30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Vandmåler

Ltd Egen Master PoliStyle

Typer af vandmålere

Sensorer-flowmålere eller vandmålere har for nylig erhvervet særlig betydning som følge af reformen af ​​boliger og forsyningsvirksomheder. Men de har været brugt i lang tid og på en række områder, hvor der kræves en nøjagtig regning af strøm af rindende vand. Vandmålere anvendes til kommerciel måling af vandforbrug i kommunale og kommunale tjenester inden for kemi-, farmaceutisk, fødevare- og andre industrier. Med deres hjælp tages der hensyn til drikkevand, netværk og spildevand (både koldt og varmt) og også varmebærerens konto - i sammensætningen af ​​varmemålere. Derfor findes der en bred vifte af applikationer både i designfunktionerne af disse enheder og i størrelserne.

Hvad er vandmålere?

Begrebet "vandmåler" optrådte i vores daglige tale ganske nylig for få år siden. Og de fleste af os forstår dens betydning, men ikke mange ved, hvordan vandmåleren virker, og hvordan det virker.

Vandmåler (vandmåler) er en måleanordning beregnet til at måle mængden af ​​vand, der passerer gennem et vandrør pr. Tidsenhed (vandstrøm). Ofte måles vandmængden i kubikmeter - m³.

Vandmålere er opdelt efter deres funktionelle formål og anvendelse på forskellige aktivitetsområder. Skelne mellem vandmålere og flowmålere.

Flowmeteret, som det følger af dets navn, tjener til at måle strømningshastigheden, dvs. Antallet af forskellige medier, der strømmer gennem dette afsnit pr. tidsenhed. Strømningshastighed måles i vægtenheder divideret med tidsenhed (t / h kg / h kg / min, etc.) eller i volumen divideret med enhed tidsenhed (m3 / h; dm3 / s, m3 / min, og så videre). I det første tilfælde har vi massestrøm, og i det andet tilfælde har vi en volumetrisk strømning.

Vandmåleren er en enhed beregnet til måling mængde vand (volumen eller masse), der strømmer gennem rørledningens tværsnit.

Flowmeteret tjener til at måle strømmen, dvs. mængden af ​​vand, der strømmer gennem en given sektion pr. tidsenhed.

De er vant til at redegøre for vandforbrug i vandforsyningssystemer af enhver art:

 • i enkelte huse
 • i lejligheder, kontorer, kontorbygninger

Typiske forbrugere er:

 • byggeorganisationer
 • driftsorganisationer (DEZ, RER, HBC, HOA)
 • individuelle forbrugere.

Det moderne marked tilbyder en bred vifte af indenlandske og industrielle vandmålere af indenlandske og udenlandske producenter. At vælge en kvalitativ version af vandmåleren er halvdelen af ​​arbejdet, for at vandmåleren skal kunne tjene i mange år og give præcise aflæsninger, er det nødvendigt at installere vandmåleren.

Ifølge anordningen af ​​mekanismen for regnskabet for vandets regning er vandtællere opdelt på:

 • TACHOMETRIC (princippet om drift af tachometriske vandmålere er baseret på at placere en pumpehjul eller turbine i strømmen af ​​arbejdsmediet, som er forbundet med en tællemekanisme).
 • ELEKTROMAGNETISK (anvendt i industrien, arbejde ved vekselvirkningen af ​​et magnetfelt med en bevægende væske, et magnetfelt induceres med en hastighed, der er proportional med væskens hastighed);
 • ULTRASOUND (når man passerer gennem strømmen af ​​ultralydsvibrationer, måles væskestrømmen ved hjælp af analysen af ​​den akustiske effekt);
 • VORTEX (operationsprincippet er baseret på at placere noget legeme af en bestemt form i væskestrømmen, så vil frekvensen af ​​de hvirvler, der opstår på kroppen, være proportional med strømningshastigheden);

Ved design er de opdelt i separate og kompakte.

Ifølge antallet af rørledninger, der er serveret, er vandmålere opdelt i enkeltkanal, tokanal og multikanal.

Det mest enkle handlingsprincip er den såkaldte tachometric vandmålere. Grundlaget for deres design er en pumpehjul eller turbine placeret i væskestrømmen. Det er forbundet med en tællemekanisme, der konverterer antallet af dets omdrejninger til liter eller kubikmeter.

Vand, der passerer tachometrisk vandmåler, virker på pumpehjulet (for den vertikale akse) eller turbineblade (for vandret akse).

Baseret på denne funktion er vandmålere opdelt i to hovedtyper: skovl og turbine. Til gengæld er de vingede opdelt i single-jet og multi-jet, og turbine meter er tællere med en mekanisk tælle mekanisme og med en induktions pick-up enhed. Skelne også mellem skovl og turbine vandmålere med "tør 9raquo; og "våd 9raquo; type handling, samt tilstedeværelse eller fravær af en pulsudgang.

Tachometrisk tælleren har en lille størrelse, lav pris og gør ret præcise målinger. Levetiden for sådanne målere er mindst 12 år, og designets pålidelighed er testet i mange års brug i centrale vandforsyningssystemer i bylejligheder og kontorer. Derfor er sådanne målere mest efterspurgte efter installation i bylejligheder.

I lejlighederne er der installeret husholdningsvandsmålere. Diameteren af ​​hvirvelstængerne overstiger ikke 40 mm, turbine meterne 50-100 mm. Winged vandmålere kan læse mængden af ​​vand svarende til 15 kubikmeter en time, turbine - meget mere. Der findes vandmålere efter type installation: vandret eller lodret placeret rør eller universelle enheder, der kan fastgøres på næsten alle steder.

Tachometriske vandmålere kan være single-jet eller multi-jet, såvel som våd eller tør type. I våde tællere er tællingsmekanismen ikke adskilt fra vand, så dens enhed er ret simpel og prisen på hele enheden er forholdsvis lav. Men hvis vandet er stærkt forurenet, begynder det at forvrænge aflæsningerne og går hurtigt i orden. I tællere for tørt type vand isoleres tælleren fra vandstrømmen af ​​en ikke-magnetisk partition. Takket være denne tilgang er indskud ikke dannet i det, levetiden forlænges betydeligt, men prisen på enheden stiger i forhold til vådtypemålere.

Multi-jet vandmåler adskiller sig fra single-jet ones ved at vandstrømmen, før de rammes på pumpehjulet, er opdelt i flere stråler. På grund af dette er turbulensfejlen i strømmen signifikant reduceret. Og som følge heraf er multi-jet-tællere mere præcise, når de regner med vandforbrug, men de er dyrere end single-jet-målere.

