30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Spændingsstabilisator 220V til kedlen

Gaskedel: Vælg den rigtige spændingsregulator

Moderne gaskedler henviser til udstyr, der straks reagerer på de mindste spændingsfald i netværket, især ved uplanlagte kortsigtede udbrud. I nogle områder af vores land er en sådan bestemmelse en etableret norm. Forebyggelse af for tidlig slitage og forringelse af udstyr, under sådanne forhold er det værd at overveje køb af en spændingsregulator. I denne artikel vil vi forsøge at finde ud af, hvordan man vælger spændingsregulatoren på gaskedlen korrekt. Hvilke kriterier skal følges i denne sag.

Installation af en spændingsregulator på en gaskedel: et akut behov eller en uberettiget luksus?

Gaskedler af den nye generation er enheder, hvis uafbrudte drift styres fuldstændigt af elektronik. Derfor er enhederne afhængige af strømforsyningens stabilitet. De mindste spændingsfald i netværket medfører funktionsfejl i driften af ​​elektronikken og nødstop af kedlerne.

For problemfri drift af elektronisk udstyr er det nødvendigt at levere spændingsværdien i netværket - 220 V, mens fejlen ikke må overstige 5%. Det er ingen hemmelighed, at russiske elektriske netværk ikke kan give sådanne forhold, og der er mange grunde til dette: nedslidte kraftoverførselslinjer; ufuldkomne teknologier stormfænomener i atmosfæren (især i forår og tidlig sommer); Skarpe stigninger i belastningen på netværket.

Beskyttelse af netværk og dyrt gasudstyr vil være fuldt sikret ved installation af en spændingsregulator. Samtidig er det tilladt at installere stabilisatorer direkte på gaskedlen eller generelt - på hele konstruktionen.

Vi vælger stabilisatorens kraft

Før du køber stabilisatoren, er det nødvendigt at beregne enhedens effekt korrekt.

 • Når du vælger en beskyttelsesanordning, er det nødvendigt at tage højde for mængden af ​​strømforbruget (den, som kedlen og pumpen forbruger samtidigt). Det skal tages i betragtning, at når den starter pumpen, kan den nuværende forbrug overstige nominelværdien med næsten tre gange.

 • Udgangspunktet for valg af en egnet stabilisator til en gaskedel er under alle omstændigheder de tekniske egenskaber ved det udstyr, der afspejles i enhedens pas, herunder.

Tip! Strøm. Ved valg af aggregat beregnes effekten såvel som belastningskapaciteten af ​​kedeludstyret multipliceret med 5. Resultatet multipliceres med beskyttelsesfaktoren 1,3. Det resulterende tal og vil være en indikator for stabilisatorens effekt for et bestemt netværk.

 • Reaktionstid til spændingsændringer. Denne indikator bestemmer spændingsfaldet, som stabiliseres af enheden i 1 sekund.
 • Indgangsspændingsområde (målinger udføres efter faktisk i hjemmenetværket).

 • Nøjagtighed og overholdelse af udgangsspænding. Den højeste nøjagtighed sikres af triac og thyristor spændingsregulatorer, men disse enheder bør ikke altid købes, da det er nok til en uafbrudt drift af en 5% gennemsnitsvarmer, der leveres af relæ og elektromekaniske analoger.

Valget af stabilisatoren rejser altid spørgsmålet for køberen: hvis stabilisatorer er mere pålidelige? Russisk eller importeret?

Som det fremgår af udøvelsen af ​​driftsstabilisatorer af russisk produktion, betragtes de som ret pålidelige.

Stabilisatorer varierer på mange måder. Så, for eksempel, kan enhederne være placeret på væggene i rummet (hængslet) eller på gulvet (gulv). Industrien producerer stabilisatorer, der drives fra direkte eller vekselstrøm, enfaset eller trefaset.

I stabilisatorer anvendes flere måder at skifte viklinger på, ifølge dette princip er aggregaterne normalt opdelt:

Med servodrev (elektromekaniske stabilisatorer), - En glidebryder bevæger sig langs enhedens viklinger ved hjælp af servoen. Denne type stabilisator er designet som en biltransformator. Elektromekaniske stabilisatorer fungerer på grund af de indbyggede enheder, der sikrer transformatorens drift.

