30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Varm landskaber med egne hænder trin for trin fremstilling

Hvordan man laver varme senge

For det gennemsnitlige russiske husdyrbrug er en meget vigtig hjælp, så du kan variere bordet med friske og miljøvenlige grøntsager og frugter.

Men vores uforudsigelige vejr kan frembyde ubehagelige overraskelser selv i den nordlige del af Rusland, for ikke at nævne de mere nordlige regioner.

En længerevarende forår med skarpe temperatursvingninger eller juni frost kan negere alle bestræbelser fra selv de mest hårdtarbejdende lastbilbønder. I denne situation er der en ret simpel vej ud - at skabe varme haver på egen hånd med egne hænder.

Enheden af ​​varme senge gør det muligt at løse et helt kompleks af problemer, hvoraf den vigtigste er beskyttelse af frøplanter og unge skud fra vagaries af ustabilt fjordvær.

Desuden gør disse designs det muligt at øge udbyttet af din haveøkonomi betydeligt.

Dette skyldes deres følgende funktioner:

 1. Et varmt plaster i sammenligning med den sædvanlige version er i stand til at holde fugt meget længere, hvilket i sin tykkelse skaber et særligt fugtigt og varmt mikroklima.
 2. Forbedret dræning giver ikke vand efter vanding eller regn i lang tid at stagnere ved planternes rødder, hvilket fører til dannelse af rot.
 3. På grund af den betydelige mængde organiske stoffer, der indgår i dem, kræver de ikke årlig befrugtning og grave. Mikroorganismer, der behandler organisk materiale, kan i lang tid give planter de nødvendige næringsstoffer til aktiv vækst.
 4. Sådanne senge i foråret opvarmer meget hurtigere og holder varmen meget længere på grund af udslip af termisk energi i færd med at rive komposten.

Alt dette gør høje varme senge uerstattelige, når de dyrker mange varme elskende haveplanter: ægplanter, agurker, tomater, peberfrugter, jordbær osv.

For at beskytte landinger mod lave temperaturer opbygger sommerboere som regel drivhuse og drivhuse med egne hænder. Ingen argumenterer - de er ret effektive, men har samtidig to væsentlige ulemper:

 • Opførelsen af ​​et drivhus eller et drivhus kræver betydelige finansielle investeringer i køb af byggematerialer;
 • Det tager meget tid på grund af kompleksiteten af ​​erektions teknologi.

Alle disse minuser er berøvet varme senge: For deres konstruktion er det ikke nødvendigt at købe en stor mængde dyre materialer, og teknologien i deres konstruktion er ekstremt enkel.

Derfor isolerede senge med egne hænder - den mest økonomiske og effektive måde at beskytte planter mod forkølelsen. Strukturelt kan de være af tre hovedtyper:

På trods af alle forskellene har disse sorter en fælles ting - de består af flere lag organisk materiale af forskellig oprindelse og forskellige fraktioner. Lad os overveje, hvordan man korrekt opvarmer højderyggen med egne hænder.

For at sengene skal kunne "arbejde", varmeanlæg, skal de arrangeres på den sydlige solsiden. Ellers vil den konstante skygge negere hele effekten af ​​en varm konstruktion.

Denne mulighed er at foretrække i områder med et højt niveau af grundvand eller placeret i lavlandet og oversvømmet af regn eller smeltevand.

I dette tilfælde oversvømmes almindelige senge, der ligger på jorden, med vand, hvilket forårsager råtning af planter og deres nederlag af forskellige sygdomme.

Derudover passerer det øvre frugtbare lag af jord fra tid til anden gennem vandstrømmene, der efterlader ler eller sandjord på overfladen. Så ejerne af sådanne lokaliteter har næsten hvert år at dække til køb af organisk gødning eller frugtbar humus.

Pas på enheden af ​​varme senge om foråret eller efteråret

Rid af sådanne problemer, kaldet høj isolerede senge. Desuden har dette design en anden vigtig fordel.

Typisk enhed varme senge engageret i sommeren eller efteråret, når jorden var frosset ikke, og det kan nemt grave en grøft til kompost, og høj design - en god måde at gøre en varm seng af foråret, når jorden ikke er helt optøet.

Trin-for-trin fremstilling af varme senge med egne hænder ser ud som følger. Først og fremmest vil det være nødvendigt at opbygge et hegn for organisk fyldstof. Hegnet på hegnet kan variere fra 50 cm til 1 m, forbliver bredden og længden af ​​højden til valget af ejeren.