 • enhedens design giver beskyttelse mod et eksternt magnetfelt (antimagnetisk beskyttelse af vandmåleren);
 • Alle instrumenter kan udstyres med en pulsudgang, som muliggør fjernlæsning af aflæsningerne (pulsmodulet er installeret i vandmålerhuset).
 • Mindste indsats for demontering og installation under periodiske inspektioner (kun den øverste let aftagelige del af vandmåleren skal kontrolleres). Forresten, en specialist til kontrol af tælleren kan kaldes herfra poverka-schetchikov-spb.ru;
 • Ved hjælp af yderligere overgangsbøsninger er målerens frontpanel indstillet til niveauet af den dekorative overflade (overgangsbøsninger af forskellige størrelser);
 • Alle vandmåler kan udstyres med en pulsudgang, som muliggør fjernlæsning af aflæsningerne (pulsudgangsmodulet er installeret i vandmålerhuset).

Princippet for driften af ​​denne tørvandsmåler ligner de ovenfor beskrevne instrumenter: Vandstrømmen gennem en særlig kanal går ind i strømningskammeret og tages videre til vandforsyningssystemet. Apparatets design giver mulighed for at installere en ventil inde i måleren, som gør det muligt at slukke for vandet. Til denne funktion kaldes tælleren "valve9rdquo;

 • ved installation er det ikke nødvendigt at udføre komplekse og dyre værker;
 • Indikatordelen af ​​enheden kan drejes 360 ° (i tre plan) for nem læsning af aflæsningerne;
 • alle instrumenter kan udstyres med en pulsudgang, som tillader fjern aflæsning af aflæsningerne (pulsudgangsmodulet er installeret inde i apparathuset).

En anden konstruktiv version af motorturtometrene er en kombineret vandmåler, i hvilken enheden som regel er der installeret en konventionel vingetæller og en turbinemåler placeret på en parallel linje. Når vandtrykket i vandforsyningssystemet er lavt, bevæger vandet gennem skovlenet, når hovedet stiger, rørledningen med denne tæller lukkes af en ventil, og vandet trænger gennem strømmen gennem turbinen. I de mest moderne modeller er både turbine- og skovltællere placeret i samme plan. Med samme princip for vandregnskaber er der ikke behov for yderligere laterale lag i sådanne anordninger.

Steder til anvendelse af forskellige typer tachometriske vandmålere

Den sædvanlige diameter af rørledningen, hvor der er installeret en-jet vandmåler, er 15-20 mm (lejligheder), multi-jet -15-50 mm, turbine -40-500 mm. Derfor er de mulige steder til deres anvendelse også indlysende. I Europa anvendes vanddæmpere med en vandstråle universelt til vand, der tegner sig for vand. I Rusland er det på grund af dårlig vandkvalitet muligt, at mere pålidelige og holdbare multistrålemåler ofte anvendes til samme formål, men prisfaktoren kan have negativ indflydelse på bredden af ​​deres distribution. I øjeblikket installeres multi-jet modeller med en diameter på 25-50 mm i vandforsyningssystemer af administrative bygninger, individuelle hytter, skoler, planteskoler, tankstationer og andre objekter af denne type.

Turbine vandmålere med stor diameter (over 50 mm) er som regel installeret ved vandindtag, ved indgangen til vandforsyningssystemer fra industrivirksomheder, indgange på fleretagesbygninger og i vandkanalsystemer.

Kombinerede vandmålere anvendes primært i vandforsyningssystemer af hoteller, hoteller og industrielle faciliteter, hvor vandudledningen varierer betydeligt afhængigt af sæson (stigning eller fald i antallet af forbrugere) eller betingelser for den teknologiske proces.

I lyset af boliger og kommunale tjenester reformer, er der meget opmærksom på tachometriske vandmålere med pulsudgang. I sådanne indretninger TÆLLER aflæsninger omdannes til et elektrisk signal og en impuls (digital) formular kan transmitteres og vises på den endelige optageindretning, fjernt fra stedet for direkte måling af vandforbruget af forbrugeren. Dette skaber forudsætningerne for oprettelsen af ​​ensartede automatiserede automatiske kontrolpunkter, og det er sandsynligt, at sådanne vandmålere i fremtiden bliver de mest almindelige tællere for vand, der tegner sig for vand.

Elektromagnetiske tællere er udviklet på baggrund af Faradays lov om magnetisk induktion. Vandstrømmen inducerer en strøm i den elektromagnetiske spole, proportional med dens bevægelseshastighed. Det er indlysende, at strømningsmålere af denne type er meget dyrere end de ovenfor beskrevne tachometriske målere og er derfor praktisk taget ikke brugt til kvartalsvis husholdnings drikkevand, og i den kommunale økonomi kan anvendes som husvandsmåler. Oftere er sådanne anordninger beregnet til måling af vandstrømme i mad, brygning, farmaceutisk industri, til tider ret langsomt og også for spildevandsstrømme.

Flowmeters volumetriske type ind anvendes sjældent. I disse indretninger føres trykt vand ind i et kammer af et bestemt volumen, som roterer og passerer det samme volumen vand pr. Omdrejning. Denne rotation ved hjælp af en gearkasse transmitteres til en tæller, der registrerer mængden af ​​forbrugt vand. I Storbritannien anvendes volumetriske vandmålere af vandforsyningsorganisationer som de vigtigste instrumenter til måling af flow. De bruges også i særlige systemer af industrielle bygninger og laboratorier til at overvåge meget svage vandstrømme.

Ultralyds flowmålere generere flowmåling af mediet (væske, damp, gas, reagenser, etc.) ved at analysere en bestemt akustisk effekt opstår, når de passerer gennem strømmen af ​​ultralydsvibrationer.

Skelne ultralydstrømsmålere af tidsimpulser og Doppler-typer. Denne type flowmåler, såvel som elektromagnetisk, refererer til fuldstrømsklassen af ​​metrologisk flowmålerudstyr.

Princippet for drift af ultralydstrømsmålere af en tidspulstype er at måle transittiden for en ultralydstråle langs og mod strømmen, forskellen i en given tid er lig med dobbeltstrømshastigheden af ​​mediet, som skal måles.

Doppler-ultralydstrømningsmålerne består i at bestemme partikelhastigheden (suspensioner, urenheder osv.) Eller hvirveler, der er til stede i den bevægelige strøm af det målte medium ved Doppler-metoden.

