30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Stacking af ondulin

Instruktioner til installation af ondulin med egne hænder

Ondulin er tilgængelig i form af letvægts, relativt lille størrelse bølget plader og er derfor inkluderet i antallet af tagmaterialer, der er enkle nok til at lægge. Installationen af ​​ondulinen kan gøres alene, men det er nødvendigt at følge udviklingen af ​​værkerne, så den resulterende tagdækning vil klare vejrforholdene på en forsvarlig måde og beskytte konstruktionen på lang sigt.

Materialets vigtigste egenskaber

Onduline har produceret lys skifer i et halvt århundrede. I dag udføres produktionen af ​​plademateriale af dette mærke af virksomheder i forskellige lande i Europa og i verden. Ondulin vandt anerkendelse som et æstetisk, miljøvenligt, praktisk tagmateriale, et dæk, hvorfra du nemt og hurtigt kan montere dig selv.

Monteringsmetoden dikteres af materialets egenskaber, som er lavet i form af bølgepap med en tykkelse på 3 mm og en størrelse på 2000x950 mm. Grundlaget for ondulin er komprimerede cellulosefibre. Modstandsdygtighed over for fugt og biologisk nedbrydning giver imprægnering af substratet med modificeret bitumen. Et stærkt ydre lag består af et mineralpulver og en termohærdende harpiks. Ondulin har en dekorativ farve - materialet fås i flere klassiske farver.

På grund af sin lette vægt kan ondulin monteres direkte på trussystemet (under konstruktion eller genopbygning af konstruktionen) eller på det gamle tag over reparationen af ​​taget med en flad overflade.

Til fordel for ondulin kan tilskrives:

 • enkel installation uden brug af et specialiseret værktøj
 • lav vægt;
 • modstand mod temperaturændringer og atmosfæriske påvirkninger;
 • Lang levetid (op til 50 år, underlagt overholdelse af installationsregler).

Manglende ondulin - brandbarhed (vedligeholdelse af forbrænding), som kræver en omhyggelig tilgang til arrangementet af røggassen på en fastbrændeovn eller pejs.

Ved valg af ondulin skal man tage hensyn til følgende egenskaber i materialet:

 • den har en grov overflade, som sneen opbevares på taget med en lille hældningshældning af strålerne;
 • ved lave temperaturer bliver materialet skørt;
 • Ved varme eller ved længerevarende udsættelse for fugt, blødgør ondulin og deformeres under forhøjede lokale belastninger.

Således må man ikke gå på ondulins tag under visse vejrforhold, og på taget med en lille skråhældning er det nødvendigt at installere en kontinuerlig kasse under taggulvene.

Forberedelse af tømmerkonstruktion for ondulin

Installation af ondulin kan udføres på taget af enhver art, herunder komplekse strukturer. Materialet bøjer langs og over arket og er egnet til læggning på krøllede overflader. Før fremstilling af tagbelægning med egne hænder er det nødvendigt at udføre kassen korrekt under hensyntagen til takets vinkel.

Hældningen af ​​rampen er 5-10 °. Med en lille hældning af taghældningen oplever taket øget belastning fra nedbør. En kontinuerlig kasse til ondulin, der er lavet af plader eller plademateriale (krydsfiner, spånplade, OSB) er nødvendig.

For at sikre belægningenes pålidelighed og dens modstandsdygtighed over for fugt på taget med minimal hældning, skal laydollinerne overlappes sideløbende i to bølger og med en lodret overlap på 300 mm. Før du køber materialet, skal du bestemme arkets nyttige område og beregne den krævede mængde materiale.

Hældningen af ​​rampen er 10-15 °. Under lægning af ondulin med egne hænder har du brug for en udladet lath fra brædderne. Battens trin er 450 mm (målt langs skivernes akser). Tagdækningsmaterialet er monteret med en sideoverlapning i en bølge og en lodret overlap på 200 mm.