Dog må bredden ikke være for stor, så det er muligt at nå uden vanskeligheder fra kanten af ​​hegnet til planterne i midten.

Hvis tilgangen til en seng ikke er specielt begrænset på begge langsider, kan det gøres i bredden 100 -. 120 cm, hvis den er bygget langs et hegn eller væg, en kant i nærheden deraf, bør bredden af ​​det ikke være mere end 60 cm.

En bred vifte af materialer kan bruges til fremstilling af skinner. Alt afhænger af de æstetiske præferencer og muligheder for økonomiens ejere. Dette kan være en mursten, profileret, tømmer, logs, brædder, skifer osv.

I det store og hele har dette eller det pågældende materiale her en ren æstetisk værdi. Det vigtigste er, at han klarer sig godt med sine direkte pligter - bevaret den oprindelige form af højderyggen og holder vægten af ​​det indre fyldstof.

Praktiske og smukke senge fra bølgepapp

Traditionelt anvendes der for et sådant design lavkvalitetsbrædder - croaker, unedged board. Et sådant materiale er billigt, men samtidig er det nok til flere driftssæsoner.

Selvfølgelig, hvis du får økonomiske muligheder, kan du bygge en langt mere holdbar konstruktion af beton, murværk eller galvaniseret stål.

Hvis du kreativt nærmer deres arrangement, kan sådanne senge blive en rigtig dekoration af landskabet i dit infield.

Hele byggeprocessen består af følgende trin:

 1. Mærkning af territoriet. Bestem placeringen af ​​sengen, dens størrelse og markere området under det på stedet. Det øverste frugtbare lag skal fjernes og efterfølgende placeres på en højderyg.
 2. Forberedelse af byggemateriale. Afhængigt af projektet så vi brædderne af den rigtige størrelse, vi lagde opskæring af galvaniserede plader, bølgepap osv.
 3. Opførelse af rammen. Vi laver den bærende ramme af stænger eller rør, graver dem i hjørnerne og omkredsen af ​​fremtidens højderyg. Så forbinder vi dem med forberedte brædder. Hvis projektet giver mulighed for en fuldt træstruktur, er støttestøtterne helt dækket af brædder. For at øge levetiden indefra, er pladerne dækket af vandtætningsmaterialer - tagpapir eller polyethylenfilm. En anden mulighed - understøtningerne er sammenføjet med plader ovenfra, i midten og nedenfra, og den resulterende ramme er derefter beklædt med bølgepap, plåt eller skifer. Alle finesser af opførelsen af ​​varme senge ser i denne video:

Ved konstruktion af rammen skal der lægges særlig vægt på styrken. Under vanding kan massen af ​​indholdet af kammen øges betydeligt, hvilket kan føre til ekstrudering af pladerne eller deres buckling.

Det sidste stadium er påfyldning af den modtagne kasse med organiske komponenter. Tabellen viser lagfyldning af kammen.

Når du fylder ryggen med organiske stoffer, kan du ikke bruge toppen af ​​syge planter. Ellers kan din højderygge blive et hotbed af haven infektioner.

Hvis dit websted ikke er udsat for oversvømmelse fra regn eller smeltevand, så kan du opbygge et varmt plaster direkte på jorden. I dette tilfælde kan du endda gøre uden hegn. Dette design er det enkleste og kræver minimumsindsats og finansielle omkostninger. For at lave en højderyg, behøver du ikke købe byggematerialer, vandtætning og fastgørelsesanordninger.

Vent på en god høst med et varmt plaster

Den første fase omfatter udgravning. Vi laver markeringen af ​​plottet, vi tager et lag græs over hele den fremtidige sengs område. Derefter uddyber vi området med 30 cm. I bunden af ​​den resulterende skyttegrav skal vi lægge store organiske komponenter: gamle grene, stiklinger af brædder osv.

Dette lag vil spille rollen som dræning - fjern overskydende fugt fra højderyggen, så den ikke kan stagnere inde i ryggen. De resterende lag ligger på jorden og over det, så det viser sig en slags muldvarp. Som et "brændstof" til vores højderyg, kan du bruge gødning, lagt direkte under det øverste lag af chernozem.

Hvis du planlægger at plante kimplanter i varme senge i det tidlige forår, kan du installere metal- eller plastbue over dem og strække polyethylenfilm over dem.

