30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Tui Brabant lander og forlader foto

Vestlige Thuya Brabant (Brabant)

Til dato er der omkring 120 forskellige sorter og sorter af tui. Den mest populære er den vestlige Tuya. For de fleste former ændrer farven om vinteren fra mættet grønt til lys eller gulgrøn. Men der er stadig sorter, for hvilke der ikke er årstider. En af dem er Brabant.

Tui Brabant beskrivelse med billede

Thuja Vest-Brabant er - dette er en anden form for vestlige tui, præget af hurtig vækst. Træets højde når 20 m med en kronediameter på 4 m. Men i midterbæltet er et træ højere end 4-5 m ekstremt sjældent. Den gennemsnitlige årlige stigning er 40 cm i højden og 15 cm i diameter.

Af den måde, den hastighed, Thuja occidentalis Brabant (foto) er kun overgået af lærk, men i modsætning til hende, ikke løvet tager ud for vinteren, holder sin dekorative hele året rundt. For Brabant er den koniske form af kronen karakteristisk. I dette tilfælde er kronen kompakt, forgrenet, den kan falde ned til jorden selv. Barken på stammen er brun eller rødbrun, ofte flager.

Nåle er smukke, grønne eller lysegrønne, gyldne tips er mulige. Thuya Brabant bevarer sin farve om vinteren, hvilket er en sjælden ejendom for tui, hvoraf de fleste får en gullig tinge.

Træet blomstrer fra april til maj. Små kegler (1 cm), brune, aflange eller ovale. Denne værdifulde plantesort er et fremragende plantemateriale for hele Rusland, med undtagelse af kun tørre områder og regioner med lave temperaturer (under -30-35 ° C).

Den storslåede vestlige Thuya Golden Brabant (Golden Brabant)

Ud over formen med grønne nåle er der også en anden art - thuja vestlige Golden Brabant (Golden Brabant). Det er en stedsegrønne nåletræ med en lige kuffert og en konisk krone. Ved navn kan du gætte, at træets farve skal være gylden.

Så det er, nålene med gulgrøn farve ligger på tætte grene, vandret og buet. Dens tuya farve forbliver også om vinteren og ser fantastisk ud på baggrund af hvid sne. Dette er en relativt ny sort, men allerede elsket for sin hurtige vækst. En tæt krone af konisk form er kun karakteristisk for unge planter, i gamle træer bliver kronen løs.

Sorten er uhøjtidelig. Thuja Brabant, pleje at minimal, fordringsløs til jord, og er i stand til problemfrit at overføre momentan overdreven fugt, tørke, og kortvarig. Golden Brabant foretrækker frisk frugtbar marmelade, men kan vokse på enhver jord. Det har frostbestandighed. Ikke dårlige træk hårklipp.

På grund af dens størrelse og proportioner er det godt til plantning i grupper, som en bændelorm og når man opretter hække.

Brabant, der er en uhøjtidelig sort, vokser på alle jordtyper, er i stand til at tolerere både svage og overdrevne overmoderinger. Men som enhver plante, vil det føle sig bedre på friske, frugtbare jordbund. En voksende på tørre, fattige jordens næringsstoffer kan forårsage sjældne grene, nåle obesvechivaniyu, rigelige frugtsætning, at der samlet reducerer den dekorative effekt af tuja.

Når man vælger et sted til plantning, er det nødvendigt at tage højde for, at thuya er en lystløs plante. Men ikke give præference til webstedet, tændt af solen hele dagen. I dette tilfælde direkte sollys falder på fyrrenåle, føre til dehydrering, som igen påvirker den kendsgerning, at anlægget vil bringe dårlig vinter. Thuya Brabant tolererer godt en lys penumbra, men i en tyk skygge begynder træet at tynde ud og mister sine dekorative egenskaber.

