30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Tegninger af køkken sæt med størrelser

Tegninger af køkkenmøbler med dimensioner: måling, udførelse af beregninger og detaljer

Mange håndværkere foretrækker at håndtere husarbejde selvstændigt uden at ty til hjælp udefra, selvom det drejer sig om skabelse af møbler. Hidtil er det ikke svært at købe paneler, fastgørere eller tilbehør. Som det er kendt, er det mest problematiske i denne proces at lave tegninger af køkkenmøbler med dimensioner.

På trods af vanskelighederne er det helt muligt at lære at lave tegninger, hvis man tager højde for en række finesser vedrørende både fremtidens møbler og køkkenets størrelse. Trods komfort i drift, maksimal brugervenlighed og skønhed af konfigurationer tjener som de grundlæggende øjeblikke, der påvirker den samlede præsentation.

Korrekt målinger og arbejde på skissen

Som et eksempel kan du overveje den lineære placering af headsettet på grund af den lette videre implementering. Typisk er denne type placering særskilt for små værelser. Så køkkenmøblerne kan se mere æstetisk ud, og rummet bliver meget mere funktionelt. Derudover vil der være mere plads til at bevæge sig.

Det skal straks bemærkes, at ifølge denne lovgivning er moderne arrangement kompakte køkkener såvel som for nem brug af sådanne lokaler, denne ordning meget berettiget. En uundværlig betingelse - den kompetente placering af individuelle møbler.

Så den optimale rækkefølge af arrangementet er således:

Vigtigt! Bordpladen skal opdeles 50 cm bred.

Så hvorfor er denne placering optimal? Alt hviler på den vigtigste opgave med køkkendesign - at forsøge at opnå maksimal bekvemmelighed, og også for at forenkle værtens liv, hvilket gør interiøret så ergonomisk som muligt.

Et vigtigt punkt i planlægningen er at fokusere på, om det åbne vindue eller døren til den funktionelle zone vil blande sig. Hvis de blander sig, er det værd at lave en omlægning.

Derfor er mange specialister imod at lægge pladen i hjørnezonen nær vinduesåbningen.

 • For det første kan et vindstød blæse flammen af ​​gasbrændere, hvilket ikke er sikkert.
 • For det andet vil vinduet i den åbne visning blokere adgangen til ovnen, hvilket er yderst ubelejligt.

Først skal du omhyggeligt måle køkkenet selv: længden af ​​alle vægge og højden. Dette er vigtigt for beregning af størrelsen på skabe.

Så skal du beslutte dig om dimensioner og lave tegninger af køkkenmøbler. For at forenkle opgaven kan du vedtage standardstørrelser:

 • Højden på de nederste kabinetter med toppen skal være 85 cm.
 • Dybden kan variere i området 45-50 cm (meget afhænger af kommunikationssystemerne placeret langs væggene).
 • Breddeindstillingerne varierer meget: fra 30 til 80 cm. Minimumstørrelsen er taget til udgående hylder, maksimum - til svingdøre.
 • Gulvskabet (eller sengebordet) under vasken er ofte taget med en størrelse på mindst 80 cm. En undtagelse er et kompakt køkken i en Khrusjtjov, hvor der typisk vælges 60 cm moduler.
 • Hængslede skabe er også meget forskellige i bredden, svarende til gulvet. Men designere synes at gå imod enhver standard.
 • Dybden af ​​de øverste moduler er 30 cm, højden er 71,5 cm.
 • Afstanden fra de øverste og nederste skab er 65 cm.

Tip: Det er vigtigere ikke at overholde standarderne ved udarbejdelse af køkkenmøbler tegninger, men for at tage højde for væksten af ​​værtinden.

Selvfølgelig kan standarder i størrelse ikke nøjagtigt opfyldes, fordi mesteren tager højde for specifikationerne i dette rum, såvel som deres ønsker og behov.

Vigtigt! Når man laver tegninger af møbler til køkkenet, er det nødvendigt at bestemme moduler, der ikke er standardstørrelser. Som regel afgør deres tilgængelighed omkostningerne for hele headsettet.

Når størrelsesproblemet er blevet løst, kan du fortsætte med at oprette detaljerede tegninger. Uanset om det er et grafikprogram eller almindeligt papir, er det ikke så vigtigt.

Forresten er det vigtigt ikke at glemme størrelsen af ​​de nødvendige husholdningsapparater, det er optimalt - pladser deres bolig på forhånd.

Hvordan beregner man de optimale dimensioner af møbler?

Tegninger af køkkenmøbler skal laves meget omhyggeligt. Alle kasser, kabinetter, hylder og natbord skal beregnes separat. Specialister hævder enstemmigt, at de mest problematiske elementer er en kantsten med et hjørnevask og et modul til en madlavning eller en ovn.

