30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Stucco Venetian

Sådan appliceres venetiansk marmor gips med dine egne hænder

Vælg materiale til vægdekoration er ikke let. Det skal være smukt, praktisk, holdbart og helst billigt. Venetian gips opfylder næsten alle disse krav. Hun er smuk - svarende til naturlig marmor, det er praktisk - belagt voks overflade kan vaskes gentagne gange, det er holdbart - hvis ikke ridser specifikt er det ikke er beskadiget, det kan anvendes på alle overflader - glat, krum. Bare perfekt efterbehandling materiale. Men som sædvanlig er der en "men". Det er dyrt. Dette er det første negative. Det andet - at sætte det selv er svært. Det er snarere ikke svært at anvende, det er svært uden erfaring at opnå en smuk overflade. Men du kan prøve eller ansætte en mester. Men før du underskriver en kontrakt, bede om kundekontakter. Hvis det er muligt - se på arbejdet selv, eller ringe og spørge om deres indtryk.

Hvad er venetiansk gips og dets sammensætning?

Hvis væggen i udseende ligner en marmoroverflade, men der er ingen søm på den, er den dekoreret med venetiansk gips. Dette færdiggørelsesmateriale blev tegnet for århundreder siden i det gamle Rom. Når nogen kom op med en blanding af marmorstøv og slagtende kalk. Resultatet var en elastisk sammensætning, der lignede naturlig marmor på væggene. For et klarere billede blev naturlige farvestoffer tilsat til blandingen.

Venetian gips anvendes til vægge, loft, søjler

Den mest populære var ler. Væggene havde rødlige eller lyserøde (afhængig af lerens farve) skilsmisse, hvilket gav finishen en stor lighed med naturlig marmor. For at dække var holdbart blev den pudsede overflade dækket af et lag af voks, som derefter blev poleret. Væggene kunne ikke skelnes fra marmor. Kun sømene var væk.

Og kun århundreder senere i renæssancen optrådte det venetianske gips i Venedig, hvor det blev brugt i stedet for marmorplader. Teknikken til at anvende den var ikke enkel, men det er meget lettere at arbejde med venetiansk gips end montering og polering af marmorplader. Fordi denne type dekoration er blevet meget populær. Hun var dekoreret med vægge, lofter, søjler i paladser. Udsmykningen var smuk og holdbar, reagerede svagt på ændringer i luftfugtighed og temperatur, som under forhold med høj luftfugtighed i de venetianske kanaler ledte bogstaveligt til den samlede anvendelse af dette materiale. Bidraget til populariteten og det faktum, at marmor støv er nemmere at bringe, og det er billigere. Resten af ​​ingredienserne blev tilsat ekstraheret in situ. Ærlighed af det fineste finishmateriale blev hurtigt spredt af handlende og kaldte det venetianske gips. Siden da, og det var det.

Dekorativ italiensk stucco kan være let eller mættet farve

Sammensætningen af ​​venetiansk gips, der er beskrevet ovenfor - marmorstøv, hydreret kalk og farvestoffer tilsætningsstoffer - er stadig i brug. Helt naturlig finish. Men der er forbindelser, hvor syntetiske farvestoffer (akryl) tilsættes, eller i stedet anvendes moderne ligander i stedet for kalk. Stadig kan være saften af ​​gummitræer, den knuste granit. Alle eller nogle tilsætningsstoffer er indeholdt - afhænger af producenten, men dette materiale er også venetiansk gips, da hovedkomponenten er marmorstøv - det forbliver det samme.

Anvendelsen af ​​venetiansk gips med egne hænder er kompliceret. Problemet er, at dette er en kreativ proces og mange måder at anvende. Fra forskellige bevægelser er en overflade anderledes i udseende. Uden erfaring kan du forudse, at du ikke vil lykkes. For at finde ud af, hvilken bevægelse der vil føre til hvilket resultat, er det kun muligt eksperimentelt, det vil sige at det er nødvendigt at prøve. Men. Det er værd at det venetianske gips ikke er billigt, så erfaringen viser sig at være dyrt. Selvom jeg skal studere en eller anden måde ...

Teknikkerne for anvendelse er forskellige, formularen er meget, meget forskelligartet

Det eneste, der kan rådgive gips stykke krydsfiner måler mindst en af ​​en firkant, og fortrinsvis 2, slebet og et primerovertræk påført prøve venetiansk stuk på den overflade, polering teknik. Det anbefales ikke at fortsætte med det samme. Mest sandsynligt, vil det have at blive fjernet og re-remake, som er fornærmende, dyrt, lang tid. Hvis du er heldig, kan du komme til de forhandlere, der er uddannet til at arbejde med venetiansk gips. De giver materiale og stand til arbejde, viser hvordan man gør det. Men det sker sjældent.

Basen, som den venetianske gips påføres, skal være helt jævn. Det pre-shpaklyuyut og glat til absolut glathed. Brug et latex fyldstof. Hvis du anvender sammensætningen på en ujævnt væg, vil den kun understrege manglerne og øge forbruget af venetianske. Du kan justere justeringen med basislaget, men denne justering er meget dyr.

