30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Tværsnit af kobbertråd i magtbord

Maksimal tilladelig strøm for kobberledninger

Når en elektrisk strøm strømmer gennem kablet, er noget af energien tabt. Det går til opvarmning af ledere på grund af deres modstand, hvor faldet øger værdien af ​​transmitteret strøm og den tilladte strøm for kobberledninger. Den mest acceptable leder i praksis er kobber, som har en lille elektrisk modstand, passer forbrugerne til en pris og er tilgængelig i en bred vifte.

Det næste metal med god ledningsevne er aluminium. Det er billigere end kobber, men mere skrøbeligt og deformeret i leddene. Tidligere blev indenlandske husholdninger lagt med aluminiumskabler. De blev gemt under gips og i lang tid glemt elektriske ledninger. Elektricitet gik for det meste til belysning, og ledningerne modstod let lasten.

Med udviklingen af ​​teknologi dukkede mange elektriske apparater op, som blev uundværlige i hverdagen og krævede mere elektricitet. Strømforbruget steg, og ledningerne ophørte med at klare det. Nu blev det utænkeligt at lave strømforsyning til en lejlighed eller et hus uden at beregne ledningsføringen for kapacitet. Ledninger og kabler vælges på en sådan måde, at der ikke er ekstra omkostninger, og de håndterer fuldt ud alle belastninger i huset.

Årsagen til opvarmning af ledningerne

Den forbipasserende elektriske strøm fører til, at lederen opvarmer. Ved en forhøjet temperatur oxiderer metallet hurtigt, og isoleringen begynder at smelte ved en temperatur på 65 ° C. Jo oftere det opvarmes, jo hurtigere går det ned. Af denne grund vælges ledningerne i henhold til den tilladte strøm, hvor de ikke overophedes.

Trådens form er en cirkel, en firkant, et rektangel eller en trekant. I forbindelse med kabelføring er sektionen overvejende cirkulær. En kobberbøjle er normalt installeret i et skifteskab og er rektangulært eller firkantet.

Ærternes tværsnitsarealer bestemmes af hovedmålene målt ved en tykkelse:

Følgende betegnelser anvendes i beregningerne:

Strømmen, der frigives i blodets vener under dens drift, bestemmes af formlen: P = In 2 Rn,

hvor jegn - belastningsstrøm, A; R - modstand, Ohm; n er antallet af ledere.

Formlen er egnet til beregning af en belastning. Hvis flere kabler er tilsluttet til kablet, beregnes mængden af ​​varme separat for hver energiforbrugere, og så summeres resultaterne.

Den tilladte strøm for kobberstrengede ledninger beregnes også gennem tværsnittet. For at gøre dette skal du fluffe enden, måle diameteren på en af ​​ledningerne, beregne området og formere med deres nummer i ledningen.

Tråd tværsnit til forskellige driftsforhold

Tråd tværsnit er bekvemt målt i kvadrat millimeter. Hvis vi groft estimerer den tilladte strøm, passerer mm2 af kobbertråden igennem sig selv 10 A, mens den ikke overophedes.

I kablet opvarmer de tilstødende ledninger hinanden, så det er nødvendigt for ham at vælge kernetykkelsen ifølge tabellerne eller med korrektionen. Desuden tages dimensionerne med en lille margen i retning af stigning og vælges derefter fra standardserien.

Ledningerne kan være åbne og skjulte. I den første variant er den lagt ud på overflader, i rør eller i kabelkanaler. Skjult passerer under gipset, i kanaler eller rør inde i strukturerne. Her er driftsbetingelserne strengere, da i lukkede rum uden adgang til luften opvarmes kablet stærkere.

Til forskellige driftsforhold indføres korrektionsfaktorer, som den beregnede langtidsledige strøm skal multipliceres afhængigt af følgende faktorer:

  • enkeltkernekabel i et rør længere end 10 m: I = In x 0,4;
  • Tre enkelkernede kabler i ét rør: I = In x 0,9;
  • en pakning i vand med en beskyttende belægning af typen Kl: I = In x 1,3;
  • Fire-core kabel med ensartet tværsnit: I = In x 0,93.

