30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Step battens til profileret folie

Hvordan man laver et taglath under bølgepapet - vi tager hensyn til trin og installationsreglerne

Ved hjælp af et profileret ark kan du bygge et smukt og tilstrækkeligt pålideligt tag. I denne artikel vil vi tale om, hvordan man laver snoet under det profilerede tag og beregner mængden af ​​materiale til det.

Fremstil et bølgepap af stærkt stålplade, så udgangen er tilstrækkeligt pålideligt tagmateriale. Jo tykkere stål, desto stærkere og mere holdbare bølgepap er. Derudover påvirkes dets karakteristika af profilens form og bølgens højde.

Vælg stavets trin under det profilerede ark, baseret på de enkelte karakteristika for materialet i et bestemt mærke, hældningen af ​​taghældningerne og også de mulige belastninger på taget.

Da højden af ​​korrugeringen stiger, gør det også den maksimale tilladte belastning på materialet.

Installationen af ​​gulvbelægningen under bølgepappen udføres fra en plankbræt eller stænger, der er fast vinkelret på spærrenes retning. Beklædningen kan være både gitter og fast - alt afhænger af typen af ​​tagmateriale. Denne fase giver dig mulighed for jævnt at fordele belastningen på taget, samt øge driftstiden.

I tilfælde af konstruktionen skur tag, samt at skabe rammerne for taget af metal eller træ spær, er åse altid monteret under den efterfølgende udlægning af tagmateriale.

Fastgjort under de profilerede taglægter ved hjælp af skruer, hæfteklammer, dyvler og negle - det afhænger af det materiale, hvoraf de tagspær eller base.

Sådan beregnes en tagliste

Trinnet af bjælkerne til profileret beklædning bestemmes af bygningsregler.

Ifølge SNIP findes følgende begrænsninger:

 • Hvis stråler bias er meget lille, sandsynligvis kræve en kontinuerlig profileret lægte eller hendes skridt bør ikke være mere end 40 cm - afstand mellem brædderne afhængig af kvalitet og tykkelse af materiale.
 • Hældningen af ​​skøjter af mellemstørrelse forudsætter, at trin af kørsler under profilen kan variere inden for intervallet 30-65 cm.
 • På tag med en tilstrækkelig stor hældning mellem bordene på bjælkerne kan der være huller på op til 1 meter.
 • Nogle karakterer af det profilerede ark er præget af øget stivhed. For at fiksere dette materiale på tage med en hældning på 8º kan latheden fastgøres i trin på op til 3-4 meter.

Vælg materialet til tagoverlappning på forhånd, fordi instruktionerne til det angiver reglerne for dets installation. Det er ønskeligt at overholde producentens anbefalede normer, hvorefter beregningen af ​​kassen for profileret beklædning.

Ganske populært til blokering af private huse er et bølgepap med en bølgelængde på 35 mm og en ståltykkelse på 0,6-0,7 mm. I dette tilfælde fastgøres lathen med et mellemrum på 1,5 meter mellem lamellerne, og designbelastningen på materialet er ca. 600 kg pr. 1 m 2. For at rengøre eller reparere et sådant tag er det derfor muligt at gå frygtløst. Ikke desto mindre er så hårdt materiale ret dyrt, og ikke alle har råd til det.

I tilfælde af et materiale med en korrugering på 21 mm eller derunder skal sadeltakets lath under bølgepappet lægges med et minimumstrin eller være kontinuerlig. Dette skyldes lave indikatorer for den tilladte belastning på materialet.

Den mest holdbare er et profileret ark med en tykkelse på mere end 44 mm. Det bruges dog hovedsageligt i industrien, men ikke i privat konstruktion.

For at bestemme gulvets dimensioner under bølgepappet måles længden af ​​skøjterne og beregnes trin. Bemærk at den ekstra styrke af rammen på cornice og højderammen kan opnås ved at lægge et dobbeltlag af brædder. Derudover er det nødvendigt at styrke de steder, hvor dørvinduer, ventilationskanaler, skorsten og andre strukturer vil blive placeret. Til den beregnede mængde materiale til kassen tilføjes 10% til affaldet.

