30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Stabilisator af skorstensudkastet med egne hænder

Skorstensudkast regulator (stabilisator)

Hvad er skorstensudkaststabilisatoren?

stabilisator Det anses for at være et særligt arrangement for at tilvejebringe automatisk fødning af sekundærluft i skorstenen lige store doser, hvilket sikrer en problemfri og optimal apparat tryk kræves for normal drift af ovnen indretningen. Sikkerhedsflapet i stabilisatoren tillader ikke overbelastning af tryk, regulerer og holder det i norm.

Stabilisatorer, der er fremstillet af rustfrit stål, er universelle, der er egnede til korrekt drift af enhver varmegenereringsanordning, især kondensationstype. De er nemme at montere, de behøver ikke et stort område, og de arbejder også ordentligt op til 500 grader.

Hvad er stabilisatoren beregnet til?

Korrekt funktion af skorstenen og trækkraften afhænger direkte af vejrforholdene, årstiden. For eksempel med skarpe temperaturændringer om vinteren, også i blæsende vejr i skorstenens udkast af luft

Tegning af skorstensudkaststabilisatoren

øges væsentligt, samtidig med at den normale temperatur i rummet opretholdes, skal der bruges mere brændstof, reducerer effektiviteten af ​​hele røggasystemet betydeligt. Hjælp kommer stabilisator - spjæld i skorstenen, er i stand til at opretholde de optimale værdier for at forhindre deres stigning, og derfor vil den varmeapparat fungere mere effektivt og gnidningsløst.

Udover vejret, kvaliteten af ​​stangen har en stor indflydelse atmosfærisk lufttryk, som til gengæld kan dramatisk ændre sig afhængigt af vejrforhold, tidspunkt på dagen, år, privatadresse. Trykket falder betydeligt i vådt overskyet vejr, hvilket ofte sker i foråret, i marts-april, jo tættere til faldet til det normale i det klare kølige dage holdes i normalområdet. Ikke desto mindre kan forskellen på forskelle i atmosfærisk tryk nå op til 90 Pa, hvilket naturligvis påvirke anvendeligheden af ​​skorstenen og uden kvalitet stabilisator kan simpelthen ikke.

Hvis trækkraften systemet overstiger dens optimale værdi, reguleringsventilen åbnes og begynder at reducere trykket, termiske kraftværker anledning grund af luft fra rummet og blandes med røggassen. Ventilen forbliver åben indtil temperaturen falder og når det optimale niveau. Derefter lukkes ventilen automatisk, skorstenssystemet fortsætter sin funktionelle funktion.

Vejen til at holde trykket er normalt og simpelt, brændstoffet i ovnen eller kedlen bliver brændt jævnt og vil blive brugt sparsomt. Skorstensgennemstrømningsstabilisatoren er en rigtig hjælper til røgudsugningssystemet med installeringen af ​​hvilke:

 • Skorstenssystemet vil være sikkert i drift;
 • Skorstenen vil vare længe og godt;
 • udslippet af skadelige stoffer i atmosfæren vil reducere betydeligt;
 • Når ventilen er i let åben tilstand, vil luftstrømmene blive bedre cirkuleret;
 • Stabilisatoren vil tjene uanset hvordan trækkraften er lavet: tvungen eller naturlig;
 • brændstof i kedlen vil brænde jævnt, så skorstenen overophedning er umulig;
 • Der vil ikke være pludselige ændringer i udkastet i blæsende vejr, stødkraften vil simpelthen blive undertrykt på grund af enheden;
 • der vil ikke være nogen lugt for at brænde i rummet, skorstenens trækstabilisator tillader ikke dens indtrængning;
 • Varmetab med indbygget instrument forhindres;
 • Stabilisatoren kan installeres ikke kun i gammeldags skorstenssystem, men også i moderne lavtemperaturkedler;
 • med et stabilisatorbrændstof vil blive brugt sparsomt ved 15-20%.