Til denne tegning skal du begynde med den største opmærksomhed.

Generelt skal hvert møbel være detaljeret eller opdelt i separate komponenter. Der vil være sidevægge, ryg, skuffer eller døre, hylder. For kasser er det også nødvendigt at bemærke stederne til fastgørelse af beslagene.

Tip: Det vigtigste er, at tegningerne af køkkenmøbler skal indeholde en nøjagtig angivelse af alle størrelser.

Liste over nødvendige elementer

Og det sidste du skal kompilere og vedhæfte til tegningerne er en liste over alle de komponenter i de projekterede møbler, som du skal indsamle selv. Herunder beslag.

Denne liste indeholder ofte:

Siden det øjeblik er det kun at bestille alle komponenter og vente. Hvor kan man bestille? Nu i en stor by er der både store møbler værksteder og private værksteder klar til en rimelig prisnedskæring fra de udvalgte materialer nødvendige møbler elementer. Det er kun nødvendigt at udarbejde tegninger af møbler til køkkenet samt skitser til detaljering af hvert enkelt element.

Tip: Når du modtager ordren i værkstedet, skal du omhyggeligt kontrollere alle detaljer, se de originale tegninger. Nogle gange er der et ægteskab, fordi det er bedre at bruge tid og identificere det på stedet.

Til dato kan tegningerne af ethvert køkkenmøbel nemt findes på internettet. Der er også et billede og en detaljeret video, som anbefales at tage som vejledning for at skabe det bedste for din køkkenmøbler tegning. Denne artikel er beregnet til kun at tjene som en guide til fremkomsten af ​​ideer, begyndelsen af ​​planlægningen og efterfølgende arbejde med skabelse af møbler.

Vi anbefaler at studere lignende materialer:

Spisepladsen i køkkenet er nødvendig til madindtag, møder med venner, modtagelse af gæster. For sin korrekte registrering er det nødvendigt at overveje mange faktorer - fra arrangement af møbler til lysstykket. Hvordan man organiserer spisepladser til køkkenet korrekt? Alt er vigtigt fra alt, fra den rigtige placering af bordet og dens form til tegningerne på væggen nær spisepladsen.

Enhver ejer søger at udstyre sin lejlighed så meget som muligt for at gøre det stilfuldt og behageligt for alle familiemedlemmer og gæster. Først og fremmest lægges der vægt på køkkenet som hovedparten af ​​lejligheden. Ønsker at bruge ledig plads så meget som muligt, udfører ejerne zoneinddeling af køkkenet, som hvert år bliver mere populært.

Opret et design af køkkenet er inden for enhver persons magt - for dette er det kun nødvendigt at tage højde for kun nogle regler, hvorved man kan indse mange variationer af interiøret. Det er vigtigt at skabe en ensartet stil i lokalerne - i dette tilfælde vil interiøret se mest harmonisk ud, og omhyggeligt valg af placeringen af ​​husholdningsapparater gør køkkenet mest bekvemt og funktionelt.

Køkkendesign 11 kvm. m. omfatter arbejde med forskellige facetter af køkkenpladsen. Du skal vælge det mest relevante layout, vælg et sæt, der understreger stilens hovedide. Hvis du vil, kan du tænke over mulighederne for at udvide rummet. Og hvis processen nærmer sig grundigt, vil det til sidst resultere i et moderne, komfortabelt køkken, hvor der ikke er nogen mangel på ledig plads.

Opret køkkenet i dine drømme: tegne et headset med dimensioner

Husk nadverden: "Det er sko, der gør en kvinde til en kvinde"? I væsentlig grad parafrasering kan vi sige: det er køkkenet er hjertet af enhver lejlighed.

En hyggelig atmosfære og duftende dufte gør det til centrum for hele familiens tiltrækning. Men kun i tilfælde af renlighed, og situationen glæder sig over dets æstetik og funktionalitet. Tale i denne sag handler om køkkenet.

Køkken sæt med egne hænder

Det lader til, hvilket er nemmere - gå til butikken og vælg hvad du vil.

MEN! Hvad du kan lide kan koste som en villa i Spanien eller kategorisk nægte at komme ind i dit lille køkken. Der er en variant af "specialfremstillede møbler". Men det er ikke altid tilgængeligt på grund af manglende penge ressourcer, samt anstændige herrer i distriktet. Sandheden ligger på overfladen: Lav et køkkenpakke selv.

Mottoet "Øjnene er bange - Hænderne gør" kan ikke være bedre egnet til denne situation. Hvis du engang i klasseværelset i skolen har formået at lave mindst en anstændig afføring, kan du sikkert komme dig til virksomhed. Det vigtigste er at udstyre dig selv med tålmodighed, husk nøjagtigheden og observere den simple algoritme, som du finder i denne artikel.

