30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Spathiphyllum Alana

Vælg dig selv en af ​​typerne og sorterne af spathiphyllumet fra fotos og beskrivelser

For første gang blev spathiphyllum opdaget og beskrevet af den tyske botanist-entusiast Gustav Wallis i det 19. århundrede. Tilskyndet opmærksomheden fra den videnskabelige plante og er stadig fremherskende i Colombia og andre lande i regionen, mange spathiphyllums kan ses på reservoirernes mosefulde kyster i undervækst af fugtige regnskove.

Planten, der blev fanget i USA og Europa, fik blomsterkulturernes opmærksomhed, og som rumkultur blev spathiphyllum kendt over hele verden. Men opdræt på opdræt af nye sorter og hybrider blev startet relativt for nylig, kun i midten af ​​60'erne i det sidste århundrede.

Udseende af planter, der er egnet til dyrkning i indendørs planter:

 • dværg og imponerende størrelser;
 • med blade af forskellige former og farver;
 • besidder en behagelig lugt;
 • i stand til lang og næsten konstant blomstring, forårsagede en alvorlig stigning i interesse for kultur.

I dag står der til rådighed for blomsteravlere, dusinvis af spathiphyllumarter, hvor billederne konstant overraskes af naturens mangfoldighed.

Funktioner og fotos af blomsterspathiphyllum

Spathiphyllum, som mange planter, der lever i den tropiske og subtropiske zone, kasserer ikke blade hele året rundt, der forbliver grønne og attraktive. Bladene på planten er temmelig store, langstrakte lancerede, med imponerede vener og en blank overflade.

Da spathiphyllum praktisk talt ikke har nogen stamme, eller det er stærkt forkortet og spredes langs jorden, stiger bladene direkte fra jorden. Og i løbet af blomstringsperioden stiger planterne yndefulde skeletter med hvide skovle omkring den hvide eller gullige cob. I modsætning til den populære tro er fotografiet ikke et blomsterspathiphyllum, men dets blomsterstand. Men små blomster, der samles i cob, har hverken kronblade eller ekstern tiltrækningskraft.

Derfor har planten i løbet af evolutionen erhvervet hvid, og så tiltrækker en grøn skovl, som som et flag, opmærksomheden på insekter. Hidtil kender botanikere mere end fire dusin arter af spathiphyllums, men kun få sorter anvendes som indendørs afgrøder og til havearbejde. De mest almindelige indbyggere i vindueskarme er planter tilhørende arten Spathiphyllum Floribundum og Wallisii.

Mørkegrønne blade Spathiphyllum Floribundum, som det ses på foto Spathiphyllum, ganske tæt, godt mærkbar tynd og midtribbe stilk længde på op til 10 cm.

Bladet selv når en længde på 20 cm, og den unge løv er lysere og lysere er allerede moden. Blomsterstilke er 15-20 cm op over bladene, blosteret hvid, sammenlignet med andre typer af mellemstore, lange kun 4-8 cm og en bredde på mere end 3 cm Det karakteristiske træk ved formen -. Lange året rundt blooms.

Hvis du sammenligner spathiphyllet på billedet med en smuk eller Spathiphyllum Blandum med den tidligere repræsentant for slægten, opdager man straks en forskel i bladernes form og struktur. Denne store spathiphyllum, i det vildt voksende i Surinam, forlænger langstrakte blade med velmærkede deprimerede årer. Længden af ​​ét ark når 30 cm, samme størrelse og petiole, som er fastgjort til den underjordiske stalking plantestamme.

Grønne, med en længde på op til 20 cm, er skovl og blomsten-cob placeret på toppen af ​​den korte peduncle. Blomster vises regelmæssigt, og med passende pleje blomstrer planten konstant.

Anlægget Spathiphyllum Cannifolium, som ses på billedet Spathiphyllum og dens blomst, den mest tætte og smalle fra alle relaterede arter af blade på op til 40 cm.

Den forreste side af skovlen er hvid, og "undersiden" har en udtalt grøn farvetone. Længden af ​​sløret på dette store attraktive anlæg er 10-22 cm, hvilket er dobbelt så stort som en hvid eller gullig cob. Egenskaberne ved arten er, at blomsterne har en udtalt smag, og selve øret er ikke tuberkulært, men glat. I naturen kan planter af denne art findes i de tropiske skove i Sydamerika såvel som i Trinidad.

I Brasilien blev der opdaget en anden interessant arter af spathiphyllum. Denne Spathiphyllum Cochlearispathum er en plante, der vokser til en meter høj og kendetegnes af tynde skinnende blade af elliptisk form. Med en bredde på 12-15 cm når længden af ​​et mættet grønt blad 30-40 cm, mens petiolerne også er meget lange og kan vokse til 70 cm.

Navnet blev givet til formularen takket være formen af ​​det hvide slør, som er konkav, som i spathiphyllumets billede, der bliver tæt grønt, når øret modner.

