30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Spunbond dækmateriale

Dæk materiale spunbond og dets tekniske egenskaber

Spunbond materiale tilhører kategorien af ​​ikke-vævede materialer, som det adskiller sig fra den mere almindelige polyethylen og madfilm. Har en høj gennemstrømning: det udfører let fugt, lys og ilt. Men her på markedet forekom dette materiale relativt for nylig, og forbrugerne behandlede det med en vis forsigtighed, så spunbonden fik sin popularitet ikke straks. På grund af de mange fordele ved materialet, vil spunbonden snart kunne erstatte polyethylenfilmen fuldstændigt.

Brug af forskellige typer spunbond for hver årstid

Afhængigt af tidsperioden anvendes spunbond til forskellige formål. Et eksempel er sommerversionen af ​​omslagsmaterialet, som ikke kun reducerer fugtens lækage og forhindrer overophedning, men beskytter også mod vindstød og de skadelige virkninger af ultraviolette stråler. Spunbond fremmer passagen af ​​den nødvendige mængde ilt og ultraviolet, der ikke er i stand til at skade planter eller andre planter. I efteråret bruges det til at begrænse de skadelige virkninger af vejret. Selv under betingelse af en kort dag om vinteren viste dækkematerialet en enorm evne til at opnå en højere afgrøde for denne årstid. Brugen af ​​spunbond i det sene efterår vil skabe effekten af ​​faldet sne, som beskytter planter mod frysning og jordens øverste lag fra frysning. I foråret giver dette materiale mulighed for at begynde at seed tidligere. Giver også planter med fremragende beskyttelse mod insekter i løbet af dagen og frost om natten.

Dækmateriale spunbond: tekniske egenskaber

 • Har en non-woven base, ekstraordinært stærk og lys.
 • Opfylder alle kendte standarder for et miljøvenligt produkt.
 • Ikke genstand for deformation.
 • Har evnen til at passere ilt og fugt.
 • Beskytter planter mod pludselige temperaturændringer.

Spunbond er et dækkemateriale, der er fremstillet ved spunbonding på basis af polypropylen ved smeltning. Herefter produceres der mange tråde, som nedbrydes ved hjælp af specielle enheder. Som følge af varmebehandling under påvirkning af høje temperaturer smelter filamenterne sammen. Som et resultat opnås et meget stærkt materiale, hvilket næsten er umuligt at bryde med hænderne. På et produktionsstadium tilsættes en særlig UV-stabilisator til dets sammensætning, som beskytter materialet mod deformation og de ødelæggende virkninger af sollys. I modsætning til den kortlivede film kan den modstå op til fem års kontinuerlig drift spunbond cover materiale. Anmeldelser fra det fra brugerne viser, at det er værd at gøre det endelige valg til fordel for et sådant kvalitets- og miljøvenligt materiale.

For at beskytte mod frost af tidlige afgrøder, frøplanter og frøplanter anvendes spunbond - et højkvalitetsbetrækmateriale, også kaldet agrovoloknom. Til drivhuse bruges den også som en fremragende erstatning for film og glas. Spunbond er et dækkende materiale, der sikrer indtrængning af fugt og luft sammenlignet med samme glas eller film uden at forårsage et skarpt temperaturspring inde i drivhuset.

Anvendelse i landbruget

I landbruget anvendes materialet i flere varianter. Lad os overveje de vigtigste.

