30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Tæller kors

Broderiteknikker, der kan tælles, utallige og trykte kryds

Broderiets traditioner har udviklet sig i Rusland i lang tid og er ikke blevet glemt hidtil. Denne slags håndarbejde blev praktiseret som enkle bondekvinder og uddannede sekulære unge damer. En af de discipliner, der blev studeret i skoler og kostskoler af ædle piger var håndarbejde. Broderi ved metoden til tællekorset og er nu meget populær blandt unge.

Før var der ingen maskiner til at tegne et billede på et stof. Nu er helt forskellige teknologier, og når man broderer et kors, kræver der mindst et minimum af viden og færdigheder. Teknikken i det trykte kryds giver mulighed for, at en nybegynder helt kan klare dette arbejde.

I de seneste år er gobeliner og malerier broderet for hånd blevet mode. Overflod i butikker af færdige sæt til håndarbejde bidrager til udviklingen af ​​denne kunstform. Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at forberede de oprindelige materialer.

Det er nødvendigt at købe følgende enheder på forhånd:

Nåle, når man broderer en trykt kryds teknik, er velegnet til enhver, men det er mere hensigtsmæssigt at tråd i en fane med en langstrakt form. Træbøjle er mere pålidelig end plastik. Moderne modeller er udstyret med hjul for at stramme stoffet tættere.

Valget af lærred i butikkerne er meget stort, både indenlandske og importerede. For nybegyndere er et materiale med veldefinerede celler af en gennemsnitlig cellestørrelse egnet. Teknik tæller kryds, godt mester af erfarne håndværkere, kan udføres på stoffet af "dvunitka." Vævningen på den er jævn, og trådene er store, det er nemt at tælle cellerne eller at sprede dem med en speciel blyant.

Technics trykte kors er broderet med tråde "mulina" lavet af bomuld. De er af høj kvalitet, lyse, velfarvede og må ikke kaste under vask. De frigives i 6 tilføjelser og afbrydes let under drift. Nogle herrer bruger uldtråde.

Når man arbejder på broderi, er det mere hensigtsmæssigt at anvende saks af lille størrelse, som altid er til stede. Ordningen er udvalgt efter eget skøn. For begyndere at prøve deres styrker egner sig til nem udførelse og små tegninger. Erfarne håndværkere bruger ordninger af enhver kompleksitet.

Færdige sæt

Det er ubestrideligt at bruge færdige broderi kits. Det omfatter:

 • tråde (med farver og i det rigtige beløb);
 • broderi ramme;
 • nåle;
 • lærred, med krydsede, mønstrede eller uden det.

Håndværkerne forbliver kun en spændende proces med at lave den oprindelige ting.

Art sort broderi kryds

Korset er af flere slags:

Til at begynde med er det nødvendigt at forstå terminologien for at forstå, hvad der skelner mellem en art fra en anden.

Den nemmeste teknik er det trykte kryds. Den er direkte trykt på stoffet med et mønster i den farve, du vil brodere. Håndværkeren kan kun tage en tråd af den rigtige farve og fylde materialet med sting.

Et ubestrideligt kors - billedet påføres lærredet uden at dele det i separate sømme. Kun farven på de tråde, der skal bruges, vises. Sommetider overgår man fra en skygge til en anden ende midt i cellen, og håndværkerne skal bestemme hvilket garn der skal bruges. Et uigennemtrængeligt kors bruges også, når lærredet delvist broderes. Når enkelte fragmenter forbliver simpelthen skyggefulde, og resten er fyldt med sting.

Tæller kors er den mest komplicerede version af håndarbejde. For ham er et rent lærred uden et mønster og et skema taget. Under fremstillingsprocessen tæller broderen konstant stingene i den ønskede skygge. Her er det vigtigste ikke at lave fejl, ellers skal du genoprette de forkerte steder igen.