Klik for større billede.

Først og fremmest har du brug for et køkkendesign med møbler layout, hvad du vil have det til at være. Når du laver en skitse, skal du afgrænse de funktionelle køkkenzoner i henhold til reglen for arbejdstrekanten. Der er tre af dem: en madlavningszone, opskæring af mad og opvaskning og et opbevaringsområde. Du kan lave en skitse både uafhængigt og ved hjælp af et af de gratis computerprogrammer.

 • PRO-100 - betragtes som en af ​​de mest forståelige og nemme at bruge;
 • KitchenDraw;
 • K3 Møbler;
 • Basis-Constructor-Møbler maker;
 • Woody.

Grafisk 3D-editor, hvad disse programmer er, vil spare dig for lang og forsigtig tegning af fremtidige skabe og natborde på papir. Manglende overholdelse af de nøjagtige dimensioner vil i sidste ende resultere i en strøget og skrå objekt placeret i rummet.

Hvad er fordelen ved et computerprogram?

På en virtuel skitse kan du få et meget realistisk billede af fremtidens køkken, afhente den perfekte farve i indretningen, eksperimentere med arrangementet af genstande i interiøret. nok Indtast alle nødvendige parametre og stol på programmet. Hun kan tage hensyn til alt: placeringen af ​​kommunikation, dør og vinduesåbninger, arkitektoniske træk i et bestemt rum og tilbyde interessante ideer til køkkenlayout.

Klik for større billede

Temaer. hvem med computeren på "dig", er det stadig at tegne tegningen med egne hænder. Det vil tage det mest grundlæggende sæt værktøjer: en blyant, en linjal og et ark Whatman.

Dette trin er nødvendigt for både en uafhængig og en virtuel skitse. Når den er fremstillet, er det nødvendigt at klæbe til en vis skala. Præference gives til option 1:10.

 1. Mål de vigtigste parametre i rummet.
 2. Tegn en omkreds af køkkenet. Angiv den nøjagtige størrelse af vægge og pier, og gør det på forskellige punkter i rummet: i loftet og på gulvet. Du kan markere mulige forskelle på skissen. Dette vil medvirke til at undgå problemer med placering og forvrængninger i fremtiden. De mindre dimensioner tages som basis, tage højde for bordpladens tykkelse.
 3. Det er nødvendigt at bemærke placeringen af ​​ingeniørkommunikation: gas, kloakering, elektricitet. Angiv hvor stikkontakterne og ventilationsåbningerne er placeret.
 4. Marker dør og vinduesåbninger.

Klik for større billede

Den optimale måleenhed er 1 mm.

Uden hvilke dimensioner kan ikke:

 1. Længde og bredde af rummet.
 2. Afstand fra gulv til loft (højde), fra gulv til vindueskarm, fra gulv til udluftning, mellem vægge, fra vinkel til vindue, mellem væg og forskellige rør (gas, vand osv.).

Et af de vigtige skridt i at lave en skitse er den kompetente placering af store husholdningsapparater: komfurer og ovne, køleskabe, opvaskemaskiner, vaskemaskiner, vælg dimensionerne af vasken.

Der skal overholdes en række uforanderlige regler. Køleskabet bør ikke være placeret ved siden af ​​komfuret, ellers kan det mislykkes inden fristen. Et andet uønsket kvarter er komfuret og vasken. De skal være placeret ikke tættere end en halv meter fra hinanden. Vandstænk kan ikke kun påvirke pladens tilstand negativt, men også komme ind i stikkontakten. Og det er allerede truende kortslutning og svigt af dyre køkkenapparater.

Enheder til vask og opvaskning er logiske at placere i nærheden af ​​vandforsyningsrør.

Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme placeringen af ​​køkkenmøbler i rummet: i en eller to linjer, i form af et bogstav P eller G, eller det vil blive taget som grundlag for en halvøen eller en øversion.

Området i køkkenet giver dig mulighed for at lægge et bord, afføring eller stole i det? Det bør tildeles til dette rum, idet der tages højde for muligheden for komfortabel at flytte stole.

Derefter skal du bestemme antallet af skabe og deres placering. Først efter dette kan du begynde at lave individuelle layouter til køkkenet.

I dette tilfælde er det igen meget rimeligt at ty til hjælp fra et computerprogram. Det gør det muligt at beregne ikke kun parametrene for facader, men også optimere det indre rum med nøjagtigheden til en mikron. Dette vil tage højde for alle nuancer - placeringen af ​​huller, tilbehør, inddragelige elementer. Alle bør åbnes uden anstrengelse, for at give adgang til den indre overflade af kabinettet, samt hvordan man kan arrangere inventar til køkkenskabe.