 1. For senge. Let og robust materiale, fremragende transmission af fugt og ilt, skaber effekten af ​​diffust lys. Derudover skaber drivhuseffekten, der er til stede i drivhuset hele dagen, en barriere for ekstern luftstød. Tætheden af ​​det anvendte materiale er 17 g / m2. m, som bidrager til beskyttelse af planter mod frost og opretholdelse af et optimalt internt mikroklima. Blandt de nyttige egenskaber kan man identificere sådanne indikatorer som at sænke vanddampen, holde den rette temperaturbalance dag og nat, hvilket øger frugtperioden, god beskyttelse mod skadedyr.
 2. Dæk materiale spunbond til drivhuse. Materialets massefylde er 60 g / kvm. m. Den bruges til at beskytte drivhuset mod frost og beskytte kimplanter og andre planter og lige træer. Den har bevaret klimaet og øger plantens vegetative vækstperiode. Den gennemsnitlige levetid er omkring tre år.
 3. Mulching beskytter jorden mod vilde ukrudt. For ham, brug et materiale, hvis tæthed er 60 g / sq. m. Det er sort. Denne form for spunbond adskiller sig ved, at materialets sammensætning indbefatter et sort pigment. Blandt fordelene kan man notere sig som at sænke brændstofhastigheden, der støtter jordens ønskede temperatur, forhindrer dannelsen af ​​rot på overfladen af ​​rodafgrøder, reducerer væksten af ​​ukrudt og mængden af ​​anvendte pesticider.

Afslutningsvis siger vi, at spunbond-dækmaterialet kun modtager positiv feedback fra folk, der brugte det til at skabe drivhuse. Dens fordele tillader en betydelig udvidelse af anvendelsesområdet for polymerbanen. En polyethylenfilm vil snart og fuldstændigt blive erstattet af dette højkvalitets og forholdsvis billigt materiale.

Varianter og metoder til anvendelse af spunbond-dæksmaterialet

Dækker materiale spunbond er ved at blive stadig mere populær inden for det indenlandske landbrug. Den har bred anvendelse i de mest forskellige retninger af landbrugsaktivitet.

Spanbond er perfekt til at gemme drivhuse, senge, drivhuse og også som mulchemateriale. En række nyttige egenskaber, som dette materiale har, gør det muligt at gøre høsten mere produktiv og for at accelerere modningen af ​​frugter.

Spunbond er et ikke-vævet materiale fremstillet primært af polypropylen. Det er meget let og helt økologisk. Har en høj modstandsdygtighed mod korrosion, slid, ændrer næsten ikke under påvirkning af direkte sollys.

Med hensyn til fordele ved det givne materiale er det muligt at bære den høje gennemstrømning. Det giver luft og fugt nemt at passere gennem materialets struktur, hvilket gør spunbond effektiv til at dække afgrøder.

Lad os overveje de vigtigste øjeblikke ved spunbond-produktion. Dette materiale fremstilles ved varmebehandling af polypropylen. Denne polymer opvarmes til de højeste temperaturer, hvorfra den opdeles i fine fibre. Disse mikroskopiske fibre påvirket af en kraftig luftstrøm og høj temperatur er vævet ind i en kontinuerlig klud. Dette stof er desuden forbedret af specielle stoffer - lysstabilisatorer. De øger modstanden mod sollys og gør det lettere at opretholde en ensartet temperatur i drivhuset.

1.1 Materialets tekniske egenskaber

 • ensartethed af spunbondensiteten. Denne kvalitet tillader mere stabil fordeling af vand og luft til planter;
 • høj lys transmittans. Afhængigt af typen af ​​spunbond kan denne indikator falde eller øge afhængigt af typen af ​​kultur;
 • let vægt. Et sådant materiale presser på overfladen med en vægt på kun 17-40 g pr. 1 kvadratmeter (afhængigt af typen). Dette giver dig mulighed for at dække unge frøplanter og skud, uden frygt for at beskadige dem;
 • høj modstandsdygtighed mod temperatur. Denne fiber fungerer optimalt i temperaturområdet fra -50 til +100 grader. Men strukturen ændrer sig slet ikke;
 • modstand mod mekanisk skade. Materialet smelter næsten ikke og bliver ikke slettet med tiden;
 • høj dampgennemtrængelighed. Tillader planter at trække vejret, hvilket i høj grad påvirker deres udvikling;
 • reagerer ikke med forskellige kemikalier. blandinger. Lerret er ikke påvirket af pesticider, ikke giftstoffer, ikke gødning.

