30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Yak korrekt ogrizati drue

Forår beskæring af druer til begyndere

Alle de vigtigste ting sker pludselig. Så det skete med druer. En dag gned æsenet på ham, men det viste sig at han gjorde en stor tjeneste. Høsten fra disse buske var bedre. Siden da er druerne blevet skåret. Over tid blev omsorg for buske forbedret. Og nu ved at vide, hvordan man korrekt beskærer druer i foråret, er det ikke et problem for begyndende gartnere at opnå en god høst. Busser findes i næsten enhver have, men kun ikke-slanke ejere er i stand til at opnå velsmagende frugter og en rig høst.

Hvornår er det bedre at skære druer: om efteråret eller om foråret?

Beskæring af druer kan øge udbyttet, forbedre størrelsen og kvaliteten af ​​bær, men det bliver også meget lettere at passe på buske. Forbedring af bærernes egenskaber er direkte forbundet med, at druer ikke behøver at give deres styrke og saft til store vinstokke. Dette gør det muligt for klyngerne at få mere ernæring. Før hver begyndende gartner er der et spørgsmål, hvornår skal man udføre beskæring af druer: om foråret, om efteråret eller om sommeren?

Beskær planten om efteråret eller det tidlige forår. Tid er værd at vælge, styret af de klimatiske træk i regionen og sorter af busk. Nogle områder tillader ikke at skære druer i det sene efterår. Dette skyldes for hårde vintre. I sådanne tilfælde overføres beskæringen til det tidlige forår, indtil vinstikkerne begynder at svulme, og saften i vinstokke er endnu ikke i bevægelse. Bær beskæring, når lufttemperaturen bliver 0-3 grader, men ikke i maj. Forår beskæring af druer udføres for unge buske og sort, ikke resistent over for frost.

Hvis vintrene i regionen ikke er for alvorlige, sker beskæring i slutningen af ​​efteråret, efter 3 uger vil blade falde fra busken. Dette bidrager til bedre helbredelse af "sår", forhindrer risikoen for, at busken "vil græde" og miste mange nyttige stoffer, der er fyldt med en dårlig høst, og nogle gange plantens død. Dette er en almindelig fejl for begyndere, der ikke ved, hvornår man skal skære druer i foråret. Derfor anbefaler de fleste gartnere, at processen udføres før vinteren. Beskærede efterår buske er lettere at skjule fra kulden.

Erfarne vinproducenter producerer "beskæring" selv om sommeren før blomstringen. Denne proces er forskellig fra hvad der sker i foråret eller efteråret. Om sommeren rydder de druer uden snor eller andre skarpe vedhæftninger. I denne periode frigives den nederste del af bladene, hvilket giver mulighed for at klynger modtager mere sollys. I midten og den øverste del af bushen bliver der rengjort.

Denne tilgang er ikke for ingenting. Flere næringsstoffer går til bunden af ​​druerbusken, hvor alle bunterne er koncentreret. Vinproducenter er sikre på, at på grund af tyngdekraften til toppen ikke når alle de mineraler, der er nødvendige for en fantastisk smag, og de ekstra frugter, der vil fjerne væksten fra bushen til intet. Det er bedre at få en mindre mængde druer, men med store og lækre bær.

Regler og skema for beskæring af druer til begyndere

Selve processen er ikke en kompliceret sag, men det kræver visse viden. Forkert beskæring af druer vil ikke give de ønskede resultater, men det kan føre til døden af ​​busken. Processen er bedre udført i flere faser, hvilket vil undgå fejl. Reglerne for beskæring af en ung og gammel busk er allerede forskellige. En vigtig betingelse, der skal huskes for begyndere er, at alle de ekstra vinstokke fjernes, men ikke mere. Det vigtigste er at forstå korrekt, hvad der er unødvendigt, og hvilke grene skal overlades.