Fordele ved en elektromekanisk stabilisator indbefatter:

 • gradvis regulering af spænding uden udseende af faseforstyrrelser og reduktion af den nuværende sinusoid;
 • lille størrelse;
 • høj bevaring af arbejdskapacitet ved forskellige spændinger, herunder øjeblikke af forekomst af spring med et tryk fra 100 til 120V.

Relæ (elektronisk), - i dette design sker omskiftningen af ​​viklingen ved hjælp af et relæ. Til en lav pris har sådanne enheder tilstrækkelig pålidelighed og kvalitet. Den lukkede hermetiske krop af relæstabilisatorer forhindrer indtrængning af støv og fugt inde i strukturen.

Fordele ved relæstabilisatorer er:

 • Relærelæer kræver ikke vedligeholdelse;
 • hurtig reaktion;
 • høj omskiftningshastighed ved ændring af indgangssignalet;
 • økonomi - enhederne er lave omkostninger.

I bygningen triac stabilisator Spændingerne deles af relæet og triacs. Fordele ved stabilisatorer af denne art er:

 • Triac spændingsstabilisatorer indeholder ikke i enhedens designdele, der slides ud under mekanisk drift, hvilket adskiller dem fra relæ og elektromekaniske stabilisatorer;
 • Disse enheder er kendetegnet ved høj holdbarhed og pålidelighed;
 • triac enheder er tilgængelige i gulv og væg versioner;
 • fuldstændig lydløs drift af enheden;
 • Under kortvarige strømafbrydelser, overbelastninger garanterer stabilisatoren på triacs den uafbrudte drift af husholdningsapparater, herunder en gaskedel;

 • Systemet er udstyret med indbygget multi-level automatisk beskyttelse, som giver afbrydelse af belastningen under overstrøm, kortslutningsbeskyttelse, beskyttelse mod for høj og lav spænding;
 • Enheden har en levetid på op til 10 år.

Thyristor. Stabilisatorer af dette design har tyristoromskiftere, som, når de tændes eller slukkes, kan påvirke sinusformet strømform, hvilket får det til at forvride. Algoritmen til måling af spændingen i et par tiotal gange og bestemmelse af timingen for indføring af thyristorer bestemmes ved at tage hensyn til algoritmen til ændring af spændingen i en brøkdel af et sekund. Tyristorernes tænding eller slukning styres af processoren indbygget i kredsløbet.

Thyristor stabilisatorer er ikke truet af overbelastning med unormale situationer, der er opstået på strømforsyningsnetværket. - Microcontroller sender straks en kommando for at slukke for stabilisatoren.

Fordele ved tyristorstabilisatorer er:

 • Noiselessness, når enheden betjenes ved den nuværende konvertering;
 • levetid - tyristor kan fungere mere end 1 milliard gange
 • når tyristorer opererer, er der ingen bueudladning;
 • økonomi i energiforbrug
 • små overordnede dimensioner;

 • lynhastighed og nøjagtighed ved tilpasning og normalisering af spændingen;
 • driftsområde ved spændingsniveauer fra 120 til 300 volt.

Med en omfattende liste over fordele ved tyristorstabilisator er enheden ikke uden nogle ulemper:

 • trinvis metode med nuværende stabilisering
 • høj pris, er den dyreste stabilisator af alle eksisterende i dagens marked.

Enkelfase eller trefase? Hvilken stabilisator at købe?

Svaret på dette spørgsmål er indlysende: Gaskedlen er designet til 220 V, - en enkeltfasestabilisator er tilstrækkelig. Hvis gasudstyret er beregnet til at forbinde til et 380 V netværk, skal du købe en trefaset spændingsstabiliseringsenhed.

Der er en løsning, når en separat enfaset stabilisator er installeret for hver fase, hjælper det med at spare penge, når der installeres en dyre trefaseenhed.

Metoderne til installation af spændingsregulatorer

Metoderne til installation af udstyret afhænger af modellen og typen af ​​stabilisator selv. Industrien producerer modeller til gulv- og væginstallation, lodret eller vandret arrangement og forskellige omkostninger. Fastgørelse af vægudstyr udføres på selvskærende skruer ved brug af stærke dowels.

