30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Varianter af kaprifolium med titel og beskrivelse

Ikke fundet

Den ønskede URL / luchshie-sorta-zhimolosti-foto-opisanie / blev ikke fundet på denne server.

Der blev også fundet en fejlmeddelelse på 404 ikke fundet under forsøg på at bruge et ErrorDocument til at håndtere anmodningen.

Den mest velegnede til dyrkning af en række spiselige kaprifuger

Hvad forbinder vi med ordet "bær"? Den er rund, rød, gul, mindre ofte grøn, smager sød eller sød og sur lille frugt. Den første til at tænke på er hindbær, stikkelsbær, jordbær. Men selv i vores haver er det muligt at dyrke bær, der ikke helt svarer til denne ide: det er kaprifol, en bær, der har en uregelmæssig langstrakt form, lyseblå farve og en meget usædvanlig, kompleks og raffineret smag. Mange gartnere er interesserede i, hvad slags spiseligt kaprifol er mest egnede til dyrkning under vores forhold. Nedenfor vil vi give beskrivelser af de mest interessante sorter af indenlandske og udenlandske avl, som kan købes i havecentre og planteskoler, og også hvad pleje de har brug for at levere i haven.

Den første omtale af en usædvanlig busk med lækre blåbær blev annonceret af den russiske udforsker Atlasov efter sin tur til Kamchatka i slutningen af ​​det 17. århundrede. Så viste det sig, at denne bær er bredt udbredt og nyder stor kærlighed blandt indbyggerne i Altai, Sayan-bjergene, Transbaikalia, Primorsky Krai. I disse dele betragtes kaprifol ikke kun en fremragende godbid, men også en meget effektiv helbredende.

Frugter af kaprifol (kun spiselige!) Bruges til hypertension og hjerte-kar-sygdomme, intern blødning. De har egenskaben ved at styrke væggene i blodkar, rydde galdeblæren fra sand og sten og også nyttig i forstyrrelser i mave-tarmkanalen og forgiftningen. Friske bær, gnides med sukker og i form af syltetøj, virker som en antipyretisk.

Sammensætningen af ​​bærene af spiselig kaprifol er virkelig unik - det er et lagerhus af de vigtigste biologisk aktive stoffer og vitaminer. Navnlig betragtes disse bær som champions for indholdet af P-aktive stoffer og C-vitamin i et ideelt forhold for den menneskelige krop. Bær er en fremragende antioxidant.

Men det ville være forkert at sige, at god er den vigtigste grund til at regne denne unikke bær til top 10. Spiselig kaprifol har også en række andre fremragende kvaliteter:

  • Raffineret smag: Sød og sur, i nogle sorter - med pikante bitterhed, andre uden bitterhed, høj juiciness.
  • Dette er den tidligste bær. I den midterste zone i Rusland modner den allerede i de første dage af juni, i de sydlige regioner - i midten af ​​maj og i nord - i anden del af juni. I dag er der også sen-modne sorter, så frugt kan strækkes næsten indtil august. Pleje er kun i rettidig høst.
  • Frugter kan forbruges ikke kun i frisk form - de er helt opbevaret i frosset form, de kan tørres, bruges til fremstilling af kompotter, saft, syltetøj, syltetøj og syltetøj. Af disse bær producerer endda en god smag af vin.
  • Spiselig kaprifol - uhøjtidelig og holdbar plante. Lever og aktivt fructifies indtil 60-80 år. Busken er meget frostbestandig - den bliver ikke beskadiget selv ved temperaturer ned til -45 ° C.

Frugter af buske begynder med en treårig alder, pleje er enkel, og det gennemsnitlige udbytte er 1-3 kg pr. Busk. Selv om nogle sorter f.eks. Giver Amur-tysk opdræt under gode forhold, giver op til 5 kg ret stor, uden bitter bær.

Den eneste ulempe ved denne type bær er, at de modnes næsten på samme tid og straks smuldrer. Og deres hud er meget øm og brister selv fra håndens hånd, så når de rammer jorden, er de fleste bær beskadiget. Af denne grund vokser ikke bærene af spiselig kaprifol i industriel skala, og opdrætterne favoriserer det ikke meget. Næsten alle de kendte sorter blev udledt af IVMichurin, som generelt betragtede kaprifol som nr. 1 berry eller amatørentusiaster.

