30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Termoregulatorer til radiatorer

Termostat til radiator - vælg den rigtige enhed

Termostaten til radiatoren passer til værelser, hvor der er behov for at sænke temperaturen. Ofte denne bolig på de øverste etager i multi-lejlighed bygninger, hvor der er en øvre ledninger. Ved installation af reguleringsenheden på radiatoren vil den ønskede temperatur blive forsynet med en mindre fejl. Før du køber en lignende enhed, skal du vide mere om dens typer, hvordan du installerer og konfigurerer. Om dette og snakkes i denne anmeldelse.

En sådan anordning øger effektiviteten af ​​varmesystemet

Termostat til radiatorvarme: drifts- og driftsprincip

Udformningen af ​​varmestyringen til batteriet indeholder følgende elementer:

 • ventil eller ventil
 • termostatisk mekanisme.

Enheden af ​​reguleringsindretningen

Termostaten eller termoventilen er en standardventil i et hus med en reguleringsmekanisme. Keglen betragtes som et låseelement, der, når det flyttes, ændrer mængden af ​​kølemiddel. Bevægelsen af ​​keglen fremmes af det termiske hoved, der består af en cylinder med en termisk komponent. En cylinder kaldes en bælge, og som en termisk komponent anvendes en særlig væske eller gas. Ved opvarmning udvides denne komponent i volumen og strammer cylinderen, som bevæger den koniske del. Keglen blokerer strømmen af ​​kølemiddelstrømmen, og sammensætningen afkøles. I dette tilfælde bliver bælgen mindre. Så stiger keglen, og væsken flytter til batteriet og hjælper med at varme varmeudstyrets varmehoved. Denne teknik giver dig mulighed for at opretholde den ønskede temperatur.

Termisk hoved til regulatoren kræver justering

Typer af termostatiske elementer

Varmehovedet i termoregulatormodellen til radiatoren er et vigtigt element i designet. Det kan være af manuel type, såvel som elektronisk eller mekanisk. Mange producenter producerer produkter, der kun er gældende for deres type termoelement.

Forskellen mellem manuel og automatiseret mekanisme

Sådanne anordninger adskiller sig i pris. Omkostningerne ved modeller af europæiske producenter varierer fra 16 til 28 euro. Enheder med en ekstern sensor har en pris på 45-55 euro. De er monteret, hvis det ikke er muligt at overvåge temperaturværdien på batteriet.

Omkostningerne til individuelle modeller af termostater til radiatorer er vist i tabellen.

Den manuelle termostat er en reguleringsventil. Ved at dreje knappen ændres mængden af ​​det forbipasserende kølemiddel.

Termisk hoved og ventil i sektion

Varmehoveder elektronisk henviser til dyre modeller. Produktet giver et sted til stabling af batterierne. Karakteriseret af et stort antal muligheder. Med deres hjælp kan du opretholde en bestemt temperaturværdi i lang tid. Apparaterne programmeres også på en dag eller en ugedag.

Elektronisk termoregulator model

Termiske hoveder adskiller sig i form af den termiske komponent. Ifølge dette princip er mekanismerne opdelt i gas og væske. Gasmodellen reagerer hurtigt på temperaturændringer. Flydende modeller er enklere i produktionen, derfor tilbydes de i en bred vifte. Når du vælger en termostat til en radiator, overvej temperaturområdet. Jo højere værdien er, jo højere er prisen.

Temperaturjusteringsmulighed

Termostat til kedelopvarmning. Hvorfor har jeg brug for en temperaturregulator på kedlen? Hvordan er det arrangeret? Hvilke slags er der? Hvor meget gør en fornøjelse? Dette vil vi diskutere i en separat anmeldelse.

Termoregulatorer til radiatorer: sorter

Ventilen repræsenterer strukturens nedre element. Reguleringsmekanismer fremstilles til forskellige systemer. Produkter til to-rør design er væsentligt mere resistente end enkeltrør. Der er termiske ventiler til opvarmning af sådanne kredsløb. Det er forbudt at anvende enheder til en enkeltrørs struktur i et to-rørs design.