Det andet vigtige punkt i beskæring af druer er værktøjet. Det er kun nødvendigt at udføre arbejde kun med en stærk og skarp beskærer. Dette vil medvirke til at skære vinstokke med en sikker bevægelse. Skudene efter dette vil ikke adskille, processen vil passere mindre smertefuldt for planten. For de første forsøg er det bedre at vælge sorter med god stabilitet og overlevelse, for eksempel Isabella druer.

Hvis busken vokser det første år, er det vigtigt at bestemme, hvordan man skal skære de unge druer på foråret. Vineproducentens opgave er dannelsen af ​​en, men en stærk flugt i løbet af sommeren. Alt andet fjernes. Svage skud vil tage væk de kræfter, der er nødvendige for at danne en god drue buske. For at give mulighed for valg af flugt til ærmet, skal man være placeret i hullet ca. 10 cm under jorden. Selv den ene skydning vil have brug for en strømpe. Stangen kan tjene som en støtte.

Nogle gange i det første år på bush blomsterblomsterne er dannet. At forlade dem alle giver ikke mening - fjern, forlader et par bær. Ikke fortryde dem, den toårige busk vil give høsten mere flere gange. Hvis der ikke er blomstrer på en vinstokkebuske, betyder det ikke, at du ikke behøver at fjerne overskydende blade og nedlægge det. Sådanne handlinger er obligatoriske for at opnå en god høst i fremtiden.

Gamle buske skæres i flere faser. Den første beskæring finder sted i september, selvom bladene endnu ikke er faldet. På den tid frigives de flerårige ærmer fra de unge vinstokke. Hvis grenene er lidt højere, fjernes de fra trinonerne og skæres også af omkring en tiendedel af skudets længde. Den anden fase af beskæring druer opstår på et tidspunkt, hvor bladene allerede er faldet, og næringsstoffer er ikke i vinstokke, men gik til rod og ærmer.

På anden etape vælger de mest udviklede skud. Den ene, der er placeret nedenfor, er trimmet og efterlader 3-4 nyrer. Denne flugt vil tjene som erstatningskrigen. På den anden side afskæres vinstokkene og efterlader 5 eller 6 øjne, således at der i fremtiden dannes en frugtpil. Når du beskærer druer, skal du altid forlade et par ekstra øjne. De vil være nødvendige for at danne vinet i tilfælde af frysning, men hvis disse øjne ikke er nyttige, bliver de afskåret i foråret.

Hvis bushen aldrig er blevet trimmet før, men det er allerede dannet, fortvivl ikke. Lancerede druer vil stadig blive reddet. For at gøre dette skal du forlade nogle grene for at danne bushens slanger, resten bliver fjernet uden fortrydelse. På ærmerne forlade kun de skud, der vil være nødvendige til fruiting i fremtiden. Måske, 1 år bliver nødt til at lide uden høst, men efter, vil busken give dig store klaser.

Hvordan man korrekt klippe druer på en bue (pergola)

Mange vinavlere foretrækker at danne buske på en bue eller pergola. Deres dyrkning og beskæring har nogle funktioner. Til arbours og buer passer kun frostresistente druer. En sådan støtte repræsenterer ikke en mulighed for at bære en buske. Vinavlerens hovedopgave er dannelsen af ​​den korrekte form af planten. I andre henseender er processen ikke anderledes end beskæring på andre understøtninger - svage og uhindrede skud fjernes, og glem ikke udskiftning af stiklinger og ekstra øjne til sikkerhed.

At dekorere buer eller arbors, ofte plante girlish eller vilde druer. Varianter er uhøjtidelige, men ser godt ud på støtterne. De vigtigste fordele ved sådanne arter er, at de praktisk taget ikke er udsat for sygdomme, vokser hurtigt, bliver veletablerede. For dem er ethvert land velegnet, de er modstandsdygtige over for kolde, hårde vintre. En anden fordel er, at det ikke er nødvendigt for dem at opbygge en særlig støtte. Druer klamrer sig til den mindste ruhed og kan flette facaden af ​​huset. Hvordan det ser ud, se på billedet.