Denne form for spathiphyllum, opkaldt efter sin opdagelsesrejsende og kulturelle asket G. Wallis, er den mest uhøjtidelige og derfor den mest almindelige i dag. Vildt voksende spathiphyllum Wallis eller Spathiphyllum Wallisii blev grundlaget for avlsarbejde, der blev aktivt udført i verden, og gav fans af kageplanter mange af de mest interessante og populære sorter.

Planter af denne art er små, og de fleste af dem i højden når kun 30-40 cm, hvilket i hjemmet er en ubestridelig fordel. I modsætning til de allerede beskrevne arter giver en indfødt i Colombia aflange, spidse blade op til 24 cm i længden. Petioles er fleksible, lange, bøjninger over tid, og bladene bøjes over dem.

Blomstrer af denne art må ikke overskride 3-5 cm i længden, mens de hvide eller grønne hylstre, der dækker dem, bliver grønne, når kålen vokser. Kobben i den åbne blomsterspathiphyllum, som på billedet, næsten hvid eller fløde, og derefter også grøn. Denne art er præget af sæsonbetonet blomstring - fra forår til efterår.

I årenes løb har opdrætteres arbejde givet gode resultater, og nu er producenterne godt bekendt med ikke kun arter, der findes i naturen, men også med spektakulære sorter samt hybrider af spathiphyllum.

En række sorter, herunder planter af hybrid oprindelse, kan nu findes i blomsterbutikker. En stor spathiphyllum af Mauna Loa, der er opkaldt efter vulkanen i Hawaii, er kendt over hele verden. Meget dekorative og en slags Sensation, og billederne af Dominos spathiphyll tiltrækker altid opmærksomhed takket være plantens usædvanlige blomstrende løv.

En smuk plante med en hvid bred elliptisk skovl, delikat konkave og dækker en creme skygge. Lys grønne spidse blade opbevares på petioles 10 cm lange med petioles og vokser fra en forkortet, undertiden underjordisk stamme. Kort, op til 5 cm, er cobsne placeret på høj 25 centimeter peduncles.

Hjemlandet for denne spektakulære plante er Colombia, hvorfra de første prøver af Wallis 'spathiphyllum blev taget. Blomstrende Mauna Loa er lang eller næsten konstant, blomsten kan afskæres, i denne form forbliver de friske i op til en måned.

En af de mest populære og nyttige sorter af Spathiphyllum Chopin, Spathiphyllum Chopin, det er en universel, uhøjtidelige anlæg til udsmykning af private bygninger og landskabspleje kontorer og offentlige bygninger. Anlægget har opgaven at absorbere skadelige stoffer i luften. Samtidig er busken ret lille og dens højde når knap 35-40 cm.

Denne slags spathiphyllum har rige, grønne blanke blade med imponerede vener og spidsede tip. Perianth langstrakt, hvid, med en grøn spids og vener.

Desuden spredes i den første halvdel af dagen en delikat aroma fra planten, hvilket utvivlsomt tilføjer til attraktionskulturen i blomstermarkørernes øjne.

Kun ét foto Spathiphyllum Domino nødvendigvis medføre entusiastisk respons og interesse fans af stueplanter. Spathiphyllum Domino - det er sjældent, at den type anlæg, der har, foruden fordringsløs, en anden væsentlig fordel, farverige brogede løv med talrige hvide pletter og streger.

I dette tilfælde er planten meget kompakt og en højde, der ikke overstiger 35 cm. Ligesom alle sådanne sorter, brogede kultivar føles godt nok oplyste vinduer, men under de direkte stråler kan miste tiltrækningskraft og begynder at visne. Derfor har Domino brug for en skygge skærm, en god vanding og mangel på udkast. Om morgenen ejeren af ​​anlægget skæmmer aroma, hvis intensitet ved middagstid reduceres.

Hollandske opdrættere baseret på Wallis spathiphyllum blev endnu mere interessante end Domino, en varieret sort, hvor den hvide farve indtager hele sektorer af bladpladen. Spathiphyllum Picasso er et fund for blomsterhandlere, der ikke har mulighed for omhyggeligt at tage vare på planter og elske usædvanlige kulturer.

Planten, som alle spathiphyllums, er uhøjtidelig og kræver kun belysning, som skal være lys, men ikke brændende. Det særlige ved denne klasse, som ses på billedet af en blomst Spathiphyllum er en broget farve er ikke kun bladene, men også elegant, med en spids blosteret.

Specialisering af den hollandske kennel Kupido er hjemme sorter af spathiphyllums. Erie disse planter er blevet så velkendte i verden at de kompakte Wallis spathyllum vokset af eksperter fra Holland fortjener navnet Spathiphyllum Cupido.

Planter med lyse grønne blade og yndefuldt buede coverlets af blomsterblomster vil dekorere ethvert interiør, vise sig at være uhøjtidelige og imødekommende husdyr.