Hældningen af ​​rampen er mere end 15 °. Euro-slat belægningen er lavet af brædder, båndets trin er 600 mm målt langs akserne. Størrelsen af ​​lateral overlapning er en bølge, den vertikale overlapning er 170 mm.

Baseret på reglerne for lægning af ondulin på taget med en hældningsvinkel på mere end 10 ° er arkets anvendelige område 1,6 - 1,64 m². For at beregne mængden af ​​materiale, der kræves til køb, er det nødvendigt at opdele det samlede areal af taget i arkets anvendelige område.

For at forenkle og fremskynde installationen af ​​kassen med hånden anbefales det at bruge en specielt forberedt træskabelon af den nøjagtige størrelse. Med sin hjælp er det let at installere kasser af kassen på lige afstand fra hinanden og strengt parallelt med kronen.

Grundlæggende trin i installation af taggulv

Teknologien med at lægge ondulin er ret simpelt. Værkerne udføres i flere faser.

 1. Layout af arkmateriale. Ondulin har form af traditionel bølgende skifer. Til mærkning anbefales det at tage en farveblyant i kontrast til farven på Euroshire. For at markeringslinjerne skal være glatte, er det hensigtsmæssigt at anvende skåret af det samme materiale som en linjal.
 2. Arkskæring. At uafhængigt skære et ark onduline langs eller på tværs, er det tilstrækkeligt at bruge et almindeligt træ hacksav. For at forhindre savklinge i at sætte sig fast under savningen, anbefales det at smøre det let med olie under drift. For at skære ondulin kan du også bruge en manuel eller cirkulær elektrisk sav.
 3. Sheet installation. Ved at hæve materialet på taget kræver det ikke brug af værktøj - ondulumpladen vejer ca. 6 kg. For at kunne lægge Euro-sfæren korrekt, er det først nødvendigt at bestemme den vindende vindretning i en given lokalitet. Installationen af ​​ondulin skal begynde med leeward-hældningen. Den første række er monteret på den nederste række af ondulin, der begynder med hele pladen. Den anden række er nødvendig for at starte med et halvt ark for at minimere antallet af overlapninger på sideleddet. Ved hjælp af et strakt reb hjælper det med at lægge ark af materiale strengt parallelt med kronen.
 4. Montering af ondulin. Fastgør arkmaterialet med negle (ca. 20 stk. Pr. Ark), som er tilstoppet ved enderne af arkene i bunden af ​​bølgen og i overlapninger. Fastgørelserne skal være på kassen af ​​kassen. Hvis ondulin er monteret for hånd på en kasse af metal, anvendes selvlukkende skruer som fastgørelsesanordninger. Det er mere hensigtsmæssigt at dreje dem med en elektrisk boremaskine, men det er nødvendigt at beregne stramningskraften nøjagtigt for at undgå beskadigelse af materialet.
 5. Montering af højdeelementet. For at fastgøre højderammen er det nødvendigt med ekstra kasser i kassen. Negle er hamret i yderste dele af odulinens bølger, der går ind i ridderelementet.
 6. Dekoration af enderne, tangene, tagribben, tagets sideled. Til dette formål anvendes mærkevarer - Ondulin - dal, højderyg og gavlelementer. I leddene anbefales det at give yderligere vandtætning.
 7. Montering af tagventilator. Elementet er monteret på hver bølge ved grænsefladerne med arkmaterialet. Det øverste ark skal overlappe bunden af ​​tagventilatoren.
 8. Vi fjerner hullerne mellem arkene med egne hænder. Hvis du vil fjerne mellemrummet mellem tagdækningen og cornice eller højderyg, bruges der et specielt fyldstof. Således er det nødvendigt at tage sig af ventilation af en tagkage og et loftsrum.
 9. Installation på taget af ventilationsrør Ondulin. Røret er fastgjort med negle til hver bølge af basen, mens dens overdel er monteret overlappende over bunden.
 10. Ventilation kam på taget. Dette element forhindrer indtryk af fugle og insekter i tagkagen. Ventilationskammen er installeret på cornice under arkene på Euroshift. Monteret med negle.

