30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Ventilationsgitter, ekstern, metallisk

Eksterne gitter

Virksomheden "ALVENT" fremstiller eksterne gitter af følgende typer:

Ekstern ventilationsgrænse BPH

Standard ydre gitter lavet af aluminiumsprofil, ramme 30x30 mm

Gitterets ydre aluminiumregning VRN-H

Den standard ydre gitter er lavet af aluminium, fra en vinkel på 30x15 mm.

Udenfor metalgitter VRN-K

Forstærket ydre galler af aluminiumprofil og ramme 45x45 mm.

Ekstern louvered grill VRN-NS

Galvaniserede stål louvered ydre gitter

Indtagsgitter ekstern VRN-U

Standard ekstern luftindtagsgitter fra 45x45 mm vinkel.

Ydre grille aluminium overflade VRN-NK

Den ydre grill er aluminium overhead fra vinklen 40x40 mm. og forstærkede lameller S-formede

Facadegitter ekstern VRN-NS

Facadegitter eksternt fra galvaniseret stålfragt uden flange

Ekstern gitterreguleret VRN-R

Ekstern gitter justerbar

Forskellen mellem disse modeller:

Disse typer af udvendige gitter adskiller sig fra hinanden i størrelsen af ​​det hjørne, hvorfra grillen er lavet, størrelsen og formen af ​​persiennerne og metoden til installationen (fragtbrev og konventionel metode). I andre henseender er gitterets funktion ikke meget anderledes. Den mest almindelige type af udvendige gitter er gitteret VRN, det er et standardgitter med et hjørne 30x30 mm. Hvordan vælger man den rigtige gitter?

Ikke-standard udførelse af eksterne gitter

Eksterne ventilationsgitter er fremstillet på moderne højteknologisk udstyr, hvilket sikrer holdbarheden af ​​tilslutning af dele og holdbarheden af ​​enheden.

Alle produktionsstadier er under streng kontrol:

 1. mærkning
 2. skæring
 3. portering
 4. madlavning
 5. samling
 6. slibning
 7. For-maling forberedelse
 8. maleri
 9. pakning

Eksterne ventilationsgaller installeres i ventilationssystemer i boliger og industribygninger og tjener til at forsyne og fjerne luft. Derudover forhindrer installationen af ​​gitter, at luftkanaler, rusk og snavs trænger ind i interiøret. De ydre gitter er lavet af metaller som aluminium, stål, sort og galvaniseret stål. Form, størrelse, farve kan vælges i overensstemmelse med bygningens facadeudformning. Yderligere maling belægning giver modstand mod ultraviolet og mekanisk skade. Gitterdesignet, med fast installerede persienner i en vinkel på 35 g. forhindrer indtrængning af regn og sne i ventilationsakslerne.

Installation af gitter kræver ikke specielle faglige færdigheder, men der er stadig nogle instruktioner, der skal følges for korrekt installation af ydergitteret. Hvis du ikke er sikker på dine evner, skal du kontakte fagpersonerne.

Artikler til hjælp

Kontakt os

telefon: +7 (499) 579 89 21

© 2016, alle rettigheder forbeholdes

Udfyld den enkle formular nedenfor og klik på send-knappen. Vores specialister vil kontakte dig i den nærmeste fremtid.

Du kan få råd ved at ringe til +7 (499) 579 89 21.

Udfyld formularen herunder

Du kan få råd ved at ringe til +7 (499) 579 89 21

Ventilationsgitter: typer, dimensioner og installation

Intet ventilations- eller luftfordelingssystem kan uden dekorativt gitter. Det udfører ikke kun en dekorativ funktion, men det kan også regulere luftmassernes strømning. Ventilationsgallerne varierer i funktion, størrelse, materialer og farve. I en så bred vifte af produkter findes der både frimærker fra billig plastik og ægte kunstværker med opvarmning.