Druer vil være store, hvis du giver druer passende pleje. Under blomstringen er der taget omhu for at sikre, at der ikke er overskydende blomstrer på bushen, hvilket kun efterlader 1-2 pr. Gren, mens de resterende fjernes. For at få en god høst har fremtidige bundt brug for sollys. Til dette formål er de ekstra blade klemt, hvilket skaber en skygge for dem og forhindrer dem i at danne og udvikle sig normalt. Pas på, og at nyttige stoffer ikke går ind i unge grønne skud. De anbefales at blive skåret i niveau med det fjerde blad, der ligger bag den sidste blomsterstand.

Video lektion på foråret dannelse af en buske af druer

Beskæring druer i efteråret betyder ikke, at i foråret er der ikke noget arbejde påkrævet. Tværtimod er foråret det mest passende tidspunkt for dannelsen af ​​de rigtige druerbuske. På dette tidspunkt kan du se, hvilke skud der overlevede efter vinteren, og hvad der kan fjernes. I video lektionen er det tydeligt demonstreret eliminering af ekstra skud, der forhindrer druen buske til at belønne sin ejer med en rig høst. Videoen viser eksempler ikke kun for store, allerede dannede buske, men også for unge. En klar, tilgængelig forklaring hjælper med hurtigt at lære processen selv for en nybegynder.

Beskæring af druer til begyndere

Druer beskæring - En af de mest komplekse hændelser i dacha. Nogle gange er det svært at forstå, hvordan man korrekt klippe druer og hvornår

Beskæring af en drue buske er reduceret til beskæring 90 procent af vinen, forlader det nødvendige antal øjne (nyrer).

Lad os overveje i detaljer hemmeligheder for korrekt beskæring af vinstokken, fra det første år af plantning.

Druer kan beskæres om forår og efterår. Ved beskæring i efteråret er det ønskeligt at dække busken til vinteren og beskytte mod frysning. Hvis der er svære vintre i din region, så beskær i foråret eller dække vinen til vinteren. Forresten tolererer uomskårne druer bedre vinter.

Funktioner af strukturen og navne på dele af vinstokken

Basen af ​​stammen, der er under jorden, kaldes hæl, rødder vokse fra det.

shtamb - En del af stilken før den første lateralskydning, som i alle træer. Ved druer er en del af stilken placeret under jorden, ender med en hæl.

hoved - Fortykkelse på hovedstammen, hvorfra sideskuddene forlader.

Ærmer (skuldre) - Dette er de laterale skud, der afgår fra hovedstammen. Og øjnene på dem, det er de samme nyrer.

Der er betingelser, der skal huskes: frugtpilen og udskiftningsknappen.

Frugt pil - en langærmet ærme, hvorpå der efter afskæring er 8-12 nyrer tilbage.

Udskiftning knude - En kort ærme, efter at der er skåret, er der 2-4 øjenlår.

Frugtforbindelse - Et par skud, der består af en knude-substitution og en frugtpil. Vi har demonteret alle navne, lad os gå videre til hemmelighederne ved beskæring af druer.

Der er mange muligheder for dannelsen af ​​vinstokken. Lad os dvæle på den enkleste og mest forståelige form: skud må ikke få lov til at vokse lodret, men horisontalt.

Dannelse af druer i det første år

Om foråret er de to laveste knopper tilbage på den centrale skyde, resten er afskåret. Af dem vokser 2 skud og binder dem skråt i forskellige retninger.

Sene efterår, når alle blade falder ned, kan det ikke gøres før, ellers vil druerne løbe tør for saft, forkorte skudene. Vi forlader en kortere, forlader 2 nyrer, forlader den anden skud lang og forlader 4 nyrer. For vinteren skal du fjerne vinranken fra traljen og gemme den.

Dannelse af druer i andet år

I foråret, efter at trusselen om stærke frost passerer (i begyndelsen af ​​april), skal du fjerne beskyttelsen og binde vinet til trellis bundledning, toppen i forskellige retninger.

Stængler, der vokser fra nyrerne, tillades lodret eller med en lille hældning væk fra bushens centrum.