Hvordan man laver en traction controller med egne hænder

For at gøre skorstensudkastet stabilisator med egne hænder, skal du først og fremmest forberede det nødvendige materiale og værktøj:

 • En ballon med gasformigt indhold i form af komprimeret argon;
 • Slibeskiver lavet af rustfrit stål af typen kronblade;
 • et ark af rustfrit stål 1-1,2 mm i tykkelse, egnet mærke Aisi 321, 304;
 • svejsning semiautomatisk i argon;
 • en stang til en akse på 8-10 mm i diameter;
 • skruer, skiver, møtrikker med den ønskede diameter.

Til fremstilling af trækkraft stabilisator, kun rustfrit stål,Materiale med zinkcoating er ikke egnet til fremstilling af denne anordning. For at stabilisatoren skal bruges til både regulering og afbrydelse af stødkraften, skal du gøre følgende:

 1. rul røret for at få det i længden 280-300 mm;
 2. svejs den fælles overlapning til 10 mm, den indvendige diameter skal være 115 mm;
 3. Strip sømmen på begge sider af røret;
 4. Tag et indsnit på ventilen, hvilket svarer til 15% af rørsektionen.
 5. Monter skrueholderen inde i ventilen med akslen, så du kan gøre en drejning af røret til 150 mm;
 6. at ventilen er let at dreje, udstyre den med et håndtag
 7. rul grænsen midt i røret, når ikke toppen og bunden af ​​25 cm, så tilstødende rør vil støde op til det.

Mulige installationsproblemer og hvordan man løser dem

 1. Røret er ikke ligefrem lodret. Afvigelser er tilladt op til 10 cm pr. 1 meter rør. Ideelt set bør hældningen ikke overstige 1 cm pr. 1 m rør.
 2. Hvis Røret går ikke ind i skorstenen på grund af hullerne. Spalter skal forsegles med en ler-sandmørtel eller fugemasse, der er i stand til at modstå opvarmning af røret til 1000 grader. For at udfylde de eksisterende løse områder kan du bruge aseptisk asbest, varmebestandig fugemasse eller asbestslange.

Regulatorerne fra skorstensudkastet fra de polske fabrikanter har vist sig godt:

 1. RCO trykregulator

RCO. Modellerne i denne serie er fastgjort ved hjælp af krympeklemmer og kun til et rundt rør. Generelt er de monteret på skorstene med et cirkulært tværsnit langs røraksen. Stabilisatoren til skorstenen er monteret i rørets yderste kant, og da nye skorstene normalt produceres med en rund rørform, er regulatorerne mest almindelige blandt brugerne. Desuden er denne type regulator nem at installere. Faktisk er dette den nemmeste måde at installere.

 • RCR. Udkastet regulator er placeret på skorstenen og fastgjort med justerbare klemmer med evnen til at regulere i intervallet 120-200 mm, er monteret på kedel udløb. I det russiske klima er sådanne regulatorer egnede til skorstensrør fremstillet af asbest, keramik og stål. Skorstene med en trækkontrol i området 10-35 Pa kan ikke kaldes kvalitative, men om nødvendigt kan de installeres.
 • RCP. Med trækkraft i området 10-35 Pa. Installation består i at påføre og fastgøre regulatoren på en plan overflade. Skorstensdæmper til fastgørelse er udstyret med skjulte huller i hvert hjørne. Den kan installeres i mursten eller rektangulære sektions skorstene.
 • rCW. Med en række trykregulering er 10-32 Pa fremragende til regulering af udkastet i kedler, ovne, pejse. Kroppen er lavet af rustfrit stål, hvilket gør det muligt at reparere enheden ved at lande på limen, en speciel løsning, eller det kan fastgøres til ventilationsgitteret ved hjælp af ekspansionsfjedre.
  • ← Forrige Lav en brusebad i landet
  • Lav en vejrvane (flugarki) på en skorsten Næste →

  2 tanker om "skorstensudkast regulator (stabilisator)"

