30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Varmepumpe med egne hænder

Hvordan kan du oprette en varmepumpe med egne hænder?

Kan du tænke, at en enhed baseret på teknologien i et konventionelt køleskab vil kunne udføre højkvalitetsopvarmning ikke kun i poolen, men også i hele huset? Alt dette gøres ved en konventionel varmepumpe, som i øvrigt kan laves hjemme.

Hjemmelavet Frenet Varmepumpe

Hvis du forstår principperne for dens arbejde og designfunktioner, kan du klare dig selv selv. Hvad er meget nyttigt og praktisk til arrangementet af deres boligareal.

Den teknologi, der ligger til grund for varmepumpen, adskiller sig faktisk lidt fra teknologien til driften af ​​et konventionelt køleskab. Som du ved, køleskabet, for at sikre en lav temperatur, pumper ud varmen fra kamrene og overfører den til ydersiden gennem radiatorerne.

På samme princip er varmepumpens teknologi også baseret: Ved opvarmning af lokaler "pumper det ud" varme fra jorden eller vand, behandler det og giver det til et hus, et drivhus eller en swimmingpools varmeanlæg.

Kølemidlet (freon eller ammoniak) cirkulerer gennem et system bestående af et internt og eksternt kredsløb. Det eksterne kredsløb er placeret i varmeopsamlingsmediet. Et sådant miljø kan være luft, jord eller vand.

Faktisk har ethvert naturligt miljø spredt varmeenergi, som opsamles af kølevæsken, og overføres til systemet til forarbejdning. For at starte processen er det nødvendigt, at varmeveksleren øger temperaturen med 4-5 grader. Dette er et meget vigtigt punkt, da varmeveksleren direkte påvirker alle forhold omkring.

Endvidere kommer det opvarmede kølemiddel i det indre kredsløb fra det eksterne kredsløb. Den første enhed er en fordamper, der omformer varmeveksleren fra en flydende tilstand til en gasform. Dette er muligt på grund af, at Freon med lavt eksternt tryk har et meget lavt kogepunkt.

Fra fordamperen kommer freon i gasform ind i kompressoren, hvor gassen komprimeres, så temperaturen stiger kraftigt. Derefter kommer gasen ind i den tredje blok - kondensatoren. I den giver gassen sin temperatur til vandet - varmelegemet af husvarmesystemet, efter afkøling tager det tilbage væskeformen, og recirkulationen udføres.

Hovedkarakteristika for effektiviteten af ​​en varmepumpe til opvarmning er omregningsfaktoren, som afhænger af forholdet mellem varmeudgang fra pumpen og mængden af ​​forbrugt termisk energi.

Ordningen for standard varmepumpe

1.1 Design af varmepumpen

Designet af klassiske varmepumper er opdelt i to hovedkredsløb - eksternt og internt. En meget vigtig rolle i dem spilles af en varmeveksler, som den vigtigste provokerende faktor. Det eksterne kredsløb består af rør, hvorigennem varmeveksleren (kølemiddel) cirkulerer.

Et sådant kredsløb kan have forskellige måder at implementere og lokalisere på, men det udfører altid kun én funktion - cirkulere kølemidlet i varmeopsamlingsmediet, og flyt varmeveksleren til kompressoren. Rørene i det eksterne kredsløb er lavet af plast eller andre materialer med høj termisk ledningsevne.

Det eksterne kredsløb er selve pumpen, består af en kondensator, en kompressor, en fordamper og en trykreduktionsventil.

Derudover skelnes der en hydrodynamisk VT, hvis konstruktion adskiller sig fra den konventionelle varmepumpe til opvarmning. Den hydrodynamiske pumpe består af en kraftenhed (motor), en varmegenerator og en kobling, der overfører den energi, der produceres af drevet til en generator, hvor varmevæsken til opvarmning opvarmes.

Afhængig af den type miljø, hvor varmepumpen trækker energi, skelnes disse typer af TH'er:

Luftvarmepumpen er den mest budgetmæssige mulighed for alternativ opvarmning, den kan udstyres med egne hænder, da der ikke er behov for at udstyre et komplekst eksternt kredsløbssystem til dets funktion.

Standardskema til tilslutning af varmepumpe til husholdningsbrug

Imidlertid har luftpumpen en betydelig ulempe, hvilket gør dets brug i vores klima uberettiget - med et fald i lufttemperatur reduceres effektiviteten dramatisk.

Hvis du selv ønsker at lave en varmepumpe, for at opvarme poolen, er en luft-til-vand-pumpe den bedste løsning. Og for poolen vil denne mulighed være at foretrække, da det er let nok at arbejde med og det er ekstremt praktisk.