Et sådant impromptu drivhus, lavet af egne hænder, vil perfekt beskytte kimplanter fra mulige natfrost og andre ubehagelige overraskelser. På hvordan man forbereder varme senge i efteråret, se denne video:

En sådan højderyg adskiller sig ikke eksternt fra almindelige haver: lidt forhøjet over jordbunden og indhegnet langs omkredsen af ​​plader eller andet materiale. Imidlertid har dette design faktisk en meget mere kompleks enhed.

For at opbygge en forsænket varm have skal følgende arbejde udføres:

 1. For en given størrelse udgraves en grøft på 50 til 70 cm dyb.
 2. Hvis jorden på stedet er vandmættet eller består af loam, i bunden af ​​gruben laver vi et drænlag af groft sand eller knust sten. Hvis derimod jorden er for meget løs - sand eller tørv, bunden skal lægges med et lag af fugtighedsholdende materiale, fx savsmuld.
 3. Vi laver emballering af organiske fyldstoffer i henhold til den nøjagtige samme ordning som i de foregående tilfælde. Fyld pit på en sådan måde, at det øverste lag, der består af frugtbar jord, var lige over overfladeniveauet. Der er dog muligheder, når toplaget er meget lavere end jordniveauet. Dette design anvendes primært, når det er planlagt at lukke højden med polyethylenfilm for at forhindre, at plantenes død dannes fra pludselige frost.

At bygge indbyggede senge skal være i efterår eller sommer. Fordi grave et hul til sådanne senge i foråret vil det være vanskeligt på grund af ikke helt optøet jord.

Varme senge - tips og råd om at gøre det selv

Varme senge er velegnet til dyrkning af mange planter. Deres fremstilling kan behandles om efteråret eller det tidlige forår. Der vil ikke være nogen problemer, for det er ikke svært at lave dem selv. Hjælp til at forstå disse trinvise instruktioner, fotos og videomateriale fra specialister.

Funktioner og fordele ved varme senge

Varme senge er separate strukturer, fyldt med kompost, halm, frugtbar jord og gødning. Hvis det skal bygges om foråret, skal frugtgødning kasseres. Han er i stand til at gøre mere skade gennem sin aktivitet.

Sådanne senge har visse træk og forskelle i sammenligning med de sædvanlige, som i de fleste tilfælde betragtes som deres fordele:

 • valget af placering spiller ikke en afgørende rolle, da planterne får maksimalt mikroelementer og varme;
 • det er tilladt i det tidlige forår at etablere sig over haven seng og lave et drivhus for at få en tidlig høst. Med den åbne dyrkningsmetode vil udbyttet være højere end på almindelige højder;
 • i tilfælde af foråret frost er muligheden for frysning udelukket
 • yderligere gødning planterne vil ikke være påkrævet, alt hvad du behøver er allerede et netværk i jorden;
 • rigelig vanding, selv på varme dage, er ikke påkrævet. På grund af tilstedeværelsen af ​​mulch, fordampes fugtigheden langsomt, planterne tørrer ikke ud, og rødderne får nok vand;
 • pleje er reduceret til et minimum. Ukrudt kan ikke vokse ud under lag af mulch. Der tåler og undertrykker det og skaber et ekstra lag organisk gødning;
 • frugter ikke kontakte jorden;
 • Sengen kan vare flere år med vekslende afgrøder.

Hver gartner udstyrer sengen til hans behov, og introducerer derfor tilføjelser og forbedringer. Dette skyldes deres store mangfoldighed. Ved uddybning kan de opdeles i to underarter:

 1. Forsænket. Metoden indebærer foreløbig forberedelse: fjernelse af jordlaget. Udstyret med en højderyg med en sådan overvejelse, at efter påfyldning nivelleres med resten af ​​overfladen. Det anbefales ikke en sådan mulighed for jordbund med en tæt passage af grundvandet, samt modtagelighed for oversvømmelser i foråret.
 2. Hævet. Det indebærer at bygge en kasse over overfladen, hvor ingredienserne vil blive placeret for at danne en højderyg.

Den anden metode er mere populær, fordi den udføres hurtigere, og udover det tillader det, at det er nemt at udføre drivhuset på toppen fra en tidlig periode. Men vigtigst af alt opvarmer en sådan seng hurtigt op, hvilket påvirker udviklingen af ​​plantager.

