30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Spanbond hvad er denne ansøgning?

Spunbond materiale: hvad er det, egenskaber og applikationer

Vi har allerede brugt non-woven materialer til en bred vifte af aktiviteter. Til produktion af spunbond i produktion er der udviklet nye specialteknologier.

Et af resultaterne af disse, kendt for mange specialister fra forskellige industrier, er spunbondmaterialet. Om det og dets anvendelsesmuligheder vil vi snakke om i denne artikel.

Lad os analysere hvad det er - spunbond, vi vil overveje egenskaberne og anvendelsesområderne for dette materiale. Spunbond - ikke-vævet materiale, dvs. fremstillet af fibre eller tråde uden hjælp af væv. Mere præcist - dette er navnet på en af ​​de teknologiske måder at fremstille ikke-vævede materialer på, men i fagmiljøet er materialet såkaldt.

Råmateriale er nok meget udbredt på grund af dets unikke egenskaber, kvalitet og overkommelige priser. For det første er spunbond et miljøvenligt råmateriale.

Sammenlignet med dets analoger Fordelen er høj styrke, stabilitet, både til sure medier og alkaliske. Har en lav densitet, hvilket gjorde det nemt.

Også åndbar, holdbar og tilstrækkeligt varmebestandig.

Metoder til produktion, standarder og GOSTs

spunbond henviser til geotextiler, da råmaterialet til dets produktion er fiberdannende polymerer, blandt hvilke det mest anvendte er polypropylen og blandt fremstillingsmetoderne - spinneret.

Filtre er specielle former for høj styrke til stansning af forskellige plaststoffer. Anvendelsen af ​​spinnesæt til polymermelte gør det muligt at opnå tynde kontinuerlige filamenter, der danner en tekstilbane.

Disse garn er fastgjort sammen nål-piercing eller termisk binding på en kalender - En speciel maskine, der giver dig mulighed for kontinuerligt at forme et ark af polymer, der passerer det mellem akslerne under deres rotation.

Fra afstanden mellem dem, deres længde, diameter, lærredet erhverver den nødvendige tykkelse og bredde. Sådanne maskiner er kendt for mange til vask. De giver strygning med samtidig tørring af ting.

Fastgørelsen af ​​garnerne kan udføres både ved vandstråling og ved varm luft og ved kemisk imprægnering af garnerne. Fra metoden til at binde garnerne afhænger af råmaterialernes egenskaber og anvendelsesområdet.

Teknologien til fremstilling af spunbond omfatter to obligatoriske faser - støbning og efterfølgende binding af webfibre. Men der er en tredje fase, der består af yderligere afslutning af lærred - farvning, imprægnering med specielle forbindelser og så videre.

Materialet er godt farvet. Og tilsætningen af ​​lysstabiliserende blandinger og farvestoffer i form af superkoncentrater til farvningsprocessen tilføjer en letfasthedsspunbond. Ultraviolet beskyttelse mod udbrænding og destruktion giver et additiv designet specielt til dette.

Hvis det er nødvendigt at fastslå tykkelsen, overfladetætheden og vandgennemtrængeligheden af ​​sådanne materialer, skal du bruge de relevante standarder for dem:

 • GOST 50276-92 (ISO 9863-90) "Metode til bestemmelse af tykkelsen ved visse tryk";
 • GOST R 50277-92 (ISO 9864-90) "Metode til bestemmelse af overfladetætheden";
 • GOST R 52608-2006 "Metoder til bestemmelse af vandpermeabilitet".

Operationelle egenskaber

Et af de vigtigste egenskaber for uvævede materialer anerkendes deres tæthed. På grund af forskellige teknologiske tilgange kan spunbondens densitet variere fra 15 til 600 g / km. M.

Den nålestansede spunbond har høje overfladetætheder (over 150 g / m2).. Dette fastslog dets anvendelse som grundlag i gulvbelægning og tagdækning.

Termobonded spunbond er den letteste af alle sorter af materiale i tæthed, da det er mindre end 150 g / m2. Derfor bruges den mest til forskellige formål på forskellige områder af menneskelig aktivitet.

Som en geotekstil anvendes en termobonded ssnbond også. Til disse formål kan densiteten variere fra 15 til 150 g / m 2.