Tykkelsen af ​​gulvbelægningen under bølgepappet skal være mindst 50 mm, i dette tilfælde et trimmet eller ubehandlet bord eller stang med en sektion på 50 × 50 mm. For at sikre, at tagmaterialet ikke er beskadiget, skal træet til kassen være tørt. Alkha, bøg, gran og fyr anses for at være den optimale træart. Det er vigtigt, at bestyrelsen var ekstremt høj.

Under arbejdet skal du være opmærksom på kvaliteten af ​​tømmerets overflade - de må ikke deformeres eller bøjes.

Da rammens trædele kan blive beskadiget af en svamp eller mikroorganismer under driften af ​​taget, skal trussystemet og kassen behandles med antiseptiske midler inden den yderligere installation af tagmaterialet. Derudover skal træ behandles med flammehæmmere. På nuværende tidspunkt kan du finde på salg formuleringer, der kombinerer disse typer af beskyttelse.

Det er uden tvivl bedst at behandle det savede tømmer, før bjælkerne og bjælkerne er installeret, så du kan være sikker på at alle overflader er omhyggeligt beskyttet. Det er dog tilladt at anvende en beskyttende belægning på den allerede installerede ramme.

Fastgørelse af gulvbelægning til profileret gulvbelægning

For at taget skal være pålideligt og holdbart, er det nødvendigt at installere den rigtige kasse under bølgepapet. Inden arbejdet påbegyndes, skal der tages særlig hensyn til takkageens opbygning. For at beskytte spærrene mod ødelæggelse under indflydelse af fugt, er det nødvendigt at lægge et vandtæt lag af tagmateriale eller en vandtæt membran oven på dem. Kontrolstangen på en 50 × 50 mm stang, der er anbragt over spærrene, giver mulighed for at skabe ventilationsgab, således at tagrammen blæser og ikke begynder at rotne.

Hovedkassen er fastgjort til grillen. Det er fastspændt parallelt med taget på tagbjælker eller brædder. For nemheds skyld kan du trække tovet, så du kan styre den vandrette montering af pladerne. Det er dog bedre at bruge træskabelonen.

For at fikse træpladerne er det sædvanligt at bruge søm eller store konstruktionsklemmer, men i tilfælde af en metalramme kræves selvskærende skruer. Hvis taget er lavet af beton, skal du bruge dowels.

For det første er kasseens hovedplank ved det nederste punkt af taghældningen installeret strengt parallelt med kanten. I tykkelse overstiger det alle andre elementer i dette design. Denne parameter bestemmes af højden af ​​den bølgede bølge og længden af ​​fastgørelseselementerne, hvormed tagmaterialet vil blive fastgjort på kassen. I slutningen af ​​tavlerne vil det være nødvendigt at installere vindplader (læs også: "Hvorfor har vi brug for en vindstang til bølgepapet og hvordan man installerer det korrekt"). I højden vil de overskride alle andre dele af kassen ved størrelsen af ​​korrugeringen af ​​det profilerede ark.

Monteringsbrædder til tagbelægningen til læggning af bølgepap udføres fra bundpunktet mod højderyggen. Stænger til hver rafter spiker et negle - det er nok. Men for pålidelig fastgørelse af plader kræves der to negle til hver spærre, fordi de på grund af større end breddebredder kan udvises, hvilket vil medføre deformation af tagmaterialet. Ved længden af ​​to tilstødende elementer skal du dokke på spærren med negle eller hæfteklammer. Bemærk, at dockningselementer i tilstødende tier ikke skal udføres på samme spærre.

Profilerede plader: trinvalg og montage

Brug af bølgepapp giver os mulighed for at udstyre et højkvalitets funktionelt tag. For at sikre coatingens pålidelighed og holdbarhed er det vigtigt, at lathing til bølgepap er korrekt designet og korrekt installeret.

Egenskaber af profileret ark

Profileret folie er et ret let og slidstærk tagmateriale lavet af stålplade. Stivheden af ​​det profilerede ark afhænger af tykkelsen af ​​metallet, såvel som profilens dybde og konfiguration, korrugeringsbredden. Trinet af de klodser, som dette materiale er knyttet til, afhænger direkte af egenskaberne af bølgepappens specifikke kvalitet, takets vinkel, de forventede driftsbelastninger.