Der er to typer ultralydsmængder: Den ene er monteret på rørets ydre overflade (Clamp on), den anden er i kontakt med arbejdsmediet (mortise type, Insertion). Den første type anvendes ved arbejde med ætsende væsker, for der er ingen begrænsninger for tryk og temperatur. Montering på rørets ydre overflade kræver ikke at stoppe processen. Den anden type flowmåler bruges ofte til at måle væskestrømme inden for rørledninger lavet af materialer med lavt ledningsevne af lydsignalet.

Vand til industrivirksomheder og spildevand - de vigtigste anvendelsesområder for ultralydsmængder.

Vortex flowmåler funktion ved hjælp af den effekt, der opstår, når det flydende medium interagerer med "flowkroppen". Principen for driften af ​​disse flowmåler er at fastsætte hvirvlerne, der kommer bag "strømmen", placeret i strømmen, nemlig hvis en bestemt "body9raquo; (stangen af ​​en særlig form), så vil frekvensen af ​​de hvirvler, der opstår på den, den såkaldte "Karman-vej" være proportional med strømningshastigheden og følgelig til den volumetriske strømning.

Ved registrering af antallet af trykforskelle og konvertere dem til analoge eller digitale elektriske signal baseret operativsystem princip vortex flowmålere anvendes til ansvar for ikke blot strømmen af ​​vand og andre væsker med lav viskositet, men også damp og gasser.

Sådanne indretninger bruges oftest til at regulere teknologiske processer og styre dem. Sådanne målere er irrationelle til brug til husholdningsbrug.

Varmt vandmålere

For at tage højde for varmt vand anvendes de samme typer flowmålinger som for koldt vand. Fælles tællere til husholdning varmtvand er alle de samme tachometriske skovlskiver, Voltmann tællere og kombinerede. Deres forskelle fra tachometriske koldt vandmålere er i de anvendte materialer og en højere grad af tilladt fejl. Hvis en tilladelige fejl for koldtvandsmålere når i strømningshastighed mellem den mindste (Qmin) og overgangen (Qt) er ± 5% og mellem Qt og maksimum (Qmax) ± 2%, de varmtvandsmålere henholdsvis ± 6% ± 3%.

Den nominelle strømningshastighed (Qn) for varianter af varmt og koldt vandtællere af samme størrelse fra en fabrikant falder som regel sammen. I henhold til kravene i Gosstandart er minimumsperioden for varmt og koldt vandmåler 12 år med to obligatoriske kontroller (den interverifikative periode på 5-6 år) for koldt vand og tre (forsoningsperiode på 4 år) for varmvandsmåler. Alle tachometriske målere til varmt vand er nødvendigvis tør type.

I industrien anvendes elektromagnetiske og ultralydsmålemålinger til at redegøre for varmt vand, hvor det er nødvendigt.

Forskellige producenter af vandmålere på det russiske marked

For i dag på det russiske marked findes vandmålere af alle typer fra mange udenlandske og russiske virksomheder, registreret og certificeret statsregistret over Den Russiske Føderation mere end 500 typer vandmålere. Blandt de største producenter, hvis produkter er efterspurgte på det russiske marked, er virksomheder som: ABB, "Zener-Vodopribor9quot ;, Viterra, Wehrle, gruppe af virksomheder "Mytishchi varmesystem". "Stigningen af ​​ER" og andre. Blandt dem er der virksomheder, der indsamler deres produkter i Rusland fra importerede komponenter og licenser for udenlandske selskaber, virksomheder, der anvender indenlandske udvikling og deres egne komponenter, såvel som dem, der bruger produkterne, fuldt fra andre producenter, men efter aftale med de sætter deres mærke på enheden. Vifte af vandmålere afspejler det presserende behov for det russiske marked i disse enheder.

Qmax er den maksimale strømningshastighed (strømningshastighed), hvor måleren kan fungere normalt i højst 1 time.

Qn er den nominelle strømningshastighed (strømningshastighed), som er halvdelen af ​​den maksimale strømningshastighed. Er designflowhastigheden for vandmåleren - strømningshastigheden, hvor enheden skal fungere normalt under hele levetiden.

Qmin er minimumstrømmen (strømningshastighed), hvor måleraflæsningen afbøjes inden for den tilladte fejl.

Qt er den forbigående strømning (strømningshastighed), hvor den maksimalt tilladte fejl af vandmåleren ændres.

Strømningshastigheden (strømningshastighed) er m3 / h.

For at tage højde for mængden af ​​vand, der forbruges i bygninger, anvendes pumpehjul og turbine højhastighedsmåler. Princippet om drift af vandmålere er baseret på summen af ​​antallet af omdrejninger af en roterende pumpehjul eller turbine anbragt i vandstrømmen. Drejningshastigheden af ​​pumpehjulet eller pumpehjulet er proportional med den gennemsnitlige hastighed for vandbevægelsen på anordningens installationssted. Transmissionsmekanismen transmitterer pumpehjulets (turbin) hastighed til tællemekanismen, der er forbundet med drejeknapperne, som summen af ​​vandmængden, der passeres gennem vandmåleren.

Vingede vandmålere af VC-typen. Fremstille en kaliber på 15-50 mm. Drejningsaksen for pumpehjulet i vandmåler VC er vinkelret på vandbevægelsens retning. Afhængig af metoden til at levere vand til pumpehjulet er vandmåler enkeltstråle og multistråle. Vingede vandmålere placeres kun i vandret position på de gevindforbundne forbindelser. Ved vandindløbet installeres et gitter i måleren for at udjævne strømmen og for at opretholde skalaen i vandet, korrosionsprodukter.

Turbine vandmålere fremstilles i kaliber på 50-250 mm med flanger til installation på rørledningen. Drejningsaksen for denne vandmålerens turbine er parallel med strømmen af ​​vandstrømmen, så dens installation afhænger ikke af retningen i rummet. Drejning af turbinen ved hjælp af et snekkegear, der ligger på aksen, driver vandmålerens overførings- og tællemekanismer. Ved indgangen har vandmåleren en jet-ensretter, der eliminerer vandløbets hvirvler og giver hydraulisk stabilitet til den roterende turbine.

Før vandmålere anbefales det at give en lige sektion med en længde svarende til fem diametre. Vandmålere er koldt vand og varmt vand.

