30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Yacht lak til indendørs arbejde på træ

Hvordan vælger man en yachtlak?

Yacht lak er et effektivt, vandtæt og overkommeligt værktøj til behandling af træ klassiske yachter. I dag er den også aktivt brugt til reparationsarbejde i bylejlighederne og hytterne. Lad os forsøge at give en grundig beskrivelse af denne sammensætning for at forstå, hvor pålidelig den er, og om at have tillid til reklame.

Yachtlak er af forskellige sammensætninger og afviger i pris, anvendelighed, anvendelighed og toksicitet.

Oprindeligt var denne lak beregnet til at behandle det ydre skrog af skibe af marine og flodtype. Det er ikke egnet til husarbejde, selvom mange mennesker i dag ignorerer denne anbefaling og dækker dem med parket. Faktum er, at fabrikanterne lægger vægt på at opnå sådanne egenskaber som holdbarhed og pålidelighed, når de fremstilles. For at opnå dem tilsættes sammensætningen af ​​et fugtbestandigt produkt til de ret giftige komponenter (toluen og xylen). Lad os studere dem mere detaljeret:

 1. Toluen tilhører stærkt flygtige benzenforbindelser. Det vil sige, det indeholder i sin kemiske sammensætning kulstof og hydrogen. Et sådant stof kommer nemt i kontakt med ilt, hvilket betyder at det kan indåndes af en person. Symptomer på sådan forgiftning er svimmelhed, beskadigelse af slimhinderne og endda lungeødem. Med andre ord fordampes toluen med en temmelig langsom hastighed, men i en sådan mængde, at en person kan få en dødelig dosis.
 2. Xylen er en kompleks benzen og skadelig for menneskers sundhed. Dampe af dette stof er i stand til at trænge ind i kroppen, ikke kun gennem vejrtrækning, men også gennem hudens porer. Forgiftning med xylen, personen lider meget hårdt. Og dens langsigtede effekt på kroppen fremkalder stress og aktiverer sygdomme hos hormoner, herunder kræft.

Det betyder med andre ord ikke noget, hvad kvaliteten af ​​midlerne til behandling af træfladerne på yachter har, og hvilken fabrikant har sat den på salg. Under alle omstændigheder er dette middel en farlig kemisk forbindelse, som bedst anvendes i åbne rum. Og inde i boligkvarteret for at gøre dette er stærkt ikke anbefalet.

Pas på! For at øge holdbarheden i yachtlakken tilsættes toluen og xylen, som er giftige og farlige for dit helbred

Men hvis man ser på situationer fra en anden vinkel, har alle benzen en meget lavere vægt end luft. Derfor interagerer med dem i åbne rum, stiger de hurtigt op. Under sådanne forhold udgør kemi ikke nogen fare for menneskers sundhed. Derfor er det kun muligt at anvende en farveløs lak på gaden, selv om det i dette tilfælde ikke er nødvendigt at glemme forsigtighedsforanstaltninger.

Yachtlak, afhængigt af de opnåede coatingers tekniske egenskaber, er betinget opdelt i følgende typer:

 1. Matt - har ikke skinne, men meget praktisk. Når alt kommer til alt, bliver et træ, der er dækket af en sådan matlak, mindre snavset og dækket af støv.
 2. Glans - kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​en smuk glødseffekt, der manifesterer sig under påvirkning af belysning (både naturlig og kunstig). Anvendelsen af ​​blanke forbindelser på overfladen giver det en elite glans.

Det er værd at bemærke, at valget af en bestemt type og farve af lak i dette tilfælde kun afhænger af en persons smag. Tværtimod giver begge midler træet en fremragende beskyttelse mod ydre påvirkninger.

Glansfarver giver en smuk glans, men det er mere synlige skader og uregelmæssigheder end på overfladen dækket af uigennemsigtig lak

Et meget vigtigere aspekt er den teknologi, der bruges til at gøre malingen. Baseret på denne parameter er skibets lak opdelt i følgende typer:

 1. Alkyd. En temmelig populær gruppe af lakker til udendørsarbejder til produktion af hvilke organiske opløsningsmidler der anvendes. For eksempel, hvid ånd. Og selvom denne version af dæk lak er billig, er det strengt forbudt at bruge det i boliger. Efterhånden som opløsningsmidlet tørrer, vil opløsningsmidlet fordampe, og dampene af toluen og xylen vil falde ind i det menneskelige åndedrætssystem. Og selv nogle få år efter påføring af belægningen vil det stadig fortsætte med at fordampe stoffer, der er skadelige for levende organismer.
 2. Urethane-alkyd-yachtlak. Den blev oprettet til internt arbejde, da det i sin sammensætning har en mindre mængde organisk type opløsningsmiddel. Tilstedeværelsen af ​​urethan blødgørere forhindrer for kraftig fordampning af skadelige kemikalier udover de laklag bibringer høj fleksibilitet og modstandsdygtighed over for ekstreme temperaturer. Dette er meget praktisk, især hvis hytten har et "varmt gulv" system.
 3. Alkyd-urethan marine lak. Det tørrer hurtigere end andre forbindelser, hvilket giver en ret høj kvalitet belægning. Det er dog karakteriseret ved det maksimale toksicitetsniveau og er kun egnet til udendørs værker.
 4. Akrylat yachtlak. Har den højeste pris på grund af sin høje miljøvenlighed og er fremragende til hjemmearbejde. De er i deres essens ikke et skibs midler. Det anbefales trods alt ikke at blive brugt til at skabe belægninger til den ydre del af skibskroget af træ. Imidlertid mærker mange samvittighedsløse producenter deres akrylprodukter på en sådan måde, at den sælges bedre.

Baseret på emballagens egenskaber kan du købe en lak i form af en aerosol eller dåse. Aerosoler er mere bekvem at arbejde med, men værktøjet i denne form har et lille volumen.

Bank med lak er ringere end aerosoler til brugervenlighed, men sælges i store mængder.

Yacht lak ud over standardformålet kan bruges til reparation af husholdningsarbejde på træ. Hvor er det brugt?

Oprettelse af udendørs møbler fra naturligt træ. Yacht lak af akryl type kan bruges til at overføre overfladen af ​​havemøbler lavet af naturligt træ. Borde og bænke, gynger og arbors - alle disse udvendige kan være mere holdbare og interessante i farver, hvis de er dækket af polyurethan eller akryllak. Det er dog værd at bemærke, at det er bedre at vælge en matte type. Det vil give møblerne et æstetisk udseende og en behagelig farve.

Yacht lak til gulvet, på trods af den farverige reklame for producenter, er ikke så pålidelig. Ja, det er meget billigt, men det er meget giftigt. Derfor, hvis der ikke er noget alternativ, er det bedre at vælge den mindre giftige urethan-alkyd-version. Ellers kan du få et par måneder efter at have brugt gulvbelægningen i lejligheden, så du kan føle kronisk træthed, opleve nervøs spænding eller falde i depression. Alt dette er resultatet af menneskets eksponering for skadelige komponenter af polyurethanlak.

Sådanne skønhedsmidler er egnede til behandling af skelethytter. Skibsfarv giver mulighed for at skabe en ensartet akrylbelægning af træ, hvilket viser høj modstand over for aggressive miljøfaktorer. Og behovet for at købe yderligere imprægneringer og antiseptika forsvinder.

Yacht lak påføres på færdigmaterialet for at give det modstand mod atmosfæriske fænomener. Hvis produktet er fortykket, kan det fortyndes med vand og kun derefter bruges til det tilsigtede formål.

Alle byggematerialer skal bruges til deres formål. Hvis lakken hedder yacht, betyder det, at den er beregnet til ekstern forarbejdning af træbåde og skibe. Anvendelsen af ​​dette produkt i boligområder kan medføre store sundhedsproblemer, især børn.

Tilbudet fra Guru of Colors

God eftermiddag læste jeg din artikel om yachtlak. Vi vidste ikke om beklædningen af ​​huset (vægge og loft) med alkyd-urethanlak. og nu vil ideen om at mine børn inhalere dampe af toluen og xylen ikke lade leve. Fortæl mig, efter hvor mange år vil lakken stoppe "fonit"? Hvis det slet ikke er vejr, skal du fjerne foringen og slå en ny. For Guds skyld rådgive du hvad du skal gøre? efter lakering et år bestået.

Skibslak (yacht) til træoverflader

Mens man laver reparationer eller bygger et hus, må man stå over for spørgsmålet: hvordan man beskytter træ? Hver ejer søger at opnå den maksimale kvalitet til en lav pris. Den bedste løsning på dette problem vil være en skibs lak. Allerede fra materialets navn kan man forstå, at det oprindeligt var anvendt til at dække overfladen af ​​forskellige fartøjer.