Termostat monteringsskema

Ved installationsmetoden er styreanordningerne af vinkel eller direkte type. Hvis bagagerummet er tilsluttet i siden, er der installeret en retventil, og hvis nedenfra er der monteret en hjørneventil.

Desuden varierer mønstre efter materialetype. Metaller anvendes som korrosionsbestandige. Til individuelle modeller anvendes en speciel belægning: forkromning eller nikkelbelægning. Ventilerne kan være lavet af messing, bronze eller rustfrit stål.

Forskellene mellem installationen af ​​to varianter af ordninger

Installation af temperaturregulator på radiatoren

Termostaten til radiatoren er monteret ved indgangen til udstyret. Kølervæskens retning er angivet med en speciel pil. Hvis ikke installeret korrekt, vil designet ikke fungere. Hvis strømningsretningen overholdes, kan termostaten placeres på indløb og udløb.

Installationen af ​​reguleringsenheden udføres under hensyntagen til produktets specifikke anvisninger

Før installationen er det værd at være opmærksom på anbefalingerne i vejledningen til højde og andre parametre. En masse strukturer placeres i en højde på 50-60 cm fra gulvet. Hvis der anvendes en lavere forbindelse, skal installationens højde vælges. Samtidig indstilles en lavere temperaturværdi på termisk hoved. Alternativt kan du konfigurere dig selv. Hvis en model med en fjernbetjeningssensor er installeret, kan termisk hoved monteres i enhver højde.

Installation af en elektronisk enhed

Specialister anbefaler at installere termostaten i vandret position. Hvis enheden er rettet opad, vil stoffet i cylinderen altid være i opvarmet tilstand, og rummet vil blive koldt. Når du installerer temperatursensorer til opvarmning i et enkeltrørsystem, skal du ikke glemme at installere bypassen. Det er også værd at overveje, at termoventilerne kan være med krympning eller nakidnymi nødder.

Arrangement af en termoventil i forskellige systemer

For at gøre designet til at fungere korrekt, skal du oprette.

Korrekt justering og justering bidrager til kvaliteten af ​​hele systemet

Et termometer er installeret i lokalet, hvor det er nødvendigt at styre temperaturen. Så kan du fortsætte med konfigurationen:

 • en strøm af kølemiddel åbnes. Det termiske hoved bevæger sig til venstre;
 • temperaturindekset stiger med 4-7 grader;
 • Termostathovedet drejer til højre og dækker strømmen af ​​kølevæsken. Det bliver koldere i rummet;
 • Efter at have nået en passende temperatur, skal du langsomt åbne ventilen. Rotationen stopper efter væskekampene. På hætten er tallene, som skal orienteres.

Ved hjælp af disse figurer er udstyret oprettet

Justering af termostaten er en simpel procedure, der gør det muligt at kalibrere designet for at opfylde visse krav. Før installation og konfiguration skal du læse instruktionerne. Ofte er det nødvendigt at udføre en standard sekvens af handlinger. Men for nogle modeller er der specielle anbefalinger.

Materialets kvalitet afhænger af enhedens funktion

Regulatorer kan have tre typer af hoveder, men ethvert produkt virker kun for at sænke temperaturværdien, men det kan ikke øge det.

En kvalitetsanordning sikrer effektiv drift af radiatoren

Rumtermostat. Sammenligning af temperaturreguleringsmetoder (video)

Måske vil du også være interesseret:

Efterlad en kommentar Annuller svar

© 2017 Aquatic-Home.ru. Alle rettigheder forbeholdes.

Internet-encyklopædi om teknikkommunikation derhjemme

 • Site map
 • Spørg eksperten
 • Regler og ophavsret
 • Kontaktadministration

Kopiering og brug af materialet på webstedet er forbudt!