Ved betydelige udsving i vandforbruget bruges kombinerede vandmålere bestående af en skovl og turbine med en omskifterventil til at tage højde for små og store mængder. Kombinerede vandmålere af Vodopribor9raquo; producerer to typer: parallel eller sekventiel. Små vandstrømningshastigheder fastgøres af vandmåleren, og med stigende flow styrer ventilen vandstrømmen ind i turbinemåleren. Måleraflæsningerne er opsummeret.

På nuværende tidspunkt er designs udviklet med fjerntransmission af måleraflæsninger langs kommunikationslinjen til optageinstrumenter.

Ved valg af vandmåler skal der tages hensyn til hydrometriske egenskaber: den gennemsnitlige timeflow under langvarig drift, følsomhedsgrænsen, kontonområdet og de tilladte værdier af hovedtab. Vandmåleren er valgt til at passere det maksimale designvandstrøm (uden hensyntagen til brandforebyggelsesstrømmen).

Højhastighedstællere fungerer normalt, når det nominelle flow oversprøjtes, hvor hovedtabet i vandmåleren ikke overstiger det tilladte antal. Vandmålerens grænseværdighed er den laveste strømningshastighed, hvormed rotationen af ​​pumpehjulet eller drejebordet begynder. Måleområdet, dvs. forholdet mellem den laveste og den højeste (nominelle) strøm, afhænger af vandmålerens kalorimeter og er 1:12 eller mere, og for kombinerede tællere når den 1: 120 eller mere.

I overensstemmelse med instruktionerne SNP P-30-76, turbinevingen og vandmålere indstilles således, at den gennemsnitlige time strømningshastighed tillades af vandmåler under langvarig drift, har været mere end 4% styrke maksimale daglige vandforbrug i bygningen.

Den matchede tæller kontrolleres for at sikre, at den mindste designstrøm og hovedtabet opstår, når den maksimale vandstrøm overskrides.

Den minimale estimerede vandstrøm kan tages som 0,15-0,18 maksimal konstruktionsstrømning, som skal være mindst følsomhedsgrænsen for vandmåleren. Hvis den mindste designstrømningshastighed er mindre end følsomhedsgrænsen for den valgte vandmåler, skal du vælge en mindre måler og kontrollere hovedtabet, som ikke må overstige de tilladte.

For at tage højde for de høje vandstrømme, som ikke kan måles af højhastighedst vandmåler, anvendes flowmåler med indsnævringsanordninger: kammermembraner, dyser og Venturi rør. Disse flowmålinger måler vandstrømningen gennem hovedforskellen (tryk) før og efter strømningskoncentrationen. Hovedforskellen varierer i forhold til vandstrømningshastigheden og fastgøres af et sekundært instrument, en differenstrykmåler.

Induktionsstrømsmålere anvendes også, hvor mængden af ​​lækagevand måles ved ændringen i elektromagnetisk induktion under bevægelsen af ​​en elektrisk ledende væske gennem et ensartet magnetfelt. Flowmeteret består af en sensor og en måleelektronik enhed. Induktionsstrømsmålere har et måleområde fra 0 til 2500 m3 / h. Diameteren af ​​vandindgangen til sensoren er fra 10 til 300 mm. Målefejlen overstiger ikke 1,5%. Strømningsmåler fra 220 V AC-nettet fungerer

Hvis du køber vandmålere i Moskva, skal du bemærke, at målerne har fire nøjagtighedsklasser, fra den enkleste til den mest præcise - A, B, C og D. Omkostningerne ved enheden øges afhængigt af nøjagtigheden af ​​dens målinger.

For ikke at overbetale ekstra penge anbefaler vi stærkt, at du installerer vandmålere i din lejlighed. Betaling med måleren er lavet til det faktiske forbrug af varmt og koldt vand. Hvis du installerer en vandmåler i din lejlighed, kan du modtage en månedlig rapport om mængden af ​​vandforbrug og om nødvendigt reducere dem.

Her er et par måder at reducere vandomkostningerne på:

 • Kontroller ofte udstyret for vandlækage (for eksempel lækker en udtankning ca. 260 liter vand om året, og en drypekran er 8000 liter);
 • Lad ikke vandhanen stå på, mens du børster tænderne.
 • hvis det er muligt, brug vaskemaskinen, når den er fuldt lastet
 • Brug opvaskemaskinen ved fuld belastning.

Tak for dit samarbejde!

Vvs værker. Fra installation af rør og vandhaner til forbindelse af vask og VVS.

Din mester. Stil og Design fra Reparation til Interiør.

De bedste vandmålere: anmeldelser. Vandmålere: installation, rådgivning om valg

Endnu en gang brød pludselig en pludselig krise ud, hvorfor alle begyndte at tælle deres besparelser (for den syvende gang). Det er ikke overraskende, at vandmålere, hvis installation ikke har fået nogen betydning tidligere, er blevet næsten en uundværlig egenskab for hvert hus og lejlighed. Livet selv har gennemsigtigt antydet, at det er bedre at holde alle dine udgifter under streng kontrol.

Derudover er der nogle anmeldelser. Tællere for vand viser utvetydigt, at arbejdere i boliger og kommunale tjenester seriøst overvurderer husstandsindikatorer for vandforbrug. Og fordi relevansen af ​​vandmålere i dag ikke behøver at bevise for nogen.

Grundlæggende oplysninger om målere

Da populariteten af ​​denne type enheder i nyere tid er ekstremt høj, er det helt overraskende, at et stort antal af deres modeller dukkede op på markedet. De mest almindelige og massive er deres følgende sorter:

 • Standard mekaniske vandmålere, der fastgør væskestrømmen ved hjælp af en simpel (mekanisk) display.
 • Lignende arter, men i en mere "avanceret" 9raquo; version. Disse tællere har også mekanisk fyldning, men de har allerede et elektronisk display, der giver mere præcise aflæsninger.
 • Elektroniske vandmålere, som ikke kun har et fuldt funktionsvæske, men også giver mulighed for fjernvisning af indikationer.
 • Intelligente digitale modeller. De kan registrere vidnesbyrdet, tage deres værdier og sende dem til den e-mail-adresse, som er angivet af ejeren. Den enkleste ordning af en vandmåler af denne type er tilgængelig i artiklen.

Der er også ikke-flygtige og flygtige enheder. Den første kræver ikke tilslutning til strømforsyningen til deres arbejde. Følgelig skal flygtige modeller tilsluttes lysnettet eller batteriet. På "batterier9raquo; Mange elektroniske modeller arbejder. Du skal ikke bekymre dig: Brugte batterier har som regel en ret anstændig kapacitet, så deres udskiftning er ikke mere end en gang om året. Nogle købere siger, at deres målere arbejdede i to eller tre år.