Det eksterne kredsløb til varmeindsamling er placeret i den ufryselige dam - kunstig eller naturlig. Med hensyn til varmeoverførsel er vand det mest effektive medium. I praksis er brugen af ​​overfladevandskroppe urimeligt, da de fryser i den kolde årstid.

Den maksimale stabilitet og effektivitet ved opvarmning ved hjælp af en varmepumpe opnås ved brug af grundvand. Til dette formål oprettes der specielle brønde, hvor systemets ydre kontur er placeret.

På trods af at denne varmeteknologi er den mest arbejdskrævende, er dens brug fornuftig, da grundvandstemperaturen ikke undergår væsentlige ændringer på forskellige tidspunkter af året. Den optimale mulighed for opvarmning af poolen eller mindre boligarealer.

Til opsamling af varme anvendes jorden, hvilket nødvendiggør dannelsen af ​​samlere (til vandret placering af udvendige sløjferør) eller lavvandede brønde (til lodret placering - 1 løbende meter i brønden giver 40-60 watt varme).

Denne mulighed bruges overalt - fra opvarmning af poolen til opvarmning af hele huset. Navnet "saltvandsteknologi" blev opnået ud fra, at en særlig ikke-frysevæske hældes i rørene.

Processen med at samle en selvfremstillet varmepumpe fra kobberrør og viklinger

Der er også en Frenetta varmepumpe - det virker af en anden teknologi, og ikke med konventionelle varmepumper har intet at gøre. Denne pumpe repræsenterer to cylindriske tanke - store og mindre, mens en beholder med mindre dimensioner er anbragt inde i en stor beholder.

Det ledige rum mellem dem er fyldt med olie. Den ydre cylinder er fastgjort, og den indre tank er forbundet med drivakslen, som på grund af de friktionskræfter, der frembringes ved hjælp af cylindrernes rotationsbevægelser, opvarmer olien op til en meget høj temperatur og overføres til radiatorerne.

En sådan mekanisme har en ret høj effektivitet, og samtidig kan den produceres uden problemer af egne hænder.

2 Vi fremstiller og installerer varmepumper med egne hænder

Varmepumpen kan laves af dig selv, men for dette er det nødvendigt at finde en god kompressor.

Du kan gøre dette ved at kigge på en lokal reparatør til husholdningsapparater, hvor du har renset det gamle klimaanlæg, du får en ganske god kompressor for en lille mængde (deres levetid er meget mere end den gennemsnitlige levetid for klimaanlæg).

Som kondensator kan du bruge en tank lavet af rustfrit stål, ca. 100 liter. Og for det kredsløb, hvor varmeveksleren vil cirkulere, er tynde kobberrørledninger fint.

Varmepumpe med egne hænder - fremstillingsstadier:

 1. Ved hjælp af beslag eller L-formede beslag monterer vi kompressoren på væggen, hvor varmepumpen vil blive placeret.
 2. Dernæst fra kobberrørene laver vi en spole - vikle dem omkring en cylinder med en passende form. Sørg for, at viklingstrinnet for alle spoler er identisk.
 3. Tanken er skåret i to dele, spolen er indsat indeni, hvorefter tanken svejses tilbage. I dette tilfælde skabes der flere gevindforsynede indløbsåbninger i den - over og under, hvorved de ydre rør af spolen trækkes ud.
 4. Som fordamper anvender vi en konventionel plastikbeholder, hvori rørets indre rør er bygget (eller en anden beholder hvis volumen er identisk med kondensatortanken).
 5. Til transport af opvarmet vand anvendes konventionelle PVC-rør.

Afvikling af en hjemmelavet varmepumpe af stål

For at genopfylde systemet med freon anbefales det at konsultere en specialist.

For at gøre Frenetta varmepumpen med egne hænder, skal vi erhverve sådanne materialer:

 • Stålcylinder (diameter vælger baseret på pumpens effekt, som du har brug for til opvarmning: jo større arbejdsflade er, desto mere effektiv bliver enheden);
 • Stålskiver med en diameter på 5-10% mindre end cylinderens diameter;
 • Elektrisk motor (det er bedst at vælge drevet med en udstrakt aksel, da den vil blive udstyret med diske);
 • Varmeveksler - enhver teknisk olie.

Antallet af omdrejninger, som motoren kan producere vil afhænge af den temperatur, hvor Frenetta-pumpen kan varme vandet til opvarmning af huset eller poolen. For at vandet i radiatorerne skal varme op til 100 grader, er det nødvendigt, at drevet giver 7500-8000 omdr./min.

Akslen på kraftenheden på lejerne er anbragt inde i stålcylinderen. Stedet hvor akslen kommer ind i cylinderen skal være tæt forseglet, da tilstedeværelsen af ​​selv de mindste vibrationer hurtigt deaktiverer mekanismen.

