30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Temperaturregulatorer med fjerntemperatursensor

Temperaturregulatorer med lufttemperaturføler

For at opvarme rummet anvendes der et stort antal forskellige apparater (el og gas), som har funktioner til overvågning og justering af temperaturregimet. Disse funktioner udføres normalt af termostater med en luftreguleringssensor. Hvad de er - termoregulatorer, eller som de hedder, termostater.

Faktisk er det en regulator, som styrer hele varmekredsen i varmeapparatet. Oftest er temperaturindstillingen i det gjort manuelt, og alt andet sker i den automatiske tilstand. Det vil sige, han afbryder eller tænder varmeapparatet selv.

Rumtermostat med temperatursensor

Termoregulatoren har flere hovedformål.

 • For det første kan du med sin hjælp spare meget for at betale for energi. Sagen er, at denne enhed styrer luften inde i huset eller i lejligheden. Og hvis denne temperatur begynder at stige over den indstillede temperatur, slukker den for eksempel forsyningen af ​​gas eller elektricitet til en varmeanordning (kedel, konvektor, klimaanlæg osv.). Omvendt tændes forsyningen, hvis temperaturen er faldet under normal.
 • For det andet er det sikkerhed for driften. Funktionen af ​​termostaten indeholder jo en lydalarm, som meddeler husets ejer, at for eksempel kedlen er overophedet, og termoregulatoren af ​​en eller anden grund ikke fungerede.
 • Tredje, høj komfortkriterier. Som allerede nævnt regulerer termostaten automatisk varmesystemet. Det er ikke nødvendigt at køre hele tiden til kedlen for at reducere eller øge strømmen af ​​den samme gas eller elstrøm.

Radiator termostat

Så alle moderne termoregulatorer er opdelt i flere grupper: i henhold til det materiale, hvor enhedens krop er lavet, hvad angår funktionalitet og driftsprincip.

Hvad angår materialet, tilbyder producenter generelt enheder fremstillet af forstærket plast. Men de findes også med en bimetallisk krop. Det er disse enheder, der er installeret uden for varmeelementerne, det vil sige, de er vant til at styre luft.

Bemærk at der er helt forskellige enheder på boksen, som fungerer som controllere. Disse er termostater til vand. De installeres normalt i kedler eller opvarmningskedler til opvarmning. Disse er såkaldte vandtermistorer og elektroniske termoelementer.

Termoregulatorer med en fjernbetjeningssensor er opdelt i to typer:

I mekaniske analoger er hovedelementet en bimetallisk plade, der udvider med stigende lufttemperatur og indsnævres, når den falder. I elektroniske apparater anvendes specielle termometre.

Hovedprincippet for termostaten med lufttemperaturføleren er som følger:

 • Der er information fra to temperatursensorer: installeret i rummet og i vandvarmesystemet. Dvs. temperaturen på luft og varmt vand måles.
 • Nu inde i termostaten kontrolleres temperaturværdierne mod instrumentindstillingen.
 • Derefter gives signalet ikke af ventilens servomotor i samme kedel, som giver ordren, lukker eller åbner brændstofforsyningen.

I dag anvendes elektroniske digitale termoregulatorer i stigende grad. De har ikke bevægelige dele og forsamlinger, som efterhånden udvikler sig og giver ukorrekte resultater. Halvlederdele anvendes f.eks. Modstandsfølsomme sensorer, eller som de hedder, modstandstermometre. Alt elektrisk diagram af denne type termostat fungerer ved 24 volt.

OBS venligst! Elektroniske termostater kan virke enten fra vekselstrøm gennem strømforsyningen eller fra et normalt batteri. Alle elektroniske modeller er udstyret med skærme, som viser indstillingerne og de seneste målinger.

Derudover er nogle modeller udstyret med ekstra muligheder. For eksempel har de en indbygget ur, kalender, du kan konfigurere dag-nat, arbejdshelger, indstil indstillingen med det samme i flere dage med temperaturindstillingen for hver dag afhængigt af vejrudsigten. Selvfølgelig er elektroniske enheder flere gange dyrere end deres mekaniske modstykker, men de er lettere at installere, og de har et mere overvågbart temperaturområde.

Temperaturregulatorer med en sensor til måling af lufttemperatur regnes for at være den mest præcise i dag. Men her er der helt andet spørgsmål, der vedrører temperaturmåleren. Fordi der er sensorer, der installeres indendørs, og der er, der føres uden for huset, er det installeret på gaden. Så spørgsmålet er, hvilken af ​​de to er bedre?