Sådan er vandmålerne varierede. Hvordan vælger du den mest passende sort til dig? I den følgende del af artiklen vil vi diskutere dette.

Yderligere klassificeringsforskelle

Det skal bemærkes, at vandmålere kan afvige fra hinanden og efter andre kriterier. For eksempel er der hydrometre med en yderligere indikator på resultattavlen, der viser vandstrømmen "i realtid". Der er også modeller, der nøjagtigt kan måle strømmen af ​​væske i den valgte tidsperiode. Dette er især vigtigt, hvis du forsøger at finde ud af, hvornår din husstand bruger mest vand til planlægningen af ​​dit familiebudget.

Det skal bemærkes, at alle normale producenter konstant udvider og forbedrer produktlinjen. Så relativt nylig på markedet var der tællere til varmt vand, som desuden er udstyret med en termostat. Teknikken i denne klasse kan fastsætte ikke kun mængden af ​​forbrugt vand, men også dets temperatur.

Men for vores land er denne mulighed ikke særlig relevant. Faktum er, at en vandmåler med en temperatursensor vil være mere interessant for indbyggere i europæiske lande. I disse regioner mellem forbrugeren og leverandøren kan der indgås en særlig aftale, hvorved temperaturen af ​​den væske, der leveres til huset, vil blive specificeret. Hvad angår vores land, vil temperaturplanen ikke give dig noget.

Men hvad er vidnesbyrdene? Tællere til vand - enhederne er virkelig nødvendige og vigtige, men hvordan man ikke smider dine penge væk og får den rigtige model til dig? Det er især svært at vælge et valg for de kunder, der ikke kom på tværs af denne teknik før.

Men råd fra mere sofistikerede forbrugere kan hjælpe dem. Hvis du læser omhyggeligt anmeldelser, kan du gøre en entydig konklusion om overlegenhed af "intellectual9raquo; modeller. Her er deres vigtigste fordele:

 • Der er ingen ledninger, så intet bliver blandet og vil ikke komme ud under installationen.
 • Nøjagtigheden af ​​at tælle den forbrugte væske er højest, bogstaveligt op til en milliliter. Enkelt sagt kan forsyningsselskaber ikke snyde mere. Selvfølgelig skal du straks sætte sæler på vandmålere for at undgå beskyldninger af bedrageri fra din side.
 • Der er ure og en kalender: På baggrund af deres data kan du oprette en tidsplan for vandforbrug afhængigt af tidspunktet på dagen og sæsonen.
 • Perioderne for fravær af vand er faste, som også kan bruges til offentlige forsyningsvirksomheder i vanskelige tilfælde.
 • Den højeste grad af sikkerhed og pålidelighed.
 • Endelig rapporterer avancerede brugere med exceptionelt "direkte" hænder, at sådant udstyr kan integreres problemfrit i komplekse kredsløb ved hjælp af Arduino, Raspberry Pi og lignende platforme, hvilket åbner helt ubegrænsede muligheder. For eksempel kan du gøre det, så vandmålerne automatisk sendes til din bolig- og forsyningsstyring. Derudover kan du også automatisere selve betalingen for vand, hvilket ikke giver dig mulighed for at røre måleren overhovedet i årevis.

Selvfølgelig, i sidstnævnte tilfælde kan mange måske ikke have ret "korrekt" 9raquo; tanker om at omgå beskyttelsen af ​​en sådan tæller. Derudover sætter mange brugere på netværket en ret detaljeret (og undertiden fungerende) ordning med bedrageri af vandmålere.

Anbefal ikke at gøre dette, fordi du for en temmelig lille mængde gemt på vandet skal betale meget lang tid. Du skal simpelthen sætte, straks installere pakninger på vandmålere, registrere dem straks efter installationen. Alt dette vil undgå mange problemer i fremtiden. Det er ikke nødvendigt at give medarbejdere i boliger og kommunale tjenester nogle grunde til mistanke.

Derudover har næsten alle moderne mekaniske målere (ikke mindst elektroniske versioner) en fremragende afskærmning, som beskytter dem mod magnetfeltet. Kort sagt, at bruge almindelige magneter til at stoppe dem vil ikke fungere. Denne sårbarhed havde kun tidlige modeller.

Hvad skal du være opmærksom på, når du køber?

Specialister-rørlæggere anbefaler at være særlig opmærksomme på følgende parametre:

 • Producent og produktionsland.
 • Installerbar garantiperiode.
 • Perioden af ​​obligatoriske intervaller mellem inspektioner.
 • Omkostningerne, selvfølgelig.
 • Tilgængelighed af kundeservice.

På det første punkt i denne liste er det værd at opholde sig meget mere. Tro mig, indtil nu tror mange købere naivt, at producentlandet og fremstillingsvirksomheden er ens og samme. Ak, dette er ikke sådan. Hvis du er bekendt med den konstante udskiftning af målere med vand, så er du sikkert allerede klar over denne funktion i den moderne økonomi.

Kort sagt, hvis du ser mærket af producenten, hvis "bopælsland" - Tyskland, Italien, Rusland, betyder det ikke, at vandmåleren ligger på tælleren, er lavet der. I de fleste tilfælde er den produceret af kinesernes hårdførende hænder. I princippet er der intet galt med det. Men de bruger ofte ikke meget højkvalitetsmaterialer, og kontrolsen over regionale fabrikker fra centralkontoret er ikke for streng. Alt dette fører til de tilsvarende resultater.

Hvad angår servicecentrene ... Tro mig, det er meget bedre, hvis der er mindst en i din by. Du forstår, at når du køber en defekt vandmåler i tusinder af syv, vil det være en skam at vente på slutningen af ​​sin tur i halvdelen af ​​landet. Derudover giver medarbejderne af tjenesten ofte helt passende og korrekte anbefalinger selv for produkter fra andre producenter, så det vil ikke skade at konsultere, før de køber.

Under alle omstændigheder er det, hvad mange kunder anmeldelser siger. Tællere til vand, der produceres i Mellemriget (lav og mellempris), retfærdiggør ofte ikke håbene. Så mange misfornøjede forbrugere bemærker, at selv de enkleste mekaniske målere ofte begynder at "løsne" og ofte afgive en betydelig overudgift af vand.