Alan's spathiphyllum højde er ca. 50 cm, og de nyligt voksende blade bøjer ikke næsten, som i andre planter af Wallis-arterne, men forbliver næsten lodrette.

Bladene er blanke, tætte, rige i grønne. Skovlen er bred, spektakulært spids, med en mærkbar grøn stribe på bagsiden.

Denne hybrid spathiphyllum kan sikkert tilskrives den mest dekorative og spektakulære. Bushes spathiphyllum Sensation kan nå en højde på en og en halv meter, hvilket gør sorten til en af ​​de største blandt de eksisterende indendørs sorter.

Planten har store attraktive blade mørke med en glansfarve og en længde på 40 til 80 cm. Store blomstrer af spathiphyllum Sensation har også stor fordel i forhold til andre lignende sorter. Kun fremstår over løvet, har perianten en hvid farve, så gradvist bliver grøn og fusionere mod den generelle baggrund. Kobben er stor, glattere end den af ​​andre planter, mens blomsterspathiphyllum, som i billedet, forbliver meget lang.

Blandt andre høje sorter af Spathiphyllum, på billedet, skal det bemærkes Søde Silvio hybrid oprindelse med sarte knopper og busket busk op til 75 cm. På denne baggrund et stort udvalg især ser miniplanter Spathiphyllum Strauss 30 centimeter højde.

Nogle gange kan du høre, at planteskoler tilbyder spathiphyllums med røde eller rosa skovle. Men før du går efter et fristende tilbud og skynder dig at købe en sjælden blomst, er det værd at overveje klassificeringen.

Det viser sig, hvid farvet med slør, kan kun under indflydelse af et spyd kunstigt indførte kemikalier og bract kan kun blive grønt under naturlige forhold.

Alligevel planterne, der er nært knyttet til Spathiphyllum og have farvet bloster der. Det er en velkendt blomsterhandlere Anthurium, takket være opdrættere der afhænger af sorten i stand til at behage ejeren af ​​skarlagen, bordeaux, pink og næsten hvide sengetæpper blomsterstande.

Spathiphyllum og anthurium har mange almindelige morfologiske træk, derfor er der i Vesten planter et fælles navn - fredslilje.

Forresten, hvis spathiphyllum betragtes som en talisman af kvindelig lykke, er anthurium udøvelsen af ​​menneskets velbefindende og styrke. Selv om den røde spathiphyllum endnu ikke er opnået, kan disse planter blive et godt par og komplementere hinanden på vindueskarmen.

Blomst af lykke - spathiphyllum

Hvis i dit hjem spathiphyllum vokser - du kan ikke være bange for ensomhed. Anlægget har ikke kun fantastisk skønhed, men også magisk kraft. "Kvindernes lykke", "Blomst af lykke", "Menneske lykke", "Blomst af kærlighed" - som det hedder blandt folket. Ifølge populære overbevisninger er spathiphyllum en magisk plante, der vil hjælpe både med at finde anden halvdel og styrke det sammenbrudte ægteskab. Blomsten vil desuden bringe familien til harmoni.

Fødselsstedet for en vidunderlig blomst er Amerika, Brasilien og de filippinske øer. Plantens navn består af to græske ord "sovende" - "tæppe" og "fylde" - "blad". Alle kan vokse spathiphyll derhjemme. Det vigtigste er at passe på ham ordentligt.

Spathiphyllum: arter og billeder

Spathiphyllum er en urteagtig plante tilhørende Aroids familie. Den er forsynet med oval hel med tilstedeværelsen af ​​vener store grønne blade, hvide eller gule blomster. Ingen stængler.

Planten blomstrer om foråret, i flere uger. Men hvis det er godt at tage sig af det, kan du opnå en anden blomstring. Evergreen skønhed, udsøgte blomster og rige grønne brochurer sammen med de uendelige forhold til indholdet gjorde det populært blandt blomsterhandlerne.

Spathiphyllum er en lys og termofil plante, og det vil kun blomstre, hvis temperaturen i rummet er 18-23 grader. Blomsten er bange for træk og kulde. Der er mere end fyrre slags! Men i lejligheden kan vokse kun et par stykker. På billedet er nogle af dem.

Spathiphyllum Chopin eller Chopin kan nå en højde på 30 centimeter. Planten er udstyret med lyse grønne blade, strakte hvidgrønne sengetæpper. Denne sort på grund af det faktum, at den er kompakt, attraktiv og uundværlig i omhu er en af ​​de mest almindelige indenfor blomsterdyrkning.

Spathiphyllum Sweet Chico er en stor hybrid. Det kan nå en højde på halvfjerds centimeter.

Spathiphyllum Picasso er et prydplante, der opdrættes i Holland fra Wallis spathiphyllum. Den karakteristiske egenskab er arkets specifikke farve. Farven kan være grøn med en lys kant, grøn med hvide pletter, hvide med grønne pletter. Og alle disse variationer kan være til stede i en blomst.