Thuya Brabant, plantning og omsorg, som ikke er svært, har et lukket rodsystem. Derfor kan træet med de rigtige handlinger fra gartnere nemt overføre transplantationen til enhver tid på året. Men som regel plantet om foråret.

Landingskassen er forberedt under hensyntagen til rodsystemets størrelse. I de fleste tilfælde pit har en diameter på op til 1 m. Når en grav gravet på våd og tung jord, er det nødvendigt at hælde den nederste drænlaget 20 cm. Til dette formål knust mursten, beton blok osv. Så hullet fyldes med jordblandingen. Blandingen består af sod eller blade, tørv og sand i forholdet 2: 1: 1. Du kan tilføje nitroammofoski med en hastighed på 0,5 kg pr. Voksen træ.

Ved plantning bør rodhalsen ikke begraves eller opdrættes. Efter at have plantet denne vej, vil træet tørre op og i fremtiden kan dø. Rødhalsen skal placeres i flush med jorden.

Ved hjælp af Thuya Brabant kan du danne hele tuvasbaner. Til dette formål kimplanterne plantet i en dybde på 0,6-0,8 m (afhængigt af alder kimplanter), gangbredden på 6-8 m, og intervallet mellem planterne i rækken på 3-4 m. Hvis Brabant anvendes som levende hegn, landing frekvens reduceres til 0,5-0,7 m mellem kimplanter i træk.

Efter plantning af frøplanterne i den første måned vandes hver uge med en hastighed på 10 liter pr. Træ. I tør tilstand øges vandingen til 2 gange om ugen for 15-20 liter. Sprinkling eller sprinkling anvendes også.

Efter vanding anbefales løstning, som udføres ikke dybere end 10 cm, da rodsystemet er overfladisk. Det vil ikke være overflødigt at skumme med chips eller tørv. Lagets tykkelse er 5-7 cm. På foråret fjernes tørre, syge, beskadigede skud. Som alle træer reagerer thuya godt på indførelsen af ​​mineralske gødninger i foråret. For dette er det bedre at bruge et komplet kompleks til nåletræer.

Det er en frostresistent art af thuya. I de første 2 år har unge umodne frøplanter imidlertid brug for beskyttelse mod frost og lyst vinterfjedersol. Derefter bliver planten mere stabil. Desuden er det brændende forårssol Brabant bedre tolereret på steder, der er beskyttet mod vinden, hvilket skal tages i betragtning ved plantning. Forsvar sårbare nåle kan være kraftpapir eller lapnikom.

Trim træet 2-3 år efter plantningen. For at gøre dette skal du bruge en stærk sekretær, som ikke efterlader en bule på skærepladserne. På grund af dette skæres snitet hurtigt, og planten udvikler sig yderligere. Den mest passende tid er begyndelsen af ​​sommeren, efter at knopper og grene er dannet. Næste trim udføres i slutningen af ​​august. Ved at bære en frisyre 2 gange om året kan du få en tæt grøn krone, hvilket er særlig vigtigt, når du danner en grøn "væg". Og hvis du regelmæssigt afskærer sideskudd og toppe, kan du "holde" det grønne "hegn" inden for 2 m i højden og 0,4 m i bredden. Formationen begynder, når thuja har nået den ønskede højde. En lille justering af kronen udføres hele sæsonen. Haircut Brabant tolererer støt. Imidlertid skæres ikke mere end en tredjedel af skyderne, ellers vil planten svække.

Stiklinger udvalgt ved at klippe et træ med en længde på 10-15 cm kan bruges til reproduktion. Thuya er et af de få træer, hvis stiklinger giver gode rødder lige i en krukke med vand. De er velrotede, og i andet år kan de allerede blive plantet i jorden.

Plantning og pleje, brug i landskabsdesign af forstæderområdet Tuy Vest-Brabant

En af de fem arter af thuja er vestlig, har en række sorter, blandt hvilke er thuja vestlige Brabant. Dekorativt frostresistent, hurtigt voksende træ med en kompakt columnar krone er meget udbredt i landskabsarkitektur.