  Hvordan man justerer trækkompensatoren under min pottestål er der ingen division

  svar

 • En meget tvivlsom produkt med hensyn til brændstoføkonomi. Denne enhed er sandsynligvis designet til at stabilisere flammen i ovnen, mens der ændres det atmosfæriske tryk i det rum, hvor kedlen er placeret. Og du skal installere denne enhed i et rum med kedel. Faktoren for trykændring i rummet kan være en åbnings- og lukkedør, et åbent vindue eller et vindue, der skyldes et udkast. At dømme, hvor meget stabilisering af trækkraft ville være ønskeligt at se trykføleren i skorstenen og bedre i form af en graf. En skema uden stabilisator af trækkraft en anden med stabilisatoren, og kedlens driftsforhold skal være ens. Trækflappen angiver kun luftens bevægelse i røret, hvilket er naturligt.

  Tilføj en kommentar Annuller svar

  Technologies in Lumigation Ovens

  Røggenerator til røghus af egne hænder

  Dampgenerator til phytobox (cedar tønde) med egne hænder

  Elektriske ovne til bade eller saunaer

  Bubafonja fra en 200 liter tønde

  Webstedet rådes af en komfur med 20 års erfaring.

  Oplysninger er kun vejledende.

  Bed om rådgivning og arbejde for en professionel. Kun på denne måde kan du være sikker på konstruktionens pålidelighed og sikkerhed.

  Stabilisator af skorstensudkastet: tegninger, driftsprincip og enhed

  Praktisk taget er alle producenter af termiske generatorer (kedler eller kedler) begyndt at bruge deres nyeste udstyr som et simpelt udstyr som en skorstensdækstabilisator. Ofte kaldes denne enhed en svamp.

  Hovedfunktionerne i denne svamp er som følger:

  • sikrer et stabilt tryk i forbrændingskammeret;
  • at slippe af med for højt tryk, hvilket øger den samlede effektivitet af den termiske generator;
  • beskytter enheden, hvis der opstår en retskraft
  • udfører automatisk styring af en sådan parameter som udkastet til skorstenen.

  Stabilisatoren af ​​skorstenens træk blev kaldt svampen, fordi dens struktur ligner stærkt svampen. Skorstensrøret er dækket med en paraply-type hætte. Under denne del er placeret og en sensor, der fungerer automatisk. Det registrerer temperaturen af ​​de gasser, der forlader kedlen. Hvis trykket er reduceret eller den omvendte effekt opstår, begynder gassen at akkumulere under emhætten, hvilket vil øge temperaturen signifikant. Når en bestemt temperaturtærskel overskrides, vil enheden betjene og slukke for kedlen, slukke gasforsyningen til dens brænder.

  Skorstensudkaststabilisatoren er en enhed, der på grund af dets egenskaber kan påvirke hastigheden af ​​luftbevægelsen inde i skorstenen. Denne funktion udføres på grund af at den blander en vis mængde kold atmosfærisk luft ind i strømmen af ​​gasser, der forlader kedlen gennem røret. Denne operation stabiliserer trykket i systemet. Derudover har stabilisatoren et yderligere element, som overvåger trykket inde i rørledningen. Denne del præsenteres i form af en lukker. Det udfører funktionen til at styre trykket inde i systemet, så denne parameter ikke overstiger en bestemt forudbestemt hastighed. Hvis dette sker, kan kanalen blive ødelagt.

  Brug en skorstensudkaststabilisator til en fastbrændselspedal kan praktisk taget under alle omstændigheder for enhver model. For at forlænge enhedens levetid forsøger producenterne at fremstille deres instrumenter i rustfrit stål. De vigtigste fordele, der er vigtige, er modstandsdygtighed mod høje temperaturer, og også til udbrænding. Til positive anvendelsesegenskaber er det også værd at nævne, at betjeningen af ​​enheden foregår i fuldautomatisk tilstand, hvilket eliminerer behovet for overvågning af brugeren. Den maksimale temperatur af de gasser, der kan opretholdes af skorstensgennemstrømningsstabilisatoren er 500 grader Celsius. Det skal bemærkes, at det er muligt at installere en sådan anordning på kedler, som er klassificeret som kondenserende kedler. Driftstemperaturen i sådanne typer varmegenererende enheder er meget lavere end i faste brændstoffer. Det kan også tilføjes, at det er ret nemt at installere en skorstensudkast stabilisator, og alle kan gøre det selv.