Arbejdshjulene er monteret på motorakslen. Den nødvendige afstand imellem dem kan indstilles ved at skrue en møtrik efter hver disk. Antallet af diske bestemmes afhængigt af cylinderens længde - de skal jævnt fylde hele volumenet.

I cylinderens øvre og nedre del borer vi to huller: De varmeledninger, som olien skal tilføres, vil blive ført til den øverste, og et returrør forbindes med den nederste åbning for at returnere den brugte olie fra radiatorerne.

Hele strukturen er fastgjort til metalrammen. Efter at aggregatet er monteret, er cylinderen fyldt med olie, varmeforbindelserne er tilsluttet og forbindelserne er forseglet.

Varmepumpe oprettet i produktion

Frenetta varmepumpen har en meget høj effektivitet, som gør det muligt at anvende det effektivt i ethvert varmesystem. Det kan bruges til at opvarme alle forsyningslokaler, garager og boliger. På grund af den kompakte størrelse er denne hjemmelavede pumpe desuden fremragende til opvarmning af poolen eller "varmt gulv".

Men husk at når du opvarmer puljen og andre store tanke med vand, har du brug for en pumpe af tilstrækkelig kraft, ellers vil du blot bruge den til andre formål, og du får ikke de ønskede resultater.

Funktionerne ved installationen af ​​varmepumper afhænger først og fremmest af metoden til placering af det eksterne kredsløb.

 1. Geotermiske varmepumper. Til en lodret installationsmetode oprettes brønde med en dybde på 50 til 100 meter, hvor en speciel sonde sænkes. Til vandret ligning er der skabt en grøft til samme længde eller grop, hvor rørene lægges parallelt med hinanden. Rør lægges i jorden på en og en halv meters dybde.
 2. Vand-til-vand pumper: Det eksterne kredsløb er placeret på bunden af ​​reservoiret og udledes til varmepumpen.
 3. Luft-til-vand: En enhed med eksterne kredsløbsrør er installeret på taget eller på byggevæggen (i udseende er det svært at skelne det fra klimaanlæggets udendørs boks) og ledes til en varmepumpe inde i bygningen.

2.2 Et eksempel på en selvfremstillet Frenetta varmepumpe (video)

Byggerfaring: 13 år

Stil et spørgsmål

Personligt giver min varmepumper ikke stor tillid. Tilbring et par hundrede tusinde og brug derefter den sædvanlige kedel i den hårde vinter? Nej, tak.

Personligt ville jeg tage det med et eksternt kredsløb, da det har potentiale til at øge magten, men her er det nødvendigt at se på en bestemt situation.

Kammerater, hvilken varmepumpe er bedre at tage med et eksternt eller internt kredsløb?

Den mest effektive varmepumpe tager varme fra grundvandet, hvis der kun er en "fri" 9raquo; vand. Driften af ​​en sådan pumpe er den mest stabile og den mest effektive. Jordvarmepumpen er også god, hvis jordsløjfen er korrekt udformet. Jeg har komponenter til montering af pumpen: kompressor, varmeveksler og andre. Fordelagtige priser! Enhver, der kender elektrikeren, kan monteres - for at montere et elektrisk skab og kan lodde. Eller jeg vil samle;)

Oleg, min varmepumpe har arbejdet som hovedvarmeanlæg i næsten fire år. Til bløde vintre nok til at hovedet.

I teorien er varmepumper naturligvis bare et ideelt hjemvarmesystem. Jeg er imidlertid interesseret i spørgsmålet om, hvordan tingene er i praksis. Hvem brugte det?

Tak til artiklens forfattere for nyttige oplysninger. Tidligere, hvad sådanne geotermiske pumper ikke havde den mindste idé, nu var pindsvin overbevist om, at dette er en innovativ enhed.

Jeg vil ikke sige, at det er urimeligt at lægge geotermiske materialer. De betaler i 5-6 år, og så reduceres systemerne til opvarmning af huset til nul.

Alt ville være fint, hvis ikke for de vanvittige omkostninger ved sådanne systemer. Og så er det for øjeblikket helt berettiget at sætte dem på.

Faktisk, for jordvarmeanlæg, er fremtiden - husk mine ord.

Jeg havde tvivl om effektiviteten af ​​jordvarmepumper om effektiviteten af ​​geotermiske pumper, men ikke for længe siden installerede min bror et sådant system. Nu ser jeg efter mig selv.