Efter at have studeret korsstingbroderi til begyndere, kan du begynde at arbejde. Teknik trykt og usandsynligt kors giver dig mulighed for at starte håndarbejde fra ethvert sted. Der er ingen grund til at bestemme, hvor mange centimeter der skal flyttes væk fra kanten, fordi tegningen er direkte på materialet. Når brodering af et krydsearbejde starter fra midten af ​​lærredet, så billedet ender jævnt fra hver kant.

Bestemme størrelsen af ​​lærredet måde: det oprindelige antal divideret med antallet af krydsninger i 1 cm fra hver kant sættes til 5 cm for rammen-baguette, eller 3 cm for konventionel udformning .. Kanten af ​​materialet fejes som en forhindring af gnidning af tråde under håndarbejde. For nemhed af broderi fra kanterne af produktet syet på symaskinen i plåstret med den sjældneste søm en lille ekstra strimmel stof. Ved afslutningen af ​​arbejdet er den fjernet.

Hvis det sædvanlige stof anvendes, trækkes en særlig vandopløselig eller forsvindende blyant af cellerne langs linjalen. Sådan hjælp hjælper needlewomanen til ikke at forveksle i tegningen.

Der er flere måder at gøre dette på:

 • Threading i en loop;
 • fastgørelse med kryds.

Fastgør tråden ved hjælp af "Loop" -metoden

Hvis antallet af tråde er lige, skære det så to gange så længe som nødvendigt, og mængden - 2 gange mindre. Fold den i halv og læg den i en nål. Jeg er på den forkerte side af forsiden igennem stoffet. Derefter laver du en krydsesting, holder den tilbage og træk den ind i løkken og fastgør tråden. Fortsæt derefter broderiet som normalt.

Med et hvilket som helst antal tråde ved hjælp af metoden til fastsættelse af kryds. Stoffet stanses fra den forkerte side. Træk tråden ud, forlader slutningen 2 cm. Hold den med fingeren, lav sømme, sy i begyndelsen.

Fastgør garnets ende og passér nålen fra den forkerte side gennem flere kryds. Noder i håndarbejde gælder ikke for ikke at ødelægge produktets udseende.

Efter at have forberedt alt hvad du behøver, begynder de kreativitet. Stram materialet uden forvrængning på broderirammen. Skær garnet af den ønskede farve i længden på 25-30 cm. Den større størrelse det kan blive indviklet og danne knuder.

Hovedbetingelsen for smuk syning er det talbare og trykte kryds, glatte, ensrettet styrede søm i det øverste lag. Hvis et fragment af en farve er stort, skal du først lægge bundstingene til slutningen af ​​rækken og derefter vende tilbage, og bringe billedet til hele korset. Så på rækkerne fylder en farve.

I små farveområder fremstilles hvert element separat ved at lægge sting i modsatte retninger langs cellens diagonale.

Typer af sting ved metoden at tælle kors

 1. Fuldsting er overlejret diagonalt mod hinanden i to modsatte retninger. Bruges oftest i produkter;
 2. Semicross - kun en søm udføres diagonalt i cellen, i samme retning som de øvre masker i hele korset, medmindre andet er angivet i diagrammet;
 3. ¼ eller ¾ - gælder, når du skifter en garnfarve til en anden, så hjørnerne ikke viser sig at være forskudte, mere glatte. Den nederste søm er lavet fra hjørnet til midten af ​​firkanten langs diagonalen, og den øverste søm er helt fra ét ekstremt punkt til det andet;
 4. Dobbelt bulgarsk er den smukkeste og tættere art. Hvert element udføres separat. Først lægges 2 masker diagonalt og derefter 2 mere i vandret og lodret retning. Det giver det færdige tapestry-volumen og komplicerer overfladens lindring;
 5. "Back needle" - denne søm bruges til at spore konturen af ​​et enkelt element eller at brodere små detaljer (øje, næse, stammer i nærheden af ​​en blomst). Først sættes en søm frem, så på forsiden vender nålen tilbage til 1 celle tilbage. Pass 2 celler på den forkerte side og gennemboret materialet på forsiden. Så fortsæt til slutningen af ​​linjen. Du kan lægge denne søm i forskellige retninger: diagonalt, lodret og vandret.