Dette skyldes den lave kvalitet, der anvendes i produktionen af ​​metal. Gearet af mekanismen er banalt afkortet, hvorefter enheden begynder at producere forkerte data. Nogle virksomheder, hvis aktivitetsområde - installation af vandmålere i Skt. Petersborg, stødte lige på dette problem. Masseklager fra forbrugere kom ned. Da de begyndte at kontrollere, fandt det hurtigt ud af, at "Italian9raquo; tællere, der kom fra en af ​​parterne, produceres faktisk i Kina. Med alle de konsekvenser, som de siger.

De mest pålidelige producenter

Selvfølgelig kan du have et naturligt spørgsmål om, hvilke vandmålere der er bedre at vælge. Hvad siger anmeldelserne? Tællere til vand i dag produceres af et stort antal virksomheder. Blandt dem er der både indenlandske og rent udenlandske producenter.

Dette firma behøver ikke at blive præsenteret for nogen. Tyskerne på markedet for civile og militære produkter til mere end et årti (eller mere præcist, mere end hundrede år), og derfor at tvivle på deres "profprigodnosti9raquo; ikke nødvendigt. Det er muligt, at de producerer de bedste vandmålere.

Anmeldelser om deres hydrometre er mere sandsynligt positive. Så forbrugerne noterer sig den fremragende kvalitet af brugte materialer, udviklet netværk af servicecentre og multifunktionalitet af måler købt af dem. Selvfølgelig er teknikken i denne klasse meget dyrere end indenlandske analoger, men det lange driftsliv og pålidelighed er det værd. At dømme efter anmeldelser, arbejder hun mindst fem til seks år; Udskiftning af målere til vand i tilfælde af et sådant køb vil ikke true dig et stykke tid.

En anden positiv funktion er et bredt netværk af servicecentre og fremragende teknisk support. Selvom du får en defekt tæller, kan du altid erstatte det uden meget besvær. Som regel vil der ikke være behov for "ni bureaukratiske helvedes cirkler".

Ca. det samme kan siges om produktionsteknikken Zenner og Minomess. I vores land er disse producenter ikke så velkendte, men de bør ikke bekymre sig om kvaliteten af ​​deres produkter. Som i det foregående tilfælde er deres eneste ulempe en forholdsvis høj pris.

Traditionelt var der en opfattelse af, at indenlandske produkter ikke er meget fremragende kvalitet. Desværre har en sådan mening i nogle tilfælde virkelig enhver grund bag den. Så blandt husholdningsvarer er der praktisk taget ingen modeller af vandmålere, der kunne tegne forbruget af både koldt og varmt vand på samme tid. Men i vores dele af boligsektoren er de ikke særlig velkomne, så køb af sådanne modeller er næsten ubrugelig.

Derudover bruger vores producenter ofte ikke meget materialer af høj kvalitet, hvilket også ikke bidrager til forbedring af forbrugernes stemning. Alle disse negative aspekter (som ofte hopper over i negative kommentarer fra brugere) kompenseres dog delvist af de relativt lave omkostninger ved sådanne enheder.

Så hvis husholdning vandmålere af vandproduktion "Pulsar9raquo ;," Multisystem9raquo; eller "Bereguna9raquo; koster omkring tusind og halvt tusind rubler, koster deres importerede analoger måske langt over fem eller seks tusinde, og efter de velkendte begivenheder i økonomien, endnu mere. Derudover er mange fascineret af den usædvanlige enkelhed i installationen og de mange forskellige modeller til kvaliteten af ​​husholdningsvand, som i de fleste tilfælde er karakteriseret ved væsentlig højere stivhed.

Forresten, hvad koster vandmålere fra forskellige producenter? Her er den generelle prisliste i tabellen.

Som du kan se, er prisen på tællere for vand ekstremt anderledes. Prisudbredelsen er ekstremt høj, således at selv en producent kan finde modeller af både budget- og premiumklasser.

I vores land må kun de enheder, der er fremstillet i fuld overensstemmelse med GOST R 50601 og GOST R 50193, installeres. Dette er en obligatorisk betingelse, ingen undtagelser er lavet! Installation, nogle justeringsprocedurer og forsegling - alle disse opgaver står allerede over for din kommunale økonomi. Du skal kun læse koldvandsmåleren og varmtvandsmåleren.

I det ideelle tilfælde vil vi anbefale dig at rådføre dig med specialister fra den lokale DEA eller Vodokanal om tilladelsen til at installere en eller anden type udstyr. Tro mig, hvert år er listen over vandmålere, der er tilladt til installation, reduceret. I princippet taler eksperter, der installerer vandmålere i Skt. Petersborg, om den komparative selektivitet af denne regel. Oftest må mekaniske modeller installeres uden begrænsninger, kompleksiteter er kun med "smart 9raquo; tællere.

På grundreglerne for montering af vandmålere

Lad os først tale om den tekniske side af problemet. Først og fremmest vil vi fortælle dig om den "gyldne regel" for vvs-installatører. Det er et spørgsmål om obligatorisk inspektion af alle vandhaner og forbindelser i huset eller lejligheden, før de installeres. I princippet er det ønskeligt at gentage denne procedure så regelmæssigt som muligt (mindst en gang om måneden).

Og punktet her er ikke kun i de almindeligt accepterede regler, men også i den sædvanlige forsigtighed: hvis der er en konstant strøm af et rør, som "hængt; counter, så kan alt dette bogstaveligt og billedligt hælde ud til dig i et ryddeligt beløb. Vigtigt! Uden fejl er det nødvendigt at bekymre sig ikke kun om at installere vandmåleren selv, men også om at installere et højkvalitetsfilter. Vi talte ikke om dette i detaljer, men det er ikke svært at gætte: Hvis et sandkorn eller noget sker med mekanismen, så sker der ikke noget godt med måleren.

Først meddeler du din ledelse af bolig og kommunale tjenester om ønsket om at installere en tæller. På den aftalte tid ankommer en specialist og gennemfører installationen. Derefter indgår du en kontrakt, underskriver alle dokumenter vedrørende installation af udstyr og efterfølgende vedligeholdelse. Umiddelbart registreret og dokumenteret data om vandmålere, så i fremtiden har du ingen klager.

Desuden skal du i tilfælde af intelligente målere dokumentere muligheden for fjern hentning af oplysninger og efterfølgende revision fra din side. Du skal blot sige, at du til enhver tid kan læse alle de data, som din HOA har modtaget.