Med en belastning på 5 kW og en spænding på 220 V bliver strømmen gennem kobbertråd 5 x 1000/220 = 22,7 A. Dets tværsnit vil være 22,7 / 10 = 2,27 mm 2. Denne størrelse vil give en acceptabel strøm for kobberledninger ved opvarmning. Derfor skal du tage en lille margen på 15%. Som følge heraf vil tværsnittet være S = 2,27 + 2,27 x 15/100 = 2,61 mm 2. Nu skal denne størrelse vælges trådens standard tværsnit, som er 3 mm.

Varmeafledning under ledning

Dirigenten kan ikke opvarmes fra strømmen forbi ubestemt tid. Samtidig giver det varme til miljøet, hvis størrelse afhænger af temperaturforskellen mellem dem. På et bestemt tidspunkt indstilles en ligevægtstilstand, og ledertemperaturen indstilles konstant.

Vigtigt! Ved korrekt valgt ledningsføring reduceres varmetabet. Det skal huskes, at for irrationelt forbrug af elektricitet (når ledningerne overophedes) også nødt til at betale. På den ene side opkræves gebyret for den ekstra udgift på måleren, og på den anden side for udskiftning af kablet.

For en typisk lejlighed tænker elektrikerne ikke specielt på hvilke dele af ledningerne der skal vælges. I de fleste tilfælde anvendes følgende:

  • ledningskabel - 4-6 mm 2;
  • stikkontakter - 2,5 mm 2;
  • Hovedbelysningen er 1,5 mm 2.

Et sådant system klarer godt med belastningerne, hvis der ikke er nogen kraftige elektriske apparater, som nogle gange behøver at opretholde en separat strømforsyning.

Fantastisk til at finde den tilladte strøm af en kobbertråd, bordet fra mappen. Det viser også beregningsdataene for brugen af ​​aluminium.

Grundlaget for valg af ledninger er forbrugernes magt. Hvis den samlede effekt i linjerne fra hovedindgangen P = 7,4 kW ved U = 220 V, vil den tilladte strøm for kobberledninger være i overensstemmelse med tabel 34A og tværsnittet - 6 mm 2 (lukket pakning).

Den maksimale tilladte korttidsstrøm for kobbertråde med driftsformer med en cyklusvarighed på op til 10 minutter og driftsperioder mellem dem på ikke mere end 4 minutter reduceres til en lang driftstilstand, hvis tværsnittet ikke overstiger 6 mm 2. Med et tværsnit over 6 mm 2: Iyderligere = In∙ 0,875 / √Тae,

hvor Tae - forholdet mellem varigheden af ​​arbejdstiden og cyklusens varighed.

Strømsvigt under overbelastninger og kortslutninger bestemmes af de tekniske egenskaber ved de anvendte beskyttelsesanordninger. Nedenfor er et diagram over et lille kontrolpanel i lejligheden. Måleren føder til MCA DP MCB med en effekt på 63A, som beskytter ledningerne før maskinerne af individuelle linjer med en kapacitet på 10A, 16A og 20A.

Vigtigt! Tærsklerne for driften af ​​automatiske maskiner skal være mindre end ledningens maksimale tilladte strøm og over belastningsstrømmen. I dette tilfælde vil hver linje være pålideligt beskyttet.

Hvordan vælger du den rigtige indgangstråd til lejligheden?

Værdien af ​​den nominelle strøm på kablet, der kommer ind i lejligheden, afhænger af, hvor mange forbrugere der er tilsluttet. Tabellen viser de nødvendige instrumenter og deres magt.

Den nuværende styrke fra en kendt kraft kan findes fra udtrykket:

I = P ∙ Kog/ (U ∙ cos φ), hvor Kog = 0,75 er samtidighedskoefficienten.

For de fleste elektriske apparater, der er en aktiv belastning, er effektfaktoren cos φ = 1. Ved luminescerende lamper, elektriske støvsugermotorer, vaskemaskiner mv. Er den mindre end 1 og skal tages i betragtning.