Reglerne for at lægge Euroshade foreskriver speciel opmærksomhed for at give vandtætning af leddene, tagkroner og andre problemområder af høj kvalitet. Fabrikanter af tagmateriale Ondulin anbefaler brug af et specielt designet Onduflesh tape.

Installationsinstruktionen for ondulin gør det muligt at skabe høj kvalitet, pålideligt og slidstærk tagdækning med egne hænder. Når du bruger proprietære yderligere elementer, får du et æstetisk tag, der vil se attraktivt ud og perfekt supplere det overordnede udseende af et hus, en kommerciel struktur eller en anden struktur.

Ondulin: lægning, installationsanvisninger, materialegenskaber

Taget er det vigtigste element i ethvert hus, fordi det er designet til at beskytte rummet mod virkningerne af atmosfæriske fænomener. Når det kommer til taget af et privat hus, så er ud over tilliden også stor betydning for udseendet. Ejere af fast ejendom forsøger at vælge en universel, æstetisk og holdbar belægning. Alle disse krav er i overensstemmelse med Euro-scope (ondulin). Stacking det er ret simpelt, og selve materialet har fremragende præstationsegenskaber, der gør det meget populært og populært både i CIS-landene og i Europa.

Hvad er så godt ondulin, hvad er det lavet af og hvor kompliceret er dets installation? Disse og mange andre spørgsmål relateret til denne type tag, vi vil overveje i denne artikel.

Hvad er en Euroshow og hvordan den er lavet

Sandsynligvis vil alle ejere af et privat hus, inden de køber en bestemt tagdækning, spørge om dens egenskaber og materialet, hvorfra det er lavet. Mange vil blive overrasket, men almindeligt presset papir er det vigtigste råmateriale, der anvendes til fremstilling af ondulin.

I det rensede papir affald tilsættes forskellige mineralfyldstoffer og syntetiske harpikser med farvepigmenter. De resulterende plader under højt tryk er imprægneret med bitumen, hvilket gør dem tilstrækkeligt stærke og modstandsdygtige overfor atmosfæriske virkninger.

Materialets vigtigste egenskaber

I udseende er bituminøse plader meget ligner almindelige skifer, men hvis man ser på deres tekniske egenskaber, kan man mærke til en række forskelle. nemlig:

1. Ondulin anses for at være et af de mest brandsikre tagmaterialer. Laying det kan udelukkende udføres på et ikke brændbart grundlag. Ved en temperatur på mere end 250 grader antændes bitumenbelægningen hurtigt, hvilket gør det umuligt at bruge det på taget på skoler, børnehaver, polyklinikker og andre offentlige institutioner.

2. I modsætning til skifer må vægten af ​​et ark ondulin ikke overstige 6,5 kg. Denne funktion gør det muligt at klassificere Euroshire som et af de letteste materialer, der ikke udøver en tung belastning på trussystemet. At lægge ondulin på taget kan gøres med egne hænder uden særligt udstyr og et stort antal assistenter. Transport af materialet er heller ikke dyrt, da arkene kan leveres til stedet med din egen bil.

3. Ondulin, hvis lægning er diskuteret i detaljer i denne artikel, er i stand til at modstå tung fysisk anstrengelse (960 kgf / kvm). Et sådant tag er ikke genstand for deformation, det er modstandsdygtigt over for vindens stærke vindstød og mister ikke sin styrke under påvirkning af frost og store sneslag.

Tekniske egenskaber ved arket

For at kunne beregne ondulin korrekt (bestem den nødvendige mængde materiale), skal du være opmærksom på dimensionerne på et ark. I dag producerer producenterne følgende produkter:

• længden på et ark er 2000 mm;

• Bredden af ​​hvert element er 960 mm;

• Tykkelsen af ​​arket ligger inden for 2,8-3,2 mm;

• bølgehøjden er 95 mm;

• bølgehøjde - 36 mm;

• 10 bølger er placeret på et ark;

• Det anvendelige område af et element afhænger af hældningsvinklen på taget og kan være 1,29 / 1,54 / 1,56 meter.

