30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Tegning værelse

Tegning med dimensioner

• Betingede grafiske billeder

• Konstruktioner af forskellige typer

• Konstruktionslinjer med forskellige tykkelser

• hn. - Højde fra gulvniveau til åbning

• (70/210) (170/130) (320/230) - det første ciffer angiver åbningens bredde, det andet ciffer angiver åbningens højde

Efter udarbejdelsen af ​​planen foretager vi målinger af vores værelse. Målinger udføres ved hjælp af et målebånd eller en laseranordning.

Lejlighed layout: eksempler på planlægning

Udformningen af ​​lejligheden er en integreret del af arbejdet med boligens designprojekt. Inden reparationen skal udføres, er det nødvendigt at gøre denne plan til at vide, hvor stikkene, omskifterne skal placeres, hvor de efterfølgende skal lægge møbler og husholdningsapparater. Dette trin er især vigtigt, når man køber en lejlighed i et nybygget hus. Lejligheden af ​​lejligheden (uanset hvor mange rum der er) giver ejerne mulighed for at planlægge det nødvendige antal byggematerialer som ledninger, rør i badeværelset, stikkontakter og så videre. Flere detaljer om layoutindstillingerne er beskrevet nedenfor.

Planen eller lejlighedsordningen er en af ​​de vigtigste dokumenter udarbejdet af ejeren eller entreprenøren. Det kan være:

  • overførsel af elektriske ledninger til en vandret overflade (dvs. papir);
  • projektion møbler placering i lejligheden.

I begge tilfælde er det som et overblik over hele området af boligkvarteret. Med denne plan kan du definere, for eksempel til skrivebordet (under hensyntagen til, at sollyset falder på venstre side eller front, til venstre - højre). Udarbejdelsen af ​​dette dokument skal svare til arealet af lejligheden, så det er nødvendigt at nøje overholde skalaen. Det anbefales at overholde forholdet 1:20. Denne skala er velegnet til næsten enhver lejlighed.

Når du tegner objekter i hverdagen (møbler, udstyr), skal du nødvendigvis tage højde for deres faktiske størrelse. Disse data skal også overføres til dokumentet med en skala på 1:20. For en prøve kan du se på layoutet på lejlighederne. Nogle gange, hvis ideer ikke kommer i tankerne, hvordan man arrangerer ledninger og møbler, er det bedre at bruge den indstillede løsning eller kontakte entreprenøren (designer). På ejerens hænder, som besluttede at oprette en layoutplan alene, spiller du hvad du let kan finde et ens eller ens identisk layout på boligarealet og bare bruge den færdige løsning.

Gennemføre de nødvendige målinger

Før du planlægger, hvor du skal lægge husholdningsartikler, skal du foretage passende målinger. For at gøre dette kan du bruge rækkefinderen. Denne enhed måler den nøjagtige afstand (for eksempel fra en væg til en anden). Denne mulighed sparer betydelig tid og energi.

Der er kun en raffinement. Lad os sige det rum på en sådan måde, vil ikke være svært at måle, og hvordan man skal håndtere bryggers og opbevaringsrum eller rum, hvor en masse hjørner og vertikalt placerede rør? Her kommer den sædvanlige roulette til undsætning. Det vil også tjene godt, når man måler tykkelsen af ​​vægge og bredden af ​​dør eller vinduesåbninger.

Alle data, for at undgå deres tab, skal straks overføres til papir, hvorpå lejlighedsordningen med alle detaljer vil blive bygget senere. Selv om du kan bruge de relevante computerprogrammer til at opbygge en plan for lokalerne.

Programmer til tegning af ordninger online

Teknologier går fremad, og en person kan allerede lave de nødvendige tegninger til ham gennem forskellige programmer. Denne software kan ikke engang downloades - bare gå til linket, lav de nødvendige data, og så vil programmet udstede alt selv.

Online planlæggere i dag er der et imponerende beløb. Disse omfatter MyFloorplanner. Med sin hjælp vil selv den mest uvidende person klare den nødvendige opgave. Standardbibliotekssæt har de rigtige værktøjer til hurtigt at tegne vægge og overflader. Der kan du endda anvende belysning. Hverdagens ting kan også arrangeres meget hurtigt og se, hvordan det hele ser ud. Bistanden fra et sådant program vil i høj grad lette livet for enhver person, der køber nye boliger og tænker på at oprette en layoutplan.