Ideelt set, hvis du bruger den anden mulighed. Hvorfor? Fordi sensoren straks vil reagere på vejrændringer. Forestil dig situationen med den interne kontrolenhed. Om aftenen begynder temperaturen på luften om vinteren at falde drastisk. I huset er det stadig normalt. Det vil sige, at det tager to timer for den interne sensor at reagere på temperaturændringen. Og i løbet af denne tid, mens dataene bliver behandlet, indtil signalet når ventilen, kan huset allerede afkøles. Derfor har det i dette tilfælde brug for hastighed, hvad en sensor på gaden har.

Det skal selvfølgelig have nogle beskyttende egenskaber, som beskyttelse mod vand, vind og solstråler, hvilket øger omkostningerne. Men alle disse omkostninger er dækket af komfort i hjemmet og energibesparelsen.

Hvad angår temperaturfølere til styring af varmt vand i vandvarmesystemet, er deres rækkevidde meget bredt. Her er ikke kun enkle anlæg til konstruktion, som er installeret på systemets rør nær radiatoren, men også ret komplekse elektroniske analoger med fjerntemperaturfølere. Sandt nok er deres design lidt anderledes end termostater, som f.eks. Installeres på varme gulve eller oliekøler. Men essensen af ​​arbejdet er det samme for alle, fordi de grundlæggende skal kontrollere temperaturen eller luften eller vandet eller syntetisk olie.

Så en termostat med en fjernbetjeningssensor, der styrer luften inde i rummet, er en enhed, der hjælper med at nyde komforten i huset, plus spare hårdt tjente penge. Selvfølgelig skal du investere i det, men dette køb betaler hurtigt. Så det giver mening at bruge denne enhed i processen med at organisere husets varmesystem.

Temperaturregulatorer til lufttemperaturregulering

Moderne opvarmningsudstyr kan uafhængigt opretholde rumtemperaturen. For at gøre dette bruger den luft- og kølevæsketemperaturfølere. Brugeren må kun indstille et passende temperaturregime. Der bruges ofte fjerntemperaturregulatorer med en lufttemperaturføler. Disse alsidige enheder kan udføre mange andre funktioner, som det vil blive diskuteret i vores gennemgang. Også vi vil tale om de vigtigste typer termostater.

Driftsprincippet for temperaturregulatorer

Grundlaget for enhver termoregulator er en elektronisk eller mekanisk temperatursensor, der styrer luftens temperatur i rummet. Afhængigt af de modtagne indikationer udsender det kommandoer til kedlen, hvilket tvinger det til at tænde og slukke, afhængigt af brugerens temperaturindstillinger. Til indstilling af parametre anvendes roterende knapper, berøringsskærme og knapper i forskellige mønstre.

Termoregulatoren er et kompakt kontrolpanel med en lufttemperaturføler inde i den. I dette tilfælde kan kedlen selv være placeret på et hvilket som helst andet sted i bygningen - i køkkenet, i badeværelset, i et separat kedelrum eller i kælderen, hvor det ikke forstyrrer nogen og ikke øjer øjnene. Enig at løbe ind i kælderen, for at gøre luftvarmeren eller køleren ikke så praktisk. Det er meget mere praktisk at have en sådan fjernbetjening installeret i rummet.

Temperaturregulatorer med en lufttemperaturføler til kedlen og fjernbetjeninger. De giver præcis temperaturkontrol og eliminerer behovet for at løbe til kedelens installationssted for at indstille den ønskede tilstand eller indstille arbejdsprogrammet. Termostater fungerer som følger:

Det anbefales at vælge termostaten fra den samme producent som din kedel. Dette vil spare dig for mulige funktionsfejl og funktionsfejl ved driften af ​​udstyret på grund af forskellen i den elektroniske påfyldning.

 • Brugere indstiller deres ønskede lufttemperatur, for eksempel +22 grader;
 • Så snart temperaturen falder under den indstillede grænse, vil termostaten komme til at tænde for kedlen - opvarmning af kølevæsken, der cirkulerer gennem varmesystemet, vil starte.
 • Så snart temperaturen stiger til det ønskede niveau, vil termostaten beordre at slukke for kedlen.

Denne proces gentages cyklisk og giver en behagelig atmosfære til husstanden.

Rumtermostat med temperaturføler kan styre vandtemperaturen i varmtvandsforsyningen kredsløb - er det nødvendigt funktionalitet, hvis huset er dobbelt-kedel, hvori det er installeret i køkkenet, i et fjerntliggende sted (i kælderen eller garagen). Hvis vandet i vandhanen virker for varmt, er det nok at nærme termostaten og reducere graden af ​​opvarmning - meget praktisk og praktisk.

