30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Spatel til fugemasser

Spatel til fugemasser

Gummi spatel til fugematerialer: sorter, anvendelse

Den udfylde visning af den udlagte flise vil blive givet af en kompetent, netop udført fugning af fliserne. Dette er den endelige berøring, hvorpå det holistiske indtryk af det udførte arbejde afhænger. For ikke at beskadige interlace leddene, for at udføre en ansvarlig operation med succes, vil et godt værktøj være nødvendigt. En sådan tilpasning vil være en spatel til fugesamlinger, hvilket vil medvirke til at sætte en stopper for reparationsarbejdet i badeværelset.

Resultatet af arbejdet afhænger af den rigtigt valgte fugemekanisme, så det er vigtigt at kende typerne, funktionerne i anvendelsen af ​​forskellige spatler og pleje dem. Værktøjet kan blive en universel erhvervelse, både for en nybegynder hjemme mester og for en professionel specialist.

Beskrivelse af værktøjet til trowelling

Fra den sædvanlige metalgips og malerikolleger er en spatel til fugematerialer lavet af et alu-legeret stykke gummi med skærekanter som knivbladet. Materialets plasticitet og spatelens evne til at bøje tillade:

 • forsigtigt, forsigtigt arbejde med dekorative overflader uden risiko for skader på overfladen;
 • betydeligt lette arbejdet med at indlejre vanskelige at nå steder på grund af designfunktioner.

Kendetegnet af en gummi spatel modsætning maling analogen er en stor størrelse af værktøjet, arbejdsmiljøet banen når 80 cm. I dette papir denne faktor er en fordel, eftersom accelerere bundpladen over en væsentlig overflade af væggene eller gulvet. Ofte anvendes meget små modeller, op til 4 cm, egnet til behandling af hjørner, vanskelige steder.

For nemheds skyld, en gummi spatel eller træ udstyret med et plasthåndtag, hvilket svarer til den samlede lethed, duktilitet værktøj indrettet til fugning fliser forskellige efterbehandling sammensætninger i form af blandinger af cement eller epoxy. Varianter uden håndtag er tilpasset til fuger i hjørner, komplekse nicher og andre vanskelige områder.

Gummi spatel i byggeri og reparation arbejde er designet:

 • til fugemasser af fliser, parketskår;
 • fjernelse af rester af bygningsblandingen.

Værkerne er af finish eller restaurering af varierende kompleksitet, så det er en vigtig faktor at holde overfladen uden ridser eller anden skade. Apparater i forskellige størrelser anvendes afhængigt af størrelsen af ​​det behandlede plan.

En lille pris på et sæt af flere kopier af instrumenter gør det muligt at betragte dem som et brugt materiale. Gummi er det ideelle materiale til højkvalitetsmaterialer til tætte og pålidelige fugemasser.

Spatelens anordning er ved første øjekast så simpel, at det synes umuligt at ødelægge instrumentet. Men øvelsen viser, at der er detaljer og egenskaber der påvirker arbejdets komfort og produktivitet:

 • håndtaget. Skal tilpasses til kontinuerlig drift med et bekvemt design, der ikke tillader kontaminering af hænder med trowellingblandingen. Formen af ​​håndtaget skal lette pressning på trowel, fylde fugen eller leddet af flisen. Tilstrækkeligt pres vil forsegle sammensætningen, øge produktiviteten;
 • gummi klud. Form, tæthed, plastegenskaber bør fungere som en uhindret samling af overskudsblandinger fra fliserne efter fyldning af leddene og kegleformede kanter - for indrykning af fugemasse selv i hjørnerne. Overflade rengøring bør være komplet, uden mulighed for at fylde porerne, såvel som små revner.

Gummi og gummi klud af spatler er eksternt ens, men afviger væsentligt i slidstyrke og holdbarhed. Den alsidighed af gummi ligger i vand modstand, samt kemisk resistens. Gummiet hurtigt aldres og nedbryder eller bliver skør og bryder.

