30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Varmebestandig maling til metal op til 1000 grader

Varmebestandig maling til metal op til 1000 grader: egenskaber

Ejere af landejendomme og andre private ejendomme står ofte over for at male en grill eller en komfur, en pejs. Før eller senere mister de deres smukke udseende og ser ikke attraktivt ud. Omhyggelige ejere forsøger at sætte sådanne genstande i orden og genoprette dem til deres tidligere udseende. Hvordan gør man det korrekt, hvilke værktøjer, der skal bruges til at male høj temperatur husholdningselementer derhjemme?

Ethvert varmeudstyr skal vedligeholdes. Det skal ikke kun se smukt ud, men udsender heller ikke skadelige stoffer under drift under opvarmning. Til disse formål er der specielle varmebestandige maling. Disse midler er beregnet til at dække overfladerne af ovne og pejse. Sammensætningen af ​​varmebestandige materialer skal opfylde alle krav og afvige fra konventionelle analoger.

På metalprodukter vil rust på grund af fugt nødvendigvis fremstå. På mursten i pejsen eller komfuret kan der opstå en revne, muren begynder at hælde. I denne situation kan reparationer ikke gøres med maleri. Ud over at opretholde et æstetisk udseende kan god maling forlænge levetiden for de enkelte elementer i ovnen eller pejsen.

Sådanne farver omfatter specielle beskyttende komponenter. Takket være dette vil de bidrage til at modstå indflydelsen af ​​aggressive eksterne faktorer:

Varmebestandige maling- og lakbelægninger fremstilles ved hjælp af den nyeste teknologi. På grund af sammensætningen, når de påføres metaloverfladen, danner de et beskyttende lag. Det er i stand til at beskytte dem mod oxidative ætsende processer. Næsten alle sådanne produkter fremstilles i form af suspensioner. De er baseret på varmebestandige lakker indeholdende silicium og silikone.

For metaloverflader, der udsættes for højest mulige temperaturer, anvendes specielle malinger. De er gode til at dække overflader og elementer, som kommer i kontakt med en åben ild. Der er også værktøjer til behandling af murstenflader, lavet af sten.

Næsten alle producenter på deres produkter angiver sammensætning og temperaturparametre. Dette letter valget af midler til maling af varmeudstyr.

Næsten alle pejse er lavet af sten eller mursten. De har nødvendigvis flere elementer lavet af støbejern:

Når du farer opvarmeren, skal du male alt, herunder de listede elementer. For at male ovnen og pejsen er det nødvendigt at anvende forskellige farver til forskellige overflader.

Først og fremmest skal du være opmærksom på ovnen. Hvis det er helt metallisk, kan det varme op til 600-800 o C og endnu højere. I flammens forbrændingszone vil temperaturen være højere afhængigt af ovnens design. Et vigtigt krav ved valg af en varmebestandig maling til en ovn er egnetheden til intern brug. Hvis det er en badovn, skal malingen beskytte den mod øget fugtighed.

Til påføring på en overflade med høj temperatur er det nødvendigt at vælge midlerne:

Der er også brandhæmmende, men de vil ikke fungere til sådanne formål, fordi allerede ved en temperatur på +200 ° C vil malingen svulme med bobler. Varmebestandige midler kan bruges op til +600 ° C. De er perfekte til farvning af metalelementerne i ovnen eller pejsen. Til bedre udnyttelse af saunaovne emalje, der kan modstå en højere temperatur på O + 800-1000 C. De anvendes bedst til at dække kroppen af ​​badet ovn, fordi der vil være højere temperaturen.

Fabrikanterne tilbyder også varmebestandige lakker, der kan modstå 250 o C-300 OC. Efter behandling med et sådant værktøj vil ovnen overflade blive mere lysende og glødende.

Grundlæggende krav til maling til ovne og pejse

Når man vælger en høj temperaturmaling til farvning af en komfur eller pejs, være opmærksom på nogle faktorer:

 • pålidelig modstand over for forhøjet temperatur, niveau angivet på pakken
 • bekostning af midler på 1m 2;
 • modstand mod aggressivt miljø
 • belægningssammensætning;
 • hvordan man bruger

Alle varmebestandige maling adskilles i henhold til deres sammensætning, på grundlag af hvilken de fremstilles:

Til nogen af ​​deres kompositioner visse krav er opfyldt når man male ovne eller ildsteder:

 • modstandsdygtighed over for temperatur op til +300 ® С;
 • modstand mod aggressive virkninger af damp, fugt, udbrænding, revner.