I efteråret, efter faldende blade, er en lang ærmet afskåret og forlader 2 skud. Ermer vil være de samme. Derefter skæres de lodrette stængler: dem, der er tættere på midten og lavere langs hovedstænglen, afskåret forlader 2 knopper. Det vil være en tæve substitution.

Lodrette stængler placeret yderligere, afskåret forlader 4 nyrer - disse vil være frugtpile. Vi fjerner vinstokken og gemmer om vinteren.

Dannelse af druer til det tredje år

Om foråret, efter frysning, fjern husly fra vinstokken. Langfrugtspile knytter sig til bundstængerne vandret, spidserne i modsatte retninger.

Erstatningsknopper vi forlader for at vokse lodret. Om sommeren vil alle nyrerne vokse stammer. I begyndelsen af ​​august bruger jagter - beskæres stilke på 10-20 cm på grund af dette øger kvaliteten og mængden af ​​bær.

Tidligere i august, tilbringer ikke jagt, ellers ses der en spiralmasse på vinet.

Om efteråret, Efter efterårets fald trimmer du de sidste 4 lodrette skud med en del af ærmet.

Som følge heraf vil der på hver skulder være et link med to lodrette skud. Deres beskæring er også produceret som i andet år. Undslippe det nærmere til midten af ​​de beskårede forlader 2 nyrer, fjernt forlader 4 nyrer.

Alle efterfølgende år med vækst af druerbusken udfører beskæring på samme måde som i det tredje år.

Opmærksomhed: For større pålidelighed og sikkerhed, kan du lade flere nyrer på skudene, men ikke mere end 10 på hver. Dette sker i tilfælde af frostskader.

For eksempel er det optimale antal 3 nyrer på knoglerne af substitution og 6-7 nyrer på frugtpilene. Om foråret, hvis alle nyrer overlever, kan overskuddet skæres.

Video - Beskæring af druer trin for trin

Her er de vigtigste hemmeligheder ved beskæring af druer i efteråret, hvis overholdelse vil blive et løfte om at opnå en høj kvalitet og stor høst af bær.

Sådan skæremæssigt klippe druer, VIDEO til begyndere

Sandsynligvis ikke for nogen er det ikke en hemmelighed, at den korrekte og rettidige beskæring af druer er en af ​​de vigtigste operationer i vingården.

Det påvirker ikke kun det årlige antal og kvaliteten af ​​den kontakt høst, men også den generelle tilstand af anlægget, evnen til at modstå sygdomme og skadedyr, den succesfulde udvikling i løbet af vækstsæsonen, og en velstående tilstand af drue busk i den kolde årstid.

For nybegyndere kan vinbeskæringsprocessen virke kompliceret og forvirrende, men alt er ikke så svært, det vigtigste er at forstå selve essensen af ​​beskæring og lære at teknisk udføre det i praksis.

Og vores nutidens artikel- og videomateriale til det hjælper dig med dette. Artiklen har kun et overblikkarakter, du kan kende bekendtskab med hver af de fremlagte metoder til beskæring i separate materialer på webstedet ved at klikke på linkene «Læs mere ..» eller en liste over artikler nederst på siden.

Tid til beskæring af druer. Om efteråret eller om foråret?

Græder efter foråret beskæring.

Beskæring af en drue anlægges i hvile. I denne tilstand er druerne i den kolde årstid. Alle biologiske processer i den overjordiske del af bushen, herunder sapfloden, stoppes midlertidigt, og druer bærer uden tab enten en lille formbeskæring eller fjernelse af en betydelig del af det flerårige træ.

I den hvilende tilstand druen kommer efter den naturlige løvfald med de første nattefrost, og kommer ud af det i det tidlige forår, hvor den gennemsnitlige temperatur når 10 grader i dit område bopæl.

Teoretisk kan beskæring udføres når som helst i hvile, men i praksis er det umuligt at dyrke beskæring i frosten til taljen i sneen, og det er simpelthen umuligt at dække dyrkning af druer. Af denne grund beskæres hovedparten af ​​vinproducenterne i slutningen af ​​efteråret (november) eller det tidlige forår (marts-april), indtil knoppens budding begynder.