I naturen vokser den vestlige thuja, som kaldes "livstræet" med god grund, i de østlige regioner i Canada og i nord for USA. En evergreen plante importeret til Europa i midten af ​​det 16. århundrede blev brugt til at dekorere parker. I Rusland har thuya af denne art et bredt distributionsområde. Den dyrkes på mange områder, herunder Fjernøsten og Sibirien.

Efter at have kendskab til beskrivelsen af ​​Tui Brabant ser vi, at denne sort er vinterhård, modstår frost til 30-35 ° C. Anlægget er velegnet til det hårde russiske klima. Brabant er en af ​​de hurtigst voksende tuya sorter af den vestlige, i et år kan væksten være 30-35 cm.

I det russiske klima går højden af ​​Tui Brabant ikke over 3,5-4 meter. Kronform er kolonneformet, kompakt. Brancher kan bøje ned til jorden. Barken på stammen er rødbrun, til tider eksfolierer den. Grønne nåle er kedelige om vinteren. I april-maj blomstrer thuja efter blomstring af lille aflang brun kegleform.

Tuey Brabant og Smaragd bruges meget ofte til at danne hække. Deres egenskaber falder stort set sammen. Blandt forskellene mellem Tui Brabant og Smaragd kan man skelne mellem.

 • nåle bliver brune om vinteren;
 • Kronformular er kolonneformet;
 • det årlige stigning er 35-40 cm;
 • Hægen vokser hurtigt til en tæt grøn mur.
 • nåle om vinteren mister ikke farve;
 • kronens pyramideform
 • det årlige stigning er 10-20 cm;
 • det er mindre forgrenet og kræver ikke hyppige hårklipp.

Begge typer tuya har sorter med gyldne nåle - Golden Brabant og Golden Smaragd. For Tuja er Golden Brabant præget af en gylden gul farve, som er bevaret om vinteren.

Unge træer har en tæt konisk krone, i ældre træer bliver det mere sprødt.

Selvom Thujia West Brabant er uhøjtidelig i omhu, har hun stadig sine egne præferencer for jordbund, fugt, sollys og temperatur. Hvis du forsømmer de grundlæggende regler, når du vokser det, kan dekorative funktioner gå tabt. Hovedårsagen er især at afskære skuddene regelmæssigt for at danne en smuk kroneform.

Når du skærer thuja, kan du vælge stiklinger til at bruge dem til reproduktion. Sæt i en beholder med vand, de vil give rødder. Råede frøplanter kan plantes i jorden.

Tuya refererer til fotofile planter. Det tolererer ikke en døgnskygge, der taber lysstyrken af ​​nålens farve. Samtidig er den konstante varme til hende også skadelig. Den optimale mulighed for at vælge et sted til plantning er penumbra. På forstæder er det ønskeligt at plante træer fra vest eller østsiden af ​​bygninger.

Den mest gunstige jord til dyrkning af thujas i det vestlige Brabant er loam, selv om det kan vokse på enhver jord. På let jord udvikler planten sig bedre og ser mere dekorativ ud. Plantning thuju er at foretrække i forår eller efterår, men det er også muligt om sommeren.

En landingskasse med en dybde på 60-80 cm, en bredde under rodsystemets størrelse, er gravet ud. Grubet oversvømmes med vand og får lov til at absorbere fugt. Hvis jorden er tung, er det nødvendigt at lægge mindst 15 cm af dræningslaget. Rødhalsen er placeret på jordoverfladen, og frøplanterne er dækket af en præ-forberedt jordblanding. Det er ønskeligt, at det indbefatter torv-, sand- og arkjord i et forhold på 1: 1: 2. For at forbedre væksten tilsættes nitroammophoska til blandingen. Derefter vandet anlægget.