Sådanne maling er siliciumholdige forbindelser. De har alle de nødvendige kvaliteter, for eksempel KO-168, KO-8101, KO-813 osv.

Varmebestandig maling til metal op til 1000 grader

Det er nu blevet populært at installere i hjemmet til originale ovne og pejse af kompakt størrelse. De er lavet af støbejern eller stål og dekorere indretningen af ​​rummet med deres attraktive og hyggelige udseende uden at optage meget plads. Denne type opvarmning enheder også har brug for konstant pleje.

Under drift begynder rust at komme på overfladen af ​​metallet. På grund af den høje temperatur er metalgenstande udsatte for ødelæggelse, så det er meget vigtigt at dække dem med en varmebestandig forbindelse i tide. Farvemiddel skal opfylde følgende krav:

 • sammensætningen skal modstå temperaturer op til +750 ° C;
 • Belægningen bør ikke udledes efter anvendelse af skadelige stoffer og ubehagelige skarpe lugte;
 • emalje eller maling bør anbringes på metalbrønden og ikke knæk under driften af ​​enheden, må ikke eksfolieres;
 • det er ønskeligt, at sammensætningen havde antikorrosive egenskaber, den kunne påføres overfladen uden forudgående priming;
 • Det er modstandsdygtig over for udbrænding og har ikke ændret sin farve over tid under påvirkning af høje temperaturer;
 • Hvis enheden er installeret udendørs, skal belægningen være modstandsdygtig over for temperaturændringer;
 • modstand mod aggressivt eksternt miljø.

Sådanne kvaliteter besidder maling KO-8104, KO-811. Finsk maling "Tikkurila" kan klare op til +900 о, det modstår let temperatursvingninger, derfor er den velegnet til arbejde indendørs og udendørs.

Den indenlandske produktionsanlæg "Zetra" har antikorrosive egenskaber. Den er designet til maling i forhold fra -60 ї С til + 900 о С. Der er emalje til påføring med pensel og i aerosol dåser.

Varmebestandigt emalje NY TON designet til farvning metal opvarmes til 600 ° C. Sammensætningen har et korrosionsbeskyttelsesmiddel, er det meget elastisk, så bevarer sin form ikke er deformeret og ikke knække under høje temperaturer.

Egenskaber ved valg af termisk maling

For metalovertræk, der oplever stærk opvarmning, producerer producenter specielle varmebestandige materialer. Hver har sine egne egenskaber og formål. Mange af dem er delt ved anvendelse og forbrug. Sammensætninger kan anvendes af:

En vigtig egenskab af alle malinger og emaljer er deres plasticitet efter tørring. Metal har evnen til at ekspandere i processen med opvarmning. Hvis malingen er plastisk, vil den også udvide sammen med metaloverfladen. Belægningen vil ikke knække og holde deres udseende.

Arbejdets kvalitet efter anvendelse af midler afhænger af lagets ensartethed, dens tykkelse. Dette er meget vigtigt for metaloverflader, der opvarmes, har direkte kontakt med ilden.

Eksperter anbefaler altid at sammenligne applikationen og temperaturregimet, hvor varmeren virker.

Masters anbefaler oftere at bruge maling eller emalje i sprøjte dåser, brug en sprøjte, når produktet påføres. Dette vil lette opgaven med at male.

Tætheden af ​​maling og påføring vil gøre det muligt for produktet at klæbe godt på arbejdsfladen. Hvis maling opfylder alle krav, kan det garantere holdbarheden af ​​belægningen.

Spørgsmålene besvares

For samarbejde kontakt venligst via email:

#&400; 2018. Alle rettigheder forbeholdes.

Kopiering af byggematerialer er mulig uden forudgående aftale, hvis der installeres en aktiv indekseret link til vores hjemmeside.

Top-5 varmebestandige maling til metal: applikation

Farvningen af ​​metallet giver overfladen af ​​dette materiale et mere æstetisk udseende, giver dig mulighed for at beskytte dig mod miljøets negative indvirkning. Og når du bruger specielle farvestoffer - at reducere tab på varmeledningen væsentligt.

Desværre er den sædvanlige maling underlagt forbrændings- og charringsprocessen. Derfor, hvis det malede metal anvendes under hårde temperaturforhold, brænder beskyttelseslaget helt eller skiller sig af, når det opvarmes uden brug af åben ild.

Hvis du ved, at en metaldel vil blive betjent ved høj temperatur, bruges en speciel ildfast maling til at male den.

