30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Tv-antenner med egne hænder

Vi laver en tv-antenne med egne hænder

På trods af det enorme antal tv-antenner på forbrugermarkedet, som man nemt kan købe hos ethvert elektronikforretning, går interessen for at lave en antenne til et fjernsyn med egne hænder ikke væk. Denne interesse kan forklares ved modviljen til at bruge penge på at købe en antenne, være væk fra afsætningsmulighederne (hvis du er i outbacken eller på dacha) eller manglen på den købte.

Antenner til en tv-modtager kan opdeles i flere typer.

 1. All-rounder antenne - Designet er let at fremstille, det kan laves af enkle materialer. Det er ret godt at fange et digitalt signal uden for byen, hvor der ikke er meget indblanding. Når den er placeret i nærheden af ​​broadcasttårnet, kan den modtage analog tv.
 2. Logoperiodic band antenne er også let at fremstille. Har en ideel sammenhæng med feederen for alle områder uden at ændre parametrene i den. Da dette design har gennemsnitlige tekniske parametre, kan den bruges på dacha eller som en indendørs antenne i byen.
 3. Decimeter antenne. Ofte bruges en forenklet Z-antenne modifikation, fungerer godt, uanset signal modtagelsesforhold.

Hvis der er flere tv-apparater i dit hus, skal du vide, hvordan du tilslutter 2-3 tv-apparater til en antenne.

Altbølge-tv-signalfælder kaldes også frekvensafhængige (CTA). Deres konstruktioner kan være forskellige.

Figuren viser en all-wave antenne lavet af to metalplader trekantet form og to træplader, hvor en kobbertråd i form af en ventilator er strakt.

Kobberledning kan tage nogen diameter, det er ligegyldigt. Trådens ender fastgøres i en afstand på 20 til 30 mm mellem hinanden. Plader med svejset sammen andre ender af ledningen skal være placeret i en afstand af 10 mm fra hinanden.

Metalpladen kan erstattes af et firkantet stykke glastekstolit, som har kobberfolie på den ene side.

Da designet af den hjemmelavede antenne har en firkantet form, er dens højde lig med bredden, og vinklen mellem dåserne er 90 grader. Point of zero potential figuren er markeret med gule Loddetråd på dette sted flettet kabel er ikke påkrævet - det vil være nok stramt bindende.

Modtageren af ​​et fjernsynssignal monteret på denne måde i form af to kronblade er i stand til at modtage både alle decimeterkanaler og målerne. Desuden er han god til at fange signalet i alle retninger. Men hvis du installerer PST i området med dårlig modtagelse af signalet fra TV-tårnet, vil det kun fungere normalt med forstærker Du kan anvende andre metoder til at forstærke et dårligt signal.

Tv-antenner kan laves i form af en sommerfugl. For at producere denne meget kraftige antenne skal du lave et bord eller krydsfiner med dimensioner på 550 x 70 x 5 mm, ledning med en kobberkerne 4 mm og henholdsvis kabel PK75.

Følg derefter disse trin.

 1. Markér krydsfinerpladsen til huller og bor dem. Dimensionerne i figuren er i tommer. Den følgende figur viser konverteringstabellen for tommer i mm.

 • Giv stykkerne V-formede. Der skal udvises en afstand på 7,5 cm mellem trådens ender. Det er den optimale at modtage et klart signal.

 • Derefter skal du købe en stik for at tilslutte stikket til det.

 • Kablet bør loddes i kontakt med spolen, som i figuren.

 • Lav 2 ledninger af ledning af den nødvendige længde for at forbinde "antennerne" med stikket.

 • Skru fat i stikket på tavlen og tilslut alle elementer.

 • Det er det - du lavede en antenne til tv'et med dine egne hænder.

  For at producere en sådan original TNA er der brug for 2 dåser (0,5 l eller 0,75) øl eller anden drik. Men før du laver en fjernsynsantenne, skal du overveje nogle materielle krav. Det anbefales derfor at købe et højkvalitets tv-kabel med en modstand på 1 meter 75 Ohm. Hvordan vælger du det rigtige kabel? Vær opmærksom på, at den centrale kerne var stærk, og fletningen var dobbelt og kontinuerlig.

  Glem ikke, jo længere kablet er, desto stærkere er dæmpningen af ​​signalet, hvilket er særligt vigtigt for at modtage målebølger i modsætning til DMV, for hvilket ledningens længde også betyder noget, men ikke så meget.

  Det vil også være nødvendigt at forberede en konventionel træ trembler, et par skruer, tape eller tape og, hvis der er en sådan mulighed - et loddejern med tin.