Ud over densitetsindekset tages følgende i betragtning:

 • elasticitet og udholdenhed, dvs. Hvor holdbar overhovedet er, og hvor hurtigt returnerer den oprindelige formular;
 • brudbelastning;
 • varmebestandighed og frostbestandighed (varmebestandighed);
 • elektrisk ledningsevne.

Det skal siges at stoffet Spunbond har lav elektrisk ledningsevne og fremragende egenskaber med hensyn til de angivne krav. Geometriske egenskaber karakteriserer størrelsen af ​​råmaterialer, hvilket er vigtigt for luftpermeabilitet, stivhed, varmeisolering mv. Fordelene omfatter en lysskæring uanset størrelse.

Ud fra hygiejniske egenskaber Spunbond reagerer ikke i luft og spildevand med giftige skadelige stoffer, giver ikke indflydelse på skimmel og rotter ikke og er derfor miljøvenlig.

På fordelene og demeritterne af tøjvask, såvel som måderne af dens anvendelse, vil vi fortælle i en detaljeret gennemgang.

For at finde ud af, hvordan du passer godt til twillens stof, se her.

Anvendelsesområder er forskellige. Den bruges i konstruktion:

 • veje og parkeringspladser;
 • jernbaner og lufthavnsrekonstruktion;
 • sportspladser;
 • til at styrke overfladen af ​​rørledninger;
 • for at styrke dæmninger, skråninger
 • at beskytte mod erosion af skråninger
 • til landskabsdesign
 • konstruktioner af hydrauliske ingeniørgenstande
 • til havearbejde af kyster af vandstrukturer.

I havearbejde er der sække Det bedste dækker nonwoven materiale, visuel ansøgning præsenteres i videoen:

Unikke egenskaber spunbond er bemærket og producenter af polstrede møbler, sengetøj, poser. Takket være ham får spunbond produkter et mere attraktivt udseende. I produktionen af ​​forskellige tasker og rygsække produkter, der anvendes til at udføre funktioner, giver produktet ekstra stivhed uden vægtning (styrkelse sømmene, mellemliggende klodser).

Car covers, lavet med brug af spunbond, erhverve en smuk og klar form, udholdenhed og holdbarhed. Og emballage til mange produkter kan ikke gøre uden brug.

Fremstilling af overalls og hygiejneprodukter

Der lægges særlig vægt på produktionen af ​​spunbond engangstøj, overalls og uniformer. Her er det simpelthen uundværligt for at styrke kraver, stativer, ventiler på lommer og manchetter.

Engangs tøfler, en hat, en kappe og et spunbond jumpsuit er vist på billedet:

Men dens uvurderlige muligheder - at gøre materiale, der er modstandsdygtigt over for stråling af ultraviolette stråler og antistatiske midler den nødvendige farve - kunne ikke omgå lægemidlet. Spanbond fik lov til at gøre produkterne antiallergene, giftfri, med mulighed for deres sterile behandling. Derfor laver de engangstøj til læger. Først og fremmest er de engangssæt til operationer, beskyttelsesmasker og åndedrætsværn.

Ikke mindre vigtigt er tøj i fødevareindustrien, skønhedssaloner og servicesektoren. Her kan du finde en række forskellige farver på badekåber, cape, dragter mv., Herunder engangsbrug.

Ved fremstilling af produkter til medicin, spunbond lamineret (dobbelt lag), som er fremstillet ved hjælp af teknologi, der eliminerer delaminering og øger styrke og vandresistens. Dette er vigtigt for medicinske produkter, fordi de skal være blodafvisende.

dette Materialet er blødt og behageligt, hvilket gør produkterne mere behagelige at bruge. Denne spunbond er også nødvendig i nogle produkter til fødevareindustrien.

Kort om priser og pleje regler

Artiklen har allerede nævnt de lave priser på råvarer, som direkte afhænger af egenskaberne: tæthed, tykkelse, bredde af produktet, fabrikanten mv. Prisen kan indstilles på en kvadratmeter eller meter, en rulle eller et bestemt produkt. Til pladsen. m. varierer afhængigt af tætheden og destinationen 1 til 60 rubler.

Pleje af produkter fra spunbond er enkel. Hvis produktet er disponibelt, kræver det ikke pleje. Det er kun nødvendigt at vælge det rigtige materiale til et eller andet formål, så sagen varer i lang tid.