Hvorfor har jeg brug for en termostat til en radiator, og hvilken man skal vælge

Ethvert system kræver kontrol, herunder opvarmning. En termoregulator kan klare denne opgave. Enhedens hovedfunktion er at styre niveauet af kølemiddelforsyningen. Den er monteret direkte på batteriets indgangsledning. Termostaten til radiatoren bruges til at styre temperaturniveauet i rummet. I dette tilfælde skal du vide, hvordan du vælger den rigtige enhed, og hvordan du monterer den korrekt. Vi vil tale om dette i denne anmeldelse.

Termostat til en radiator - hvad er det?

Termostaten er en enhed, der er installeret ved indgangen til batteriet for at styre varmebærerens strømning. Denne enhed giver en behagelig temperatur og sparer penge, hvis målere installeres eller en varmekedel står. Det giver dig mulighed for at afbryde et separat batteri fra netværket, det vil sige det fungerer som en afstengningsventil.

Mekanisk opvarmningsregulator

Den største fordel ved en termostat til en radiator opvarmes i de rum, hvor temperaturen svinger hele dagen. For eksempel i køkkenet med vinduer mod syd.

Temperaturjustering udføres ved hjælp af en ventil, som er installeret foran enheden. Takket være den moderne udvikling kan du vælge en model, der passer perfekt ind i rummet.

Varianter af temperaturregulatorer til opvarmning af batterier

Alle termoregulatorer fungerer på et enkelt princip: Den bevægelige ventil inde i sættet åbner og lukker indgangsstrømmen i kredsløbet afhængigt af parametrene eller typen af ​​termostat. Bælgen, der reagerer på udsving i lufttemperaturen og interagerer med ventilåbningsventilen, er hoveddelen.

Adskil enheden i to muligheder:

 • Væskeventilen. Bælgen er fyldt med væske og udvider og derved reagerer på ændringer. Den har bedre reaktionshastigheder for trykfluktuationer, til en lav pris (ca. 250 rubler).
 • Gasfyldt regulator. Har et næsten øjeblikkeligt svar på temperaturudsving.

Enheden påvirkes af følgende indikatorer:

 • Solstråler eller udkast.
 • Ekstern temperatur.
 • Hjælpekilder.
 • Installation i lukkede områder.

Og også alle enhederne kan opdeles efter type arbejde i undergrupper.

Opvarmningsregulatorer til batterier kan klassificeres efter driftsprincippet:

Hver sort har sine fordele og ulemper.

Til fordelene kan tilskrives manglen på behovet for mad udefra. Arbejdet er baseret på den fysiske evne til at udvide stoffer, når de opvarmes. I udseende ligner en ventil med en mærkning på toppen, hvor temperaturen påføres fra +14 til + 28 ° C, en ventil. Den skal monteres vandret.

En mekanisk termostat til en radiator giver dig følgende fordele:

 • Gem på strømforsyningsenheden og selve omkostningerne.
 • Let drift.
 • Fungerer helt autonomt.
 • Der er ikke behov for at ændre temperaturregimet i dit fravær.

Takket være fordelene ved enheden er der stor efterspørgsel.

Den automatiske termostat til radiatoren styrer kølevæskens strømning uden ekstern indblanding. Enheden er udstyret med en skærm eller et panel med knapper.

Termostaten er udstyret med en indbygget eller fjernbetjeningssensor, der kan registrere data om ændringer i lufttemperaturen. Du kan klare det op til fire meter væk.

Nyttige oplysninger! I den elektroniske termoregulator er det muligt at programmere temperaturen i bestemte timer afhængigt af tidspunktet på dagen.

Justeringsprocessen skyldes bælgen og det elektromagnetiske relæ. Ekstra funktioner øger prisen for enheden betydeligt. I dette tilfælde termostaten selv kan ikke blot at reducere eller øge stuetemperatur, men også til at begrænse strømmen af ​​fluidum, der er at fungere som en automatisk lukkeventiler.

Elektronisk med tastatur

Elektriske termiske ventiler til opvarmning giver dig følgende fordele ved driften af ​​hele kredsløbet:

 • Selv i dit fravær vil han selvstændigt justere temperaturen.
 • Du kan indstille vedligeholdelsen af ​​minimumstemperaturen for boliger, som vil være nok til blomsterens levetid.
 • Indstilling af tilstande komfortable til forskellige tidspunkter.