Den langvarige strøm for enhederne vist i tabellen vil være I = 41 - 81 A. Værdien er ganske imponerende. Du bør altid tænke omhyggeligt, når du køber et nyt el-apparat, uanset om dets lejlighedsnetværk vil trække det. Ifølge tabellen for åbne ledninger er indgangskablets tværsnit 4-10 mm 2. Her er det stadig nødvendigt at overveje, hvordan lejebelastningen vil påvirke общеобмовую. Det er muligt, at huset kontor ikke tillader at forbinde mange apparater til indgangen af ​​stigrøret hvor gennem fordelerskabe under hver fase og neutrale buskort (kobber eller aluminium). De trækker simpelthen ikke elmåleren, som normalt installeres i skærm på landingen. Hertil kommer, at gebyret for budgetoverskridelser el standarder vil vokse til en imponerende størrelse på grund af stigende koefficienter.

Hvis ledningerne er lavet til et privat hus, så er det her nødvendigt at tage højde for strømmen af ​​den udgående ledning fra hovednetværket. Den almindeligt anvendte aluminiumtråd SIP-4 med et tværsnit på 12 mm 2 er muligvis ikke nok til en stor belastning.

Udvælgelse af ledninger til individuelle kundegrupper

Når du har valgt kablet til at oprette forbindelse til netværket, og det er valgt for at beskytte mod overbelastning og kortslutningsindgang, er det nødvendigt at vælge ledninger til hver forbrugergruppe.

Belastningen er opdelt i belysning og strøm. Den mest magtfulde forbruger i huset er et køkken, hvor el-komfur, vaskemaskine og opvaskemaskine, køleskab, mikrobølgeovn og andre elektriske apparater er installeret.

For hver udgang vælges 2,5 mm 2 ledninger. Ifølge tabellen for skjult ledninger vil han savne 21 A. Forsyningssystemet er normalt radialt - fra forbindelseskassen. Derfor skal ledningerne være 4 mm 2 brede. Hvis stikkene er forbundet med en sløjfe, skal det tages i betragtning, at en sektion på 2,5 mm 2 svarer til en effekt på 4,6 kW. Derfor bør den samlede belastning på dem ikke overstige den. Der er en ulempe: hvis en stikkontakt fejler, kan resten også være uvirksom.

På en kedel, elektrisk komfur, aircondition og andre kraftige belastninger, anbefales det at tilslutte en separat ledning med en automatisk enhed. På badeværelset er der også en separat indgang med automatisk og RCD.

Ledningen lyser med 1,5 mm 2. Nu bruger mange mennesker grundlæggende og ekstra belysning, hvor et større tværsnit kan være påkrævet.

Sådan beregnes trefaset ledningsføring?

Typen af ​​netværk påvirker beregningen af ​​det tilladte kabel tværsnit. Hvis strømforbruget er det samme, vil den tilladte strømbelastning på kerne af kablet til et trefasetværk være mindre end for enfaset.

For at levere et tre-core-kabel ved U = 380 V, anvendes følgende formel:

Effektfaktoren findes i elektriske apparaters egenskaber, eller den er lig med 1, hvis belastningen er aktiv. Den maksimale tilladte strøm for kobberledninger samt aluminium til trefasespændinger er angivet i tabellerne.

For at forhindre overophedning af ledere under langvarig indlæsning er det nødvendigt at beregne tværsnittet af ledere korrekt, hvorpå den tilladte strøm for kobberledninger afhænger. Hvis strømmen af ​​lederen ikke er nok, vil kablet for tidligt svigte.

Beregning af kablet tværsnit for strøm og strøm. Kabel-effekt beregning tabel

Kabels tværsnitsareal er standardiseret i alle lande. Dette gælder for SNG-lande og Europa. Dette dokument er reguleret i vores land ved dokumentet "Regler for installation af elektriske installationer", der kaldes PUE. Beregning af kabletværsnit med strøm vælges ved hjælp af specielle tabeller. Selvfølgelig beregner mange de nødvendige parametre for lederen "for øje", men det er ikke helt korrekt. For hver lejlighed kan denne indikator være anderledes. Dette skyldes antallet af elforbrugere og deres kapacitet. Uden en kompetent beregning kan der opstå mange ubehagelige situationer, dyre reparationer af både ledninger og lejligheder.

