30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Termostat med ekstern temperaturføler

Termostat med fjerntemperatursensor: oversigt, tekniske data

Kontrol af varmeudstyr i moderne kredsløb realiseres ved hjælp af temperaturregulatorer. Disse er enheder, hvor ejeren kan oprette et arbejdsbase for en bestemt driftsform. De mest teknologiske modeller af termostater antager justering af flere parametre og endda deres automatiske korrektion. Der er også forskellige tilgange til organisationen af ​​interaktion mellem udstyr og styringsudstyr. En bred vifte af muligheder for at danne denne bundle er tilvejebragt af en termostat med en fjerntemperatursensor, der kan installeres væk fra varmeren.

Funktioner af termostater med fjernbetjening

De enkleste modeller af temperaturregulatorer er udstyret med indbyggede sensorer. Deres opgave er at bestemme det aktuelle temperaturregime direkte i det rum, hvor varmesystemet fungerer. Apparater med en fjernbetjeningssensor anvendes i de tilfælde, hvor det er nødvendigt at bestemme temperaturen uden for det rum, hvor styringsudstyret er placeret. Men controllerens opgave forbliver den samme - på grundlag af de vedtagne indikatorer for at regulere parametrene for måleudstyrets funktion. For eksempel kan en termostat med en fjerntemperatursensor installeres ved siden af ​​kedlen, og sensorelementet i dette tilfælde vil være placeret i det rum, hvor opvarmningsfunktionen er orienteret. En anden tilgang til brugen af ​​en fjernbetjeningssensor udøves også. Nogle gange er det installeret på gaden, så driftsparametrene for samme kedel er indstillet i overensstemmelse med de eksterne klimatiske forhold. Men i lignende systemer anvendes standard rumsensorer også, og gadeanaloger fungerer som en komplementær indikator.

Hvilket udstyr bruges til termostater?

Et klassisk eksempel på brug af termostater er et gulvvarmesystem. Desuden kan regulatorer anvendes i de nævnte kedelaggregater, radiatorer og andre typer af varmelegemer. Sensorfunktionen forbliver fælles for hele gruppen af ​​udstyr af denne type - for at overvåge temperaturværdierne. Udenfor hjemmebrug er det værd at fremhæve de områder, hvor vandforsyningssystemer, frysere, køleanlæg mv. Anvendes. Som en del af en sådan infrastruktur anvendes komplekse temperaturrelæer, som kan kombinere flere sensorer i et system. På industrielle virksomheder skyldes brugen af ​​fjernsensorer behovet for at overvåge flere driftszoner, hvis opvarmning realiseres af en enkelt varmeenhed.

Der er flere tegn på klassificering af enheder. Først og fremmest er det sådan, som data præsenteres. Der er elektroniske og mekaniske termostater, som varierer i nøjagtigheden af ​​aflæsningerne og pålideligheden. Modeller af den første type har som regel en lille fejlrate, men de er mindre resistente over for fysiske påvirkninger. Mekanik betragtes som et forældet teknisk grundlag, og derfor findes anordninger af denne type mindre og mindre på markedet.

Et andet tegn på adskillelse er baseret på installationsmetoden. Både termostaten og sensorerne kan antage en udendørs, luft- og væginstallation. Principperne for at forbinde komponenter er også forskellige. For eksempel eliminerer termostaten i en stikkontakt med en fjernbetjeningssensor behovet for en separat strømledning. Og hvis der anvendes en trådløs sensor, er installationen helt begrænset af den fysiske installation af enheden uden elektrisk drift.

Nøgleindikatorindikatoren er regulatorens effekt. Denne parameter bestemmes af belastningskravene, med hvilken enheden vil fungere. Typisk har husstandstypemodeller et potentiale på 3-3,6 kW. Dette er nok til at opretholde en produktiv kedel eller en gruppe små varmeapparater. Af den måde var det muligt at arbejde med flere enheder på samme tid, producenterne sørger for flerkanalskontrol. Selv mellemstore enheder tillader ofte integration af et temperaturrelæ, der kan dække 5-10 zoner samtidigt. Temperaturområdet selv er også vigtigt, hvorefter aflæsningerne vil blive overvåget. Et typisk instrument har typisk en rækkevidde på 5 til 45 ° C. Til særlige formål, ændringer, der arbejder med intervaller op til &09deg;C.