Forskellige typer spunbond har forskellige egenskaber, som i forskellig grad passer til forskellige opgaver. I landbruget anvendes hvidfiber, spunbondfarvet og sort.

Sort Spunbond på rulle

Hver af dem er opdelt i underarter afhængigt af densiteten:

 • hvidt materiale med en tæthed på 17 g pr. m 2. Bruges, når man arbejder med unge skrøbelige skud, såvel som til dækning af plantager og unge skud. Fremragende fugt og lys transmission;
 • hvid, 30 g / m 2. Beskytter afgrøder mod hagl og pludselige temperaturændringer;
 • hvid, 60 g pr. m 2. Velegnet til beskyttelse af afgrøder mod ekstremt negative vejrforhold. Modstår hagl, sne, doji og en stærk minus temperaturer. Det bruges også til at "bevare" planter for vinterperioden for at bevare skudd og blomsterknopper;
 • sort, 50 gram pr. kvadratmeter. Anvendes som et lag mellem frugt og jord. Fremmer bedre jordopvarmning. Sænker væksten af ​​ukrudt;
 • sort, 60 g pr. m 2. Bevarer planter fra foråret frost;
 • farve spunbond. Anvendes i disse tilfælde, hvis materialet samtidig skal dække planten og jorden.

Derudover anvendes et materiale med en tæthed på 80 g pr. M2 også (mærkning - spunbond - 80). Det giver maksimal beskyttelse mod termiske og mekaniske påvirkninger.

Folietypen gør det muligt at fremskynde væksten og udseendet af unge skud betydeligt. Det afspejler de ultraviolette stråler, som koncentrerer, opvarmer frøene bedre.

Pansretype har højere styrke og modstår høje belastninger.

1.3 Hvordan vælger du det rigtige materiale

Hvis du vælger et ikke-vævet stof på markedet, skal du kende de vigtigste spunbond-producenter, der leverer den højeste kvalitet. Disse omfatter Agrotex, Plant-Protex, Lutrasil, Agrin. Salg spunbond i ruller, hvis gennemsnitlige længde er 100 meter. Med hensyn til bredden produceres to typer: 160 cm og 320 cm. For nylig er det ofte muligt at finde mindre ruller, 10 m lange. De er specielt beregnet til sommerbeboernes behov.

Et højt præstationsniveau muliggør brugen af ​​spunbond på mange områder af landbruget. Den kan bruges til enhver tid på året. I foråret bruges materialet til at dække unge skud til tidlig høst.

Det giver dig mulighed for at bevare mere fugt i jorden, opretholder en stabil temperatur på jorden og luft under lærredet. Dette øger i høj grad modstanden fra unge afgrøder til foråret frost og lave nat temperaturer. Derudover giver materialets massefylde dig mulighed for at holde skud fra fugle og erosion.

Hotbeds under spunbond

Brug af spunbond 60 (tæthed 60 g pr. Kvadratmeter) gør det lettere at dække senge eller drivhuse. Planter i drivhuset vil modtage nok lys, og det er nemt at slippe af med kondensatet. En vedvarende temperatur dækker roser eller bær fra hagl, kolde brusere og tidlige frost. Ofte bruges en hvid type klud her.

Om sommeren er hovedproblemet med afgrøder mangel på fugt og høj jordtemperatur. Dette problem løses ved brug af en sort klud som multicasting materiale. Overfladen af ​​jorden er dækket af en kugle af spunbond, hvilket efterlader udskæringer for dyrkede planter. Mulching giver dig mulighed for at holde maksimalt fugt i jorden og forhindre rødderne i at overophedes. Desuden reducerer væksten af ​​ukrudt i senge og forhindrer fremkomsten af ​​jordkrebs og snegle, der skader planterne.

Brombær, jordbær, ribs mindre er udsat for forskellige sygdomme, hvis en seng under dem er dækket med spunbond. De fleste af sygdommene af frugter af bær opstår, når der kommer kontakt med fugtig jord. Her fungerer lærredet som et lag mellem den fugtige jord og planten. Plantning jordbær på et svampebord øger udbyttet betydeligt.

