30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Sort bordplade

Sort bordplade i køkkenet

af 5. august 2016

Køkken top i sort farve - en løsning, selvfølgelig æstetisk og meget prangende. Om sådan en bordplade siger de, at det ser ædle, dyre og solide ud. Jo mere kontrast det er i forhold til facaderne, jo mere ekspressive billedet. Den kontrasterende bordplade adskiller klart arbejdets øverste og nederste del. Dette forlænger visuelt køkkenaggregatet og balancerer sine rækker.

Sort bordplade: Hvilke fronter passer?

Sorte toppe er oftest bemandet med hvide facader. Disse to modsætninger udgør et ideelt par.

Dette farveskema er karakteristisk for køkkenerne i sådanne stilarter som Art Deco og moderne klassikere. Den sorte bordplade er designet til ikke kun at fremhæve symmetrien og balancere rækkerne, men også for at give møblerne et luksuriøst udseende.

Kombinationen af ​​hvide facader og en sort arbejdsflade er typisk for moderne køkken i skandinavisk stil.

I hovedtelefoner med facader i træets farve er en sort bordplade også ret passende. Det giver det traditionelle og måske kedelige køkken et mere moderne og spændende udseende.

Grå døre, som hvide, passer perfekt sammen med den sorte top. Når alt kommer til alt er sorte og grå relaterede farver, som altid perfekt supplerer hinanden.

Et køkken med sorte facader kan også udstyres med en passende bordplade. Men sådan en arbejdsvæg vil nok se for dyster og kedeligt ud. For at reducere denne effekt til et minimum skal du dekorere væggen med et let forklæde.

Da sort er en neutral, og derfor universel farve, er det hensigtsmæssigt næsten overalt. Om ønsket kan en sådan bordplade være udstyret med headsets beige samt med farve fronter :. fx rød, grøn, blå, etc. Alle fordelene ved den sorte top, nævnt ovenfor manifesterer sig i disse udførelsesformer.

Hvordan man støtter den sorte bordplade i køkkenet?

Der er ikke noget særligt behov for dette. Sort har grundlæggende ikke brug for support. Men hvis der er en følelse af, at bordpladen lidt distraherende fra den samlede serie, kan du altid hente for hende "rim" i form af eventuelle dekorative elementer. Det kan fx være lamper, små husholdningsapparater, sort og hvid plakater mv.

Når du planlægger at udstyre køkkenet med en sort bordplade, kan du straks vælge den passende farveteknik. Forresten er det absolut unødvendigt og endog uønsket, at alle husholdningsapparater i køkkenet er lavet i en farve. Derfor er en eller to elementer i tonen på bordpladen tilstrækkelige.

Til bordpladen skaber ikke diskord, du kan anvende andre teknikker, for eksempel:

- maling i sort en af ​​køkkenets vægge

- installere en sort spisestue eller bar møbler

- Vælg en sort flise til gulvet;

- dekorere vinduerne med sorte gardiner.

Sort bordplade i køkkenet: Et spørgsmål om praktisk

Det er kendt, at der på overfladerne af sort farve er forskellige urenheder klart synlige. De siger, at der på det sorte bord øverst er støvpartikler, krummer, fingeraftryk, dråber og vandstænk synlige. Er det sådan?

Kommentarer fra folk, der brugte en sort bordplade, er modstridende. Nogle siger, at det kræver omhyggelig pleje og konstant gnidning, men selv dette garanterer ikke upåklagelig renlighed.

Andre hævder, at den sorte bordplade er lunefuld ikke mere end nogen anden.

Virkelig er nogen snedig? Mest sandsynligt ikke. Alt for alt afhænger alt af skyggen, materialet, mønsterets tilstedeværelse og også overfladenes glathed og glans. På nogle bordplader kan man ikke rigtig se noget, men der er nogle der helt sikkert vil medføre mange problemer.

Hvordan vælger man en sort bordplade og ikke bliver hendes slave? For det første skal man huske på, at mudder og pletter er stærkt synlige på absolut monokromatiske og glatte overflader. Og det er ligegyldigt, om de er glatte eller matte. Bordplader med et mønster til en sten eller et træ er mere praktiske. Det samme kan siges om toppe med nonsmooth top (relief, tekstureret).

Bordpladen med striber, speckles og interspersed med andre farver vil stadig se sort ud. For at nyde alle fordelene ved denne farve tager det ikke nødvendigvis en monofonisk arbejdsflade.

Det andet punkt: Jo mere glatt bordpladen glitter - jo større er sandsynligheden for, at den vil have klare og velmærkede udskrifter.