Gummi spatel Gummi spatel Multilags gummispatel

Blandt de mange forskellige spatler kan disse enheder variere:

 • form: populariteten af ​​første sted er et trapezformet gummi spatel, til ham - en rektangulær, så en rektangulær med afrundet kant, otte, og en kileformet;
 • efter farve: Gummiens hovedfarver er sort og hvid. Dette er ikke kun en farve, men en afspejling af lærredets stivhed. Stramere er den sorte version. Det er mere effektivt at komprimere injektionsmørtelen og efterlader ingen hulrum. Den hvide version er mere blid, blødere, egnet til afslutning af leddene såvel som fliser
 • På typerne af kuglepenne: Mange instrumenter er udstyret med et trapezformet plasthåndtag. Dette er en bekvem løsning, men overveje at håndtagbeslaget er mere befordrende for effektiviteten i arbejdet. Prisen på sådanne modeller er højere. Valget afhænger af mængden af ​​arbejde, applikationens intensitet. Der findes også muligheder for værktøj til indlægssamlinger med træhåndtag eller holdere samt massivt gummibånd uden håndtag;
 • til formålet: trowel og for fugematerialer: Fyldning med cement eller epoxyforing udføres af hovedtyperne af spatler. Skæringen er lavet med en speciel gummistangspatel af rund form. En sådan sort blev introduceret af Kiilto, og derefter begyndte andre producenter at tilføje lignende modeller til pakker med fugemasse.

Behovet for en sådan tilpasning til dannelse af en søm var altid, før mesteren anvendte improviserede midler, brugt et stykke elektrisk kabel med et tværsnit på 6-10 mm.

Det skal bemærkes, at en rund spatel kan anvendes effektivt, når fugemassen er blød, men med en stiv fugemasse er sømdannelsen vanskeligere.

Sådan bruges værktøjet korrekt og i hvilke tilfælde

Værktøjets tekniske gummi er perfekt skærpet: bladet skæres i en vinkel i produktionen. Placeringen af ​​spjældet er spatelens arbejdsside. Værktøjet er ideelt til komplekse områder, det tilpasser sig enhver form: cylinder, bue, kegle. Modeller uden håndtag af forskellig form er nødvendige til indlægssømmer, leddene bag rørene, i buefinisher, nicher. Gummi værktøjet er egnet til behandling af sømme af fliser og dekorative sten, forsegling af linoleum led, parket, keramik. Putty arbejde med en gummi spatel kan ikke gøres. Hverken konstruktionen eller håndtaget er tilpasset denne slags arbejde.

Eksperter mener, at processen med fugning gummi instrument nyttige og kan forenes til de to vigtigste bevægelser: en spatel til at bringe blandingen til dybden af ​​samlingen, og derefter fjerne det overskydende fra overfladen. Stinget giver det færdige udseende, den endelige relief. Nogle gange er prægningen lavet med en afrundet side af en gummispatel, nogle gange udstyret med et håndtag eller et separat værktøj.

Den vigtigste ting at huske er, at trowelling værker udføres efter den fulde tørring af flise lim.

Overflader af tørrør fjernes fra overfladen med en ren eller ny gummispatel, hvis den er til stede. Hvis det blev vasket, skal du vente, indtil det tørrer helt. Hold værktøjet næsten vinkelret, tryk ikke stærkt, for ikke at fjerne den påførte blanding fra leddene af fliser eller sten.

Om kvalitet, producenter og omkostninger

Brugen af ​​"højre" værktøjet er nøglen til succesfulde og højkvalitetsarbejde, en professionel tilgang til efterbehandling. Producenter af STAYER, SPARTA, FIT, husholdningsfirma Zubr tog højde for erfaring og praksis med at bruge spatler til at gøre dem så praktiske og alsidige som muligt.

Du kan købe værktøjet til detailhandel, små og store engros. Afhængig af størrelsen og designfunktionerne er prisen pr. Stykke i gennemsnit 45 til 80 rubler. Omkostningerne ved sæt af tre gummi spatler (40 mm, 60 mm, 80 mm) varierer fra 50 til 80 rubler. Hvid gummi er værdsat højere, ca. 10%. Køb af instrumentet i små engros (som forbrugsmateriale) er den mest rentable: Prisen pr. Stykke er ikke mere end 35 rubler.