Så vi har overvejet de vigtigste spørgsmål, som vandmålere sætter for forbrugerne. Hvordan vælger du dette udstyr? Hvis du omhyggeligt læser ovenstående materiale, så husk så godt både om deres sorters overflod og om tilstedeværelsen af ​​multifunktionelle modeller. Glem ikke om den brede spredning af priserne. Hvad mener vi med dette?

Det er simpelt. Som regel har folk brug for en gennemsnitlig pristæller. Prøv at vælge indenlandske eller udenlandske modeller. Bedst af alt - separat for koldt og varmt vandforsyning. Vær opmærksom på oprindelseslandet, det vil sige det faktiske sted for produktion af udstyr.

Har du virkelig brug for vandmålere? Installationen i lejligheden kan være let, det er kun til installationen, og udstyret skal selv betale sin lomme. Er det nødvendigt eller foretrukket at betale efter fælles standarder?

Lad os først behandle nogle punkter. Desværre er mange af vores medborgere elsker at børste deres tænder, uden at slukke for vandhanen, mens, maskinvaskes med en høj belastning et par sokker, og så videre .. Alt dette er ikke kun dum, men også fører til en enorm udgift på vand. Men det er en værdifuld ressource, som hvert år bliver mindre på planeten. Oftest er installationen af ​​varmtvandsmåler økonomisk mindre begrundet, men installationen af ​​vandmålere til koldt vand er en helt anden sag.

Koldt vand er sjældent beskyttet. Tjek for dig selv: umiddelbart efter installationen af ​​målere vil dine udgifter for det blive væsentligt reduceret, men for dette skal du henvende sig til det klogt. Nej, du behøver ikke at vaske dine hænder på en skema eller gå på toilettet udelukkende på arbejde (og det sker ja). Udskift bare de nuværende blandere med noget mere normalt, reparer alle lækre forbindelser. Endelig er det bedre at opdele tøjet i flere lige dele, idet man har opnået vaskning af vaskemaskinen med ca. 2/3. Så du reducerer ikke kun forbruget af koldt vand kraftigt, men reducerer også dit eget tøjs slid.

Hvordan man vælger en vandmåler til en lejlighed og et hus

I øjeblikket findes der mange modeller af vandmålingsanordninger på markedet, der adskiller sig både i driftsprincippet og kvaliteten af ​​ydeevnen. Hvordan vælger man en vandmåler for at få en kvalitet, pålidelig og billig enhed, vil denne artikel fortælle. Først og fremmest er det nødvendigt at forstå de typer enheder.

I øjeblikket producerer producenter et stort antal modeller. Hvad er deres vandmålere rækkevidde, funktion i den hjemlige brug, afhængig af situationen - kvaliteten vand og tilstanden af ​​rørledningen diameter. Afhængigt af disse parametre er det nødvendigt at vælge den optimale type enhed ifølge princippet om dens funktion.

Handlingsprincippet er at måle transittiden for ultralyd langs vandstrømmen og mod den. Kilden og måleren er piezoelektriske sensorer, der afveksler ultralydsvibrationer og modtager dem. Oplysninger om tidspunktet for passage af signalet, som sensorerne modtager, behandler chippen ifølge en bestemt algoritme. De fleste ultralydstællere har som regel ikke-flygtige hukommelser, og når strømmen er slukket, forsvinder de nuværende data og arkivoplysningerne ikke.

Ultralydet, der udsendes af enheden, er harmløs både for mennesker og for de fleste kæledyr, da det distribueres i et flydende medium.

elektromagnetisk vandmåler

Princippet om operation er baseret på Faraday loven. Instrumentet selv består af en spole, der inducerer et magnetfelt. I vandet, som strømmer mellem magnetens to poler, er der en elektromotorisk kraft. Dens størrelse er proportional med mængden af ​​vandbevægelse. Ved at måle størrelsen af ​​EMF'et og følgelig strømningshastigheden af ​​strømmen bestemmer anordningen strømningshastigheden af ​​vand. Dataene gemmes i et energieffektivt arkiv af enheden.

Resonans vandmåler til lejligheden har et flowområde, der består af tre kanaler parallelt med hinanden. I centralkanalen er der en swirler, der skiftevis dirigerer vandstråler ind i hjælpekanalerne. Ved hyppigheden af ​​jetoverførsel kan man dømme hastigheden af ​​vandstrømmen. Antallet af overføringscykler registrerer piezoelektriske sensor og transmitterer information til elektronisk computer, behandling og lagring af data i et arkiv.

tachometrisk vandmåler

Tachometriske målere bruger vandstrømmen til at dreje turbinehjulet. Pumpehjulet overfører mekanisk bevægelse til tælleren. I mange modeller er der installeret en reed switch, som gør det muligt at automatisere processen med overvågning, indsamling og lagring af data.

Alle typer vandmåler til lejligheden er kombineret i to store grupper: mekanisk og elektronisk.

Fordele og ulemper ved mekaniske tællere

Mekaniske vandmålere

+ Blandt de vigtigste fordele er:

 • Lav pris, i sammenligning med elektroniske modeller;
 • Høj pålidelighed og vedligeholdelse af designet, levetiden for de fleste modeller er 10-12 år;
 • Instrumenterne er ret præcise og har en lille fejl i måling;
 • De kompakte overordnede dimensioner af enheden er kombineret med et stort informationspanel, hvilket gør det nemt at fjerne vandmængden.
 • Nem installation og demontering
 • Enheden er ikke-flygtig - kræver ikke forbindelse til husstandsnettet eller periodisk udskiftning af batterier.

- Af de væsentlige ulemper kan nævnes:

 • Høj følsomhed overfor elektromagnetiske felter;
 • Arbejdets nøjagtighed afhænger af vandets kvalitet og sammensætning, tilstedeværelsen af ​​faste forurenende stoffer mv.

Fordele og ulemper ved elektroniske tællere

+ Fordele ved moderne elektroniske måleinstrumenter er betydelige:

 • Præcis fiksering af indikatorer uanset kvaliteten af ​​vand, tryk eller omgivende elektromagnetiske felter;
 • Evne til at oprette et multi-tariff betalingsnet, med forbehold af en aftale med vandleverandøren
 • Evne til at installere både vandret og lodret
 • Dataoverførsel kan udføres automatisk og eksternt;
 • Praktisk verifikation af indretningen, den mekaniske enhed, der er indlejret i vandrøret, forbliver på plads, faktisk er kun det øverste analytiske modul sendt. Intervallet mellem verifikation er op til 10 år afhængigt af modellen.
 • Høj pris. Prisen på en elektronisk enhed er 4-5 gange større end en mekanisk måleanordning i hjemmet;
 • Har brug for at oprette forbindelse til en strømkilde.