Spathiphyllum Sensation er en ornamental hybridart. Denne blomst anses for at være en af ​​de største, højden kan nå en og en halv meter. Planten er udstyret med store blomsterstande, ribbet bredt og lange grønne blade. Det føles godt både på et lys og mørkt sted.

Spathiphyllum Domino er en kompakt art, der når en højde på tredive centimeter. Et særpræg ved planten er den usædvanlige farve af løvet. Blomstrer hvid eller gullig, sengetæpper - hvid, med tiden ændres farven og bliver grøn. På grund af dette blev blomsten kaldet "Domino". Det er uhøjtideligt i plejen, det vokser godt hjemme.

Spathiphyll Wallis. Denne art er en af ​​de mest ubehagelige i sygepleje. Blomsten er ideelt tilpasset livet i et rummeligt miljø. Anlægget er udstyret med smalle og lange slør, mørkegrønne blade. Højden når 30 centimeter.

Spathiphyllum Alana - en smuk dekorativ plante, der når en højde på halvtreds centimeter.

Spathiphyllum Quatro er en hybrid afledt af Wallis 'spathiphyll, der når en højde på tredive centimeter.

På hvor godt du passe på blomsten, vil afhænge af blomstring, at være helt nøjagtig varighed. På trods af at i naturlige betingelser for lykke blomst vokser hovedsagelig i de lavere lag af regnskoven, og henviser til den skygge-tolerante, er det at foretrække at holde det under den lyse, men diffust lys, for eksempel, på den østlige side af vinduet. Hvis belysningen ikke er tilstrækkelig, kan blomstringsperioden reduceres betydeligt.

Vanding og top dressing af planter derhjemme

I løbet af foråret og sommeren skal planten vandes rigeligt. Prøv ikke at fylde blomsten, fugt bør ikke stagnere. I løbet af efteråret og vinteren skal vanding være moderat. Rigelig vanding og et kolde vindueskarm på vinteren er farlige for en plante.

Vand til vanding skal være permanent, selv for en dag. Hvis du ser at arkene spathiphyllum drooped - hæld og drys det. Forresten skal sprøjtningen af ​​blomsterslibningen være permanent. Planten kan lide fugtig luft, så en palle med fugtet mos eller sand vil glæde sig over.

Én kunstvanding til intensiv vækst og en smuk langblomstring vil være få. Spathiphyllum skal fodres. I løbet af foråret er det bedst at fodre blomsten med mineralgødning i forholdet mellem et og en halv gram gødning pr. Liter vand. Om sommeren og i blomstringen skal der også indføres mineralgødning.

Hvis blomsten stadig er lille, skal den fodres en gang hver halve måned. Når planten bliver stærkere og vokser, reduceres mængden af ​​befrugtning til en gang om måneden. Spatifillum og gødning af organisk oprindelse er også gode. I vinterperioden introduceres gødning mindre og mindre mængder.

Krav til belysning, temperatur og fugtighed

Spathiphyllum elsker og det er vigtigt, det vokser godt med diffus belysning. De direkte solstråler på løvet er farlige for planten. Du kan også sætte puljen på et mørkt sted. En vigtig betingelse er blomstringens skygger om sommeren.

Med hensyn til temperaturen er den mest egnede til anlægget 18 - 23 grader. Spathiphyllum vil modstå en temperaturfald, men den vil stoppe under udvikling. I sommeren og i foråret for at holde temperaturen på 22-23 grader, og om vinteren 16 - 19. Overførsel vil den intense varme anlægget være i stand til, men i dette tilfælde skal det rigt vandes.

Kvinde lykke kan lide høj luftfugtighed. Det er nyttigt for ham at sprøjte. Anbefal at plante spathiphyllum i en gryde med en palle. Vand hældes i det. Når vandet fordampes, oprettes et specielt mikroklima.

Korrekt udvalgt jord - et løfte om god udvikling og smuk blomstring

Jorden til planten skal være løs og frugtbar. Under naturlige forhold lever spathiphyllum i en jord, der består af faldne blade, trækul og rottende grene. Derfor er det bedst at skabe en sådan blanding til indendørs spathiphyllum: tørv med havejord, perlit, kul, bark og grus.

Et par tips om plantetransplantation

 1. Unge blomster skal transplanteres hvert år. Dette er en vigtig betingelse for den videre udvikling af spathiphyllum. Men det er vigtigt at vide, hvordan man korrekt transplanterer en blomst.
 2. Blomster, der er fyldt fem år, anbefales kun at genplantes, når der kommer rødder fra dræningshullet.
 3. Plant planten fortrinsvis i en overfladisk beholder. I store pakker siver jorden som regel selv før rodsystemet har mestret dem.
 4. Emballagen skal hvert år være større end den forrige.
 5. Inden du fjerner planten fra en gammel beholder, hæld den.
 6. Hvis du ønsker at vokse en stor plante med rige ark og smukke blomsterstande under transplantation separate blomst sideskud (til dem det forbruger en masse strøm).
 7. Fyld bunden af ​​den nye beholder med et drænlag - cirka to centimeter, og udfyld et nyt substrat - tre centimeter.
 8. Sæt derefter en blomst på underlaget sammen med en jordklump.
 9. Tilsæt gradvis jorden.
 10. Det sidste stadium er vanding. Hvis jorden er fugtig, hæld den let, hvis den er tør.
 11. Om aftenen skal planten sprøjtes. For at gøre dette skal du bruge en løsning: epine - 2 dråber, vand - 200 ml. Dette værktøj hjælper med at fremskynde rooting processen.
 12. I to eller tre dage må du ikke vand blomsten, men sprøjt bare den.