Hovedforskellen mellem varmebestandige maling til metaller fra konventionelle er, at pigmenter baseret på stoffer, der er resistente over for forhøjet temperatur, indgår i sammensætningen af ​​ildfaste farvestoffer.

De fleste af disse farvestoffer indeholder op til 50% titandioxid i deres sammensætning. Som har et smeltepunkt på +1855 grader, og når det tilsættes til maling, binder dets komponenter på en pålidelig masse til en homogen masse, hvilket forhindrer det i at antændes.

Til blandingen sættes til ferrooxid som ikke er genstand for nedbrydning ved høje temperaturer, og såvel som titanoxid tillader en mere stramt binde de tilstedeværende bestanddele i sammensætningen. Den varmebestandige maling indeholder kromoxid, som øger viskositeten og farvestabiliteten ved udsættelse for høje temperaturer.

De listede elementer kombineres med anvendelse af en flydende base, som kan bestå af syntetiske eller organiske ikke-brændbare stoffer. En sådan forbindelse anvendes til at behandle en metaloverflade, der kan opvarmes til +1000 grader.

Hvis det er nødvendigt at male metalprodukter, der ikke opvarmer over + 200 grader, så er det i dette tilfælde muligt at anvende høj temperaturmaling baseret på epoxyharpiks.

Højtemperaturmaling til metal anvendes til maling:

 • radiatorer af opvarmning,
 • dele af forbrændingsmotoren,
 • ovne, kedler, pejse og forskellige apparater til madlavning i friluft.

Højtemperaturfarver kan bruges både i produktionen. For eksempel ved fremstilling af tørring kamre, tagmaterialer eller maskiner, og hjemme med den uafhængige opførelse af pejse eller kogeplader.

Uanset anvendelsesområdet for høj temperaturmaling er det nødvendigt at vide nøjagtigt af hvilke kriterier en høj temperatur farvesammensætning er valgt.

Kun korrekt udvalgt maling giver mulighed for kvalitativt at udføre malingen af ​​metalelementet, som drives ved forhøjet temperatur.

For at male en fastbrændingsovn skal ildfaste farvestoffer også anvendes. Hvis du ignorerer denne regel, så med betydelig opvarmning, vil den sædvanlige maling ikke kun miste sit æstetiske udseende, men det kan også forårsage brand.

Ved farvning af ovne og ildsteder er det nødvendigt at afgøre, om de er lavet af farvet eller jernholdigt metal. For hvilken type overflade er den tilsigtede farve sammensætning normalt angivet på emballagen, så du bør omhyggeligt studere den, når du køber produktet.

Top-5 ildfaste maling til metal

Korrekt valg af høj temperatur farve giver mulighed for at udføre det nødvendige arbejde med at male varmeelementer, brazier eller andre metaloverflader. Udsættes til høje temperaturer, så den behandlede belægning varer så længe som muligt.

Nedenfor er en lille bedømmelse af de mest populære mærker af høj temperatur metal farvestoffer. Som har opnået tillid hos både almindelige købere og fagfolk, hvis arbejde er relateret til fremstilling af metalprodukter, der arbejder under barske temperaturforhold.

1. Tikkurila Termal er et silicone-aluminium høj temperatur middel, der tåler opvarmning op til +600 grader.

Kan bruges som varmebestandig maling til metal til ovne, samt grill og grill. Det har fremragende æstetiske egenskaber. Efter korrekt påføring og tørring erhverver den dekorative belægning en metallisk glans og en aluminiumfarve.

For effektiv beskyttelse af overfladen, der skal behandles, er det tilstrækkeligt at anvende Tikkuril med et lag med en børste eller spray. Omkostningerne ved en dåse på 680 rubler. Den gennemsnitlige strømningshastighed er 0,06 l / m2.

2. KO-870 - høj temperatur emalje, som er ideel til maleri bil lyddæmpere, samt maskiner og enheder, der opererer under hårde temperaturforhold.

På grund af den unikke sammensætning kan de malede dele opvarmes til +750 grader uden at reducere de beskyttende og dekorative egenskaber ved denne belægning.

Den udbredt anvendelse af KO-870 inden for maskinteknik skyldes den høje modstand ikke kun for høje temperaturer, men også for olieprodukter. Prisen på produktet er fra 150 rubler per kilo.

3. Elcon - varmebestandig maling til metal op til 1000 grader. Fremragende til maling af metaldele af komfurer og pejse.

Fordelen ved midlerne ligger i muligheden for at påføre på metaloverflader ved en negativ temperatur i luften. Maling tolererer også virkningerne af aggressive medier, udsender ikke giftige stoffer, selv når de opvarmes til den højest mulige temperatur.