Her kan en sådan væg opnås

Den glatte væg er dækket med en dyb penetrationsprimer. Fortrinsvis i to lag. Dette sikrer en god vedhæftning af finishen, fjern det støv, der er tilbage efter gipsets slibning, forhindrer udviklingen af ​​svampe. Når væggen tørrer, kan du begynde at arbejde.

Venetian gips sælges i spande, formen er pasty. Basisversionen er hvid, farve tilsættes for at få farven, for forskellige effekter er der dekorative tilsætningsstoffer - perlemor, palæer osv. Du kan bestille sammensætningen i butikken eller alene.

Til selvtoning skal du have en boring med en omrøringsdyse. I nogle tilfælde er venetiansk gips dækket med et lag vand - for at forhindre det i at tørre ud. I dette tilfælde skal vandet drænes, før du bruger eller toner. Derefter blandes sammensætningen ved anvendelse af en boring til ensartet. Og først efter dette hældes farvestoffet i massen, blandes i flere minutter (5-10) med en boremaskine og en dyse.

Det er nødvendigt at blande godt til en ensartet farve. På det tidspunkt tager det 10-20 minutter

Ved blanding skal du være forsigtig: i nærheden af ​​væggens vægge er sammensætningen ofte ikke farvet. Tag dysen ud, tag en ren træblok af en lille sektion, tegner dem langs væggene. Mest sandsynligt er der steder, hvor farvestoffet ikke ramte. Flere gange tegner en bar langs væggene og sørger for, at væggene har malet materiale. Bland boringen igen med en homogen farve. Denne procedure kan gentages igen - for større tillid. Der er en ny nuance: nogle producenter anbefaler efter farvning at vente 12 timer.

Når det er selvfarvet, skal vi huske, at i nogle forbindelser, når tørringen er ændret farven (ikke alle). For at bestemme den fremtidige farve skal der derfor laves prøver: Anvend et par slag og vent, indtil det tørrer. Ved resultaterne enten tilsættes et farvestof, eller - en non-coked sammensætning.

Husk også, at man med manuel farvning ikke kan gentage samme farve. Den nye fest vil være anderledes. Derfor skal materialet males i en større mængde end forbruget skal være: det er bedre at noget forbliver, end det ikke er nok.

Lagene når du anvender venetiansk gips kan være fra to til ti. Alt afhænger af det ønskede resultat. Og korrespondancen mellem det "ønskede resultat" og det egentlige er kun et spørgsmål om erfaring.

Det er den skønhed du kan gøre med dine egne hænder ... hvis du praktiserer før det

Lagene påføres forskelligt, men hver af dem er nivelleret og formalet til glathed, hver skal have lov til at tørre. Og først efter påføring og tørring af sidstnævnte kan overfladen dækkes med voksbier eller syntetisk. Afhængigt af typen af ​​voks opnås enten en blank overflade (bivoks) eller mat (på syntetisk basis). Væggene dækket af syntetisk beskyttende sammensætning bliver vandtætte og vandtætte, så hvis du vil færdiggøre væggene i badeværelset med venetiansk gips, tag voks syntetisk.

Det første lag er bunden. Det påføres jævnt i overensstemmelse med reglerne for anvendelse af konventionelt gips - det er nødvendigt, at det er glat. Det kan tones, du kan - nej. Afhængig af hvilken baggrund du vil have - hvid eller farve. Hvis der anvendes 2-3 lag materiale, vil det skinne igennem dem. Hvis lagene 5 og derover, vil det sandsynligvis ikke være synligt (afhænger igen af ​​typen af ​​sammensætning).

Trowel påføres en lille mængde af sammensætningen og gnides mod væggen

For at bestemme nøjagtigt, læs producentens anbefalinger eller se masterklasserne på metoderne til påføring af venetiansk gips. Og for at mærke forskellen, prøv at gøre på et stykke krydsfiner og så og så. Det er sikrere.

Det andet lag af venetiansk gips, og alle efterfølgende, anvendes med kaotiske slagtilfælde. Sammensætningen er taget på en fleksibel tynd metalspatel eller en speciel venetiansk trowel. Sammensætningen anbringes på kanten af ​​spatelen / trowel og anvender små slag i forskellige retninger til væggen. Således er det nødvendigt at prøve, at sporet fra den første berøring af værktøjet på en overflade ikke var synlig. Et efterfølgende smøre, som det lukker, smører dette sted. Og det er ikke nødvendigt at opnå ensartethed. Hele punktet er i kaos af retninger, former, linjer, bøjninger. Om det samme som i naturlig marmor.

Anvendelsen af ​​det andet lag - kaotisk eller i en retning - afhænger af ønsket

Den venetianske gips tørrer 1-10 timer - afhængigt af sammensætning, producent, temperatur og fugtighed. Kontroller emballagen for den nøjagtige tid. Efter tørring gnides overfladen med en tør trowel. Samtidig udglattes alle de ændringer, der var tilbage efter påføringen af ​​laget. Det næste lag påføres på den rensede overflade, det tørrer ud og glattes. Og så videre, indtil du får det rigtige resultat. Og resultatet - normalt dette - gennem de tynde lag af gennemsigtige mørkere striber på de steder, hvor sammensætningen lægges tættere på, når de deponeres. Dybden og lysstyrken, som båndene "skinner gennem", afhænger af antallet af lag, der er deponeret.