Gummi spatel Bison Gummi spatel STAYER

Billige gummispatler kan betragtes som et forbrugsmateriale og kan ikke gemmes, hvis reparationsarbejdet er afsluttet, og værktøjet er ikke længere nødvendigt. Dem, der er professionelt engageret i efterbehandling, føler sig ked af at dele med en bekvem enhed, og de skal bruge følgende tips:

 • Værktøjets levetid kan forlænges ved regelmæssig rensning af dens overflade fra bygningsmixer;
 • det er nødvendigt at overvåge udseendet af mikrokasser, deres udseende vil blande sig i værktøjets elasticitet, da en løsning vil komme ind i slidsen;
 • kanterne af gummi lærredet skal være glatte uden jaggies, revner. Hvis du vil holde værktøjet i funktionsdygtig stand, kan du forsigtigt skære de beskadigede steder.

Korrekt og forsigtig anvendelse vil øge spatelens levetid væsentligt.

Når du vælger et værktøj, bør du se nærmere på følgende detaljer:

 • Gummikluden skal skærpes, det er vigtigt for trowelarbejdet;
 • evaluere stivheden af ​​spatelen og korrelere den med egenskaberne af materialerne (fliser, sten, sammensætning af trowel-blandingen);
 • Håndtagets bekvemmelighed (hvis det er træ, er det nødvendigt at påføre tørringsolie for at forlænge levetiden).

Gummi spatel vil hjælpe med at arbejde med succes og med glæde for at opnå et smukt, højkvalitetsresultat.

 • Hvad er pistolerne til fugemasser, en anmeldelse ...
 • Sådan gnider du sømmen af ​​en flise med dine egne hænder på badeværelset
 • Fjernelse af gammel fugemasse fra flise sømme, bedste praksis

Selvstykker mellemstykker

Tilbered en opløsning, hæld en målt mængde rent koldt vand i beholderen. Hæld blandingen i vandet i små portioner og bland godt. Små mængder af opløsningen kan blandes manuelt ved anvendelse af en lille spatel. Blandere bruges til at forberede en betydelig mængde trowelling. Pas på, når du tilføjer vand - dets overskud kan forårsage misfarvning af trowellingmassen.

VIGTIGT: Kog lige så meget løsning som du kan bruge i løbet af arbejdstiden for den blanding, der er angivet på pakken. Husk - materialet fortaber hurtigt sin plasticitet og det bliver ubelejligt at arbejde med det.

Sekvens af trowelling

Grout samlinger, som regel, udføres i tre faser:

 1. Fyld sømmen med en løsning;
 2. Udformning af sømmenes kontur
 3. Overflade rengøring.

Umiddelbart inden arbejdet påbegyndes, fugtes fliserne let med en sprøjter.

Brug en lille spatel. sprede trowelling blandingen over gummi spatelens arbejdsflade. hvis størrelse bestemmes afhængigt af arealet af beklædningen.

Fyld leddene, jævnt fordelt sammensætningen over overfladen af ​​fliserne. Hvis mosaikfaner eller foring af småformede fliser bliver behandlet - bliver fugten påført hele overfladen af ​​fliserne. I tilfælde af påfyldning af samlinger mellem store fliser - kan fuger kun påføres i sømområdet.

Ved fyldning af leddene skal den fleksible gummipatulat placeres i en vinkel på ca. 30 grader til overfladen af ​​foringen og 45 grader til sømmen.

VIGTIGT: Sømmene skal fyldes fuldstændigt, ellers vil væskebroen falde igennem efter påføring og udjævning, og sømkanten vil være åbne, hvilket vil reducere både æstetikets fornemmelse og dets levetid. Installer ikke spatelens arbejdsdel parallelt med sømme - i dette tilfælde vil spatelen klemme ud trowelling blandingen umiddelbart efter påføring.

Forsøg at holde på overfladen af ​​beklædningen så lidt som muligt, så du sparer ikke kun materialet, men også tid til rengøring af fliserne. Til anvendelse af fuger på foringen af ​​et stort område og deres bekvemme fordeling ved sømme, anvendes specielle gummiflåd.

For at øge trowellingblandingens arbejdstid, skal materialet periodisk fugtes med en spray, mens blandingen blandes grundigt.

Lige søm

Lige søm er mest enkel i formgivning. Denne indfødningsmetode er effektiv i store områder såvel som med et lille format af fliser. Metoden til lige søm er mest foretrukket, når fugesamlinger af mosaikfasader.

Sømdannelse udføres ved anvendelse af svampekryds.