  1. For at lave en selvfremstillet antenne skal du først forberede kablet. For at gøre dette måler man fra sin ende 10 cm og laver et snit. Derefter rengøres isoleringen af ​​et lille område for at komme til isoleringsskærmen, som skal snoet i en tur.

 • Derefter, i den samme ende af ledningen, rengør den interne kobberkerne fra isoleringen.

 • I den anden ende af kablet er der tilsluttet en fælles stik, som vil blive tilsluttet tv'et.

 • Det næste skridt er at fastgøre kontakterne til bankerne. Til en bank ved hjælp af en skrue vedhæfter vi en snoet skærm, og til den anden - en kobberkerne af kablet.

 • Efter tilslutning af ledningerne til signalmodtageren er det nødvendigt at være fastgjort på noget. Du kan bruge den sædvanlige træbjælke, moppe og ting. I dette tilfælde er det brugt trempel (det er let at hænge det på det rigtige sted). For at fiksere dåserne anvendes tape eller tape. Ved fastgørelse af beholdere er det vigtigt at observere en regel: de skal placeret på den samme akse (på en linje), ellers vil modtagelse af et signal være underordnet. Afstanden mellem bankerne anbefales at lave 75 mm, men du kan eksperimentere. Det er bedre at arrangere denne struktur ved vinduet.

 • En antenne fra øl dåser kan tage både et decimeter bølgebånd og en meter.

  For klarhed i hele processen kan du se videoen.

  Logoperiodic antenne (LPA) kan bruges til at modtage radiobølger både meter og decimeter rækkevidde. Til fremstilling af en sådan signalmodtager kan et aluminiumrør med en diameter på 10 mm og metalstænger (stifter) anvendes som stativ, som kan købes i en butik, hvor fastgørelsesanordninger sælges. Ideelt set er det bedre at bruge glatte rør eller stænger i stedet for gevindstænger. Som basis anvendes en plast U-formet kasse.

  Så gør du følgende.

  1. Røret skal være fladt på den ene side for tilslutning til enhver understøtning. Til den anden side fastgør du bunden af ​​plastik.

 • Brug skemaet nedenfor til at lave stænger og bor huller i kassen i den ønskede afstand fra hinanden.

 • Så kan du samle hele strukturen. Sæt stangen i kurven og stram møtrikken på den ene side. På indersiden af ​​stangen skal du bære en terminal (den er lavet af kobbertråd, i form af en ring med en hale til efterfølgende lodning) og dreje den anden møtrik.

 • Efter installation af stængerne i kassen skal de være tilsluttet (sammenføjes). Loddemetoden er vist i figuren. Grøn i figuren viser beslaget (jumper), der forbinder de sidste elementer. På højre loddetrådskabel går du til fjernsynet.

 • Når lodningen er færdig, kan fremstillingen af ​​enheden betragtes som komplet, og du kan begynde at teste din oprettelse.

  Hjemmelavede decimetre signalfangere kan være af forskellige former og designs, fra den enkleste til fremstilling til mere komplekse enheder.

  Det enkleste design til at modtage en DMV kan laves på kort tid med egne hænder fra improviserede materialer. Alt du behøver er et koaksialkabel og et stykke krydsfiner af passende størrelse.

  Nu skal du indsamle alt dette:

  • Forbered et stykke koaksialkabel (РК75) med en længde på 530 mm (en ring vil blive lavet af den);
  • Skær også et andet stykke kabel 175 mm lang - det vil være en loop;
  • lav en ring (1), loddemateriale til det en sløjfe (2) og et kabel (3), der forbinder tv'et;
  • fastgør det hele på krydsfinerarket og send den modtagne modtager af tv-signalet mod tv-tårnet.

  Hvis dit tv-apparat ikke fanger signalet med en sådan antenne, skal du prøve at lave en mere kompleks enhed.

  DMV-båndets hjemmeantenne kan fremstilles af ledningen i form af et tal med egne hænder. For at gøre en sådan modtager kan du bruge en kobber- eller aluminiumskabel med en diameter på 3 til 5 mm og kabel PK75. I fremstillingsprocessen skal du også bruge limpistolen.

  1. Ved hjælp af nippers skal du klippe 2 stk. 56 cm tråd.
  2. I enderne af hvert segment skal du lave en løkke, som skal gå 1 cm.
  3. Bøj trådens kvadrater og forbind luserne. Lod kablet til kvadraterne, som vist på figuren. En central kerne er loddet til en firkant, fletningen til den anden. Afstanden mellem elementerne skal være 2 cm. Hele strukturen kan fastgøres i et låg under en 20 liter vandflaske, der limer bugten.