Det vil være nyttigt at bruge lærredet til druer i efteråret. Forberedelse af druer til vinteren er et vigtigt punkt. Dette materiale gør det muligt for planten at gå mere glat ind i en tilstand med dyb søvn, hvilket forhindrer den negative virkning af pludselige temperaturændringer. For andre afgrøder kan denne periode med vegetation og frugtbarhed forlænges betydeligt ved hjælp af et sådant husly.

2.1 Indstillinger for brug af black spunbond (video)

2.2 Brug en spunbond til at dække roser

I særligt frode vintre, som Rusland er berømt for, er det værd at overveje rosenes dækning med en spunbond. Mange sorter af roser kan sikkert modstå temperaturen til minus 22 grader. Men frost minus 30 er katastrofalt for dem.

Sådan skjuler du roser korrekt. Det er bedst at dække roser i december, når temperaturen ikke er så svingende. Denne periode er den mest optimale. Hvis du dækker roser tidligere, vil en høj dagtemperatur forårsage, at de dør, og de vil dø. Derfor er det vigtigt at revidere prognoser for 10-15 dage i forvejen, når der opbygges et husly. Busken er dækket over hele volumenet plus 1-1,5 m diameter rundt om bushen.

Dette er nødvendigt for at beskytte rødderne mod frost. Over bushen er en ramme lavet af forstærkning eller tykk tråd. Dernæst er den dækket af en plastgitter eller et gitter. Og allerede på den ligger en non-woven fiber. En sådan bunker vil hjælpe vinteren til at overvintre.

Fordele ved Lutrasil som et dækkende materiale

 • Mulchagram: Hvad er det, og hvor bruges det?

 • Varianter og træk ved brugen af ​​landbrugsfiber

 • Nonwoven dækningsmaterialer Spunbond og Lutrasil, og deres forskelle

 • Hvordan man bruger geotextiler til dræning?

 • Egenskaber ved fremstilling og anvendelse af non-woven geotextiles Dornit

 • Geotekstiler: egenskaber, typer, applikationer

 • Cover film i byggeri og landbrug

  Tilføj en kommentar Annuller svar

  © 2017 moezerno · Kopiering af webstedsmaterialer uden tilladelse er forbudt.

  Hvad er spunbond: Anvendelse og egenskaber af dækmaterialet

  I løbet af de sidste 10 år har seminarer og fora i grøntsags- og grøntsagspleje arbejdet aktivt om at diskutere fordelene og funktionerne i det nye spunbond-covermateriale.

  Nu bruger mange sommerindbyggere med succes dette materiale på deres websteder, men det er ikke alle, der kender til anvisningerne for dets anvendelse. Teknologien står imidlertid ikke stille, og producenterne gør hele tiden tilpasninger, hvilket gør det muligt at udvide listen over produkter og åbne nye muligheder for applikation.

  Hvad er spunbond og hvor kan den bruges?

  For bedre at forstå, hvad spunbond er, er det nødvendigt at studere teknologien i sin produktion. Produktet er fremstillet af en smeltet polymer, hvor de fine fibre falder ind i luftstrømmen og lægges i banen.

  Resultatet er et slidstærkt og slidstærk non-woven materiale, der har fundet en bred anvendelse, også i landbruget. Til langvarig brug af polymermateriale under ultraviolet sollys tilvejebringer teknologien inklusion af smeltestabilisatorer i agglomeratet.

  Ved gartneri og truckbrug anvendes agrofiber med densitet fra 17 til 60-80 g / m2 afhængigt af direkte formål. Spunbond bruges både i åben og beskyttet jord.

  Konventionelt er der tre hovedområder, hvor det dækker materiale af spunbond kan anvendes: accelererende jord opvarmning og modtage tidligere spiring, beskyttelse af muldjord fra tørring og besparelser i vanding af planter med beskyttelse af svær vinter hårdførhed lav frost. Anvendelsen af ​​spunbond er imidlertid ikke begrænset til dette.