For at bestemme kablets tværsnit i form af strøm skal man forstå dets princip og enhed. Det kan sammenlignes, for eksempel med en vand- eller gasledning. Ligesom i disse meddelelser strømmer en strøm gennem lederen. Dens strøm begrænser lederens tværsnit.

Kabelens tværsnit ved hjælp af effektindekset kan udføres ukorrekt i to tilfælde:

  1. Den aktuelle kanal bliver for smal. Dette vil medføre en forøgelse af den aktuelle tæthed og følgelig til overophedning af isoleringen. En sådan tilstand af lederen gennem tiden vil blive kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​svage punkter, hvor lækage er mulig. Denne tilstand af kanalen kan forårsage brand.
  2. For bred strømbærende vene. Dette er selvfølgelig ikke den værste mulighed. Rummelighed i transporten af ​​elstrømmen gør det muligt at anvende lederen mere funktionelt og varigt. Men med stigende tværsnit stiger også prisen på kablet.

Den første mulighed er fare for liv, sundhed og ejendom. Den anden metode er sikker, men materialerne er ret dyre, når du køber.

Beregning af kabletværsnit ved magt er baseret på den velkendte lov udviklet af Om. Han rapporterer, at strømmen, multipliceret med spændingen, vil være lig med strømmen. Spænding i hverdagen anses for konstant. I et enkeltfasetværk er det 220 V. For at bestemme tværsnittet af kablet ifølge strøm og strøm forbliver der kun to variabler.

Dernæst beregnes de nuværende værdier og den forventede belastning. Og størrelsen af ​​kablet med sin effekt kan vælges i henhold til tabellen PUE. Denne figur beregnes for en ledning, der passer til stikkontakter. Traditionelt, for lette linjer, træk et tværsnit på 1,5 mm 2.

det sker dog, at en gruppe er forbundet til beholderen indretninger såsom hårtørrer, mikroovn, elektrisk, og så videre. D. Det er nødvendigt at fordele belastningen og til at beregne det korrekte kabel tværsnit af magt parametre korrelerer diameter og belastning.

Hvis det ikke er muligt at bryde ud af forretningerne, anbefaler mange elektrikere straks at installere et kabel med en kobberkerne op til 6 mm 2.

Beregning af kabletværsnit med effekt, diameter og belastning er ikke tilsvarende begreber. Den første indikator beregnes i mm 2, og den anden - kun i mm. Vælg den strøm og tilladte strøm ved bordet kan være både af kabelafsnittet og af dens diameter.

Hvis kun tværsnitsarealet i mm 2 tages i betragtning i tabellen, og kun kabeldiameteren er tilgængelig, kan den manglende indikator findes ved hjælp af følgende formel:

S = 3,14D 2/4 = 0,785D 2,

Hvis ledningen i sektionen ikke er rund, men rektangulær, beregnes dens tværsnitsareal ved at gange længden med bredden (på samme måde som rektangelets område).

Beregningen af ​​kabletrådets sektion er nemmest at gøre ved at opsummere kapaciteten af ​​alle enheder, der vil blive forbundet til linjen. For at gøre dette skal du udføre en bestemt række handlinger.

For det første er det bestemt, hvilke elektriske apparater der skal bruges i boligen, hvilken af ​​dem sandsynligvis bliver funktionelle på samme tid. Derefter skal du se i de tekniske datablade for hver af disse enheder. Det vil være nødvendigt at beregne summen af ​​kapaciteten hos de elforbrugere, der skal arbejde samtidigt.

Så afrundes indikatoren opnået som følge af beregningerne. Dette sikrer en sikker strømforsyning. Tværsnittet af en ledning eller et kabel beregnes yderligere ved hjælp af TLS-tabellerne.

På samme måde kan du opsummere den nuværende styrke, som er angivet i de tekniske datablade for elektrisk udstyr. Afrunding og søgning efter effektberegningstabellen udføres.