Det sidste lag af venetiansk gips anvendes nødvendigvis med en tynd metalspatel. Teknikken kaldes "på stripping", og laget er næsten gennemsigtigt. På spatelen skal du tage en lille sammensætning, lægge på væggen, stramt på bladet samle kompositionen fra væggen tilbage. Samtidig forbliver et meget tyndt lag materiale på væggen. Her på dette tidspunkt er det nødvendigt at forsøge at gøre overfladen glat. Mindre ujævnheder fjernes når trowelling, men du bør prøve.

Det er et værktøj til at påføre venetianske gips - en speciel trowel

Det sidste tynde lag af venetiansk stuck er ikke helt tørret. Efter 20-50 minutter begynder vi at stryge overfladen. Bemærk, at nogle formuleringer skal limes i små afsnit. Sæt venetiansk gips på en lille plot (ca. en halv kvadratmeter), udslettet. Andre producenter tillader mere tid. Du skal bare se på emballagen eller spørge producenterne.

Selve processen med ruder er fordybningen med en tør, ren metaloverflade. Vi tager rent, uden ridser, ridser eller andre fejl i venetiansk trowel og med cirkulære bevægelser glider vi overfladen. I processen vises et billede, skinne fremstår, efterhånden får den venetianske gips "dybde" og stratificering, som skelner mellem naturlig marmor.

Efter strygningen vises mønsteret, væggen bliver som marmor, har en lys silkeagtig glans

Ved glasering af venetiansk gips skal du omhyggeligt overvåge, at der ikke er ridser, skraber. For dette bør trowel ikke have korn af sand, korn af materiale osv. Det er også nødvendigt at stryge væggen med trowelplanet uden at røre det med kanter. Vi behandler et lille område ad gangen, når et mønster vises på det, flytter vi til et andet område, ikke glemmer at være opmærksom på grænserne for to sektioner.

Strygningen af ​​venetianske gips kan være det sidste skridt. I denne tilstand kan du forlade væggene eller loftet i værelserne. Til korridorer er bade, køkkener, beskyttelsesvoksning påkrævet.

Voks er påført, efter at det venetianske gips er helt tørret. For selvtillid er det bedre at vente en dag. Voks påføres af en bred spatel med et tyndt lag af "på en scraper". Det tykke lag begynder at skrælle og skrælle med tiden, derfor forlader vi et minimum på væggen.

Efter påføring af bivoks bliver væggen blankt

Ca. 30-50 minutter efter påføring begynder vi at polere voksen. For at gøre dette er en fuzzy dyse til en boremaskine eller en bulgarsk egnet. Dysens dyse skal være kort og blød, bør ikke strømmes. Vi sætter omdrejningerne ikke mere end 3000 omdr./min. Ved højere hastigheder tørres voksen, ikke poleret. Polering varer, indtil du får den rigtige grad af glans (afhænger af typen af ​​voks).

Hvis du har brug for et blødt beskyttende lag, skal du bruge en syntetisk voks

Komplet vokstørring - ca. to uger. Først efter dette tidspunkt kan du tørre / vaske / gnide. Hvis det er et badeværelse, er det bedst ikke at udnytte det (hvis det er muligt).

Det er dyrt at koge kegler med sagen med venetiansk gips. Samtidig forstår beskrivelse af, hvad og hvordan man gør det i praksis er umuligt som overlay slag - er uklart, udtrykket "i en kaotisk måde" forklarer ikke præcist ingenting, fordi komplet kaos alligevel. Der er nogen orden eller forspænding af ansøgningen. Så for at gøre det nemmere at finde din måde at fortælle, hvad vinkel for at forårsage slagtilfælde i hvert lag. Så chancerne er, at efter et par prøver "på fanerku" self-lagt venetiansk stuk vil behage dig.

På badeværelset ser det venetianske ud

Metode 1: mønsteret er ikke for lyst, ikke meget tydeligt udtrykt, glatte linjer uden skarpe overgange. Påfør lag som følger:

 1. Base - kan være uden farvning, hvid sammensætning, lige lag, godt nivellering overfladen. Forbrug - 500-600 mg / m2.
 2. Det andet lag er et tonet materiale. Hældningen ved fløjlens bevægelse er ca. 30 °. Der kan være mere mørke og lette striber. Forbruget er 220-250 mg / m2.
 3. Det tredje lag er farvet. Forbehandling af kanterne af en lille venetiansk trowel med emery papir med 600 korn, fjern snavs. Påfør en forbindelse ved 45 ° med denne trowel. Forbruget er 80-100 gr / m2.
 4. Efter 20-30 minutter påføres strygning og polering, hvis det er nødvendigt.

Venetian gips i ethvert interiør ser rigtigt ud

Ikke en dårlig mulighed med god effekt. Ikke for tung teknik giver håb om, at det venetianske gips vil se normal ud, selvom det blev påført af en nybegynder uden færdigheder. Men forprøve alt på "finer".

Metode to: med en farvestof, forskelligt rettede streger i hvert lag. Ordren for ansøgningen er som følger:

 • Basen er et jævnt lag, materialet tonet i hovedfarven, strømningshastigheden er 500-600 mg / m2.
 • Det første lag. Sammensætning af samme farve. Smears tynde, næsten "på scuff", skiftevis i tre retninger - lodret, vandret skråt. Skifte disse retninger gradvist, med tynde slag, fyld overfladen.
 • Andet lag. En anden farve af materialet kan være lidt lettere. Smears er også multidirectional, men lidt mindre i omfang.
 • Udfør jernforstæring, voks.