Damp riveren og forsigtigt klem den - for at fjerne overskydende fugt. Derefter fjernes overskydende trowelleringsblanding fra overfladen af ​​foringen ved at føre en svampeflade over fliserne i en vinkel på 45 grader til sømslinjerne.

Til slutrengøring af overfladen kan du bruge en svamp gennemblødt i varmt rent vand.

En nødvendig betingelse for anvendelse af den direkte sømmetode er en speciel konfiguration af fliseender. Enderne af alle fliser skal være glatte (uden fileter).

Fliser med en lige ende er som regel fremstillet af porcelæn stentøj.

En væsentlig ulempe ved denne fremgangsmåde til fugning er det grove udseende af leddene. deres ujævne bredde. Men manifestationen af ​​en sådan mangel afhænger i vid udstrækning af masterens dygtighed.

Rund søm

Den runde fælles metode anvendes, hvis de modstående fliser har udtalt fileter (fileter) på de øvre endeflader.

Ofte er fileter til stede på flisen.

Fliser kan på grund af blødheden af ​​ler ikke klippes og forarbejdes i produktionsprocessen uden dannelse af mikrokasser. For at eliminere disse defekter behandles ansigter, og der opnås en afrundet kontur.

Ofte, for at skabe en ekstra udsmykningseffekt anvendes kamme - befæstninger langs kanten af ​​flisen.

Fileter og fadder tillader ikke brugen af ​​en svamp til fugning - i dette tilfælde bliver sømmen for grov.

Til enheden af ​​runde sømme anvendes specielle gummi spatler.

Den sømkontur, der er opnået med deres hjælp, ser æstetisk glædeligt ud og beskytter også sømmen på en forsvarlig måde mod fugt.

På sømmen, fyldt med en flad spatel (eller en flad sting af en gummispatel), brug en rund side dyppet i vand. Spatelens konstruktion tillader også behandling af hjørnesømme.

For at danne smalle led (1-1,5 mm), brug specielle runde spatler.

Dette værktøj er sjældent tilgængeligt i detailhandel, men det er ret nemt at lave det selv - fra en rund ledning med en diameter på 6,5 mm, der bruges til at drive computere og andre husholdningsapparater.

Arbejdsordrenes rækkefølge svarer til ovenstående. Våd i en vandspatel (wire) udføres langs fugen, der er fyldt med trowellingblandingen, hvilket danner en jævn og glat kontur.

Professionel udførelse af trowelling værker

Til professionel og regelmæssig udførelse af trowel arbejde på store områder, er der brugt specialsæt, der består af en beholder, fugt separatorer (rister og ruller), samt flere spætter og svampe af forskellig størrelse.

Foruden æstetikens opfattelse giver fugen en lige så vigtig beskyttelsesfunktion ved at lukke kantene på de fliser, der er mest tilbøjelige til de skadelige virkninger af fugt og mikroorganismer.

Glem ikke - selv højkvalitetsforing vil ikke være holdbar, hvis sømme har betydelige fejl - slag og uregelmæssigheder. Overfladen af ​​leddene skal være så homogen og glat som muligt.

Enheden af ​​ekspansionsled

Deformationsstingene, der er skabt under vendingen, er fyldt med specielt hygiejneforseglingsmiddel, som vælges ifølge kataloget (i overensstemmelse med skyggen af ​​trowelling compound).

Tætningsmidlet påføres med en pistol. Sømmen er dannet med en finger dyppet i vand eller en lille gummi spatel.

Når formuleringen tørrer (se instruktioner), fjernes overskydende fuger med en tør klud. For at fjerne betydelige forurenende stoffer kan du bruge en flad træ (plastik) skraber eller skovl.

VIGTIGT: Vugtresistente modifikationer af fuger kan rengøres med en våd klud eller svamp.

Ikke-resistente typer fuger skal desuden behandles med en speciel imprægnering - for at øge deres fugtafvisende egenskaber.

Hvilken slags gummi spatel til fugning er mere bekvemt at arbejde med?

Det ser ud til, at den første gummispatel til fugematerialer, eller endda et almindeligt gummibånd, vil virke sammenføjning. Men værktøjets kvalitet afhænger af arbejdet og det endelige resultat. Hvis du ofte er involveret i at lægge fliser eller bare sætte pris på det praktiske arbejde - denne artikel er til dig. I det vil jeg tale om et værktøj til fugemassefliser, hans valg og forskelle.