  En sådan modtager kan være placeret hvor som helst i området, og det kræver ikke en forstærker. Medmindre forstærkeren kan være nødvendig, hvis enheden er ekstern, og længden af ​​kablet vil være signifikant. I dette tilfælde skal du installere det for at kompensere for signalet.

  Tv-antenner kan fremstilles med egne hænder fra et konventionelt metal-plastrør. I dette tilfælde vil vi få en enhed til modtagelse af dmv med et muligt interval fra 480 MHz til 1000 MHz. I denne "model" anvendes et rør med en diameter på 16 mm og et kabel på 5,5 m. Ringen kræver 55 cm rør og på racket - 14 cm, hvilket svarer til en fjerdedel af bølgelængden. Dette tjener til bedre at tilpasse sig kabelens ydre fletning og reducerer det højfrekvente strømme.

  Kablet udløb i denne konstruktion er lavet gennem et hul i røret. Kabelens fletning skal fastgøres med en klemme til den afskårne del af røret. Kabelens centrale kerne er fastgjort til ringen (du kan bruge en skrue med en skive og møtrik). Denne selvfremstillede fungerer som en rumantenn i lejligheder med armeret betonvægge, som dårligt savner tv-bølgen. Takket være det aflange kabel kan det tages ud på en balkon eller sætte på en vindueskarm - modtagerkvaliteten vil kun blive bedre.

  En anden konstruktion af antennen dmv er samlet i form af en ramme. Det vil blive gjort fra af aluminiumplader (Bands).

  1. Først skal du samle en ramme af aluminiumstrimler. De er vedhæftet lapping, ved hjælp af bolte og møtrikker. Fastgørelsespunkter til korrosionsforebyggelse anbefales at blive malet over med maling.
  2. Kablet bør loddes i punkt A og B, som vist på figuren.

 • Dernæst er firkanten således monteret fastgjort til masten, som allerede er fastgjort reflektor (reflektor). Som reflektor kan du bruge en reflektor fra en gammel polsk antenne eller anvende et maske til gips.
 • For bedre modtagelse på masten skal du installere forstærkeren og tilslutte et koaksialkabel til det (henholdsvis tilslut rammen til forstærkeren).
 • På den måde vil de antenner, der er lavet af dig selv, hjælpe dig med at spare penge på deres køb, og i nogle tilfælde komme ud af situationen, når der er et fjernsyn, men den almindelige antenne er ude af orden, eller der er slet ingen. Desuden er kvaliteten af ​​modtagelse af hjemmelavede produkter ikke værre end fabrikens modparter. Hvis du ikke selv ønsker at lave en enhed, skal du bruge oplysninger om hvilken antenne der er bedre at købe i butikken.

  Vurdering af de bedste tv i 2017, fordele og ulemper ved optimale modeller. Sammenligning af priser, beskrivelse af funktioner og tekniske egenskaber ved tv'er af forskellige mærker.

  Sådan laver du en antenne til dit tv selv

  På trods af den hurtige udvikling af internettet er fjernsyn fortsat den vigtigste kilde til information for størstedelen af ​​befolkningen. Men for at dit tv skal have et godt billede, har du brug for en god antenne. Det er ikke nødvendigt at købe en tv-antenne i butikken, fordi du kan gøre det selv og spare en anstændig sum penge.

  Hvordan man laver antenner af høj kvalitet til forskellige udsendelsesområder og hvilke materialer der skal bruges på samme tid, kan du lære ved at læse vores artikel.

  Der er mange typer og former for tv-antenner, herunder er de vigtigste:

  • Antenner til modtagelse af en "bølge kanal".

 • Antenner, der modtager en "rejsebølge".

 • Logoperiodiske antenner. Antennegitter
 • Antennegitter.
 • Antenner til digital tv-modtagelse

  Hele verden, herunder vores land, skiftede fra analog til digital udsendelse. Derfor skal du lave en antenne med egne hænder eller købe den i en butik, og du skal vide, hvilken antenne der er bedst til at modtage et DVB-T2-format:

  • Rumantenne - egnet til at modtage et signal i DVB-T2-format kun op til 10 kilometer fra repeateren. I princippet er signalet i stand til at modtage lige så almindelig ledningsledning indført i tv-antennekontakten på tv'et og rettet til den ønskede retning, men for et mere stabilt og stabilt signal er det bedre at bruge indendørsantenne.

 • En antenne af typen "Crow" kan modtage et digitalt signal i en afstand på op til 30 kilometer. Denne type antenne er installeret udenfor hjemmet og kræver ikke et klart fokus på repeateren. Men i tilfælde hvor afstanden fra signalkilden er mere end 30 kilometer eller der er støjgeneratorer i nærheden, er det ønskeligt at lede antennen til tv-tårnet.