Venetian stuck i køkkenet bør beskyttes med syntetisk voks

Denne metode er også god, hvis du formår at beherske flerdirektive bevægelser. I dette tilfælde skal du ikke glemme at smørene skal være tynde. Generelt prøver vi.

Venetian gips i dit hus: gør det selv

Venetian gips i interiøret giver mulighed for at dekorere rummet, give det en atmosfære af luksus, og gør det som mesteren ser. Uanset om det er en lejlighed eller et privat hus, vil denne form for dekoration tillade dig at realisere fantasier om antikken, renæssancen, den varme middelhavs sommer. Derudover har venetianske gips visse fordele, som det har været meget populært på det moderne marked.

Mere om Venetian Stucco

Historien om den venetianske stuk går tilbage til det gamle Rom, hvor marmor ofte brugt som byggemateriale, og spilder sin behandling - støv, dårlige blokke, chips, stål, der anvendes til overfladebehandling. I udseende var sådan en "marmor" ikke anderledes end nutiden, og i anvendelse var det meget enklere end en natursten.

Eksempel på at bruge venetiansk gips i det indre

Mange eksperter mener, at venetiansk gips er meget mere holdbart og stærkere end normalt. Blandt dens fordele kan vi udpege følgende:

 • Venetian gips - miljøvenligt, naturligt og dermed harmløst materiale;
 • det skjuler overfladens mangler og uregelmæssigheder på det;
 • praktisk taget kræver ikke omhyggelig forberedelse
 • Over tid sprækker den ikke sig selv og tillader ikke revner at ses på væggen;
 • er ikke bange for vand og temperaturændringer, når de er dækket med hydrofob voks;
 • Overfladen dækket med sådan gips er let at reparere og genoprette.

Sammensætningen af ​​dette efterbehandlingsmateriale har ikke ændret sig meget gennem århundrederne. Dens hovedkomponenter er fint støv af marmor, kvarts, granit og andre klipper. Forholdet mellem disse komponenter bestemmer fremtidens overflade. I gamle dage var bindemidlet slagtet kalk; nu kan det være syntetiske tilsætningsstoffer, for eksempel akryl. De resterende komponenter er vand og farvestoffer. Tidligere har de i deres kvalitet brugt plantejuice eller dyreblod, nu - kunstig farvestof.

Galleri: færdige belægningsmuligheder

Hvis du vil udnytte alle mulighederne for venetiansk gips, skal du bruge oplysninger om dets egenskaber.

Farve skalaen af ​​en sådan belægning kan være enhver, herunder simulere overfladen af ​​sten, oftere - marmor. Farvepigmentet tilsættes umiddelbart før påføring.

Den venetianske gips selv er gennemsigtig, så det er nemt at opnå et lysstykke på overfladen. Afslut kan påføres træ, beton eller mursten. Materialet på overfladen, der behandles, afhænger af, hvordan det skal fremstilles.

På det venetianske gips er det muligt at sætte en tegning eller give den den nødvendige faktura

Behandlingen af ​​belægningen er meget nem at vælge for enhver type interiør. Derudover kan et sådant gips anvendes på tegningen, hvilket skaber et unikt design i rummet.

Venetian gips kan være med en blank eller mat overflade. Du kan få denne eller denne formular på forskellige måder. For eksempel opnås matbelægning ved at påføre et tyndt lag voks, som skal absorberes godt. For en blank overflade, brug en anden type voks, som påføres overfladen, der tidligere er glattet med et specielt værktøj. Takket være det skabes friktion, polymerisering af de øverste lag.

Vær opmærksom! Hvis du planlægger at lave en matt finish, skal du anvende dækslagene af samme materiale som det første lag. For en blank belægning skal du tage en fint opdelt gips blandet med farvestoffet.

Nødvendige materialer og værktøjer

Før du arbejder med venetiansk gips, skal du forberede alt hvad du behøver:

 • rullelejer;
 • klude;
 • spartler;
 • svampe;
 • Maleri tape;
 • niveau, lang lineal og roulette;
 • skind №120 og №220;
 • gips;
 • rent vand
 • beholdere til blanding af vand og sammensætning
 • murske;
 • en byggemixer eller en boremaskine med en passende fastgørelse;
 • polermaskine med en dyse til polering af voks.

I nogle tilfælde kan du have brug for ekstra værktøjer til bestemte job. Du vil se dem på billedet nedenfor.

Værktøj til gipsapplikation

Bestil med flere spatler i forskellige størrelser. Den største bruges til at påføre hovedlaget, og ved hjælp af mellem og små vil du anvende mønstre og tegninger. Suede vanter kan også bruges, hvormed den resulterende belægning kan poleres.

Oprettelse af materiale til plastering

Så alle materialer og værktøjer er lige ved hånden. Lad os begynde at forberede blandingen. Du kan gøre det på to måder.