De vigtigste typer termoregulatorer

Temperaturregulatorer med en lufttemperaturføler er en hel galakse af mange termostater, billige og dyre, elektroniske og mekaniske, kablede og trådløse, enkle og multifunktionelle. Lad os se nærmere på alle disse kategorier.

Elektroniske og mekaniske termostater

Den mekaniske lufttermostat til opvarmning er den enkleste termostat, der er beregnet til arbejde med el, gas og mange andre slags kedler. Dens grundlag er den enkleste mekaniske lufttemperaturføler. Ofte er det et termoelement lavet af bimetal. Det reagerer på opvarmning og afkøling, lukke eller løsne de mekaniske kontakter. På grund af den ekstreme enkelhed er sådanne termostater uden yderligere funktioner. Alt de kan gøre er at justere temperaturen på luften i værelserne og ikke mere. Kontrol her er en - det er en drejeknapper med roterende temperatur.

En elektronisk termostat med en fjerntemperatursensor eller indbygget sensor er en mere avanceret enhed. Afhængigt af hans påfyldning kan han:

 • Kontroller temperaturen på luften i lokalerne;
 • Kontroller varmtvandskredsløbene;
 • Sørg for separat klimakontrol i forskellige rum
 • Arbejde i de "smarte huse";
 • Arbejde med det specificerede program.

Grundlaget for elektroniske temperaturregulatorer er præcise temperaturfølere. Kommandoer til varmekedler leveres elektronisk. Når du vælger en termostat, skal du sørge for, at din kedel er i stand til at arbejde med den elektroniske version.

Fordele ved elektroniske termostater:

 • Avanceret funktionalitet - nyttig til dem, der ønsker at komme fra varmeudstyret til noget mere;
 • Mere præcis temperaturkontrol - nøjagtighed er op til 0,1 grader;
 • Evne til at arbejde med varme gulve;
 • Kompatibel med det store flertal af moderne enkeltkreds- og dobbeltkredsløbskedler.

Vær opmærksom på, at elektroniske termoregulatorer er mest på markedet.

Kablede og trådløse enheder

De enkleste temperaturregulatorer med lufttemperaturfølere er forbundet til varmekedlerne ved hjælp af ledninger - her anvendes en toledet forbindelsesledning med et ledertværsnit på 0,75 kvadratmeter. m. De overførte strømme er små, men dette tværsnit giver dig mulighed for at regne med kablets lange levetid, fordi det er lagt i væggen en gang for alle. Kablet temperaturregulatorer er karakteriseret ved billighed og kan være udstyret med nogen funktioner.

En trådløs termostat med en lufttemperaturføler er nem at installere - montere den på det rigtige sted og interface med kedlen. Ingen ledninger, ingen passerer gennem væggene, ingen trådbrud i fremtiden. Men hvis du skal installere en trådløs termostat i dit hjem, skal du huske udstyrets radius - det reduceres afhængigt af antallet af vægge, der passerer igennem.

Det vil sige i det åbne område er området omkring 100 meter. I naturen, når kedlen og termostaten er adskilt af flere vægge, og endda en eller to aflukkede rum, range dråber 1,5-2 gange, du skal tage hensyn til den indbyrdes placering af udstyr. Trådløse enheder har også en anden ulempe - de har brug for hyppigere udskiftning af batterier.

Den enkleste termostat, enten elektronisk eller mekanisk, har kun en funktion - funktionen til at indstille temperaturen på luften i værelserne. Nogle modeller er udstyret med informationsdisplayer, som viser den aktuelle temperatur og tid. Der er ingen ekstra funktioner om bord, da nogle mennesker ikke har brug for det - de foretrækker enkelhed til overdreven funktionalitet.

Mere avancerede termostater er udstyret med mange ekstra funktioner. De kan arbejde i henhold til et givet program, de kan klare opvarmede gulve, servo-drev fra yderligere varmekredse, varmtvandskredsløb. Til deres pris er de meget dyrere end deres enkle modparter. Men husk at jage mange funktioner, du kan aldrig bruge dem. Som et simpelt eksempel, lad os tage en vaskemaskine - de fleste mennesker bruger maksimalt to eller tre programmer.

Overvej yderligere funktioner i rumtermostater med lufttemperaturfølere:

 • Arbejde med programmet - giver dig mulighed for at indstille temperaturregime for et par dage i forvejen;
 • Kontrol via telefon eller GSM-kanal - giver mulighed for fjernbetjening af opvarmning;
 • Indstilling af dag og nat temperatur - for at skabe en mere behagelig atmosfære dag og nat;
 • Støtte til "anti-frysning" -regimet er relevant for forstæder boliger, der anvendes til begrænset ophold (for eksempel kun i weekender).