Tjek din vilje til selv at arrangere historierne

Hjemmelavede varmepumper til opvarmning

Forøgelse af husvarmesystemets effektivitet er en af ​​hoved ejerens opgaver, da omkostningerne ved dette system i russiske klimatiske forhold er meget vigtige. Derfor er opgaven med at bruge det omgivende rums energi til opvarmning meget interessant, konstant at udvikle og forbliver genstand for opmærksomhed, især i fællesskabet af "selvfremstillede". Det er helt muligt for en uddannet person at samle en varmepumpe med egne hænder, da dette arbejde ikke repræsenterer særlige vanskeligheder, og der er ikke behov for at fremstille detaljer i en kompleks konfiguration.

Det er baseret på at indsamle varme fra det omkringliggende rum og bruge det til et hjemvarmesystem til at reducere omkostningerne ved denne funktion. Apparater af denne type er tilgængelige i mange huse, såsom køleskabe, split systemer og klimaanlæg. Nogle af dem har et dobbelt formål, der udfører efter brugerens valg enten opvarmning eller afkøling af værelserne afhængigt af behovet.

Det teoretiske grundlag for sådanne maskiner er den inverse Carnot-cyklus. Men uden at gå ind i detaljer beskriver vi simpelthen processen med drift af en sådan enhed.

Fig.1. Skematisk diagram af varmepumpen i opvarmningsnetværket

Arbejdslegemet i sådanne anordninger, som i køleskabe, er freon eller ammoniak, som pumpes ind i varmekredsen af ​​kompressoren. I dette tilfælde stiger trykket inde i systemet kraftigt, da kølevæskeudgangen er blokeret af en gasprop. Den modtagne varme opvarmer opvarmningsmediet i husvarmesystemet, som regel når temperaturen op på 64 ° C. De varme strømningstilskud, der cirkulerer i hovedvarmenettet, reducerer brændstofforbruget. Ved et vist tryk åbner spjældet, og arbejdsvæsken kommer ind i fordamperkammeret. Samtidig falder dens temperatur. Yderligere varme opnås fra varmeindsamlingsregistret. Derefter gentages cyklen, såvel som i køleskabets enhed.

Den effekt, som en hjemmelavet varmepumpe vil kræve, kan beregnes ud fra forholdet:

k - koefficient for bygningens regning af varmetab (1-kvalitetsisolerede rum, 4 - træhytte);

v - det samlede rumfang, der skal opvarmes

T - Den største temperaturforskel mellem den eksterne verden og det indre rum

860 - Oversættelseskoefficient for beregningens resultat i kW fra kcal.

Lad os eksempelvis beregne et hus på 200 kvadratmeter med en lofthøjde på 2,8 meter:

Det anbefales at bruge en varmepumpe med en effektreserve på 10-12%, dvs. ca. 35 kW.

Det er nødvendigt at være opmærksom på en sådan indikator som forskellen mellem de eksterne og interne temperaturer. Hvis vi tager den opvarmede luft fra det omgivende rum med en temperatur i størrelsesordenen 7 о С, vil forskellen indikatoren være (22-7) 15 grader, og varmepumpens effekt vil være 9,8 kW. Sammenlign disse to indikatorer og følg forskellen, når du bruger varmen i det omgivende rum.

Ekstern kontur

For varmeaggregatets eksterne kredsløb skal huset have rør. Den største termiske ledningsevne er besat af metalprodukter (men ikke rustfrit stål), så det er bedre at bruge dem til varmeindsamlingssystemet.

Fig.2. Indsamling af varme i jorden ved hjælp af en brønd til en selvfremstillet varmepumpe

Figur 2 viser en jordvarmepumpe med egne hænder ved hjælp af det gamle klimaanlæg og køleskabsdele. Dybden af ​​brønden til opsamling af varme fra geotermiske farvande er ca. 60 - 120 meter. Ovennævnte diagram viser ikke et hus, men dets anvendelse er obligatorisk, da huset beskytter borehullets vægge mod ødelæggelse. Registret til opsamling af ekstern varme skal være placeret inde i huset.

Figur 3. Overfladeopsamling af ekstern varme

Indsamling af rumlig energi til husopvarmning kan udføres ikke kun gennem en dyb brønd, men også ved hjælp af et vandret rørsystem, der i det mindste begraenses af mængden af ​​jordfrysning.

Et tilstrækkeligt resultat er opsamling af varme fra reservoiret, fordi der ved bunden af ​​vandtemperaturen altid er 4 grader varme, fordi den er i denne tilstand, har den den største tæthed. En attraktiv side er en meget mindre udgravning.

Brugt til at indsamle varme og systemer, der opvarmes af solen. Sådanne blokke installeres oftest på husets tag og er beregnet til opvarmning af vand eller luft. De øger temperaturen i varmepumpens fordamper betydeligt, hvilket øger husvarmesystemets effektivitet.