 • En antennetype DIPOL 19 / 21-69 - modtager et signal i en afstand på op til 50 kilometer. Kræver installation på en bakke 8-10 meter og en klar retning til signalets kilde. I forbindelse med forstærkeren kan den modtage et digitalt signal i en afstand på op til 80-100 kilometer. De fremragende egenskaber ved denne antenne gør det til en af ​​de bedste muligheder for at modtage et signal i DVB-T2-format på fjern afstand fra repeateren.
 • Hvis du bor ikke langt fra tv-tårnet, kan du nemt gøre den enkleste antenne til at modtage et signal i DVB-T2-format selv:

  1. Mål fra stikket 15 centimeter af antennekablet.
  2. Fjern fra kanten 13 centimeter ydre isolering og fletning, lad kun kobberstangen gå.
  3. Når du kontrollerer billedet af tv'et, skal stangen være i den ønskede retning.

  Alle antenner er klar! Det skal bemærkes, at en sådan primitiv antenne ikke er i stand til at tilvejebringe et kvalitativt og stabilt signal på fjern afstand fra tv-tårnet og på steder med forstyrrelser.

  Lad os se på nogle få muligheder for tv-antenner, som du kan gøre selv, fra improviserede materialer:

  En antenne fra øl dåser kan laves bogstaveligt om en halv time, fra midlerne ved hånden. Selvfølgelig vil en sådan antenne ikke give et superstabilt signal, men til midlertidig brug i en dacha eller i en lejet lejlighed vil det gøre.

  Antenne fra øl dåser

  For at lave en antenne skal du bruge:

  • To aluminium dåser lavet af en øl eller anden drik.
  • Måler fem tv-kabler.
  • Plug.
  • To skruer.
  • En træ- eller plastikbase, hvorpå bankerne bliver løst (mange bruger en træhænger eller en mopp).
  • Kniv, tang, skruetrækker, isolerende tape.

  Når du har kontrolleret, at alle ovenstående elementer er tilgængelige, skal du udføre følgende handlinger:

  1. Strip den ene ende af kablet og tilslut stikket til det.
  2. Tag den anden ende af kablet og fjern isoleringen med en længde på 10 centimeter.
  3. Unbond fletningen og drej den i en ledning.
  4. Fjern det plastisolerende lag af kablet med en afstand på en centimeter.
  5. Tag krukkerne og drej skruerne i midten af ​​bunden eller dækslet.
  6. Fastgør stangen til en bank, og kablet flettet til det andet, skru dem på skruerne.
  7. Fastgør dåserne til bunden med elektrisk tape.
  8. Fastgør kablet til bunden.
  9. Sæt stikket i tv'et.
  10. Flyt rundt i lokalet bestemmes placeringen af ​​den bedste signalmodtagelse og fastgør antennen der.

  Der er andre variationer af denne antenne med fire eller endog otte banker, men der er ingen tilsyneladende effekt på antallet af dåser på signalkvalitet.

  Sådan laver du en antenne fra øl dåser kan du også lære af videoen:

  Zigzag antenne af Kharchenko

  Navnet blev givet til antennen i 1961 ved navnet på sin opfinder Kharchenko KP, som foreslog at bruge en zigzag-antenne til at modtage telecasts. Denne antenne er meget velegnet til at modtage et digitalt signal.

  Antenne Kharchenko

  For at lave en zigzag-antenne skal du bruge:

  • Kobberledning med en diameter på 3-5 mm.
  • Tv-kabel er 3-5 meter.
  • Lodde.
  • Loddejern.
  • Plug.
  • Isoleringstape.
  • Et stykke plast eller krydsfiner til bunden.
  • Bolte af fastgørelseselementer.

  Først skal du lave en antenne ramme. For at gøre dette skal du tage ledningen og afskære et stykke 109 centimeter. Dernæst bøj tråden på en sådan måde, at vi har en ramme af to parallelle rhombusser, hver side af diamanten skal være 13,5 centimeter, fra den resterende centimeter lav en loop til fastgørelse af tråden. Ved hjælp af loddejern og lodde skal du slutte enderne af ledningen og lukke rammen.

  Tag kablet og skræl dets ende, så du har evnen til at lodde stangen og kabelskærmen til rammen. Derefter loddes stangen og kabelskærmen i midten af ​​rammen. Vær opmærksom på, at skærmen og stangen ikke bør røre ved.

  Placer rammen på bunden. Afstanden mellem rammens hjørner ved forbindelsen med kablet skal være to centimeter. Størrelsen af ​​basen er omkring 10 med 10 centimeter.