  Hovedformålet med enheden

  Det er vigtigt at forstå, at for hver enkelt kedel er det nødvendigt at gennemføre en individuel rørledning, hvorigennem forbrændingsprodukterne vil strømme. Effektiviteten af ​​en sådan kanal og stabilisatoren vil afhænge af samlingens kvalitet, såvel som på nogle eksterne faktorer. Et af hovedeksemplerne var effekten af ​​atmosfærisk tryk på trykstyrken i kanalen. Jo lavere denne værdi er, jo værre vil være stødpunktet.

  En anden observation viser, at trykket stiger, hvis den varme gas bevæger sig mod den kolde luft. Det betyder, at om vinteren bliver det højere. Hovedformålet med stabilisatoren er at reducere effekten af ​​sådanne faktorer på trækkraften og gøre den stabil når som helst. Denne enhed er i stand til selvstændigt at ændre trykindekset. Det blev også bemærket, at tilstedeværelsen af ​​en sådan anordning i systemet sparer mindst 10% af brændstoffet, hvilket betragtes som en forholdsvis god indikator. Hvis der er tegning af skorstensudkaststabilisatoren, kan den laves manuelt.

  Faktisk er princippet om drift af denne enhed ret simpelt og primitivt. I tilfælde af at udkastet i røggasystemet øges, vil trykket inde i røret også øges. For at reducere denne figur og returnere udkastet til normale værdier har enheden en ventil. I tilfælde af for meget pres åbner dette element, hvilket gør det muligt for mere varme at nå køleskabsnetværket. Ved at blande med udstødningsgasserne sænker luften temperaturen og derved reducerer trykket. Når denne parameter sænkes til det ønskede niveau, registrerer systemet dette og lukker automatisk ventilen automatisk, hvilket automatisk reducerer luftsugningen udefra. Det er denne proces, der muliggør opretholdelse af den ønskede temperatur inde i systemet, hvilket positivt påvirker brændstofforbrændingshastigheden og dermed på dens økonomi.

  Hvorfor skal jeg installere en stabilisator?

  Der er flere hovedpunkter, der understøtter det faktum, at installation af en stabilisator er nødvendig:

  • øge systemets sikkerhed
  • forlænget levetid
  • reduktion af skadelige emissioner i luften
  • reducere mængden af ​​sod, der ligger i skorstenen;
  • Undtagen muligheden for pludselige trykfald inden for netværket.

  Hvis systemet er udstyret med en trækkraft stabilisator, vil luftcirkulationen blive væsentligt forbedret. Dette fører til, at der vil være mindre forbrændingsprodukter på skorstenens vægge, hvilket betyder at du bliver nødt til at bruge mindre på at rengøre den. Det er vigtigt at bemærke, at tilstedeværelsen af ​​denne enhed vil løse problemerne og med skarpt trykfald i blæsende vejr.

  Det er i sådanne perioder, at en skarp ændring i denne parameter oftest observeres, hvorfor flammen skarpt kan gå den anden vej. Helt elimineret et sådant problem som duften af ​​brænding i det rum, hvor kedlen er installeret. Et meget vigtigt punkt er vedligeholdelsen af ​​en stabil temperatur inde i skorstenen selv, hvilket eliminerer muligheden for tænding af fast sot inde i røret. Ofte kan denne proces føre til en stærk ild, og derfor er elimineringen et stort plus for hele huset.

