30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Værktøjskasse med egne hænder

Hvordan laver man en værktøjskasse selv?

For ikke at spilde tid på at søge efter værktøjer (hammer, skruetrækker, wire cutter), skal du gemme dem på ét sted. Men hvad skal jeg gøre, hvis alle stativer og skabe i huset er fulde? En fremragende løsning på dette problem vil være en selvfremstillet værktøjskasse. Du har ikke brug for særlig viden og færdigheder. Processen med fremstilling af en bærbar boks vil ikke tage mere end 3-4 timer.

Den første ting du skal beslutte på er størrelsen af ​​kassen. Her afhænger alt af størrelsen, mængden og den samlede vægt af de værktøjer, der vil blive lagret i den. Hvad angår konfigurationen, er det ikke rigtig noget. Det færdige produkt kan have en firkantet, rektangulær og en hvilken som helst anden form. Som du ønsker.

En hjemmelavet værktøjskasse er normalt lavet af savet træ eller kunstigt træ (OSB-plade, krydsfinerplader, spånplader). Ofte anvendes forskellige metaller og højstyrkeplastik. Det er svært for begyndere at arbejde med disse materialer. Derfor foretrækker de et træ.

Sådan laver du en værktøjskasse: rådgivning fra specialister

Hvis du ikke vil lave grove fejl og spilde tid, så lyt til anbefalingerne nedenfor. Kun i dette tilfælde kan du regne med et godt resultat.

1. For at lave en praktisk og pålidelig værktøjskasse med egne hænder, skal du først tegne en tegningstegning. Dette gøres under hensyntagen til instrumentets type, antal og samlede vægt.

2. Normalt er kasser lavet af plader, der tidligere blev brugt i andre designs. Inden genanvendelse rengøres de af snavs og støv. For letvægtsværktøjer er det bedre at tage krydsfiner, og til tunge værktøjer - hardboards.

3. Alle detaljer i kassen er markeret på træfladerne. Skær derefter arbejdsemnet med en jigsaw eller en sav med små tænder.

4. Vil du selv lave en åben værktøjskasse? Dette design giver et centralt håndtag. For at installere det skal du bore 2 blinde huller.

5. Montering af detaljer udføres ved hjælp af skruer og selvskærende skruer. Fastgør håndtaget sikkert og lim alle sømme.

6. At lave en værktøjskasse med egne hænder er kun halvdelen af ​​kampen. Du skal stadig give det et attraktivt udseende. Du kan dække skuffens overflade med maling eller en speciel lak.

Meget snart begynder vi den praktiske del, men for nu vil vi forberede alt, hvad der er nødvendigt. Så for arbejde har vi brug for:

 • bore;
 • lim PVA;
 • krydsfiner (tykkelse 12 mm);
 • savklinge til stiksav til træ;
 • en hammer;
 • stiksav med en savfunktion i en vinkel på 45 grader;
 • lak til træoverflader;
 • boremaskiner;
 • flere stænger 15x15 mm;
 • klemmer;
 • små negle.

Vi laver en værktøjskasse med egne hænder: trin-for-trin instruktion

Hvad skal vi ende med? Træbyggeri, hvor i fremtiden vil blive opbevaret nippere, skruetrækkere, hammer og andre værktøjer. Handlingsplanen er som følger:

Trin nummer 1. Først tager vi krydsfiner i hænderne. Vi vil bruge den til at lave boksens sidevægge. Til enderne er godt docket med hinanden, de har brug for en lille beskæring og placerer savbladet i en vinkel på 45 grader. En lignende slags docking kaldes en forbindelse af en specialist.

Trin № 2. Vi sprer enderne med snedkerens lim. Hvis du ikke har købt det overalt, skal du bruge PVA.

Trin 3. Vi fortsætter med at samle hele strukturen. At detaljerne ikke smuldrer, de skal fastgøres med et klæbebånd. Sørg for, at væggene er tilsluttet jævnt. Nu venter vi, indtil vores emne tørrer.

Trin nummer 4. Til det eksisterende design spiker vi de lameller, der holder bunden af ​​skuffen. Her skal du være forsigtig, fordi neglene er meget små.

Trin nummer 5. Lav bunden af ​​kassen, og lim derefter den til skinnerne. Vi bruger den samme PVA.

Trin nummer 6. For at gøre det lettere at bære kassen, laver vi et håndtag. Vi tager et tyndt bord. Det elektriske stiksav skærer udtyndingen på det. Dette er meget vigtigt. Glem også at skære ud små rektangler fra hvert hjørne af håndtaget. Deres dybde er lig med krydsfinerens tykkelse, hvorfra sideveje er lavet.

