30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Termisk pistol på gas

Termiske våben på naturgas: typer og principper for drift

Opvarmning af store, store lokaler kræver ofte brug af tungt artilleri. I tankerne er der en gasvarmepistol. På trods af sit noget "militariserede" navn er sådanne våben udelukkende designet til fredelige og kreative formål. Deres vigtigste funktion er teknologisk tørring og opvarmning.

Formålet er "tørring og opvarmning af våben"

Anvendelsen af ​​moderne varmepistoler

Oftest blev varmepistol bruges i konstruktionen pakhuse, sites, i drivhuse, udhuse og andre steder, hvor andre indenlandske varmeapparater er simpelthen hjælpeløs. Denne teknik er en fremragende løsning, når det er nødvendigt at opbevare varmen i et rum, der ikke opvarmes permanent. Enheden kan fungere som en helt uafhængig eller yderligere opvarmning.

Det mest populære udstyr i brug i moderne industrielle varehuse. Under indlæsning eller losning af et produkt gennem den åbne dør ind i lokalet, strømmer koldluftstrømmene konstant ind. Det er tilstrækkeligt at huske dimensionerne af enhver opbevaringsdør for fuldt ud at forstå opgavenes kompleksitet. Gasvarmepistolen er i stand til stabilt at opretholde den indstillede temperatur i lang tid selv under så vanskelige forhold.

Varmepistolen anvendes i byggepladser, steder, i forskellige drivhuse

Uden sådanne våben er det også problematisk at dispensere med forskellige teknologiske processer. Det handler ikke om at opretholde en behagelig temperatur i selve processernes teknologier. Eksempelvis er installation af strækloft kun mulig ved brug af kraftigt termisk udstyr, der skaber den ønskede temperatur for at materialet skal samles for at opnå de nødvendige egenskaber. Gasvarmerpistol bruges ofte til at fremskynde tørringen af ​​forskellige lakmaterialer, eller blot at tørre lokalerne.

I almindelighed er varmepistoler et kraftigt og hurtigt klimaudstyr. Sådanne "våben" kan nemt klare opvarmning af det største område. Teknikken hjælper med at etablere i et hvilket som helst rum en behagelig nok temperatur på få minutter. Efter starten af ​​arbejdet begynder det termiske varmesystem straks at give varm luft til rummet. Dette er den vigtigste funktion, der bestemmer populariteten af ​​applikationen.

Det er let at forstå, at funktionerne i værktøjet er resultatet af et bestemt design. Som et almindeligt varmelegeme består det pågældende udstyr af en ventilator, et hus og et varmeelement.

Kun her er ventilatoren i en sådan mekanisme meget kraftigere end almindelig husstand. Denne faktor er den vigtigste komponent i succes. Uden en kraftig ventilator ville der ikke være så effektiv opvarmning på kortest mulig tid. Det er den ventilator, der driver luften gennem varmeelementerne og frigiver varme strømme ved stikkontakten.

Opførelse af gasvarmer

Der er nogle funktioner også tilfældet med varmepistolen, som ikke er lavet af plast, der er kendt for alle indenlandske varmeapparater. Kroppen er lavet af metal. En sådan teknologisk løsning skyldes den højeste temperatur inde i enheden. Efter alt ville plastikhuset simpelthen smelte under sådanne forhold. Derudover er metalbeskyttelse nødvendigt ved brug af våben på industriområder og byggepladser (hvor de er mest nødvendige).

Nogle modeller suppleres med specialiserede styresystemer eller en termostat. Alt dette går direkte ind i design af våben, eller det virker i en autonom tilstand. Tilstedeværelsen af ​​et sådant system bidrager til at hæve prisen, men tjener for nemheds skyld og sikrer en høj driftssikkerhed. Ved hjælp af sådanne systemer overvåges lufttemperaturen i rummet og temperaturen på selve pistolen. Dette er praktisk, når ejeren har til hensigt at forlade varmeren i lang tid uden ordentligt tilsyn.

Gaspistoler er mindre mobile, men mere økonomiske. Køb en lignende enhed er ikke så dyrt. Det løser alle problemer med konstant opvarmning. Ofte bruges pistolen selv i private garager, landehuse eller i andre store lokaler. Det er værd at sige, at gasvarmeren passer perfekt til alle opgaverne, samtidig med at man bruger meget mindre elektrisk energi. Apparatets kapacitet når sommetider 140 kW.