Køkken sæt er et design bestående af sektioner:

 1. sektion af den øverste række
 2. sektion af den nederste række
 3. individuelle moduler.

Øverste række - disse er hængende skabe. Deres parametre afhænger af køkkenets størrelse. Kabinens højde kan variere fra 300-400 mm til en meter. Deres dybde svarer til størrelsen af ​​tørring til tallerkener og svarer til standard 300 mm

Parametre i den nederste sektion bør være behagelig for den person, der oftest er i køkkenet, for at matche hans vækst. Som regel Højden på de nederste kabinetter sammen med bordpladen er 850 mm. For en person med ikke-standard dimensioner gælder andre ergonomiske krav. Du kan flytte væk fra standardhøjden i retning af at øge den. Teknikken i dette tilfælde er bedre at vælge den indbyggede, da det er let at placere på et behageligt niveau for personen.

Dybden af ​​den nederste sektion svarer til størrelsen af ​​bordpladen. Som regel er det 600 mm, kabinets dybde er 50 mm mindre.

Bredden af ​​sektionen påvirker valg af hardware.

Bredden af ​​den øvre sektion afhænger af dimensionerne af hængelåget, placeret over pladen eller under hylderne. Mindste afstand fra emhætteafsnittet til elkomfuret er 700 mm, til gaskomfuret - til 100 mm mere.

Beregning af køkkenskabens dimensioner (dybde, bredde, højde)

Ved beregning af størrelsen af ​​køkkenskabe skal du overveje følgende nuancer. Mest ergonomisk højde på den øverste hylde af hængende sektion over bordpladen - højst 100-110 mm. For en mand med mere imponerende vækst kan du tilføje et dusin millimeter. Den mindste tilladte højde på den nederste hylde er ca. 450-500 mm. Ellers vil adgangen til hele bordets overflade være vanskelig. Standardhøjden på den nederste sektion (gulvskabe) er 850-900 mm. Denne størrelse svarer til standardparametrene for husholdningsapparater.

Kabinens bredde kan være fra 20 til 90 cm afhængigt af det valgte projekt. Dybden er 450-550 mm.

Hovedretningen af ​​låsenes højde er vinduets åbningshøjde.

Se videoinstruktionen, hvordan du laver et køkken selv:

Sådan måles korrekt

Et af de vigtigste parametre i design af køkkenskabe er den mindste længdedimension. En stigning i denne parameter kan resultere i, at det færdige produkt ikke kan passe i den påtænkte placering. Det er bedst at tage yderligere 10 mm fra den opnåede minimale størrelse. Dette vil bidrage til at undgå ubehagelige uoverensstemmelser.

Det er nødvendigt at kontrollere korrespondancen af ​​lige vinkler til de foreskrevne 90 grader. Hvis der er store uoverensstemmelser i projektet, skal denne nyansering tages i betragtning. For at rette op på en situation er det muligt for eksempel at bruge en lath-zashivku.

Ved udførelsen af ​​målingen er det nødvendigt at tage hensyn til tykkelsen af ​​panelerne og dørene på kabinettet. Ujævnigheden af ​​væggene kan blive en hindring, når hængende skabe. I dette tilfælde vil udgangen være en stigning i afstanden mellem boksene.

Selvfølgelig kan denne operation udføres uafhængigt, idet den ekstreme nøjagtighed overholdes. Men det er en stor nok risiko. Selv med alle de nødvendige regler og forholdsregler kan noget gå galt, og møbler kan ikke bruges. Derfor er det bedre at skære pladerne i et specialmøbelværksted til ganske rimelige penge. Så det bliver mere præcist og vil ikke føre til unødvendigt affald.

Du skal bruge et klart eksempel på, hvordan man laver et køkken:

En skitse blev lavet, et egnet materiale til frysere blev valgt, og placeringen af ​​husholdningsapparater blev bestemt. Nu skal du samle kittet.

Først skal du et varmt strygejern Udover alle dele, og derefter afskåret med en saks og unødvendig behandlet sandpapir.

Nuancer af fastgørelseselementer er tydelige. Klik for større billede

På facaderne er der plads til fastgørelse og huller er lavet. Alle dele skal mærkes. Under montageprocessen kan du indsætte alle kasser og hylder umiddelbart efter tilslutning af de vandrette og lodrette overflader. Installation af facader udføres i slutningen. I dette tilfælde skal strukturen ligge på gulvet. Dørene er fastgjort i åben tilstand.

Installationen af ​​den nedre sektion er reguleret for at opnå en upåklagelig vandret overflade. Bordpladen er fastgjort til den nedre sektion med skruer. Derefter laves huller til vask og plader.

Den øvre sektion er hængt ikke mindre end 600 mm fra bordpladens niveau. Der skal monteres en monteringsskinne på væggen. Når du hænger, skal du justere kabinetterne i alle retninger.