Hvis du ønsker det, kan du forresten, inden du udarbejder din plan, søge efter andres planer om lejligheder, billeder af værelser eller tegninger. Flere ordninger er præsenteret i denne artikel. Klarlagte planer hjælper dig med at orientere dig om at tænke på arrangementet af møbler og husholdningsapparater.

Programmer til tegning af skematisk offline

I stedet for at bruge onlinetjenesten kan du simpelthen købe en installations-cd med programmer som CorelDraw eller AdobeIllustrator. Deres hjælp er også uvurderlig. Selvfølgelig har mange mennesker svært ved at arbejde med disse programmer, men i tide kan du lære at bygge kredsløb i dem.

I tilfælde af, at en bruger flydende i en computer, kan han bruge et meget godt AutoCAD ingeniørprogram. Denne professionelle software er uundværlig for en avanceret bruger. Dette program er anerkendt som det bedste inden for sit felt.

En enklere version er softwaren fra MSOffice-pakken (MSVisio-programnavn). Selv for den gennemsnitlige bruger vil dette værktøj være ideelt. Enkelheden ved at opbygge en plan erobrer enhver person.

Elplan i lejligheden

Strømforsyningen udføres i en boligbygning i første omgang, inden afslutningen og især levering af møbler. Forberedelsen af ​​ledningsplanen er i to versioner - typisk og individuel.

Den første mulighed er som følger: Den organisation, der udfører denne type service uafhængigt, opretter en postplan, og kunden tilpasser sig derefter til deres løsning. Dette er en mere billig måde, så det er stadig efterspurgt af et temmelig imponerende antal mennesker. Den individuelle mulighed vil koste ejeren dyrere. Hvor man kan placere kontakter og stikkontakter, kan han selv bestemme sig, og så vil han give sin beslutning til organisationen.

El-ordninger af lejligheder i panelhuse er normalt lukket inde i bygningen. Dette er den grundlæggende forskel fra et murstenhus, hvor elektriske paneler installeres på væggene selv.

Ledningsdiagram: Hvad skal man gøre med det?

Denne type plan bruges direkte til at repræsentere placeringen af ​​elektriske netværk i en boligbygning. Installationsdiagrammet for lejligheden er simpelthen en tegning af de nødvendige installationer. Den er indeholdt i listen over obligatorisk dokumentation, samt definitionen af ​​en plan med placering af møbler og husholdningsapparater. Det er ifølge denne plan, at kommunikation (det vil sige elektricitet) vil blive udført, og stikkontakterne og omskifterne selv vil blive installeret direkte.

Inden der oprettes et ledningsdiagram, er det nødvendigt at referere til dets forgænger - kredsløbsdiagrammet. Det viser i sin tur, hvordan de elektriske netværk vil fungere, det vil sige logikken i enhedernes drift. Eksistensen af ​​en type ordning uden den anden er umulig. Dette bør tages i betragtning ved udarbejdelsen af ​​elnettet.

Faktisk er udformningen af ​​lejligheden en kombination af et installationsdiagram og en plan for at arrangere husholdningsartikler. Derudover kan der foretages ændringer i partitionerne, eller omvendt for at fjerne en del eller hele væggen som helhed. Med andre ord er dette et klar dokument til begyndelsen af ​​alle byggeri og efterbehandling værker i boligkvarteret.

Først når alle ændringer og permutationer allerede er gennemført i planen, er dokumentet en direkte indikation af handlingen. Hvis forberedelserne endnu ikke er i gang, anbefales det ikke at starte reparationen.

Et værelse lejlighed layout

Ved udvikling af en 1-værelses lejlighed plan, er det nødvendigt at tage hensyn til behovet for zonering af boligareal. Det er meget problematisk at have kun et værelse, at planlægge et soveværelse, en zone til modtagelse af gæster og så videre. I dette tilfælde kan skillevægge være nyttige. Hvis rummets rum tillader det, er det tilstrækkeligt at blokere pladsen delvist. En anden mulighed er blot at fremhæve de tilsvarende zoner af dekoration: forskellige tapet, gulvbelægning, dekorative genstande.