Materialet tages ud af broderirammen, om nødvendigt vaskes i et lidt varmt sæbevand. Glat fra bagsiden, påføring af en fugtig gasbind og med en lille opvarmning af stryget. Malerier og gobeliner er lavet i en baguette. Det er valgt til selve broderiets farveskema. Det bør ikke være for massivt at ikke undertrykke billedet på billedet.

I nogle tilfælde anvendes en mat til skønhed. Det er en lille ramme med farvet pap og tager plads mellem broderi og baguette.

For at gøre materialet mindre snavset skal du bruge et klart glas, som indsættes før billedet i en baguette og fastgøres på det med specielle hjørner. I midten fastgøres en løkke til fastgørelse på væggen.

Efter at have modtaget al den nødvendige viden, når man broderer en tælling og trykning på tværs af teknik, kan man sikkert komme sig ned på arbejde. Forude venter du på uforglemmelige timer og dage med interessant, fascinerende kreativitet!

Vi broderer i teknikken, der kan tales, ubestrideligt og trykt kryds

Den mest almindelige metode til brodering er kryds syning. Under sådan broderi anvendes det mindste element, korset, successivt på stoffet. Hvert billede i denne teknik består af dem. Denne metode til brodering af et kryds kaldes ofte tælling. Lad os se, hvad det betyder, og hvordan dette arbejde er gjort.

Der er flere muligheder for at brodere et kryds på stoffet:

 • hvert kors er broderet helt, hvorefter den næste er broderet;
 • Først broderede striber med en skråning i en, og derefter i den anden retning.

I det første tilfælde dannes mange indsnævringer fra den modsatte side i forskellige vinkler i forskellige retninger. I det andet tilfælde anvendes to forskellige måder at danne et mønster fra den forkerte side på:

 • hver næste søm starter vertikalt gennem 1 rækken række fra slutningen af ​​den forrige. Broderiets bevægelse går i en retning. I et sådant broderi forbliver kun små bindestreger på undersiden;
 • Den næste søm starter efter 2 vandrette tællelinjer fra slutningen af ​​den forrige. En sådan tælle metode er baseret på broderi i forskellige retninger. Ved brodering foretages sting på forsiden til højre, på den forkerte side til venstre. På bagsiden er sting til 1 bur længere, så bevægelsen langs mønsteret udføres. Denne broderimetode er ikke for almindelig og bruges ofte til brodering med et halvt kryds. Sådant broderi kan ikke omdanne sig til et kryds og forblive et slagtilfælde og omdanne til en kategori af broderi, der kan regnes som et halvt kryds.

Til tværsømning er der udviklet 3 grundlæggende og mest almindeligt anvendte metoder:

Med sådan broderi må antallet af krydsninger nødvendigvis tælles. Tæl først antallet af nødvendige elementer i henhold til ordningen på papir, og anvend dem derefter på lærredet. Med denne type broderi kan ethvert teltvæv med ensartet vævning anvendes. For at opnå et godt resultat er det vigtigt, at nålen ikke adskiller de adskilte tråde. For at forhindre dette sker det i nogle tilfælde værd at producere broderi med en stump nål. Dette gælder især, når man broderer på lærredet, når man ikke behøver at gennembore stoffet, men man behøver kun at strække tråden.

Korsstingbroderiet bruges på en ren klud, der ikke har en mærkning eller et mønster. For at gøre det lettere at brodere, især hvis mønsteret er stort nok, skal det mærkes med en særlig markør eller trådbroderi-base. De mest almindelige er kvadrater, der måler 10 af 10 kryds, hvilket letter i høj grad tællingen af ​​kryds og overførslen af ​​mønsteret til bunden. Det er meget vigtigt for komplekse og store tegninger.