De ovne, der diskuteres, arbejder udelukkende på naturlig eller flydende gas. På trods af dette, uden omkostningerne ved elektrisk kraft, kan det heller ikke. Det vil trods alt være nødvendigt for fanen at arbejde - en af ​​de vigtigste noder. Derudover er der også brug for el til alle former for ekstraudstyr som termostater. Helt autonome termiske kanoner, der arbejder uden elektricitet, skal have en kompleks konstruktion og derfor en uoverkommelig pris. En række forsøg på at "opfatte" en sådan mekanisme, at samle den af ​​sig selv, anbefales ikke. "Et hjemmelavet varmesystem" af denne art vil helt sikkert være utroligt farligt.

Brændstof til varmeapparatet kan være naturlig eller flydende gas

Termiske våben, der arbejder på gas, er det optimale forhold mellem kompleksiteten af ​​konstruktion og omkostninger. Arbejdet bruger naturgas, der kommer gennem elnettet, butan eller propan, som udelukkende sælges i specialiserede cylindre. Ved anvendelse af propan eller butan er tilstedeværelsen af ​​motorveje ikke absolut nødvendig.

Gaskanon kan fyldes med flydende gas også på alle tankstationer, der er tilpasset til brændstofbiler. Selv leje en varmeapparat kræver ofte tilstedeværelse af en specialiseret slange, som forbinder varmeudstyret med cylinderen. Faktisk gør tilstedeværelsen af ​​en gascylinder eller fastgørelsen af ​​hele enheden til en stationær kilde den type udstyr, der diskuteres, meget mindre mobil.

Absolut uanset hvilken gas varmepistolen fungerer, bør man ikke glemme, at trykket i cylinderen eller hovedlinjen skal opfylde alle kravene i varmelegemodellen. Det er kendt, at de enkleste af dem, hvis effekt ikke overstiger 10 kW, kræver et tryk på mere end 0,5 bar. Selvfølgelig jo mere kraftfulde enheden er, desto mere pres kræver det. Denne faktor skal tages i betragtning, før du køber maskinen. Ellers vil teknikeren simpelthen ikke fungere korrekt. Og reparationen af ​​gasvarmevåben er ikke en dyr fornøjelse.

Varianter af gasvarme pistoler

I dag er der to typer gaspistoler - indirekte og direkte opvarmning. De arbejder på samme brændstof, men samtidig har de forskellige forhold og princippet om drift. Forskellen ligger i den måde, hvorpå den indgående luft strømmer op.

 • Direkte opvarmning giver ikke mulighed for rensning af luftstrømme, som kommer ud af pistolen, fra alle forbrændingsprodukter. I dette tilfælde skubber ventilatoren al luft ind i flammen. Det vil sige, at forskellige mulige urenheder forbliver inde i rummet. Denne funktion bestemmer et antal bestemte krav til brugen af ​​udstyr. DDet bedste af disse krav er god ventilation, hvilket også er utrolig vigtigt for driften af ​​varmelegemet selv (den konstante tilførsel af friskluft støtter forbrændingen). Ikke opmærksom på nogle ledsager ulemper, de diskuterede pistol-varmeapparater er ret store og fortjent populære. De er trods alt præget af flere og ubestridelige fordele, som det fremgår af den positive feedback fra brugerne. For eksempel når en varmeres effektivitet næsten 100 procent med et økonomisk gasforbrug.

Direkte varmelegeme

Enhed med indirekte opvarmning

For at øge niveauet af driftssikkerhed giver mange moderne kanonvarmere af indirekte eller direkte opvarmning beskyttelse af sagen mod overophedning og flamme kontrol. På sådant udstyr anbefales ikke at gemme. Fordi overophedningen af ​​skallen eller den uddødte flamme kan føre til en reel katastrofe.

Som du kan se, er de varmeanlæg, der diskuteres, ret fornødent nydt i dag af sådan popularitet. Det er trods alt et af de få måder at opretholde en varm temperatur på i store rum.

Gaspistol - hvordan man vælger den rigtige opvarmning til opholdsrum eller en garage

For at opretholde rumtemperaturen i vinterperioden i mangel af centralvarme, er det muligt at anvende en gaspistol, der har en høj effektivitetsfaktor og økonomisk tilbringer elektricitet. Faktisk kan denne gasventilator, blandt fordelene deraf identificeres mobilitet, brugervenlighed, lav pris.