Og også alle automatiske enheder er opdelt i:

 • Med lukket logik
 • Med det åbne.

I det første tilfælde vises indikatorerne. Det er velegnet til justering af hjemme temperatur.

I andet tilfælde, med åben logik, er udstyret i stand til at tilpasse sig ethvert system uafhængigt. Kun konfigurationen af ​​en sådan samling kræver allerede specielle færdigheder og færdigheder, så den bruges i industriel skala.

Udformningen af ​​temperaturregulatorer på radiatorer

Apparatets designfunktioner afviger fra varmesystemet. Således udpeges varianterne til single-tube og two-pipe systemer.

I så fald er alle mekaniske termostater udstyret med et følsomt hoved og en speciel ventil, der fungerer sammen uden yderligere energiforbrug, da kommunikationen er automatisk.

Mekanisk enhed design

Varmehovedet omfatter et drev, en regulator og selve det flydende element (gas eller elastik). Og også i designet omfatter et termoelement (bælge) - en enhed, der er lavet i form af en cylinder, og væggene på indersiden er bølget. Denne cylinder er fyldt med et arbejdsmedium og reagerer på en ændring i temperaturregimet.

Når temperaturen stiger, stiger bælgen i størrelse, og stilken lukker varmebærerens strømning. Når temperaturen falder, forekommer de modsatte processer.

Nyttige oplysninger! Producenter garanterer en lang levetid for bælgen, som kan modstå mere end tusind kompressions- / ekspansionscykler.

Den elektriske termostat i pakken har yderligere sensorer og et programmeringssystem, som giver dig mulighed for at indstille visse temperaturforhold.

For at vælge en termostat til en radiator skal du bestemme de tekniske parametre for det installerede varmesystem. Nemlig inden købet er det nødvendigt at finde ud af:

 • Ventil dimensioner. Mål stikkets diameter i batteriet eller rørene, hvor installationen er planlagt.
 • Et eller to rørsystem. Med to rør er belastningen på termostaten højere, så det er nødvendigt at vælge udstyret med en højere hydraulisk modstand.
 • Hvis systemet med en cirkulationspumpe, så beskrives det i termoregulatorens beskrivelse, om det passer til det.

Enkelt og dobbelt rørforbindelse

Og selvstændigt eller efter høring af sælgeren, vælg type termostat for dig selv:

 • Mekanik eller automatisering.
 • Væske eller gas.
 • Temperatur (fra 5 til 30 grader Celsius).

Priserne vil variere fra producentfirmaer, og de vil blive påvirket af en mekanisk eller automatisk temperatursensor til opvarmning, du vælger.

Her er f.eks. Et bord med en omtrentlig pris.

Du kan finde billigere modeller, da prisen varierer meget fra producenten. For automatiske temperaturregulatorer med fjernbetjening kan du se priser fra 750 rubler og derover, det programmerbare udstyr koster fra 680 rubler.

Priserne er gennemsnitlige, afhængigt af region og købsoption (via en almindelig butik eller internettet).

Fremgangsmåden ved montering af udstyret er simpelt, men hvis du ikke vil gennemføre det selv, kan du altid henvende sig til fagfolk.

Korrekt position af enheden

 • Afbryd batteriet fra systemet. For at gøre dette skal du lukke kugleventilen eller lukkeventilen. Derefter afløb vandet fra batteriet, blæs radiatoren.
 • Fjern adapteren. Før dette lægger du mange klude på gulvabsorberende væske. Fastgør ventilkroppen med en skruenøgle, og den anden, fjern møtrikken fra adapterrøret. Fjern derefter adapteren fra enhedens krop.