  Spunbond egenskaber og applikationsfunktioner i forskellige årstider

  Før der beskrives virkningen af ​​agrofiber på plantevækst og afgrødedannelse, er det værd at overveje dets vigtigste tekniske egenskaber:

  • god luftgennemtrængelighed (jo lavere tæthed, jo mere intensiv gasudveksling);
  • homogen struktur (garanterer en jævn fordeling af fugt og varme og opretholder et konstant mikroklima);
  • lysoverførsel (kan variere afhængigt af destinationen);
  • høj varmeisoleringsegenskaber (afhænger også direkte af densiteten);
  • Lav tyngdekraft, som ikke udøver tryk selv på unge skud;
  • høj styrke, modstandsdygtighed over for slid og knusning (hvilket gør materialet praktisk og holdbart);
  • modstand mod påvirkning af ugunstige atmosfæriske faktorer (ændrer ikke dens egenskaber ved temperaturer fra -55 til 100 ºC);
  • er ikke udsat for putrefaktive bakterier og skimmel;
  • er inert over for forskellige kemiske forbindelser (pesticidbehandlinger påvirker ikke materialets tilstand på nogen måde);
  • har ikke toksicitet for planter og fremtidige afgrøder.

  De fremlagte egenskaber kan variere noget afhængigt af typen og producenten af ​​det ikke-vævede stof.

  Brugen af ​​Spunbond er mulig på ethvert tidspunkt af året. I foråret bruges det til at fremskynde opvarmning af havbunden for at kunne udføre tidligere afgrøder. Samtidig beskytter de spirede fra de lave nattemperaturer og tilbagesendelse af frost, tjener til frø og unge skud ly fra fugle og gnavere, holder på fugten i jorden og bremser erosion, hindre virkningen af ​​de stærke forår vind.

  Derudover kan hvid spunbondensitet på 42 og 60 g / m2 dække sengetøj, drivhus eller drivhus. Samtidig gives det optimale niveau af belysning, der er ingen kondensation og pålidelig beskyttelse mod frost og kolde brusere med hagl er etableret.

  Ved starten af ​​sommeren tjener agrofiber som et pålideligt mulchemateriale, der bevarer fugt, forhindrer overophedning af rodsystemet og nedsætter væksten af ​​ukrudtsplanter. Derudover er spunbond en hindring for en række farlige skadedyr (for eksempel til snegle og medvedok).

  Anvendelsen af ​​materiale i gartnerier (på plantager af jordbær, stikkelsbær, ribs, brombær) reducerer graden af ​​udvikling af sygdomme forårsaget af kontakt af bær med fugtig jord. Først og fremmest henviser dette til grå rot, hvis årsagsmiddel er fundet i enhver jord.

  Anvendelsen af ​​spunbond i efterårstiden kan forlænge frugten af ​​mange afgrøder, hvilket beskytter dem mod en skarp kold snappe og et fald i nat og dagtemperaturer. Det bliver således muligt at udvide den vegetative periode, hvilket er særlig vigtigt for Fjernøsten og Sibirien. Også i efteråret bruges landbrugsfiber effektivt til at forberede planter, der vinteren i det åbne område, til lavere temperaturer.

  Tidlig dækning med ikke-vævet materiale gør det muligt for flerårige planter at gennemføre overgangen til den dybe freds scene og tjener som en pålidelig beskyttelse af rodsystemet fra de første frost i mangel af snedække.

  Vinter spunbond beskytter podzimny afgrøder, træer af frugt og bær afgrøder, prydplanter transplanteret fra ekstreme vejrforhold: ekstrem kulde, mangel på sne, kraftig vind, isdannelse skorpe efter optøning, svulmende af rodsystemet.