Efter plantning er regelmæssig vanding nødvendig, cirka en gang om ugen. Ved plantning i varmt tid øges frekvensen af ​​vanding. Anlægget reagerer godt på at drysses. Til dette kan en sprøjteslange anvendes. I tør jord udvikler thuja dårligt, nålene bliver gule og smuldrer.

Jorden skal løsnes til en lav dybde, da planten har et overfladisk rodsystem. For at beskytte rødderne mod udtørring og overophedning er det ønskeligt at dække jorden med mulch - tørv, kompost, savsmuld, bark.

Fra vinterfrost lider ikke thuja, men om foråret kan det få solskoldning. Især er det nødvendigt at beskytte unge træer og beskytte dem mod solen med et materiale, der er godt for sollys. I den eviggrønne plante forekommer processen med fotosyntese selv om vinteren. På steder, hvor der er store snefald, er trækronerne stramt stramt af et reb til vinteren.

I det første år, mens rødderne ikke er stærke nok, udføres befrugtning op til tre gange pr. Sæson. Et år efter plantningen sker hvert forår gødning med en kompleks gødning. Beskæring udføres bedst 2-3 år efter plantning. Denne procedure er at foretrække at gøre to gange - i begyndelsen af ​​sommeren og i slutningen af ​​august. Små tilpasninger til kronen laves hele sæsonen lang. Som du kan se, er plantning og omsorg for Tue Brabant (foto) ikke særlig vanskelig.

Brug af Tui Brabant i Have Design

Fordelen ved sorten er, at den er meget hurtig. Denne ejendom i Tui Brabant i landskabsdesign er med succes anvendt. Thuya er et universelt element til at skabe en enkelt bold, pæn kegle, pyramide. Ikke-standardiserede enkeltfigurer af træ kan plantes i enhver overfladeaflastning. Men hvis en smuk geometri er planlagt fra Tui Brabant eller Smaragd, skal landingsstedet have et perfekt fladt plan.

Det er bedre at skære tujaen i det vestlige Brabant på overskyede dage. Dette vil forhindre forbrænding af unge skud i solen, som var skjult før hårklippene under de lange grene.

Landet i en række af thuja erstatte hækningen. Hvis du trimmer dette hegn under en rektangulær form, det ser helt anderledes ut. Når man planlægger at vokse en hæk fra Tui-Brabant, bør plantene graves i en afstand af ca. 1 m fra hinanden, fordi i bunden af ​​kronen vil være ret bred. Over tid vil træernes kroner lukkes, og et sådant hegn med et tæt grønt gardin dækker stedet fra nysgerrige øjne og vil fungere som en fremragende dekoration.

Form planten begynder, når den har nået den ønskede højde. Beskæring Tui Brabant er den mest besværlige del i plejen af ​​en plante. Skæringen udføres med en skarp beskæring, som ikke kan anvende buler på skæreområdet. Til træet er ikke svækket, skal en tredjedel af skyderen afskæres.

Thuya Brabant, som alle nåletræer, vil glæde hele året med frodigt grønt, rense luften og berige det med ilt. En anden fordel er dekorativitet. Ved at kombinere forskellige typer tuja med andre buske og blomster kan du give stedet en unik, unik form.

Thuya vestlige Brabant

Thuya er som cypress: Den samme højde, pyramide kronen, dekorativitet. Men i modsætning til cypress vokser den frit i hele vores lands område og har allerede nået Sibirien. Planlægger en have, gartnere vil gerne bringe det til deres samlinger. På grund af, hvad hun har opnået en sådan succes?

Egenskaber af anlægget, årsagen til popularitet

Thuja West Brabant (thuja occidentalis brabant) har to livsformer: et træ og en busk. Mere brug af thuju som busk, da det er populært for at skabe en hedgerow. Begge former er fordelt på vores lands territorium.

Tui er en kæmpe langlever. Dette er familieens repræsentant. Cypress, som du smelter til 20m (i mellembåndet - op til 4-5m) og lever op til 150 år. Den koniske og storslåede form af kronen, nåle i form af lyse grønne skalaer stiger opad, gør træet dekorativt. Barken er brun, eksfolierende. Keglerne med ovoid form har også en brun farve.