Sådan færdiggøres køkkenet, visuel instruktion:

For at give et attraktivt udseende færdige køkken headset, kan du bruge enkle teknikker såsom maleri, lakering, maling eller udskiftning af facaderne. Derudover kan de enkelte elementer i headsettet trimmes med en speciel film og klud. Alle nødvendige forbrugsstoffer i store mængder er til stede på hylderne af møbler og kunstbutikker.

Et af de mest almindelige køkkenprojekter. Klik for større billede.

   Så drømmekøkken er ret ægte og ret billig.

Bare et par tips og lidt iver og i dit køkken, interessant og skabt af dig et eksklusivt sæt.

Det ville jeg sikkert ikke kunne. Til sådanne opgaver skal du tiltrække en designer. Nøjagtigt siger jeg, da der var en sådan oplevelse, og forblev meget en del af designerens arbejde. Fra fabrikken Beaver, hvor jeg bestilte mit køkken, kom designeren Dmitry for at se mig. Han lykkedes i mit lille rum at placere alt nødvendigt. Mange hylder, masser af lagerplads. Alt er meget funktionelt. Tak til ham

Sådan laver du et køkken sæt: tegning og diagram selv

Moderne køkken sæt er lavet af enkle modulære elementer. Enkelhed med arbejde med materialer vil gøre montageprocessen enkel og fascinerende. Så simpelt som at spille konstruktøren lego. Desuden vil mødet af møbler selv spare en anstændig sum penge. Virksomheder med speciale i samling sætter stor pris på værdien af ​​deres arbejde: op til halvdelen af ​​det samlede budget.

Disse midler kan bruges på dyrere og smukke facader. Hvis man nægter hjælp fra specialister, kan man samle et sæt, der svarer til ejerens ønsker i det maksimale omfang.

Gør dit drømmekøkken: sorter

Før du begynder at designe headsettet, skal du bestemme, hvordan det passer ind i det samlede indretning af rummet. Brug af enkle modulære elementer løser både problemer med funktionalitet og nem montering og drift. Valget af planlægning afhænger af samlerens personlige præference. Der er følgende hovedtyper af køkkenaggregater i henhold til byggesystemet.

 • lineær. Den mest enkle. Bruges i lange værelser. Hele sættet går langs en væg. Normalt bruges den i smalle køkkener.
 • kantet. Meget kompakt og kompleks version. Med et sådant layout er det meget vigtigt at beregne de hjørnemoduler, hvorved skiven oftest placeres korrekt. Overvej alle uregelmæssigheder i det indre af rummet.
 • I form af bogstavet "P". Dette design kan bruges i rummelige værelser. Overskydende plads er optaget af funktionelle moduler. I centrum kan du endda arrangere et spisebord.
 • Peninsular. En del af headsettet i et sådant layout kan fungere som en bar tæller eller en arbejdsflade. Ser meget stilfuld og effektiv ud.

Særegenheder af fælles placering

Når du vælger køkkenets layout, bør du overveje nogle funktioner. De er relateret til den gensidige ordning for sine forskellige moduler. Nedenfor er en liste over nøgleregler.

 • Placer ikke gasrør og fleksible slanger over eller under vandsystemet.
 • Gaskomfuret eller kogepladen skal være anbragt 1,5 - 2 m fra hovedgasrøret;
 • Vasken og gasrøret fjernes fra hinanden med en afstand på 50 - 80 cm.

Sidstnævnte er især vigtigt i hjørnearrangementer. De bør ikke have en vask og gaskomfur straks på begge sider af hjørneskabet. Der er altid mulighed for, at værtinden vil oversvømme en brændende gasbrænder med vand eller lægge et håndklæde på hende.

Generel sekvens af handlinger til design

Udviklingen af ​​kredsløb er en meget vigtig og vanskelig del, når du monterer headsettet i køkkenet. Du kan opdele det i flere nøglefaser:

 • vælger det materiale, fra hvilket trådrammen af ​​produktet vil blive udført;
 • materialer vælges til fremstilling af de dyreste elementer i headsettet - facader og bordplader;
 • Specifikke modeller af produkter fra beslag, såsom håndtag, hængsler og dørlukkemekanismer, er defineret.
 • Måling af størrelsen af ​​det rum, hvor møblerne vil blive placeret under hensyntagen til sikkerheds- og bekvemmelighedskravene
 • Der oprettes et designskema, hvor placeringen af ​​alle moduler (frysere, skuffer, frysere, vask, komfur) er nøjagtigt angivet;
 • De ønskede dimensioner af headsetmodulerne reduceres til fysiske dimensioner (rumdimensioner, materialetykkelse, placering af luftkanaler, rør og stik);

Når disse trin er gennemført, kan du begynde at samle.