Hvordan man dyrker havehoneysuckle?

Planter buske bedst i anden halvdel af august eller tidligt efterår. Forårplantning forsinker begyndelsen af ​​fruiting i et andet år, ligegyldigt hvilken pleje. Plantering skal samtidig være flere prøver og helst forskellige sorter. Dette skyldes, at denne plante er krydsbestøvet. Hvis du planter kun 1 busk, så kan du ikke vente på høsten. Den bedste gensidige art er sådanne par af indenlandske sorter:

  • Vasyuganskaya - Tomichka;
  • Pavlovskaya - Tomichka;
  • Blue Spindle - Blue Bird;
  • Chelyabinsk - Lang frugt.

Det ideelle sted, hvor buske er plantet, er et åbent solskinssted, og jorden skal forbedres til et højt niveau af frugtbarhed og fugtkapacitet. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved at tilføje torv, blad humus i store mængder til plantningskassen. Bunden af ​​pit kan lægges på 20-30 cm med tørt græs og haveaffald.

Gruber bør laves i en afstand af 1,5 meter fra hinanden - så du vil give ideelle betingelser for pereapyleniya. Efter plantning er det nødvendigt at hælde mindst 1 spand vand under hver buske.

Ingen årlige beskæring og voksne planter. Bare hvert forår skal du fjerne tørre, ødelagte eller høstede grene, der vokser inde i kronen. Og i andre henseender - dyrkningsbetingelserne for denne kultur og pleje af den er den samme som for sortbønder.

De bedste kvaliteter af spiseligt hjemmelavet indenlandske valg

Honeysuckle lavede officielt i Rusland en liste over bærafgrøder, mærkeligt nok, kun i 1956 og i udlandet - selv senere. Men i løbet af denne tid fremkom mere end hundrede store frugter og højtydende sorter, hvis plantning ville være hensigtsmæssigt i plantager og dachas. Hvad er interessant - de fleste navne er forbundet med frugtens farve: Golubenka, Azure, Blue Spindle, Bluebird, Sinichka, etc.

I dag for amatør dyrkning af russiske sorter af spiselige kaprifol kan kaldes følgende:

Udenlandske sorter af kaprifol, der er tilgængelige for gartnere i vores land - disse er ægte mesterværker af udvælgelse. Af disse skal det bemærkes som George Bugnet, Marie Bugnet (Canada) - disse er virkelig unikke hybrider: bærene modnes ikke samtidig, men fra juni til august og smelter ikke i flere uger. Tysk sort Amur og Blue-Gray (USA) skelnes af lange bær med fremragende smag, helt uden bitterhed.

De bedste sorter af kaprifol - et foto med titel og beskrivelse

Honeysuckle, der oprindeligt var en vild busk, i sin moderne "dyrkede" form bliver nu en stadig mere populær plante blandt gartnere - fagfolk og amatører.

I denne henseende undrer sommerboerne sig om, hvilke former for spiselig kaprifol som er optimale til dyrkning i hjemlige forhold.

Her vil vi forsøge at kortfattet beskrive de bedste populære repræsentanter for denne bærkultur, som sælges i butikkerne af planter og planteskoler, og forklarer også, hvordan man skal passe dem.

Gzhelka er klar til modning lidt senere end de andre, men den har god modstand mod sen frost under sap flow og blomstring.

Når der vokser denne sort i det åbne rum, kan buske vokse op til to meter i højden. I tilfælde af deres nærhed til hinanden kan de være små, men ikke mindre produktive.

Frugter er karakteriseret ved moderat sødme med karakteristisk for kulturartethed. Med passende pleje kan udbyttet være op til 2,5 kg bær.

"Gzhelka" er også velegnet som dekorative havepynt. Store blade af en mørkegrøn nuance er optimalt egnet til tilrettelæggelse af hække (en beskrivelse af de typer af kaprifolsk dekorative du kan læse her).

"Gzhelka", du kan sige, er et universelt sortiment, da det kan bruges aktivt i landskabsdesignet på stedet foran huset og indsamle fantastiske søde bær, nyttige vitaminer og mikroelementer.