Det er en hurtigt voksende kultur. En værdifuld art, hvis plantning er begrænset til tørre områder og regioner med et lavt temperatur regime (-30-35C). Billeder af en voksen plante kan ses i artiklen.

Hvilken sort er at foretrække: Brabant eller Smaragd?

Disse er de to mest populære sorter, som gartnere foretrækker at dekorere et websted eller skabe en hække. Hvad er deres egenskaber?

For at skabe en tæt og fluffy krone, skal du klippe afgrøden 2 gange om året. Og for at få en uigennemtrængelig grøn hæk - udføres plantning gennem en meter.

Kronen er frodig, behøver ikke hyppig beskæring, fordi vokser langsomt. For at gøre den grønne væg tæt, skal planter plantes 80 cm fra hinanden.

Ofte bruges til at skabe en hække.

Begge sorter, på trods af nogle forskelle, tolererer godt haircut og støbning. Sammensætninger eller geometriske klassikere: valget er dit.

Hvor korrekt at plante en kultur?

Thuya Brabant er uhøjtidelig for jorden. Men vokset på frugtbar jord er det mere fluffy og nåle - lysere. På dårlig jord vil det se lidt anderledes ud. Så jorden påvirker plantens dekorativitet.

Kulturen er fotofiløs, men det er bedre, hvis solen ikke falder på thuya hele dagen. Dette fører til dehydrering af nåle, og busken (eller træet) vil ikke dvale. Det er ret tilladt for en lille penumbra, men i en stærk skygge bliver kronen sjælden.

Efter at have valgt et sted, fortsæt til landing:

 1. En ung plante vil godt tolerere plantning og transplantation i enhver sæson, hvis rodsystemet er lukket. Men planten udføres normalt om foråret.
 2. Hulen skal svare til rodets størrelse. Normalt er diameteren op til 1 m. Hvis jorden er tung, er dræning nødvendig. Dette er småsten, udvidet ler, brudt mursten.
 3. Gruben er fyldt med en blanding af jord, hvis sammensætning: bladjord, tørv, sand (2: 1: 1).
 4. Frøplantens rodkrave er på samme niveau som jorden. Hvis det hæves eller lukkes, kan træet dø.
 5. Hvis der dannes en Tuy-sti, er rækkeafstanden 6-8 m, og afstanden mellem kimplanter er 3-4 m. Hvis det er en hæk, er afstanden mellem plantene 0,5-07 m.

Pleje omfatter både traditionelle aktiviteter og specielle, nødvendige for denne type plante. Trin for trin pleje ser sådan ud:

 1. I løbet af den første måned efter plantning frøplantevand en gang om ugen. I tørkeperioden bør dette gøres oftere.
 2. Regelmæssigt udført Løsning til en dybde på 10 cm, fordi Ro-systemet i Tui Brabant er overfladisk, det er let beskadiget. På toppen af ​​jorden er det ønskeligt at vige i tørv.
 3. Om vinteren skal grenene være bundet op, så de bryder ikke ned under snemassen.
 4. Om foråret er det nødvendigt at fjerne syge og beskadigede skud.
 5. Kompleks gødning til nåletræer også brugt i foråret, som gør det muligt for kulturen hurtigt at gå i vækst.
 6. De første to år af unge buske skal dække om vinteren fra frost, og om foråret - fra den lyse sol. Du kan lukke lapnikom. Vedtaget thuya i dette behov vil ikke længere være.
 7. Beskæring begynder med det tredje år af livet. Den øverste del skæres, når thuja når den højde, der passer dig. Den første beskæring er i begyndelsen af ​​sommeren, den anden - slutningen af ​​august. Takket være systematisk beskæring er kronen tæt.