Figur 4. Brug af solfanger i varmesystemet til en bygning med varmepumpe

Denne enhed er en beholder, hvor der er en varmeveksler, der bærer en varmebærer opsamlet af det ydre kredsløb. Den strukturelle løsning af denne del kan være anderledes, men oftest er den lavet af kobberrør.

Fig. 5. Formen af ​​fordamperens varmeveksler skal sikre maksimal kontakt med kølemidlet

Lav en varmepumpe af egne hænder, brug ofte brugbare enheder og dele fra et gammelt køleskab eller klimaanlæg samt et mislykket split-system.

På selvfremstillede varmepumper anvendes kompressorer ofte fra eksisterende gammelt udstyr. Når enhedens system er samlet og testet, kan du tænke på at udskifte kompressoren fra det gamle køleskab til en anden, mere eller mindre kraftfuld. Når man vælger en kompressor, er det bedst at være opmærksom på knudepunkterne i split-systemerne, præget af øget strøm og pålidelighed. Moderne enheder er som regel udstyret med automatiske styrings- og justeringsenheder, hvilket i høj grad forenkler styringen af ​​disse enheder.

Figur 6. Kompressor til varmepumpe

Valget af dette element af systemet skal næres særlig opmærksomt, da det er et fartøj, der arbejder under tryk. Det er at foretrække at bruge en gammel gascylinder. Det skal skæres for at placere varmeveksleren der og derefter svejses igen.

I varmepumper er disse anordninger til at frigøre tryk fra kondensatoren til fordamperen. Genstanden er let at finde i butikker eller reparationshuse af udstyret, da de er meget holdbare i drift.

Figur 7. Choke for varmepumpe

Disse enheder er meget enkle og effektive. For deres fremstilling er præcisionen af ​​hver del imidlertid vigtig, og balanceringen af ​​hele rotorsystemet er omhyggeligt afbalanceret.

Figur 8. Diagram af Frenetta varmepumpen

Når varmepumpen kører, opvarmes olien, og varmeoverførslen til husvarmesystemet er via radiatoren. Lodrette og horisontale ordninger af enheden er mulige.

Frenet varmepumpen med egne hænder til opvarmning af huset kan kun laves med adgang til metalbearbejdningsudstyr og god VVS-træning.

Figur 9. Den version af den selvfremstillede varmepumpe

Brug af energi i det omkringliggende rum fortjener opmærksomhed, så du kan reducere omkostningerne ved opvarmning af huset. Når man bruger varme fra geotermisk vand eller jordvarme af luft, vil det ikke betale sig hurtigt på grund af store arbejdsomkostninger og økonomiske omkostninger, men procesøkonomien er ikke spørgsmålstegn ved.

Derudover er det muligt at anvende varmepumper som et split-system, hvilket øger levestandarden, og brugen af ​​en automatisk styreenhed vil lette styringen af ​​enheden.

Hvordan man laver en varmepumpe til hjemmeopvarmning selv: princippet om drift og kredsløb

I de senere år er teknologien til fremstilling af varmepumper blevet væsentligt forbedret. De første muligheder kunne kun delvis opfylde kravene til termisk energi. Moderne sorter er mere effektive og kan bruges til varmeanlæg. Derfor forsøger mange boligejere at montere varmepumpen med egne hænder.

Funktionsegenskaber og klassificering

Med udtrykket varmepumpe menes et sæt specifikt udstyr. Hovedudstyret ved dette udstyr er at indsamle varmeenergi og transportere den til forbrugeren. Kilden til en sådan energi kan være ethvert legeme eller medium, som har en temperatur på + 1º og flere grader.

Der er mere end nok kilder til lavtemperaturvarme i det omgivende miljø. Disse er industriaffald fra virksomheder, termiske og atomkraftværker, spildevand mv. Til drift af varmepumper ved opvarmning af et hus er der brug for tre selvfornyende naturlige kilder - luft, vand, jord.

De tre listede potentielle energileverandører er direkte relateret til solens energi, som ved opvarmning får luft til at bevæge sig med vind og kommunikerer varmeenergien til jorden. Det er kildens valg, der er det vigtigste kriterium, hvor varmepumpesystemer klassificeres.

Princippet om drift af varmepumper er baseret på kroppers eller mediernes evne til at overføre varmeenergi til en anden krop eller et miljø. Modtagere og energileverandører i varmepumpsystemer arbejder normalt parvis. Følgende typer varmepumper er kendetegnet:

I dette tilfælde bestemmer det første ord den type medium, hvori systemet vælger lavtemperaturvarme. Den anden angiver den type bærer, til hvilken denne termiske energi overføres. Så vandvarmepumpe anvendes i varmepumper, varme fjernes fra vandmiljøet og væske bruges som kølevæske.