På billedet kan du se flere varianter af gummi spatler

 1. Den første spatel er den mest populære. Det har et behageligt håndtag, men en lille arbejdsflade, så ydelsen falder. Forestil dig hvor lang tid det tager at mosaik mosaikken med et sådant værktøj.
 2. Den anden mulighed har en akavet pen, så det er sværere for dem at arbejde, deres hænder bliver snavset.
 3. Den tredje hjørnespatel vil undertiden være bekvem for plastering, fyldning af leddene mellem den dekorative sten, i hjørnerne eller i friserne.
 4. Den fjerde trapezformede gummispatel fra Raimondi er bedre end alle tidligere versioner: Den har et behageligt håndtag og en stor arbejdsflade. Faktisk er dette en forbedret version af den anden version.
 5. Under nummer 5 er der vist flere varianter af trowelling spatelen fra Raimondi kataloget. Mange master-tilers foretrækker at arbejde med sådanne graters. De har udskiftelige dyser af gummi eller gummi. Et sådant værktøj kan nemt vare endda et årti, en bekræftelse af dette, du kan se på billedet. Men når du arbejder med det, skal du forsigtigt klemme gummien fra resten af ​​fugemassen, ellers vil den miste sin elasticitet over tid. Så gik jeg nu til dysen lavet af tykt gummi med en kegle. Skarp kant af gnisten er let at knuse blandingen, selv i hjørnerne. Gummi er let at rengøre og ikke tilstoppet med en blanding.

En spatel med en gummidyse har tjent omkring 10 år. Over tid blev den laterale side ujævn, så jeg måtte male den med en bulgarsk.

Hurtig navigation til artiklen

Adaptere til fugesamlinger

Værd at nævne er også andre værktøjer til fugematerialer.

 • Rund spatel til fælles dannelse. Du kan ikke købe det separat, men det sættes i din fugemasse Kiilto: SAUMALAASTI og Kesto. Det er bekvemt for dem at færdiggøre sømdannelsen, men hvis den ikke findes, kan den erstattes af et almindeligt stykke wire med en diameter på 8-10 mm. Kanten af ​​fliserne skal være glatte og jævne.

Kesto Seam Spatel Ledningen passer ikke til hver fugl, f.eks. På nogle farvede sømme er der så ubehagelige striber.

Pistol til fugning er praktisk til at påføre blandingen i brede sømme (dekorativ sten, vildsvin, klinker)

Distributør Maxin er praktisk, når du påfører blandingen på hele overfladen af ​​beklædningen

Værktøj til rengøring af fliser fra fugning

 • Bucket Skipper med klemme ruller. Det er meget bekvemt at rengøre foderrester, især hvis du bruger en blanding på epoxybasis.

Bucket Skipper med klemme ruller

Cellulose kombineret svamp

Master-klasse på trowelling af gulvfliser, se videoen:

Dybest set er alle de præsenterede værktøjer nødvendige til professionelle fliser. For et engangsarbejde vil det være nok at købe kun en spatelrist med en gummidyse.

 1. Ideel fugning af flisereledninger uden besvær (instruktion om valg og brug af blandingen)
 2. UNIS flise lim: valg, specifikationer, forbrug, instruktion
 3. Grout Mapei på cement- og epoxybasis: beskrivelse, tekniske data, beregning og anvendelse

Forstøbning af keramiske fliser sømme

Det er ikke så vanskeligt at fugte leddene af fliser, som det kan synes.

Det vigtigste er at følge flere regler:

 1. Forlad ikke fuger på flisen for længe, ​​da det vil være svært at fjerne;
 2. Anvend ikke fuger på fliserne, hvis fliserne ikke tørrer helt.
 • gummi spatel til fugning leddene;
 • en hård spatel (for at blande fugten med vand);
 • 3-4 svampe;
 • beholder til blanding af trowel;
 • gummi skraber til rengøring af glasset;
 • en spand rent vand.

Før du begynder at grouting, kontroller dem og sørg for, at fliserne er tørre, brug børsten til at rense leddene i flisen fra overskydende mørtel.

Rengøring af sømme Rengøring af sømme

Start med at bestemme hvilket hjørne i rummet du vil starte. Start ikke fugning fra det område, hvor du skal flytte. Gnid ikke for stort en del af overfladen, da du ikke har tid til at vaske det.