Denne vandtætte lak beskytter træ mod de skadelige virkninger af væske. Det er klart, at hvis anlægget beskytter yachter permanent i havet, så vil det helt klare beskyttelsen af ​​vægge, gulv eller loft. På grund af dets struktur trænger kompositionen dybt ind i træets porer, hvorved det på lang sigt beskyttes på en sikker måde. Yacht lakker kan købes i form af aerosoler. De sælges i banker med forskellige kirkesamfund. Det er mere bekvemt at bruge aerosoler, men de sælges kun i små mængder.

Skibets lak har ofte en alkyd-urethanbase. På denne måde beskytter den overfladen mod fugt, forhindrer udseendet af mug og svampe. Samtidig har produktet dekorative egenskaber. Ved påføring i flere lag glatter lakken ud overfladen, glatter ruheden og gør den glat. Træet får en god glans. På grund af forskellige nuancer understreger skibets lak træets naturlige skønhed og udmærker sig med sin naturlige farve.

Der findes flere typer skibslak, som er forskellige i produktionsteknologien:

 1. Alkyd betyder. De fremstilles ved hjælp af organiske opløsningsmidler. Denne type bruges kun til udendørsarbejder. Dette er den mest almindelige laksejacht, hvis pris er lavere end andre midler. Under tørringen frigives skadelige dampe af toluen og xylen, som kommer ind i kroppen under vejrtrækning. Derfor er lak af en sådan sort strengt forbudt at bruge indendørs. Selv efter nogle år vil fordampningen af ​​skadelige stoffer ikke stoppe.
 2. Urethane-alkydmidler. De er mere egnede til indendørs arbejde. Sammensætningen er mindre i volumen organiske opløsningsmidler. Frigivelsen af ​​skadelige kemikalier forhindres af urethanblødgørere, som er til stede i lakken. Deres tilstedeværelse gør agenten mere modstandsdygtig over for temperaturændringer. Dette gælder især i boliger, hvor "varmt gulv" systemet er udstyret. Undervejs er det blandt repræsentanterne for denne kategori muligt at skelne mellem lakskibet "Tikkurila". At tørre det vil tage mindre tid end andre midler. Desuden vil stofferne i dens sammensætning sænke gulvningen af ​​træet, som er forårsaget af ultraviolet stråling. Dens separate arter giver yderligere glød til overfladen i mørket. Den gennemsnitlige pris er fra 500 og over rubler pr. Liter, afhængigt af sorten.
 3. Akrylat yachtlak er den mest egnede mulighed for at arbejde indendørs. Det er den mest økologiske. Men prisen er den højeste. En sådan anordning betragtes faktisk ikke som et skibs lak. Det er ikke vant til at dække ydersiden af ​​skrogets træskrog. At erhverve en sådan lak, bør du være forsigtig. Der er tilfælde, hvor skrupelløse producenter sælger akrylprodukter under mærkning af "acrylate9raquo; for at opnå større fordele.

Ved hjælp af en yachtlak giver du mulighed for at få en træoverflade af to typer:

 • Matt - en mere praktisk mulighed. Efter behandling med et sådant værktøj er træet ikke dækket af støv og er mindre beskidt.
 • Glossy, som giver dig mulighed for at nyde en smuk, spektakulær glans. Men når man rører sådanne overflader, kan de grimme snavsede fingre "raquo" forblive.

Alle bestemmer for sig selv hvilken lak der skal vælges. Det hele afhænger af dine egne præferencer og smag af ejeren af ​​hjemmet.

Det vigtigste anvendelsesområde for yacht lak er behandling af træflader på skibe. Til husstandsreparationer er den også brugt: den dækker møbler, døre, vinduesrammer, gulve, rammehuse generelt. Du kan bruge en sådan lak til krydsfiner og foring. Akryl Yacht Agent er perfekt til anvendelse på havemøbler lavet af naturligt træ. Ved at dække lakken bliver den mere holdbar, smuk og interessant i farve. Samtidig vil værktøjet give en jævn skygge til rammehuset. Det vil beskytte træ mod virkningen af ​​aggressive miljøfaktorer. I dette tilfælde behøver du heller ikke at købe antiseptika og andre beskyttende imprægneringer.

Sammensætningen af ​​yachtlakker indeholder skadelige komponenter, der er nødvendige for at udføre de opgaver, der er tildelt anlægget. Efter påføring kan giftige dampe slippes ud i luften. Hvad producenterne siger, men at bruge et skibs lak til gulvbelægning er ikke den bedste løsning. Hvis du alligevel besluttede at bruge den, skal du prioritere midlerne på urethan-alkydbasis. Ellers kan du efter nogle måneder føle problemer med den fysiske tilstand.