Hvis du er i zonen for nordvinodling og leder en dækningskultur af druer, anbefaler jeg det efterår beskæring vingården for at fjerne alle unødvendige vinstokke til udvikling næste år, hvilket vil i høj grad lette processen med at lægge og beskytte bushen. Skynd med efteråret beskæring i hvert fald umuligt, som skulle ske udstrømning af plast stoffer med en årlig træ i mange år, og den underjordiske del af planten, hvorefter planten er klar til vinter og kan producere nogen form for beskæring en busk.

Hvis din geografiske position eller sortiment af vingården giver dig mulighed for at føre druer i en ulydet kultur - din trimtid Spring. Blandt erfarne vinbønder ofte antænde debat om farer eller omvendt uskadelighed foråret afgrøde efter starten af ​​saft flow, "græd" vin. Lad os bare sige, at trimning efter starten af ​​sapbevægelsen er tilladt, men det er bedre ikke at stramme og skære tidligere.

Jeg personligt, i en situation med den sydlige del af Hviderusland, tilbringer beskæring et dække af sorterer i november, et par uger før ly af vingården og påbegyndelsen af ​​de første stabile frost og neukryvnyh buske "Alpha" (i "Isabella" personer) og sorter af Østersøen avl til pavilloner - tidlige forår efter nedstigningen af ​​sne, under skæring af frugttræer og buske.

Beskæring af druer i efteråret, VIDEO til begyndere:

Værktøj til skæring af druer

Hvis du har en ung vingård, så er det eneste nødvendige værktøj en sekretær. Hvis der er gamle vingård kører buske eller planlagt omoloditelnaya beskæring med flerårig busk fjernelse af elementer med en betydelig tykkelse af træ - det forhindrer ikke en kraftfuld haven saks til beskæring frugttræer, og i nogle tilfælde, og en nedstryger. Jeg håber at du har alt dette, selvfølgelig, er tilgængelig.

Nå frem til at skære? Men nej, værktøjet skal skærpes og desinficeres. For at desinficere instrumentet er det nok at tørre dets skæredele med enhver væske med højt alkoholindhold, men hvordan man skal skrælle prunerne, vil vise os vinmarken Alexander Krot i denne video:

FORMNING AF VINEYARD

Denne form for beskæring af druer anvendes i de første år af druenbuskenes liv. Ved dannelse af beskæring fjernes alle elementer i busken, der ikke er medtaget i den valgte formation, såvel som svage og ikke modne vinstokke, plantens skeletbase og elementerne i den årlige frugtdannelse dannes-frugtforbindelser eller vinstokke. Dyretiden for en ung busk varer fra to til fire år, afhængigt af den klimatiske zone i bopæl, der vælges af dannelsens vingård, plantens vækstkraft og graden af ​​pleje af den.

Videoformning og trimning af ventilatorformen af ​​druer:

Videoformning og trimning af snitens snitform:

ÅRLIG HØJRE KUTTNING AF VINEYARD

Denne form for beskæring udføres årligt efter den fulde dannelse af druebusken og dens indtræden i frugt. Denne form for beskæring er uændret fra år til år, afhængigt af den valgte formation, og udfører den rolle at opretholde dannelsen i uændret tilstand i hele bushens liv. Detaljerne i teknikken og opskæring af forskellige former for druer vi fortæller seniorforsker agrotechnics GNU All-Rusland Forskningsinstitut vinavl og vinfremstilling dem. Ya Potapenko Rosselkhozakademii, kandidat inden for landbrugsvidenskab. Videnskaber. Hisamutdinov A.F.

Video af den årlige trim af ventilatorformen:

Video af årlig beskæring af buet (chat) formation:

Udskæring af vinmarkens gamle løber

Sikkert har enhver nybegynderproducent på stedet allerede flere gamle forsømte druerbusker, hvis tilstand, for at sige det mildt, forårsager angst og frygt. Til at begynde med bør du klart definere selv denne bushes fremtid. Hvis sorten ikke passer til dig af en eller anden grund, så er det værd at bruge tid til at genoprette det? Det er jeg ikke sikker på. Det er meget mere effektivt at bruge denne busk som grundstamme til en anden sort, det vil sige at geninjektere. Men hvis du er tilfreds med sorten, er det første, du skal gøre, at afskære vores forsømte buske.