Funktionelle innovationer findes sjældent i sådanne enheder, da de styres af en klar præstation af en bestemt opgave. Medmindre individuelle versioner sammen med temperaturen også kan fastsætte fugtindikatorerne. Hovedretningen af ​​teknologisk udvikling af temperaturregulatorer er baseret på ergonomi af kontrol. For at øge komforten i sensorerne introduceres Wi-Fi moduler, og kontrolpanelerne selv modtager berøringsfølsomme tuningpaneler og LCD-skærme. En digital termostat med en fjernbetjeningssensor, som understøtter muligheden for programmering, er også populær. I modsætning til standard elektroniske modeller er sådanne enheder designet til at behandle komplekse algoritmer, hvor de oprindelige data, som kan være aflæsningerne fra flere temperaturindikatorer.

På hjemmemarkedet tilbydes firmaet "Teplolux9raquo; Caleo, Honeywell, Electrolux, etc." højkvalitetsmodeller af temperaturregulatorer. Til specialiserede eller industrielle formål tilbydes interessante modeller fra Grand Mayer og Thermo. Hvad angår omkostningerne, er budgettermostaten med fjerntemperatursensor i gennemsnit tilgængelig for 1-1,5 tusinde rubler. Digitale enheder med trådløse sensorer anslås til 2-3 tusinde.

Hvis det drejer sig om kontrol med multikomponentvarmeteknologi eller en bred gruppe enheder, skal valget foretages på grundlag af projektet. I tekniske termer bør der angives tilladte egenskaber for specifikke reguleringspunkter. I hjemmeapplikationen kan ansvarlige områder stole på 5-10-zone regulatorer, hvis effekt er ca. 3,6 kW. Hvis der vælges en model til overvågning af gulvvarmesystemet eller en lille kedel, er en elektronisk temperaturregulator med en fjernbetjent 2-zoners temperaturføler egnet. I dette valg kan du sikkert fokusere på ergonomiske og stilistiske fordele ved modellen.

Kun i sjældne tilfælde produceres moderne varmeteknologi uden kontrolpaneler i grundkonfigurationen. Det vil sige, at muligheden for direkte regulering ofte leveres som standard. I denne forbindelse kan der opstå spørgsmål om, hvorvidt en termostat med en fjerntemperatursensor er så nødvendig. Selvfølgelig kan regulering udføres på en direkte måde. Desuden er der i samme grundlæggende konfigurationer også trådløse kontrolfunktioner. En speciel termostat med sensorer kan dog helt aflaste ejeren af ​​behovet for at styre varmesystemet. Enheden justerer automatisk driftsparametrene, hvilket sikrer, at det ikke kun er nemt at betjene, men også energibesparende.

Temperaturregulatorer med lufttemperaturføler: funktioner og driftsprincipper

Temperaturregulatorer med en lufttemperaturføler er apparater til overvågning af el- og gasvarmeanlæg med en integreret automatisk overvågningsfunktion. De giver mulighed for at opretholde det nødvendige temperaturregime inde i boligen. Termostaten styrer processen og eliminerer behovet for manuel justering af varmeapparatet.

Den optimale temperatur i rummet giver mulighed for at skabe behagelige levevilkår

Temperaturregulatorer med lufttemperaturføler: egenskaber og funktioner

Termostaten eller termostaten er enheden, som er ansvarlig for at opretholde den indstillede temperaturværdi i varmeapparatet. Denne mekanisme betragtes som hovedelementerne i kølemiddelstyringen.

Moderne termostater er udstyret med en lille skærm

I manuel tilstand er den ønskede værdi indstillet, og derefter understøtter enheden automatisk den. Temperaturregulatorer med en lufttemperaturføler betragtes som en del af et køle- eller varmesystem. De er indsat i forskellige klimaanlæg udstyr.