Anbefalinger til arrangement af en varm seng

For at bestemme størrelsen er det nødvendigt at forstå, hvilke afgrøder det er beregnet til, og hvilket volumen der er et ønske om at plante. Med fokus på landingsordningen og deres ønsker er det nødvendigt at skitsere området på højderyggen. Det er værd at overveje muligheden for tilgang, og det er bedre at lave flere lange højder med praktiske spor.

Højden afhænger også af dybden af ​​spiring af de plantede afgrøders rødder. Ofte kan sengen nå 1 m højde. I dette tilfælde vil det være nødvendigt at fjerne et lag med jord på 40 cm for at give den endelige variant et acceptabelt udseende og for at lette vilkårene for pleje.

For at lave en seng er det muligt under sådan instruktion:

 1. At grave en grøft af den nødvendige dybde.
 2. Indstil æskens højde på ca. 60 cm. Den kan være lavet af brædder, gamle skifer eller andre improviserede materialer. Hvis du planlægger at bruge i lang tid, kan du bygge skørtplader lavet af sten eller mursten. De vil se mere ædle ud, selv om metoden er ret dyr.
 3. I bunden kan du lægge et gitter for at forhindre adgang til gnavere.
 4. Lav en drændybde på ca. 15 cm (sten, brudte mursten).
 5. Læg lagene i henhold til den valgte metode.

Rådet. Til tørvjord anbefales det at lægge en bomuldsklud fugtet i mangan (2 g pr. Skovl) med en hastighed på 2 liter pr. 1 m².

I forvejen kan du tænke på muligheden for at installere buer for at opbygge et drivhus dækket med en film på foråret. For at gøre dette kan du grave i små stykker rør med den ønskede diameter på de markerede steder.

Efter at have studeret anbefalingerne om rækkefølgen af ​​at fylde lagene, kan du være opmærksom på deres mangfoldighed. Faktisk er ryggen et alternativ til kompostkassen, hvor planter modtager vand og opvarmning af høj kvalitet på grund af varmegeneration som følge af nedbrydningsprocessen, hvilket bidrager til væksten i væksten.

Rådet. Laget af græs, der fjernes under forberedelsen af ​​åsen, behøver ikke kastes væk. Den kan lægges i det andet lag sammen med andre planter.

Generelle tendenser i specialrådene er som følger:

 1. Det nederste lag skal være lavet af materialer, der afviger i den lange proces med henfald og nedbrydning. Disse kan være: grene, store træflis, solsikke, jordskok, majs.
 2. Det andet lag er lavet af organiske materialer: planter, blade, blade, ukrudt, grøntsager.
 3. Det tredje lag er fyldt med specielle kemiske gødninger, der fremmer nedbrydning. Det er tilladt at anvende aske, kridt eller lægge et lag aviser og papirer.
 4. Om ønsket gentages lagene, kun i dette tilfælde er "woody" laget dannet af små chips og grene af lille størrelse.
 5. Derefter anbringes et lag af frugtbar jord.
 6. Overfladen af ​​sengen er dækket af et godt lag af halm eller blade.

På toppen af ​​sengen skal du fylde med meget varmt vand: op til 7 spande pr. Kvm. For at vande en seng bliver det ofte nødvendigt, tk. Mikroorganismer udvikler sig bedre i et fugtigt miljø.

OBS venligst! I sengen skal luften cirkulere godt, så det er nødvendigt at skifte de rå komponenter med de tørre.

Ved et lignende princip er det muligt at udstyre blomsterbed til blomster eller spire frøplanter. Efter at have lavet blomsterbede af original form, så vidt fantasi tillader, kan du gøre dem til en rigtig have eller have ornament.

Plantning på en varm have kan være næsten enhver kultur. Det vil vare lidt over 4 år, men normalt ikke mere end 6 år. Det skal bemærkes, at mængden af ​​sporstoffer og næringsstoffer hvert år vil falde på grund af genopladning af planter. Derfor skal du først vælge afgrøder, der kræver meget varme og make-up. Det kan være courgette, agurk, tomat, kål, peber, aubergine, græskar.

I 3-4 år skal plantes sådanne afgrøder: kål, peber, kartofler, rødbeder, gulerødder, bønner. Efter 4 år er reserverne udmattede og vælger derfor de bedste uhøjtidelige planter, for eksempel ærter, grøntsager, salater, selleri.