 1. Hvis du kender recepten af ​​gips, skal proportionerne af alle komponenter forsøge at forberede sammensætningen selv. Bland visse mængder stenstøv (marmor, kvarts, malakit osv.), Slagt kalk og farvestof. Det er ret svært, og det kræver, at du har faglige færdigheder.
 2. Køb i butikken en færdigblandet tørblanding. Det skal kun fortyndes med vand. Strengt følge instruktionerne for overholdelse af proportioner, hæld vand i beholderen og tilsæt en tør blanding. Den resulterende opløsning blandes grundigt med en boremaskine med en særlig mixer vedhæftning. For at sikre at komponenterne er opløst godt, skal vandet ikke være koldere end 10 grader. Vent et par minutter og bland igen. Konsistensen af ​​sammensætningen skal ligne tyk hjemmelavet creme creme. Tilføj nu farvestoffet, indtil den ønskede nuance opnås.
 3. I butikken kan du købe en færdig blanding og tilføje farvestof til den.

Venetian gips, fuldt forberedt til påføring på væggen, vil du ikke komme overalt. Det kan enten være en tør blanding eller en fortyndet base, og madlavning derhjemme skal ske selv.

Forberedelsen af ​​gips med en boremaskine med en dyse "mixer" eller en speciel mixer

Venetian gips - det er ikke så meget materiale (forresten, ikke billigt), som teknologien for anvendelse. Derfor kan du lave denne type belægning fra en ledig kitt. Farv basiskvarts primeren i den rigtige farve, bland den grundigt. Præg strukturen af ​​væggen. Derefter belægge kittet i samme farve og påfør det til væggen som krævet af teknologien. For at skabe et passende teksturmønster har du brug for to farver af kitt. Flere oplysninger om det venetianske gips, der er fremstillet af kittet, findes i videoen.

Vægpudsning vedrører forberedende foranstaltninger, da det ofte skjuler defekter og små overfladefejl. Men anvendelsen af ​​venetianske gips indebærer omhyggelig forberedelse. Under den gennemsigtige sammensætning efter tørring vil enhver knæk og ujævnhed være mærkbar.

Juster, pels og primethe vægge før plastering

Påfør en sådan gips på en helt flad og tør væg. Først og fremmest skal overfladen være nivelleret, så påfør en primer, helst i to lag. Til dette formål er en primer med kvartsfyldstof eller specielle sammensætninger, for eksempel vinylmaling eller akrylprimer, meget velegnet. Det venetianske gips ligger ulasteligt på disse fonde. Glem ikke at overfladen skal have den farve, i hvilken du vil male senere gips.

Vi sætter venetiansk gips på væggen

Venetiansk stuk ansøgning teknik er, at materialet er påført på overfladen i flere tynde lag bestående af tilfældigt anbragte pletter. Anvend dem for at opnå et lag med ensartet tykkelse og skabe en jævn ændring i tonen på plads (denne effekt kaldes "farve streamer"). Et stort antal sådanne steder, der er placeret i flere lag, vil give et dække illusionen af ​​en dyb tekstur.

Med hensyn til applikationsteknologien vil venetianske gips behage dig med dybden af ​​tekstur

Det første lag af gips er lavet af et materiale indeholdende fine marmorfliser. Det giver et pålideligt greb med basen. Påfør dette tynde lag som en normal kitt, ved hjælp af en spatel eller stålrist.

Efter 4-6 timer tørrer det første lag helt. Nu kan du anvende et lagdelt lag, som skaber billedets tekstur.

 1. Start arbejde fra nogen af ​​de øverste hjørner. Sæt gipset med et ensartet lag fra top til bund og lidt til siden, såvel som kittet.
 2. Raspojayte Putgipset i festerne i forskellige retninger. På samme tid skal du holde gnisten i en vinkel på 10-15 grader til væggen, stramt tryk. Forlad ikke mellemrum. Nederst på væggen skal du arbejde fra bunden opad. Hold riveren i en vinkel
 3. Efter væggen er planeret med gips og helt tør, anbringes væggen med en vendende kitt. Lad det tørre i 6-8 timer.
 4. Påfør en primer fortyndet med vand i et forhold på 1: 7. Gnid forsigtigt, tryk let på makrovitse. Efter påføring af to lag, lad det tørre i 4-6 timer.
 5. Mål den nødvendige mængde gipsprimer, bland grundigt. Tilsæt farvestoffet og bland igen med en blander. Bemærk, at hvis du tillader en fejlberegning i andelen af ​​farvestoffet, skal du derefter anvende korrektionslagene.
 6. Påfør materialet med en lille spatel på overfladen af ​​en lang rive. Smør det med vilkårlige slag, korte bueformede bevægelser, svarende til længden af ​​gnisten.
 7. I slutningen af ​​hver tidligere bevægelse dannes en tilstrømning af gips på overfladen. Fremskynde det ved en direkte bevægelse af riveren i en vinkel på linjen. Alternativ spredning og spredning ændrer vilkårligt deres længde og retning. Således gips omkring 1 kvadratmeter. Fremskynde strømmen af ​​opløsning med selvbevægende bevægelser
 8. I dette afsnit skal du glatte gipset med røretes lange bevægelser. Dette skal ske i vilkårlig retning, indtil du får et tyndt lige lag. Forhøj lidt værktøjspressekraften og vinklen på hældningen i forhold til væggen til 22-25 grader.
 9. Rengør riveren fra overskydende gips efter hver 3-4 bevægelser, tør den af ​​med en fugtig klud.
 10. Når du er færdig med at udjævne overfladen, vent 10-15 minutter. Derefter begynder du at udglatte gipset fra toppen ned med lidt krydsede bevægelser med en stor spatel. Når glansen begynder at blive vist, skal trykket på værktøjet svækkes for ikke at skade den dannede skorpe.
 11. Glat gipset ud med et renset rivejern for endelig at glasere det. Tryk stærkt på den med begge hænder og hold den i en vinkel på 5-10 grader i forhold til overfladen. Når gipset tørrer, gnid det tørt med et tørt gryder, indtil glansen kommer frem
 12. Gentag alle operationer på følgende områder af overfladen: Anvend sammensætningen med slag, accelerér den og juster, glat indtil glat. Opret forsigtigt en faktura
 13. Ved grænserne af forskellige vægge, nær forhindringer placeres riveren på grænselinjen og begynder at sprede bevægelser, hvilket fører værktøjet inde i arbejdsområdet. På en ubelejlig måde for at sprede eller en lille overflade, brug en lille spatel.
 14. Stucco omkring forhindringer skal stryges og glanses med en kort rifler. Flyt det fra forhindringen inde i stedet.
 15. Hvis du er utilfreds med resultatet efter at glansen er dannet på overfladen, skal du rette den som følger. Mens materialet ikke er tørt, påfør et yderligere lag af overtræksforbindelsen. Arranger pletter vilkårligt. Gentag alle operationer, idet du tidligere har brudt overfladen i områder på omkring 1 kvadratmeter.