Termostater kendetegnes af et bestemt sæt funktioner og design

Termostaten har følgende funktioner:

 • Hvis du sparer ressourcerne, overvåger apparatet den indstillede temperaturværdi og slukker udstyret om nødvendigt.
 • Sikkerhed, da udstyret slukker, vil enheden advare problemet med et lydsignal;
 • behagelige forhold, når termostaten er i drift, er det ikke nødvendigt at justere systemet manuelt.

Enkle enhedsmodeller er kompakte

Til radiatorer er der brug af specielle modeller. De er installeret på apparatets rør.

Principen for driften af ​​mekanismen med temperaturjustering

Termostaten med regulering fungerer i henhold til følgende princip:

 • i kølemidlet indstilles det nødvendige temperaturregime;
 • data om luftens temperatur går ind i enheden
 • den indsamlede information føres til styreenheden;
 • Regulatoren sammenligner dataene og regulerer temperaturen.

Radiator med indbygget mekanisme

Før du køber en temperaturregulator med en lufttemperaturføler, skal du forstå de karakteristiske egenskaber ved enhederne. Produkterne er forskellige i fremstillingsmaterialet, driftsprincippet og funktionerne i installationen.

Enhederne er opdelt i følgende muligheder afhængigt af materialet:

 • bimetal;
 • elektroniske termoelementer;
 • Elektroniske termistorer til varmekredse.

Ifølge handlingsprincippet er der følgende typer:

 • Elektronisk udstyret med indbyggede termometre;
 • Arbejdet med mekaniske produkter er baseret på udvidelsen af ​​pladerne og overførsel af data til reguleringsindretningen.

Mekaniske produkter er en mere budgetmulighed

Temperaturreguleringen udføres af en termisk sensor af luft, et gulv eller ved hjælp af de kombinerede varianter. Ofte indsamles oplysninger fra enheder, som er monteret på radiatorer.

Termisk hoved til radiatorvarme. Formål, driftsprincip, installation, justering og anbefalinger i en separat publikation af vores online magasin.

Termostat er en uundværlig enhed i varmesystemet

Der er regulatorer med den ydre mekanisme, som er installeret i en afstand fra opvarmningsindretningen, som gør det muligt at opnå mere pålidelige data. Enheden med en fjern enhed er fastgjort til væggen og forbundet til et fælles kredsløb.

Termostat til radiatoropvarmning

Indbyggede type controllere bruges til split systemer

Priserne for nogle modeller af termostater ses i tabellen.

Energibesparelse op til 25%.

Materiale - højkvalitets plastik

Hjælper med at reducere elektricitet ved opførelse af varme gulve.

Det er installeret udenfor den opvarmede struktur.

Bipolær strømafbryder og kontrol af den aktuelle temperaturværdi.

Beskyttelse mod børn.

Nuancer af temperaturregulatorer med ekstern temperaturføler

Nogle modeller er udstyret med en fjernbetjeningssensor. Enheden modtager aflæsninger, og anlægget tændes eller slukkes afhængigt af de opnåede værdier.

Lignende produkter kan styre andet udstyr:

Apparater til gulvvarme kan understøtte den optimale temperatur i rummet

Til infrarøde enheder anvendes rostettype termostater

Elektroniske enheder bliver stadig mere populære. Halvledermaterialer bruges til at styre temperaturen i sådanne anordninger. Ordningerne for tilslutning af et varmt gulv til en termoregulator forudsætter brug af en strøm, så de er tilsluttet en stikkontakt eller bruger batterier eller akkumulatorer. Elektroniske modeller er udstyret med skærme, som viser temperaturindstillinger, dato og klokkeslæt.

Moderne enheder med display

Tilstedeværelsen af ​​yderligere funktioner påvirker omkostningerne ved produkter.

Elektroniske enheder har visse fordele i forhold til mekaniske:

 • de er lettere at installere;
 • har en bred vifte af temperaturer, mens de kan bruges i kældre og garager.