Den vigtigste måde at reproducere er division af busken. Det er nødvendigt at udføre denne procedure i foråret, når transplantationen. Fra moderplanten adskilles laterale spirer sammen med rødderne. Pas på, og prøv ikke at beskadige dem. Dernæst bør "børn" placeres i separate potter. Underlaget skal være det samme som i voksne planter.

Du kan prøve i praksis en anden måde - frø formering. Desværre er det arbejdskrævende og komplekst, og ikke alle ønsker at klare det. Efter indsamling af frøene er det ikke tilrådeligt at udsætte med deres landing i jorden. Jordens sammensætning er sand og torv. Efter plantning er frøene dækket. Til dette kan du bruge glas eller film. Jord i drivhuset skal være moderat fugtig. Derudover må du ikke glemme den periodiske udsendelse af kimplanter.

Sygdomme og skadedyr af spathiphyllum

Ofte er de vigtigste skadedyr af blomsten edderkoppemider og bladlus. Du kan slippe af med dem. Tør bladene med en sæbeopløsning med nikotinsulfat. Før du begynder at behandle planten, dække jorden med en film, så produktet ikke trænger ind i jorden. Efter en dag skal du vaske lakens plader og igen dække jorden med en film. For at forhindre skadedyrsangreb er det nødvendigt at vaske løvet eller tørre det med en fugtig svamp.

Planten kan blive påvirket af en scab. Udseendet af mørke pletter på spathiphyllum løvet vil vidne om skadedyrsarkonisering. For at overvinde et angreb er det muligt sæbe tobak løsning. Tør dem de berørte ark. Det er nødvendigt at tilføje lidt petroleum til løsningen. Efter behandling, vask bladene med en mild sæbevand.

Ofte påvirkes blomsten af ​​bløddyr. Det skyldes for høj luftfugtighed. Skadedyret er skjult, som regel mellem brochurerne. Derfor er det nødvendigt at inspicere planten regelmæssigt. Hvis der er få insekter, skal du bare tørre det med en klud gennemblødt i alkohol og fjerne dem. Hvis der er mange insekter, behandle med hjælp fra actellic.

Hvorfor bliver løvet gul? Der kan være mange grunde til dette fænomen. Hvis bladene er blevet gule efter rigelig blomstring, vil blomsten sandsynligvis blive drænet. I dette tilfælde skal det fodres, regelmæssigt vandes. En anden grund er ikke en snitblomstring. Det tager væk en masse styrke fra anlægget, fordi bladene kan blive gule. En temmelig almindelig grund til gulvningen af ​​løvet er alder. Dette er helt normalt, og du bør ikke bekymre dig om det. Skær bare af løvet. Hvis en ung plante bliver gul, er det sandsynligt, at den mangler vand og næringsstoffer.

Hvorfor tørre blade? Hovedårsagen er mangel på fugt. Vanding i dette tilfælde er ikke nok, du har brug for fugtig luft. Returner bladets sundhed vil hjælpe med regelmæssig sprøjtning og en palle med vand, installeret under eller ved siden af ​​vasen.

Hvorfor spathiphyllum ikke blomstrer? Manglende blomstring kan skyldes et for rummeligt "hus". Transplant blomsten i en beholder og mindre og vil snart være tilfreds med den frodige blomstring. En anden grund - den forkerte placering, mangel på vand, befrugtning eller belysning. Du kan gøre en plante blomstre. For at gøre dette skal du sætte gryden på karmen på østsiden, fodre regelmæssigt og vand.

Hvorfor bliver bladene mørkere? Sorte ark kan skyldes overtørret luft, overdreven vanding og mangel på gødning.

Hvorfor er blomsterne grønne? Dette er helt normalt for nogle plantearter, så du bør ikke bekymre dig.

Hvorfor bliver pladerne farvede? Udseendet af mørke eller brune pletter skyldes ofte overdreven vanding og topforbinding.

Hemmeligheden bag succes er den rette dyrkning af en blomst

Nu ved du, hvordan du skal passe på en blomst. Overholdelse af de grundlæggende regler for vanding, fodring, temperatur, belysning, fugtighed og reproduktion vil fremme aktiv vækst og intensiv og det er vigtigt for langsigtet blomstring. Efter at have set en gang planten blomstrer, vil du gøre alt for at nyde igen den ekstraordinære skønhed af spathiphyllum.