Grout i en spand Grout på spatel

Så vi fortsætter til selve processen. Sæt en lille tørrør i en lille ren beholder og tilsæt lidt vand. Jeg plejer at blande 1 kop pulver. Lad ikke konsistensen være for flydende, da der kan opstå revner ved tørring. Efter at du har blandet injektionsblandingen, lad den være i 10 minutter, og rør den igen, inden du påfører det. Fugen skal være tyk nok, den bør ikke dræne og dryppe fra spatelen. Den færdige blanding forbliver anvendelig i ca. 2 timer, men forsøg at bruge den hurtigere.

Vigtigt! Når blandingen blandes, må du ikke tilsætte for meget vand til beholderen med fugemassen. Injektionsmidlet absorberer ikke vandbrønden, så det vil tage lidt. På trowel ca. 1/8 kopp vand.

Rådet: hvis du ikke har tid til at trække løsningen i beholderen, og det er forvitret, ikke tilsæt vand til det, vil det kun løsne trowelling-opløsningen, bedre blande en ny masse trowelling blanding.

Grout fliser spatel Grout fliser spatel

Nu kan vi begynde at anvende fugen. Brug en gummispatel, der anvender en fugemundstykke diagonalt for at undgå at grove fugemassen fra sømmen. Overskyd grouten fra overfladen af ​​flisen med en gummiskraber.

Rådet: Brug skraberen, efter at fugemassen tørrer lidt, lige før flisen vaskes af fugemassen.

Efter ca. 15 minutter skal du bruge en fugtig svamp til at tørre overskydende opløsning fra fliserne. Smør regelmæssigt svampen i en spand med rent, køligt vand.

Støbning Støbning

Rådet: Skift ikke vandet i spanden, selvom det virker meget snavset for at opnå en renere overflade af flisen, presser den så ofte som muligt. Som svamp er det bedre at bruge skumprodukter (for eksempel en svamp til vask).

Min flise svamp Svamp til fugesamlinger

Som tørringen af ​​fliserne efter rengøring, kan danne plak ( "tuman9raquo;), rolig, dette er normalt, efter ca. 60 minutter, polere fliser med en tør klud.

Rådet: Hvis det er påkrævet at påsætte fugemasse på fliserne, skal du vente 72 timer efter fugten, da tætningsmidlet kan males.

Fordybning af sømme med en finger Fordybning af sømme med en finger

Hvis du ikke har en gummi spatel, kan du tørre sømmen med din finger, dette har sine fordele, flisen vil ikke være så meget farvet med trowel, det bliver lettere for dig at vaske det.

Gummi spatel til fugematerialer: sorter, anvendelse

Den udfylde visning af den udlagte flise vil blive givet af en kompetent, netop udført fugning af fliserne. Dette er den endelige berøring, hvorpå det holistiske indtryk af det udførte arbejde afhænger. For ikke at beskadige interlace leddene, for at udføre en ansvarlig operation med succes, vil et godt værktøj være nødvendigt. En sådan tilpasning vil være en spatel til fugesamlinger, hvilket vil bidrage til at sætte en stopper for reparationsarbejdet i badeværelset.

Resultatet af arbejdet afhænger af den rigtigt valgte fugemekanisme, så det er vigtigt at kende typerne, funktionerne i anvendelsen af ​​forskellige spatler og pleje dem. Værktøjet kan blive en universel erhvervelse, både for en nybegynder hjemme mester og for en professionel specialist.

Beskrivelse af værktøjet til trowelling

Fra den sædvanlige metalgips og malerikolleger er en spatel til fugematerialer lavet af et alu-legeret stykke gummi med skærekanter som knivbladet. Materialets plasticitet og spatelens evne til at bøje tillade:

 • forsigtigt, forsigtigt arbejde med dekorative overflader uden risiko for skader på overfladen;
 • betydeligt lette arbejdet med at indlejre vanskelige at nå steder på grund af designfunktioner.

Kendetegnet af en gummi spatel modsætning maling analogen er en stor størrelse af værktøjet, arbejdsmiljøet banen når 80 cm. I dette papir denne faktor er en fordel, eftersom accelerere bundpladen over en væsentlig overflade af væggene eller gulvet. Ofte brugt meget lille model, op til 4 cm, egnet til behandling af hjørner, vanskelige steder.