Trin 7. I sidevæggene borer vi ud og skærer skårene under håndtaget. Sørg for, at intet er løs. På siden af ​​håndtaget og kassens vægge skal der være blinde huller til indføring af dowels.

Trin nummer 8. Lad os fortsætte med at montere håndtaget. Alle dens led i sidevæggene samt sidevægge med væggene bliver grundigt udslettet med PVA. Gradvist samler vi håndtagets dele. Vi fastgør sin position med klemmer.

Trin # 9. Alt, hvad der var tilbage for os at lave, er en holder til kompassen, en mejsel og en skruetrækker. Vi vil bruge krydsfiner. Vi skærer ud af det en strimmel, hvis bredde er 4-5 cm, og længden er lig med indvendig dimension af bokens lange væg. Derefter bor huller til værktøj. Båndet er belagt med lim og fastgjort til en af ​​væggene ved hjælp af klemmer. Når limen er helt tør, kan du begynde at afslutte overfladen af ​​kassen. Til dette formål er en lak eller maling egnet.

Nu ved du, hvordan du selv laver en værktøjskasse. Der er ikke noget kompliceret. Det vigtigste er at strengt følge instruktionerne beskrevet ovenfor. Materialer, hvorfra designet er skabt, kan nemt købes hos enhver byggeforretning.

Nipponese> Blog> Værktøjskasse med egne hænder.

Hvis nogen ved, hvordan man laver med hånden, så kan man organisere din arbejdsplads. Jeg ville vise dig den kasse, jeg lavede med mine egne hænder og i grunden ikke ønskede at bruge de færdige kasser, jeg har. Lavet en kasse af det billigeste materiale af 6 mm krydsfiner, der var til stede, som blev overladt fra forskellige projekter, og besluttede at anvende dem i sagen. Eftersom enhver størrelse, har jeg ikke planer om, jeg lagde ud med alle de værktøjer på gulvet og om at skitsere boks, og du kan fifle under den ønskede razmer.U jeg vendte 50 14 40. Han arbejdede som et puslespil, selv om det er muligt at skære en simpel gammeldags måde. Til limning anvendes tysk snedkerlim Poufas. Skuffen var meget holdbar, selvom jeg oprindeligt tænkte på at gøre den ud af en 8 mm finer, men jeg ønskede, at skuffen skulle være både let og holdbar. Du kan sikkert stå på den. Det samme kan ikke siges for færdige kinesiske kasser. Her, savet og derefter indsamlet og se resultatet. Nu, når kassen er, hvordan man organiserer din arbejdsplads? Hvad kan du gøre for at gøre det nemt og bekvemt at finde alt at være ved hånden?

Hvordan opbevarer du instrumentet, så det ikke spredes og spredes? Først lagrede de dem i bagagerummet i en simpel cellofan, og de mest brugte værktøjer blev simpelthen tabt på vejen, ved dacha. I et ord er det ikke praktisk eller professionelt at gemme det. Det er nødvendigt, at hvert instrument er på plads, og hvis det ikke er på plads, skal det findes og sættes på plads, og ikke glemt på vejen eller endnu værre under hætten. Jeg fastslog det sæt værktøjer, som jeg brugte i 2-3 år. Så det er praktisk for mig, og der er næsten alt nødvendigt. Problemet er, hvordan vil de holde alt i orden, så de ikke blander sig og værktøjerne ikke falder ud? For at gøre dette lavede jeg en indlæg af 1,5 cm yogamåtte. I begyndelsen gjorde markøren markeringen af ​​instrumentet og skåret det med et skarpt lille blad. I det kan du præcist placere alle værktøjer i din celle og er ikke bange for at de vil slippe ud, bortset fra hammer selvfølgelig, da det er meget tungt og hele tiden falder. AHAH. Jeg vedhæfter billedet af selve processen. I denne rækkefølge arbejdede og samlede alt. Derefter bad han om at blive dækket og male lak. Selv om han er en professionel basist og ikke har fritid, efter hvor meget han spurgte, gik han ind for at hjælpe mig, for han er også en tid og en god maler. Han fastgjort et behageligt håndtag, nu kan du bekvemt transportere kassen og opbevare de nødvendige værktøjer i den. Til denne særlige tak til Arthur, for at spille guitar om natten og male min kuffert i løbet af dagen. Nu i bilen er der sådan et hjemmelavet sæt. Der er også en simpel bedstefarskæde sat sammen med rattler. Og derhjemme er der et proffs Toptul-sæt bestående af 130 fag. Dette sæt er mest elskede og til specifikke reparationer og kvalitet er også på niveau. Alt for nu.

Værktøjet skal opbevares i garagen

Jeg har også lavet mig selv.

Og hvor vigtigt er det at bære tang, klemmer, columbike?

Jeg bærer ikke kufferter. Spolenøglen er en skruetrækkerstik og et par skrueskruer.