Efterspørgslen efter en så moderne enhed stiger flere gange i varmesæsonen, forudsat at der ikke er centralvarme eller forsyning med ringe kvalitet. Gaspistoler til opvarmning producerer varm luft, som dannes af brændende gas. Udadtil er det en strømlinet metalkasse med et hul til udgangen af ​​en varm strøm, og inde i strukturen er det noget kompliceret og er repræsenteret af følgende elementer:

 • en brænder
 • fan;
 • varmeveksler;
 • tændingsanordning;
 • styreenhed;
 • termostat;
 • Yderligere enheder afhængigt af designfunktionerne.

Før du tager det endelige valg, er det vigtigt at finde ud af, hvilke typer mønstre der findes, hvilken mulighed der er optimal i det konkrete tilfælde. Gasvarmevåben er meget populær, det er nødvendigt for opvarmning og ventilation af boliger, tørring af dimensioner. Sortimentet er bredt, men klassificeringen giver kun to designfunktioner - direkte og indirekte opvarmning. Begge versioner er velegnet til husholdningsbrug, men har et anderledes udseende, driftsprincippet.

I dette design forekommer luftrensning fra brænding ikke, så de samles alle i en bolig, der forgifter iltet. Gaspistoler til direkte opvarmning er nødvendige, hvis der er tilstrækkelig naturlig eller kunstig ventilation. Dette er den største ulempe ved pistolen, men 100% effektivitet, minimal energi og brændstofforbrug forbliver vægtige fordele.

Rørvarmeveksleren fungerer som hovedvarmeelementet, der fungerer i henhold til dette princip: For det første brændes gasen og derefter de giftige produkter, der frigives under dannelsen af ​​brændstoffet. Gassvarmepistolen med indirekte opvarmning er en miljøvenlig enhed, så installationen i et rum er mulig selv med begrænset ventilation. Ulempen ved mekanismen er tilstedeværelsen af ​​en skorsten, hvilket komplicerer mobiliteten og transporten af ​​gas-type pistolen.

Før du bruger pistolen i et hjemmemiljø, skal du forstå, hvordan det er arrangeret, hvordan det fungerer korrekt, hvilken producent der er bedst i den givne retning. Dette letter i høj grad det endelige valg af et passende design, forenkler driftsprocessen. Gaspistolens princip er som følger:

 1. I forbrændingskammeret er der en særlig brænder, hvor gasstrømmen er fodret.
 2. Med tændingsanordningen er gasen tændt, varmeveksleren opvarmer.
 3. Ventilatoren pumper kold luft fra omgivelserne, styrer den gennem varmeveksleren.
 4. En særlig termostat indbygget i kredsløbet beskytter enheden mod overophedning, brud.
 5. Tilstedeværelsen af ​​en breaker bryder det elektriske kredsløb, når rummet opvarmes til den ønskede temperatur på termometeret.

Denne boligvarmer bruges til husholdningsbehov, og moderne kunder foretrækker mobiltype gasbrændere med hjul og betjeningsanordninger. Stationære våben er udstyret med en gascylinder, som er problematisk at transportere. Fra dens volumen afhænger selve varigheden af ​​selve enheden, dens tekniske egenskaber. Et sådant stationært design af en gaskanon af indirekte blæsning betragtes som moralsk forældet, upraktisk i håndtering, mobilmodeller er mere efterspurgte i sortimentet.

Dette er en uafhængig opvarmningsanordning og en strukturel komponent i opvarmningsanlægget, der er nødvendig for at opretholde de nødvendige klimatiske forhold i en beboelsesbygning og ikke kun. En termisk kanon med naturgas kan bruges til opvarmning af bil- og specialudstyr, det vil være nyttigt i forbindelse med reparation og installation af stræklofter. Tilstedeværelsen af ​​ventilatoren gør det muligt at fremskynde den teknologiske proces, og den indbyggede termostat styrer opvarmning af luftstrømmen. En kanon virker på gas, en passende model kan bestilles fra en online butik.

Det kaldes også en højttaler, fordi du kan høre et højt klappe, mens du arbejder. Hvis den tidligere model fungerer på gas, så har denne enhed sine egne designfunktioner. Varmepistolen på propan er en miljøvenlig enhed, der ofte bruges til at afstøde fugle og vilde dyr. Blandt fordelene ved eksperter er enkelheden af ​​design, lethed og økonomi.

Sådant udstyr til gas er efterspurgt i hverdagen og i industrien har fundet bred anvendelse i masserne. Dette er ikke kun den hurtige opvarmning af boliger og boliger, men også tørring af enkelte automotive og industrielle formål. Derudover er brugen af ​​en gaspistol passende i store områder - fra 25 kvadratmeter. meter, i færd med reparationsarbejde, for eksempel ved installation af stræklofter.