Euroschiff's farveskala er svært at kalde omfattende. Oftest på handelsgulve kan du finde rød, grøn, sort og brun ondulin. Farverne er mest dæmpede, men på husets tag ser materialet meget attraktivt ud. Tilstedeværelsen af ​​et lille antal nuancer interfererer ikke med valget af taget, som med succes vil blive kombineret med facaden af ​​huset og yderligere bygninger.

Når du vælger en Euroshow, skal du ikke fokusere kun på arkets farve, være særlig opmærksom på produktets kvalitet og producentens pålidelighed. Til sammenligning læses samtidig flere prøver af blødt tagdækning.

Foretage ikke for billige produkter, fordi hvis prisen er overdrevent diskret, så lagrede producenten noget. Ofte afspejles sådanne besparelser direkte på materialets kvalitet og levetid.

I dag er der mange butikker, hvor du kan købe kvalitets ondulin ("Leroy Merlin", "Castorama", "Maxidom", OBI osv.). De tilbyder et stort udvalg af bituminøse tagdækning fra forskellige producenter. I store detailkæder kan du finde produkter af alle mulige farver, foruden store butikker værdi deres navn og forsøge at sælge kun certificerede varer af passende kvalitet. Derfor, hvis du vil købe høj kvalitet ondulin, "Leroy Merlin" og lignende butikker besøg først.

Dæk taget med bituminøse plader - en økonomisk løsning. Producenter af ondulin giver 15 års garanti på deres produkter. Men praksis viser, at det med en streng overholdelse af installationsteknologien og korrekt drift kan et sådant tag vare mere end fem årtier. Derfor kan du med sikkerhed sige, at omkostningerne ved at erhverve Euroshare er fuldt berettiget.

Hvis vi taler om specifikke tal, varierer gennemsnitsprisen for ondulin i dag mellem 350-500 rubler.

Det samlede beløb påvirkes også af følgende faktorer:

1. Ordrenes omfang. For engroskøbere er prisen som regel lidt reduceret.

2. Fremtrædende virksomheder, der producerer bituminøse tagdækning. Omkostningerne ved leveringen af ​​materialet (fra producent til leverandør) er altid inkluderet i prisen på selve produktet.

3. Skyggen, hvor ondulin er farvet. Farverne på arkene har en direkte effekt på den endelige pris. Dette skyldes, at der til fremstilling af en flerfarvet Euroshade anvendes dyre maleri teknologier.

Husk: Ud over de vigtigste tagmateriale skal du have forskellige komponenter (hest, endow, gips, dækforklæde, tagrørsløjfer osv.). Deres omkostninger skal også medtages i estimatet. Glem ikke om negle til ondulin. Det skal bemærkes, at de adskiller sig fra almindelige skiferhaler, så vi stopper hver for sig efter eget valg.

Særlige negle til ondulin kendetegnes ved tilstedeværelsen af ​​hatte fremstillet af polypropylen eller polyvinylchlorid. Det er bemærkelsesværdigt, at begge disse materialer er tilstrækkeligt resistente over for ultraviolet og temperaturudsving.

Øget hatte giver den nødvendige tæthed af tagdækket og høj pålidelighed af fastgørelse, som ikke krænkes selv med stærke vindstød.

Den konkave form af pakningen hjælper med at maksimere fastgørelsen af ​​fastgørelseselementer på pladen, og tilstedeværelsen af ​​en plastikhætte på hætten hjælper med at beskytte neglen mod uønsket kontakt med vand.

Metaldelen af ​​fastgørelseselementet er lavet af carbonstål. Dens længde er normalt 70-75 mm, og diameteren er 3,5 mm. Neglen selv er dækket af en beskyttende zinkopløsning, hvilket gør produktet korrosionsbestandigt.

Takket være brugen af ​​særlige negle opnås fastgørelsen af ​​ondulin kvalitativt og tilstrækkeligt holdbart.