At dyrke en plante er ikke svært. Det vigtigste er at sætte kærlighed og varme ind i processen, og tro mig, resultatet vil helt sikkert tilfredsstille dig.

Alle rettigheder forbeholdes. Kopiering af materiale er kun muligt

Hvis der er et åbent aktivt link til kilden.

Unik spathiphyllum: pleje, transplantation og beskrivelse af populære sorter

Spathiphyllum har længe været ønsket af mange for den usædvanlige struktur af den elegante blomst, den smukke farve og form af bladene, og også for den vidunderlige duft, der kan udstråle nogle sorter om morgenen. En anden ubestridelig fordel ved blomsten er den lette pleje. Selv en person, der ikke har kendskab til blomsteravl, vil kunne opnå gode resultater, idet man observerer et par enkle regler for vedligeholdelse af planter.

Usædvanlige egenskaber ved spathiphyllum

Blomsten blev bredt spredt på grund af spathiphyllums ikke-standardmæssige egenskaber for at rense luften af ​​skadelige urenheder, patogene bakterier og svampe. Det tjener som en slags naturligt filter, der fjerner ubrugelige, nogle gange endda farlige elementer fra atmosfæren, og iltmætning det.

Blomsters andet navn er kvindelig lykke. Det antages, at han bringer familievelfærd til gifte kvinder og forbedrer ugifte pigers skæbne.

Et par flere navne bevilgede blomsten for sit usædvanlige udseende. Dens hvide kronblad anses ofte for en blomst. Faktisk er det ikke sådan. Den cremehvid stang i form af et øre i midten er en blomst, og det omkringliggende hvide "sejl" eller "slør" er en evolutionskunst for at tiltrække insekter. Denne funktion forklarer plantens navn. I oversættelse fra det græske sprog "spathe" - et slør, "phyllon" - et ark. Når blomsten blomstrer, er kronbladet blomstrende hvidt, men i slutningen af ​​blomstringen bliver det grønt. Måske en interessant artikel handler om landing og pleje udendørs for mallow.

Rolig søvn og et sundt nervesystem

Derudover har blomsten egenskaben om at berolige nervesystemet, som har været udsat for langvarig psykologisk stress. Gendanner kroppen efter stress og følelsesmæssig stress. Kan genskabe sund søvn og forbedre hjernefunktionen. Positivt påvirker en persons evne til at arbejde og øger hans udholdenhed.

At forklare en sådan mængde nyttige kvaliteter er enkel - rydder rummets luft, mætter det med ilt, dræber bakterier, det giver en stærk og kvalitets søvn, hvilket fører til øget effektivitet i både mental og fysisk aktivitet. Selvfølgelig har de en beroligende virkning på enhver person og hans æstetiske udseende.

Pas på spathiphyllum - generelle regler

Ingen særlige vanskeligheder bør ikke forårsage pleje af spathiphyll kvindelig lykke, det vigtigste er at følge nogle få enkle regler.

Når man køber spathiphyllum i en gryde i en butik, skal man huske på, at et midlertidigt substrat, der indeholder et minimum af næringsstoffer, er fyldt i beholderen og skal udskiftes i den nærmeste fremtid.

Organisering af karantæne af indendørs planter

Men straks genplantning af spathiphyllum efter købet anbefales ikke. Det skal tilpasses nye betingelser og samtidig kontrollere, om det er smittet af sygdomme, som kan overføres til andre indendørs planter. Derfor er en ny blomster gæst sat i karantæne inden for en uge.

Intet meget at gøre er ikke nødvendigt. Bare planter sættes i rummet hvor den vil vokse i fremtiden. Det er tilrådeligt ikke at placere det på vindueskarmet ved siden af ​​andre husfarver, men at placere det et sted på siden, hvor diffust sollys falder på det. På dette tidspunkt bør vanding være moderat, det er ikke nødvendigt at bringe befrugtning. Karantæne varer mindst en uge - højst tre.

Transplanterer spathiphyllum i en anden gryde

Efter afslutningen af ​​forebyggende isolering har blomsten brug for en transplantation til en mere næringsrig jord. Det kan købes allerede klar, specielt lavet til repræsentanter for familien Aroid.

Om nødvendigt kan du selv sammensætte jorden. Det skal huskes, at planten foretrækker at vokse i løs jord med lidt sur pH.

Hvordan laver man en jord selv?

Til jordblandingen vil der være behov for følgende komponenter: torv, blad humus, tørv, groft sand. De tages i forholdet 2: 1: 1: 1. Derudover tilsættes 0,5 dele fint smuler af mursten og trækul. Den sidste komponent kan erstattes med kokosfibre eller træbark. Alle elementer blandes grundigt. For at gøre jorden mere frugtbar, indføres en lille mængde superphosphat i den.

Hvordan transplantere en plante?