Tabel over strøm, strøm og tværsnit af kobberledninger

PUE foreslås at beregne tværsnittet af kablet i henhold til effekten, idet valget i henhold til tabellen skal baseres på typen af ​​ledermateriale. For kobber har den følgende form.

Ifølge PUE er det i beboelsesejendomme nødvendigt kun at anvende kobberåre til arrangement af ledninger. Strømforsyningen til noget elektrisk udstyr, der refererer til modtagertypenes konstruktionstype, kan tilsluttes lysnettet med aluminium ledere med mindst 2,5 mm2 tværsnit.

Tabel over strøm, strøm og tværsnit af aluminiumskabler

Den specialist vil også kunne gøre de justeringskoefficienter efter typen af ​​tråd, placeringen af ​​omgivelsestemperatur miljø, kablet i jorden, og så videre. G. Kabel power tabeludregningsområdet sektion eller strømledere i forbindelse med plast eller gummi isolering. Disse omfatter sådanne almindelige mærker som BNP, PVS, PPV, bane, AVVG, VVG, APPV osv. Ikke-isolerede eller papirtrimte kabler skal beregnes i overensstemmelse med den relevante tabel.

Beregning af kabletværsnit med magt skal simpelthen bruges til at bestemme dens længde. Disse data er vigtige, når du opretter lange udvidelser. De opnåede nøjagtige værdier skal øges med 10-15 cm. Denne margen er nødvendig til kommutering ved lodning, svejsning eller krympning.

Under konstruktion beregnes kabelens tværsnit i henhold til effekt- og længdeindikatorerne på konstruktionsstadiet af de elektriske ledninger. Dette er meget vigtigt, især for de meddelelser, der vil blive udsat for betydelige eller ekstra belastninger.

I hjemmet beregnes længden af ​​ledningen med følgende formel:

Kabelens tværsnit skal først findes i bordet. Formlen vil hjælpe med at bestemme den korrekte længde af ledningen.

Den aktuelle intensitet varierer i området 6-10 A, som blev afledt eksperimentelt. Denne værdi beregnes for en strøm, der strømmer gennem 1 mm 2 af kobberkerne. Denne erklæring betyder, at beregningen af ​​den effekt og strøm kabelsektion bygger på kobberkabel med tværsnit på 1 mm2, i hvilke der ingen overophedning og fusionere strøm kan flyde fra 6 til 10 A at sende sin husholdningsapparater.

Ifølge koden PUE er der for hver ledning givet en reserve på 40% for en sikker overophedning af skallen. Hvis værdien på 6 A karakteriserer arbejdet i den præsenterede leder er et uendeligt langt sigt uden tidsgrænser, så er indikatoren på 10 A egnet til kortvarig strømning langs venen.

Hvis en strøm på 12 A strømmer gennem en kobberleder på 1 mm 2, vil den blive trængt i en sådan vene. Dette vil øge den aktuelle tæthed. Æven begynder at varme op og vil smelte isoleringen.

Derfor er sådanne beregninger obligatoriske ved valg af kabelafsnittet for hver type ledninger.

Når man er bekendt med de metoder, der gør det muligt at beregne tværsnittet af kablet med hensyn til strøm og strøm, er det muligt at lægge eller reparere gamle ledninger, som vil vare lang tid, og vil være helt sikre for folk, der bor i huset. En masse temmelig enkle, men effektive måder hjælper dig med at bestemme den nødvendige størrelse af tværsnittet for elnettet.

Hvordan vælger du et kabelafsnit

Når der stilles elektriske ledninger påkrævet, skal kablet med kerner af hvilket afsnit du skal bygge. Valg af kabelsektionen kan ske enten ved strømforbrug eller ved strømforbruget. Vær også opmærksom på længden af ​​kablet og metoden til lægning.

Vi vælger kabelets tværsnit med hensyn til strøm

Trådstørrelsen kan vælges alt efter effekten af ​​de enheder, der skal tilsluttes. Disse enheder kaldes belastning, og metoden kan også kaldes "ved belastning". Kernen i det ændrer sig ikke herfra.