Denne broderimetode adskiller sig lidt fra disken efter type udførelse, men kræver ikke et konstant antal af sting eller kryds. Det kan være praktisk talt nogen base for broderi med kryds placeret på den. I dette tilfælde tæller slet ikke - alle sting er allerede på plads, og farven er tydelig fra første øjekast. Selvom fejlen har krybbet i et eller andet sted på tegningen, påvirker det ikke dets øvrige dele på nogen måde og må ikke ødelægge billedet som helhed, især hvis fejlen er ubetydelig. Ved et trykt kryds er det ikke nødvendigt at overføre alle resterende tegninger i henhold til den modtagne fejl eller for at rive ud korset, der ikke broderes der. I dette tilfælde er det bedre at bruge en skarp nål til præcist at ramme den i kanten af ​​hver sting af korset. Under broderingsprocessen er det vigtigt at sikre, at trådene fuldstændigt dækker det trykte kryds selv om hele tegningsområdet. Det trykte kryds er praktisk, fordi det ikke kræver et separat kredsløb, det giver dig ikke mulighed for at fejlberegne eller gå ud af tegningen.

Mange tror ikke engang på, hvad det er, selvom det er helt muligt at bruge det, når man laver broderede værker. Et ubestrideligt kors er en broderiteknik ved korset, når antallet af kryds ikke anses for nødvendigt, uanset farve. Færdigfremstillede ordninger til sådan broderi foreslår straks anvendelse på grundtrækningen, hvor området af en bestemt farve er angivet enten ved selve farven eller ved konturen med nummeret. Diagrammet er nødvendigvis ledsaget af et bord med farver og tal, hvorefter du kan vælge den farve, der kræves til broderi, ganske let. Hvis farverne allerede er på stoffet, er broderimønsteret et konventionelt mønster i maling, der påføres broderiet. Ellers er det et talbart stof til broderi, hvor konturerne i farvefelterne er markeret med en farve. Hvert felt har et farvenummer, som anbefales at bruge til at udfylde dette felt. Det er nok bare at sy en enkelt farve til området med kryds af samme farve.

Med denne teknik kan det vise sig, at blomsternes grænser ikke passer nøjagtigt langs krydsene. I dette tilfælde er beslutningen om at vælge en farve til dette sted fortsat for den, der broder. Denne teknik er bekvem for dem, der er vant til at tage håndværk med dem på vejen eller på naturen, da det ikke kræver at bære en ordning eller tråde af forskellige farver. Du kan altid begynde at brodere fra ethvert sted på billedet, ikke bange for at komme ud af billedet.

For kan anvendes alle typer korsstingsbroderi ramme, det gør det lettere at trække basen og mere præcist se vinkel, som det indlæg, hvis den er udskrevet indlæg eller vindue til nålen, hvis de anvendes tælle væv.

Tips om krydsstingsteknik

 • fuldstændig fravær af knuder
 • lukning af hele broderede bund
 • den samme type kryds oprettes.

Fastgør tråden på forsiden

Fraværet af knuder er ganske simpelt. Broderi starter på forsiden, det betyder ikke noget at tælle eller udskrive tværs og hvor mange sømme vil blive udført. På forsiden forlades tråden af ​​gevindet, der er lang nok til ikke at strække for at stramme sømmen. Der er flere på hinanden følgende sting i henhold til tegningen, under hver den frie hale af tråden påfyldes. På grund af dette strammes tråden, og halen er fast. Når tråden ender, eller det skal skæres, er nålen indføres under en række krydsninger broderet, fortrinsvis matcher farven af ​​tråden og trækkes med tråd. Du kan strække tråden langs den forkerte side. Hvis kun små strimler passerer fra den forkerte side, vil trådens hale være for synlig, derfor er det i de fleste tilfælde foretrukket at fastgøre på forsiden. Derefter skæres tråden af. Her er det vigtigt ikke at skære det allerede broderede kryds og klippe tråden, så halen ikke stikker ud. Til denne fine tynde saks til broderi.