Bearing modul materialer

De fleste af de bærende elementer vil blive gemt bag facaden og under bordpladen. Den billigste og mest almindelige i dag er træspånplader med lamineret belægning (spånplader). Det passer meget godt med facade materialer. I dette tilfælde er der et stort udvalg af dekorative belægninger. Den maksimale længde må ikke overstige 3,5 m. Denne længde er ret nok til fremstilling af moduler.

Tykkelse af spånplader følgende er valgt:

Værktøj kan oprettes fra Lamineret spånplader med en tykkelse på 24-32 mm. Med nok penge kan du bruge dyrere materialer: kunststen, akryl, glas, natursten. Der er endda muligheder for at lægge dekorative fliser på overfladen af ​​dens funktionelle områder.

Ansigtet på køkkenet er facaderne. Deres vigtigste funktion er æstetik. Det mest almindelige materiale i facaden i dag er MDF. Fremstillet af miljøvenligt materiale, de er dækket af forskellige dekorative film, der danner farven og tekstur. Det er ikke værd at spare på dette materiale. Der er intet at bekymre sig om, hvis hele budgettet udgør mere end halvdelen af ​​det samlede beløb.

Hvis facaderne udfører en dekorativ funktion, udfører fittingsne i det væsentlige det funktionelle. En undtagelse er håndtagene - de skal se smukke ud. Uden funktionelle elementer vil alle møbler simpelthen være et sæt tomme kasser, hvor det bliver svært at finde den rigtige ting.

Funktioner ved at designe individuelle elementer

I køkkenvæggen er alt arrangeret i to rækker:

 • lavere - kantsten med døre eller skuffer
 • top - kabinetter med døre eller åben

I dette tilfælde har bygningen en række funktioner, afhængigt af hvor de er placeret.

Langs de lige dele af køkkenet er de enkleste moduler af konstruktion: skabe og skabe. Tegningen af ​​standard locker starter med to sideplader. De er lavet af spånplader 16 mm. De er placeret lodret. Derefter sættes de vandrette brædder i butt mellem de vertikale. Resultatet er en kabinetboks. Tykkelsen af ​​materialet er det samme. I hængslede bærere er sidevæggene. For dem fastgørelseselementer i fastgørelsessystemet.

Bøjlen er lavet forskelligt. Først er bundkortet taget - Lamineret spånplader 18 mm. Den sættes på to sider, 16 mm tykke. Øverst på siden er der placeret styreskinner mellem sideelementerne. De behøver ikke engang at lamineres fra alle sider. Bordpladen vil blive fastgjort til dem senere, hvilket vil skjule lamellerne. I bunden af ​​piedestallen falder hele belastningen på bunden. Da topdækslet (bordpladen) ikke vedhæftes straks, sættes kun stiverne.

Bagvæggen, fremstillet af fiberplade med en tykkelse på 4 mm, placeres ensartet på kabinet og skab. På designstadiet kan denne tykkelse ikke overses. Alle tilstødende moduler er forbundet med hinanden ved specielle beklædningsgenstande. De kan ikke lukkes med hylder. Ved montering af fastgørelsesklemmerne kræves boring af huller med en diameter på 6 - 8 mm.

Alle inddragelige komponenter, såsom kasser, er designet med en hardwarehardhedsmargin. For eksempel, hvis rullestyrene har en tykkelse på 22 mm, og sidevæggene er 16 mm, så for bredden af ​​kassen tages den planlagte størrelse minus summen: 16 + 22 + 22 + 16 mm. Konsekvent gå: muren, guiden, kassen, guiden og væggen.

I ethvert køkken vil der nødvendigvis være behov for at opfylde sådanne indvendige elementer som rør, ledninger til luftkanalen, afskårne vægge mv. Skabe og skabe i dette tilfælde vil ikke spille så meget som en funktion at lagre ting som maskerer indretningens mangler.

At skjule en niche er ret simpelt. For at gøre dette, skal du blot gøre dybden af ​​sokkelen større ved størrelsen af ​​skærmen. Men fremspringene vil allerede blive skåret ud af møblerne og "spise" en del af det nyttige rum. Efter størrelse kan du skære hylderne.

Rør inden i kabinettet kræver tilsvarende uddybning. Hvis en del af røret passerer over forkladen, kan du lave en ekstra kasse i henhold til forklæde eller bordplade. Der er tilfælde, hvor kloakrørene rager mere end 30 cm fra væggen. Du kan gemme dem med en afskærmet produkt. Den ene side har en vægdybde på 30 cm i standard, den anden - med en mængde, der er tilstrækkelig til at maskere rørene, for eksempel 50.