Valg af kabelsektion afhænger af strøm og strøm

I begyndelsen skal du finde i forbrugsdata for husholdningsapparater strømforbruget og skrive det ud på et stykke papir. Hvis det er nemmere, kan du se på pladerne - metalplader eller klistermærker, der er fastgjort på maskinens og maskinens krop. Der er grundlæggende oplysninger, og oftest er der strøm. Identificer det som det nemmeste at måle. Hvis produktet er produceret i Rusland, Hviderusland, Ukraine koster typisk betegnelse W eller kW, om udstyr fra Europa, Asien eller Amerika bør normalt engelske betegnelse watt - W, og strømforbruget (det er nødvendigt), forkortet «TOT» eller TOT MAX.

Et eksempel på en ratingplade med grundlæggende tekniske oplysninger. Noget lignende er på enhver teknik

Hvis denne kilde ikke er tilgængelig (information fast, for eksempel, eller du bare planlægger at købe udstyr, men har endnu ikke besluttet af model), kan du tage de gennemsnitlige data. For nemheds skyld er de tabuleret.

Tabel over strømforbrug af forskellige elektriske apparater

Find den teknik, du planlægger at sætte, skriv strømmen ud. Det er nogle gange givet med et bredt spredning, så det er undertiden svært at forstå, hvilken figur man skal tage. I dette tilfælde er det bedre at tage maksimum. Som følge heraf vil du ved beregningen have en lidt overvurderet effekt af udstyret, og du skal bruge et kabel med større tværsnit. Men for at beregne kablet tværsnit er det godt. Kun kabler med mindre tværsnit brænder end nødvendigt. Stier med et stort tværsnit arbejder i lang tid, da de varme mindre.

For at vælge trådens tværsnit ved belastning skal du tilføje strømmen til de enheder, der skal tilsluttes denne leder. Det er vigtigt, at alle kapaciteter udtrykkes i samme måleenheder - enten i watt (W) eller i kilowatt (kW). Hvis der er forskellige værdier, bringer vi dem til et enkelt resultat. Til oversættelse multipliceres kilowattene med 1000, og der opnås watt. For eksempel oversætter vi til watt 1,5 kW. Dette vil være 1,5 kW * 1000 = 1500 watt.

Om nødvendigt kan du vende omregningen - watt konverteret til kilowatt. For denne figur i watt divideres med 1000, får vi kW. For eksempel 500 W / 1000 = 0,5 kW.

Derefter begynder valget af kabelafsnittet. Det er meget enkelt - vi bruger bordet.

For at finde det ønskede tværsnit af kablet i den tilsvarende kolonne - 220 V eller 380 V - finder vi en figur, der er lig med eller lidt højere end den tidligere beregnede effekt. Kolonnen er valgt ud fra antallet af faser i dit netværk. Enfaset - 220 V, trefaset 380 V.

I den fundne linje skal du se værdien i den første kolonne. Dette vil være det krævede tværsnit af kablet for den givne belastning (apparatets strømforbrug). Et kabel med vener i dette tværsnit skal søges.

Lidt om, hvorvidt kobbertråd er brugt eller aluminium. I de fleste tilfælde skal du bruge kabler med kobberledninger, når du lægger ledninger i et hus eller en lejlighed. Sådanne kabler er dyrere end aluminium, men de er mere fleksible, har et mindre tværsnit, de er lettere at arbejde med. Men kobberkabler med stort tværsnit er ikke mere fleksible end aluminium. Og ved høje belastninger - på at komme ind i huset, i en lejlighed med en stor planlagt effekt (10 kW eller mere) hensigtsmæssigt at anvende kabler med aluminium ledere - kan du spare lidt.

Sådan beregnes tværsnittet af et aktuelt kabel

Du kan vælge kabelens tværsnit med strøm. I dette tilfælde udfører vi det samme arbejde - vi indsamler data på den tilsluttede belastning, men vi søger det maksimale strømforbrug i egenskaberne. Når vi har samlet alle værdierne, opsummerer vi dem. Så bruger vi det samme bord. Vi leder kun efter den nærmeste større værdi i kolonnen underskrevet af Tok. I samme linje ser vi på trådtværsnittet.