Video: Sådan repareres tråden i broderiet

For at dække den broderede bund fuldt ud skal du korrekt vælge trådens tykkelse. Enhver teknik kræver et forudgående valg af tråden. Det uigennemtrængelige kors med en farvet base, som er lagt på tegningen, lider under den for tynde tråd mindst, for gennem broderiets armatur er den nødvendige farve synlig. Et trykt kryds, eller i tilfælde af et hvidt og for let fundament, bør være særlig omhyggeligt med at lukke hullerne, da selv et lille sted i kontrast vil kraftigt tiltrække opmærksomhed og ødelægge billedets overordnede udseende.

Den samme type kryds opnås ved:

 • samme trådtykkelse;
 • endimensionel trådspænding;
 • samme spænding af stoffet;
 • den korrekte sekvens af elementer.

I intet tilfælde kan du bruge tråde af forskellig tykkelse til at brodere forskellige elementer i samme mønster, hvilket vil gøre billedet for tykt i nogle eller tomme andre steder. Trådens en-dimensionelle spænding tilvejebringes visuelt, let udført af erfarne brodere. Optalte indlæg brodere på en stiv kontur, mindre tilbøjelige til basen pudslag, men ved syning på en blød base, er det uafhængigt trykt, eller en anden bold for stærk kontraktion af væv eller filamenter kan forårsage fuldstændig ugyldige mønster. For en lige spænding af tråden og stoffet er det nødvendigt at bruge en bøjle og en søm. Det er også muligt at belægge trådene med voks, hvilket forhindrer dem i at gå i indgreb med hinanden eller kædegarnerne. For korrekt brodering er den korrekte sekvenssømning også vigtig. Alle øvre tværsømmer skal være skrånende i en retning. Dette opnås gennem omhyggelig kontrol og kræver ikke specielle færdigheder, men giver den færdige figur et slankt og pænt udseende.

Broderi med kors anses for at være en af ​​de letteste, kræver opmærksomhed og visse færdigheder. Hvis du omhyggeligt og tålmodigt behandler arbejdet, vil resultatet overskride forventningerne og mærkbart vil behage.

Broderiteknik "Counting Cross": en trin-for-trin mesterklasse til needlewomen med foto og video materiale

Broderi med kors er den mest almindelige form for folkekunst. Teknikken til brodering med et tællende kors er kendt fra oldtiden og før var adelens privilegium. Meget senere begyndte denne type håndarbejde at engagere sig i enkle bondekvinder. Piger fra 5-6 år blev lært at brodere og i en alder af 15 måtte de brodere et brud. Nu korssting - er en fantastisk måde at gøre en gave med deres egne hænder og at behage deres kære, i videoen i slutningen af ​​artiklen, kan du studere i detaljer hele processen, og sørg for, at lære at brodere let.

Broderi kan være af flere typer: tæller kryds, ubestrideligt kryds og trykt kryds. Det trykte kryds er det enkleste, da det er trykt på stoffet og den færdige farvetegning allerede er færdig, er den tilbage til at brodere med tråden af ​​den ønskede farve. Enhver nybegynder kan klare dette.

Et ubestrideligt kors: kun farven påføres lærredet uden opdeling i celler, og needlewoman selv bestemmer hvilken farve der skal broderes overgangene fra den ene farve til den anden.

Tæller kors er den mest komplekse af alle 3 slags broderi på tværs af sting. Lerret tages rent uden tegning. Og herren skal tælle hvor mange sømme og hvilken farve der skal laves.

Nu populære klar sæt til broderi, alle af dem forberedt til at modtage nydelse fra broderi proces: alle trådfarverne nødvendige i dette arbejde, rammen, nål, lærred med et billede eller et net.