Honeysuckle i landskabsdesign

Dette er et tidligt modnesort, der begynder at frugtes inden for det andet år fra plantningstidspunktet. Han foretrækker kvarteret med "Leningrad-gigantene" og "Amphora".

Busken er normalt lille - ca. en meter. Frugter er af mellemstørrelse med en blålig belægning og en tynd hud. Berry har en sødlig smag med surhed og jordbær lugt. Udbyttet er ca. 1,5 - 3 kg pr. Busk.

Variety er en repræsentant for familien af ​​Pavlovsky udvælgelsesstation. Det kan modnes med en forskel på en uge afhængigt af regionen. Bær i lang tid kan forblive på grene og ikke falde af.

Buske sredneroslye med spredende krone og grønne blade. Frugter med duftende lugt, der har en sødagtig tærtsmag uden smag af bitterhed.

Bær "Morena" er ret stor - op til tre centimeter, som på mange måder letter skovningen. Gennemsnitligt udbytte af bær er ca. 1,5 kg.

"Blue Bird" - en slægtning til den vilde Kamchatka-honeysuckle. Avl blev udført i Siberian Research Institute. Dette er en tidlig modnesort, ret uhøjtidelig i omhu og har god modstand mod sygdomme og skadedyr i kaprifol.

Harvest vises efter en treårsperiode fra afstigningsdatoen. Frugter i lang tid - i 20-25 år. Karakteriseret af en sfærisk form af kronen er bøsningen massiv nok.

Bergen er en langstrakt form af blåblå farve med et karakteristisk voksagtigt overtræk af kaprifol. Smagskvaliteten er meget blød uden surhed, høsten er ret stor - ca. 1,5 - 2,5 kg.

Sortnavnet er afledt af Kamchatka vildehoneysuckle og er egnet til dyrkning i kølige områder i Den Russiske Føderation. Denne plante med en gennemsnitlig periode af frugt modning. Buskene er små (maks. 1,5 meter), kronen er afrundet. Han foretrækker kvarter med "Morenoi", "Altair", "Gzhelka".

Frugt forekommer efter en treårig vækstperiode. Bærene er store, deres længde kan være op til 2,2 centimeter. De vokser i form af en æstetisk kandeagtig form og er dækket af en tynd hud. At smage sød og sur med en lille bitterhed i slutningen.

Dette er en glimrende mulighed for høst til vinteren. Udbyttet er ca. 1 kilo fra busken.

Kompot og syltetøj fra kaprifol - en god høst til vinteren

Den næste artikel fortæller om de sødeste sorter af kaprifol.

Honeysuckle af den tidlige modnesperiode fra familien Pavlovsky-udvælgelsen. Det kommer fra Kamchatka vilde slægtninge, så det har en tilstrækkelig høj modstand mod skadedyr og sygdomme.

I de centrale regioner i Rusland modner bær en uge efter andre sorter. Buske kan nå op til 1,5 meter i højden, og have en krøllet krone i form af en bold. Bær er mellemstore i størrelse med en udtalt coating.

Ifølge gartnere er "Altair" en af ​​de bedste sorter. Dens frugter er kendetegnet ved sødme, juiciness, men der er også hårdhed i smag. Høst op til 2,5 kg fra busken.

"Dolphin" - en af ​​repræsentanterne for havet valg af kaprifol. Mest af alt er den tilpasset vækst i landets østlige regioner. Modningstiden er gennemsnitlig. Blomstringen sker mindst to gange om året - i foråret og efteråret er vinterhårdheden derfor lav nok.

Busk kan vokse op til en meter og en halv i længden. Kronen er tæt voksende, rund i form. Skudene skråner til jorden, bladene er brede, konkave.

Bærene er store nok, i form af en cylinder, kan deres øvre del være forbundet med en delfinens smil - det forklarer sortens etymologi.

Frugter er humpede, huden er tyk nok. Bærene er ikke meget store, men der er mange af dem. Udbyttet er omkring tre kilo.

Honeysuckle - dette er en ret tidligt og hurtigt voksende kultur. Konkurrere med hende for disse parametre kan kun jordbær og hindbær.

Fra dette video Du vil lære om de mest populære varianter af kaprifol:

Kan du lide artiklen? Abonner på opdateringerne via RSS, eller følg opdateringerne på Facebook, Twitter eller Google Plus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 3 = 4