I transplantationen er det heller ikke kompliceret spathiphyllum: plantning og afgang efter det vil ikke medføre særlige vanskeligheder. Foreløbigt er det nødvendigt at vandet rigeligt en plante, at det var lettere at få det fra en gryde. Beholderen rystes lidt, hvorefter en plante med en jordklump fjernes fra den. Nu, når jorden er klar, er det nødvendigt at vælge den rigtige nye vase.

Krav til plantens kapacitet

Den oprindelige funktion omfatter pleje af spathiphyllum: Blomstring med rigelige pile forekommer kun, hvis rødderne er fuldt indkapslet i jorden og vokset til potvolumen. Derfor er det ikke nødvendigt at vælge en stor beholder til den. Den bør kun overskride volumenerne af det transplanterede plantes rodsystem med nogle få centimeter. Den bedste mulighed for en ung busk er en gryde, hvis diameter ikke overstiger 15-20 cm.

Teknologi spathiphyllum transplantation

Yderligere pleje og transplantation af spathiphyllum består i at observere de enkleste regler. Hvis bushens rodsystem er drænet, skal det fjernes. Transplantationen af ​​planten er ønskelig, når den ikke blomstrer.

Hvis der dog er snehvide pile til stede, fjernes de med en pruner, da planten vil blive udsat for stress og bosætte sig på et nyt sted. En ekstra belastning i form af levering af blomster til ham på dette tidspunkt er ikke nødvendig. Derudover er for unge blade udskåret, såvel som visnet og visnet løv.

Rotsystemet skal også beskæres. I dette tilfælde fjernes overdrevne aflange rodgrene såvel som forfaldne rotleter.

Derefter er dræning placeret på bunden af ​​potten. Det bedste materiale til dette er claydite, men det kan erstattes med et lille grus og en fint detaljeret mursten. Derefter dækkes den forberedte eller købte jordblanding lige før kanten af ​​beholderen.

I midten placeres en busk, netop og symmetrisk placerer plantens rødder på siderne. Ovenfor hældes et andet lag jord og presses lidt ned omkring bøsningens stikkontakt. Den skal holde fast i jorden, ikke forskyde, så dens base er lidt begravet og lidt trampet.

På plantens hvide stilk kan du se de mørke tuberkler. Disse er ikke tegn på sygdommen, men nyrerne, hvorfra luftrødderne kommer ud. De bør ikke sprøjtes med jorden helt. Gradvist vokser de til jorden og tager rod i det på egen hånd, hvilket giver god stabilitet af blomsten.

Derefter strømmede generøs sprinkling spathiphyllum, såvel som stort set hans krone fra sprøjten. Alt, hvad spathiphyllum har brug for efter en transplantation, er en god fugtning af jorden og kunstvanding af løvet. Derudover giver den høj kvalitet belysning uden direkte sollys.

Transplantation af voksne, højt overgroede planter udføres i henhold til ovenstående regler. Samtidig er det også muligt at multiplicere spathiphyllum ved at dividere rhizomet. Dette er den nemmeste og mest effektive måde at få flere nye planter på. Det vigtigste er at opdele busken, så roset indeholder 2-3 sunde, fuldt udviklede blade og en fuld, intakt rygsøjle. Planterne er plantet efter samme teknologi som de købte planter, når de transplanteres i en ny beholder.

Voksende spathiphyllum, du skal overholde kun nogle få regler og regler. Hvis du ikke giver enkel, men obligatorisk pleje af spathiphyllum derhjemme: planterne tørre, visne og ofte dø.

Først og fremmest er den rigtige vanding organiseret. Planten er tropisk og elsker en velbevandet jord. Tør ikke jorden helt ud. Hvis jordens klods er helt tørret, bliver spathiphyllum gul, og planten bliver umulig at spare.

På den anden side kan også moppelig jord også være katastrofalt. Rødder rotner og planten forsvinder. Derfor udelukker vinterpleje for spathiphyll hyppig vanding.

Om vinteren anbefales det generelt at give blomsten en hvilestatus. Antallet af kunstvandinger er reduceret, øverste dressing elimineres helt, og temperaturregimet holdes inden for + 16 ° С- + 17 ° С. Samtidig falder belysningsniveauet ikke. Blomsten skal have en daglig del af blødt lys. Dette er gjort, så blomsten samler de kræfter, der er nødvendige for en rigelig forårssommerblomstring.

Hvis blomsterhandleren besluttede tværtimod at glæde sig selv og sine kære med en blomstrende "sejlbåd", når frost og snevejr udenfor vinduet, er vinterpleje for spathiphyllum helt anderledes. Temperaturen i rummet stiger til + 21 ° C - + 24 ° C, busken er vandet og med jævne mellemrum fodret. Men ved foråret kan planten "blive træt" og begynde at få styrke i sommer og forår, hvilket vil medføre en reduktion i antallet af blomster.