Enheden af ​​ventilationsgitter

Ventilationsgitteret, for al sin enkelhed, er en pålidelig designløsning. Stivheden af ​​produktet leveres af en robust ramme. Det kan kombineres med kanalen eller fastgøres til vægoverfladen. I større gitter er der en opdeling af strukturen i flere mindre sektorer, og dette sker med en ramme. På grund af hvilket produktets styrkeegenskaber øges. Aftageligt plast eller metalplade dækker ristets arbejdsområde. Det skal bemærkes, at distributørerne er:

 • justerbar- luftmassernes retning kan ændres
 • ikke-retningsbestemt handling - oxygen trænger frit ind i rummet og udfører ofte en dekorativ rolle.
 • med lukkeventiler. På virksomheder, varehuse og industrielle komplekser installeres net af denne type. De udelukker effekten af ​​omvendt trækkraft, forhindrer indtrækning af støv, små insekter. Dette design sikrer bevægelsen af ​​forurenet luft udelukkende udefra. Det kan også installeres i lejligheden for at udelukke ankomsten af ​​en ubehagelig lugt fra naboer.
 • Trægblinds På arbejdet ligner beslutninger med returventilen. Horisontale lameller flytter og blokerer luftstrømmen. For at sikre hurtig justering anvendes der lette og pålidelige materialer (PVC, aluminium).

Ventilationsgaller er ofte udstyret med vandret placerede knive, så intensiteten og retningen af ​​den medfølgende luft kan styres.

Rengøringsprocessen reduceres til at fjerne den dekorative overhead. Derefter kan produktet behandles med vaskemiddel og vaskes under rindende vand.

En bred vifte af specialiserede løsninger er til salg. Uanset type og model er ventilationsgitterne tilgængelige i 3 former, som svarer til kanalen:

 • square;
 • runde;
 • rektangulære.

På grund af en sådan sort er det muligt at vælge det optimale produkt, der supplerer det indre af rummet. For nylig har flere og flere ty til individuelle ordrer, når størrelse og form vælges under hensyntagen til indretningen af ​​et bolig- eller industriområde. De kan variere i farve, design og stil.

Moderne industri til produktion af luftdistributører bruger flere materialer:

Lad os se nærmere på de mest almindelige muligheder.

plast Produkter anses for at være den mest overkommelige på markedet. De er baseret på kun 2 materialer - polyvinylchlorid og polystyren. De kan installeres ikke kun i lofterne, men også på døren, muren. Produkter er blevet udbredt i kontorer, hytter og lejlighedsbygninger. Til lofter på flere niveauer oprettes grid med cirkulær form. Deres væsentligste ulempe er, at overfladen over tid bliver rå og bliver gul.

aluminium luftrist ikke mindre efterspørgsel på markedet. Det er præget af øget modstand mod aggressive stoffer, et fugtigt miljø, og de kan desuden prale af lav vægt. Disse produkter anvendes i vid udstrækning i boliger og industrielle anlæg. Materialet er dækket med pulverlakering. Ulemperne er at tildele en høj pris.

Træmodeller - Specialiserede løsninger til saunaer, badkomplekser. Disse modifikationer kan prale af individuelt design. Det skal bemærkes, at populariteten af ​​naturligt og miljøvenligt træ vokser. Uanset hvad det var, men produkter med en port perfekt kombineret med interiøret. Disse gitter har to væsentlige ulemper: de har brug for periodisk behandling med flammehæmmere og andre beskyttende konsistenser, deres omkostninger er ret høje.

ADVARSEL! træprodukter anbefales kun til indendørs brug.

Metalprodukter - bruges hovedsagelig i produktionskomplekser, store virksomheder, de kan også installeres i almindelige bygninger. De kan prale af exceptionel pålidelighed, så de kan klare sig uden problemer med luftstrømmenes kraftige tryk, for ikke at nævne alle mulige små partikler. Sådanne produkter skal behandles periodisk med anti-ætsende forbindelser. Hvad angår ulemperne ved metalgittere, er der kun 2 af dem - høj pris og imponerende vægt.