Elcon kan fremstilles i forskellige former. Derfor, hvis det er nødvendigt at behandle et lille område, er det bedre at købe en høj temperatur sammensætning i en aerosolbeholder. Prisen: fra 171 rub./kg.

4. Celsus-600 - høj temperatur silikone emalje designet til maling af jernholdige metaller. Lakens sammensætning gør det muligt at holde det beskyttende lag, når overfladen opvarmes til +600 grader.

Celsite-600 kan effektivt bruges til at beskytte metaloverflader, der arbejder i en aggressiv atmosfære. Farvestoffet tolererer let ikke bare høj temperatur, men også tilstedeværelsen af ​​salte, dampe af olieprodukter, høj luftfugtighed.

Omkostningerne ved 327 rubler pr. Kg. I enkeltlagsapplikation er strømningshastigheden 110-150 g / m2.

5. Certa - en termisk maling til metal, der kan bruges til produkter, der arbejder ved temperaturer fra minus 60 til + 500-900 grader.

Zerta-Plast varmebestandigt tåler perfekt høje temperaturer, aggressive omgivelser og høj luftfugtighed og derved beskytter metaloverfladen mod korrosionsskader.

Denne sammensætning kan påføres ved en lufttemperatur på minus 30 grader uden tab af kvalitet. Prisen er 0,8 kg. - 440 rubler.

Alle listede typer af høj temperatur maling er fremragende til maleri dele arbejder i høj temperatur. Normalt anvendes sådanne maling til at behandle metaloverfladerne i ovne og pejse.

For at male varme radiatorer kan du købe billigere, men ikke mindre effektive forbindelser, på etiketten der er en note "For radiatorer."

Den første ting at gøre, før du anvender en varmebestandig maling, er at rette overfladen korrekt. Mange højtemperaturblandinger kræver ikke nogen specielle forberedelsesmetoder. I dette tilfælde er det tilstrækkeligt at rengøre støvmaterialet og tørre det, hvis der er fugt på overfladen, og også at affedre det med en slags opløsningsmiddel.

Hvis instruktionerne siger, at overfladen nødvendigvis skal primeres. Derefter på metalet rengøres fra forurening er det nødvendigt at lægge et lag af en primer og helt tørre en overflade, før du tegner grundlaget af en maling og lak.

For at opnå en højkvalitets belægning skal det varmebestandige lag påføres flere gange på metaloverfladen. Det er således muligt at opnå en mere kvalitativ belægning, der vil have fremragende dekorative kvaliteter og godt beskytte metaloverfladen mod korrosionsskader.

Uden brug af farvestoffer med høj temperatur er det umuligt at undvære, når det er nødvendigt at male en metaloverflade i kontakt med en åben flamme.

Nogle producenter af varmebestandige maling giver garanti for deres produkter i mere end 10 år. Derfor kan du med det rigtige valg af et sådant værktøj i lang tid glemme behovet for at opdatere malingen på metaldele af ovne, pejse eller andre overflader, der udsættes for overdreven opvarmning.

Varmebestandig maling til metal og dens omfang

Fra denne artikel kan du finde ud af detaljerne og specifikationerne af et sådant finishmateriale som en varmebestandig maling til metal. Teksten skitserer de vigtigste kriterier for udvælgelse af sammensætninger, klassificering af eksisterende materialer med høj temperaturbestandighed, deres fordele og ulemper, gennemsnitlige priser for køb af populære farvestoffer. Artiklen overvejer muligheden for at farve metalpladerne på brazeren, ovnen osv.

Varmebestandig maling til metal anvendes primært til maling af ovne, braziers, varmebatterier mv.

Varmebestandig maling til metal: egenskaber og klassificering af forbindelser

Mange ejere af landejendomme står over for problemet med at afslutte pejse, komfurer og andre objekter lavet af metal. Denne type materiale er sårbar over for fugt og andre miljømæssige faktorer, så refresh maling er ikke kun rettet mod at holde æstetiske udseende, men også at forlænge driftslevetiden af ​​selve strukturen.

Brugen af ​​brandsikker maling til metal giver et æstetisk udseende og forlænger produktets levetid

Ikke alle færdige materialer er i stand til at modstå virkningerne af høj temperatur. Derfor anbefaler eksperter at købe varmebestandig maling til metal til behandling af ovn og pejs.