For nemheds skyld, en gummi spatel eller træ udstyret med et plasthåndtag, hvilket svarer til den samlede lethed, duktilitet værktøj indrettet til fugning fliser forskellige efterbehandling sammensætninger i form af blandinger af cement eller epoxy. Sorter uden håndtag tilpasset til fuger i hjørnerne, komplekse fordybninger og andre svært tilgængelige områder.

Gummi spatel i byggeri og reparation arbejde er designet:

 • til fugemasser af fliser, parketskår;
 • fjernelse af rester af bygningsblandingen.

Værkerne er af finish eller restaurering af varierende kompleksitet, så det er en vigtig faktor at holde overfladen uden ridser eller anden skade. Apparater i forskellige størrelser anvendes afhængigt af størrelsen af ​​det behandlede plan.

En lille pris på et sæt af flere kopier af instrumenter gør det muligt at betragte dem som et brugt materiale. Gummi er det ideelle materiale til højkvalitetsmaterialer til tætte og pålidelige fugemasser.

Spatelens anordning er ved første øjekast så simpel, at det synes umuligt at ødelægge instrumentet. Men øvelsen viser, at der er detaljer og egenskaber der påvirker arbejdets komfort og produktivitet:

 • håndtaget. Skal tilpasses til kontinuerlig drift med et bekvemt design, der ikke tillader kontaminering af hænder med trowellingblandingen. Formen af ​​håndtaget skal lette pressning på trowel, fylde fugen eller leddet af flisen. Tilstrækkeligt pres vil forsegle sammensætningen, øge produktiviteten;
 • gummi klud. Form, tæthed, plastegenskaber bør fungere som en uhindret samling af overskudsblandinger fra fliserne efter fyldning af leddene og kegleformede kanter - for indrykning af fugemasse selv i hjørnerne. Overflade rengøring bør være komplet, uden mulighed for at fylde porerne, såvel som små revner.

Gummi og gummi klud af spatler er eksternt ens, men afviger væsentligt i slidstyrke og holdbarhed. Den alsidighed af gummi ligger i vand modstand, samt kemisk resistens. Gummiet hurtigt aldres og nedbryder eller bliver skør og bryder.

Gummi spatel Gummi spatel Multilags gummispatel

Blandt de mange forskellige spatler kan disse enheder variere:

 • i form: popularitet kommer først med en trapezformet gummispatel efterfulgt af en rektangulær, så rektangulær med en afrundet kant, en otte og en kileformet;
 • efter farve: Gummiens hovedfarver er sort og hvid. Dette er ikke kun en farve, men en afspejling af lærredets stivhed. Stramere er den sorte version. Det er mere effektivt at komprimere injektionsmørtelen og efterlader ingen hulrum. Den hvide version er mere blid, blødere, egnet til afslutning af leddene såvel som fliser
 • På typerne af kuglepenne: Mange instrumenter er udstyret med et trapezformet plasthåndtag. Dette er en bekvem løsning, men overveje at håndtagbeslaget er mere befordrende for effektiviteten i arbejdet. Prisen på sådanne modeller er højere. Valget afhænger af mængden af ​​arbejde, applikationens intensitet. Der findes også muligheder for værktøj til indlægssamlinger med træhåndtag eller holdere samt massivt gummibånd uden håndtag;
 • til formålet: trowel og for fugematerialer: Fyldning med cement eller epoxyforing udføres af hovedtyperne af spatler. Skæringen er lavet med en speciel gummistangspatel af rund form. En sådan sort blev introduceret af Kiilto, og derefter begyndte andre producenter at tilføje lignende modeller til pakker med fugemasse.

Behovet for en sådan tilpasning til dannelse af en søm var altid, før mesteren anvendte improviserede midler, brugt et stykke elektrisk kabel med et tværsnit på 6-10 mm.

Det skal bemærkes, at en rund spatel effektivt kan anvendes, når fugemassen er blød, men med en stiv forstærkning af sømmen er vanskeligere.