Det er muligt at montere en temperaturregulator med en temperaturmekanisme med egne hænder. Dette kræver en mikrocontroller, display og andre detaljer. Også i enheden er en mekanisme, der måler temperaturen. Det er vigtigt at konfigurere enheden korrekt og tilslutte den til varmeenheden. Ved udformning af en termostats forbindelse til en infrarød varmeapparat kan flere enheder anvendes.

Nyttige oplysninger! Valg af termostat med luft sensor til kedlen er bedre til at producere den samme fabrikant som kedlen. I dette tilfælde er enheden tilsluttet varmesystemet uden problemer.

Kendetegn for temperaturregulatorer med en lufttemperaturføler til kælderen

Kælder lagre lagrede produkter, så det er vigtigt at opretholde de optimale temperaturbetingelser i rummet. Hvis denne indikator ikke er kontrolleret, kan temperaturen falde for lavt i vinterkulden, eller for høj under opvarmning i gaden.

Løsningen af ​​sådanne problemer vil hjælpe termostaten. Han styrer temperaturen i kælderen og holder den på det rigtige niveau. Enheden er udstyret med en mekanisme, som kan indbygges eller fjernes. Temperaturregulatoren skal placeres i en lille højde over gulvet og tæt på grøntsager og andre produkter, der opbevares i kælderen.

I kælderen bør du ikke bruge meget kraftigt udstyr. Hvis kælderen er mere end 10 kvadratmeter. m., er det nødvendigt at installere en ventilator, der gør det muligt at fordele varmen jævnt.

Elektronisk enhed TRO-02 til kælder

Indkøb og installering af en regulator til varmesystemet anses for at være omkostningseffektiv løsning. Termostaten er i stand til at lette livet og opretholde den optimale temperaturværdi, og hjælper også med at spare penge på forsyningsselskaber.

Svarede vi på dit spørgsmål? Annuller svar

Rubrikator for værelser

Månedens afstemning

Alle rettigheder forbeholdes.

Ved fuld eller delvis anvendelse af materialer på dette websted kræves et aktivt direkte link.

Temperaturregulatorer med lufttemperaturføler

Temperaturregulatorer med en lufttemperaturføler er enheder, der bruges til at overvåge og styre gas- og elvarmeanlæg med en automatisk overvågningsfunktion indbygget i dem. Med deres hjælp kan du holde stuetemperaturen indstillet. Og termostaten styrer denne proces og frarøver dig ulemper forbundet med konstant manuel vedligeholdelse af temperaturen i varmeapparatet.

Termostaten med en lufttemperaturføler bruges til at overvåge driften af ​​varmeapparaterne

Hvad er temperaturstyring med en lufttemperaturføler

Termostaten (også kaldet termostat) er en enhed, der er ansvarlig for at opretholde setpunktstemperaturen ved hjælp af varmeapparatet. Termostaten betragtes som hoveddelen af ​​kølemiddelstyringen. For det første indstilles den ønskede temperatur i manuel tilstand, som derefter automatisk vedligeholdes af enheden.

Temperaturregulatorer med en lufttemperaturføler er en del af et varme- eller kølesystem. Det er også indbygget i klimakontrolsystemer, for eksempel i gaskedler og klimaanlæg.

Installation af en termostat reducerer omkostningerne ved opvarmning betydeligt

Termostatens hovedfunktioner er:

 1. besparelser - Termostaten regulerer til hvilket niveau lufttemperaturen stiger eller falder, og slukker derfor apparatet, når det ønskede niveau er nået.
 2. sikkerhed - i tilfælde af kedelfunktion eller overophedning vil termostaten give dig besked herom med et bip.
 3. komfort - Termostaten vil sørge for at opretholde den nødvendige temperatur i rummet og aflaste behovet for manuelt at tænde og slukke for systemet.

Klimaanlægget er udstyret med en termostat til at styre lufttemperaturen i rummet

Et af de enkleste og mest velkendte eksempler er termostaterne til radiatorer eller, som de ofte kaldes, termiske hoveder til radiatorer. Denne regulator-termostat er installeret på varmerøret og tjener til at opretholde den indstillede temperatur.