Brug ikke dette produkt til møbler, som kommer i kontakt med mad. For eksempel er det strengt forbudt at behandle sengeborde i køkkenet. Brug neglelak er bedre på gaden. Dette skyldes de frigivne skadelige stoffer. Anvendelse derhjemme kan forårsage depression, nervøs sammenbrud. Især er det farligt for børn. Overvej derfor, om du skal bruge en laksejagt hjemme. Prisen på sundhed er stadig højere.

Yachtlaken er nem at bruge. For at gøre dette skal du først forberede overfladen: Rens det, fjern rester af fedt og vaskemidler. Hvis det gamle lag er på skoven, skal det slibes, slibes og aftørres med en opløsning af hvid spiritus og lak (i ​​en andel af 5: 1). Men det er ikke alt.

Skibsfarv anvendes kun til tørt træ (med et fugtindhold på op til 20%). Overfladen er dækket i flere lag med ældningsinterval for tørring. Og tørretiden med hvert lag bør stige: mellem den første og den anden - fra 4 til 6 timer, mellem den anden og tredje - 24 timer. Det tredje lag skal tørre i mindst to dage. Hvis du følger alle enkle anbefalinger, når du bruger lak, vil overfladen vare lang tid.

Udvælgelse af yacht lak til træbearbejdning

I første omgang beregnet som en ekstern og intern imprægnering af skrogene på skibe, er yachtlakken nu blevet aktivt anvendt inden for konstruktion og reparation. På grund af dens høje modstandsdygtighed over for fugt anvendes den med succes til internt træarbejde og til udendørs arbejde.

Baseret på grundlaget for produktion, der bestemmer de vigtigste tekniske og operationelle egenskaber, er disse LMC'er opdelt i:

Fordelen med alkydarter er deres lave pris og ganske god holdbarhed. Ved fremstillingen af ​​sådanne materialer anvendes organiske opløsningsmidler. Gennemsnitlig levetid er fra 4 til 5 år. Har en høj grad af toksicitet, hvilket gør dem uegnede til internt arbejde.

Sammensætningen af ​​alkyd-urethanmaterialer indbefatter specielle blødgørere, der forhindrer frigivelse af giftige stoffer. De bidrager også til elasticiteten af ​​den resulterende coating. Det er muligt at bruge ved indretning af interiøret, der ofte anvendes til behandling af træelementer i varme gulve.

Lacquer baseret på akryl har en vandbase og er mest sikre for toksicitet. Men de er mindst modstandsdygtige over for fugt. Hertil kommer, at disse maling materialer hører til den højeste pris kategori.

Ved behandling med forskellige typer materialer opnås følgende typer produktoverflader:

Fordelen ved den første mulighed er brugen af ​​yderligere anvendelse. På matte overflader opstår mindre synlig forurening, ujævnhed, skader, støv, ikke så aktivt. Men glatte belægninger giver straks et lyst, spektakulært udseende af det behandlede design. Mellemliggende versioner er også lavet: halvmatt og halvglanslak.

Yacht lak til indendørs arbejde på træ og til udendørs værker

Brug af yachtlak til indendørs arbejde på træ anbefales i private lokaler. På grund af den høje toksicitet af de stoffer, der indgår i dets sammensætning, er det meget usikkert for mennesker. I den generelt accepterede klassificering af maling er der ingen særskilt kategori. Når man vælger muligheden for at bruge yachtlak til indendørs arbejde på træ, er det derfor nødvendigt at sikre, at det ikke forårsager skade på de omgivende menneskers helbred.

Ofte anvendes til behandling af trækonstruktioner, der anvendes udendørs. Det er perfekt til at dække havemøbler. Da de vigtigste giftige komponenter i yachtlak er tilstrækkeligt flygtige stoffer, udgør brugen heraf i fri luft ingen sundhedsfare. Denne slags lakmateriale er fantastisk til behandling af træfacader af bygninger og strukturer.

Hvordan man anvender en yachtlak på et træ: Arbejdsstadier

Træprodukter, der bliver lakeret, skal være helt tørre: resterende fugtighed er ikke mere end 20%. Forarbejdning af friskt træ giver ikke mening. Det er nødvendigt at forsigtigt forberede overfladen: Sand det for at fjerne rester af den tidligere coating, fjern snavs, skimmel, svamp fra træet eller bring det nye træ til en glat tilstand.