Vær opmærksom! Efter 6 timer kan du allerede røre gipset uden at beskadige det. Efter 24 timer i dette rum kan allerede være lang tid, men endelig vil overfladen tørre efter 7 dage. Og om en måned bliver gipset stærkere, og du kan vaske det selv med rengøringsmidler, hvis det er nødvendigt.

Gips "marmor": applikationsfunktioner

Virkningen af ​​marmor på overfladen af ​​væggen er meget populær på grund af dets oprindelige udseende. Teknologien til anvendelse af venetiansk gips giver dig mulighed for at opnå denne belægning.

Afslutningen af ​​venetiansk marmor gips er perfekt til et køkken, badeværelse, spisestue og stue. Det kan anvendes på træ, armeret betonflader, vægge af spånplader og gipsplader.

 1. Før du kommer i gang, skal du forberede vægoverfladen, dække kantene, bumpene og andre defekter og anvende en primer.
 2. Hvis du planlægger at påføre gips på en metaloverflade, skal du behandle det med en epoxy- eller alkydopløsning. Dette forhindrer metalkorrosion. Ellers vil de beskadigede steder i løbet af tiden fremkomme gennem lag af marmorfinish.
 3. Forbered mørtelet til gipset. Påfør det efter fuldstændig tørring af primeren.
 4. Marmor venetianske gips kan anvendes på to måder: Manuel brug af en trowel eller brug af en kompressor gennem en tragt. I det andet tilfælde anvendes fint spredt krum, hvilket sparer betydelige penge. Men du er nødt til at invitere nogen til at hjælpe: en person arbejder med kompressoren, den anden straks glatter ud løsningen med en trowel.
 5. For at anvende løsningen manuelt (til den første metode) skal du have en manuel rivekniv. Påfør materialet på overfladen og fordel det på overfladen af ​​væggen og tryk på riveren. Derefter niveau overfladen med en spatel. Bedre afbryder ikke under arbejdet, ellers kan finishen fordeles ujævnt.
 6. Efter at opløsningen tørrer, behandles den med en rist. Tykkelsen må ikke være mere end to granulater eller krummer.
 7. Gør alt sammen med en trowel og stålrist, og rengør dem i processen. I tilfælde af fejl kan du anvende et andet lag.

Når du er færdig med at anvende gipset, skal du dække overfladen med voks: det vil give en blank effekt og derefter afvise fugt. Anvend ikke for meget, for med tiden bliver voks i store mængder mørkere.

Video om anvendelse af venetianske gips

Nu ved du, hvordan du kan give interiøret i dit hjem en dejlig gennemskinnelig virkning af at trænge ind i væggen dybt ind i væggen. Ethvert værelse bliver forvandlet ved hjælp af venetiansk gips, bliver utrolig smukt og lyst. Hvis du har spørgsmål om dette emne, bedes du sende dem i kommentarerne. Nem arbejde og komfort til dit hjem!

Typer af venetiansk gips og anvendelsesmåder.

En af de ældste, men ikke tabte popularitet, slutter frakke til væggene er Venetiansk gips, kendt stadig til herrer i det antikke rom. Og dens navn, hun havde været i middelalderen, renæssancen, når stålet på en sådan måde at trimme væggene i paladser og huse Dodge og andre ædle venetianerne.

Indholdet i artiklen [skjul show]

Venetian gips: historie og modernitet

Ved hjælp af konventionelt affald, der er sten støv eller krummer, og læsket kalk som bindemiddel komponent, var vi i stand til at skabe et materiale til pudsning, som gav væggene en marmor look, men har en klar fordel - med ham var meget enklere og lettere at arbejde med.

