første halvdel af oktober. Hvor varme dage varer hele første efterårsmåned, er det ikke for sent at starte såning selv i november. Den eneste betingelse er, at jorden skal være egnet til hvidløg. Det er svært at forvente god spiring i vådområder eller hvor der er for meget sand i jorden.

Egnet jord til plantning af hvidløg

For at plante vinter hvidløg til vinteren i jorden, kan dentiklerne under ingen omstændigheder presses i løs jord, i senge skal du lave præcise huller, hvor plantematerialet lægges. Du kan bruge den sædvanlige kvist til at få smukke pander, men mange brugere er specielt designet til dette værktøj. Det er især hensigtsmæssigt at skære et rør, der er plantet på en skovl fra en skovl, især hvis et tværstykke er svejset til det som på en skinne. Så er det nok at installere instrumentet lodret og let tryk på foden for at danne et hul. Når teknologien er udarbejdet, er arbejdet meget hurtigt. Dybdemåleren fungerer som et krydsstykke, så svejses det i en afstand på 5-6 centimeter fra rørets nederste kant.

Plantebeholdning

En anden teknologi er at lave en lang rille langs hele sengenes karm og i at plante dentiklene med de nødvendige intervaller (ca. 10 centimeter). Som gødning og for at reducere jordens surhed i sporet eller i hullerne, placeres en lille mængde ask aske på bunden. Også hvidløg vil være meget nyttigt pulver fra sand. Faktum er, at de tunge regner jorden er dehydreret, bliver klæbrig og strammer fast til hvidløgskliverne, forhindrer adgangen til ilt og efter tørring og fugt. Derfor i bunden af ​​hullerne hældes noget sand, så lægger vi en dentikel der og sprinkler sand igen på toppen, og så spredes jorden over plantematerialet. Trin-for-trin værker kan studeres ved hjælp af video.

4 De finesser at dyrke en god høst af vinter hvidløg

Det er meget vigtigt at beskytte dine afgrøder fra frysning om vinteren, hvis der ikke er meget sne. Vi plante hvidløg, hvor vinden ikke blæser af snedækket, og under vinteren dækker sengene med hø fra ukrudt eller halm, vippe. Sådan gør du det rigtigt, fortæl en video om mulching. Tykkelsen af ​​dæklaget bør ikke være mindre end 15 centimeter. I varme dage om efteråret, og også med begyndelsen af ​​klart vejr i foråret rake mulch til jorden opvarmet af solen. Fra toppen af ​​den plantede tand til jordens overflade skal der være mindst 4 centimeter, fortrinsvis 5 for at undgå frysning.

Dækker hvidløgs senge med halm

Det er meget vigtigt at tage højde for hovedets dimensioner og tilsvarende hvidløgens lobuler, desto større er de, jo mere afstand skal overlades mellem plantningerne, så de ikke forstyrrer hinanden. Husk at hvidløg meget hurtigt trækker kalium ud af jorden, som også aktivt forbruges af enhver rodgrøntsager. Derfor er det ekstremt uønsket at plante hvidløg ved siden af ​​kartoffel, radise eller radise senge. Plantering af foråret hvidløg til vinter anbefales ikke, for det første er forårssorterne lavere udbytter end vinteren, og for det andet er der risiko for, at der ikke bliver spiring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 54 = 58