Belysningskrav til en blomst

Spathiphyllum foretrækker veloplyst rum, men kan ikke lide at blive udsat for direkte sollys. De kan forårsage forbrændinger på hans blade. Det er bedst for ham at nærme sig de nordlige vindueskarme, forudsat at de ikke lukkes af en loggia eller balkon.

Hvis der ikke er en sådan mulighed, vil han føle sig godt tilpas i andre rum, med adgang til forskellige retninger af verden. Men så skal det ikke lægges på vindueskarmen, hvor der er risiko for at "bløde" bladene. Det er bedre at vælge et sted, hvor det vil være fuldt forsynet med sollys, men ikke direkte, men spredt.

I skyggen af ​​en blomst er bedre at ikke sætte. Bladene begynder at strække, falme og smelte.

Blomsten af ​​kvindelig lykke er slet ikke vild med temperaturregimet. Om vinteren kan temperaturen variere fra +16 til +24 ° C. Og lavere temperaturer på hans skulder. Selv ved t + 13 ° C vil planterne ikke miste sin dekorative effekt, men vil ophøre med at vokse og frigive pile.

Den mest acceptable sommertemperatur er + 22-24 ° C. Vil modstå blomsten og højere mærker af termometeret. Sulten luft, hvis temperatur stiger til + 27 ° C, vil ikke forårsage alvorlig skade på planten, hvis den er vandet og sprinklet.

Varianter og sorter af spathiphyllum - træk og karakteristika

Karakteriseret ved den kendsgerning, at den ikke har stænger, vokser dens blade direkte fra jorden på små petioles. Ovale lancetblader skæres af langsgående og tværgående vener, som er godt imponerede over overfladen og danner en smuk relief.

Blomster består af en creme cob, indpakket i en hvid, spids sejl. Under blomstringen er den malet hvid og ændrer derefter sin farve til grøn.

Sådanne sorter er populære: Sensation, Sweet Chico, Picasso, Lauretta, Quattro, Chopin, Cupido, Alana, Strauss.

Ikke mindre kendt er sorten Chopin eller Chopin. Den er kompakt, bushens højde overstiger ikke 35-40 cm. Bladene er mørkegrønne, skinnende, med venet vener. Blomster med et hvidt slør, med en blid grøn spids og vener. Om morgenen giver det en behagelig lugt. Overholdelse af ovenstående regler kan du tage hånd om Chopins spathiphyll derhjemme. Sommetider plejer plejen for Spathiphyllum Chopin at behandle bladene med en svamp gennemblødt i rent vand. Således forhindres sygdomme i spathiphyllum og muligheden for udseendet af mange skadedyr som f.eks. Mælkebug.

Hovedtræk ved sorten Cupido - høje petioler, der tillader en vis grad at erstatte planten med stilkene. De holder bladene perfekt opretstående, og i modsætning til andre sorter spredes bladene ikke langs jordens overflade, men vokser opad. Plantens højde er 50 cm.

Bladene er blanke, ovale, med en skarp ende, veldravede vener. Blomster er som en stearinflamme, hvor vægen er cremet hvid, og flammen er lys hvid. Blomstret er hvidt, uden grønne årer. I princippet falder omsorg for Cupido spathiphyll sammen med principperne om at holde andre sorter. Det vigtigste, der kræves, er vandkvalitet af høj kvalitet, god belysning og moderat temperatur uden ekstreme værdier.

Alan's klasse

Alans karakter ved eksterne egenskaber ligner meget på Cupido. Dens blade vokser også på høje stiklinger, der danner en oprejst buske. Løv af to sorter er vanskeligt at skelne fra hinanden. Den eneste karakteristiske egenskab er, at Alan har en grøn stribe på bagsiden af ​​seilet i midten. Ikke alene er blomsterne næsten ens i udseende, og omsorg for Alapins spathiphyll adskiller sig ikke fra Cupido.

Under avlen blev gigantiske blomsterarter fjernet, hvis vækst kan nå op til 1 m eller mere. Men forskerne tog også hensyn til kravene i småstande og skabte en spathiphyllum-mini-kompakt form, hvis buske ikke overstiger 10-15 cm i højden.

En af repræsentanterne for miniature sorter er Spathiphyllium Strauss, med en højde på krone på højst 30 cm. Det er foliaceous, aflange, med dunede vener, skinner. Blomsterkransen er snehvid, og det ligner en lysegul majskål.

Rød spathiphyllum - findes eller ej?

En blomst fra samme familie En tørret kaldet Anthurium kaldes ofte den rødhårede rødfisk, forvirrende den med kvindelig lykke. Denne almindelige fejl er forbundet med den usædvanlige lighed mellem formen af ​​blomsten og planterne fra et "fællesskab". Deres største forskel er sejlens farve. På spathiphyllum kan det være rent hvidt eller med grønne pletter og vener. I slutningen af ​​blomstringen bliver den grøn. Anthurium er præget af en bred vifte af farver til sengetæpper: hvid, orange, rød, lilla, burgunder. Læs artiklen: Plant myrtle: regler for rumholdelse.

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 23 = 25