Jo højere profilens højde er, desto højere er den ultimative belastning, som det profilerede ark kan klare.

Arrangement af gulvbelægning til profileret plade kræver brug af træbjælker eller brædder, som er fladt eller perforeret vinkelret på bjælkerne. Denne konstruktion giver den nødvendige styrke af taget, dets modstand og ensartet fordeling af ydre belastninger.

Den installeres ved opførelse af bjælker af træ eller metal samt på tag med en let skråning, lavet af armeret betonplader. Montering af trægulve under bølgepap er lavet ved hjælp af hæfteklammer, negle, skruer, dowel-negle, afhængigt af spærrenes materiale eller bunden af ​​taget.

Principper for beregning af gulvbelægning til profileret beklædning

Ligesom de fleste tagdækning er det profilerede ark fastgjort til kassen. Trinnet af bjælkerne til profileret folie er fastsat i byggekoderne. SNIP specificerer kravene til denne parameter, baseret på hældningsvinklen på taghældningen:

 • med en mindste hældning af taget til installation af bølgepap er en kontinuerlig kasse nødvendig eller en kasse med et trin på højst 400 mm (valget afhænger af metalets tykkelse og materialets kvalitet)
 • Med en gennemsnitlig hældning kan træbasen monteres i trin på 300 - 650 mm;
 • hvis taget har en stor hældningsvinkel, kan trinnet være op til 1000 mm;
 • Individuelle bølgepap, der har høj stivhed, kan monteres med en battenhøjde på op til 300 eller 400 mm, hvis hældningsvinklen er mere end 8 grader.

I mere detaljeret sammenhæng med kratens afhængighed fra profilmærket er det muligt at kende bekendtskabet med bordet:

Tabel. Afhængighed af ledningen af ​​tråden fra bølgepappers kvalitet

Ved udformning af et tagsystem skal du først bestemme materialet i overfladebeklædningen. Producenter af bølgepap i den tilhørende dokumentation angiver kravene til lægning af et bestemt materiale. Det anbefales at udføre beregningen af ​​kassen under bølgepappet i overensstemmelse med de parametre, der er angivet af fabrikanten (de går ikke ud over kravene i SNiP).

Ved privat konstruktion vælges en profileret plade med en profil på 35 mm i højden af ​​stålplade 0,6-0,7 mm tykt. Sådan materiale kan monteres på kofangeren i trin på op til 1,5 meter, mens taget er konstrueret til en belastning på op til 600 kg pr. Kvadratmeter. På et sådant tag kan du frygtløst bevæge sig ved rengøring eller reparation, men det skal bemærkes, at denne struktur med øget styrke er noget dyrere end bunden af ​​bølgepap med mindre stivhed.

Hvis det formodes at anvende profileret beklædning med en profilhøjde på 21 mm eller derunder, skal gulvbelægningen under bølgepapet være minimal, eller der er installeret en kontinuerlig bøjle. Dette tagmateriale er ikke designet til store belastninger, det kræver et solidt fundament for at undgå deformation af arkene.

Profilt ark med en profilhøjde på 44 mm i privat konstruktion anvendes praktisk taget ikke, da dette materiale er beregnet til tagdækning af industrielle strukturer.

Forberedelse af materiale til kassen

For at beregne mængden af ​​træ, der kræves, skal du kende rampens længde og bredde og også beregne trin. Derudover skal det bemærkes, at skøjten og hylsten skal monteres på to plader for at sikre den nødvendige styrke af tagdækningen. Forstærkning kræver også pladser til skorstene, dørvinduer, ventilationskanaler mv. Til beregningens resultat skal der tilføjes yderligere 10%, da det savnede træ skal skæres i de nødvendige størrelser, og nogle vil gå i spilde.

Barens tværsnit skal være mindst 50 × 50 mm. Kassen kan også laves af kantede eller ubøjlede brædder med en tykkelse på 50 mm. Det er nødvendigt at bruge godtørret tømmer. Det anbefales at bruge bjælker og brædder fra gran, fyr, bøg, alder. Materialet må ikke planes, men opmærksomheden skal rettes mod overfladenes rethed.