Hvilken tæller af vand er bedre at købe, moderne, have ekstra funktioner eller en traditionel måler, afhænger af om disse funktioner vil være efterspurgte og hvor ofte de vil blive brugt.

Afhængigt af arbejdsmediumets temperatur er tællerne opdelt:

 • Til koldt vand - op til 40 ° C;
 • Til varmt vand - op til 130 ° C;
 • Kombineret - kan tilsluttes enhver vandforsyningsledning.

VIGTIGT! De fleste husholdningsvandmålere er konstrueret til tryk, der ikke overstiger 1-1,6 MPa.

Kriterier for valg af måleapparat

Hvilken vandmåler er bedst at installere i en lejlighed afhænger først og fremmest af kvaliteten af ​​det medfølgende vand og dets sammensætning. For vand med store mængder faste urenheder og et højt mineraliseringsniveau er det bedre at vælge en enhed, der ikke har mekaniske friktionsdele. På trods af dette er det vigtigt at vælge materialet i arbejdshuset, som direkte kontakter arbejdsmediet.

Det mest almindelige materiale er metallegeringer:

Bronze og messing - stærke og pålidelige legeringer med høj slagstyrke, de er ret holdbare og modstandsdygtige over for aggressive komponenter i vandet. Mulig dannelse af mindre huler eller forkalkning af kanaler;

Rustfrit stållegering - Materialets mekaniske egenskaber samt omkostningerne overstiger langt legeringerne. Derudover gør kompleksiteten af ​​behandlingen af ​​det endelige produkt sådant materiale mindre populært hos den indenlandske producent.

silumin - Legering silicium med aluminium. Præcis modstandsdygtig over for aggressive miljøer og meget billig, takket være, som er populær hos kinesiske producenter. Den har dog meget lav styrke, er skrøbelig og tåler ikke moderat belastning. Det anbefales kraftigt ikke at købe en sådan enhed.

polymerer. Dette er hovedsageligt polybutylen og presset polyethylen. De bruges hovedsagelig som komponenter til koldt vand apparater. Den maksimale temperatur, de kan modstå 90 ° C (polybutylen). Omfanget af enhederne er begrænset.

I sættet kan der være drev, dyser, pakninger og andre beslag til tilslutning af apparatet til vandforsyningen. Det er nødvendigt at kontrollere dem for fejl og overensstemmelse med tråddimensionen.

Der skal være et pas til enheden med et stempel på fabrikkens kalibrering.

Derudover skal importerede vandmålere, som kan vælges i vores butikker, have et certifikat for overholdelse af standarder, hvilket bekræfter, at de er tilpasset til drift i hjemlige netværk.

Hovedindikatoren er kalibreringsintervallet. Hvilken tæller er bedre for vand? - Naturligvis den ene, hvis sådant interval er længere. For koldt vand er det gennemsnitligt 6 år for varmt vand - ca. 4. I mange moderne modeller kan disse indikatorer imidlertid afvige betydeligt. Specifikke data kan findes fra enhedens pas. Samtidig skal nedtællingen udføres fra datoen for inspektion, der udføres på anlægget, men fra tidspunktet for registrering og forsegling af anordningen på installationsstedet af de tilsvarende repræsentanter for vandkanalen.

Nogle forældede modeller skal monteres vandret eller lodret. Det er bedre at vælge en universal enhed. Det kan kontrolleres ved blot at blæse det ind i indløbsrøret i vandret og lodret stilling. Luft skal passere med det samme tryk, og tallene ændres jævnt, uden bøjler og bremser.

Betingelserne for beskyttelse af enheden strammes konstant. Hvordan vælger man en vandmåler for ikke at ændre det om et år? Det anbefales at købe enheden med en pulsudgang til fjernovervågning eller fjernelse af indikatorer.

Hvis enheden er anbragt på et lettilgængeligt sted, er det desuden tilrådeligt at have et beskyttelsesdæksel på frontpanelet.

Virksomhedsproducenter - pålidelighed

At vælge fabrikant af fabrikanten er nøglen. Fra det faktum, at vandmåleren for hvilket firma du køber afhænger af varigheden af ​​enheden.

Den største efterspørgsel er for udenlandske enheder:

 • Elster Metronica - fremstillet under licens i mange CIS lande;
 • Sensus - Tyskland;
 • Zenner - Tyskland, Rusland under licens;
 • Viterra - Canada;
 • Actaris - Frankrig;
 • Valtec - Italien;
 • Metron - Polen.

Når man køber en importeret enhed, er det nødvendigt at huske ikke kun dets kompatibilitet med indenlandske kommunikationsnet til fremsendelse af information, men også om indre mekanismers følsomhed over for vandkvaliteten. Hvis en fejl opstår, kan reparationen af ​​enheden forsinkes betydeligt på grund af manglen på komponenter. Før du køber en importeret måler, skal du spørge sælgeren, hvis der er certificerede garantireparationscentre, og hvor de er.

Fra indenlandske producenter er det værd at fremhæve:

Enheder fra indenlandske producenter har meget mindre funktionalitet end importerede. Hvor meget koster en husholdning vandmåler? I gennemsnit er prisen på sammenligneligt udstyr produceret i Rusland 1,5-2 gange mindre. Imidlertid kan omkostningerne ved nogle kinesiske enheder med de erklærede store muligheder være betydeligt lavere, hvilket giver anledning til at tænke på deres kvalitet.

Video: Sådan vælges en vandmåler

Dette naturlige spørgsmål opstår efter modtagelsen af ​​den første regning for vand ifølge måleren. Det er muligt, at betalingsbeløbet kan stige. Faktum er, at vandmåleren ikke garanterer en reduktion af forbruget, men kun hjælper med at spare.

De mest almindelige måder at reducere omkostninger på er:

 • Installering i afløbsmekaniskens toiletskål med to tilstande, der gør det muligt at begrænse mængden af ​​vand, der anvendes op til 1/3 af tanken;
 • Montering på alle kraner af en ekstra multimodeluftator eller -anordning slukker automatisk vandforsyningen, hvis der ikke er plader eller hænder under vandhanen;
 • Anvendes i vask og opvaskemaskiner af økonomiske vaske- og vaskemetoder;
 • Den største effekt observeres, når man nægter at tage et bad til fordel for brusebadet. Dette reducerer omkostningerne fra 150-200 liter til 35-50 liter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

28 − = 23