Vær opmærksom! Den sædvanlige sammensætning er i stand til at modstå effekten af ​​temperatur ikke mere end 40-50 ° C. Designet af jernovne, installeret i badet, opvarmes til 600-800 ° C. I forbrændingszonen kan denne figur nå næsten 1000 ° C. Professionelle anbefaler at vælge sammensætningen under hensyntagen til typen af ​​ovn, fordi graden af ​​nødvendig varmebestandighed afhænger af dette. For eksempel kan murværker af ovne kun varme op til 200 ° C.

Egenskaber og egenskaber ved varmebestandig maling til metal op til 1000 grader

Den termiske stabilitet af sådanne farvestoffer skyldes tilstedeværelsen af ​​organosiliciumelementer i deres sammensætning. Derudover indeholder materialet fyldstoffer, polymerer og farvestoffer. På grund af disse komponenter giver farvestoffet metallet beskyttelse mod korrosion og miljøpåvirkninger.

Moderne varmebestandige maling gør det muligt at male produkter fra metal i enhver farve

Polymerer, der er til stede i sammensætningen, er kendetegnet ved høj styrke. Som regel er de lavet på basis af ilt, silicium og organiske radikaler. Dette er ikke slutningen på listen over komponenter, der giver termisk modstandsdygtighed over for den ildfaste metalfarve til en brazier eller en ovn. En høj stabilitetsparameter skyldes aluminiumpulver.

Driftsperioden for de fleste varmebestandige farvestoffer når 15 år. Metoden til påføring af materialet samt mængden af ​​organiske harpikser i dets sammensætning påvirker belægningens elasticitet og klæbende egenskaber, den tid det tørrer.

Fordele ved varmebestandige maling til metal til ovne:

 • Elektriske isoleringsegenskaber - Materialet er egnet til efterbehandling af metalkonstruktioner, som kan bruges til elektricitet;
 • Anti-korrosionsbeskyttelse - varmebestandig maling forhindrer ødelæggelse af metal under påvirkning af fugt;
 • modstand mod indflydelse af aggressive miljøer - beskyttelse mod negative virkninger af kemikalier er tilvejebragt;
 • evne til at opretholde egenskaber ved høje og lave temperaturer samt skarpe ændringer;
 • plasticitet - i opvarmningsprocessen er metallet udsat for ekspansion, så finishen strækker sig i stedet for at blive revnet og smuldret.

Den varmebestandige maling er velegnet til brug på enhver form for metal - stål, jern, støbejern

Klassificering af ildfaste maling til metal

Varmebestandige farvestoffer er klassificeret efter forskellige tegn. Oftest er formuleringerne opdelt efter pakningstypen. Forbrugerne kan købe varmebestandig maling til metal til en komfur eller grill i form af en dåse på 400-500 ml, dåser (vægt fra 1 kg), spande eller tønder. Volumenet af sammensætningen i spanden kan variere mellem 10-20 kg. Tøndernes kapacitet er 40 kg og mere.

Vær opmærksom! Opbevaringstidspunktet for det varmebestandige farvestof afhænger af producenten og komponenterne. Mindstidsperioden for materiale er dog 7 måneder.

Materialerne er også forskellige i anvendelsesmåden. Ofte anvendes en rulle, børste eller spray til disse formål. Udgiften af ​​sammensætningen afhænger af det instrument, der anvendes til at farve overfladen. For eksempel, hvis du anvender en varmebestandig emalje på metal med en børste, vil materialet forbrug være 20-40% mere end at bruge en sprøjtepistol. Den resulterende coating er næsten ens i stabilitet. Øget forbrug af farvestoffer ledsages af anvendelse af en aerosol applikationsmetode.

Metoden til at anvende blækket afhænger af materialets forbrug på overfladen

Uanset anvendelsesmåden er det nødvendigt at vælge et farvestof med høje klæbende egenskaber. Med andre ord bør forbindelsen være godt fastgjort på metaloverfladen. Kun under denne betingelse kan belægningen yde et pålideligt niveau for beskyttelse mod korrosionsskader.

Omfanget af varmebestandige maling til metal

Varmebestandige farvestoffer anvendes til færdigbehandling af produkter, der drives under forhold med stærk eksponering for fugt og høje temperaturer.

Muligheden for sådanne formuleringer vil være nyttige til sådanne genstande:

 • dampbad;
 • sauna;
 • tørringskamre (under disse forhold anbefales det at købe brandfast maling til metal, der er i stand til at modstå fra 600 til 1000 ° C);
 • Ovnen;
 • grill.

Ofte anvendes temperaturbestandige formuleringer til at behandle elementer af varmesystemer. Emaljer med lignende egenskaber anvendes meget i bilindustrien. Specielt til dette fremstilles farvestoffer til lyddæmpere, bremser, motordele og andre elementer.

