30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Spathiphyllum arter

Spathiphyllum

Spathiphyllum er en hyppig besøgende i lejlighederne af blomsterelskere. Denne eksotiske plante vokser i Sydamerika og Sydøstasien.

Fordelt i de fugtige troper, hvor regner regelmæssigt og altid varme. Det er i dette klima, at det føles behageligt. For at blomsten vokser godt, blomstret og korrekt udviklet i en bylejlighed, er det nødvendigt at skabe lignende levevilkår for det.

I rubrikken vil du se billeder og navne på arter og sorter af indendørs spathiphyllum (blomst af kvindelig lykke).

I en rumkultur dyrkes flere plantearter, der varierer i størrelse og form af bladene. Den største art er spathifillum helicon leaved og har tendens til at ske. Disse planter vokser op til 1 m i højden og har smukke store blade med bølgede kanter.

Mindre typer: spathiphyllum rigeligt blomstrende og dejlige. Disse planter er mere kompakte - omkring 50 cm i højden. Den mindste art Wallis spathiphyllum (nedenfor på billedet) ikke overstiger 30 cm i højden og kendetegnes af smalle, mørke blade og blomstrer med en smal, hvid omslag.

Flere sorter af planter er blevet høstet i Holland. Sort af spathiphyllum "Domino" er kendetegnet ved sin lille størrelse og originale flettede blade. Sorten "Caiti" har blade med gul erosion. Dens højde når 70 cm. Den største variation "Sensation" er beregnet til grønnere store rum. I højden når den 1,5 m og har store hvide blomsterstande.

Andre populære sorter af Spathiphyllum: Strauss, Chopin, Alan, Picasso, Gemini, Bellini, Verdi, Haiti.

Bushen er et rhizoom med mange skud med lange aflange blade med spidsede spidser. Deres kanter kan være lige eller bølgete.

I nogle arter når bushen en højde på 1 m, er bladernes bredde mere end 20 cm. I små arter med blade 12-15 cm brede, overstiger bushens højde ikke 60 cm.

Denne plante lever længe. Med god pleje det vokser og blomstrer ikke mindre end 10 år, og ofte meget mere. Men selv hvis vi tager os af dem dårlige og groft fejl, da vokset, ødelægge det vil bare ikke arbejde, vil han leve i flere år og måske endda blomstre.

Da stærk sol er skadelig for planten, kan du placere den på vindueskarmen kun i de værelser, hvis vinduer vender mod nord.

Men mange vokser en blomst i lyse solrige stuer, fordi det er en temmelig stor og meget dekorativ plante, der udsmykker værelset. I dette tilfælde Blomsten skal placeres ikke på vindueskarmen, men på et separat sengebord eller bord længere væk fra vinduet, så det spredte lys ville komme på ham. Dette vil beskytte det mod direkte sol, og det vil se smukt ud i stuen.

Nu har du set sorter af spathiphyllum og vil kunne vælge den der passer til dig.

Kan du lide artiklen? Del det med dine venner på sociale netværk:

Årsagerne til, at der ikke blomstrer spathiphyllum

Spathiphyllum må ikke blomstre af flere grunde: Den er for ung, eller den har for stor en krukke. I artiklen lærer du, hvorfor spathiphyllumet ikke vokser eller blomstrer og hvad skal man gøre med planten? Gå til hele artiklen ...

Hvorfor sverger bladene på spathiphyllum?

Hvis du ser at spathiphyllumet har svarte blade - skal du bestemme årsagen til problemet. I artiklen lærer du, hvorfor sorte blade og bladtips er i spathiphyllum (blomst af kvindelig lykke) og hvad man skal gøre ved det. Gå til hele artiklen ...

Korrekt transplantation spathiphyllum

Transplantation af unge spathiphyllums bør udføres årligt om foråret. Det er bedre at gøre dette i april eller begyndelsen af ​​maj.

I artiklen lærer du, hvordan du korrekt transplanterer spathiphyllum hjemme til en anden krukke eller efter et køb. Gå til hele artiklen ...

SPATIFIILLUM: populære KINDS og karakterer med et foto!

Vi præsenterer de populære arter og sorter spathiphyllum (spatifillum): beskrivelser og fotos med tips til pleje. Nyligt spathiphyllum "kvindelig lykke" bliver mere og mere populær og i stigende grad bosætter sig i vores hjem.

Beskrivelse spathiphyllum med foto

Når man vælger spathiphyllum, er det ikke usundt at blive bekendt med populære arter og deres egenskaber.