Disse boliger er karakteriseret ved fugt, hvilket kun forhindrer opbevaring og bevarelse af et personligt køretøj. For at tørre væggene og fjerne svampen fra fjerne hjørner anbefales det at bruge gaspistoler til garagen. Købet er ikke billigt, men enheden kan også bruges i hjemmet og i huset. Det er vigtigt at tage højde for sådanne parametre som garageoptagelsen, kvaliteten af ​​termisk isolering, tilstanden af ​​folks tilstedeværelse i sådanne ikke-boligområder. Der er to muligheder for pistolvalg:

 1. Gaspistolen kan anvendes i mangel af personer i rummet. Enheden giver høj arbejdskraft, hurtig opvarmning af garagen, minimumsudgifter til elektricitet.
 2. Dieselpistol er passende, hvis der er folk i garagen eller bor. På grund af tilstedeværelsen af ​​udstødningsrøret trækkes forbrændingsprodukterne produktivt tilbage, ikke afregnes på væggene.

I betragtning af de ovenfor beskrevne komparative egenskaber viser det sig, at stationære direkte luftblæser design ikke er egnet til opvarmning af dette rum. Varmepistolgasen til opholdsrum skal være udstyret med et udstødningsrør, således at forbrændingsprodukter ikke sover i stuen. Derudover er det vigtigt at opnå en høj effektivitet ved lave energikostnader.

Ved reparation er denne enhed også nødvendig. Gasvarmepistol til installation af stræklofter er et uundværligt værktøj, fordi når PVC-folien opvarmes til 65 grader over hele overfladen, gør den elastisk og kompatibel. Materialet falder let i loftet, fastgjort til præfabrikerede huller. Hvis en gaspistol er inkluderet i denne type arbejde, akkumuleres kondensatet på bundpladen ikke under fastgørelsen af ​​PVC-folien. Dette er en af ​​de vigtige fordele ved mekanismens deltagelse under reparationsarbejdet.

Hvordan man bruger en gaspistol

Hvis en person er overfladisk opmærksom på, hvordan man tænder og slukker for mekanismen, betyder det ikke, at han kender brugen af ​​varmepistoler perfekt. Princippet om drifts- og driftsregler kan studeres i vejledningen, hvis det er nødvendigt, brug hjælp fra guiden. Ved brug af en stationær pistol skal følgende regler overholdes:

 1. Undgå tilstedeværelse af brandfarlige stoffer i rummet for at undgå tænding.
 2. Giver uhindret adgang til ilt, på grund af hvilken gaspistolen aktivt støtter forbrændingsprocessen.
 3. Det er forbudt at blokere stikkontakten og tænde for blæseren.
 4. Da luften skal cirkulere og ikke akkumuleres i varmepistolen, er det nødvendigt at installere enheden i et åbent område for at undgå tilstopning af bøjningerne.
 5. Gasforsyningen skal udføres, hvis gaspistolen ikke er brudt, den fungerer korrekt.
 6. Tænd tændingsnøglen, indtil det piezoelektriske element eller piezo-podzig fungerer.
 7. For at forhindre brændstoflækage forhindrer det også sikringen i at blive tilføjet til kredsløbet.
 8. Det er ikke nødvendigt at spare på brændstof, ellers kan gasvarmeren meget hurtigt svigte.

Sådan vælges en gasvarmepistol

Det sværeste at bestemme valget, fordi katalogerne angav et stort antal stillinger af interessant design med unikke tekniske egenskaber. At købe en gaspistol og ikke at tabe, er det vigtigt at sammenligne med el- og dieseldesign. Nogen foretrækker elektriske kanoner, hvor hovedvarmeelementet er en varmelegeme eller en cylindrisk spiral. Det er imidlertid vigtigt at forstå det hele uøkonomiske karakter af et sådant køb for fremtiden. Nedenfor er ratingvåben på gas, som har bekræftet deres effektivitet og økonomi i brug.