  Stabilisator af skorstensudkastet med egne hænder. Start montering

  Montering af denne enhed med egne hænder er dog ikke udelukket, men for at udføre denne proces er det nødvendigt at have færdighederne til at arbejde med en svejsemaskine. Hovedmaterialet til produktionen af ​​enheden vil være plader af rustfrit stål. Minimal tykkelse af råmaterialer skal være 1 mm. Hvis vi taler om størrelsen af ​​dette ark, så skal du vælge hver enkelt. Det eneste krav - materialets dimensioner skal være nok til at gøre det til en cylinder, hvis diameter er lig med skorstenens diameter. Desuden skal du forlade et lille stykke stålplader, så bruge det som en spjæld. Dimensionerne af dette element skal svare til rørets indre diameter. Af de ekstra materialer har du brug for ting som nitter, møtrikker og knopper i rustfrit stål.

  For ikke at forveksle ved montering, er det bedst at tegne en skorstens udkaststabilisator med egne hænder. Ved den færdige plan bliver det meget lettere at samle.

  Det første trin er svejsningen af ​​stabilisatorens legeme. Det er nødvendigt at udføre disse værker ved hjælp af et rektangulært emne af rustfrit stål. Ved svejsning er det bedst at overlappe det, så sømmen er helt forseglet. Efter svejsningen er færdig, er det nødvendigt at kontrollere kvaliteten af ​​alle led og også at rengøre dem. Herefter kan du begynde at lave en ventil eller en spjæld. Vigtig nuance - når den lukkes, bør denne del ikke dække røret fuldstændigt. For at undgå dette gøres flere spalter i lukkeren. Deres samlede størrelse må ikke overstige 15% af hele rørets indre diameter.

  Efter arrangementet af slidserne er det nødvendigt at vende tilbage til cylinderen og lave to huller i den. Gennem disse huller indsættes en rustfrit stålstiften indeni, til hvilken spjældet er fastgjort. For at fastgøre stiften til cylinderen, skal du bruge flere møtrikker af rustfrit stål.

  Ved enden af ​​stiften er der fastgjort et lille håndtag, som du kan justere klappens position inde i cylinderen. Hvis det er nødvendigt, kan du installere en nitte i rustfrit stål, som vil blive brugt som et stop for ventilens bevægelse. Herefter er det nødvendigt at udføre rullingen til cylinderens kanter, så diameteren bliver lidt mindre end rørledningens diameter. Dette er gjort, så det kan monteres inde i systemet. Enheden selv er fastgjort med klemmer.

  Prisen på skorstensudkaststabilisatorerne varierer fra 1.900 rubler til 11.500 rubler.

  Naturligvis har ikke alle tid, mulighed eller evnen til at arbejde med en svejsemaskine til at gøre denne enhed. Sådanne mennesker erhverver ofte færdige modeller af tilpasninger. En af de mest almindelige og kvalificerede var stabiliseringen af ​​skorstensudkastet fra Darco. Dette firma producerer stabilisatorer som RCO, som er designet til installation i runde typer skorstene. Fastgørelsesanordning skyldes brugen af ​​klemmer. Den samme enhed er installeret i selve kanten af ​​skorstensrøret. Med denne type installation vil klare enhver person.

  Men serien af ​​RCR stabilisatorer vil kræve en vis forfining under installationen. Den er også sikret med klemmer, men dens placering er meget anderledes. Det skal fastgøres direkte til kedeludtaget. Hvis vi taler om produktion og levering af sådanne enheder i Den Russiske Føderation, så er der på internettet et butiksted, der ligger i Voronezh. Stabilisatorer af skorstensudkastet, der sælges af dette firma, er også ret gode.

  Hvordan man laver en skorstensudkast stabilisator med egne hænder

  Hvis stabilisatorregulatoren er justeret korrekt, øges effektiviteten med en ordre, og ovnenes produktivitet vil stige. Skorstensgennemtrængningsstabilisatoren er en sådan anordning, som genudleverer luft i stabile portioner, hvilket gør det muligt at automatisere skorstensudkastet på bedst mulig måde. I afbryderen er der en sikkerhedsventil, som forhindrer dannelsen af ​​for højt tryk.

  Stabilisatoren til skorstenen er lavet af rustfrit stål og bruges sammen med enheder, som genererer varme. Den har et lille område og er let monteret. Enheden arbejder ved en temperatur på 500 ° C og i et varmesystem med kondensationsindretninger.