Metal- og plasttyper af ventilationsgaller afhængigt af formål og placering af anlægget i kanalen er: udstødning og forsyning. På grund af installationsstedet er disse produkter:

En af de mest populære arter på markedet. I betragtning af funktionerne i drift og vedhæftning kan de være:

 • overliggende - bruges hovedsageligt i boliger, i systemer, hvor der er en naturlig trækkraft. Tilstedeværelsen af ​​et myggen forhindrer insekter i at komme ind i rummet. Ofte udstyret med en kontraventil. Gennemstrømningen kan justeres ved hjælp af bevægelige lameller;

 • slids modeller - installation af ventilationsgitter af denne type er efterspurgt primært i områder, hvor det er nødvendigt at sikre produktets umærkelighed. Deres design og udseende svarer til værelset;
 • modeller med kontraventil. Populære løsninger udstyret med inertial persienner, en revers-trykventil. Ofte bruges som et funktionelt element til emhætten.

Eksterne produkter præsenteres ved salg af flere typer konstruktion:

 • foran Modellerne installeres hovedsageligt i loftsrum. De har en bred kant og et storslået udseende;
 • dør Modellerne udskifter forsyningsventilen funktionelt, hvilket er vigtigt for det første for de lokaler, hvor det er nødvendigt at levere en naturlig luftforsyning;
 • etage modeller - en upåklagelig løsning til at organisere tilførslen af ​​frisk ilt til den nederste del af rummet. Disse kan være stationære eller regulerede løsninger;
 • sokkel Gratings - bruges primært som et beskyttende element mod gnavere. Installation af ventilationsgitteren beskytter mod små skadedyr kælder og loftsrum, kælder gulve.

Hvad angår overløb interne muligheder, kan de være forskellige, ikke kun i farve, men også i form. Afvige i attraktivt design. Blandt fagfolk er først og fremmest produkter af rund og rektangulær form efterspurgte. Deres vigtigste træk er manglen på ventiler.

Pejs Beskyttelseselementer anvendes i vid udstrækning i ildsteder, på grund af hvilke varmeforsyningen til rummet. Indtrækningen af ​​kolde luftmasser udføres gennem den nederste del af ristet, og efter opvarmning omdirigeres det til indretningen af ​​rummet.

Installation af flere ventilationsgitter i en pejs er en vigtig del af effektiv luftudveksling.

Vær opmærksom! Pejsemodellerne er lavet af ildfaste og ildfaste materialer. På grund af den mangfoldighed af ornamenter og nuancer, betragtes de som dekorative.

Sådan installeres et ventilationsgitter

Efter at have erhvervet produktet fra ejerne er der et naturligt spørgsmål - hvordan installeres ventilationsgitteret korrekt med egne hænder? Overvej de enkleste og mest almindelige metoder.

Bestemmer hvordan man installerer et ventilationsrist med minimal indsats, anbefaler eksperter at bruge "hemmelige" skruer. De giver fremragende pålidelighed, når man arbejder med enhver form for overflade:

For at kunne levere konstruktionen er det nødvendigt at udføre 3 på hinanden følgende trin:

 1. Området for den foreslåede installation er markeret med blyant.
 2. For dowels (som slagtes i væggen), er det nødvendigt at forberede de tilsvarende huller. Du kan bruge en skruetrækker eller en boremaskine.
 3. Derefter påføres produktet forsigtigt på fastgørelsespunktet og skrues med selvlukkende skruer.

Rådet! Hvordan indstiller distributører af træ? - For at rette dem op, rådgiver eksperter ved hjælp af hæfteklammer eller skørtplader.

Fastgørelse på flydende klæbemiddelsammensætninger, silicone

Sekvensen af ​​handlinger omfatter flere faser:

 1. Konturen af ​​ventilationsgitteret påføres med en flydende konsistens. (Sealant)
 2. Gitteret presses tæt på vægoverfladen for at sikre den mest pålidelige fastgørelse af strukturen. Før du trykker på det, kan du bruge bygningens niveau til at gøre gitteret lige.
 3. Efter tre timer vil silikonen grebe ordentligt, og om nødvendigt vil det være muligt at fjerne overskydende klæbemiddel med en skarp kniv.

Til dato kan en almindelig person, der ikke har en rig erfaring med at arbejde med hænder, montere denne dekorative løsning.

TIP! Når du installerer gitteret, kan du bruge et fint net for at undgå indtrængen af ​​insekter i rummet. (se billedet nedenfor)

Fastgørelse til afstandselementerne anses for at være en af ​​de mest populære og eftertragtede fikseringsmetoder. De er kun til stede i nogle modeller af produkter, men de giver en kvalitativ forbindelse af kanalen med et dekorativt beskyttelseselement.