Produkterne fra Ballu Industrial Group-mærket er professionelle varmegeneratorer, der ikke behøver at blive monteret. Alle våben er mobile, og ved hjælp af et specielt håndtag transporteres de bekvemt og hurtigt. Foto af sådanne cylindriske modeller findes på mange steder i netværket, men inden de køber for at måle området af det opvarmede rum og ikke spare på så vigtig erhvervelse. Nedenfor er et par våben, der er særligt interessante for købere:

 • Model navn - Ballu BHG-10;
 • pris - 4 800 rubler;
 • egenskaber - varmekraft 10 kW, direkte opvarmningsmetode, opvarmning område - 100 kvadrater, brændstof - propan, drift ved spænding 220 V;
 • plusser - kompakte dimensioner, 0,7-0,8 kg / h, brugervenlighed, tilgængelig brugervejledning;
 • ulemper - er fraværende.

Den anden model af samme producent, der ikke er mindre efterspurgt blandt masserne, er præsenteret nedenfor:

 • Model navn - Ballu BHG-40;
 • pris - 6 800 rubler;
 • egenskaber - overordnet model Bally med en varmekapacitet på 33 kW, tændingssystem - piezoelektrisk celle, brændstofgas, flowhastighed - op til 3,3 kg / t;
 • plusser - gaspistolen dækker mere plads til opvarmning end sin forgænger, det fungerer i en økonomisk tilstand;
 • ulemper - høj pris.

Følgende modeller af forskellige producenter, men har samme cylindriske form. Sådanne varmeapparater er særligt velegnede til daglig brug, de transporteres let, må ikke optage meget plads. Det oprindelige design forstyrrer ikke udførelsen af ​​de grundlæggende funktioner, det vigtigste er ikke at forstyrre udløbene. Her er gode forslag til husstandens behov:

 • Model navn - Elitech TP 10GB;
 • pris - 4 200 rubler;
 • egenskaber - dimensioner - 440x290x186 mm, brændstof - propan, butan, beregnet til opvarmning af små områder, manuel justering af strømmen med højst 10 kV;
 • plus - hurtig opvarmning af rummet, ingen giftige dampe, tilgængelighed af priser;
 • ulemper - er fraværende.

Den anden gaspistol har også en mærkbar efterspørgsel, men med hensyn til parametre er det en mere kraftfuld enhed, og derfor er strømforbruget lidt overvurderet. Disse er:

 • model navn - FUBAG Bruce 30;
 • prisen er 7.300 rubler;
 • egenskaber - dimensioner - 645х375х510 mm, begrænsende effekt - 30 kW, vægt - 11 kg, cylindrisk form;
 • fordele - brugervenlighed, evnen til hurtigt at varme rummet, kompakte dimensioner og strømlinet form, funktionen af ​​flamme kontrol;
 • ulemper - høj pris.

Gaskanoner af indirekte opvarmning købes ofte, da en af ​​fordelene er miljøvenligt arbejde, fraværet af giftige forbrændingsprodukter i luften. Positioner af direkte opvarmning er også efterspurgte, men de erhverves i nærværelse af kvalitativ ventilation og i tilfælde af uhindret forsyning af ilt i ubegrænsede mængder. Her er nogle interessante forslag til indenlandske behov:

 • model navn - Pegas PG 150;
 • pris - 4 200 rubler;
 • karakteristika - automatisk - 15 kW, mængden af ​​plads - 300 kvadrater gas - propan, butan, pezorozzhigom, brændstofforbrug - 1,1 kg / h, lysnettet - 220 volt, indirekte opvarmning;
 • plusser - tilgængelighed af brugsanvisninger og tegning i det komplette sæt, hurtig opvarmning af luft, energibesparelse;
 • ulemper - er fraværende.

Den anden indirekte gaskanon og dens korte tekniske egenskaber fremgår af nedenstående:

 • model navn - Prorab EH 2 R;
 • prisen er 4 400 rubler;
 • egenskaber - kraft - 2 kW, vægt - 4 kg, rektangulær form, luftstrøm er 184 m3 / h;
 • plusser - en fremragende model til reparation og indenlandske behov til en overkommelig pris;
 • ulemper - er fraværende.

Dette er det afgørende valgkriterium, som afhænger af hastigheden af ​​opvarmning af rummet og forbruget af elektricitet. Til husholdningsbrug er indikatoren 10 kW, og for store arealer er det bedre at være opmærksom på den maksimale effektgrænse på 30 kW. Her er to forslag, der betragtes som "løbende" på hjemmemarkedet:

 • Modelnavn - Sial KID 10 20821017;
 • prisen er 4 300 rubler;
 • egenskaber - indirekte opvarmning, gas - propan eller butan, effekt - 10 kW, cylindrisk pistol, elektroniske sensorer er fraværende;
 • plusser - en bekvem og pålidelig gaspistol til en overkommelig pris med gode tekniske egenskaber;
 • ulemper - er fraværende.