En række sæt til håndarbejde giver dig mulighed for at vælge et projekt for enhver smag og pung.

Hvis imidlertid at købe sig de nødvendige værktøjer og materialer til broderi, skal du være opmærksom på følgende: nålen er bedre at tage med snørehul aflange træ hoop pålidelig plast, vælge omridset for begyndere med et klart definerede celler, det vil sige, væv med store huller, kan mere erfarne kunsthåndværkere bruge hør med små usynlige huller.

Broderi er lavet af lyse tråde af en floss, den vigtigste er deres værdighed, de kaster ikke under vask eller uldtråde.

Sakse er bedre at bruge en lille størrelse. Ordninger til at vælge efter din smag, begyndere er bedre i første omgang at bruge enkle og små tegninger, der består af flere farver.

Russisk teknik til at styre en satinsøm

 • Trin for trin bliver det fortalt, hvordan man laver en lige glat handskesøm: Fastgør tråden, sømmen skal syes og justere dem i en linje. For nemheds skyld, når du hænger en nål bag et stof, er det nødvendigt at trykke to fingre med en nål under stedet for den formodede krog.
 • Nålen skal altid rettes mod den forreste krog, kun i dette tilfælde opnås den lige linje af den ledende tråd.
 • Ved syning er den ledende tråd altid på den ene side af nålen.
 • Hitch for at gøre minimumet, det vil sige at forstå en to tråde af arbejdsfladen, vil mindste hitch forhindre sammentrækning af basen
 • Med store kroge trækkes stoffet med hver ny søm sammen, hvilket fører til uoprettelige konsekvenser. En stor krog fører til en generel deformation af vævet for at rette op på denne fejl.
 • Med den korrekte krog forbliver stoffet helt jævnt, selvom trådspændingen svækkes. Det er ikke nødvendigt at overvåge trådens spænding i dette tilfælde. Ligegyldigt hvor tæt tråden, stramningen af ​​stoffet ikke vil ske.

Brugen af ​​retningsglasglas når du broderer et lige mellemrum

 • Efter at have mestret en lige glat handskesøm, skal man lære at brodere et lige glaseret rum. Efter syning af den første række drejes broderirammen og sy i modsat retning og lægger næste række ved siden af ​​den forrige.
 • Det er vigtigt, at nålen er i indgreb i midten af ​​den forrige søm. Hitchen gøres ved at trykke den tidligere lagt tråd tilbage og hænge bunden under tråden. Disse to regler giver dig mulighed for jævnt at arrangere rækker af sting.
 • Hver ny krog er lavet mellem to kroge i den foregående række. Hitch at gøre lidt, skubber sømmen i den forrige række. Den ledende tråd, når brodering er altid over nålen, uanset hvilken rækkefølge du broderer følgende rækker.
 • For hver efterfølgende række skal du dreje broderirammen og sy i modsat retning og lægge rækkerne i den retning, hvor den er påkrævet. Tråden skal altid være over nålen, uanset retning. Således bliver ethvert fladt rum syet.

Brugen af ​​en retningssøm ved brodering af et S-formet stof

 • Tegn parallelle S-formede linjer på stoffet. Lås tråden på en af ​​linjerne og begynd at sy i henhold til tegningen. Efter at have gennemboret den første linje til enden for at passere fra den forkerte side til den anden linje.
 • Når du har syet den anden linje til enden, skal du dreje broderirammen og gå til den første linje og sy den i modsat retning.
 • Således, fra den ene linje, så fra den anden, sy op lærredet, der strækker sig mod midten af ​​broderede rum.

Ved hjælp af denne metode er det muligt at ideelt lave en jævn ligning med bøjninger. I sætene "Tegn med en nål" er alle de komplekse øjeblikke detaljerede.

I videolektioner beskrives det i detaljer, hvordan man broderer med en tællende kryds og styret teknik med en glat søm.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 56 = 59