For at lægge et ark skal du have mindst 20 fastgørelsesdele.

Når alle de nødvendige materialer allerede er købt, kan du fortsætte med deres installation. Dem, der planlægger at ansætte professionelle rooferere, bør du vide, at deres tjenester vil koste i mængden af ​​700-800 rubler per m². Ikke desto mindre vil erfarne specialister hurtigt og kvalitativt lægge ondulin. Stacking med egne hænder hjælper dig med at undgå ekstraomkostninger, men hvordan man gør disse værker selv, vil vi se nærmere på vores artikel.

At lægge ondulinen på taget begynder med forberedelsen af ​​basen, i hvilken kvalitet står trækassen. Oftest er dets trin 45 cm, dog afhængigt af takets vinkel kan denne afstand justeres. Så lad os overveje, ved hvilke kriterier der bestemmes, hvorledes kassen til ondulinen skal installeres.

1. Hvis spjældets hældningsniveau er mindre end 10 grader, skal der installeres et solidt fundament af krydsfiner, brædder eller OSB-plader. I dette tilfælde overlappes Euroshade-arkene med 2 bølger. Den øvre skifer skal gå 30 cm til bunden. Disse anbefalinger bør tages i betragtning af dem, der ikke kan finde ud af, hvordan man sætter ondulin på et sadeltag. Denne metode til lægning anvendes ofte i ikke-boligbyggeri.

2. Hvis hældningsvinklen er 10 til 15 grader, under tremme ondulin sæt i intervaller på 45 cm. Selve design af stængerne opsamles 5 x 5 cm og 4 x 6 cm. Arkene overlapper den foregående bølge og længden kommer på hver ven på 20 cm.

3. I tilfælde, hvor hældningsvinklen overstiger 15 grader i figuren, trin lægte er ca. 60 cm. Overlapningen bølge udføres på samme bølgelængde, og den lodrette overlap er lig med 17 cm.

4. Hvis der er nogen afrundinger på taget, er kassen udstyret med et hyppigere trin. Dette er nødvendigt for at materialet på disse steder normalt kan modstå forskellige belastninger.

Du bør også være opmærksom på anbefalingerne fra producenten, der lavede ondulin. Installationsvejledningen i pakken angiver normalt det maksimale mulige og mindst tilladte trin på kassen.

Vær opmærksom på, at monteringen af ​​bjælkerne skal udføres ved en temperatur på ikke mindre end 2 grader, da ved ved lavere temperaturer træet er i besiddelse af revner.

I forbindelse med installation af tagdækning skal du følge alle regler og retningslinjer for at arbejde med dette materiale. Den mindste afvigelse fra lægningsteknologien vil medføre en hurtig fejl i belægningen, hvilket vil medføre yderligere affald.

At lægge ondulin på taget indebærer følgende værker:

1. Løft alt materiale og kogte redskaber op.

2. Gulvlægningen begynder fra kanten af ​​rampen (fra dens nederste del), som ligger modsat den blæsende side.

3. Den første række er monteret under hensyntagen til tagskægget, den anden række er forskudt.

4. Når du installerer den anden række, er arkene placeret så hjørneoverlapningen er dannet ikke med fire, men med tre ark. For at gøre dette skal du først lægge et helt stykke onduline, men dets halvdel.

5. Negle (i rette vinkler) køres ind i onlinen midt i den øvre bølge. Ved nederkanten af ​​arket fastgøres fastgørelseselementerne i hver bølge, og midterdelen er fastgjort til kassen i et skakbrætmønster.

6. Hvis der i arbejdet er behov for at fjerne den tidligere hamrede negle, skal du i så fald tage en lille træbjælke og lægge den i en faldende bølge. Det er fastgjort til søm og omhyggeligt ekstraheret fra skiferens unødige fastgørelsesdele.

7. Der oprettes en ekstra kasse for at installere karaktererne. Værker vil blive udført meget hurtigere, hvis du bruger materialerne i det samme firma, der lavede ondulin.