Under påvirkning af høje temperaturer bliver metalet sårbart over for korrosion, så det er nødvendigt at anvende varmebestandig maling

Fortrinsvis anvendes sådanne farvestoffer til at behandle metaloverflader, selv om kommercielt tilgængelige sammensætninger med lignende egenskaber til behandling af klodser, sten og træ er kommercielt tilgængelige.

Vigtigt! Før du køber maling, er det vigtigt at læse producentens anvisninger og anbefalinger til brug af formuleringen på visse overflader. Hvis ovnen skal åbnes i badet, skal man være opmærksom på, at målingen ikke kun viser modstandsdygtighed over for temperaturen, men også modstå fugtighedens indflydelse.

Varianter af varmebestandige malinger til metal: prisen og typer af efterbehandling materialer efter sammensætning

Sammensætningen af ​​komponenterne i finishmaterialet er ekstremt vigtigt. Dette bestemmer graden af ​​farvestofstabilitet og temperaturbetingelserne, i hvilke den kan påføres.

På baggrund af ovenstående udmærker sig følgende sammensætningskategorier:

 • alkyd;
 • epoxy;
 • farvestoffer baseret på varmebestandigt glas og kompositmaterialer;
 • ethylsilicat og epoxyether (en-komponent);
 • silikone (en-komponent).

For at male batterierne anvendes vanddispersion, alkyd eller siliconemaling

Alkyd- eller akrylfarvestoffer - bruges til behandling af dele af varmesystemer. De er i stand til at modstå temperaturer op til 100 ° C. Kategorien indeholder materialer med zink og zinkphosphatforbindelser. Omkostningerne fra 2500 til 5500 rubler.

Epoxyfarvestoffer kan modstå udsættelse for temperaturer på højst 200 ° C. Nogle typer farvestoffer behøver ikke en foreløbig anvendelse af en primer på metaloverfladen. Den gennemsnitlige pris for denne kategori af farvestoffer ligger i området 2000-8000 gnid. afhængigt af producent og kapacitet.

Temperaturgrænsen for ethylsilicat og epoxyether farvestoffer er 400 ° C. Sammensætningen af ​​sådanne materialer indeholder metallisk pulver. Prisintervallet for disse typer farvestoffer dækker 3200-9000 gnid. til pakning. Sådanne forbindelser anvendes til behandling af grill og grill.

Før maling anbefales det at rengøre metaloverfladen grundigt

Enkomponent silikoneforbindelser modstår fuldt ud indflydelsen af ​​temperatur op til 650 ° C. Som grundlag for oprettelsen af ​​sådanne farvestoffer anvender producenter polymere siliconeharpikser. Ofte i materialets sammensætning tilsættes aluminiumpulver. Prisen på en sådan maling varierer mellem 300-6100 rubler.

Sammensætninger med varmebestandigt glas og kompositmaterialer kan modstå temperaturer fra 650 til 1000 ° C. Prisen på ildfast maling til metal af denne type er 2500-8000 gnid. til pakning.

Hvilket er bedre at købe varmebestandig maling til metal: valget af sammensætning

For at vælge det optimale farvestof er det nødvendigt at tage højde for de vigtigste kriterier for materiale af denne type:

 • niveau af varmebestandighed
 • producentens anbefalede farvningstemperatur
 • tid til at afslutte tørring (højst 3 dage);
 • Sammensætningens tekniske egenskaber.

Til salg er der farvestoffer med forskellig grad af varmebestandighed - fra 120 til 1000 ° C. Denne indikator er valgt under hensyntagen til de betingelser, hvor den vil blive brugt. Den højeste opvarmning er kendetegnet ved en metalovn (800 ° C), den maksimale grænse for de radiatorer, der er installeret i lejlighederne, er 90 ° C.

Til maling af metalovne og pejse skal du vælge en maling med et højt niveau af varmebestandighed

Nyttig rådgivning! Hvis du tilføjer organisk harpiks til sammensætningen af ​​den varmebestandige metalmalning til brazeren, kan du fremskynde tørringstiden af ​​belægningen og også øge plastisitets- og klæbemidlets egenskaber.

Kvaliteten af ​​resultatet af farvning afhænger af, om alle krav til applikationsteknologien opretholdes. Disse krav omfatter overfladebehandling, en superpositionsskema, et temperaturregime, der skal følges under drift. I de fleste tilfælde anbefaler eksperter farvning af metaloverflader ved en lufttemperatur på -30 til 40 ° C. Den efterfølgende drift og belægningens levetid afhænger af dette.