Tilføj en kommentar Annuller svar

Moskva, den første nedkølet., 1 +7 (499) 404-26-80

Dækmateriale spunbond: beskrivelse, egenskaber, ansøgning, anmeldelser

Den moderne industri arbejder for at lette en persons liv, herunder hans økonomiske aktiviteter. Så i landbruget er spunbond - et ikke-vævet materiale fremstillet på basis af de fineste polymerfibre og garn - ret efterspurgt. Af den måde kaldes teknologien i sin produktion på samme måde - spunbond.

På grund af unikke egenskaber har sådanne råmaterialer, som har presset mange traditionelle stoffer, fundet bred anvendelse på mange områder af menneskelivet, såsom:

 • Landbrug. Anvendes i arrangement af drivhuse, som en klud til planter, beskytter mod ukrudt, bidrager til bevarelsen af ​​afgrøden.
 • konstruktion. Det bruges som et isoleringsmateriale til lægning af veje, rørledninger, autobahns, til hærdebaner.
 • medicin. Det er efterspurgt, når du synger engangssæt af tøj og sengetøj, åndedrætsværn og beskyttelsesmasker.
 • Kemisk industri. Det er grundlaget for et gennemtrængeligt ydre lag af hygiejneprodukter beregnet til kvinder og børn.
 • Møbelproduktion. Skræddersyning er en fremragende erstatning for naturlige stoffer.

Fordele ved et unikt materiale

Fordelene ved spunbond er:

 • Økologisk kompatibilitet. Selv med stærk opvarmning udsender materialet ikke skadelige stoffer i miljøet, derfor er det sikkert for både mennesker og planter.
 • Høj styrke. På grund af den øgede hårdhed af polypropylen garn, der giver stoffet slidstyrke kvaliteter.
 • Alsidighed. Den anvendes i forskellige brancher (landbrug, industri, medicin, byggeri mv.).
 • Giv beskyttelse. Når de anvendes i drivhuse, forhindrer frostfri plantning og virkningerne af brændende solstråler.
 • Slidstyrke. Ikke udsat for korrosion, påvirkes ikke af svampe og mikroorganismer, gør det ikke muligt at rådne.
 • permeabilitet. Fremragende udfører luft og fugtighed, ikke vådt og holder et mikroklima under det, hvilket er særlig vigtigt i truckbrug.
 • stabilitet til temperaturændringer, sure og alkaliske omgivelser.
 • lethed, praktisk talt vægtløshed på grund af materialets lave densitet.
 • Lav pris.

Hovedindikatoren er spunbondensiteten: fra 15 g / m 2 til 160 g / m 2. Det er hun, der bestemmer materialets tykkelse. Bredden har også forskellige værdier. Dækmateriale - spunbond, der anvendes til landbrugsbehov, producerer oftest en bredde på 160 og 320 centimeter.

Det skal bemærkes, at i tillæg til tætheden i spunbondens produktion tages der hensyn til sådanne indikatorer som:

 • Elektrisk ledningsevne. Skal være lav.
 • Udholdenhed og elasticitet. Ellers, hvor længe materialet varer under belastninger, og hvor hurtigt det genopretter den oprindelige formular.
 • Brydebelastning.
 • Frostmodstand og varmebestandighed.

Anvendelse i landbruget

Spunbond er produceret i flere typer afhængigt af destinationen. Tilpasninger og forbedringer i ydeevne opnås ved hjælp af farvestoffer, tilføjelsen af ​​nye stoffer som følge af kombinationen af ​​et unikt materiale med forskellige baser. En af dem er agro-tekstiler (ellers agrovolokno). Indeholder specielle stabilisatorer, der slukker ultraviolet og forhindrer nedbrydning af materialet under påvirkning af solen. Spunbond er et dækmateriale beregnet til planteavl.

Tidligere blev polyethylenfilm anvendt i denne kvalitet. Hvilket er bedre: spunbond eller film? Sidstnævnte i sammenligning med moderne analog har nogle væsentlige ulemper: ikke åndbare, kollapser sollys, regn ophobes fugt på overfladen, jorden er tør. Uegnet til mulching. Karakteriseret ved lav slidstyrke, da den let beskadiges af drivhusets skarpe kanter. Selvfølgelig til polyethylen beskytte mod vinden, men omfattede afgrøders en film kræver daglig opmærksomhed, hvilket ikke er tilfældet for den spunbond, som sikkert kan overlades til de kimplanter dage i syv til ti. Intet vil ske med planter: atmosfærisk nedbør vil hælde, luftcirkulation sikres, kondensat vil ikke blive opsamlet. Ikke desto mindre vil den bedste løsning være at kombinere disse materialer ved hjælp af deres positive aspekter.