  Strip den anden ende af kablet og installer stikket.

  Monter om nødvendigt antennens bund på stativet, for yderligere installation på taget.

  Mere detaljerede instruktioner om fremstilling af antennen Kharchenko, du kan se i videoen:

  Antenne fra koaksialkabel

  For at lave en antenne har du brug for et 75-ohm koaksialkabel af en standard stik. For at beregne den nødvendige kabellængde for antennen, skal du vide frekvensen af ​​digital udsendelse og opdele den i megahertz med 7.500 og afrunde det modtagne beløb.

  Antenne fra kabel

  Efter at have modtaget kabellængden skal du gøre følgende:

  1. Strip kablet fra den ene side og sæt det ind i antennekontakten.
  2. Forlad to centimeter fra kanten af ​​stikket og lav et mærke, hvorfra du måler længden af ​​antennen.
  3. Efter måling af den ønskede længde, bid af overskydende tænger.
  4. På markets område skal du fjerne isoleringen og fletningen af ​​kablet, og lad kun den indre isolering være.
  5. Bøj den rensede del i en vinkel på 90 grader.
  6. Indstil TV'et med den nye antenne.

  Visuelt rette de oplysninger, du kan, ved at se videoen:

  Det skal straks fastsættes, at for at modtage et satellitsignal skal du have en tuner og et specielt præfiks. Hvis du ikke har dette udstyr, er det derfor ikke muligt at oprette en parabol med egne hænder, da du selv kun kan producere en parabolisk reflektor:

  • En parabola lavet af plexiglas er lavet ved opvarmning. Pleksiglas er anbragt på et emne, der gentager formen af ​​en parabolisk reflektor og placeres i et kammer med høj temperatur. Efter blødgøring af plexiglas, det tager form af et gris. Efter afkøling af plexiglas trækkes den ud af formen og indsættes med folie. Minus sådan produktion af en selvfremstillet parabola er, at omkostningerne ved fremstilling er større end markedsværdien af ​​fabriksreflektoren.
  • Reflektor lavet af metalplade - lavet af galvaniseret jernplader, der måler en meter pr. Meter. Bladet har en rund form, og udskæringerne er lavet fra kanten til midten i form af kronbladene. Derefter anbringes arket på refleksens buede skabelon, og "kronbladene" fastgøres ved pletsvejsning eller nitter.
  • Gitterreflektoren er lavet af en ramme og et net. Opret først en skabelon, hvis parametre beregnes med formlen. Mønstre producerer radiale paraboler lavet af kobbertråd. Trådens tværsnit vælges ud fra antennens diameter. For en antenne med en diameter på 1,5 meter skal du f.eks. Tage en diameter på 4-5 mm. Det er også nødvendigt at lave cirkelbælter. Bælternes diameter varierer i trin på 10-30 cm. Efter at have rammen er den dækket af fint kobbernet.

  Alle ovennævnte metoder kan kun betragtes som alvorlige fra sportsinteressen, da fremstillingen af ​​en parabolreflektor i en manuel proces er processen meget tidskrævende og dyr. Derudover er det meget svært at lave nøjagtige beregninger af satellitantenneparametre derhjemme. Derfor råder vi dig til ikke at være original og købe en parabol i sin helhed.

  Hvis der på det sted, hvor du lever et svagt tv-signal og en normal antenne, ikke kan give et godt billede på dit tv, kan en antenneforstærker hjælpe i denne situation. Du kan gøre det selv, hvis du ved lidt om elektronik og ved, hvordan du lodde.

  Forstærkere skal installeres så tæt som muligt på antennen. Det er bedre at køre antennforstærkeren over koaksialkablet gennem afkoblingen.

  Afkobling strømkreds

  Afkoblingen er installeret nederst på tv'et, og adapteren er drevet af 12 volt. To-trinsforstærkere forbruger en strøm på ikke mere end 50 milliamperper, derfor bør strømforsyningen ikke overstige 10 watt.

  Alle forbindelser af antennforstærkeren på masten skal laves ved lodning, da installationen af ​​mekaniske forbindelser vil føre til korrosion og brud, med yderligere udnyttelse i et aggressivt miljø.

  Der er tilfælde, hvor det er nødvendigt at modtage og forstærke et svagt signal i nærvær af kraftige signaler fra andre kilder. I dette tilfælde indtaster svage og stærke signaler forstærkerindgangen samtidig. Dette fører til blokering af forstærkerens funktion eller overførsel til en ikke-lineær tilstand, der blander begge signaler, hvilket udtrykkes ved indførelsen af ​​et billede fra en kanal til en anden. Korrigere situationen vil bidrage til at reducere forstærkerens forsyningsspænding.