Hvilken maling at male brazier fra metal: varmebestandige, varmebestandige og brandsikre kompositioner

Metaloverflader, der udsættes for stærk opvarmning under drift, er overtrukket med ildfaste, varmebestandige eller varmebestandige farvestoffer. Varmebestandige overflader anbefales til belægningsstrukturer, hvis temperatur ikke stiger over 600 ° C.

Metaloverflader udsat for høje temperaturer, det er nødvendigt at dække med varmebestandige farvestoffer

Det er tilladt at anvende sådanne farvestoffer til behandling af metaldele af en murstenovn eller strukturer, der er helt fremstillet af dette materiale, herunder mangaler. I dette tilfælde er det ikke nødvendigt at anvende en varmebestandig sammensætning på overfladen af ​​udstyr installeret i badet. Oftest opvarmes sådanne ovne til 800 ° C. Derfor er det bedre at bruge varmebestandige farvestoffer til disse formål.

Ildfaste overflader er designet til maling af produkter, der er i nærheden eller i kontakt med åben ild. Til grill og grill er den bedste mulighed. Anvendelsen af ​​sådanne farvestoffer til behandling af andre genstande vil være uhensigtsmæssigt og medføre uberettigede omkostninger.

Hvordan vælger man en maling til væggene i lejligheden? Hovedtyper og egenskaber

Hvordan vælger man en maling til væggene i lejligheden? Grundlæggende funktioner og præstationsegenskaber af maling og lakbeklædning. Varianter af konventionelle og teksturerede maling.

For produkter, der udsættes for varme ikke mere end 200ºC, er det bedst at købe en varmebestandig maling til metal i en dåse. Højtemperatur sammensætninger bruges til at male radiatorer og varmeelementer i lejligheder og huse, dele af bilmotorer samt søm og murværk af komfurer af mursten. Ved lave temperaturforhold, også egnede varmebestandige lakker, der modstår opvarmning 250-300ºC.

Til maling af enkelte elementer i ovnen eller pejsen, der ikke er underlagt direkte opvarmning, er en maling med lavt modstandsdygtigt overflade

Vær opmærksom! Forhold ikke ildfaste forbindelser med flammehæmmere. Ved stærk opvarmning kan sådanne materialer svulme, blister og blokere adgangen til ilt til overfladen og forhindre ødelæggelsen.

Anbefalinger til udvælgelse af den optimale varmebestandige maling til ovne

Hvis du dækker en metalkomfur med et konventionelt farvestof, vil belægningen sværte meget hurtigt og blive en kilde til røg og ubehagelige lugte. Sammensætningen skal svare til den type overflade, på hvilken den vil blive anvendt. Anvendelsesområdet er altid angivet af producenten på emballagen. Hvis sammensætningen er beregnet til behandling af forskellige materialer, kan alle disse oplysninger i en mindre skrift findes på banken. I mangel af disse data samt navnet på mærket er det værd at opgive overtagelsen. Sådanne tvivlsomme farvestoffer kan være substandard og sundhedsfarlige.

Værdien og har dekorative kvaliteter. Oftest har køberen et valg mellem grå eller sort varmebestandig sølvmaling til metal. Til salg er der andre nuancer, selvom de er sværere at finde, for eksempel rød, blå, hvid, grøn. Fabrikanter tilbyder farvestoffer, hvor du kan oprette en mat eller blank finish. I dette tilfælde kan glansen have forskellige grader af glans.

Producenter af varmebestandige malinger tilbyder et bredt udvalg af farvemuligheder matte og blanke nuancer

Funktioner af varmebestandig maling til understøtninger og lyddæmpere

Varmebestandige farvestoffer anvendes til behandling af bildele fremstillet af metal. Og belægningen udfører ikke kun en dekorativ funktion.

Brug af varmebestandig maling til lyddæmper, tromler, understøtninger og andre elementer giver ekstra beskyttelse, og forbedrer maskinens egenskaber. I store byer om vinteren er vejene sprinklet med reagenser med det formål at bekæmpe is. Sådanne aggressive stoffer kan forårsage korrosion af metaldele i bilen, i kontakt med sne eller vand.

Takket være farvestoffet øges varmeoverførslen af ​​maskinens kaliper. Faktum er, at disse elementer har en porøs overflade, hvor snavs uundgåeligt akkumuleres. Som følge heraf øges køletiden væsentligt. Desuden er processen med at rense bygningen uden at fjerne hjulene vanskelige. Efter behandling af delene med et varmebestandigt farvestof, dannes der en glat overflade på overfladen, hvilket forbedrer varmevekslingen og forhindrer ophopning af snavs. Og processen med rengøring af enheden kan nemt gøres med en lille dråbe vand.