Husk, at hver ekstra mulighed påvirker den samlede pris for udstyret - tænk godt, om du senere vil komme til brug for den funktionalitet, du gerne vil se i den købte termoregulator.

Hvis du vil købe en termostat med en lufttemperatur sensor, vil du helt sikkert have brug for information om de mest populære modeller. I vores gennemgang vil vi introducere dig til beskrivelser af disse modeller og med vejledende priser på markedet.

Før os er en billig men multifunktionel rumtermostat, der gør det muligt at justere temperaturen på luften i værelserne uden adgang til kedlen. Den er udstyret med et informativt LCD-skærm og en præcis temperatursensor. Nøjagtigheden af ​​at opretholde det specificerede temperaturregime er 0,1 grader. Der findes også et programmeringssystem i en uge fremover - du kan indstille de ønskede indstillinger i intervaller på 15 minutter. Termostaten kan fungere med BAXI gaskedler med konvektions- og kondensationstype. Prisen for den indleverede model er omkring 4-4,5 tusind rubler.

Denne termostat kan ikke kun fungere med opvarmningsudstyr, men også med klimaanlæg, der understøtter den indstillede lufttemperatur i området fra +5 til +30 grader i trin på 1 grad. Også ombord er der en natfunktion, der reducerer temperaturen med 4 grader fra den indstillede grænse. For at overvåge den aktuelle temperaturtilstand på frontpanelet er der et lille LCD-display. Termostaten drives af to AA-batterier, og energien forbruges så økonomisk som muligt, hvilket giver langtidsarbejde fra et sæt. Omkostningerne ved enheden er ca. 1400-1500 rubler - dette er et af de mest overkommelige tilbud på markedet.

Den sidste af de tre mest populære modeller. Det er kablet og multifunktionelt. Termostaten kan arbejde med varmekredse og varmtvandsforsyning, herunder indirekte opvarmede kedler, der er forbundet med varmesystemer. For en bekvem styring af temperaturen i kredsløbene leveres et LCD-skærm om bord. På grund af tilstedeværelsen af ​​en elektronisk sensor sikrer termostaten vedligeholdelsen af ​​den forudindstillede tilstand med en nøjagtighed på 0,1 grader. Den kan fungere i manuelle, automatiske og programmerbare tilstande. Også "Holidays" -programmet gennemføres her, hvilket giver økonomisk opvarmning af boligen i mangel af beboere.

Temperaturregulatorer med en lufttemperaturføler til styring af varmeanlæg og systemer

Moderne varmeanlæg har normalt temperaturregulatorer med en lufttemperaturføler for at opretholde behagelige forhold i rummet. De er specielle controllere, der giver mulighed for at opretholde den forudindstillede tilstand i lang tid.

Indendørs enhed til temperaturregulering

Årsager til at bruge enheden

Termostaten installeres normalt på radiatorer, kedler og moderne varmeapparater. Udførelsen af ​​deres arbejde afhænger af det. De kan med jævne mellemrum tænde og slukke, øge og mindske varmeeffekten og løse tre hovedopgaver.

Termostaten til et varmt gulv er forbundet

 • For det første kan enhederne reducere omkostningerne, der går til at betale for energi. De styrer temperaturen inde i hjemmet eller på gaden og sikrer dermed en optimal driftstilstand.
 • For det andet øger enhederne sikkerhedsniveauet ved driften af ​​visse installationer. For eksempel, hvis kedlen er overophedet, lyder alarmen. Med sin hjælp klarer du at fortælle ejeren.
 • For det tredje gør temperaturregulatorer det muligt at reducere menneskelig aktivitet i styringen af ​​varmeapparater. Således er der behagelige betingelser for indkvartering.

Termisk hoved er placeret i nærheden af ​​radiatoren

Klassificering efter metode til forvaltning

På grund af den specifikke styring kan temperaturregulatorer med en lufttemperaturføler opdeles i to typer - mekanisk og elektronisk. Uanset hvilket valg der er valgt til fordel for denne eller den pågældende enhed, kan der ydes et højt niveau af komfort i boligen.

Mekanisk type enhed til konvektor

Den enkleste løsning er en mekanisk controller. Normalt styres sådanne modeller ved hjælp af knapper eller rotationsmekanisme, og nogle af dem er udstyret med en lysindikation. Enheden giver dig mulighed for at justere temperaturen uden at programmere driften under drift.

Mekanisk analog til styring af varm gulvets temperatur

Trods enkelheden har produkterne en række positive kvaliteter:

 • stabilitet i forholdsvis vanskelige forhold
 • relativt lave omkostninger;
 • ret forståelig kontrol
 • en række designløsninger.