Så undskyld, det er anderledes. Så det er bare en kuffert til ordre og "bare i tilfælde"

Og hvordan er instrumenterne faste? sig de tunge - en hammer, en trækstang ...

Hammeren falder ikke som en møtrik med et rør. Når det er nødvendigt at udføre arbejde og derefter auto- og motoudstyr, tager jeg min kuffert i garagen. Om vinteren var jeg for det meste hjemme. Fra foråret begynder jeg at genopbygge K 750 motorcyklen, og uden disse sæt vil jeg ikke gå i garagen.

Jeg har selv lavet en form til hovederne for en lille smule fra det monterende skum, som næsten ikke udvider ved udgangen. Vendte hovederne i en hylde og hældte skum. Efter et par timer justerede bladet målene, lidt kitt, primer og maling, og du tror måske, at det er som en fabrikfabrikation. Foto desværre nej, gennem dumhed brød det.

En værktøjskasse med egne hænder er mere praktisk end at bruge penge i en butik

Mesterens billede er uadskilleligt fra værktøjskassen, som han holder i hånden.

Og dette er ikke kun et element i fin folklore, men en funktionel tilpasning. Før eller senere når instrumentets størrelse en kritisk masse, og al denne rigdom skal sorteres som noget at bestille.

Derudover er der et værktøj, der ikke kan gemmes i bulk. For eksempel filer eller øvelser. Fra gnidning mod hinanden er disse ting kedelige. Og under arbejdet, liggende som et værktøj, tvinger det dig til at spilde tid på at søge efter det.

Hvis det er nødvendigt, tag et sæt til reparation på vejen, for eksempel - du går i weekenden til dit hus, du har brug for en beholder til transport. Eller du vil skille metal- og snedkeredskaberne. Og garagekit bør ikke blande resten af ​​tilbehør til hjemreparationer overhovedet.

Så - vi har brug for en kasse til opbevaring af de nødvendige armaturer, forbrugsstoffer og fastgørelsesdele. En række forskellige muligheder tilbydes, praktisk, kompakt, praktisk. Nogle er ægte kunstværker. Men de koster en vis mængde penge.

Den eneste løsning er at lave en værktøjskasse med egne hænder

Først skal du bestemme destinationen. Hvordan kan der være en værktøjskasse?

Den indeholder et lille antal genstande, normalt svarer udstyret til den type arbejde. En sådan kasse skal have en stærk lås, så den ikke ved et uheld åbnes under transport. Under bevægelsen skal værktøjet ikke hænge indeni, hvert element har sin egen niche og er om muligt fastgjort.

Sandt nok er dette begreb relativt. Bare bære ikke en sådan kasse med dem til arbejdspladsen. Det kan flyttes pænt indenfor værkstedet. I dette design leveres ingen værktøjsholdere, men de er lagt i rum og er som regel opdelt i grupper.

I modsætning til de to første versioner er denne opbevaring beregnet til en bestemt gruppe enheder. For eksempel nøgler, eller et sæt af bits og øvelser til en skruetrækker. Ud over hovedindholdet indeholder sådanne kasser normalt materialer til vedligeholdelse.

Sådanne indretninger er mere bekvemme end universelle, men de vil kræve flere stykker.

Derfor skal du først bestemme, hvilken version du skal bruge før du laver det. Først opgør dine værktøjer. Opdel dem i grupper og størrelser. Og det bliver straks klart for dig, hvor mange kasser og hvor meget du har brug for dem.

Sådan laver du en værktøjskasse

 • Værktøjskassen er lavet af metal. Det er ikke så nemt at lave det. Svejsning kan være nødvendigt. En selvfremstillet stålkasse vil være for tung til at bære, men det har også fordele.

Tungt og omfangsrige værktøjer bryder ikke cellerne så hurtigt. Du kan ikke være for forsigtig med nøjagtigheden af ​​at lægge nøglen 38x52 som vejer et halvt kilo. Et voldsomt sæt fagforbindelser bryder ikke træbunden.

Men for enheder med skarp skærpning eller filer - det virker ikke. Den bedste mulighed er at installere en sådan kasse under arbejdsbordet. Kun du skal installere en stopper, så en tung pallet ikke falder på dine fødder.

Gør en mobil eller bærbar version - du kan bruge et tyndt ark og tegne en boks ifølge eksemplet på fabriksdesign.

En anden mulighed for efterligning er en jernvogn med kasser til værktøj og tilbehør. Et sådant design er populært i bilplejecentre. For et hjemmeværktøj - dette er en ideel mulighed, kun produktion er fyldt med tekniske vanskeligheder;

 • Hvis du har brug for samme styrke og funktionalitet - prøv at lave en værktøjskasse fra krydsfiner. Styrken vil falde lidt, men det er meget nemmere at behandle sådant materiale.