Konkurrenten til magt er sådanne produkter fra den indenlandske producent af gaspistoler:

 • Model navn - Bison Master 10;
 • prisen er 4 500 rubler;
 • egenskaber - effekt - 10 kW, brændstofforbrug - 0,75 kg / h, arbejder på gas (propan, butan);
 • plusser - hurtig og gratis levering Bison MASTER i Moskva, overkommelig pris, høje tekniske indikatorer;
 • ulemper - tilbagemeldinger fra kunder er ikke altid positive.

Mange købere vælger en gaspistol ved opvarmningsområdet, og for det første er det først at måle lokalerne. Dette er en forudsætning, ellers vil resultatet være helt ubrugeligt. Gasstrukturer i frit salg er standard, så det er kun at beslutte med firmaet og dets endelige valg. Altså:

 • model navn - REDVERG RD-GH30;
 • prisen er 5 600 rubler;
 • egenskaber - effekt - 30 kW, tilstedeværelse af en overophedningsføler, kontrol af flammeforbrænding, opvarmning område - 300 kvadrater;
 • plusser - dækker store værelser, overkommelig pris;
 • ulemper - behovet for kunstig ventilation.

Her er den anden gaspistol, som har et mindre interval, men har også en hurtig opvarmning, minimale energikostnader:

 • Model navn - Caliber ТПГ-15;
 • prisen er 4 400 rubler;
 • egenskaber - opvarmning område - 110 kvadrater, effekt - 15 kW, gulvtype installation, vægt - 6 kg;
 • plusser - en kompakt model til en overkommelig pris med høje specifikationer;
 • ulemper - pistolen bruges til oplagringsanlæg med tvungen ventilation.

For individuelle købere er størrelsen af ​​strukturen vigtig, så enheden ikke optager meget plads i rummet, og det er heller ikke for stort. Parametrene er standard til husholdningsbrug, men der er mere kompakte muligheder for praktisk opbevaring. Disse er:

 • Modelnavn - Profteplo KG-18 4110800;
 • pris - 5 200 rubler;
 • egenskaber - dimensioner 470х225х397, vægt - 6, 6 kg, effekt - 18 kW, metal kasse, gas arbejder princip;
 • plus - let, bekvemt, kompakt og billigt design med høje tekniske parametre;
 • ulemper - er fraværende.

Et eksempel på en anden kompakt gaspistol er præsenteret nedenfor:

 • Modelnavnet er Neoclima NPG-10;
 • pris - 3800 rubler;
 • egenskaber - dimensioner - 394х200х390мм, vægt - 5,6 kg, direkte type opvarmning;
 • plusser - lav pris, minimalt brændstofforbrug, praktisk brug af hjemmet;
 • minusser - bruges hyppigere i små lokaler - i varehuse, i garager.

anmeldelser

Først opvarmede hun dacha med ballonggas, så købte hun en burger med en keramisk plade. Det var alligevel koldt. Teplopushku rådede en ven, tog Kraton til 4.000 rubler. Fremragende varme, ingen klager, lider ikke længere af udkast i landet.

På vores sted, i stedet for hovedvarmen, er der en gasstrøm Heat stream 40-GFA-E. Til placering af 75 firkanter - en ideel mulighed. Købt for et par år siden kostede 5.000 rubler. Elektricitet sparer, varme fordeler jævnt. Alle var tilfredse.

Operationsprincippet og reglerne for valg af varmepistol til gas

Produkter i denne klasse bruges som permanente eller midlertidige kilder til opvarmning - alt afhænger af varmeisoleringens tilstand. I praksis er dette en almindelig ventilator, der kun har en høj grad af effektivitet og unik funktionalitet. Heat kanoner på naturgas, der anvendes af høj kvalitet og omkostningseffektiv opvarmning af drivhuse, drivhuse, hvor blomster og grøntsager dyrkes: under drift, de ikke udsender forbrændingsprodukter, i modsætning til kanoner, der arbejder på diesel, samt mere omkostningseffektivt end elektriske modstykker.

Funktionsprincippet for denne klasse af aggregater adskiller sig ikke fra andre termiske våben: Forbrændingskammerets krop afkøles af luft, som pumpes af ventilatoren. Derefter sendes varm luft til opvarmning af rummet. Gasvarmevåben adskiller sig konstruktivt fra elektriske analoger kun ved tilstedeværelsen af ​​en brænder i stedet for et varmeelement (TEN). Gasantænding sker automatisk ved hjælp af et piezoelektrisk element.