Thuya Golden Brabant: beskrivelse

Et stedsegrønne træ med en konisk krone er præget af nålens farve. At dømme efter navnet, skal det være gyldigt. Faktisk i solen, den gulgrønne farve "spiller", og det mærkes, at grene er støbt i gylden farve.

Dette træ bevarer denne farve om vinteren, så det er bare blændende på baggrund af snedækket. Sorten har dukket op for nylig, men den er allerede populær og elsket af gartnere for uhøjtidelighed, hurtig vækst, dekorative kvaliteter. Det ser godt ud i gruppeplantager, som en bændelorm, når man bygger en hæk.

Den uhøjtidelige af den "gyldne skønhed" er udtrykt i det faktum, at hun:

 • undemanding til jord;
 • lider en kort overmoderne
 • modstår en kort tørke
 • sorten er frostbestandig;
 • tolerant over for hårklippningen;
 • vokser i forholdene i byen;
 • passer godt i ethvert landskab.

Prisen på frø tui brabant - inden for 700 rubler. Prisen på frøplanterne vil variere afhængigt af plantens alder. En lille frøplante kan købes til 760 rubler og en voksen kultur, hvis højde når 3 m. - for 9 800 (priserne er i Moskva).

En levende væg af Tui er et pålideligt og let håndterbart hegn, der beskytter ejerne havehave er ikke værre end nogen hegn. Der er indvendige hegn, men disse er forgreninger, lave og kompakte. Hedge, plantningsreglerne, som blev diskuteret ovenfor:

 • vil lukke de kedelige landskaber og de lidt sympatiske steder på stedet;
 • skabe rolige betingelser for hvile
 • vil gøre det muligt at indånde ikke kun ren luft, men luft indeholdende phytoncider;
 • husly fra gasser, støj, støv;
 • kan se usædvanligt ud, fordi det kan gives nogen form;
 • har høj dekorative i forskellige årstider.

Du vil skabe et husly, et sted løsrevet fra en anden, støjende og travle verden. Det er muligt, at du er en fan af naturlig, naturlig skønhed, så beskæring er ikke nødvendig. Den naturlige form ser også smuk ud.

Men vi vil overveje spørgsmålet om, hvordan man skærer dette, fordi mange mennesker vil give deres websted smukke former og proportioner. Derudover er det det hårklipp, der gør planten mere frodig.

Beskæring i foråret er den første beskæring. Tui har allerede styrke efter vinteren. Det andet holdes i august, når hun begynder at forberede sig til vinteren. Når du skærer, skal du prøve at gøre den øvre del smalere. Så falder meget lys på de nederste grene, og bushen vil ikke blive udsat. Fjern de unge skud, de genopretter hurtigere.

Det er hensigtsmæssigt at anvende et grovt net i drift. Det trækkes jævnt, og de skyder, som "kigger" ud af cellerne fjernes. Regelmæssigt skåret og tørrede grene. Det er bedre at trimme i overskyet vejr, så skud, der efter beskæring var åbne, blev ikke bared.

Jeg er landskabsdesigner og for venner skabte jeg en sammensætning af nåletræer, hvor også "vestlige Brabant" deltog. Anmeldelser af venner mest entusiastiske!

I dag er overfladen af ​​nåletræer simpelthen fantastisk: høj, kort, stikkende, uhøjtidelig, dekorativ. Alle giver os mulighed for at eksperimentere og skabe noget nyt. Bortset står Thuja occidentalis Brabant, som ikke blot giver plads til fantasien, men har også en hurtig vækst og evnen til at rense luften, at tempoet i vores liv, og dårlige miljøforhold er meget vigtige.

Meget detaljeret om tue Brabant - i en anmeldelse fra Sadovgo Greensad Center (Greensad).

Velkommen! Hvilket betyder: "Tag de unge skud ud, de kommer hurtigere. "? Hvorfor fjerne det, og vent derefter på opsving?)) Tak.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 28 = 37