En af sorterne af landbrugsfibre er sort spunbond, som oftest anvendes i mulching. Under sådanne agrofibre vokser ukrudt ikke, jordens temperatur stiger, fugt forbliver, hvilket sparer gartner igen vanding af plottet. For eksempel angiver mærkning "SUF 60" på en spunbond, at dens densitet er 60 g / m 2. Forresten står SUF for "stabilisator mod ultraviolet". Til hotbeds, er det nemt at dække materiale spunbond, det er fremragende til overførsel af fugt og vand. Frøplanter i vækstprocessen løfter en let klud, som absolut ikke har nogen skade for det.

En hvid spunbond med tæthedsindikatorer på 17, 30, 42 beskytter grøntsager mod frost, temperaturfald og skadedyr. Dette er et ret populært materiale til at dække drivhuse. Med den er det nemt at arbejde, det modstår en lang levetid, er perfekt opbevaret under alle forhold. Planter i et sådant drivhus trækker vejret godt, de er beskyttet mod vinden, regn trænger indad.

Farven sorten af ​​lærredet, lyst og tæt nok (op til 50 g / m 2), bruges mere til dekorative formål (til syning af poser, omslag, møbler, medicinske forsyninger).

Spunbond lamineret er kendetegnet ved en propylen base, tillader ikke adgang til luft og fugt. Tæthedsindekset er fra 42 til 65 g / m 2. Det er efterspurgt i medicinsk industri på grund af dets styrke, holdbarhed, stivhed.

Den store efterspørgsel efter spunbond forårsagede producenternes (indenlandske og udenlandske) interesser i produktionen af ​​sådant materiale. De fleste spunbond på hjemmemarkedet er repræsenteret af kinesiske producenter, hvilket ikke er overraskende. Fra indenlandske virksomheder er det værd at fremhæve "Himkor9raquo ;," Hexa9raquo;; "Sibur-Geotextile9raquo;

Prisen på ikke-vævet stof afhænger af egenskaberne, producenten og destinationen. Så pakning en tynd spunbond 2,1 m * 10 m med en tæthed på 17 g / m 2 er ca. 150 rubler. Et lærred med et indeks på 80 g / m 2 koster 50 rubler per meter lineær. Farvet tyndt materiale vil blive estimeret af sælgeren ved 25 rubler / pog. m.

En rulle af hvidt dækkende materiale spunbond (150 p. M.) Med en tæthed på 60 g / m 2 koster ca. 3600 rubler.

Forbrugerne reagerer på spunbonden, hvis egenskaber beskrives i artiklen som et højkvalitets beskyttelsesmateriale, der hjælper med at holde høsten intakt. Invasionen af ​​ukrudt, hyppig vanding nu forstyrrer ikke gartneren, frigør hans dyrebare tid til andre vigtigere ting. Black spunbond beskytter planter fra solens varme stråler, skaber dem den nødvendige skygge og behagelige betingelser for kvalitetsvækst.

Spunbond er et relativt nyt materiale, der er blevet populært på grund af højkvalitetsegenskaber. Den har en homogen struktur, der sikrer skabelsen af ​​et gunstigt mikroklima i arrangementet af drivhuse. Garanterer konstant luftcirkulation og ensartet fordeling af nedbør, overfører let fugt. På grund af lethed beskadiges ikke selv de mest skrøbelige skud. Forurener ikke miljøet.

Hvad er spunbond: Anvendelse og karakteristika af dækmaterialet

I løbet af de sidste 10 år har seminarer og fora i grøntsags- og grøntsagspleje arbejdet aktivt om at diskutere fordelene og funktionerne i det nye spunbond-covermateriale.

Nu bruger mange sommerindbyggere med succes dette materiale på deres websteder, men det er ikke alle, der kender til anvisningerne for dets anvendelse. Teknologien står imidlertid ikke stille, og producenterne gør hele tiden tilpasninger, hvilket gør det muligt at udvide listen over produkter og åbne nye muligheder for applikation.

Hvad er spunbond og hvor kan den bruges?