TIP! I rum, hvor det ikke er muligt at forsegle og bekvemt forbinde ventilationssystemet og beskyttelsesglasset, anvendes specielle adaptere til ventilationsgitterne.

Specialister understreger, at installationen af ​​dekorative elementer er en nem øvelse. De mest pålidelige måder - fastgørelse ved hjælp af forskellige stik. Tunge og store strukturer installeres på specielle indpakninger og låse.

Som du kan se, er ventilationsgitterne meget forskellige. Efter eget valg styres ikke kun konstruktiv pålidelighed og kvalitet, men også visuel komponent. Dette er primært et dekorativt element, som skal harmonisk kombineres med det indre af huset.

Damn det! Hvor var du før? Jeg har i mine år ikke haft nogen anelse om, at disse plastgriller er meget forskellige. Jeg har altid troet, at dette er en almindelig stub ala-indretning. Og der er, hvordan tingene er vendt. For en uge siden købte jeg i butikken 2 sådanne gitter og lavede, at 1 ikke passer. Jeg forstår, at denne sho tog 2 interne og har brug for 1 sådanne og 2 eksterne. Nå er tjekket på hænderne kan ændre sig.

Ventilationsgaller, ekstern, metallisk, facade

Dette er det hus, du har bygget. De forsynede det med alle de nødvendige faciliteter, møblerede med apparater og naturligvis, som i alle moderne boliger, det har også et ventilationssystem. Og når du installerer det, skal du installere specielle ventilationsgitter. Nogle mener, at disse dele af kanalen kun er nødvendige for skønhed, men i virkeligheden udfører de en hel del funktioner.

Ventilationsgaller, ekstern, metallisk, facade

Hvorfor har vi brug for en ventilationsfacade?

Hvert værelse, hvad enten det er en lejlighed, et bolighus eller et kontor, har brug for et veludstyret og samlet ventilationssystem. Ren og frisk hele tiden fornyer luften - garantien for at skabe et optimalt mikroklima i personers rum og gode helbred. Hvis lufting ikke er nok, vil der opsamles kuldioxid i lokalerne, hvor store koncentrationer bidrager til aktiv reproduktion af patogen mikroflora. Derfor - udviklingen af ​​forskellige sygdomme og dårlige helbred hos en person.

Ordningen med ventilation af lokaler i et fleretages privat hus

Derfor skal hele ventilationssystemet omhyggeligt gennemtænkes i bygningens design. En af dens genstande er kun den eksterne ventilationsgitter.

Så hvorfor har vi brug for dette design? At give følgende funktioner:

 • god luftudveksling i alle lokaler i bygningen;
 • Opbygning af overholdelse af brandsikkerhedskrav - I tilfælde af brand vil gitter hjælpe med til at trække røg og reducere risikoen for forgiftning af kulilte.
 • skabe et optimalt mikroklima i alle rum;
 • beskyttelse af ventilationsakslen fra små dyr og ind i det forskellige ikke-levende genstande, herunder affald;
 • Ventilationsgitterne vil lindre både den ubehagelige lugt og svag luft i værelserne;
 • udsmykning af facaden af ​​bygningen;
 • hvis der er et facadegitter, vil udkastet i hele ventilationssystemet være meget bedre end uden dette element;
 • Gitteret hjælper med at lette og opretholde renheden i ventilationsakslen, da det samler alt støv og sod, at det er let at rengøre.

Ved hjælp af eksterne ventilations- riste også kan være meget interessant at slå facaden af ​​huset, dekorere det og gøre det unikt, er fordelen nu på markedet af produkter til byggeri, er der forskellige former for design, der passer til enhver smag, og har forskellige kvaliteter.

Eksterne ventilationsgaller er af forskellige typer afhængigt af det materiale, de er fremstillet af, og også på funktionalitet. I henhold til driftsformen er de forreste gitter inertiale, justerbare og uregulerede.