Enfasespændingsregulator: video

Spændingsstabilisator til gaskedel: foto

 • Vi vælger en langvarende varmekedel til fast brændstofdrift
 • Gasvarmekedler: Vi leder efter en passende løsning til et privat hus
 • Faste kedler med vandkreds til opvarmning af et privat hus
 • Pejse til huset træbænkede mursten med egne hænder: installationsregler og nyttige anbefalinger

God eftermiddag, fortæl mig venligst, hvilken slags stabilisator der er brug for til gaskedlen, som kunne tilsluttes fra generatoren.

I øjeblikket er Ferroli-kedlen ikke forbundet til generatoren.

God eftermiddag! Er det muligt at benytte højspændingsstabilisatorer (i størrelsesordenen 8-10 kW) til gaskedlerens hjem apparat til at automatisere gaskedlen? Eller har du brug for separate stabilisatorer? Hvordan fungerer lavpoweropgørelsen som stabilisator til kedlen?

Opmærksomhedskonkurrence for vores abonnenter!

Vi spiller 10 sæt automatisk vanding "Gardena"

Så en gang om ugen sender vi en fordøjelse med de mest populære artikler.

* Du kan til enhver tid afmelde dig fra dette nyhedsbrev

Sådan vælges en stabilisator til kedlen: Markedsoversigt og producentens feedback

For at kunne tilbyde landskibe, gør private huse og hytter med varme, ejendomsindehavere tilslutning af gaskedler, de arbejder, så de kan modtage varmeenergi i boligkvarterer. Kedelens kontinuitet sikres ved uafbrudt strømforsyning, når spændinger og interferens i spændingen elimineres fuldstændigt.

Behovet for at bruge en stabilisator

Stabilisatoren til kedlen kan være nødvendig på steder, hvor kvaliteten af ​​el er meget lav. Hvis du ikke vil stå over for kedeludstyrs fiasko, hvilket vil forkorte kedeludstyrets levetid, skal du bruge ovennævnte element, som gør det muligt at klare stressproblemer. Udstyret kræver højspændingsspænding, kun så fungerer automatikken korrekt, ellers kan kontrolkortet mislykkes. Stabilisatoren til kedlen kan korrigere strømens spænding og frekvens, hvilket gør det muligt for systemerne at arbejde uden stærk overbelastning, undtagen overophedning. Dette supplement af systemet er et fodringsudstyr. Ved hjælp af det kan problemet med spændingsfald løses, hvilket tyder på, at problemet med uafbrudt varmeforsyning vil blive løst. Hvis kedlen er tilsluttet med en stabilisator, vil den fungere i en økonomisk tilstand, hvilket vil reducere omkostningerne ved elektricitet.

Hvis du har brug for en stabilisator til kedlen, skal du først beskæftige sig med typerne af disse enheder, som er tyristor, elektromekaniske eller relæ. Som den sidste handling elektronisk, er de berøvet den drivende del. I dette tilfælde kan mange fordele skelnes mellem små dimensioner, hurtig betjening, lav vægt og høj modstand mod hyppige spændingsfald. Det er værd at bemærke, at hurtig udløsning er meget vigtig, når der anvendes en teknik, der involverer tilstedeværelse af pumper og motorer.

Imidlertid har sådanne indretninger deres ulemper, de er udtrykt i hørbarheden af ​​klik, der kan forekomme under omstillingen af ​​relæområderne. Det er umuligt ikke at bemærke nøjagtigheden, som afhænger af antallet af trin eller nøgler til autotransformatoren. Nøjagtighed, som er tilladt efter statsstandarder og er 5%, overstiger ikke stabilisatoren. Imidlertid desto mere viklinger af transformeren, desto højere er nøjagtigheden. I dette tilfælde kan du opleve, at enheden er dyrere. En sådan stabilisator til kedlen kan også afvige ved blinkningen af ​​belysningen i det øjeblik, hvor viklingen skiftes.

Oversigt over elektromekaniske stabilisatorer

Ved drift af sådanne installationer korrigeres spændingsforsyningen med en strømopsamlingsbørste. De vigtigste fordele er en betydelig nøjagtighed, som i gennemsnit er 3%, driftstiden for denne type stabilisator, som afhænger af kvaliteten af ​​den grafitfinger, der er til stede i den nuværende samler. Elektromekaniske anordninger er modstandsdygtige overbelastning og har et imponerende nok spændingsområde.