Moderne varmepumper bruger tre hovedkilder til termisk energi. Dette er jord, vand og luft. Den enkleste af disse muligheder er en luftvarmepumpe. Populariteten af ​​sådanne systemer er forbundet med deres ret ukomplicerede design og nem installation.

På trods af denne popularitet har disse sorter dog ret lav produktivitet. Desuden er effektiviteten ustabil og afhængige sæsonmæssige temperaturudsving. Med et fald i temperaturen falder deres produktivitet markant. Sådanne varianter af varmepumper kan betragtes som et supplement til den eksisterende hovedkilde for termisk energi.

Udstyrsalternativer, der bruger gulvvarme, betragtes som mere effektive. Jorden modtager og ophober termisk energi ikke kun fra Solen, det opvarmes konstant på grund af Jordens energi. Det vil sige, at jorden er en slags termisk batteri, hvis effekt i praksis ikke er begrænset. Desuden er jordens temperatur, især på en dybde, konstant og svinger i ubetydelige grænser.

Konstant kilde temperatur er en vigtig faktor i den stabile og effektive drift af denne type klimaanlæg. Lignende egenskaber har systemer, hvori det vandige medium er den vigtigste kilde til termisk energi. Opsamleren af ​​sådanne pumper er placeret enten i brønden, hvor den forekommer i akvariet eller i et reservoir.

Den gennemsnitlige årlige temperatur på kilder som jord og vand varierer fra + 7º til + 12ºC. Denne temperatur er tilstrækkelig til at sikre, at systemet fungerer effektivt.

De vigtigste elementer i designet af varmepumper

For at energiproduktionsenheden skal kunne fungere i overensstemmelse med varmepumpens principper, skal dens udformning have 4 hovedenheder, som er:

Et vigtigt element i varmepumpens design er kompressoren. Hovedfunktionen er at øge dampens tryk og temperatur som følge af kølingens kogning. For klimateknologi og især varmepumper anvendes moderne scrollkompressorer.

Sådanne kompressorer er konstrueret til drift ved minus temperaturer. I modsætning til andre typer spiralkompressorer producerer lidt støj og arbejde, både ved lave kogende temperaturer i gassen og ved høje kondensationstemperaturer. Utvivlsomt fordel er deres kompakte størrelse og en lille specifik vægt.

Fordamperen er som et strukturelt element et kar, hvori et flydende kølemiddel omdannes til damp. Kølemidlet, der cirkulerer i en lukket sløjfe, passerer gennem fordamperen. I det opvarmer kølemidlet op og bliver til damp. Den resulterende damp, ved lavt tryk, sendes til kompressorsiden.

I kompressoren udsættes kølemidlet for tryk og deres temperatur stiger. Kompressoren pumper under højt tryk den opvarmede damp mod kondensatoren.

Det næste konstruktive element i systemet er en kondensator. Dens funktion reduceres til varmeenergiens retur til varmesystemets indre kredsløb. Serieprøver fremstillet af industrielle virksomheder er udstyret med pladevarmevekslere. Hovedmaterialet til sådanne kondensatorer er legeret stål eller kobber.

Termoregulerende varmepumpebeslag

En termostatisk eller ellers spjældventil installeres i begyndelsen af ​​den del af det hydrauliske kredsløb, hvor højtrykscirkulationsmediet omdannes til et lavtryksmiljø. Mere præcist opdeles kølingen i par med kompressoren varmepumpe kredsløbet i to dele: den ene med højtryksparametre, den anden med de lave.

Når den passerer gennem ekspansionsgasventilen, fordampes væsken, som cirkulerer gennem det lukkede kredsløb, delvist, hvilket resulterer i, at trykket falder med temperaturen. Så kommer det ind i varmeveksleren, der kommunikerer med miljøet. Det fanger miljøets energi og overfører det tilbage til systemet.

Med gasventilen styres kølemiddelstrømmen mod fordamperen. Når du vælger en ventil, skal du tage højde for systemparametrene. Ventilen skal overholde disse parametre.

Hovedindikatoren for dette varmesystem er strøm. Fra kraften i første omgang vil afhænge af de økonomiske omkostninger ved køb af udstyr og valg af en kilde til lavtemperaturvarme. Jo højere kraften i varmepumpesystemet er, desto højere koster komponentdelene.

Først og fremmest menes kompressorens kapacitet, dybden af ​​brøndene til geotermiske prober eller området for at rumme den vandrette samler. Korrekte termodynamiske beregninger er en slags garanti for, at systemet fungerer effektivt.