Vigtigt! Hvis før træet var dækket med linolie, så skal det helt fjernes. Yachtlakken ligger ikke på toppen pålideligt.

Hele området skal være primet eller helt dækket med en særlig påfyldningsforbindelse. Denne fase af arbejdet vil forbedre vedhæftningen af ​​lakbelægningen til træet. Ved omarbejdning af træelementer anbefales det at lave en kontrolbelægning på et næsten ikke synligt sted. Så du kan kontrollere kompatibiliteten af ​​belægningsmaterialer. Lakken på træet påføres manuelt med en børste eller rulle, og også ved hjælp af en sprøjtepistol. Den omgivende temperatur i fremstillingen af ​​lakering bør variere fra 15 grader til 35 grader.

Tip: Omhyggelig blanding af lakken før brug til behandling af produkter vil undgå delaminering i fremtiden og øge levetiden.

Ved belægning i flere lag skal du overveje, hvor meget yachtlak tørrer til træ. Det næste lag påføres efter tørring af den forrige - i 2-6 timer. En mere præcis tørretid er angivet af fabrikanten i brugsanvisningen. Hvert lag efter fuldstændig tørring kan behandles med et fint sandpapir for at opnå en mere holdbar belægning. Hvis gulvet er dækket med lak, er det kun klar til drift efter 7 dage, når lakken endelig hærder.

Than at fortynde en yacht lak på et træ, hvis det er fortykket? Den praktiske anvendelse af denne maling er også, at den er fortyndet med rent vand, hvis det er en alkydforbindelse. Andre arter fortyndes med forskellige opløsningsmidler, for eksempel terpentin, hvid spiritus. Efter at have opnået den krævede konsistens er det muligt at genbruge materialet til behandling af trædele.

Fyldt lak i flydende form i en dåse i form af en aerosol i dåser. Dette malingmateriale er godt egnet til farvning, hvilket udvider brugen af ​​anvendelsesområdet. Det er muligt at vælge forskellige farver til individuelle interiører.

Mange kendte producenter af malings- og lakmaterialer beskæftiger sig med fremstilling af yachtlakker. Yacht lak til internt arbejde på træ "Tikkurila" bruges til bearbejdning af gulve, døre, vinduesrammer, forskellige møbler. Den er produceret i tre typer: glans, halvgloss og matte. Den første mulighed er baseret på akryl, andre - urethan-alkyd sammensætning. Tørretid for sammensætningen er ca. 6 timer. Modstandsdygtig mod vejr og fugt, det indeholder komponenter, der sænker effekten af ​​sollys på træets farve. Yachtlakforbruget pr. 1 m2 på træ er 0,07-0,08 l.

For at opnå høj modstand af materialet til fugt, producerer det meget giftige komponenter: toluen og xylen. Dette indsnævrer yachtslakens omfang meget. Godt beskyttet mod vand, sådan maling kun for-tørrede trædele. Nye bygninger med høj luftfugtighed til håndtering af dette materiale anbefales ikke. Modstanden mod slid er meget højere i dem end i konventionelle arter. Men specielt designet til behandling af gulve, efterbehandling materialer, vil være meget mere effektiv, når de anvendes til det tilsigtede formål. Yachtlakker tolererer ikke negative temperaturer. Under deres indflydelse knuser mange af dem simpelthen.

Den største fordel ved denne gruppe af efterbehandling er trods alt fugtighedsbestandighed. Derudover er de tilstrækkeligt resistente overfor de kemiske virkninger af salte, syrer og alkalier.

Anmeldelser af denne maling er meget modstridende. Oftere er det nødvendigt at være styret af de behov, som det vil blive anvendt til. Hvis de falder sammen med brugsanvisningen, kan du sikkert bruge sådant materiale.

 1. Imprægnering til træ til udendørs arbejde Træhuse, strukturer med træbeklædning ser meget flot og æstetisk ud. Konstrueret af miljømateriale tiltrækker de deres egne.
 2. Valg af slidstærk maling til beton til gulvarbejde Maling af betonggulvet overalt tjener til at forhindre beskadigelse af overfladen. Beton gulv som standard er forbundet med pålidelighed og holdbarhed, men uden.
 3. Akryllak til trævandsbaseret: funktioner og fordele Håndpåført akryllak til træ på vandbasis giver ikke blot overfladen æstetisk udseende, men beskytter også.

Akryllak til træbaseret vand: funktioner og fordele

Håndmalet akryllak til træ på vandbasis giver ikke kun en æstetisk overflade ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + 1 =