Brædderne og tømmeret bør ikke bøjes, hvis det er nødvendigt, bør elementernes overflade korrigeres.

Foringen under bølgepappen anvendes i forhold til høj luftfugtighed, derfor er risikoen for at beskadige træelementerne med svampe og mikroorganismer stor. For at undgå forfald af træ skal det savede tømmer behandles med antiseptika. Brandsikring af tagelementer er også påkrævet. I dag findes specielle formuleringer til brandhæmmende beskyttelse, som gør det muligt at udføre begge typer behandling ad gangen.

Det er tilladt at behandle den færdige kasse, men tagkonstruktionen bliver meget mere effektivt beskyttet, hvis den er monteret af elementer, der er blevet imprægneret med brandsikringsmateriale på forhånd.

Hvordan laver kassen under bølgepap? Først og fremmest er det nødvendigt at være opmærksom på strukturen af ​​tagbeklædningen i taget, i tilfælde af at overfladebelægningen anvendes bølgepap. Over bjælkerne er det nødvendigt at lægge vandtætningen fra tagmaterialet eller en speciel vandtæt membran. Tag fra det profilerede ark kræver højkvalitetsventilation, og derfor langs spærrene over vandtætningen er det nødvendigt at fylde stængerne med en sektion på 50 × 50 mm - det styrbare gitter gør det muligt at skabe den nødvendige ventilationskløft.

Foringen er fastgjort til kontrolgitteret. For dette er plader eller stænger pakket parallelt med kronen horisontalt. For at forenkle installationen anbefales det at stramme tovet, fastgøre langs rammens kanter og tro på dets vandrethed, det er bedre at bruge en træskabelon. Til penselens træstænger fastgøres lommen med hæfteklammer eller negle. Hvis der anvendes metalelementer, skal der anvendes selvlukkende skruer. Til betongens bund er det fastgjort ved hjælp af dykker.

I nederste del af rampen, parallelt med corniceen, er kasseens hovedkort fastgjort, dens tykkelse skal være større end for de øvrige elementer. Tykkelsen af ​​brættet er valgt ud fra profilprofilens højde såvel som længden af ​​det anvendte fastgørelsesmiddel, med hvilket den ydre side af tagpladen er fastgjort. På enden af ​​taghældningen skal du installere vindbræt. Deres overflade skal være højere end de øvrige elementer i kassen, højden af ​​den profilerede plade.

Installation af gulvbelægningen under bølgepappen udføres yderligere fra bunden til toppen. Hver stang er fastgjort til hver spænder til et søm. For at fastgøre brættet til hver spåner, skal der anvendes to søm på øverste og nederste kant for at undgå at slå bordet ud med beskadigelse af tagdækket under store belastninger. For at slutte sig til kasseelementerne følger længden på spærrene og fastgør hver ende med negle eller hæfteklammer. På en rafter bør du ikke slutte sig til kassen af ​​nabostater.

Sådan laver du en kasse under bølgepappet, og iagttager installationsteknologien, kan du finde ud af en specielt forberedt video.

Profilerede plader - grundlaget for tagsystem

Ved første øjekast kan det virke som om hovedelementet i ethvert hældet tag er bjælkerne. Men denne erklæring kan let argumenteres. Hovedfunktionen i raftersystemet er overførslen af ​​belastningen til lejekonstruktionskonstruktionerne, det vil sige til vægge og fundament af bygningen.

Eksterne belastninger, der påvirker tagsystemet er meget store. Dette er orkanen vinde, tunge regner og tunge snefald. Men alle har i første omgang indflydelse på tagbeklædningen fastgjort til kassen. Derfor er det latheden af ​​taget under bølgepap, faktisk er hovedelementet i tagstrukturen.

At destruktion profilerede lægte beneath på grund af fejl i beregningen eller lav kvalitet assembly resulterer i en nedsynkning af taget, forstyrrelse af vand og varmeisolering og endog sammenbrud af taget. En større katastrofe, især hvis det sker i koldt vejrvejr, er svært at forestille sig. Derfor er det nødvendigt at udføre monteringen af ​​drejebænken for profileret beklædning med yderste omhu og nøjagtighed.