Ulemperne ved elektromekaniske anordninger

Hvis du beslutter dig for at vælge ovenstående stabilisator til en gaskedel, skal du også vide om dens ulemper, blandt dem skal man fremhæve behovet for at udskifte den nuværende samlerbørste efter 5 år. Disse enheder kan ikke bruges ved lave temperaturer. De er præget af en lav reaktionshastighed, hvilket er uacceptabelt for husholdningsapparater. Desuden er støvet, der kommer ind, forkullet. Du bør være forberedt på, at enheden er kendetegnet ved åben gnistning og summende af motoren under børstens bevægelse.

Hvis du beslutter dig for at købe en stabilisator til en gaskedel, kan du foretrække triac-enheder, som også kaldes tyristorer. De har fordele, der udtrykkes i høj nøjagtighed, fremragende driftshastighed og stille, jævn drift. Men man bør også tage hensyn til manglerne, nemlig kostprisen og fejlen i bestyrelsen, som kræver udskiftning eller omkonfiguration.

Efter at have besøgt butikken af ​​de tilsvarende varer, kan du vælge en god stabilisator til kedlen. Men ifølge brugerne er det vigtigt at tage hensyn til nogle parametre, nemlig elektrisk strøm, driftsspændingsområde og spændingsgrænser. I dag er stabilisatorer af mærket "Resanta" ganske udbredt. Før du køber dem, skal du overveje, hvilken elektrisk strøm forbruges af udstyret. Kedlen har således brug for indgangseffekt i området fra 100 til 200 watt. I betragtning af at denne værdi kan være forskellig for visse mærker af kedler, er det nødvendigt at præcisere effekten ifølge produktpasset.

Producenten "rolig", som køberne understreger, angiver i pasdataene driftsspændingsområdet, som ligger i området fra 210 til 230 volt. På grund af det faktum, at de fleste kedler er enfasede enheder, der er konstrueret til en standardspænding på 220 volt, er kun 10% af afvigelsen tilstrækkelig til at gøre enheden fejl.

Hvis du rejser spørgsmålet om, hvordan man vælger en regulator, bør det lytte til råd fra Mateus udbyder, der tyder på, at lysnettet spændingsudsving de optræder i løbet af dagen med lav til høj. Derfor er det vigtigt at afklare, hvad der er den højeste spændingsgrænse, inden man får en stabilisator. Apparaterne fra den nævnte fabrikant, som brugerne siger, skal sikre, at gaskedlen er frakoblet, når den øvre spændingsgrænse er nået.

Stoffer af stabilisatorer ved hjælp af installationsmetoden

Hvis du ønsker at købe den bedste spændingsregulator til kedlen, anbefales det at blive guidet ikke kun af, hvad producenten leverede produktet, men også efterhånden som enheden er installeret. Der er to måder at fastgøre, gulv og væg. Sidstnævnte mulighed betragtes som mere æstetisk, da den er fladt i en udenbordsversion. Hvis enheden er på gulvet eller på et stativ, er det ikke altid praktisk for store størrelser. Når du vælger en stabilisator, skal du være opmærksom på brugervenlighed og størrelse. En anden stabilisator skal have mulighed for at dække spændingsområdet.

Hvis du ikke er meget kyndig i spændingsområdet, er det bedst at købe en enhed med en ret bred vifte af spændingsændringer, hvilket eliminerer udbrændingen af ​​både stabilisatoren og kedeludstyret. Forbrugerne bemærker, at stabilisator 220V skal karakteriseres af en lydløs drift, hvilket vil sikre komforten i dens brug.

Tips til specialisten om at forlænge stabilisatorens levetid

Hvis du allerede har besluttet, hvordan du vælger en stabilisator, så skal du bekymre sig om, hvad du skal gøre for at forlænge stabilisatorens levetid. Som en årsag til sammenbruddet kan langvarigt arbejde ved lav spænding, som er 170 V og mindre, udføre. Imidlertid kan disse enheder have evnen til at gennemgå en vedvarende belastning, som kaldes belastningskapaciteten. Denne parameter skal angives i passet. Stabilisatoren til kedlen, hvis pris er 4000 rubler, skal forblive så længe som muligt i funktionsdygtig stand. For at gøre dette anbefales det at overvåge indgangsspændingen, det skal gøres, før du tilslutter en stor belastning. Sådanne handlinger gør det muligt at spare på reparation og køb af nye, mere kraftfulde enheder til stabilisering af spændingen i netværket, hvilket er uønsket for forbrugeren med hensyn til at spare penge.