Beskæring udføres for at erstatte forældede og manglende ledende elementer af skeletet, der danner en busk i nye unge skud. Denne form for beskæring vil ikke blive overvejet i denne artikel.

Sådan skæremæssigt klippe druer, VIDEO til begyndere:

Så vi blev bekendt med de vigtigste typer beskæring af druer. Nu har du en generel ide om, hvordan du skal klippe druer korrekt, men jeg anbefaler på det kraftigste, at du læser alle artiklerne i dette afsnit af nedenstående websted for at lære mere om hver form for beskæring og formgivning separat.

Forfatter: Dmitry Dutko www.vinogradnik.by, forfattere videoen: A. Mchedlidze, Khisamutdinova, A. Mole, N. Gribanov.

21 kommentarer

Migreret fra personlige beskeder.

Jeg har et lille spørgsmål. På vinen dannede en halv meter fra jorden mellem øjnene en gaffel (bifurcation af vinstokken). Fra hende voksede to skud, samme tykkelse (med blyant) to meter lang. Hvad er den bedste måde at gøre ved beskæring? Lad det være som det er, eller tjek en skære og giv den bedste mad til resten? På en eller anden måde undskyld at skære)

Hvis der er en visning af løbsk løb (se billede), er det bedre at skære denne vinstok under grenpunktet. Hvis du ikke ønsker at miste denne vin (den unge kimplanter og andre vinstokke for at danne ikke er til stede) i alle tilfælde er det nødvendigt at fjerne en af ​​filialen som skud sandsynligheden for en brud i denne del i fremtiden er meget høj. Årsagen til dette fænomen er den overdrevne nitrogenstrøm levering til Bush, de mismatch overjordiske dele af bøsningen med en underjordisk (stærke rødder ved lav belastning grønne skud) eller partielle skader vinstokke foråret frost når dør vigtigste punkt i vækst, og i stedet tvinger ny vækst punkt (stedsøn med nyre som det burde være), undslippes flugten på en sådan anomaløs måde.

Jeg ville stadig afskære under gaffelen, fordi det er bedre at miste et stykke vin nu, end at skære støbeformens gulv om et par år, hvis noget med dette sted i skeletets rygrad går forkert ...

Mange tak. Jeg kan godt lide alt meget, meget nyttigt.

Hej, jeg er ny til voksende vinograda.Pri efterår beskæring uheld skete nadlomala vigtigste stvol.Podskazhite hvad de skal gøre, hvordan man kan spare druerne?

men jeg forstår ikke

Irina Så klar og forståelig. Jeg håber at klare mig.

kognitiv video vil lære

mange tak, jeg vil forsøge at klare mig

Med renter sete reklamer, lære nye ting for sig selv, nu forsøge at praktisere, mange tak, det var interessant!

Jeg reviderede en flok ruller om omsorg for druer. Du ser, alt er klart. Du nærmer dig dine druer - og spørgsmål begynder. Hvor er tæskeskiftet? Hvor er frugtpilen? Og hvad skal man afskære nådesløst og hvad man skal forlade.

Mange tak! Selvfølgelig er du en stor professionel. Jeg kigget på dine meget højt kunstneriske pas, hvad angår høj kunst! Great! Kun meget hurtigt, selvom det er meget smukt. Jeg så og glemte alt. Tak! Det er meget nødvendigt!

Meget meget er klart, mange tak.

Mange tak, måske takket være dit råd vil jeg kunne få en god høst

Mange tak!

Hej, jeg er på dit websted nybegynder. Men jeg håber at samarbejde ....

Tak alt var klart.

Tak for dit websted. Det er meget nødvendigt af mange.

Du er en Golden Man! Mange tak for dit arbejde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

87 + = 94