  Udformningen af ​​skorstenen bestemmes af typen af ​​varmeanordning, som den skal bruges til. En stor indflydelse på produktiviteten af ​​arbejdet har en naturlig temperaturændring forårsaget af vejret og nogle gange året rundt. Når temperaturfaldet er højt nok i vintersæsonen, dannes et højt udkast af luft i skorstenen. Dette er årsagen til faldet i systemets produktivitet og øget brændstofforbrug. Stabilisatoren korrigerer det modtagne tryk til den optimale værdi, således øges effektiviteten af ​​dette system.

  Atmosfærisk lufttryk påvirker efterspørgslen, det skyldes placeringen af ​​huset, vejret, sæsonen og tidspunktet på dagen.

  Stabilisatoren til skorstenen åbner ventilen, når trækkraften i skorstenen stiger over de optimale værdier og reducerer trykket fra huset med luft. Og når luften blandes med røggassen, reducerer den sin temperatur. Herefter falder temperaturliftet, og hvornår trykket bliver optimalt, ventilen lukker.

  Denne metode anses for at være den enkleste og mest pålidelige, som følge af, at forbrændingen er ensartet, energien spares og brændstof er gemt.

  Stabilisatoren har også sådanne fordele:

  • sikker brug af skorstenen;
  • forlænger driftstiden for skorstenssystemet;
  • emissionsniveauet for skadelige stoffer reduceres
  • en let åben ventil øger luftcirkulationen;
  • Stabilisatoren arbejder under tvungen og naturlig trækkraft;
  • brændstoffet brænder jævnt, og skorstenen overophedes ikke;
  • under en stærk vind slukes pludselige ændringer i trykkraft;
  • ilden kommer ikke ind i lokalet;
  • gamle skorstenssystemer kan bruges med lavtemperaturkedler;
  • forhindrer varmetab
  • brændstof er spart op til 15%.

  Stabilisatoren til skorstenen kan installeres, hvor der er et indbygget apparat til opvarmning eller i et rum i nabolaget, hvor kedlen omdirigeres fra skorstenssystemet. Trykket varierer fra 10-35 Pa.

  Trækstabilisatoren er installeret på to måder:

  • Designet er placeret en halv meter højere end varmegenerationsanordningen er forbundet til skorstenssystemet;
  • Stabilisatoren er installeret i samme højde som den varmegenererende enhed, men denne afstand er lavet mindst 40 cm fra gulvet.

  Fabrikanter foreslår at bruge sådanne enheder, der kaldes "svampe". En sådan regulator ligner et stykke skorsten og udvider sig i form af en svamp og et hul til luft fra gaden. Hvis man skal sammenligne med en almindelig skorsten, har denne løsning sådanne fordele:

  • trykket i ovnen stabiliseres;
  • eliminerer overdreven trækkraft i skorstenen, og effektiviteten er normal;
  • den varmegenererende enhed er beskyttet, når der kommer et returudkast i skorstenen;
  • styret trækkraft.

  Nogle ejere af sommerhuse og sommerhuse monterer forskellige varmevekslere i skorstenen af ​​fastbrændstofskedler for at indsamle restvarme og reducere forbruget af brændstof. Men et sådant initiativ er forbudt, for i en sådan situation bliver røgfjernelsen værre på grund af skorstenen, og sensoren er sikker på at arbejde.

  Ifølge deres strukturelle sammensætning fordeles stabilisatorernes sensorer i væske, termoelementer og termistorer. Deres installation tager ikke meget tid. Disse enheder monteres ved hjælp af skruer og møtrikker i færdigberedte huller.

  Kedlernes pålidelige drift og produktivitet afhænger af udkastet i skorstenen. Under forekomsten af ​​uvæsentlige problemer i røggasystemet er det nødvendigt at undersøge skorstenen og normalisere stødkraften. Kulmonoxid i rummet er meget farligt for menneskelivet. Reparationsarbejdet og stabilisatoren kan gøres manuelt.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 86 = 90