Gennem århundrederne har sammensætningen af ​​denne type gips ikke undergået for mange ændringer og er stort set den samme. Disse er:

 1. marmor (i nogle tilfælde også granit, kvarts og andet) baby. Samtidig skal du vide, at jo mindre brøkdelen, jo tættere og mere kvalitative er blandingen af ​​gips;
 2. slaked lime i rollen som en astringent, som i moderne sammensætninger oftest erstattes af polymersyntetiske komponenter og additiver;
 3. Farvestof, som kan repræsenteres af både naturlige pigmenter og syntetiske analoger;
 4. vandig og / eller latexemulsion;
 5. i nogle formuleringer kan gips og andre naturlige eller kunstige additiver være til stede.

Desuden komplet med moderne "venetiansk" er voks, som anvendes i den sidste fase af arbejdet og sikre ikke blot beskyttelse af den behandlede overflade, men også giver det en enestående dybde og skønhed.

Kan jeg lave det venetianske gips selv?

Problemer med at gøre venetianske gips med egne hænder og derefter anvende det på de forberedte vægge til herrer eksisterer ikke, nogle gange kan en nybegynder klare denne opgave.

Men det er nødvendigt at tage højde for nogle nuancer af uafhængig produktion af denne type dekorative belægning:

 • brugen af ​​polymere og syntetiske astringerende komponenter er fuldt berettiget, da de giver højere ydeevnekarakteristika til en sådan belægning;
 • Naturligt, oftest af mineralsk oprindelse, farvestoffer er det også helt tilladt at erstatte kunstige stoffer;
 • en uafvigelig komponent forbliver en marmor eller en anden crumb, som kan købes i mange butikker, der beskæftiger sig med stenforarbejdning.

Men de egentlige undskyldere for denne gipskunst mener, at denne venetianske er en udelukkende naturlig sammensætning. Kun i dette tilfælde, efter deres mening, kan du virkelig føle og se skønheden i stenen.

Til færdiggørelse af vægge tilbyder moderne industri færdige forbindelser i beholdere fra 5 til 25 kg, som skal omhyggeligt blandes inden arbejdet starter og stole på et kunstnerisk instinkt til at begynde at arbejde.

De vigtigste typer af venetianske gips

Brug venetiansk gips kan bruges til at dekorere væggene i værelser, designet i næsten alle de moderne stilarter: fra klassikerne og efterbehandling art deco eller endda "high-tech".

Anvendelsesområdet for denne type dekoration skyldes farve- og teksturvarianter samt kvalifikationer hos specialister, der har mulighed for at vise deres kunstneriske smag og teknik så meget som muligt.

I udseende kan den venetianske have en blank eller mat overflade, som bestemmes af den anvendte vokstype.

Typer af venetianske gips med et billede:

Afhængigt af sammensætningen og anvendelsesteknikken kan den også tilskrives en af ​​følgende typer:

 • klassisk, for hvilket et karakteristisk træk er anvendelsen af ​​teknikken med traditionel flerlags gipsapplikation, hvis sammensætning består af marmorchips, en astringent komponent og additiver, som giver styrke til basen;
 • Venetiansk stukkemarmor - hele effekten af ​​denne belægning opnås udelukkende ved udførelsesmetoden, hvis essens er at simulere ikke kun tekstur af naturmateriale, men skabelsen af ​​en næsten identisk struktur af stenen. Ofte bruges i udformningen af ​​individuelle elementer i det indre: søjler, portaler af pejse, hjørner osv.
 • tekstureret venetiansk giver mulighed for at skabe efterligninger ikke kun af natursten, men også af andre naturlige materialer: træ eller læder. Denne effekt opnås primært gennem teknologi, så malerens færdighedsniveau kommer frem i forgrunden;
 • perle venetianske giver mulighed for at skabe optiske effekter på grund af optagelse af specielle lysreflekterende partikler i sammensætningen af ​​gipsblandingen;
 • gips med imprægneringer af marmorflis af forskellige størrelsesfraktioner, bruges oftest til at fremhæve en del af væggen eller at tegne et bestemt element. Det skyldes, at brugen af ​​krummer af forskellig størrelse skaber en unik visualisering, som rentabelt fokuserer på specifikke objekter.

De vigtigste måder, der kan udføres Venetian stuck i interiøret

De vigtigste klassiske typer og metoder til at anvende denne dekorative belægning forbliver uændret i århundreder, og blandt dem er de mest populære og berømte følgende:

"Carrara" - en af ​​de dyreste muligheder, da den bruger en meget sjælden og dyr Carrara marmor med en rig palette af blomster. Med den dygtige anvendelse af et stort antal lag (hvoraf antallet kan nå 12) kan skabe en unik skønhed belægning, spille i solen en række farver.

Men da den nuværende Carrara brugte krummen meget dyre og sjældne Carrara-marmor, er det ofte brugt simulation bruger farvede fyldstoffer ruder som overflade, og som et resultat er opnået effekten på grund af den lyse pletter accent.

"Craquelure" - giver dig mulighed for kunstigt at forøge belægningen ved at simulere revner på overfladen. Opnået ved anvendelse af den sidste fase af en særlig lak (det hedder "craquelure"), som gradvist størkner, har evnen til at "trække op" det øverste lag af gips, rive det.