Vi har trods alt brug for en blomst, "Women's Happiness", den der ville have ønsket og gav behagelige følelser.

De mest kendte typer er: Spathiphyllum Wallis (fredslilje) og blomstring Spathiphyllum (Spathiphyllum floribundun).

Baseret på disse arter er størstedelen af ​​hybridspathiphyllum sorter, som blomsterproducenter dyrker i deres hjem, afledt.

1. Spathiphyllum wallisii En kompakt plante, der passer perfekt til hjemmemiljøet.

Planten vokser som regel til 35-45 cm i højden, men der er også dværgformer (15-25 cm). Lader aflang mørkegrøn farve.

Kobben er hvid, omkring det er et smalt langt hvidt tæppe. Blomsten er rigelig og lang blomstring i rummet, ret uhøjtidelig og skygge-tolerant.

2. SPATYPHILLUM BROWNING (Spathiphyllum floribundun) - Indbygger i tropiske skove i Colombia. Hjemme dyrkede dyrkede dyr på basis heraf.

Blomsten vokser op til 50-70 cm i højden, bladene er ovale-lancetformede mørkegrønne med lysere underside. Den blomstrer i lang tid og rigeligt, blomsterskeden er 15-20 cm, og dæklommen er 10-12 cm.

Slags spathiphyllum: den mest populære!

Sorte spathiphyllum er meget forskellige. Hvert år er der mange nye hybridformer, der vinder deres fans.

Vi vil overveje de mest populære sorter i CIS, som ofte findes i blomsterbutikker.

Hybride sorter af spathiphyllum er præget af større udholdenhed og længere blomstring (der er sorter med året rundt blomstring). Af det store antal dekorative sorter, der er avlere isoleret fra miniature ( "krumme") på den store ( "kæmpe", "Figaro" "Sensation").

Generelt i øjeblikket De mest berømte og populære sorter er: Domino, Picasso, Sensation og Chopin. Sorterer spathiphyllum i alfabetisk rækkefølge:

1. SPATIFIILLUM "DOMINO" ("Domino") - Denne sort har en original farve på pladen: På den grønne baggrund er der hvide striber. Det er denne funktion, som tiltrækker blomsteravlere.

Spathiphyllum "Domino" vokser omkring 40-50 cm i højden. Øreringe er hvide eller gullige, og omslaget er hvidt, men bliver til sidst grønt. Sorten er afledt af Wallis spathiphyllum.

2. SPATIFIILLUM "Picasso" ("Picasso") - en slags, der ligner "Domino", betragtes som en nyere form for den. Hollandske blomsterproducenter har store forhåbninger for ham i fremtiden, og vi har mulighed for at se ham lige nu. Spathiphyllum "Picasso" er afledt på basis af Spathiphyllum wallisii.

3. SPATIFIILLUM "SENSATION" ("Sensation") - En storstilet plante med en stor blomsterstand, kan nå op til 150 cm i højden. Bladene vokser omkring 60-90 cm i længden og 30-40 cm i bredden.

Blomsten udvikler sig godt under svagt lys. Kulten "Sensation" blev udledt af hollandske specialister.

4. SPATIFIILLUM "CHOPIN" ("Chopin") - en meget interessant og smuk sort, modtog sin anerkendelse rundt om i verden. Blomsten har lyse grønne blade med rund form og en lyst hvid overdækket af stor størrelse.

Her Spathiphyllum (spatifillum) sådanne arter og sorter fanget vores opmærksomhed i første omgang, men der er stadig en masse smukke blomster. "Kvindernes lykke" vil komme og bosætte sig i hver familie!

Vi ønsker dig hyggelige følelser og mange smukke blomster!

Tabe sig for doven hjemme! Dyr og sider vil være væk i 7 dage, hvis.

Planter begynder at vokse kraftigt og rigeligt blomstre, hvis de er fodret med en ske.

Få maksimal fornøjelse med cremen til at indsnævre og styrke musklerne i skeden!

Som i 63 ser yngre ud i 20 år uden kirurgi og injektioner! Skriv ned opskriften.

Sangeren Adele fortalte stadig magasinet "Vogue" om hendes utrolige vægttab!

"Hypertension er øjeblikkelig! Kinesiske forskere har opdaget en unik."

Ønsker du smarte og sunde hår? Glem derefter.

Indsendt den: 1. december 2015 14:38 (Opdateret: 14. september 2016) Indsendt af FlowersHolidayTeam

Guide til kageplanter:

"Fedtet går væk, ikke mor, bare tilføj en dråbe."