Sparer plads spiller en stor rolle, når der opstilles en plan for en 1-værelses lejlighed. Især et sådant problem bekymrer indbyggerne i Den Russiske Føderation og SNG. På det område af de tidligere sovjetrepublikker domineret af et hus med en sådan plan: et lille køkken og et værelse med uregelmæssig form - som regel lange og smalle med kun et lille vindue. Det korrekte arrangement af møbler kan lidt rette op på denne situation, du skal bare henvende sig til løsningen af ​​problemet med sindet.

Ordningen med en 1-værelses lejlighed skal sigte mod en visuel forøgelse af ledig plads og funktionalitet. Ved udarbejdelsen af ​​en sådan plan må vi ikke glemme den nødvendige kompakthed af alle elementer i indretningen. Hvis der er mulighed for at bruge to-tiermøbler, vil dette medvirke til at spare betydeligt rum.

Du kan gøre opmærksom på gratis planlægning, det vil sige dreje de afgrænsede værelser til et studie (badeværelset er selvfølgelig adskilt). Denne metode har et stort antal fordele, som omfatter ledig plads og en følelse af rummelighed. Men der er også ulemper, især de er tydeligt synlige under madlavning. Hvis køkkenet har en gener, og fødevaren brændes, kan du ikke frygte lugten.

Ofte sker der, at selv i en lejlighed med to værelser er der ingen steder at vende om. Før du ændrer layoutet (for eksempel brydning af vægge eller nedrivning af unødvendige bredder), er det nødvendigt at koordinere deres ønsker med BTI. Efter udstedelse af tilladelse kan du begynde at indse din drøm.

Ordningen for en to-værelses lejlighed kan være tilstødende og adskilt. Den første mulighed er adgang til et af værelserne udelukkende fra et andet rum. Dette layout forlader allerede antallet af byggeløsninger på grund af dets irrationelle karakter. Separat layout betragtes som mere bekvemt.

Hovedkriteriet for funktionelt boliger er et stort område af køkkenet. Desuden kan tilgængeligheden af ​​hjælpefaciliteter (garderobe, pantry) også betydeligt påvirke planlægningens succes.

To-værelses lejlighed og dens ordning

Selv den mindste lejlighed med tre værelser kan med succes erstatte de imponerende toværelsesstørrelser. Problemet er kun, at de gamle boliger i den russiske føderation har et meget lille køkken. Af denne grund anbefales det at kombinere et af værelserne med spisestuen. Ordningen med en 3-værelses lejlighed i dette tilfælde vil gennemgå meget nyttige ændringer.

På området for et sådant boligområde kan du realisere næsten alle designløsninger. Oftest i sådanne lejligheder er der et spisekammer, som ikke kan men glæde sig over.

Hvis ejerens familie består af to personer, kan du udstyre værelserne på følgende måde: i det ene skaber du et soveværelse, i en anden stue og i det tredje - et kontor. Hvis der er børn, forbliver planen den samme med en undtagelse: I stedet for kontoret oprettes et børnelokale. I store lokaler kan du give plads til fantasi.

Moderne bygninger har flyttet langt frem i udformningen af ​​bygninger generelt og især lejligheder. Men nogle gange behøver du stadig at lave ændringer i boligkvarterets layout. Kun på den måde er det nødvendigt at vide, hvilken af ​​vægge der er bærere, anderledes er det muligt at blot ødelægge en bygning.

Lejligheden af ​​lejligheden skal stadig oprettes, hvis ej af ejeren selv, så med hans direkte deltagelse. Det er trods alt op til ham at bo der. Og fra placeringen af ​​de samme elektriske netværk afhænger af arrangementet af møbler og husholdningsapparater. Derfor rådes ejere om ikke at lade tingene gå selv, men regelmæssigt at være interesserede i, hvad arbejderne planlægger at gøre og at overvåge kommunikations- og efterbehandlingsprocesser.