Hvilket materiale skal jeg bruge til gulvbelægning under profileret folie?

En speciel wireramme hedder en beklædning under det profilerede ark, som er beregnet til fastgørelse af damp og vandtætning, isolering og tagdækning. Kassen er lavet af træ eller metalstrukturer.

Metal kasse under bølgepappen bruges oftest til skeletterne af tag af industrielle bygninger og meget sjældnere for kolde uopvarmede tage. Dette skyldes en større bærende kapacitet, styrke og holdbarhed i forhold til træversionerne.

Tagsystem og kasse af individuelle boliger er som regel lavet af træ. Trækassen under den profilerede plade er meget billigere end metal og vigtigere meget lettere at installere.

Til enheden af ​​kassen anvendes der normalt en træbjælke på 40x50 eller 50x50 mm eller et kantplade med en tykkelse på mindst 20 mm. I sidstnævnte tilfælde er der som regel taget et bord på 30x100 mm.

Fra dimensionerne af tømmeret, der bruges til at lave kassen, afhænger dets styrke. Disse dimensioner bestemmes ved beregning af hele tagsystemets bæreevne. Således er dimensionerne af en træbjælke til tagbeklædning i det væsentlige afhængige af valget af spærrenes trin og skridtet af gardinet til bølgepapet. Jo større det er, desto tykkere skal strålen eller brættet være.

Drejning under bølgepap - typer og designfunktioner afhængigt af gradienten

Der er to hovedtyper af kasser, der anvendes til opførelse af boliger - det er solidt og sparsomt. Enheden af ​​en kontinuerlig kasse er allerede defineret ved dens navn - brædder eller stænger i den er monteret tæt på hinanden. Normalt, for at spare materiale, udføres en kontinuerlig kasse fra brættet.

I den sjældne kasse er stængerne installeret vinkelret på bjælkerne med bestemte intervaller. Disse huller er det såkaldte trin af bjælkerne til profileret beklædning. Det afhænger af bølgens højde eller bølgepappens trapezium, som bestemmer dens egen lejepapacitet.

For eksempel bør kratens trin under bølgepappet S21 være mindst 300 mm med en forholdsvis lille hældning på 7-8 °. Samtidig er jo større hældningsvinklen er, desto større tonehøjde og den lavere lejekapacitet skal profilfilen være. Især bør en profileret tremme C-21 i en vinkel på taghældningen højere end 15 ° være i trin på 650 mm, hvilket er mere end dobbelt så meget i forhold til det tidligere tilfælde.

Tabellen nedenfor viser den nødvendige afstand mellem brædderne til de mest populære bølgeplade og til to skråninger.

Beregning af kassen under bølgepap er lavet på grundlag af det planlagte lønklasse og profileret mærke. Derudover tages koefficienterne for vind- og snebelastninger til områder med særlige driftsforhold nødvendigvis i betragtning. Især for områder med hyppige og stærke vinde anbefales det at reducere kassens trin betydeligt, op til en dobbelt reduktion.

Det skal tages i betragtning, at lathen til det profilerede ark kun er det øverste lag af tagkage, som bølgepappen er direkte fastgjort til. Derudover er der også et såkaldt "kontrol" gitter.

Den er lavet af en stråle 30-40 mm tyk og tjener til at skabe et ventilationshul under tagpladen. Stængerne af rebound er fastgjort over dampspærringen isolering langs bjælkerne, og selve latheden er fastgjort til dem.

Surfacing til bølgeplade - installationsfunktioner

Installationen af ​​gulvbelægningen til profileret beklædning har sine egne egenskaber, som er reguleret af byggekoder. Før konstruktionen skal de undersøges på et obligatorisk grundlag, da man har læst disse standarder, vil man vide, hvordan man gør lathing under profileret folie pålidelig og holdbar.

Så i overensstemmelse med kravene i bygningskoder skal alle trætagsstrukturer udsættes for antiseptisk behandling. Dette er især vigtigt for kassen. Hvis truss systemet er i en ventileret tag plads og desuden desuden beskyttes ved imprægnering af tagdækning under kassen adskilt fra den omgivende luft kun af en profileret plade.