Plads til installation

 • Installer adapteren. Skru på forbindelsesmøtrikken og kraven. I dette tilfælde skal du rengøre tråden og pakke den med en forseglingstape. Wrap skal være med uret, gør 3-5 gange, så glat båndet. Monter adapteren, radiatoren og hjørne møtrikkerne sammen.
 • Monter den nye krave. Monter kraven og den døde møtrik på røret. Alle operationer udføres med en skruetrækker.
 • Montering af termostaten. Fastgør enheden i retning af pilene. Stram møtrikken mellem regulatoren og ventilen, fastgøringen sker med en skruenøgle. På samme tid stram møtrikken. Gør alle handlinger omhyggeligt. Efter installationen skal du sørge for at montering er sikker.
 • Fyld batteriet med vand.

 • Det er nødvendigt at være forsigtig ved installation af sensoren, da dens design indeholder skrøbelige dele.
 • Brug producentens anvisninger.
 • Ventilen er installeret i hulet på radiatorhætten.
 • Placer termostaten vandret.
 • Monter ventilen i overensstemmelse med pilens retning.
 • Før du køber, skal du beslutte dig for bygningskonstruktionen.

 • Hvis du ikke selv kan installere termostaten eller ej, skal du kontakte fagfolk.
 • Anbring enheden først i et lukket område med tæt lukkede vinduer og døre.

Termostaten er således en meget nyttig og nødvendig ting, som gør det muligt at justere luftens temperatur i rummet og også at spare. Ineffektiv brug af enheden kun på støbejernsbatterier, i alle andre tilfælde vil det hurtigt betale for sig selv.

Korrekt installation af elektronisk variant

For at gøre det lettere for dig at installere termostaten uafhængigt, foreslår vi at du ser følgende video.

Video: Installation af en termostat på en radiator

Svarede vi på dit spørgsmål? Annuller svar

Rubrikator for værelser

Månedens afstemning

Alle rettigheder forbeholdes.

Ved fuld eller delvis anvendelse af materialer på dette websted kræves et aktivt direkte link.

Temperaturregulatorer til opvarmning af batterier: Valg og installation af temperaturregulatorer

I moderne varmesystemer anvendes der i stigende grad specielle instrumenter - temperaturregulatorer til opvarmning af batterier, hvilket giver mulighed for at skabe et optimalt mikroklima i visse rum i huset. Lad os overveje, hvad der er nødvendige терморегуляторы, hvilke typer enheder der sker, og hvordan man udfører deres installation.

Fordelene ved opvarmning af termostater

Det er kendt, at temperaturen i forskellige rum i huset ikke kan være den samme. Det er heller ikke nødvendigt at konstant opretholde et bestemt temperaturregime.

For eksempel i soveværelset om natten skal du sænke temperaturen til 17-18 o C. Dette har en positiv effekt på søvn, giver dig mulighed for at slippe af med hovedpine.

Den optimale temperatur i køkkenet er 19 o C. Dette skyldes det faktum, at rummet er fyldt med varmeudstyr, hvilket genererer yderligere varme.

Hvis temperaturen i badeværelset er under 24-26 ° C, vil rummet føle sig fugtigt. Derfor er det vigtigt at sikre en høj temperatur.

Hvis huset har et børnerum, så kan dets temperaturområde variere. For et barn op til et år kræves en temperatur på 23-24 o C, for ældre børn vil den være tilstrækkelig 21-22 ° C.

I andre rum kan temperaturen variere fra 18 til 22 o C.

Om natten kan du sænke luftens temperatur i alle rum. Eventuelt, for at opretholde en høj temperatur i huset, hvis huset i nogen tid vil være tom, og i solrige varme dage, driften af ​​nogle elektriske apparater, der frembringer varme, etc. I disse tilfælde termostatindstillingen påvirker mikroklimaet positivt -. Luften vil ikke overophede eller bliver for tør .

Termostaten løser følgende problemer:

 • giver dig mulighed for at skabe et bestemt temperaturregime i værelser med forskellige formål;
 • sparer kedelens ressource, reducerer antallet af forbrugsstoffer til systemvedligeholdelse (op til 50%);
 • Det er muligt at slukke for batteriet uden at afbryde hele stigningen.

Det skal huskes, at ved hjælp af en termostat er det umuligt at øge batteriens effektivitet for at øge varmeoverførslen.