  Bemærk, at decimeterforstærkere er meget stærkt påvirket af signaler i måleområdet. For at afbøde effekten af ​​målesignaler er et højpasfilter placeret foran DMV-forstærkeren, som blokerer målerbølger og sender signaler kun af decimeterområdet.

  Nedenfor er et diagram over antennforstærkeren på måleområdet:

   Ordningen for antennforstærkeren på måleområdet
  • Gevinsten er 25 dB. ved en spænding på 12,6 volt.
  • Det aktuelle forbrug er ikke mere end 20 milliamperes.
  • Modparallel forbindelse af dioder D1 og D2 beskytter transistoren mod svigt, når lynnedslag rammer.
  • Kaskaderne har en fælles emitter.
  • Kondensator C6 giver korrektion af forstærkers konstante egenskaber i højfrekvensområdet.
  • For at stabilisere transistorfunktionen dækkes forstærkeren af ​​negativ tilbagekobling fra emitteren af ​​den anden transistor til bunden af ​​den første.
  • For at undgå selvstimulering af forstærkeren anvendes et afkoblingsfilter R4 C1.

  Vi foreslår også at gøre bekendt med kredsløbet af decimeterforstærkeren:

   Decimeter forstærker kredsløb
  • Antennforstærker af decimeterområdet 470-790 MHz.
  • Gevinsten er 30 dB. ved en spænding på 12 volt.
  • Det aktuelle forbrug er 12 milliamperes.
  • Kaskaderne har en fælles emitter- og mikrobølgetransistor med et lavt niveau af indre støj.
  • Resistorerne R1 og R3 tilvejebringer temperaturkompensation af transistorfunktionen.
  • Forstærkeren drives af et koaksialkabel.

  Med princippet om antennforstærkeren kan du se i videoen:

  Vi håber, at vores artikel om tv-antenner viste sig at være nyttig for dig!

  Kredsløbet af lydens enkleste forstærker. Sådan laver du din egen forstærker til højttalere, hovedtelefoner, computer, subwoofer.

  Sådan laver du en stjerneklar himmel i loftet med dine egne hænder. Foto af loftet med stjernerne i børnenes værelse og soveværelset.

  Sådan loddes polypropylenrør og fittings. Nødvendige værktøjer til arbejde og instruktioner om, hvordan man laver en hjemmelavet svejsemaskine til polypropylen.

  RemBoo »Elektriske apparater» Sådan laver du en antenne til dit tv selv

  Vejledningen til fremstilling af fjernsynsantenne til at give af egne hænder

  Ved at udstyre villaområdet forsøger vi at gøre det så behageligt som muligt for rekreation. Og det betyder, at det over tid er overvækst med faciliteter, som vi er så vant til i hverdagen - vandforsyning, opvarmning og selvfølgelig elektricitet. Og der, hvor der er den sidste, vil fjernsyn eller tv-apparater nødvendigvis fremstå. Men hvordan spørger du om at bruge det på dacha, hvis køb af en antenne, som forresten slet ikke er billig, ikke er fastsat i det personlige budget? Ja, det er meget enkelt! Et par grundlæggende elementer i radioelektronik, et par stykker jern og et minimalt loddekit, og nu ordentligt chartret i haven, er du placeret på haveterrassen for at se blokken af ​​aftennyheder.

  Radioelektronik og tv: kun om komplekset

  Det vigtigste for enhver antenne er dens evne til at interagere med en signaludsendelse på luften.

  I øjeblikket udføres tv-udsendelse i et enkelt område - decimeter og tv-sendere dækker næsten hele det mere eller mindre befolket område. Dette gør det muligt at "fange" tv-signalet hvor som helst.

  Fabrikant decimeter antenne

  Men for dette skal du tage højde for nogle få simple nuancer:

  1. Faktorens retnings- og beskyttelsesfunktioner har ikke en bestemmende værdi i modsætning til egen forstærkning. Det betyder, at antennen, der ser på luftbrønden, og som ikke kun tager en lille del af området, vil give noget forbehold af signalstyrke. Tv antenne direktiv
  2. Antennens elektriske parametre skal bevares på en naturlig måde og ikke føre til en acceptabel måde at konstruere tweaks på. En simpel tv-antenne med en vibrator, en feeder og en stativ
  3. Jo jævnere antennens frekvensrespons, jo klarere og stærkere signalet vil være. Frekvensrespons af en fjernsynsantenne

  Som følge af dette vil blandt de mange tv-antenner de mest tilgængelige for uafhængig produktion være deres slags som:

  Høje parametre har ikke, men det er det enkleste og billigste i fremstillingen - det er baseret på en metalramme og i modtagerens rolle de sædvanlige ølboller eller andre tinbeholdere.