Funktioner af hjørne køkken komponenter

Hjørneskabe og skabe i indersiden af ​​køkkenet at designe de sværeste. På tegningen er det ikke særlig mærkbart, at åbningsdørene vil blokere adgangen til naboerne. Dette skaber et stort rum, til de fjerneste hjørner, som det er svært at komme tæt på. Oftest i hjørneskabet er der en vask, en vandvarmer og en spand til affald. Bordpladen er lavet med en lille margen i dybden, så den stikker ud med 2 til 3 cm og skjuler døren.

Hjørneskab kan maskere systemet for vandforsyning kommunikation, som er oftest placeret nøjagtigt i hjørnet. Et sådant møbel skal være lavet med et snit på 45 °. Det skal gøres på en sådan måde, at de vandrette partitioner er placeret inde i de vertikale. Hvis forvirringen af ​​denne rækkefølge er tilgivelig, så bliver døren til facaden simpelthen ikke på plads.

På trods af dets enkelhed er det nødvendigt at tegne tegninger, hvor dimensioner er angivet, for facadernes elementer. Dørbladene kan være både overhead og interne. Den måde, de placeres helt på, afhænger af valg af løkker. Deres bredde skal laves med en kant på 4 - 5 mm fra hver side. For eksempel med en kabinebredde på 0,6 m er de horisontale dimensioner af dørene 29,2 centimeter.

Et andet vanskeligt punkt, som er på alle facade strukturer: en speciel drak under løkkens løkker. Det er normalt lavet med special cutters. Dybden af ​​boringshuller for nogle sløjfer kan afvige fra standarderne. Loops gør det muligt at justere dybden. Placering af plader kan have en spredning på 2-6 mm fra dørens kant.

Projektlayout

Ved måling er det nødvendigt at tage højde for en række funktioner. På trods af at jeg vil maksimalt fylde hele rummet på rummet langs muren, vil nogle områder forblive blinde. Først og fremmest vedrører det socle. Gabet på 10 - 15 cm under loftet gør ikke noget. Hvis der er en hætte under loftet, skal grænsen trækkes langs dens nederste niveau. På en lavere placering af ventilationsåbningen opbevares luftkanalerne i de øverste kabinetter, hvilket fører til tab af det indre rum.

Fra gulvet stammer det fra 7 til 10 cm. De fleste køkkenstande er anbragt på specielle ben, som giver dig mulighed for at ændre deres højde. Belast de kan klare op til 200 - 300 kg pr. Element. Antallet af ben skal tages ud fra den projicerede masse af kabinettet med de genstande der er gemt i den. Når passerer rør af varmesystemet bør give en margin på 5 - 10 cm bedre på dette sted vil hænge et gardin. Dette giver dig mulighed for at skjule rørene og holde fri adgang til dem.

Bordpladen kan flush med resten af ​​væggene. De nederste sokler selv vil være 100 mm væk fra væggen, så de kan holde kommunikationselementer bag dem: gasslanger, vandledninger, kloakerør. Før installationen skal du lægge forklædningen på væggen. Lavet af fliser, det vil tage yderligere 10-15 mm. I mangel heraf bør denne bestand tages i betragtning ved udformningen.

Udformningen af ​​modulære elementer

Skematisk tegning af køkkenmøbler er kompileret på dette stadium. Det skal placeres alle kabinetter på den øverste række og kabinettet på den nederste på en sådan måde, at det er praktisk at arbejde med dem bagefter. Det skal være meget følsomt over for placeringen af ​​sådanne vigtige elementer i køkkenet, som en vask, kogeplade og køleskab. Det er imellem dem, som værten skal løbe mest. Når de samles, anvendes reglen for den funktionelle trekant.

I midten er der en plade. Det er ønskeligt at placere det direkte under kanalen. Dette vil sikre hætte på samme sted og undgå placering af lange og omfangsrige kasser. Bag komfuret arbejder de ofte med to hænder, for eksempel omarrangerer varme genstande.

Også de arbejder med begge hænder for at vaske. Den skal være placeret på den ene side af pladen, f.eks. Til højre. Køleskabet skal være placeret på den anden side. I vores tilfælde til venstre. Afstanden mellem vasken og komfuret er bedst at være højst 1,5 m. Køleskabet skal placeres på en mindre afstand, f.eks. 1,2 m. Skærebordet arrangeres bekvemt i området mellem køleskabet og komfuret. Dette sparer energi, når du trækker produkter, inden du skærer.

Ud over det vandrette layout Overvej reglerne for ergonomi når du fjerner de øverste skabe. Det skal arrangeres på en sådan måde, at den nederste kant ligger på hustruens kiste. Den øverste hylde skal være tilgængelig fra gulvet på armlængden. Når du vælger højden af ​​kabinetter under loftet, op til den øverste hylde, kan du kun få en afføring.