8. Ridge elementer er også bedre at købe originalen. Deres installation foregår på leeward side. Overlapningen skal være mindst 12,5 cm. Fastgørelserne drives gennem alle bølgerne på pladen, som forbinder til højderyggen.

9. På de steder, hvor taget og husets vægge er anbragt, er det materiale, der blev brugt til at udstyre grunde, stablet. Sømmene er smurt med silikoneforseglingsmiddel.

10. Tongs design er lavet af specielle gimp elementer. De er bøjet og fastgjort til gavlbrættet og kantene på ondulinpladen.

11. Pladser til sammenføjning af skifer med ventilation og skorstene er isoleret med silikone og dækket med et dækkende forklæde. Dens fastgørelse udføres på alle bølger.

Ventilation og lufttæthed af taget

Teknologien med at lægge ondulin indebærer udførelsen af ​​værker med det formål at sikre tagets integritet og skabelsen af ​​naturlig ventilation af taget. Disse krav kan ikke overses. Hvorfor skal de udføres?

I kraft af det faktum, at under drift af taget af huset varm luft stiger, det kontakter den kolde flow, hvorved kondensationen afregning på kassen. På grund af dette begynder træet at rådne, taber sin styrke, og taget kan falde sammen. Det er derfor, det er meget vigtigt at gøre de lufthuller, som vil forhindre ophobning af fugt under gulvet.

De er installeret under den nederste taghældning i form af en brud, som er lavet af yderligere elementer. Det skal medvirke til at forhindre fugt i at strømme til bygningens vægge, men at blive taget til de rigtige steder.

Tætheden af ​​gulvet er skabt ved hjælp af alle de samme ekstra materialer. De lukker tagens højderyg og tagets ender. Som følge heraf skal fugt strømme i den ønskede retning.

Der skal lægges særlig vægt på at beskære hjørnerne af ondulin ved krydsene. Hvorfor har du brug for det?

Da Euroshape arkene overlapper hinanden, dannes tykke leddene ved deres kryds. Under dem kan trænge ind i sneen, som under påvirkning af varmen stiger fra huset, vil begynde at smelte, og vandet kommer under tagmaterialet.

De trimmede hjørner danner mindre tykke sømme, som følge heraf sneen under skifer ikke vil trænge ind.

Nyttige tips til installation af ondulin

Som nævnt tidligere er installationen af ​​Euroshade meget enkel. I arbejdet kræver ikke kompliceret og dyrt udstyr, det er nok at have en sav, en hammer og et målebånd ved hånden. Derfor, hvis du vælger onulin som tagdækning, vil det ikke medføre særlige vanskeligheder.

Inden du fortsætter med installationen af ​​tagmaterialet, er hvert ark markeret med en farvet blyant eller markør. Dette kan fremskynde processen med at skære de rigtige stykker. Ikke at bruge en masse tid på målingerne af hvert ark, kan skifer rester skære et mønster for at fremme og gennemføre de resterende elementer af markup.

Du kan trimme ondulin med et almindeligt træ hacksav (med små spidser). Hvis det sidder fast i tagmaterialet, skal det olies. Også til dette formål kan du bruge en cirkulær eller elektrisk sav med karbidstipede vedhæftede filer på disken.

Put ondulin bør være ved en temperatur på 0 til 30 grader. I frostvejr bliver materialet mere skrøbeligt, der er stor sandsynlighed for revner. Ved stærk varme blødgør arkene, og hvis det er fastgjort i en sådan tilstand, kan materialet revne efter afkøling.

At flytte på de lagt plader skal være i sko med en blødsål, der kun træder på de bølgende bølger.

Vi håber, at du i denne artikel fandt de oplysninger, der interesserer dig. Vellykket og nem reparation til dig!