Boligforbedring starter med planer og tegninger

Hvis du skal købe moderne møbler, udstyre et gammelt hus eller flytte til en ny, skal du først og fremmest tegne planerne for alle værelser for at undgå omkostningerne ved arbejde og penge: fejl kan være dyre.

En skala tegning er en tegning med dimensioner af det rum, der anvendes på det. Hvis du flytter til et nyt hus, skal du have tegninger af alle rum for at vælge og bedst arrangere møbler, og også for at fastslå, om smalle døråbninger eller lave lofter ikke vil blande sig i bevægelse. Hvis du vil opdatere møblerne eller helt ændre møbler, skal du først estimere alt på planen. Når du køber tapeter og maling, skal du indstille den nøjagtige mængde materialer, der igen styres af tegningen.

Planen giver værdifulde oplysninger til arbejderne. Laderne vil vide præcis, hvor man skal lægge møblerne. Rørmænd, elektrikere og bygherrer vil være i stand til at gøre sig bekendt med værelserne, før de begynder at arbejde, og forstå hvad der kræves af dem.

De vigtigste typer af planer, der er nyttige til disse formål, er grundplanen (vandret) og vægplanen (lodret). Den første er en slags værelse på toppen, på den angiver længde og bredde. Det gør det muligt at beregne gulvbelægningen nøjagtigt og skitsere arrangementet af møbler.

Vægplanen angiver højden af ​​rummet og tilstedeværelsen af ​​elementer som døre, vinduer og alkove. Disse planer afspejler alle rummets vægge. De er vant til at bestemme mængden af ​​maling og tapet, samt når man arrangerer møbler.

En prospektiv plan giver et tredimensionelt billede af rummet. En sådan tegning er nyttig til præcis planlægning, for eksempel hvis du vil købe et sæt køkkenmøbler af passende størrelse og design. Det er imidlertid svært at lave et perspektiv tegning til en amatør, og det er bedre at give det til en specialist eller en computer. Tegn alle planer omhyggeligt og spar for fremtiden: Du bliver overrasket over, hvor ofte du skal kontakte dem.

Start med en omtrentlig skitse af rummet for at anvende målinger til det. På dette stadium behøver planen ikke at være designet netop. Marker positionen af ​​døre, vinduer, radiatorer, stikkontakter, kontakter, pejse, alkove og andre permanente elementer. Det er vigtigt at bemærke buen, hvor dørene åbnes, samt hvilke rammer på vinduerne - svingende, løftende eller roterende. Dette bestemmer arrangementet af møbler.

Hvis du vil placere møbler i et begrænset område, skal du først nøjagtigt bestemme størrelsen på alle objekter og anvende dem på planen.

Det er bedre at arbejde sammen: man holder et målebånd, den anden strækker den på væggen. Så det er lettere at tage aflæsninger.

Start fra hjørnet af rummet og før tapebåndet på målebåndet langs gulvet parallelt med væggen, du vil måle. Anvend dimensioner på planen.

Hvis rummet har en pejs eller et andet objekt, der rager ud fra væggen, skal du fjerne det fra 4 separate målinger:

  • den samlede længde af væggen (foran den fremspringende del);
  • selve delens bredde
  • afstand fra en steppe på siden (eller fra hjørnet) til den del;
  • afstand fra den anden side af væggen (eller fra hjørnet).

Tilføj de sidste 3 cifre og sørg for, at beløbet svarer til de generelle data. Derefter måles afstanden fra væggen til forsiden af ​​delen på hver side og markere på planen, hvor langt objektet rager ud i rummet.

Mål også bredden af ​​døre, dørlamper, vinduer og vinduesrammer. Åbn døren og måle afstanden til hvilken den kommer ind i rummet. Marker det på planen med en buet, der forbinder dørkarmen med kanten af ​​den helt åbne dør.