Helt automatiseret styringsprocessen giver elektroniske temperaturregulatorer en lufttemperaturføler. Til opvarmningskedler og andre varmesystemer er de ideelle. De er præget af maksimal funktionalitet.

Produkter af elektronisk type installeret på radiator

Enheder kan have åben eller lukket logik. Den første af disse er fuldt programmerbare, så funktionen er meget bred. Med deres hjælp kan du finjustere. Forvaltningen af ​​sådanne enheder kræver dog visse viden.

Enhed med et stilfuldt design til et varmt gulv

Controllers med lukket logik indebærer eksistensen af ​​en konstant algoritme for operation, mens aktionssekvensen er ret begrænset. Du kan kun foretage ændringer for visse programparametre.

Nyttige oplysninger! Selvom åben logik ikke anvendes i vid udstrækning i hverdagen, kan det over tid blive uundværligt, da det giver mulighed for at udvide funktionaliteten betydeligt.

Elektronisk model til temperaturregulering

Temperaturregulatorer med lufttemperaturføler: installation og positionering af sensoren

Hvert værelse har sine egne egenskaber, så sensoren der bestemmer luftens temperatur skal placeres på deres konto. Desuden kan installationen af ​​instrumenterne selv være væsentligt anderledes. I den henseende bør du overveje installationsteknologien i detaljer.

Tilslutning af regulatoren til varme gulve

Ved tilslutning af termostaten til det varme gulv er kredsløbet standard. Enheden selv er normalt installeret på en væg på et let tilgængeligt sted. Normalt på bagsiden er der notater til at forbinde specifikke ledninger, så processen medfører ikke problemer.

Skematisk diagram for korrekt tilslutning af ledninger

Sensoren skal være placeret i nærheden af ​​termostaten, mens der ikke skal være møbler eller andre ting i nærheden. Til filmgulve med infrarød stråling placeres måleapparatet på bagsiden af ​​filmen og derefter tilsluttes ledningerne til termostaten.

Eksempel på sensorens placering i installationen af ​​et varmt gulv

Hvis installationen af ​​kabelgulve og efterfølgende hældning af cement-sandplanker placeres sensoren i et korrugeret rør. Om nødvendigt kan den let fjernes.

Funktioner ved anvendelse af en termostat med en lufttemperaturføler til en kælder

I opbevaringsrummet er temperaturen ikke jævnt fordelt, især hvis du tager højde for dens højde. Hvis fjernet fra sensoren, vil den optimale tilstand være vanskeligere at kontrollere. I denne henseende skal måleren installeres på et passende sted:

 • For det første skal sensoren placeres tæt på produkterne;
 • For det andet er det nødvendigt at trække sig tilbage fra gulvet omkring 5 cm;
 • For det tredje skal sensoren være i en gennemsnitlig afstand fra opvarmningsanordningen.

Eksempel på et produkt til installation i en kælder

Fordele ved at bruge termostat med fjerntemperatursensor

Controllere med integrerede sensorer kan ikke altid bestemme temperaturregimet korrekt. Hvis du f.eks. Installerer enheden ved siden af ​​varmeudstyret, vil fejlen i indikationerne være indlysende. For at undgå en sådan situation skal man tage afstand til sensorer.

Eksempel på en enhed med en fjernbetjeningssensor

Fordelene ved sådanne enheder er indlysende:

 • de mest nøjagtige indikatorer;
 • muligheden for fjernelse til et tilstødende rum og lige til gaden
 • Temperaturmåling under alle overflader.

Afstanden fra instrumentet til sensoren kan variere betydeligt

Før du køber en temperaturregulator med en lufttemperaturføler anbefales det at kontrollere priskategorierne. Afhængigt af anvendelsesområdet kan omkostningerne variere lidt.

Billig model til en radiator

Sensorisk produkt til gulvvarme med programmeringsfunktion

Uden temperaturregulatorer med en lufttemperaturføler er det ret vanskeligt at sikre en komfortabel drift af varmesystemet eller individuelle opvarmningsanordninger i den moderne verden. Hvis der er mulighed for at forenkle ledelsesprocessen, skal dette bruges.

Termostat til gulvvarme, oversigt og justering (video)

Måske vil du også være interesseret:

Efterlad en kommentar Annuller svar

© 2017 Aquatic-Home.ru. Alle rettigheder forbeholdes.

Internet-encyklopædi om teknikkommunikation derhjemme

 • Site map
 • Spørg eksperten
 • Regler og ophavsret
 • Kontaktadministration

Kopiering og brug af materialet på webstedet er forbudt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 25 = 31