3 trin - Sådan vælges spændingsregulatoren til en gaskedel

Trin # 1 - Hvilke typer stabilisatorer er egnede til kedler

Hvilken spændingsregulator skal jeg vælge til en gaskedel?

Teoretisk kan enhver spændingsstabilisator af passende kraft anvendes til en varmekedel. År siden, oftest, og måtte gøre. Elektromekaniske stabilisatorer blev sat på plads, som skulle sikre kedlernes sikkerhed.

 • glat justering ved hjælp af en servo;
 • mere præcis, på den tid, udgangsspændingen.

Men de havde en stor minus:

 • langsom hastighed udligning.

På grund af dette led elektronikken i nyere gaskedler stærkt, hvilket er meget følsomt for spændingsændringer og impulsstøj.

En anden mulighed var at erstatte elektromekanik med hurtigere relæstabilisatorer. fordele:

 • høj hastighed svar på spændingsændringer - mindre end 10 ms (millisekunder);
 • et bredere udvalg af indgangsspændinger (105, 265V);
 • væg design, hvilket er meget mere praktisk.

Til sammenligning lad os tage elektromekanisk og relæstabilisator af den mest populære effekt til 1000 VA (volt-ampere):

Forskellen i driftshastigheden er kolossal, men de sædvanlige husholdningsrelæer er ikke udviklet til drift med gaskedler og har derfor en mærkbar minus:

 • Lav nøjagtighed af udgangsspænding (220 ± 10%).

Som følge heraf blev der opnået en situation, hvor almindelige husholdningsrelæer simpelthen ikke reagerede på effektfluktuationer i området 198. 242V.

Hvis de gamle kedler ikke var så kritisk, de nuværende modeller for populære producenter (Vaillant, Baxi, Viessmann, Protherm, Ariston, Buderus, Beretta, FERROLI) en sådan mangel resulterede i udskiftning bundkort.

Det blev klart, at indenlandske stabilisatorer ikke er egnede til drift med moderne gaskedler. Vi har brug for et apparat, der ville være fri for ulemperne ved de to foregående muligheder og skulle:

 • reagere hurtigt på ændringer i elnet
 • har en lille fejl i udgangsspændingen.

Yderligere krav omfatter:

 • Et flot udseende (apparatet vil blive anbragt i nærheden af ​​kedlen, og en almindelig grov kasse vil skade det indre)
 • Vægmontering (vægmontering er mere praktisk og sparer plads).

Så på det russiske marked blev der frigivet en specialiseret serie af spændingsstabilisatorer "Energy ARS", hvis udvikling fokuserede på disse krav.

Energi ARS-1000 (1 kVA (0,7..1 kW))

Efter ændringerne og det første produktionsår til i dag har vi sådanne endelige egenskaber ved enhederne i denne serie:

 • responsrate - 10 ms (millisekunder);
 • nøjagtighed af justering - 220 ± 4%;
 • universal fastgørelse - kan hænge på væggen og lægge på små ben;
 • rækkevidden af ​​indgangsspændinger er 120. 276V;
 • små dimensioner (højde: 35,5 cm, bredde: 20,5 cm, dybde: 10 cm) og vægt 3 - 5 kg;
 • beskyttelse af kedlen fra impulsstøj
 • fuldt metalhus - øget sikkerhed;
 • beskyttelse mod ukorrekt tilslutning (krævet til faseafhængige kedler);
 • har en fin hvid skrog farve;
 • simpel tilslutning af kedlen gennem stikket og stikkontakten.

Sammenligning med husstandsstabilisatorer får vi følgende tal:

Som du kan se, er APC-energiproduktionen spændt på niveauet for de mest præcise stabilisatorer på markedet - elektromekaniske. Hastigheden af ​​driften er uforligneligt højere.

Det eneste, rækkevidden af ​​indgangsspændinger i bunden er ikke så bred som Voltron RSN:

Serien viste sig generelt at være ret anstændig, i hvert fald kedler har modtaget moderne beskyttelse af elektronik fra strømforstyrrelser og impulsstøj. Og fejlen ved udgangen er minimal, på niveauet med de mest præcise enheder til dato. Så du behøver ikke at ændre de udbrændte brædder i kedler hvert halve år, som det er tilfældet med generelle stabilisatorer.