"Hypertension går væk øjeblikkeligt! Kinesiske læger har opdaget fantastiske."

"Ansigtet er yngre selv efter 45! Smør kun en øre."

Ønsker du smarte og sunde hår? Glem derefter.

Sangeren Adele fortalte stadig magasinet "Vogue" om hendes utrolige vægttab!

Kopiering af artikler i sin helhed er forbudt uden skriftlig tilladelse fra webstedets administration. For at dele oplysninger med nogen, kan du kopiere 1-2 afsnit i teksten og lægge et hyperlink til artiklen.

Typer af spathiphyllum

Hovedtyper og sorter af spathiphyllum

I kulturen i de mest kendte er to slags Spathiphyllum: blomstring (S. floribundum) og Wallis (S. wallisii), samt et stort antal hybrider og kultivarer. De varierer i størrelse, farve af sengetæppet, cob.

Spathiphyllum (Spathiphyllum) er en flerårig evergreen fra familien af ​​aroider. Navnet "spathiphyllum" kommer fra to græske ord: "sovende" - et slør, "phillum" - et blad. Blomsterne er meget spektakulære, opsamlet i hvidt hvidt, omgivet af et hvidt eller lysegrønt slør.

En vigtig positiv kvalitet af arter og sorter er ikke kun skønheden, blomstenes elegance, men også den lange blomstring. Med passende pleje i nogle sorter kommer blomstringen til op til seks måneder (marts-september).

Wallis Spathiphyllum (Spathiphyllum wallisii)

Hvis huset ikke er nok plads til en stor urtepotte med Spathiphyllum, kan du købe en mere beskeden udsigt - Spathiphyllum Wallis. Denne plante har dværgformer med blade 15-30 centimeter høje, peduner op til 30, blomster 8-10. Alle anlæg 30-40 cm høj, kort jordstængler, dyb grøn roset aflang-lancetformede blade Beaux. Kobben er hvid, sløret er smalt, tre gange så længe kotelet, først rent hvidt og derefter grønt. Blomstringen er rigelig, langvarig. Planten er uhøjtidelig, skygge-tolerant, vokser godt under rumforhold.

Homeland er de fugtige tropiske skove i Colombia. Denne art gennemgår aktivt udvælgelsesarbejde, hvorved snesevis af sorter af forskellige former for blade og størrelser af sengetæpper fjernes.

Spathiphyllum rigeligt blomstrende (Spathiphyllum floribundun)

På salg tilbyder mange sorter hybrider, men meget få mennesker kender stamfader selv, Spathiphyllum arter - vilde blomstrende tropiske regnskove i Colombia. Denne type repræsenterer srednerosloe plantehøjde på 50-60 cm, oval-lancetformede blade længde 15-20 cm, bredde 9-12, mørkegrønne, let ru overflade, næsten fløjl. Bagsiden er mat, mere lys. Tsvetonos op til 25 cm, sengetæppe - 10-12. Det blomstrer voldsomt og i lang tid. Blomsterknopper lægges i bihulerne af sunde blade, hvormed udbyttet af blomsterstande det næste år afhænger.

Spathiphyllum er charmerende eller behagelig (Spathiphyllum blandum)

En større art end den rigeligt blomstrende, i kultur er lidt kendt. En plante med mørkegrønne, aflange lancetformede bladbladede blade. Petioles længe, ​​stærk. Blomstrende-cob, omgivet af en grønlig-hvid coverlet, som i form ligner et lille flag. Derfor er navnet på denne blomst flag. Blomstrer meget rigelige fra april til juni, har et stort antal blomsterstande. Med god pleje kan blomstre 2 gange om året. Hjemlandet er tropisk Amerika. Det er uhøjtideligt, vokser godt i skraverede steder, men væksten i denne art er ekstremt langsom.

Spathiphyllum kanyle (Spathiphyllum cannifolium)

En anden interessant, hvad angår indsamling af arter spathiphyllum, som har store lyse grønne æglignende blade, som canna blade. Hvidgrøn sengetæppe med meget duftende blomster på en gulgrøn cob. Homeland - tropiske fugtige skove i Venezuela, Guyana, Thailand, Colombia. Arten blev brugt til hybridisering for at producere sorter. I kultur er det sjældent.

Spathiphyllum ske-lignende (Spathiphyllum cochlearispathum)

Denne store plante er op til 1 m høj med aflange elliptiske blade. Bladernes længde er 30-40 cm, bredde 15-20. Optag ark mørkegrønne, blanke, bølget i kanterne, holdes på den lange (op til 50-70), stærke stilke. Blomstrende-cob, hvid. Dæklommen er oval, lang. Det oprindelige land er tropiske våde skove i Brasilien.