Folk vil være i stand til at spare på forbrugsvarer med et enkelt varmesystem. Beboere i lejlighedskomplekser med termostat kan kun justere temperaturen i rummet.

Vi vil forstå, hvilke typer termostater der findes, og hvordan man vælger det rigtige valg af udstyr.

Typer af termoregulatorer og driftsprincipper

Termoregulatorer er opdelt i tre typer:

 • mekanisk, med manuel indstilling af kølemiddelforsyningen;
 • Elektronisk, styret af en ekstern termosensor;
 • halv-elektronisk, styret af et termisk hoved med en bælge enhed.

Den største fordel ved mekaniske anordninger er lav pris, enkelhed i drift, klarhed og koordinering i arbejdet. Under deres drift er der ikke behov for at bruge yderligere energikilder.

Modifikation tillader i manuel tilstand at regulere mængden af ​​kølevæske, der kommer ind i radiatoren, hvorved batteriernes varmeoverførsel styres. Enheden er kendetegnet ved høj nøjagtighed ved indstilling af graden af ​​opvarmning.

En væsentlig ulempe ved designet er, at den ikke har en markering til justering, så det vil være nødvendigt at udføre tuningen af ​​enheden udelukkende ved forsøg. Vi vil gøre os bekendt med en af ​​metoderne til afbalancering nedenfor

Den mekaniske termostat består af følgende elementer:

 • regulatoren;
 • drive;
 • bælge, fyldt med gas eller væske;

Stoffet i bælgen spiller en central rolle. Så snart som termostathåndtaget ændres, bevæger stoffet sig til spolen, hvorved stængens position justeres. Stammen under elementets handling blokkerer delvis passagen, hvilket begrænser indgangen af ​​kølevæsken i batteriet.

Elektroniske termostater er mere komplekse konstruktioner baseret på en programmerbar mikroprocessor. Med det kan du indstille en bestemt temperatur i rummet ved at trykke på nogle knapper på controlleren. Nogle modeller er multifunktionelle, der er egnet til styring af kedlen, pumpe, mixer.

Strukturen, driftsprincippet for den elektroniske enhed er praktisk taget ikke forskellig fra den mekaniske analog. Her er det termostatiske element (bælge) i form af en cylinder, dets vægge er bølget. Det er fyldt med et stof, der reagerer på udsving i lufttemperaturen i boligen.

Når temperaturen stiger, udvides stoffet, hvilket resulterer i dannelse af tryk på væggene, hvilket letter bevægelsen af ​​stangen, som automatisk lukker ventilen. Når stangen bevæger sig, øges eller reduceres ventilens konduktivitet. Hvis temperaturen falder, komprimeres arbejdsstoffet, som følge heraf strækker bælgen sig ikke, og ventilen åbnes og omvendt.

Bælgen har høj styrke, godt arbejdsliv og modstår hundredtusindvis af kompressioner i flere årtier.

Elektronisk termoregulatorisk betinget opdelt i:

 • Lukkede termostater til radiatorer har ikke funktionen af ​​automatisk temperaturregistrering, så de justeres i manuel tilstand. Det er muligt at justere temperaturen, der skal opretholdes i lokalet, og tilladte temperatursvingninger.
 • Åbn termostater kan programmeres. For eksempel, når temperaturen sænkes med flere grader, kan driftstilstanden ændres. Det er også muligt at justere responstiden for en bestemt tilstand, juster timeren. Sådanne indretninger anvendes hovedsageligt i industrien.

Elektroniske betjeninger fungerer på batterier eller et særligt batteri, der følger med opladningen.

Semi-elektroniske regulatorer er ideelle til husholdningsbrug. De leveres med et digitalt display, der viser rumtemperaturen.

Gasfyldte og flydende termostater

Ved udvikling af regulatoren som et termostatisk element kan stoffet anvendes i gasformig eller flydende tilstand (for eksempel paraffin). Ud fra dette er enhederne opdelt i gasfyldt og flydende.