For bedre at forstå, hvad spunbond er, er det nødvendigt at studere teknologien i sin produktion. Produktet er fremstillet af en smeltet polymer, hvor de fine fibre falder ind i luftstrømmen og lægges i banen.

Resultatet er et slidstærkt og slidstærk non-woven materiale, der har fundet en bred anvendelse, også i landbruget. Til langtidsanvendelse af polymermateriale under ultraviolet sollys tilvejebringer teknologien inklusion af smeltestabilisatorer i agglomeratet.

Ved gartneri og truckbrug anvendes agrofiber med densitet fra 17 til 60-80 g / m2 afhængigt af direkte formål. Spunbond bruges både i åben og beskyttet jord.

Konventionelt er der tre hovedområder, hvor det dækker materiale af spunbond kan anvendes: accelererende jord opvarmning og modtage tidligere spiring, beskyttelse af muldjord fra tørring og besparelser i vanding af planter med beskyttelse af svær vinter hårdførhed lav frost. Anvendelsen af ​​spunbond er imidlertid ikke begrænset til dette.

Spunbond egenskaber og applikationsfunktioner i forskellige årstider

Før der beskrives virkningen af ​​agrofiber på plantevækst og afgrødedannelse, er det værd at overveje dets vigtigste tekniske egenskaber:

 • god luftgennemtrængelighed (jo lavere tæthed, jo mere intensiv gasudveksling);
 • homogen struktur (garanterer en jævn fordeling af fugt og varme og opretholder et konstant mikroklima);
 • lysoverførsel (kan variere afhængigt af destinationen);
 • høj varmeisoleringsegenskaber (afhænger også direkte af densiteten);
 • Lav tyngdekraft, som ikke udøver tryk selv på unge skud;
 • høj styrke, modstandsdygtighed over for slid og knusning (hvilket gør materialet praktisk og holdbart);
 • modstand mod påvirkning af ugunstige atmosfæriske faktorer (ændrer ikke dens egenskaber ved temperaturer fra -55 til 100 ºC);
 • er ikke udsat for putrefaktive bakterier og skimmel;
 • Det er inert over for forskellige kemiske forbindelser (pesticidbehandlinger påvirker ikke materialets tilstand på nogen måde);
 • har ikke toksicitet for planter og fremtidige afgrøder.

De fremlagte egenskaber kan variere noget afhængigt af typen og producenten af ​​det ikke-vævede stof.

Brugen af ​​Spunbond er mulig på ethvert tidspunkt af året. I foråret bruges det til at fremskynde opvarmning af havbunden for at kunne udføre tidligere afgrøder. Samtidig beskytter de spirede fra de lave nattemperaturer og tilbagesendelse af frost, tjener til frø og unge skud ly fra fugle og gnavere, holder på fugten i jorden og bremser erosion, hindre virkningen af ​​de stærke forår vind.

Derudover kan hvid spunbondensitet på 42 og 60 g / m2 dække sengetøj, drivhus eller drivhus. Samtidig gives det optimale niveau af belysning, der er ingen kondensation og pålidelig beskyttelse mod frost og kolde brusere med hagl er etableret.

Ved starten af ​​sommeren tjener agrofiber som et pålideligt mulchemateriale, der bevarer fugt, forhindrer overophedning af rodsystemet og nedsætter væksten af ​​ukrudtsplanter. Derudover er spunbond en hindring for en række farlige skadedyr (for eksempel til snegle og medvedok).

Anvendelsen af ​​materiale i gartnerier (på plantager af jordbær, stikkelsbær, ribs, brombær) reducerer graden af ​​udvikling af sygdomme forårsaget af kontakt af bær med fugtig jord. Først og fremmest henviser dette til grå rot, hvis årsagsmiddel er fundet i enhver jord.

Anvendelsen af ​​spunbond i efterårstiden kan forlænge frugten af ​​mange afgrøder, hvilket beskytter dem mod en skarp kold snappe og et fald i nat og dagtemperaturer. Det bliver således muligt at udvide den vegetative periode, hvilket er særlig vigtigt for Fjernøsten og Sibirien. Også i efteråret bruges landbrugsfiber effektivt til at forberede planter, der vinteren i det åbne område, til lavere temperaturer.