Efter at have gennemført alle målene, skal du overføre dem til det papir, der er blevet forcoalet (grafpapir). Vælg et papir, som det er nemt at arbejde med. Millimetri er et papir, der er skåret i store og små firkanter. På standardark med 2-, 10- og 20-millimeter firkanter er hver side af de mindste kvadrater 2 mm; 5 sådanne firkanter i lodret og 5 vandret form 10 mm firkanter, og 4 sådanne firkanter udgør en 20 millimeter. Ved at bruge dem kan du tegne nogen form. I de tegninger, der præsenteres her, er 5 små firkanter 20 cm (skala 1:20). Hvis du vil afspejle et stort område på tegningen, skal du bruge en skala på 1:50. hvor en lille firkant er 10 cm. Tag det foret 5 mm papir i en kasse og anvend tegninger på en skala på 1:10 eller 1:25 (for store områder). Markér altid på tegningerne, i hvilket omfang de udføres.

Teoretisk er der mange muligheder for at placere de samme ting i rummet - en sofa, borde, stole og skabe, men nogle er mere praktiske end andre. Skåret ud fra papirmodeller af møbler, lagt på planerne i lokalerne, vil hjælpe dig med at vælge den rigtige indstilling og arrangere alle genstande efter din smag.

Gør enkle skabeloner, der simulerer møbler, du kan skabe forskellige muligheder for rummet uden at ty til flytende tunge kabinetter og sofaer. Mål længden og bredden af ​​hvert objekt og tegne deres disposition på papir i samme skala som på planen. På forsiden af ​​kabinetter eller kommoder skal du markere linjerne, der angiver det nødvendige plads til åbning af døre og skuffer. Marker derefter tegningerne med etiketter eller farv dem i forskellige farver og skær dem ud af papir eller pap.

Skabeloner kan være de samme som i disse tegninger, med strukturelle detaljer. Men oftest har vi brug for simple dispositioner af objekter. For eksempel, i stedet for et skab eller en sofa skal du tegne en skala og skære ud rektangulært papir.

Sæt mønstre på indretningen af ​​rummet, prøv forskellige muligheder for at arrangere møbler. Først placer de mest dimensionelle elementer, og så resten. Så du kan vælge, hvad du kan lide bedst.

Glem ikke om forsyningsselskaber

Vær opmærksom på placeringen af ​​stikkontakter, kontakter, radiatorer, gas, vand og kloakerør.

Hvis de forstyrrer arrangementet af møbler, skal de flyttes til et andet sted. Selvfølgelig er stikkontakter lettere at flytte end kloakerør, men skønhed kræver offer.

Vægplanen er nyttig ved installation af stationære eller modulære møbler eller ved ændring af tapet. For at tegne en sådan plan skal du måle længden og højden af ​​væggene, anvende dimensionerne til den grove skitse. Derefter måle højden og bredden af ​​døre, vinduer, cornices for malerier og dado, skirt boards. Derefter tegner den endelige vægplan i passende skala (sidebillede).

Husk at vægge sjældent har samme længde og bredde eller helt lige vinkler. Hvis forskellene ikke er meget store, og møblerne ikke er strengt begrænsede i størrelse, som vægge og moduler, kan denne forskel forsømmes. Men hvis dit værelse er beregnet til et sæt møbler af bestemte størrelser eller til indbyggede møbler, er det meget vigtigt at foretage nøjagtige målinger.

Vægplanen er nødvendig for at installere hylder og hylder og placere video- og lydudstyr ved siden af ​​stikkontakter.

Mål længden af ​​vægge eller alkove mindst 3 steder fra hjørne til hjørne, og højden på væggen - flere steder fra gulv til loft. Professionelle møbelproducenter stoler ikke altid på dine data og måler væggene selv. Men hvis du selv skal lave indbyggede møbler, måler du omhyggeligt trinene: De har ikke alle den ideelle form, og i nogle tilfælde vil der blive krævet godtgørelser.

For at bestemme væggenes område ved vægpapirering multipliceres længden og højden. Hvis du har brug for at kende det samlede areal af væggene i rummet, skal du beregne området for hver væg og tilføje resultaterne. Loftplanen er den samme som gulvplanen: formere længden og bredden af ​​rummet. Hvis rummet er L-formet, er det opdelt i 2 rektangulære dele, definerer deres område separat og tilføjer resultaterne. Den samme metode bruges til at måle området af en niche eller et bay vindue.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 1