Spathiphyllum heliconylus (Spathiphyllum heliconiifolium (Dryand) Schott) er en værdifuld ornamental plante egnet til dyrkning i rumforhold. Planter op til en meter høj. Bladene er aflange-elliptiske, længde - 35-50 cm, bredde - 20-25 kort påpeges, blank, mørkegrønne, bølget ved kanterne. Petiolus 75-90 lang, vaginal fra basen (5-9 cm lang). Blomstret er et øre, 8-10 langt, hvidt og mørkere til næsten sort. Dæklommen er oval, spidsen er næsten 2 gange længere, 15 cm lang, 10 bred. Det oprindelige land er tropiske våde skove i Brasilien.

Spathiphyllum og dekorative sorter

Ofte er der hybrider spathiphyllum, de er mere varige, blomstrer hele året rundt. Handicappede flerhed ornamental sorter som miniature, f.eks "Lille", som er meget udbredt i sammensætningerne er også meget store, for eksempel "Figaro", "kæmpe" "Sensation". Andre populære sorter omfatter Adagio, Prelude, Palace, Bold, Feeling og andre.

Spathiphyllum "Mauna Loa" - Den mest udbredte cultivar af hybrid oprindelse i kultur. Den har brede mørkegrønne blade, ofte mere end 70 centimeter lange, en lang blomsterpike, en snehvid belægning af en bredt oval form. Gamle blade blomstrer, der skaber effekten af ​​en strålende kaskade af grønt. Ofte bruges som en skåret kultur, fordi blomsten forbliver i skåret i lang tid.

Dekorative, lave sorter med blomstrede blade, såsom "Domino" og "Caiti", med overvejende gul farve på bladpladerne. Af de små, kompakte, elegant udseende sorter er meget gode "Alfa", "Quatro", "Mozart", "Sweet Chico". 'Mini' er en miniature sort, en vegetativ mutation af spatifilumet af rigeligt blomstrende, der når maksimalt 10-12 cm i højden; 'Chopin' er en elegant sort med runde, saftige og lyse grønne blade og en snehvide stor dæklomme af blomsterstanden.

"Domino" - en af ​​de mest interessante dekorative sorter. Dens særegenhed er bladets oprindelige farve, som er noget tættere, dækket af hvide striber og streger. Størrelsen overstiger ikke Wallis 'spathifillum. Den hvide coverlet bliver grøn efter et stykke tid. Spaden er hvid eller gullig. Tilpas nemt til hjemmeindhold.

"Caiti" - dette hollandske mærke ikke så længe siden optrådte på salg. I modsætning til den tidligere plante har denne cultivar bladblad dekoreret med "gule erosioner". Bladene er blødere, som i de oprindelige arter spathiphyllum (S. wallisii). Planternes højde er ca. 50-70 centimeter. Blomstrer er praktisk talt de samme som "Domino". Planten kan være en effektiv tilføjelse til paludariumets landskabsarkitektur. Kan med succes udvikle nedsænket op til 50% i vand.

"Picasso" - En ny sort, der kom til at erstatte "Domino" i sortimentet af hollandske haverbrug, producenter af potteplanter. Sandt nok ser det ud til, at prøvekørslen "i en serie" af dette mærke ikke gavne markedsførere. Anlægget blev ikke bredt spredt (eksporten af ​​denne stilling blev suspenderet). Kræver god belysning, men ikke overskydende, uden direkte sollys. Vanding rigelig, temperaturen er ikke lavere end 16-18 grader Celsius. I almindelighed ligner indholdet de andre varianter spathifilums afledt af Wallis spathyllum.

Blandt de største sporfilm kan vi nævne "Figaro", "Pablo". Disse planter rækker i størrelsesordenen 1 meter i højden, anvendes i vid udstrækning som ensomme gulvkompositioner, fytodesign af værelser med begrænset belysning.

"Sensation" - En stor hollandsk sort, der når en og en halv meter i højden. Denne klasse er ideel til landskabsbygninger med lav belysning. Planten har mørkegrønne ribbet bladplader 70-90 centimeter lange, 30-40 bredder, stor blomsterstand.

Spathiphyllum er en delikat tropisk plante, der har brug for fugt, varme, godt lys og ly fra direkte sollys og træk.

Fuld eller delvis kopiering af materialer er forbudt.

Med den aftalte brug af byggematerialer kræves et aktivt link.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 5 = 5