Instruktioner til lægning af ondulin på taget. Videoteknologi

Ondulin (Evroshifer) er et billigt tagmateriale med en række fordele. En af dem er enkelheden ved installationen, hvilket gør det muligt at lægge ondulinplader selv uden involvering af kvalificerede specialister. Alt det, som hjemmet mester vil have brug for, undtagen materialer og et simpelt værktøj er en vis færdighed, samt forsigtighed og nøjagtighed. Med denne tilgang vil tagget af ondulin vare lang tid og bevare dets æstetiske og funktionelle kvaliteter gennem hele plantens liv.

Til lægger ondulin, vil mesteren have brug for:

3. Hacksave til skæring af ondulinplader.

6. Ledningen til mærkning.

1. Ondulin ark. At bestemme det nødvendige antal ark af tagdækningsmateriale at tilføje skøjter på 20%, under hensyntagen til de udhæng og overlapning, og derefter dividere den resulterende værdi på 1,9 (område af et enkelt ark af standardstørrelse evroshifer 2h0,95 m).

2. Et horn er et stykke, der har en profil af et hjørne og bruges til at overlappe krydset mellem tilstødende ramper.

3. Endowa - et stykke installeret mellem tilstødende skråninger til vanddræning.

4. En plucker er en detalje, der dekorerer taghældningen på de pedimale områder.

5. Special isoleringstape. Med deres hjælp forsegler de hullerne i taget, designet til at installere ventilationsrør, skorstene, dormere osv.

6. Yderligere detaljer: ventilationsrør, forklæder, cornice fyldstoffer.

Krav til kassen

1. Som materiale til bjælkerne anvendes træstænger med tværsnitsdimensioner på 50x50 mm.

2. Stivhed Ondulina relativt lave, så at undgå for store udbøjninger skal være omhyggeligt overholde de anbefalede trin i Coanda purlin bjælker. For skøjter med en gennemsnitlig hældningsværdi er den 600 mm.

3. For små hældning ramper (ca. 10 grader) for at sikre spær såkaldte kontinuerlig ås, hvori bjælker anvendes i stedet for krydsfinerplader.

Teknologien til montering af ondulinplader

For at udføre arbejder på æglæggende Ondulina vil være kun to personer, hvoraf den ene vil finde sted på taget, og den anden - på jorden. Dette tagmateriale har en lav vægt, så den kan tilføres manuelt til installationsstedet. Til hjælp for den øvre installatøren skal bruge trappen, er den top der er forsynet med en krog til fastgørelse til højderyg lægte og bunden - beslaget med rulle til horisontal bevægelse. Installationen af ​​tagdækningen udføres i følgende rækkefølge:

1. Installationen af ​​ondulin starter fra rampens nederste vinkel. Lagen i den nederste række er stablet således, at deres nedre kanter danner en baldakin så stor som 70 mm. De ekstreme tagplader langs skøjternes sider skal stikke ud over kanten af ​​kassen, så vindruden overlapper hinanden. Plader af den øverste række efter lægningen skæres i overensstemmelse med højderygets størrelse.

2. Efter at ondulinpladen er lagt i den rigtige position, skal den sikres med specielle negle, hvis låg lukker efter installationen. For at fastsætte hvert ark af onduline anvendes 20 negle. Forsøg på at reducere dette beløb reducerer takets styrke og tæthed.

3. Vertikale led af ondulinpladerne i tilstødende rækker bør ikke falde sammen. Derfor bør stablingen af ​​hver anden række begynde med et ark, hvis bredde er halvdelen af ​​den standard. Således vil leddene af tagpladerne på skråningen blive forskudt.

4. Ved opskæring af ondulinsplader anbefales hacksaven at smøres med olie. Efter dette vil lærredet bevæge sig meget let, og Euroshield vil ikke smuldre.

5. Ved udendørs temperaturer over 20 grader, blødgør ondulin, hvilket i høj grad komplicerer installationen. Det anbefales ikke at udføre installationsarbejde i frost. Den optimale temperatur til opbygningen af ​​taget fra Euro-sfæren er 10-15 grader.

6. Under installationen, prøv ikke at træde på arkene på ondulin. I ekstreme tilfælde skal du kun sætte din fod på bølgens højde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 45 = 47