For moderne gaskedler er det bedre at tilslutte specialspændingsregulatorer. Til ældre modeller er den sædvanlige husstandsstabilisator også egnet.

Hvilken effekt har en stabilisator brug for?

Først skal vi vise, at kraften i en gaskedel, for eksempel 24 kW betyder ikke, at du skal se på spændingsregulatoren 24 kW for ham. 24 kW - maksimalt nyttevarme, som er i stand til at udstede en kedel, og valget af stabilisator bør fokusere på strømforbruget, som er angivet i "W" (watt), og ofte er 150 watt.

I alle dokumenter til gasudstyret er dets driftsstrøm kun angivet, men i øjeblikket lanceringen overstiger det nominelle en 3-5 gange. Hvis en enhed blev valgt til en kedel baseret på sin nominelle effekt, vil stabilisatoren derfor ved overkobling af gasudstyret opleve stærke overbelastninger, hvilket vil føre til en drastisk reduktion i levetiden.

For at sikre, at kedlen er beskyttet, og stabilisatoren ikke skal udskiftes ofte, er det nødvendigt at tage enheden med en strømreserve.

Et andet punkt, der skal forstås, er, at stabilisatorernes kraft er angivet i "VA" (volt-ampere), og kraften i kedlerne er "W" (watt). De fleste af vores landsmænd anser disse to parametre for at være de samme. Faktisk er de volt-ampere - dette er den samlede kraft og watt - kun en del af det og kaldet "nyttig magt". Derfor, når strømregulatoren er angivet at have en effekt på 500 VA (volt-ampere), så er den anvendelige effekt (watt) i det kun 350 watt.

Her er et bord på de mest populære kapaciteter af stabilisatorer til kedler i volt-ampere og deres reelle effekt i watt:

Nu er tallene mere virkelige og der er ingen tvivl "Hvorfor har en 500W kedel brug for en 500W kedel?". Nu er det klart, at kun 350 W er ægte.

Vi forstår, at værdien af ​​effekten på 500 VA af stabilisatoren og 500 watt af kedlen ikke er den samme. Vi styres af rigtige indikatorer.

Hvor meget springer spændingen?

Overvej nu den sidste undervandssten, når du vælger en spændingsregulator til en varmekedel.

En person uden en særlig teknisk uddannelse er usandsynligt at vide, at når spændingen i lysnettet falder, falder stabilisatorens udgang. Og hvis fabrikanten påstod 350 watt, så ved 198 V vil stabilisatorens effekt begynde at falde, ved 170 V vil det være 80%:

350 * 80/100 = 280 W

og ved 130V kun 50% af den nominelle værdi:

350 * 50/100 = 175 W.

Nu er der ingen spørgsmål om stabilisatorens store kapacitet til min kedel. Det blev klart, at selv med et unormalt spændingsfald ville en 150 watt kedel ikke lukkes for overbelastning.

Som du kan se, er det nødvendigt at vide, hvor meget spænding falder, og hvis der ikke er nogen mulighed for at måle udtræden, så vælg en stabilisator med en effektmargin på 30%.

Når spændingen falder, falder stabilisatorens kraft også, så det er altid nødvendigt at tage en enhed med højere effekt end nødvendigt.

Så i dag fandt vi ud af os selv:

 • type stabilisator kræves;
 • fastslået enhedens magt
 • konstaterede, at du har brug for en magtmængde i tilfælde af stærke udsving i netværket.

Ved at følge disse tre enkle regler, vil du kunne vælge den rigtige enhed i kategorien stabilisatorer til kedlen eller hjælpe en ven i denne sag ved at give et link til denne artikel.

Jeg håber, at vi formåede at hjælpe så meget som muligt med valget af stabilisatoren. Hvis du har lært noget nyt for dig selv og overvejer disse oplysninger nyttige, skal du klikke på de sociale netværksknapper nedenfor og gemme denne artikel til dig selv, så du ikke mister den.

Se alle stabilisatorer til gaskedel

stabilisatorer:

Shop "Energi". Det officielle websted for salg af spændingsstabilisatorer af indenlandsk produktion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

60 + = 66