  Ordning med universel all-bølge-tv-antenne

  1. Logoperiodisk rækkevidde

  En sådan antenne kan sammenlignes med et fiskenet, der, når det fanges, sorterer byttet. Denne type antennesystemer har også et simpelt design, men det giver højere parametere end hele bølgen.

  Direkte log-periodisk antenne

  1. Decimeter Zigzag

  For decimeterområdet er dimensionerne og kompleksiteten af ​​designet af en sådan antenne stærkt forenklet, og den kan fungere i næsten alle modtagelsesforhold.

  En zigzag antenne til at give

  Finesserne ved fremstilling af tv-antenner

  Elementer af antennen, hvorigennem strømmen af ​​et nyttigt signal passerer, forbindes altid ved lodning eller svejsning. Men hvis enheden vil blive placeret i fri luft, for eksempel på taget af huset, vil sådanne kontakter snart korrodere korrosion.

  Hvis det er en hjemmelavet antenne til en dacha, er det ikke umagen værd at stræbe efter en perfekt kvalitet af kontakter - hvis de ruster eller brister, under alle omstændigheder ikke snart. Men det er ønskeligt, at forbindelserne i antennedesignet er så små som muligt, hvilket vil sikre en stabil og tilstrækkelig ren modtagelse.

  Koblingen og kernen i koaksialkablet er i øjeblikket lavet af billige legeringer, som er korrosionsbestandige. I modsætning til klassisk kobber giver loddningen dårligt. Derfor skal man sørge for ikke at brænde kablet.

  Koaksialt (antennekabel)

  Til fremstilling af antennen og dens kabelforbindelse er det ønskeligt at bruge:

  • Loddejern med en effekt på højst 40 W Loddejern 25 W
  • lavmeltende loddemetal; Letmeltende loddemetal d0.8
  • fluxpasta i stedet for kolofonium. Flux-pasta til lodning af kobber

  Aluminiumsledning til fremstilling af antenneelementer bør ikke anvendes - den vil oxidere meget hurtigt og miste evnen til at føre et elektrisk signal. Kobber eller en billigere messing er bedst til dette.

  Antennens modtagelsesområde skal være så højt som muligt. For at gøre dette skal skærmen - rammen, som eliminerer den æteriske og elektriske støj - være symmetrisk fastgjort til flere metalstænger lavet af samme metal.

  At købe en simpel signalforstærker, der er tilsluttet direkte til antennen, løser problemet med et svagt og snavset signal.

  Fabriksantennforstærker

  Som et resultat vil systemet give en normal modtagekraft. Alt du behøver for dette er at tage antennen til taget af huset og pege det mod nærmeste fjernsynstårn.

  Frekvensafhængig antenne med egne hænder

  Den enkleste ovovolnovka er et par metalplader monteret på en træskinne og forbundet med flere omdrejninger af kobbertråd af enhver diameter. Bredden af ​​en sådan antenne skal være lig med dens højde og åbningsvinklen på pladerne - 90 °. Det er ikke nødvendigt at lodde ledningen til bølgelederens nulpotentiale punkt - det er nok til at sikre det sikkert.

  Den frekvensafhængige antenne er i stand til at modtage både meter og decimeter signaler fra stort set alle retninger. Ulempen ved denne indstilling er en enkelt forstærkningsfaktor og nul CPR - forholdet mellem den modtagne signalkraft og hovedstrømmen af ​​signalkraften til summen af ​​interferenskraft ved frekvensen modtaget af de resterende elementer. Derfor er all-bølge ikke egnet til at modtage et tv-signal i en zone med stærk interferens, eller hvor det etersignal er for svagt.

  Til selvstændig fremstilling af en frekvensafhængig antenne skal du:

  Banker er fastgjort på stativet (mast) ved hjælp af isolerende tape i en afstand på ca. 7 cm fra hinanden.

  Optimal arrangement af elementerne i ChNZ-antennen

  Skruer er skruet ind i dem, til de udragende ender, hvoraf de afskårne ender af antennekablet skrues. Sidstnævnte er fastgjort på stativet og lagt langs hyttens udvendige bygningskonstruktioner til det sted, hvor du planlægger at lægge fjernsynet.

  Ordningen af ​​den enkleste all-wave antenne

  Forbedre designet af vsevnovkovki muligt ved at tilføje et par flere sektioner af dåse dåser. Derefter forbliver det sikkert at fastgøre sin mast lodret, tilslut den til tv'et og justere tuneren.