Nyttig rådgivning! Installationen af ​​en termostat på en radiator er ikke vanskelig, samtidig med at det giver ikke kun komfort, men også betydelige besparelser.

Takket være den indbyggede termostat på radiatorerne vil der altid være en behagelig temperatur i rummet

Principen for driften af ​​termostaten med temperaturregulering

Den temperaturregulerede termostat opfylder sin funktion i henhold til følgende skema:

 • Først modtager kedeltermostaten information om lufttemperaturen i kølevæsken selv;
 • så samler sensorerne information om lufttemperaturen i det opvarmede rum;
 • Alle indsamlede oplysninger overføres til styreenheden, hvor den vil blive lagret;
 • Regulatoren sammenligner de opnåede data og øger eller nedsætter derfor temperaturen i kølemidlet.

Regulatoren sammenligner dataene med temperatursensorerne installeret i forskellige rum

Typer af sensorer til måling af temperatur

For at vælge termostaten der passer til dig, skal du forstå, hvad de adskiller sig fra hinanden.

Termoregulatorer adskiller sig fra hinanden med det materiale, de er fremstillet af, installationsmetoden samt princippet om drift og funktionelle funktioner.

Radiatoren er udstyret med en mekanisk temperaturregulator

Afhængigt af fremstillingsmaterialet er apparaterne:

Den anden og tredje type er mere almindelig som termostat til en varmekedel.

Afhængig af driftsprincippet er termostater opdelt i to typer:

Principen for drift af mekaniske modeller er baseret på udvidelsen af ​​bimetallplader og overførsel af data til styreenheden. Elektroniske modeller fungerer også takket være indbyggede termometre.

Elektronisk termostat til radiator

Afhængigt af temperaturreguleringsmetoden er instrumenterne også opdelt i følgende typer:

 • indsamling af oplysninger på gulvføleren;
 • indsamling af oplysninger om luftføleren
 • kombineret - indsamling af information fra forskellige sensorer.

Instrumenter, der indsamler oplysninger om lufttemperaturfølere, er de mest almindelige. Det er disse termoregulatorer, som installeres på radiatorer og bruges til kedler og konvektorer.

Kedel med integreret termostat

Enheder, der indsamler oplysninger om gulvfølere, har et relativt begrænset antal muligheder og bruges som regel i værelser med gulvvarmesystem.

Også en separat type kan skelnes mellem termoregulatorer med fjerntemperaturføler. I dette tilfælde er informationen ind i styreenheden mere pålidelig, da lufttemperaturdataene blev opnået i en betydelig afstand fra opvarmningsanordningen. Termostaten med fjernbetjening er monteret på væggen og tilsluttet til de almindelige ledninger.

Ordning for tilslutning af en termostat med en sensor i varmesystemet "varmt gulv"

Ved et lignende princip er termostater med en lufttemperaturføler for inkubatoren også arrangeret. Termostaten er tilsluttet elnettet, ledningen med sensoren sænkes ned i inkubatoren. På ydersiden af ​​termostaten er der en stikkontakt, hvor du skal indsætte stikkontakten på inkubatoren. Ved hjælp af oplysningerne på displayet kan du overvåge og om nødvendigt ændre temperaturen indeni.

Nyttig rådgivning! Hvis din viden på dette område ikke er nok, og du ikke selv kan vælge den rigtige termoregulator til en infrarød varmeapparat - spørg dine eksperter om hjælp. Dette vil hjælpe dig med at undgå unødigt besvær og affald.

Radiator med indbygget termostat

Elektroniske sensorer til måling af lufttemperatur

I dag bliver elektroniske sensorer stadig mere populære. Sådanne moderne termostater har ikke bevægelige dele designet til at måle lufttemperaturforskelle. Til dette formål bruger de halvlederkomponenter.

Termostat til radiatorvarme i systemer af forskellige huse. Typer af enheder, princippet om drift, tekniske funktioner og installation. Regulator til radiatorer i varmesystemer.