Gasfyldte regulatorer har lang levetid (fra 20 år). Det gasformige stof gør det muligt at regulere lufttemperaturen i boligen mere glat og tydeligt. Enheder leveres med en sensor, der bestemmer luftens temperatur i boligen.

Gasbælger er hurtigere at reagere på udsving i lufttemperaturen i rummet. Væske har også en højere nøjagtighed ved overførsel af det indre tryk til den bevægelige mekanisme. Når du vælger en regulator baseret på et flydende eller gasformigt stof, styres de af enhedens kvalitet og levetid.

Væske- og gasregulatorer kan være af to typer:

Apparater med indbygget sensor installeres vandret, da de kræver cirkulation af luft omkring dem, hvilket forhindrer virkningerne af varme fra røret.

Fjernsensorer anbefales at bruge i tilfælde hvor:

 • batteriet er dækket af tykke gardiner;
 • termostaten er i opretstående stilling;
 • radiatorens dybde overstiger 16 cm;
 • regulatoren er placeret i en afstand mindre end 10 cm fra vindueskarmet og mere end 22 cm;
 • radiator installeret i nicheen.

I disse situationer fungerer den indbyggede sensor muligvis ikke korrekt, så jeg bruger fjernbetjening.

Normalt er sensorerne placeret i en vinkel på 90 grader i forhold til radiatorhuset. I tilfælde af en parallelinstallation vil dens aflæsninger gå tabt på grund af varmen, der udstråler fra varmelegeme.

Tips, inden du installerer termostaten

Vi foreslår at du læser følgende tips, som skal huskes, inden du installerer enheden.

 1. Inden montering af afbrydningsmekanismen skal du læse producentens anbefalinger.
 2. Ved udformningen af ​​temperaturregulatorer er der skrøbelige dele, som selv med en lille indvirkning kan mislykkes. Derfor skal man sørge for, at man arbejder med enheden.
 3. Det er vigtigt at give følgende punkt - for at installere ventilen er det nødvendigt, så termostaten tager en vandret position, ellers kan elementet modtage varm luft fra batteriet, hvilket vil påvirke driften negativt.
 4. Kroppen viser pilene, som angiver den retning, vandet skal bevæge sig i. Ved installation skal vandets retning også tages i betragtning.
 5. Hvis det termostatiske element er installeret på et enkeltrørssystem, er det nødvendigt at installere omløbene på forhånd under rørene, ellers vil hele varmesystemet mislykkes, hvis et batteri er afbrudt.

Semi-elektroniske termostater monteres på batterier, der ikke er dækket af gardiner, dekorative gitter, forskellige interiørelementer, ellers kan sensoren muligvis ikke fungere korrekt. Det er også ønskeligt at placere termostatføleren i en afstand på 2-8 cm fra ventilen.

Elektroniske temperaturregulatorer bør ikke installeres i køkkenet, i hallen, i eller nær kedelrummet, da sådanne anordninger er mere følsomme end semi-elektroniske. Det anbefales at installere enhederne i hjørnerum, værelser med lav temperatur (disse er normalt værelser på nordsiden).

Når du vælger installationsstedet, skal følgende generelle regler følges:

 • Ved siden af ​​termostaten bør der ikke være enheder, som genererer varme (f.eks. varmeventilatorer), husholdningsapparater mv.
 • Det er uacceptabelt, at enheden modtager sollys, og at den er placeret på stedet, hvor der er udkast.

Ved at huske disse enkle regler kan du undgå en række problemer, der opstår, når du bruger enheden.

Installation af automatiske varme regulatorer

Følgende anvisninger hjælper med at installere termostaten på både aluminium og bimetall radiatorer.

Hvis radiatoren er tilsluttet et fungerende varmesystem, skal du dræne vandet. Dette kan gøres ved hjælp af en kugleventil, en låseventil eller en anden anordning, der blokerer vandforsyningen fra den fælles stigrør.

Derefter åbnes batteriklappen, der ligger i det område, hvor vand kommer ind i systemet, hvor alle ventiler overlapper hinanden.