  En anden version af allbølgeantenneen, der er designet til at modtage et målesignal, er en vibrator af vibratortype, der almindeligvis kaldes et antenneslag.

  Fan Antenne Scheme

  Produktion af log-periodiske tv-antenner

  Antenne "logopedka" er en modtagende linje (par metalrør) med vinkelret forbundet dertil lineære dipol halvdele - lederstykker med en diameter på en fjerdedel af driftssignalet bølgelængde. Længden og afstanden mellem det sidste ændres i en geometrisk progression.

  For at producere en log-periodisk antenne er det nødvendigt at udføre en række beregninger:

  1. Beregningen af ​​dipoles længde begynder fra den anden til den længste.
  2. Med den inverse af progressionsindekset beregnes længden af ​​den længste dipol.
  3. Dernæst er det fortsat at beregne den korteste - den første - en dipol, og derefter, baseret på det valgte frekvensområde, antages længden af ​​"nul" dipolen.

  Parametre af LP-antenne

  For at opnå maksimal effektmodtagelse mellem dipolerne bør der være en afstand på 0,03-0,05 bølgelængde, men ikke mindre end den dobbelte diameter af nogen af ​​dem.

  Længden af ​​den færdige LP-antenne er ca. 400 mm. Diameteren af ​​basen af ​​LP-antennen skal være 8-15 mm, og afstanden mellem deres akser på modtagerledningen tages ikke mere end 3-4 diametre af dipolen.

  Hjemmelavet LP-antenne

  Ved normal drift af LP-antennen er det nødvendigt at vælge et koaksialkabel af høj kvalitet og tilstrækkeligt tyk (ca. 6-8 mm i skallen). Ellers vil du ikke være i stand til at kompensere for decimeterbølgedæmpning, så tv-tuner vil ikke kunne mærke signalet.

  Kablet til modtageledningen kan ikke fastgøres udefra, da signalmodtagernes kvalitet reduceres kraftigt fra dette.

  Når du installerer en sådan antenne, skal du sikre sin vindmotstand, og hvis du bruger et metalrør som en mast, skal du installere en dielektrisk indsats - en træblok - mindst 1,5 cm lang mellem den og modtagelinien.

  For at forbedre designet af LP-antennen er det muligt at have installeret det lineære eller ventilatorbøjlerne på målerfeltet. Et sådant system kaldes "delta".

  Diagram af Delta-antennen

  Zigzag antenne til at give

  Z-antennesystem med reflektor giver næsten samme modtageparametre for et tv-signal som en LP-antenne. Dog er hovedbladet horisontalt dobbelt så langt. Dette gør det muligt at fange signalet fra forskellige retninger, hvilket er særligt vigtigt for landdistrikterne.

  Decimeter-zigzag-antennen har små dimensioner, men dens rækkevidde er praktisk talt ubegrænset. Materialet til fremstilling af et sådant system er et kobberrør eller en aluminiumplade ca. 6 mm tykt. Hvis du vælger sidstnævnte, virker loddet med konventionelt lodd eller flux ikke - i dette tilfælde er fastgørelserne lavet med bolte. Til udendørs installation vil en sådan antenne kun være klar, efter at forbindelsespunkterne er forseglet med silikone.

  Zigzag-antennens design består af følgende elementer:

  • stang;
  • tråd klud;
  • metalplader til fastgørelse af bladet;
  • krydsskinner
  • dielektriske plader og pakninger;
  • monteringsplade;
  • feeder linje;
  • strømplade.

  Enhver af dem kan fremstilles for hånd fra improviserede materialer eller købes hos en nærliggende radioelektronikbutik.

  Z-antennens sider er lavet af metal eller i form af et gitter dækket med et ark tin. Når du lægger koaksialkabelantenne over kroppen, skal du undgå skarpe bøjninger. For at gøre dette er det tilstrækkeligt at holde det til den sidekapacitive indsats og lad det ikke gå ud over det. Ved nulpunktspunktet svejses kabelens fletning forsigtigt på nettet.

  Konstruktivt diagram af z-antenne samlingen

  Denne klasse kan omfatte sådanne typer af antenner, som ring og reflektor, som heller ikke repræsenterer en særlig kompleksitet ved fremstillingen.

  Valg til uafhængig produktion af tv-antenner på billedet

  Der er andre typer antenner egnet til uafhængig produktion - bølge, "polsk", enkel ramme og endog primitiv satellit. Men uanset hvilken variant du vælger, har du brug for en kompetent beregning af parametrene. Teknikken findes i den tekniske litteratur om elektronik. Det er imidlertid meget nemmere og lettere at stille råd fra dem, der allerede har erfaring med at lave sådanne antenner.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  3 + 6 =