Som en levering af sådanne anordninger er de nuværende handlinger derfor etableret som regel i stikkontakten eller på en dyne-рейку. Batterier kan også bruges som strømforsyning. Den spænding, der kræves til driften af ​​den elektroniske sensor, er 24 volt.

Moderne termostat med integreret sensor styres fra en mobiltelefon

Næsten alle elektroniske modeller af temperaturregulatorer har en skærm, der viser de sidst indstillede temperaturindstillinger, samt den aktuelle tid og dato. Moderne modeller af termostater er udstyret med funktionen at indstille driften af ​​enheden i dag / nat-tilstand, hverdage / weekender og så videre. Selvfølgelig påvirker tilstedeværelsen af ​​alle disse funktioner signifikant prisen på en termostat til en radiator, så det er værd at tænke omhyggeligt, hvor nødvendigt alle disse funktioner er, før købet er købt.

Temperaturovervågningen viser data fra luftfølere indsamlet fra forskellige rum

På trods af de højere omkostninger ved elektroniske temperaturregulatorer med en lufttemperaturføler har de flere fordele i forhold til mekaniske temperaturregulatorer:

 • de er meget lettere at installere selvstændigt;
 • har et betydeligt større temperaturområde, således at deres anvendelse ikke kun kan accepteres som rumtermostat til en gaskedel, men også i kældre eller garager, hvor lufttemperaturen kan falde til 0 grader.

Multi-zone varmesystem med radiatorer og gulvvarme styres af en termostat

Køb en termostat med en lufttemperaturføler kan være i branded brancher af virksomheder til fremstilling af klimateknologi. Det er bedre at give præference til den samme producent, der vises på din varmekedel. I dette tilfælde kan du nemt forbinde termostaten til hele varmesystemet uden problemer.

Hvis du selv forstår lidt om enheden af ​​elteknik, kan du spare meget ved at samle en termostat med en lufttemperaturføler med egne hænder. For at gøre dette skal du købe alle de nødvendige dele, herunder en mikrocontroller og et digitalt display.

Det er bedre at købe en kedel og en temperaturregulator for en producent

Også i termoregulatoren skal der nødvendigvis være et element, der måler temperaturen og transmitterer dataene til behandlingsenheden, som igen konverterer eller forstærker den modtagne puls og giver kommandoen til relæaktiveringselementet. Et specielt kredsløb bruges til at samle termostaten. Termoregulatoren med egne hænder er ikke svært at lave, men det er vigtigt at forstå, at samlingen kun er halvt så, så det er nødvendigt at justere enheden og tilslut den til kedlen. Og denne opgave er kun mulig for dem, der er velbevandrede i elektronik. Hvis du ikke tidligere har gjort noget lignende, er det bedre at købe en færdig termostat for at undgå ukorrekt betjening af enheden og de dermed forbundne farlige situationer.

Ordningen for tilslutning af infrarøde varmeapparater til en termoregulator

Nyttig rådgivning! Alle termostater til infrarøde varmeapparater tillader samtidig tilslutning af flere enheder, men det er vigtigt at vide, at deres samlede effekt ikke må overstige 3-3,5 kW. Ellers er det nødvendigt at medtage en magnetstarter i kredsløbet, som vil fordele belastningen.

Sammenfattende kan man sige, at køb og installation af en termostat til et varme- eller varmesystem er en af ​​de mest rentable investeringer, du kan forestille dig. Når alt kommer til alt, gør termostaten ikke kun livet lettere for dig, der giver en behagelig temperatur i rummet, men sparer også dine penge betydeligt for forsyningsselskaber.

Termoregulator i en stikkontakt til boligvarmere: hvordan man vælger det bedste

Elektronisk termometer med fjernbetjening: funktioner og fordele

Termostat til radiatorvarme i systemer af forskellige huse

Luftbefugter: fordel og skade, feedback, lægeres mening om brugen af ​​enheder

Termoregulator til infrarød varmeapparat: installation og brug

Termostat til en varmekedel (termostat): typer, funktioner, priser

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

90 − = 88