Planter, der har tendens til at akkumulere nitrater, behøver ikke plantes i de tidlige år. Affald på dette tidspunkt er bedre fra rødbeder, kål salat, dill, persille, løg og radise.

Hvis det ønskes, kan du fjerne to afgrøder pr. Sæson fra sengene: I begyndelsen af ​​foråret plantes greener og salater og efter høstning, tomater eller agurker.

Et varmt plaster til tidlig høst: måder at lave dine egne hænder på

I foråret vil du starte afgrøder hurtigere for at få afgrøden så tidligt som muligt. Jorden er stadig kold, og varmen kræver først og fremmest planternes rødder. For at fremskynde modningen og øge udbyttet kan være at have arrangeret et varmt plaster, det er meget nemt at gøre med egne hænder. Produktionsteknologi kræver ikke store økonomiske omkostninger, men afgrøden kan opnås tre gange om året. Overvej hvordan man laver et varmt plaster med trinvise instruktioner, indrammede fotografier. Se på eksemplet om at skabe ryggen på video for at forstå, hvordan det endelige resultat skal være.

For at forstå, om det er umagen værd at arrangere varme senge i dit område og bruge din egen tid og energi, skal du forstå fordelene ved denne metode.

 • Den hævede varme have seng er især godt for fugtige kolde regioner. Jorden er opvarmet tidligere, det er muligt at få en høst på et tidligere tidspunkt. Ved vanddampning er planterne ikke gennemblødt. Så plantede endda stenfrugttræer for at beskytte rodsystemet fra grundvandet.
 • Korrekt arrangeret have vil vare omkring fem år. Derefter kan det genopbygges, og det frugtbare jord, der er dannet, kan bruges til såning af andre planter.

 • Reducerer vandstrømmen. Økologisk vand bevarer vand, så det er nok en eller to gange om ugen til vanding. Og hvis du udstyre drypvanding eller endda lægge en lækage slange til vanding, reduceres arbejdsomkostningerne til et minimum.
 • Ved organisk nedbrydning frigives varme, hvilket stimulerer spiring af frø. Den resulterende kompost som følge af aktiviteten af ​​mikroorganismer og regnorme er en fremragende kilde til plantens ernæring.
 • Der er ikke behov for en kompostbunke, hele organikken falder direkte ud til sengen.
 • Indstil et varmt plaster kan være på gaden eller i et drivhus - dette vil få samme effekt. I det åbne område er det nok at montere bue og trække agglomeraterne for at beskytte planterne mod frost.
 • Efter udfældningen forbliver høsten ren, da lagret af mulch dækker jorden, og regnskoven spilder ikke grøntsagerne.
 • Ukrudt spirer med vanskeligheder og i små tal, er let trukket ud.
 • Det tager ikke meget plads, det er bekvemt at behandle, det skaber ikke snavs og rod.

Rådet. I efteråret tilføjer alt eksisterende fint organisk stof og bladkuld til havenesengen og dækker det med pap for at holde varmen og de nyttige stoffer ikke vaskes ud af regn i de nederste lag.

Med en tæt tilgang til grundvandet hæves sengen over jorden. I tørre områder er de tværtimod begravet, hvilket gør det niveau med jorden eller lidt højere. Forhøjede senge er differentieret af forskellige materialer. Brug oftest træ eller skifer, mindre ofte metal. Set i midten af ​​en græs, indrammet af et blinde område af fliser, denne have glæder øjet og dekorerer stedet. Eller gør det i form af en meterhøjde uden sidevægge. Faktisk er en varm plaster en kompostbunke foldet i form af en puffkage ifølge visse regler.

 1. Bundlaget er lagt med groft organisk materiale, der nedbrydes i lang tid: stubber og trunker af træer, tykke grene. Skuren af ​​urea. Jo større affaldet er, jo længere vil det vare. Træet bevarer fugtbrønden.
 2. Det næste lag er lagt mindre organiske: Stængler af majs og solsikke, lille busk. Papir og køkkenaffald, løv, halm kan også bruges.
 3. For at fremskynde processen med nedbrydning og opvarmning, læg halvbagt gylle eller kompost. Top græsset med græs ned, og derefter et lag af moden kompost.
 4. Derefter såes frøene.