For ikke at lide tvivl og ikke begå en fejl, kan du teste "prober". Tag små prøver af sorte bordplader og prøv dem: Tør med en våd klud og lad dem tørre naturligt; Spatter med vand og tør ikke af; pobarabat over fingers overflade. Vurdere, hvor meget du kan se pletterne, tørrede drypper og udskrifter. Vælg den mulighed der ser mest ren ud.

Til bordpladen forlod ikke skilsmisse efter vask, husmor anbefales at tørre det tørt med et serviet af mikrofiber.

Design af et hvidt køkken med sort bordplade: 80 bedste ideer, foto i interiøret

Hvidt køkken med sort bordplade er en sofistikeret løsning til indretning. Giver rummet lyshed, luftighed og rum. Kombinationen af ​​hvid og sort forlænger visuelt og udvider det lille rum.

På billedet ser et hvidt køkken med en sort top ud moderne og stilfuldt, deler arbejdsområdet i to dele.

Overvej fordele og ulemper ved et hvidt køkken med en sort bordplade.

 • Visuelt øger rummet. Det hvide gulv og loft vil tilføje højde, og de lette vægge vil let udvide det lille rum.
 • Alsidighed. Når du indretter køkkenet i hvid og sort, er det svært at lave fejl i kombinationer, så det er nemt at undgå "coloristic9raquo; fejl.
 • To gange mere lys. Den hvide overflade er i stand til at reflektere lys, rummet er fyldt med ekstra belysning og giver en følelse af rummelighed.

På trods af de ubestridelige fordele vil vi overveje nogle ulemper ved hvidt køkken:

 • Upraktiske. Forurening på en hvid baggrund er mere synlig end på sort. Det tager længere tid at rense den hvide overflade.
 • Sterilitet. I folks fantasi er der foreninger med hospitalet, især når man bruger kolde nuancer af hvidt.

Vi finder ud af, hvilken form for hvidt køkken med en sort top at vælge, når der skabes en hyggelig atmosfære. Blandt de mest almindelige er følgende:

 • Lineær. Stor mulighed, tager lidt plads. Inkluderer reglen for arbejdstrekant. Passer som en base for designløsninger.

På billedet, den lineære form af et køkken sæt, er dette arrangement praktisk og kompakt.

 • Hjørnet. En fordelagtig type planlægning løber langs to tilstødende vægge. Køleskab, vask og komfur i denne form er installeret på optimal afstand.

 • U-form. En praktisk løsning til et moderne hvidt køkken med sort bordplade. Den løber langs tre vægge, den ene del er en halvø, som kan være en spiseplads.

 • Ø. Den dyreste planlægning. Passer til store rum, kan både være lineære og vinkelformede.

Kombinationen af ​​sort og hvid er egnet til køkkener lavet i følgende stilarter:

 • Classic. Sort-hvid palette er en win-win mulighed for et moderne og behageligt køkken. En harmonisk løsning, der understreger den klassiske stil, er et hvidt køkken med en sort bordplade.

 • Skandinavisk. Lys farver, naturlige materialer og enkle former anvendes. Kombinationen af ​​hvide møbler og en sort bordplade i denne stil ser imponerende ud.

På billedet kombinerer det hvide køkken i skandinavisk stil moderne materialer, lys og rummelighed.

 • Loft. Oversat fra engelsk «loft9raquo; - "loft9raquo; Kombinerer moderne teksturer med gamle vintage materialer og genstande. Loft stilen er baseret på kontraster, så kombinationen af ​​hvid facade med en sort bordplade ser harmonisk ud.

 • Moderne. Indeholder elementer af klassikere, flydende linjer, naturlige materialer, illustrerer de nuværende modetrends. Med denne stil og din egen kreativitet kan du lave et eksklusivt køkken med en sort bordplade.

Materialer til fremstilling af et headset

På det materiale, som gjorde facaden af ​​de hvide køkkenelementer, hvis du ønsker at tjene i lang tid, bør være særlig opmærksom, fordi det vil have til at interagere med rengøringsmidler, fugt damp.

 • Naturligt træ. Møbler lavet af massivt træ ser ikke kun luksuriøse og smukke ud, men har også høj ydeevne.

 • Spånplade. Billig, men samtidig ret slidstærkt materiale. Den behandles med specielle imprægneringer, takket være, at den modstår mekanisk skade og slid.

 • MDF. Miljømæssigt renere materiale i sammenligning med spånplader. Dens struktur giver dig mulighed for at lave møbler facader af forskellige ikke-standardformer, med en kompleks dekorative finish.

Hvilken facade at vælge, matt eller blank?

Matt facader er praktiske, ikke meget tilbøjelige til kontaminering, ridser er næsten usynlige, men der er ingen glans.

Glatte overfladefacader kan visuelt udvide rummet, med tiden mister farven ikke sin glans. Overfladen er nem at rengøre. Fejl på dem er mere synlige.