For eksempel skal du tilslutte en kogeplade med et spidsstrømforbrug på 16 A. Vi lægger et kobberkabel, så se i den tilsvarende kolonne - den tredje til venstre. Da der ikke er nogen værdi nøjagtigt 16 A, se linie 19 A - dette er den nærmeste større. Egnet tværsnit 2,0 mm 2. Dette er den minimale værdi af kabletværsnit for denne sag.

Ved tilslutning af kraftige husholdningsapparater fra skærmen skal du trække en separat strømledning. I dette tilfælde er valg af kabelafsnit noget enklere - kun en strøm eller nuværende værdi er påkrævet

Vær opmærksom på at linjen med en lidt mindre værdi ikke kan. I dette tilfælde vil lederen under maksimal belastning være meget varm, hvilket kan føre til isolationssmeltning. Hvad kunne være yderligere? Den automatiske afbryder kan fungere, hvis den er installeret. Dette er den mest gunstige løsning. Husholdningsapparater kan mislykkes, eller ild kan starte. Vælg derfor altid kabletværsnittet for en større værdi. I dette tilfælde vil det være muligt senere at installere udstyret endda lidt mere i strøm eller strømforbrug uden at genskabe ledningerne.

Kabelberegning for effekt og længde

Hvis strømledningen er lang - flere tiere eller endda hundredvis af meter - udover belastningen eller den aktuelle forbrug, er det nødvendigt at tage højde for tabene i selve kablet. Normalt store afstande af kraftledninger, når de kommer ind i el fra en post til huset. Selvom alle data skal angives i projektet, kan du genforsikres og kontrolleres. For at gøre dette skal du kende den tildelte effekt pr. Hus og afstanden fra søjlen til huset. Længere på bordet er det muligt at vælge et tværsnit af en ledning under hensyntagen til tab i længden.

Tabel til bestemmelse af kabel tværsnit med effekt og længde

Generelt er det bedre at altid tage en vis margen over trådtværsnittet, når der lægges elektriske ledninger. For det første med en større tværsnit vil lederen blive opvarmet mindre og dermed isoleringen. For det andet er der i vores liv flere og flere enheder, der arbejder fra elektricitet. Og ingen kan garantere, at du i nogle år ikke behøver at sætte et par nye enheder ud over de gamle. Hvis bestanden eksisterer, kan du bare tænde den. Hvis det ikke er tilfældet, skal du være klogere - skift ledningerne igen (igen) eller sørg for, at kraftige elektriske apparater ikke tændes samtidig.

Åben og lukket kabling

Som vi alle ved, når strømmen passerer gennem lederen, bliver det varmere. Jo mere strøm, jo ​​mere varme frigives. Men når en og samme strøm passerer gennem ledere med forskellige tværsnit, varierer mængden af ​​varme, der er mindre: jo mindre tværsnit er, jo mere varme frigives.

I den henseende kan det med åbne ledninger af ledere være mindre - det afkøles hurtigere, da varme overføres til luften. Samtidig afkøles lederen hurtigere, isolationen forringes ikke. Når pakningen er lukket, er situationen værre - varmen fjernes langsommere. Derfor, for en lukket pakning - i kabelkanalerne, rør, i væggen - anbefales det at tage et kabel med større tværsnit.

Valget af kabelsektionen under hensyntagen til dens pakning kan også udføres ved hjælp af bordet. Princippet blev beskrevet før, ingenting ændres. En enkelt faktor tages simpelthen i betragtning.

Udvælgelse af kabel tværsnit afhængig af effekt og type pakning

Og endelig, et par praktiske tips. Gå til markedet for et kabel, bring calipers med dig. Alt for ofte falder det angivne tværsnit ikke sammen med virkeligheden. Forskellen kan være 30-40%, og det er meget. End det truer dig? Burnout ledninger med alle de følgevirkninger. Derfor er det bedre at tjekke direkte på stedet, hvorvidt dette kabel har det krævede tværsnit af kernen (diameter og tilsvarende tværsnit af kablet er i tabellen ovenfor). Og mere om definitionen af ​​en sektion Kabel med diameter kan læses her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

44 − 42 =