Først bør du studere det område, der er planlagt til montering af pumpen. En ideel tilstand er tilstedeværelsen af ​​en dam på denne side. Brug af en vand-til-vand-type vil reducere mængden af ​​udgravning betydeligt. Brug af varme på jorden, derimod, indebærer et stort antal værker relateret til udgravning. Systemer, der bruger vandmiljøet som lavvarmevarmen, anses for at være de mest effektive.

Brug jordens termiske energi på to måder. Den første omfatter boring brønde med en diameter. Dybden af ​​sådanne brønde kan, afhængigt af systemets parametre, nå op til 100 m eller mere. Særlige prober placeres i disse brønde. Den anden metode bruger en rørsamler. En sådan samler er anbragt under jorden i et vandret plan. Denne mulighed kræver et stort nok område.

For at lægge opsamleren, anses de områder med våde jord som ideelle. Naturligvis vil borebrønde koste mere end reservoirets vandrette placering. Men ikke hvert websted har frie områder. En kW varmepumpeffekt kræver 30 til 50 kvadratmeter område.

I tilfælde af et højt grundvandsvand i området kan varmevekslerne anbringes i to brønde i en afstand på ca. 15 m fra hinanden. Udvælgelse af termisk energi i sådanne systemer ved at pumpe grundvand i en lukket sløjfe, hvoraf nogle er placeret i brøndene. Et sådant system kræver installation af et filter og periodisk rengøring af varmeveksleren.

Den enkleste og billigste varmepumpe ordning er baseret på udvinding af termisk energi fra luften. Når det først blev grunden til installation af køleskabe, senere blev der udviklet klimaanlæg i overensstemmelse med dens principper.

Evaluering af effektiviteten af ​​varmepumper

Effektiviteten af ​​forskellige typer af dette udstyr er ikke det samme. De mindst signifikante er pumperne, der bruger luftmediet. Desuden er disse indikatorer direkte afhængige af vejrforholdene.

Jordtyper af varmepumper har stabile indikatorer. Effektivitetskoefficienten for disse systemer varierer mellem 2,8 og 3,3. Den mest effektive er vand-vand systemer. Dette skyldes først og fremmest stabiliteten af ​​kildetemperaturen.

Det skal bemærkes, at jo dybere reservoiret er placeret i reservoiret, desto mere stabilt vil temperaturen være. For at opnå en systemkapacitet på 10 kW er det nødvendigt omkring 300 meter af rørledningen.

Hovedparameteren, som karakteriserer varmepumpens effektivitet, er dens konverteringsfaktor. Jo højere konverteringsfaktoren er, desto mere effektiv er varmepumpen.

Selvmonterende varmepumpe

Kendskab til handlingsplanen og varmepumpens enhed er det helt muligt at montere og montere selv et sådant system. Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at beregne alle de vigtigste parametre i det fremtidige system. For at beregne parametrene for den fremtidige pumpe kan du bruge softwaren designet til at optimere kølesystemerne.

Den enkleste løsning i konstruktionen er et luft-til-vand system. Det kræver ikke kompliceret arbejde med installation af et eksternt kredsløb, der er forbundet med vand- og jordtyper af varmepumper. Til installation er der kun brug for to kanaler, hvoraf den ene vil blive forsynet med luft, den anden bliver drænet.

Ud over ventilatoren er det nødvendigt at købe en kompressor af den nødvendige effekt. For et sådant aggregat er kompressoren, som er udstyret med konventionelle split-systemer, ret egnet. Det er ikke nødvendigt at købe en ny enhed. Du kan fjerne det fra det gamle udstyr. Det er ønskeligt at anvende en spiral sort. Disse varianter af kompressorer ud over at have tilstrækkelig effektivitet skaber et højt tryk, der sikrer en stigning i temperaturen.

Der kræves en kondensator og et kobberrør til kondensatoren. En spole er lavet af røret. Til fremstilling er ethvert cylindrisk legeme af den krævede diameter anvendt. Ved at vikle et kobberrør på det, kan du nemt og hurtigt gøre dette element af konstruktion.

Den færdige spole er monteret i en tidligere skæret i halv kapacitet. Til fremstilling af en beholder er det bedre at bruge materialer, der er modstandsdygtige overfor korrosionsprocesser. Efter at spolen er sat ind i det, svejses tankens halvdele sammen.

Spolenes område beregnes ved anvendelse af følgende formel MT / 0,8 PT. hvor:

 • MT - kraften i termisk energi, som systemet producerer.
 • 0,8 - varmeledningsevneens koefficient i vekselvirkning af vand med spolematerialet.
 • RT - forskellen i vandtemperaturer ved indløb og udløb.