På billedet gør et hvidt køkken med en blank facade køkkenet lettere og giver en følelse af rummelighed.

Materialer til fremstilling af bordplader

Overvej valget af materiale til en sort bordplade, det bør ikke kun være smuk, men også praktisk og holdbar.

 • Laminatgulve. Holdbar og økonomisk. Lavet af lamineret materiale, dækket med papir og et beskyttende lag af plast. Bordplader kan have forskellig tykkelse. Modstandsdygtig over for fugtighed og lave temperaturer. Pletterne fjernes let. På overfladen af ​​bordpladen er det umuligt at skære, så der ikke er ridser tilbage.

 • Kunstig sten. Bordplader kan have forskellige størrelser og former. Ved høj temperatur bliver materialet plastik, hvilket gør det muligt at producere bordplade uden sømme. En praktisk sort bordplade, overfladen klipper ikke, absorberer ikke vand.

 • Natursten. Dyrt, men samtidig ret praktisk materiale. Bordpladen er ikke bange for fugt og høje temperaturer. Det er nødvendigt at styrke rammen af ​​køkkenet på grund af stenens store vægt.

 • Glas. Holdbart og smukt materiale. Bordpladen kræver ikke særlig pleje, den er modstandsdygtig overfor mekaniske påvirkninger, høj temperatur og fugtighed. Mindre materiale - efterlader fingeraftryk, glat overflade.

Forklæde til køkkenet er en vigtig ting. Det bør ikke kun være et komplement og en levende accent på køkkenet, men også effektivt udføre sine beskyttende funktioner. Det er vigtigt ikke at forkæle harmoni i det hvide interiør.

 • Hvis valget af forklædefarven er lavet til fordel for sort, er det nødvendigt at tage sig af den gode belysning af arbejdsområdet.

På billedet om forkladen er sort, deler arbejdsområdet i to dele, forlænger rummet visuelt.

 • Tredje farve. Et forklæde med en lys farve vil se godt ud i køkkenet. Kontrast rød, orange, gul, grøn vil harmonisk passe ind i interiøret.

 • Fotoprint. En rentabel løsning er at bruge saftige blomster og frugter, landskaber eller megacities, geometriske og blomsterdekorationer.

Vi husker, at det skulle kombinere praktisk, brugervenlig, være vandtæt og varmebestandig.

 • Keramiske fliser. En populær mulighed, der nemt håndterer deres opgaver. Du kan vælge blank og mat, glat og struktureret i forskellige former og størrelser, med eller uden et billede.

 • Mosaic. Den er lavet af glas, keramik, metal, smalt. Mosaic er dyrere end fliser. Det har flere fordele, det er holdbart, stærkt og varmebestandigt.

 • Natursten. Dette er en vindende mulighed, hvis forklæde og bordplade er lavet af et materiale. Natursten omfatter basalt, marmor, granit og lithoceramics.

 • Glas. Hærdet glas anvendes. Holdbar, ikke ridset, let at rengøre, ikke bange for høje temperaturer.

Kombination med tapet, gardiner, indretning

Tapetet er egnet til hvide beige toner, med tilføjelse af sorte accenter, med grafisk design, tapeter.

Når man vælger gardiner, er en win-win mulighed hvid, sort, grå, med et geometrisk mønster, et billede af planter og blomster. Du kan vælge gardiner med vandrette striber af forskellig bredde.

Som dekoration i et hvidt køkkenstøbningstøbning, lister, foring, spejle. Spejl vil tilføje lys, øge rummet visuelt. Den oprindelige måde at dekorere væggene på er at hænge skærebræt, rullestifter, vintage bakker og tallerkener. Du kan dekorere væggen med porcelæn eller keramiske plader.

Køkkenet er et af de mest foretrukne steder i huset, der forankrer, inspirerer og genoplader os med positive følelser hele dagen. Hvidt køkken med sort tæppe - en klassiker, der aldrig vil gå ud af mode og vil fascinere dig igen og igen!

Nedenfor er eksemplerne på at bruge et hvidt headset med en sort bordplade i køkkenets indre.

Fandt du en typografi? Vælg fragmentet og send det ved at trykke på Ctrl + Enter.

Sort bordplade i køkkenet

Den sorte top er et smukt og ekspressivt design. Om køkkenet øverst i sort kan du høre, at den ser "rig", stilfuld og æstetisk ud. Jo stærkere tonalforskellen med slutningen af ​​køkkenet - jo mere maleriske sammensætningen. Det effektive design adskiller klart toppen og bunden af ​​arbejdsområdet. Det gør visuelt længere køkkenmøbler og balancer sine rækker.

Hvilke facader passer bedst sammen med en sort bordplade?

Sort bordplader er særligt populære i designet af hvide køkkener. Disse to antagonister skaber en harmonisk union.