  Før du laver en kasse med dine egne hænder - tegne tegningerne. Håndværket skal være pænt og passer til dit værktøjs størrelse.

  For hovedlegemet vælges en tykkelse på 8-10 mm. Hjul (hvis du har brug for dem) køb i butikken husholdningsvarer. Alle tilslutninger skal være på skruerne. Neglene vil hurtigt løsne sig op. Samlinger smeder desuden med PVA lim.

  Kasser med celler kan gøre deres krydsfiner 6-8 mm. Rammens vægge er tykkere, bunden og cellerne er tyndere. Hvis værktøjet ikke er for tungt, vælger vi massivt træstænger som hjælpelinjer. Det er muligt at fastgøre metalhjørner.

  Så vil du ikke være bange for, at kassen vil falde til dine fødder. Bred og lav paller er perfekt opdelt i sektioner af interne partitioner. Jo flere af dem, jo ​​lettere er det at sortere instrumentet og forsyningerne til det tilsigtede formål. En værktøjskasse lavet af egne hænder giver rigelige muligheder for kreativitet.

 • En trækasse med egne hænder. Dette er et klassisk tømrerarbejde. Tegninger af sådan bærbar opbevaring blev trykt i tidsskriftet "Young Technician" for 50 år siden.

  At producere en plade med en tykkelse på 10-20 mm og en hacksav til træ. Dette er faktisk alle. På trods af de mange moderne designs vælger de gamle skoleledere derfor denne mulighed.

  Det klassiske design giver ikke plads til rum eller andre funktionelle enheder. Bare en dyb boks og et behageligt håndtag langs hele længden.

  Denne form for håndtaget er af praktisk betydning. Hvis vægten af ​​instrumentet er ujævnt fordelt, er det altid muligt at finde tyngdepunktets punkt, så det er altid bekvemt at bære kassen.

  En praktisk tilføjelse vil være en plug-in sektion med eget håndtag, der optager 50% af boksen i højden. Denne indsats bruges til små værktøjer (skruetrækkere, aske, små nøgler) og forbrugsstoffer (øvelser, bits til en skruetrækker osv.). Du kan gøre det af krydsfiner eller mere fint træ.

  I det nederste (hoved) rum er et stort værktøj. Hammer, bore, fly, store tang;

 • Hvis trækassen ikke kræver permanent bæring - kan du lave en kasse med et glidende låg. Sådanne beholdere er fremstillet af flere af samme størrelse. De er anbragt på hylderne, på enden er der lavet en oversigt over, hvad indholdet er.

  Fra træ og krydsfiner kan du lave et helt andet design. Ladespejlet (kun uden spejle).

  Dørene er ekstra celler, der, når de åbnes, danner en platform med værktøjer, størrelsen af ​​arbejdsbordets bagvæg. Kassen er ikke designet til at bære, men fra sted til sted kan den omstilles pænt. Derfor er der ovenfra et håndtag.

  Indersektionen kan kompliceres af små bokse, hvori de mindste genstande tilføjes. Hvis du ikke antager for tungt et værktøj - led, som i den tidligere version, lim PVA og træskruer.

 • Kombineret værktøjskasse med egne hænder

  Enheden bliver mere praktisk, hvis du nærmer dig den kreativt. Du kan anvende forskellige materialer - træ, krydsfiner, metal, plast færdige sektioner. I illustrationen ser vi et eksempel på en integreret tilgang.

  Hoveddelen og sektionen til det store værktøj er lavet af et 12 mm tykt bord. På kraftvæggen er der en fabriksarrangør, der købes i butikken af ​​husholdningsartikler. Aluminiumskrabber er lavet af flade skuffer med en Z-formet foldemekanisme. Der er øvelser, skruer, bolte og møtrikker.

  At lave en pen til at bære en sådan kasse er meningsløs. Det er for tungt at blive mobil. Du kan dog altid lægge det, hvor værktøjet skal være ved hånden.

  Hvis der er få værktøjer, er der kompakte strukturer. Denne kasse er praktisk at bruge under drift, og det er let nok at bære. Den er lavet af krydsfiner med en tykkelse på 6-8 mm. Dette er en praktisk mulighed for et opbevaringsrum eller en balkon. Til værkstedet er den for lille.

  Eller et helt originalt design, samlet af krydsfiner uden et enkelt søm.

  Som du kan se, kan selv en sådan simpel attribut fra hjemmetermesteren som en værktøjskasse - have mange muligheder. Hvilken en at vælge er op til dig.

  Arrangør til værktøjet. Video detaljeret samling af en praktisk skuffe med reduktion af dimensioner og fremstillingsmetoder.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  86 + = 92