Hvis du vælger et kobberrør til selvfremstillingsspole, skal du være opmærksom på tykkelsen af ​​væggene. Det skal være mindst 1 mm. Ellers vil røret deformere ved vikling. Røret gennem hvilket kølemidlet kommer ind er placeret i beholderens øverste del.

Varmepumpens fordamper kan fremstilles i to versioner - i form af en beholder med en spole i den og i form af et rør i et rør. Fordi væsketemperaturen i fordamperen er lille, kan beholderen være fremstillet af en plastromme. En kontur er anbragt i denne beholder, som er lavet af et kobberrør.

I modsætning til kondensatoren skal spolen af ​​fordamperens spole svare til diameteren og højden af ​​den valgte beholder. Den anden version af fordamperen: et rør i røret. I en sådan udførelsesform er kølemiddelrøret anbragt i et plastrør med større diameter, gennem hvilket vand cirkulerer. Længden af ​​et sådant rør afhænger af den planlagte pumpekapacitet. Det kan være fra 25 til 40 meter. Dette rør er omdannet til en spiral.

Termostatventil henviser til afbrydnings- og reguleringsventiler. Som et låseelement i TRV anvendes en nål. Positionen af ​​ventilens lukkeelement bestemmes af temperaturen i fordamperen. Dette vigtige element i systemet har et ret komplekst design. Det omfatter:

Disse elementer kan blive ubrugelige ved høje temperaturer. Derfor skal ventilen isoleres med asbestdug under soldebearbejdet på systemet. Kontrolventilen skal svare til fordamperens ydeevne.

Efter at have arbejdet med fremstilling af grundlæggende konstruktionsdele opstår det afgørende øjeblik for at samle hele strukturen i en enkelt blok. Det mest kritiske øjeblik er processen med at pumpe kølemiddel eller kølevæske ind i systemet. Den uafhængige adfærd af en sådan operation er næppe mulig for en fælles mand på gaden. Her er det nødvendigt at henvende sig til fagfolk, der er involveret i reparation og service af det klimatiske udstyr.

Kvalificerede specialister har som regel det nødvendige udstyr. Udover tankning kan de teste driften af ​​systemet. Selvinjektion af kølemiddel kan føre ikke kun til strukturelle svigt, men også til alvorlige skader. Derudover er der brug for specielt udstyr til at køre systemet.

Når systemet starter, opstår der en maksimal startbelastning på 40 A. Det er derfor ikke muligt at starte systemet uden startrelæ. Efter den første opstart er det normalt nødvendigt at justere ventilen og kølemiddeltrykket.

Valget af kølemiddel bør tages med al alvorlighed. Denne substans anses trods alt for den vigtigste "transportør" af nyttig termisk energi. Af de eksisterende moderne kølemidler er freons mest populære. Disse er derivater af carbonhydridforbindelser, hvori en del af carbonatomerne er erstattet af andre elementer.

Som et resultat af disse værker blev der opnået et lukket kredsløbssystem. Det vil cirkulere kølemidlet og sikre valg og overførsel af varmeenergi fra fordamperen til kondensatoren. Ved tilslutning af varmepumper til husets varmeforsyningssystem skal det tages i betragtning, at vandtemperaturen ved kondensatorudløbet ikke overstiger 50-60 grader.

På grund af den lave temperatur af varmen, der genereres af varmepumpen, skal specialvarmeapparater vælges som varmeforbrug. Det kan være en varm gulv eller volumetriske lavtemperatur radiatorer lavet af aluminium eller stål med et stort strålingsområde. Selvfremstillede versioner af varmepumper anses mest hensigtsmæssigt som et hjælpeudstyr, som understøtter og supplerer arbejdet i hovedkilden.

Hvert år forbedres varmepumperne. I industrielle prøver beregnet til husholdningsbrug anvendes mere effektive varmeoverføringsoverflader. Systemets ydeevne stiger derfor konstant.

En vigtig faktor, som stimulerer udviklingen af ​​en sådan teknologi til produktion af termisk energi, er den økologiske komponent. Sådanne systemer ud over at være ganske effektive forurener ikke miljøet. Fraværet af åben ild gør hans arbejde helt sikkert.

Video om selvfremstillede varmepumper

Sådan laver du en simpel hjemmelavet varmepumpe med en varmeveksler fra et PEH-rør:

Test og kontrol af driften af ​​en selvfremstillet varmepumpe:

I lang tid har varmepumper været anvendt som alternative varmesystemer. Disse systemer har pålidelighed, lang levetid og vigtigere er harmløse for miljøet. De ser alvorligt op som det næste skridt i udviklingen af ​​effektive og sikre varmesystemer

Internet-encyklopædi om arrangement af netværk af teknik og teknisk support

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

94 − 89 =