En sådan farvepalet er karakteristisk for køkkenerne i følgende stilarter: ultramoderne klassikere og art deco. Den øverste del af den sorte farve her giver dig mulighed for at vælge symmetrien og også for at afbalancere rækkerne, samt at "forfine" møblerne.

Kombinationen af ​​en sort bordplade og hvide moduler er også karakteristisk for ultramoderne køkkener i skandinavisk retning.

Med møbler døre af træ nuancer, den sorte bordplade føles også godt. Det tilføjer et klassisk og nok rustikt køkken med et mere interessant og originalt udseende.

Grå facader, som hvide, passer perfekt sammen med den sorte top. Da disse farver er iboende familiemedlemmer, går de altid godt sammen med hinanden.

Et køkken med sorte døre kan også forsynes med en sort top. Et sådant arbejdsområde vil sandsynligvis imidlertid se for dyster og sørgeligt. For at slippe af med denne effekt er det nødvendigt at forfine vægoverfladen med et forklæde af lystone.

Da sort refererer til neutrale farver, er det godt næsten overalt. Hvis det er muligt, kan en sådan bordplade være udstyret med headsets med beige eller andre farvede døre :. For eksempel, med orange, mint, turkis og sort osv Alle fordelene ved arbejdsområdet, som vi skrev om tidligere, og vil blive vist i disse variationer.

Hvordan man støtter den sorte bordplade i køkkenet?

Der er ikke noget akut behov i dette tilfælde. Sort generelt kræver ikke nogen hjælp. Men hvis du har en fornemmelse af at bordpladen falder lidt ud af sammensætningen som helhed, så kan du gøre det med sorte accenter. Deres rolle kan spille for eksempel belysningsenheder, små emner af køkkenelektronik, monokrome billeder osv.

Planlægger at udstyre køkkenet med en sort bordplade, det er bedre at bestemme på forhånd og med samme farveteknik. Det skal bemærkes, at det ikke er nødvendigt og på en eller anden måde endog uønsket, at alle genstande af køkkenapparater er indrettet i en enkelt skala. Derfor bør par af elementer i bordpladens farve være tilstrækkeligt.

For at sikre, at bordpladen ikke reproducerer dissonans, kan du bruge andre metoder, for eksempel:

- dekorere med sort en væg design af køkkenet;

- placere en sort bar eller spisestue møbler;

- køb sorte gulvfliser

Er den sorte bordplade praktisk i køkkenet?

Det er længe blevet bemærket, at forskellige fejl og snavs er særlig mærkbare på mørke overflader. Husmødre erklærer, at på den sorte bordplade er alle spor af stænk og spild fra fugt, støvpartikler, krummer, håndtryk synlige. Er det sandt?

Meningerne fra de indbyggere, der brugte den sorte bordplade, er forskellige. Nogle hævder, at det kræver daglig pleje og hyppig polering, men selv dette giver ikke en hundrede procent garanti for absolut renhed.

Andre siger, at den sorte bordplade ikke adskiller sig meget fra alle de andre.

Er der nogen chance for, at nogle af dem er listige? Det tror jeg ikke. Fordi meget afhænger af tonen, råmaterialerne, tilstedeværelsen af ​​ornamentet, men også på glathedskoefficienten og glans i designet. På separate bordplader er intet virkelig mærkbart, men der er også dem der nødvendigvis vil skabe en række problemer.

Hvordan afhenter en sort bordplade og ikke bliver hendes gidsel? Først og fremmest er det nødvendigt at tage højde for, at forurening og skilsmisse er særlig mærkbare på de mest monotone og flade områder. Og ikke så vigtigt, mat eller blank. Bordplader med ornament under natursten eller træ er de mest praktiske. Det samme kan henføres til arbejdsområdet med en struktureret overflade.

Bordpladen med forskellige mønstre, med flekker af andre nuancer, vil stadig se sort ud. For at føle alle fordelene sort farve, Det er helt uprincippet at købe en single-tone top.

Den næste nuance: jo mere blanke bordpladerne er, desto større chancer er der for at få det på højest mulige fingeravtryk.

For at minimere risici og ikke begå en fejl, er det bedre at begynde at bruge "sonder". Bringe hjem små stykker af sorte bordplader og teste dem, vask klud og lad tørre den konventionelle metode; påfør vand og tør ikke af tryk på toppen med dine fingre. Vurder, hvor klart synlige spor, tørrede dråber og udskrifter. Giv det foretrukne design, der ser bedst ud.

For at sikre, at der ikke er skilsmisse på bordpladen efter våd rengøring, rådes husmødrene til at tørre det grundigt med en særlig mikrofiberdug.

Når du vælger bordpladens farve til dit køkken, skal du være opmærksom på de sorte modeller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 40 = 45