Denne enhed kan bruges både til opholdsrum og til opvarmning af produktionskapaciteter. For eksempel kan en gas-højtydende termisk pistol med en kapacitet på 10 kW opvarme et rum i et nyt hus med et areal på 150-300 kvadratmeter. m. eller et drivhus op til 70 m 2. Hvis pistolen har en kapacitet på 10 gange større, så er den i stand til at opvarme bygningen med en kvalitet på ca. 3.3 tusind kvadratmeter. m eller hothouse økonomi - 740 m 2.

En propan gascylinder varer ca. 60 timer uden at stoppe, hvorfor det er nødvendigt at tage hensyn til, at varmelegemet slukkes automatisk, når den indstillede temperatur i rummet, og derefter tændes, når temperaturen faldt. til selvstændigt arbejde En gasflaske med flydende naturgas er forbundet med produktet, som nemt kan udskiftes, som det anvendes.

En termisk kompakt kanon, der kan køre på naturgas, bruger kun 1 l / h til opvarmning af boligkvarteret.

Varmepistoler, der arbejder på gas, er opdelt i to hovedklasser:

 • produkter med direkte opvarmning af luftstrømmen;
 • aggregater af indirekte opvarmning.

I det første tilfælde anvendes luftstrømmen til opvarmning åben ild, i hvilken propangassen brænder, forbrændingsprodukterne kommer ind i det opvarmede rum, men effektiviteten når et maksimum ved anvendelse af et sådant design. Dimensionerne på denne enhed er ret kompakte, meget lave omkostninger, men ventilation er nødvendig for en konstant tilstrømning af frisk luft. Større brandfare - ingen inspektør vil underskrive en handling, der giver tilladelse til brugen af ​​denne enhed til opholdsrum.

Den anden mulighed er mere at foretrække, fordi forbrændingskammeret i enheden lukket type, Alle forbrændingsprodukter udledes gennem et særligt grenrør forbundet til skorstenen. Sådanne produkter installeres bedst udendørs, og varmluft pumpes gennem et specielt system med en stor diameter ærme lavet af ubrændbart materiale.

Moderne gasvarmepistoler, som indirekte opvarmer luftstrømmen, virker på propan, som brænder uden rester, og tilbagetrækning af forbrændingsprodukter er ikke længere nødvendig. Kun deres dimensioner er større end direkte varmeapparater, henholdsvis højere og pris.

Funktionen af ​​et gasdrevet produkt, uanset designfunktionerne, kræver en konstant strøm af ilt fra den omgivende luft til vedvarende forbrænding. Når en bruger vælger en model, skal disse funktioner tages i betragtning.

Prispolitikken afhænger af størrelse, kapacitet og mærke: Jo mere komplekse arbejdsvilkårene er, jo flere volumener af opvarmet rum, jo ​​dyrere bliver pistolen på gasbrændstof.

Værelset, hvor anlæggets placering er planlagt, skal have en fremragende ventilation, så frisk luft udefra flyder konstant. Hvis der ikke er ventilation, skal du vælge en model med en termostat, der automatisk slukker eller tænder pistolen, og opretholder et tilstrækkeligt iltniveau. udstyr termostat gør det muligt at øge produktets effektivitet: Når den optimale temperatur er nået, slukker den for blæseren, herunder kun den, når den indstillede temperatur falder til et bestemt niveau. Denne klasse af produkter anvendes i produktion, i lagerbygninger, i opførelsen af ​​bygninger og opvarmning af landbrugsfaciliteter, hvor folk ikke altid er til stede.

Termisk pistol gas med termostat

Hele serien af ​​gasprodukter har en meget høj virkningsgrad, uden betydning og det faktum, at miljømæssige renlighed - brændt gas ikke forurener atmosfæren, ingen fremmed lugt, hvilket er meget vigtigt for landmænd med dyrkning af blomster og dyrke grøntsager.

Hvordan vælger man en ventilator, der arbejder med gas fra en lang række præsenterede modeller? For at kunne træffe et valg, skal du lære mere om det brugte blå brændstof, de specifikke træk ved termiske enheder og deres enhed.