Tidlig dækning med ikke-vævet materiale gør det muligt for flerårige planter at gennemføre overgangen til den dybe freds scene og tjener som en pålidelig beskyttelse af rodsystemet fra de første frost i mangel af snedække.

Vinter spunbond beskytter podzimny afgrøder, træer af frugt og bær afgrøder, prydplanter transplanteret fra ekstreme vejrforhold: ekstrem kulde, mangel på sne, kraftig vind, isdannelse skorpe efter optøning, svulmende af rodsystemet.

Uanset årstid finder landbrugsfiber anvendelse i væksthusgrøntsager, der giver mulighed for at forlænge omsætningen af ​​grøntsager. Desuden forlader sengene dækket af spunbond frugten ren og smuk, på tomater er udviklingen af ​​frugtrød udelukket.

Selvfølgelig bruges forskellige typer af dækkende materialer til forskellige job, der er udstyret med disse eller disse kvaliteter. Til landbrug produceres hvid, sort og tofarvet spunbond af forskellig densitet.

Hvid passerer solens stråler og planter under det udvikles med succes. Sort, tværtimod, presser væksten af ​​planter, derfor er den brugt som en mulching dækning.

Spunbond rækkevidde er ikke begrænset til arter fra forskellige producenter har sit eget sæt af variationer i densiteten og interessante løsninger i form af færdige produkter (læbælter, træstammer, bløde beholdere) til industriel og privat havebrug.

Spunbond eller polyethylenfilm

Måske har nogle dacha-ejere tvivl om overgangen til nonwovens. Mange fortsætter med at bruge polyethylen til vinterhytter og hotbeds. Efter at have sænket pris spørgsmålet, vil vi forstå, hvad der er bedre: spunbond eller film?

Fra den fremlagte analyse kan vi konkludere, at polyethylenfilmen er et forældet materiale, der ikke er i stand til at skabe optimale betingelser for vækst og udvikling af planter.

Producenter og detailpris

De førende mærker af den ikke-vævede materiale til landbruget er LUTRASIL (Freudenberg, Tyskland), Agril (Avintiv, Frankrig), Agrotex (GK hex Rusland), Agrin (UNISPAL, Ukraine) og Plant-Protex (Polen). På det russiske marked kan du købe spunbond fra enhver producent fra officielle repræsentanter og regionale ledere eller i gartnerier.

For bedrifter dækker materiale solgt i ruller af 100 m og derover, mest efterspurgte bredde på 160 eller 320 cm. For at udforme produktdimensioner variere. Til brug for sommerboerne producerer producenterne en 10 m lang lærred.

På internettet kan du finde specialbutikker, der tilbyder spunbond til producentens pris, mens yderligere rabatter tilføjes til engros. Men for et privat landhus vil selv detailhandel være helt acceptabelt. Dannelsen af ​​prisen pr. Meter påvirkes af materialets massefylde og typen af ​​spunbond.

Grossister gennemsnitlige spunbond med en densitet på 42 g / m2 3- 6 RUB / m2, en densitet på 60 -. 80 g / m2 koster 7 - 12 rub / m2 .. Den gennemsnitlige detailpris (i 2016) til pakning af kluden i 10 m vil være fra 170 (bredde 320 cm, densitet 17 g / m2) til 550 rubler. (bredde 320 cm, tæthed 60 g / m2).

Kommentarer (0)

Nyt på stedet

Frøplanter udvikler og opbygger den vegetative masse i et begrænset volumen af ​​substratet. Og dette volumen.

Vinter - en alvorlig test for kæledyr. Særligt vanskeligt at bære det æglæggende høner. Short.

Nytårets ståhej med gaver og sammensætningen af ​​den festlige menu refererer til udsmykningen af ​​boliginteriøret.

Komforten i et sommerhus bygget langt fra gasforsyningsnet er utænkeligt uden komfur. I kulden.

Dækningen af ​​et forstæders område betragtes som et særskilt arrangement med planlægningszoner og.

Den fælles sætning om en hunds liv i vores dag gælder kun for onde hunde. .

At købe et grundstykke og lave en plan for et fremtidigt hjem, du skal tænke på placering.

I de sidste 10 år har der været en aktiv diskussion om grøntsags- og havearbejde seminarer og fora.

Det er svært i dag at finde en person, der ikke har hørt noget om pladerne.

Når man ser på poser med cement og en bunke sand, føler hver udvikler sig ikke selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

35 − 33 =