  Uanset årstid finder landbrugsfiber anvendelse i væksthusgrøntsager, der giver mulighed for at forlænge omsætningen af ​​grøntsager. Derudover forlader sengene dækket med spunbond frugt ren og smuk, på tomater er udviklingen af ​​frugtrød udelukket.

  Selvfølgelig anvendes forskellige former for dækningsmateriale til forskellige job, der er udstyret med disse eller andre kvaliteter. Til landbrug produceres hvid, sort og tofarvet spunbond af forskellig densitet.

  Hvid passerer solens stråler og planter under det udvikles med succes. Sort, tværtimod, presser væksten af ​​planter, derfor er den brugt som en mulching dækning.

  Spunbond rækkevidde er ikke begrænset til arter fra forskellige producenter har sit eget sæt af variationer i densiteten og interessante løsninger i form af færdige produkter (læbælter, træstammer, bløde beholdere) til industriel og privat havebrug.

  Spunbond eller polyethylenfilm

  Måske har nogle dacha-ejere tvivl om overgangen til nonwovens. Mange fortsætter med at bruge polyethylen til vinterhytter og hotbeds. Efter at have sænket pris spørgsmålet, vil vi forstå, hvad der er bedre: spunbond eller film?

  Fra den fremlagte analyse kan vi konkludere, at polyethylenfilmen er et forældet materiale, der ikke er i stand til at skabe optimale betingelser for vækst og udvikling af planter.

  Producenter og detailpris

  De førende mærker af den ikke-vævede materiale til landbruget er LUTRASIL (Freudenberg, Tyskland), Agril (Avintiv, Frankrig), Agrotex (GK hex Rusland), Agrin (UNISPAL, Ukraine) og Plant-Protex (Polen). På det russiske marked kan købes fra enhver producent spunbond officielle repræsentanter og regionale ledere eller i havearbejde butikker.

  Til opdræt sælges omslagsmaterialet i ruller på 100 m eller derover, den mest populære bredde er 160 eller 320 cm. Ved bestilling af produkter kan størrelserne variere. Til brug for sommerboerne producerer producenterne en 10 m lang lærred.

  På internettet kan du finde specialbutikker, der tilbyder spunbond til producentens pris, mens yderligere rabatter tilføjes til engros. Men for et privat landhus vil selv detailhandel være helt acceptabelt. Dannelsen af ​​prisen pr. Meter påvirkes af materialets massefylde og typen af ​​spunbond.

  For grossister er gennemsnitsprisen på spunbond med en tæthed på op til 42 g / m2 3-6 rubler / m2, idet tætheden 60-80 g / m2 vil koste 7-12 rubler / m2. Den gennemsnitlige detailpris (i 2016) til pakning af kluden i 10 m vil være fra 170 (bredde 320 cm, densitet 17 g / m2) til 550 rubler. (bredde 320 cm, tæthed 60 g / m2).

  Kommentarer (0)

  Nyt på stedet

  Frøplanter udvikler og opbygger den vegetative masse i et begrænset volumen af ​​substratet. Og dette volumen.

  Vinter - en alvorlig test for kæledyr. Særligt vanskeligt at bære det æglæggende høner. Short.

  Nytårets ståhej med gaver og sammensætningen af ​​den festlige menu refererer til udsmykningen af ​​boliginteriøret.

  Komforten i et sommerhus bygget langt fra gasforsyningsnet er utænkeligt uden komfur. I kulden.

  Dækningen af ​​et forstæders område betragtes som et særskilt arrangement med planlægningszoner og.

  Den fælles sætning om en hunds liv i vores dag gælder kun for onde hunde. .

  At købe et grundstykke og lave en plan for et fremtidigt hjem, du skal tænke på placering.

  I de sidste 10 år har der været en aktiv diskussion om grøntsags- og havearbejde seminarer og fora.

  Det er svært i dag at finde en person, der ikke har hørt noget om pladerne.

  Når man ser på poser med cement og en bunke sand, føler hver udvikler sig ikke selv.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 33 = 35