Det næste skridt er at fjerne adapteren. Før proceduren er gulvet dækket med et materiale, som absorberer fugtbrønd (servietter, håndklæder, blødt papir osv.).

Ventilhuset er fastgjort med en skruenøgle. Samtidig skrues den anden nøgle af møtrikkerne på røret og adapteren, som er placeret i selve batteriet. Skru derefter adapteren fra sagen.

Efter demontering af den gamle adapter er en ny installeret. For at gøre dette skal du placere adapteren i designet, stram møtrikkerne og kraven, og rengør den interne tråd med et rent materiale. Derefter pakkes den rengjorte tråd flere gange med et hvidt hvidt bånd (det købes separat i specialforretninger), hvorefter adapteren strammes stramt, og radiator og hjørnemøtrikker strammes.

Så snart adapteren er installeret, er det nødvendigt at begynde at fjerne den gamle og installere en ny krave. I nogle tilfælde er kraven vanskelig at fjerne, så skåret dens dele ud med en skruetrækker eller en hacksav, og derefter rive af hinanden.

Derefter er termoregulatoren selv monteret. For dette følger pilene på kroppen, at den er monteret på kraven og derefter fastgør ventilen med en skruenøgle, stram møtrikken mellem regulatoren og ventilen. Samtidig skal du bruge en anden nøgle og stram møtrikken tæt.

I sidste fase er det nødvendigt at åbne ventilen, fylde batteriet med vand, sørg for at systemet fungerer, at der ikke er lækager, indstil en bestemt temperatur.

I torørsystemet er det muligt at installere termostaterne på den øverste linje.

Metode til indstilling af mekanisk temperaturregulator

Efter installation af de mekaniske modeller er det vigtigt at konfigurere korrekt. Til dette er det nødvendigt at lukke vinduerne og dørene i lokalet, så varmetabet minimeres, hvilket giver et mere præcist resultat.

Et termometer er placeret i rummet, så ventilen drejes helt til stop. I denne stilling vil varmebæreren fylde radiatoren helt, hvilket betyder at varmeoverførslen af ​​enheden vil være maksimal. Efter et stykke tid er det nødvendigt at fastsætte temperaturen.

Drej derefter kronen, indtil den stopper i den modsatte retning. Temperaturen begynder at falde. Når termometeret viser de optimale værdier for rummet, begynder ventilen at åbne indtil vandet er støjende og skarp opvarmning opstår. I dette tilfælde stoppes hovedets rotation og fastgør dens position.

Video om installation af automatisk termostat

Videoen viser tydeligt, hvordan man justerer termostaten og indarbejder den i varmesystemet. Eksempel: Tag den automatiske elektroniske regulator Living Eco fra Danfoss mærke:

Vælg en termoregulator kan baseres på dine egne ønsker og økonomiske muligheder. Til husholdningsbrug er en mekanisk og halv-elektronisk enhed ideel. Fans af smart teknologi kan give fortrinsret til funktionelle elektroniske modifikationer. Det er også muligt at installere enheder uden involvering af specialister.

Faktisk bryder ikke varmen af ​​knogler. Alle disse enheder er ikke indstillet til at gemme fra et godt liv. Tidligere, hvis det er varmt i rummet, så åbner du vinduet på samme tid og ventilerer rummet. Og nu begynder mange med vores vildtpriser for elektricitet og andre brændstoffer at spare alt på forretning og uden forretning og lukker endda minimal ventilation. Og så bor de i gammel luft.

Nå åbner du generelt vinduet, der er risiko for et udkast og koldt. Termoregulatorer sænker temperaturen jævnt og jævnt, selv de mest primitive. Og det faktum, at knoglerens varme ikke går i stykker, så er tåget - tør varme fra opvarmning ikke noget, der er nyttigt for hud og vejrtrækning, og ilt er ikke nok. Så jeg sætter regulering overalt, det individuelle temperaturregime er nødvendigt for mig.

Internet-encyklopædi om arrangement af netværk af teknik og teknisk support

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

46 − = 45