Et omhyggeligt udvalgt gitter vil nemt understrege stil og udvendig design af enhver struktur. Heldigvis har disse facadeelementer mange variationer i form og farve, som med lethed vil give dig mulighed for at vælge nøjagtigt den model, som ikke kun giver huset god ventilation, men også dekorere det. Det er jo meget bedre at have på væggen en smuk, for eksempel gothisk ydre gitter, end et konventionelt hul på facaden.

Og på grund af forskellige variationer i grillens farver kan ventilationshullet blive helt usynligt på husets mur. Dette er vigtigt, hvis du ikke vil have det til at fange dit øje. Ventilationsgitterne kan også have forskellige former - fra almindelig rektangulær til rund. Dette er meget bekvemt for deres valg til en bestemt type design.

Facadegitter af forskellige former

Metalventilationsgitter, ordning

Facadeventilationsgitterne til fremstilling af materialet er opdelt i stål og aluminium. Overvej hver art separat.

Meget stærk og ofte brugt i byggeri af bygninger gitter er lavet af stål, og ovenfra er dækket med speciel zinkspraying, hvilket øger deres levetid.

Galvaniserede ventilationsgitter

Deres vigtigste fordele:

 • lang levetid - ca. 10 år
 • høj styrke;
 • modstand mod mekanisk belastning.

Men hvis du tror på tilbagemeldinger fra købere, så begynder stålgitterne først at ruste inden udløbet af 10 års levetid er udløbet. En af de største ulemper ved sådanne ventilationselementer er også mere kompleks installation end ved installation af aluminiumgitter og meget vægt.

Justerbare type louvered griller

Hvor hurtigt begynder korrosionsprocessen at afhænge af tykkelsen af ​​ristets zinkbelægning. Faktum er, at zink er et element, der beskytter stål godt mod kemiske og elektriske påvirkninger. Og jo mere dets lag på grillen, jo bedre. Zinkbelægningen begynder at forringes næsten umiddelbart efter installation af ventilationsanlæg medlem, dog fortyndes, indtil den er helt eller ridset, rust gitter i sig selv er ikke forfærdeligt.

Stålfasade gitter med defekter

Lad os bemærke, at nu til salg var der også smedede frontgaller, og hos mestere til smedvirksomhed kan de bestilles under hensyntagen til eventuelle ønsker og tilbud. Sådanne ventilationselementer ser meget smukke ud, kan dekoreres med forskellige monogrammer. Men de lider stadig af korrosion, meget tung, og er ikke billige, især hvis de laves på bestilling.

Perforerede ventilationsgitter

Stål perforeret plade og aluminium ramme

Aluminium facadegitter er mest holdbare under drift.

Designfunktioner af facadegitter lavet af aluminium

De har også en række andre positive egenskaber:

 • meget lys og relativt stærk, selvom "blødere" end stål;
 • Vær ikke bange for rust;
 • godt tolerere stærke temperaturændringer;
 • Vær ikke bange for fugtighed;
 • resistent over for mekanisk belastning
 • mister ikke deres udseende i mange år;
 • nem at installere
 • relativt lav pris;
 • langvarig brugstid.

Gitter af aluminium er anerkendt som den mest holdbare

Nogle producenter af disse designs hævder, at aluminiumgitterer ikke mister deres egenskaber og ikke kræver udskiftning i mindst 10 år. Der er dog øjenvidner til, at et sådant design har tjent uden at miste sine kvaliteter og mere end 20 år. Men meget afhænger af de forhold, hvorunder aluminiumgrillen blev betjent.

Hvordan man vælger et gitter til en facade

Nøglen til, at ventilationsgitteret vil tjene dig trofast og sandfærdigt og samtidig glæde øjet og dekorere med din tilstedeværelse er facaden af ​​huset det rigtige valg. Derfor er det vigtigt at tage hensyn til følgende aspekter ved design af en bygning og direkte udvælgelse af selve elementet:

 1. Tænk på, hvor den ydre gitter vil være placeret. Prøv at vælge dette sted, så designet harmonisk passer ind i bygningens design.
 2. Afhængigt af rummets ventilationskrav skal du godt afveje fordele og ulemper ved hver type net og afgøre, hvad du har brug for - inerti, ureguleret eller justerbar. Det kan være for dig, at det ikke er nødvendigt at justere blinds.
 3. Vær opmærksom på dette aspekt som koefficienten for den levende sektion. Det er fra ham og vil afhænge af hvor godt hvert værelse i bygningen vil blive ventileret. Det er bedst at vælge gitteret med eksponent 1.
 4. Se på størrelsen af ​​strukturen. Hullet, hvor gitteret skal monteres, skal falde sammen med dets dimensioner.
 5. Vælg et design for farven på facaden af ​​bygningen. Placer ikke det røde rist på en grøn eller blå baggrund, hvis der ikke er yderligere elementer af samme farve.