Den mest kostbare artikel i skabelsen af ​​denne belægning er køb af lak, så mesteren opfandt en metode til at gøre det billigere. Til dette bliver vægoverfladen efter påføring af det næste lag tvinget tørt, for eksempel af en infrarød radiator, som fører til dannelse af revner.

Samtidig er det tilstrækkeligt at opvarme kun, indtil de begynder at manifestere sig - så spredes de ud på egen hånd. Yderligere gnides den mørke sammensætning af gipset, sædvanligvis farvet med sod eller surrey, og et yderligere farveløst lag påføres ovenfra.

Det endelige design opnås ved hjælp af voks, der dækker den behandlede overflade af væggen.

"Marseilles voks". Ved høj fugtighedsbestandighed er venetiansk dekorative gips forpligtet til at "Marcel voks", som blev direkte tilsat til blandingen.

Virkningen af ​​vener på den venetianske overflade opnås ved hjælp af bituminøse marmorfliser, tonet med sod. For at anvende udtværinger skal du i dette tilfælde bruge et meget tyndt instrument, for eksempel en medicinsk spatel, og derefter forsigtigt gnide det påførte lag.

Det næste lag af gips appliceres jævnt over hele overfladen, mens dets farvning ikke er tilladt.

Fordele ved dekorative gips uden ulemper

Selvfølgelig, den ideelle er ikke væsentlig, men denne vægbeklædning er virkelig ingen åbenlyse mangler, selv om nogle skeptikere, selvfølgelig, være opmærksom på, at udgifterne til venetianske gips er ganske høj.

Men som beundrere vil bemærke - det er ret forståeligt og retfærdigt, især i betragtning af det unikke udseende og vigtigst af alt, de ydeevneegenskaber og holdbarheden af ​​denne dekorative gips.

Så de ubestridelige "fordele" af den venetianske bør overvejes:

Desuden bør man tage højde for en bred vifte af typer af teksturer, farver, muligheden for at lave tegning på væggene. I denne henseende er selv tapetet, der adskiller sig i sin flotte dekorative sort, opgiver stillinger.

Hemmeligheder til at anvende dekorative belægninger, video:

Teknik til udførelse af venetiansk gips: de vigtigste faser

Før du fortsætter arbejdet, er det nødvendigt at forberede overfladen korrekt: den skal være helt glat og glat, for hvilken der skal påføres et obligatorisk lag af finish.

Efter dette, samt ved forberedelsen af ​​væggene til maling, skal overfladen behandles med sandpapir.

Omhyggelig forberedelse af basen er nødvendig for at efter påføring udføres venetiansk stuk har den gennemskinnelige struktur, alle overfladefejl ikke blive større "dekorationer" indvendig.

Efter det forberedende arbejde er afsluttet, anvendes et lag med speciel primer til venetiansk gips, som i nogle tilfælde kan erstattes med en mere budgetmulighed - akrylmaling.

Tegning venetianerne med egne hænder, video:

Kort mesterklasse om teknikken til at påføre lag af venetiansk gips

Efter at primeren på overfladen er helt tørret, kan du straks begynde at anvende gips, mens du overholder visse regler og arbejdsfaser:

 1. Først påføres det første tynde, men kontinuerlige lag på overfladen, der skal behandles, og efter tørring skal den rengøres, hvilket eliminerer ujævnheder;
 2. Det andet og efterfølgende lag anvendes udelukkende af fleksible spatler ved hjælp af bueformede bevægelser, som tillader at skabe en kaotisk harmoni af figuren;
 3. Før den påfølgende lag påføres, skal den forrige helt tørre og være beskyttet;
 4. Mindste antal lag af venetiansk gips er som regel ikke mindre end 4, og maksimumet kan nå 12-15;
 5. Sørg for at følge reglen om, at hvert efterfølgende lag skal være forskelligt i farve eller tone fra den foregående. Det er tilladt at bruge kontrasterende farver eller nuancer i en palette;
 6. i høj grad ser fremtiden for efterbehandling væggene afhænger af de kunstneriske evner af guiden, at hans evne præcist og præcist anvendes på korte og lange strøg, sæt accenter i form af lyspunkter, og så videre. d. Dette er tilfældet, når "kunstneren skal være lidt maler, og ikke omvendt ";
 7. efter det sidste lag strippes, tager det voks, der påføres overfladen som en endelig beskyttende vandtæt dæksel, som definerer både udseendet af gips: blank eller mat. Eksperter anbefaler ikke at bruge lakker, som nogle gange af forskellige grunde, kan belægningen blive overskyet (Selvfølgelig er denne regel irrelevant, hvis den venetianske er anvendt ved hjælp af "craquelure" -teknikken);
 8. og den endelige akkord - polering overfladen, for hvilket bløde materialer anvendes, for eksempel ruskind.

På trods af at hvert lag tørrer hurtigt nok afhængigt af temperaturen i rummet og fugtigheden - fra 20 til 40 minutter, kan overfladen ikke være før 6 timer.

Men på samme tid, når man anvender det andet og efterfølgende lag, er det nødvendigt at afvige fra kanten af ​​den første (grundlæggende) - i dette tilfælde vil overgangerne mellem delene være usynlige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + 2 =