Varmebestandig maling kan bruges til kalibrer, motor og andre bilkomponenter

Farvestoffer til behandling af metaldele af bilen leveres i tre former:

Nyttig rådgivning! Fjern ikke kaliperne helt for farvning. Dette medfører ikke kun ekstraomkostninger, men vil også medføre problemer i bremsesystemet.

Valg af maling til dias og applikationsteknologi

På trods af populariteten af ​​varmebestandig maling til metal i dåser på grund af dens lave omkostninger, kan denne version af efterbehandling ikke betegnes som den bedste. Oftest dækker 1 canister næppe overfladen på 2 hjul. Desuden kræver teknologien omhyggeligt at lukke andre dele af bilen, så de ikke bliver farvede under sprøjtningen.

Farven i puljen koster lidt mere end aerosolbeholderen. Denne blanding giver dig mulighed for at få en ren og høj kvalitet belægning med en børste. Dette kræver ikke fjernelse af bremsesystemet fra diskerne. Til ulemperne ved sammensætninger i banken kan tilskrives en lang tid brugt på farvning.

Anvendelsen af ​​maling med en aerosol kan tillade, at materialet anvendes jævnt og økonomisk

Kits af varmebestandige farvestoffer indeholder et komplet sæt af værktøjer designet til farvemaleri af metalbildele.

Sættet indeholder typisk følgende komponenter:

 • En ballon med en væske til rengøring af overfladen;
 • varmebestandigt farvestof;
 • priming sammensætning;
 • Tilbehør (børste med hårde børster, beskyttelseshandsker).

I gennemsnit forbliver farvningsprocessen sammen med at vente, indtil malingen tørrer, varer ca. 2 timer.

Anvendelse af farvestoffet udføres i følgende rækkefølge:

 1. Bilens hjul fjernes.
 2. Kalipren er renset for rust og snavs.
 3. Farvestoffet påføres i kalibrene i to lag.

Preliminære kalipre rengøres grundigt, hvorefter malingen påføres

Før du anvender det andet lag af materiale, skal du vente mindst 35 minutter. De mest populære og populære farvestoffer i dette segment er: OMP, Kerry, Motip, Foliatec og Kudo.

Valg af varmebestandig maling til grill eller komfur: populære producenter

De fleste forbrugere foretrækker at købe farvekompositioner fra Zert fra firmaet Spectrum. Denne type finishmateriale er i høj efterspørgsel på grund af de optimale tekniske parametre. Belægningen er i stand til at modstå virkningerne af temperaturer inden for området fra -65 til 900 ° C. Fabrikanten tilbyder en omfattende palette af farver, herunder 25 nuancer.

Vær opmærksom! Hver skygge af den varmebestandige Zerta-maling har sin egen temperaturgrænse. Derfor skal fabrikantens anbefalede driftsforhold tages i betragtning ved valget af farver.

Temperaturområde for Zerta farvestoffer

Farvningen af ​​materialet påvirker også kostprisen for farvestoffet, som ligger i området 300-550 rubler. til 800 g.

Alkyd-farvestof Termal fra mærket Tikkurila udgør en belægning på overfladen af ​​materialet, som ikke smuldrer i 3 år. Selvom metallet opvarmes til et rødt lys, bevarer farvestoffet sine egenskaber og et attraktivt udseende. Omkostningerne ved en 330 ml krukke er 600 rubler. Materialet har en specifik funktion. Polymerisationsprocessen af ​​sammensætningen er kun mulig, hvis overfladen opvarmes til 230 ° C i 1 time.

Ikke mindre kvalitative er følgende typer farver: Hansa, Kudo, Bosni, Hammerita, Elkon. Det anbefalede antal lag, applikations temperaturparametre og kravene til farvningsprocessen er forskellige for hver producent. For at få et kvalitetsresultat er det meget vigtigt at følge instruktionerne på pakken.

Hammermaling på metal og fordele ved anvendelsen

Rustmaling til udendørs arbejde på metal og dets brug

Maling til metal til udendørs værker: Typer af kompositioner, deres fordele og ulemper

Mal til tapet til maling og funktioner i dens anvendelse

Tekstureret maling til vægge og funktioner i dens anvendelse

Træmaling til udendørs arbejde: En kort oversigt over farvestoffer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

95 − 89 =