En tegning af et hjemmelavet køkken sæt med dimensioner

Ved dimensionering af kabinetter og piedestaler skal der tages højde for flere regler for valg af størrelser, som allerede er blevet standard:

 • 30 cm - dybden af ​​den øvre;
 • 60 cm - dybden af ​​tommelfingeren på den nederste række
 • 85 cm - højde, hvor bordpladen er placeret;
 • 72 cm eller til loftet, minus kælderen området - kabinets højde;
 • 35 - 80 cm - bredde af skabe, der er lukket med en eller to døre.

Med hensyn til den sidste størrelse skal det tages i betragtning, at med standarddøråbningen på dørene, med en bredde på dette blad på 40 cm, vil konstruktionen blive tungt. Hvis du laver et skab med to døre mere end 80 cm brede, vil der være for stort tryk på hængslerne. En ekstra gevinst på 3 eller 4 sløjfer vil se grimt ud og tage meget plads inde.

Det hjemmelavede køkken med et mezzaninbræt placeret under soklen vil se smukt ud. I dette tilfælde kan du forlade afstanden mellem den og en række skabe. Udstyret med belysning vil det ikke bare udføre en dekorativ funktion, men også blive en belysningsenhed.

Da piedestalerne ikke er monteret tæt på væggen, er deres dybde kun 45 - 50 cm. Men facaderne er placeret i en afstand af 60 cm (plus tykkelsen af ​​facaden) fra væggen. Dette er bredden af ​​standard bordplader.

Hvis rumsrummet tillader det, kan du vælge bredden af ​​skabene på den øverste række det samme, f.eks. 30 - 60 cm. Hele facaden, mens denne er lavet af døre af samme bredde. Hvis du udskifter glas og blinde døre med jævne mellemrum, vil det samlede billede af køkkenet se spektakulært ud.

Mens vertikalerne holdes, skal dørene i den nedre række tommelfinger være af samme bredde. Undtagelser er kun funktionelle elementer, såsom en opvaskemaskine. De har en ikke-standard bredde, de kan efterlade haler i en bredde på 15-25 cm. Bredden før lodret justering kan suppleres med metoder som en indtrækbar lodret kasse til opbevaring af flasker og bestik.

Hvad skal du selv lave beregninger

Et skab består af 8 - 10 elementer: 4 vægge, 2 forreste døre, bagpanel, 1 - 3 hylder. I dette tilfælde har hver detalje trescifrede dimensioner. Det enkleste sæt kan bestå af et dusin blokke. Hvordan ikke at blive forvirret i sådan mængde og gøre alt rigtigt? Du kan tegne alt på et stykke papir skematisk, men det vil være meget svært at lave en beregning og skære det selv.

Hjælpen kommer computer programmer. Det er ikke altid nødvendigt at bruge sådanne omfangsrige og dyre produkter som AutoCAD. Der er for eksempel programmet "Pro 100". Den indeholder en enorm base af standardelementer. Her kan du beregne ikke kun møblerne til køkkenet, men også tegne tegningerne på kabinetterne i rummet. Derudover giver det dig mulighed for at tage hensyn til placeringen af ​​alle moduler uden overlapning. Hvis noget vil stikke ud, vil det være synligt i designfasen. Et skematisk design af headsettet bliver bygget i det i et par timer.

Det samme savning af brædder behøver heller ikke gøres på millimeterpapir med dine hænder.

For at udføre opskæringen af ​​alle elementerne på pladerne i spånpladen, kan du bruge programmet "Astra". Det tager ikke kun hensyn til dimensionerne af standardpladerne af spånplader, men tager også højde for tykkelsen af ​​sømmen, der danner savens slag. Desuden beregner hun længden af ​​kanterne og de samlede omkostninger ved at skære arbejde.

Efter at have gennemført alle designfaser, kan du begynde at samle møblerne.

Sådan fremstilles og designes køkkenmøbler med egne hænder (billedtegninger)

Mine kære læsere!

Med stor interesse Jeg læser altid dine kommentarer til mine artikler. Hvis du har spørgsmål, tøv ikke med, spørg dem, forlade, venligst Din feedback i nedenstående formular. Din mening er meget vigtig for mig. Takket være din kritik og taknemmelighed kan jeg gøre denne blog mere nyttigt og interessant.

Jeg ville være meget taknemmelig, hvis du bedøm denne publikation og dele det med dine venner. Gør det nemt ved at klikke på de sociale netværksknapper ovenfor. Glem ikke artiklen du kan lide tilføj til bogmærker og abonnere til nye blogindlæg.

I lang tid planlægger jeg at lave et køkken med egne hænder, tegningerne er klare, materialerne er købt. Indtil videre lagrer jeg mere information om samlingen, og jeg lærte en masse nyttige oplysninger fra din artikel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + 5 =