Længden af ​​sengen kan være enhver, den optimale bredde på ca. en meter. Dybden afhænger af jordens sammensætning og typen af ​​den valgte seng. Dybden er 40 - 60 cm. Højden på den hævede seng er op til 1 m.

Luften tilbage i hulrummene mellem de store organiske stoffer sikrer øget vejrtrækning og hurtig opvarmning af sengen. Fremskynde processen ved at skære jord med specielle bakterier.

Overvej processen med at gøre en fordybet seng med en lille trægrænse fra et unødigt bord.

 • Vi skyder ned tavlerne for at lave et rektangel.
 • Vi markerer størrelsen på havbunden på jorden og graver en grøft omkring 60 cm dyb.
 • Afskåret torven, og det øverste lag af det frugtbare jord kastes i en retning - stadig nyttigt.
 • Sænk laget til den anden side.
 • Skyttens sider kan desuden isoleres med ekspanderet polystyrenskum og lukkede plastflasker i bunden.

 • Fyld grøften med grene, logs. Ovenfor lægger vi mindre materiale.
 • Vi udhælder flere trillebårer halvfabrikata kompost - det vil være en surdej af nyttige mikroorganismer til behandling og opvarmning af det organiske.
 • Vi lægger en frugtbar jord og græsplæne ned.
 • Fra toppen fylder vi med kompost, en blanding af sand, tørv og savsmuld med tilsætning af sporstoffer.

 • Godt vandet og dækket med en film. Om to uger kan du plante frø eller kimplanter.
 • Vi dækker jorden med mørk mulch. Lette mulch, som halm eller savsmuld er bedre at lave om sommeren - det afspejler godt sollys og tillader ikke rødderne at overophedes.

Hvilke planter plantes i et varmt plaster

Beholderen, fyldt med organisk, opvarmer hurtigt i foråret. Varmelovende grøntsager i sådanne senge kan sås før tiden og dækker med en film for første gang. Korrekt beregning af plantetiden og afstanden mellem planterne, du kan først vokse radise og grønne. Centrer træer, plantet agurker og tomater. Efter høst af radise, plante gulerødder, løg, rødbeder. Om efteråret, plant igen radiser, salater og grønne.

Erfarne lastbilbønder, der har brugt varme senge i mange år, anbefaler at planlægge plantningen på denne måde:

 • i det første år, når sengen er maksimalt rig på økologisk, så græskar, tomater og agurk med courgette. Det er disse afgrøder, der vil give det maksimale udbytte;
 • Det følgende år kan du igen plante de samme grøntsager som i det første år;
 • Til den tredje sæson er der plantet tomater, kål, peberfrugter, greens, rødbeder, bønner og gulerødder.

Filmen kan tages til bunden af ​​trellis med tøjpinde. Kanterne kan ikke presses fladt. Så bliver haven til et hotbed. Luften suges fra neden og går ud øverst. Hvis du glemmer at åbne haven om dagen, vil planterne ikke brænde. Og hvis der er gratis penge, sæt et tag over haven. Det beskytter tomater fra phytophthora og agurker fra peronaspora - disse svampe spire i dråber af vand på bladene. Grøntsager vil forblive sunde indtil frosten.

Rådet. En dyb pit og et stort volumen organisk vand holder fugt godt og giver af varme. Forhøjede kasser med et lille lag økologisk hurtigt tørre op og miste næringsværdi.

Når du har fundet tid og energi, samt tilstrækkelige kvalitets organiske materialer og har arrangeret en varm seng med vandingsanlæg, vil du ikke blot fritid for hvile, men også få en tidlig høst af lækre grøntsager. Hvis der i den åbne jord modnes grøntsager en måned tidligere, vil en lignende konstruktion i drivhuset retfærdiggøre de vedlagte værker med hævn.

Sådan laver du et varmt plaster: fotos

 • Hvor nemt og nemt at arrangere senge fra improviserede materialer med egne hænder
 • Anvendelse af en metallejet med en polymercoating: fordele og ulemper
 • Courgettes: voksende og udendørs pleje
 • Tomat Sanka Gold: Beskrivelse af dyrkningen og særegenhederne ved dens dyrkning

Opmærksomhedskonkurrence for vores abonnenter!

Vi spiller 10 sæt automatisk vanding "Gardena"

Så en gang om ugen sender vi en fordøjelse med de mest populære artikler.

* Du kan til enhver tid afmelde dig fra dette nyhedsbrev

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 15 = 24