 1. Det bør tages i betragtning, at lignende varmeapparater med succes opererer fra hovedvej eller fra en forbundet til en gasvarmepistol ballon. Effektiviteten af ​​en sådan enhed bliver næsten 100%.
 2. For at købe det rigtige produkt med effektiv ydeevne, skal du på forhånd beregne, hvor meget strøm enheden kræver. Er lavet rummålinger: Det er nødvendigt at kende dens volumen. Det er også nødvendigt at kontrollere kvaliteten af ​​termisk isolering, om der vil være lækager. Jo højere effektiviteten af ​​varmepistolen er, jo hurtigere vil den opvarme rummet til den ønskede temperatur.
 3. Vær opmærksom på gasforbrug, At vide, hvor meget kanonen vil fungere uden den første nedlukning.

Alle gasvarmere har en lignende arbejdsordning, som det virker, har vi allerede diskuteret detaljeret lidt tidligere. Det er nødvendigt at bemærke, at mange mennesker ikke behøver at oprette forbindelse til netværket, fordi piezo element kan brænde gas uden elektricitet.

TPG-10 kW til 7 tusind rubler anses for at være de bedste eksperter til de steder, hvor der ikke er nogen elforbindelse i nærheden:

 • arbejder på propan og butan;
 • produktivitet - 300 m 3 / h;
 • temperatur op til + 90 ° C;
 • gasstrømningshastighed maks. 0,76 kg / h;
 • vægt - 5,5 kg.

Denne gasvarmepistol kan anvendes fra gasforsyningen eller med en tilsluttet cylinder på steder, hvor der er forbindelse til netværket og uden elektricitet. Lignende fordele er også produktet Sturm GH91101 kapacitet på 10 kW; ved en strømningshastighed på 0,75 kg / h kapacitet op til 330 m3 / h, og prisen på kun 5590 rubler.

Specialister anbefaler stærkt brugere at reparere gasvarmevåben kun i specialcentre, hvor der er herrer i gasudstyr, for at undgå uoprettelig skade forårsaget af selvbetjening.

På det moderne russiske marked er der mange modeller af gaspistoler: Master, Ballu og mange andre, men vi vil kun overveje de mest populære.

Kompakt pistol med en effekt på 10 kW, hastigheden af ​​dens drift til 300 kubikmeter / h, og forbruget er mere end beskedent - 0,75 kg / h. Forbindelsen er enfaset, installationens masse er kun 4 kg, den bruger flydende propan, omkostninger fra 4.7 tusind rubler.

Denne model har en kapacitet på 1450 m 3 / h. dens magt i små dimensioner imponerende - 5300 W, og gasforbrug - 3780 g / h. Derfor er prisen meget højere - 10 tusinde rubler. Det bruges til opvarmning af store indkøbscentre, supermarkeder og industrielle lokaler: værksteder, fabrikker og fabriksbutikker.

Dette er en repræsentant for middelklassen i priskategori, kan arbejde for propan og butan, hastighed på opvarmning - 500 cu. m / time, gasforbrug - 1,2 kg / h, effekt - 18 kW, vægt - 4,9 kg, og prisen på 5000 rubler.

Alle ovenstående modeller bruger en piezoelektrisk celle til antænding af gas og er inkluderet i de 10 mest købte modeller. Føreren er det amerikanske mærke, men fremstillingslandet er Italien i dag, og Ballu er den indenlandske udvikling. For tydelighed anbefaler jeg dig at se en video om Ballu's funktionalitet:

Inden du tænder for enheden, skal du læse instruktionerne, hvor alle nyanser af forbindelse og brug beskrives meget forståeligt. Det er nødvendigt at være særlig opmærksom på situationen, når tænd ikke for enheden:

 • ved et højt støvindhold i rummets luftmasse
 • hvis der er dampe af eksplosive stoffer
 • udløbet er lukket.

Driftsregler og sikkerhedsforanstaltninger kan variere fra producenter af forskellige modeller - læs den vedlagte dokumentation inden arbejdet påbegyndes.

Gasvarmevåben er meget økonomiske kompakte produkter, der er kendetegnet ved en høj volumenopvarmning og effektivitet, og derfor betragtes de som eksperter i gasudstyr som en ideel mulighed for opvarmning af forskellige områder med stort volumen. Jeg vil gerne bemærke, at russiske termiske kanoner ikke er ringere end udenlandske mærker af tekniske karakteristika, og deres design er næsten identisk, så der er ingen grund til at betale for meget.

Hvilken varmepistol er bedst til køb, tips til valg af den bedste model. Gennemgang og vurdering af termiske våben, hovedegenskaber, fordele og ulemper, nuværende pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

45 + = 51