Forresten, nogle gange kan gitteret af kontrastfarve med fordel ændre og udsmykke bygningens udseende, men det er bedre at vælge dem, så de kombineres med andre dekorative elementer.

Det er værd at huske på, at i enkelte tilfælde eller ved en uhensigtsmæssig installation af ventilationsgitter kan det være en hindring for frisk luft. Derfor er det ikke værd at uagtsomt behandle deres valg. I det mindste tvivl bør du konsultere en specialist.

Gitteret er beskyttet mod nedbør. Ekstern designvariant

Triangulært farvet net

Facadegitteret til ventilation består af flere elementer:

 • flange ramme;
 • Blinds (blade eller lameller), placeret i en vinkel på 45 grader;
 • beskyttelsesnet.

Det sidste element i gitterdesignet er nødvendigt for pålidelig beskyttelse af lokalerne fra støv, små snavs, insekter. På siderne af hele systemet er der specielle huller eller afstandsstykker, der sikkert fastgør det til væggen.

4 måder at montere ventilationsgitter på

Hvordan installerer du normalt et ventilationsgitter? Det skal bemærkes, at luftudvekslingssystemet generelt er meget kompliceret, og det er ikke nødvendigt at installere det selv. Men risten kan være helt fast og med dine egne hænder.

Fastgørelse af ventilationsgitter til selvdrejende skruer

Trin 1. Forbered alle nødvendige materialer: rist og skruer. Du kan også have brug for et værktøj: en skruetrækker, en boremaskine eller et slag.

Trin 2. Sørg for, at gitteret passer til størrelsen. For at gøre dette, "prøv det" til åbningen af ​​ventilationsakslen.

Trin 3. Markér på væggen de steder, hvor det vil indeholde skruer.

Trin 4. Lav huller med den ønskede diameter.

Trin 5. Adskilt ramme og persienner.

Trin 6. Monter rammen i ventilationshullet og skru det med skruer til væggen.

Trin 7. Det sidste stadium er at returnere persienner til stedet. Bare sæt dem i rammen.

Denne beskrivelse af installationsprocessen er ret gennemsnitlig. Nogle typer af gitter kan installeres forskelligt og holdes i væggen ved hjælp af afstandsstykker mv. Generelt er der intet kompliceret i denne proces, og hvis du ønsker det, vil du kunne klare installationen af ​​nettet selv.

Montering af ventilationsgitter med klip

Tip: Når du installerer en grillramme, kan du placere et lille stykke fint gummi under det. Det vil fungere som en slags pakning og udelukker muligheden for støj, hum og overdreven vibration af strukturen.

Det er værd at huske, at det for at forlænge ristets levetid såvel som for dets normale funktion skal det regelmæssigt rengøres. Det er nogle gange nødvendigt at fjerne persienner og stænger og omhyggeligt vaske dem fra akkumuleret sod, støv, vækker af insekter og andet affald. Samtidig kan du også rense en del af ventilationsakslen, hvis den har synligt mudder.

Ud fra alle ovenstående kan det konkluderes, at ventilationsgitteret er et uundværligt element i opførelsen af ​​en bygning. Det vil ikke kun give dig frisk luft, men også dekorere væggene udenfor huset, hvilket giver dem et mindeværdigt og interessant udseende.

Video - Monteringsrækkefølgen for eksterne ventilationsgitter

Video - Installation af ventilationsgitter på pedimentet

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1

(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Encyclopedia på facaderne fra A til Z

© 2016 Kopiering af byggematerialer er forbudt uden at oprette et aktivt link til webstedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

64 − = 54