Sådan bruges værktøjet korrekt og i hvilke tilfælde

Værktøjets tekniske gummi er perfekt skærpet: bladet skæres i en vinkel i produktionen. Placeringen af ​​spjældet er spatelens arbejdsside. Værktøjet er ideelt til komplekse områder, det tilpasser sig enhver form: cylinder, bue, kegle. Modeller uden håndtag af forskellig form er nødvendige til indlægssømmer, leddene bag rørene, i buefinisher, nicher. Gummi værktøjet er egnet til behandling af sømme af fliser og dekorative sten, forsegling af linoleum led, parket, keramik. Putty arbejde med en gummi spatel kan ikke gøres. Hverken konstruktionen eller håndtaget er tilpasset denne slags arbejde.

Eksperter mener, at fusionsprocessen med et gummibearbejdningsmiddel er praktisk og kan forenes med to grundlæggende bevægelser: bring blandingen på spatelen til sømdybden og fjern derefter overskydende fra overfladen. Stinget giver det færdige udseende, den endelige relief. Nogle gange er prægningen lavet med en afrundet side af en gummispatel, nogle gange udstyret med et håndtag eller et separat værktøj.

Den vigtigste ting at huske er, at trowelling værker udføres efter den fulde tørring af flise lim.

Overflader af tørrør fjernes fra overfladen med en ren eller ny gummispatel, hvis den er til stede. Hvis det blev vasket, skal du vente, indtil det tørrer helt. Hold værktøjet næsten vinkelret, tryk ikke stærkt, for ikke at fjerne den påførte blanding fra leddene af fliser eller sten.

Om kvalitet, producenter og omkostninger

Brugen af ​​"højre" værktøjet er nøglen til succesfulde og højkvalitetsarbejde, en professionel tilgang til efterbehandling. Producenter af STAYER, SPARTA, FIT, husholdningsfirma Zubr tog højde for erfaring og praksis med at bruge spatler til at gøre dem så praktiske og alsidige som muligt.

Du kan købe værktøjet til detailhandel, små og store engros. Afhængig af størrelsen og designfunktionerne er prisen pr. Stykke i gennemsnit 45 til 80 rubler. Omkostningerne ved sæt af tre gummi spatler (40 mm, 60 mm, 80 mm) varierer fra 50 til 80 rubler. Hvid gummi er værdsat højere, ca. 10%. Køb af instrumentet i små engros (som forbrugsmateriale) er den mest rentable: Prisen pr. Stykke er ikke mere end 35 rubler.

Gummi spatel Bison Gummi spatel STAYER

Billige gummispatler kan betragtes som et forbrugsmateriale og kan ikke gemmes, hvis reparationsarbejdet er afsluttet, og værktøjet er ikke længere nødvendigt. Dem, der er professionelt engageret i efterbehandling, føler sig ked af at dele med en bekvem enhed, og de skal bruge følgende tips:

 • Værktøjets levetid kan forlænges ved regelmæssig rensning af dens overflade fra bygningsmixer;
 • det er nødvendigt at overvåge udseendet af mikrokasser, deres udseende vil blande sig i værktøjets elasticitet, da en løsning vil komme ind i slidsen;
 • kanterne af gummi lærredet skal være glatte uden jaggies, revner. Hvis du vil holde værktøjet i funktionsdygtig stand, kan du forsigtigt skære de beskadigede steder.

Korrekt og forsigtig anvendelse vil øge spatelens levetid væsentligt.

Når du vælger et værktøj, bør du se nærmere på følgende detaljer:

 • Gummidækket skal skærpes, det er vigtigt for trowelling arbejde;
 • evaluere stivheden af ​​spatelen og korrelere den med egenskaberne af materialerne (fliser, sten, sammensætning af trowel-blandingen);
 • Håndtagets bekvemmelighed (hvis det er træ, er det nødvendigt at påføre tørringsolie for at forlænge levetiden).

Gummi spatel vil hjælpe med at arbejde med succes og med glæde for at opnå et smukt, højkvalitetsresultat.

Tilføj en kommentar Annuller svar

Beregning af den krævede mængde materialer

Om webstedet / mission

Badeværelsesreparationer kan være enkle, "sovjetiske" og kan være stilfulde og moderne.

Målet med vores projekt er at hjælpe dig med at lave gode reparationer selv og til laveste pris!

- Kopiering af materialer er kun tilladt med en aktiv tilbagekaldelse til kilden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

27 − = 17