Desuden cirkulerer den fugtige friluft i ventilationshullet under tag. Derfor skal der tages særlig hensyn til antiseptisk behandling af trækonstruktionerne i kassen.

Dette er så meget desto vigtigere i forbindelse med det faktum, at tagdækningen af ​​tagdækningen under bølgepappen ikke er tilgængelig til inspektion, idet periodiske inspektioner af tømmeranlægget er umulige. Fra indersiden er det dækket af et lag dampspærre og isolering, og udenfor - med et profileret ark. Derfor kan du kun se resultaterne af dens ødelæggelse fra virkningerne af fugt. Samtidig vil eliminering af sådanne konsekvenser kræve dyrt renovering af taget.

Det er også vigtigt at overveje træk ved installationen lægte nær tagryggen, udhæng, gavle og krydset til taggennemføring af røg- og ventilationskanaler.

På toppen af ​​taget, ved krydset af spærene, spidses pladerne til det profilerede ark tæt sammen. På stederne for passage af røg og udluftningsrør er der installeret ekstra brædder eller stænger. De er allerede vedhæftede forklæder, der giver yderligere tæthed på taget på disse steder.

Før du laver snoet under det profilerede folie på gavlerne og tagene, er det vigtigt at forberede og installere såkaldte vindbrætter. De styrker kassen og beskytter taget mod mulig adskillelse ved stærke vindstød. Windboards skal være tykkere end bræt i resten af ​​kassen.

Når man fortsætter med installationen af ​​bjælkerne, skal man huske på, at det til fastgørelsen er nødvendigt at bruge negle, hvis længde er 3 gange større end tykkelsen af ​​bordet eller kasseens stråle. Kun i dette tilfælde er monteringspunkter garanteret at modstå vindbelastninger.

Fastgørelse af det profilerede ark til kassen

Fastgørelse af en bølgeplade til en drejning udføres af specielle tagskruer med tætning af gummiforing. På taghældningen skrues skruen ind i den nedre bølge eller trapezium af det profilerede ark. Dette sikrer den mest tætte belægning af kappen på kassen og minimerer muligheden for lækager ved fastgørelsespunktet. På stederne for fastgørelse af ryggen er den fastgjort til kassen gennem den øvre bølge af bølgepap som vist på figuren.

Efter at have foretaget de nødvendige beregninger og følger alle ovenstående anbefalinger, vil du kunne montere en virkelig pålidelig kasse til bølgepappet, hvilket ikke kræver yderligere investering i hele tagets levetid.

Klassisk gaveltag lavet af bølgepap - det bedste valg for de fleste boliger. Efter at have læst artiklen lærer du: Hvilke slags tagtæpper er tilgængelige fra det profilerede ark, hvordan man laver en tagkage, hvordan man monterer en hest og hvordan man organiserer overhæng og kryds.

 • Hvilken slags bølgepap at vælge et tag?

  Hvordan vælger bølgepappegods? Hvilken type proflist er bedre og under hvilke forhold? Hvordan vælger du den bedste løsning til bølgepapning uden overbetaling? Læs i artiklen.

 • Tagisolering fra bølgepap

  Du skal isolere gulvets tag, men ved ikke hvordan? Læs artiklen! Du vil lære om, hvilke slags varmelegemer der er til rådighed, og hvordan du beregner tykkelsen af ​​isoleringslaget til din region. Derudover betragter papiret strukturen af ​​en tagdækning til fladt tag.

 • Webstedet oprofnastile.ru - up-to-date og nyttige oplysninger om professionelle gulve, dets installation og brug, rådgivning fra professionelle og trinvise instruktioner til dig.

  Alle tekstmaterialer, der er indsendt på hjemmesiden, er virkelig beskyttet i henhold til gældende lovgivning, hvor der er alle nødvendige dokumenter, herunder aftaler.

  Ikke desto mindre, hvis du vil dele materiale med dine læsere, kan du genoptrykke det. Dermed skal du angive en artikel, der er ubeskyttet fra indeksering med et hyperlink til siden på dette websted, hvor materialet blev kopieret. På en ressource kan du ikke placere mere end 5 artikler kopieret fra dette websted.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  71 + = 76