30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Snescootere fra motoblok med egne hænder video

Snescooter fra motoblok med egne hænder video, fotos og nyttige tips

Sådan konverteres en motoblok til en snescooter

Det bedste vinterbil til vores land er en snescooter. Dens karakteristiske træk er høj cross-country evne og øget manøvredygtighed. Dette er også økonomisk i brændstofforbruget. Det moderne marked er fyldt med dyre mærker af snescootere, så ikke alle kan købe den. Hvis du har en motoblock, fritid, de nødvendige værktøjer og en smule savvy kan bygge en snescooter selv, vil vi senere beskrive hvordan man konverterer en motoblok til en snescooter.

Sådan konverteres en motoblok til en snescooter

Hvorfor motoblock? Dette er den mest brugte enhed, som er tilgængelig i næsten alle ejer af infielden. Om vinteren er det ikke nødvendigt at bruge det til dyrkning af jord og pleje planter. Derfor kan motoren fra motorblokken om vinteren installeres på en snescooter, og om foråret vender vi tilbage til motorblokken.

Ved fremstilling af en snescootere anvendes der normalt motorer fra mellemklassen motorblokke, med tilstedeværelse af en bageste trækanordning og manuel styring. Som en mulighed kan du bruge "Neva" motorblokken til at lave en snescooter. Omkostningerne ved et sådant aggregat er gennemsnitlige, og de installerede motorer er samlet i Japan.

Sådanne motorer er også udstyret med tvungen luftkøling, hvilket er et plus for at lave en snescooter. Resultatet af alt arbejde vil være en fremragende snescooter med en kapacitet på 6-7 hk. Dette vil muliggøre transport af en eller to personer og en lille last, herunder beskriver vi hvordan man omdanner en motoblok til en snescooter mere detaljeret.

For selvstændigt at montere en snescooter er der brug for sådanne detaljer: en motor, en svejsemaskine, en bender og nogle købte reservedele. Flere trin i at lave en snescooter fra en motoblok.

Konstruktionen af ​​motoblockets omdannelse til en snescooter

For det første er det nødvendigt at skildre udformningen af ​​den fremtidige maskine i form af en tegning. For at gøre dette vil analysen af ​​fremstillede selvfremstillede snescootere hjælpe. Bygningen selv består af to dele: den drevne og den førende. Den drevne del består af støddæmpere, fælge, rattstamme. For at få den ledende del har du brug for en ramme, drev og strømforsyning.

Når der udvikles et selvfremstillet projekt, er det nødvendigt at forudbestemme de dele af strukturen, der fremstilles uafhængigt og at identificere de dele, der skal købes.

Når du har lavet tegningen, skal du gå til fremstilling af rammen. Til dette formål er det ønskeligt at anvende rør. Nogle gange bruges det sædvanlige vand fra vandet, men for større styrke er det nødvendigt at bruge rør fra motorcykelrammer. For at give den ønskede form til rammen, skal du bøje rørene med en rørbender. De fastgøres ved svejsning.

For at undgå grove fejl ved montering af en snescooter skal rammebestandene først fastgøres med spot svejsning. Efter at have tjekket konstruktionens rigtighed er svejsningerne svejset med et enkelt, ikke-sømfuge. Herefter sættes beslagene til montering af motor, løbere, sæde, rattstamme og andre dele på den færdige ramme.

Slæderne er en eller to brede ski forbundet med en hængslet ledd til rattstammen. Støddæmpere er den bedste løsning til fremstilling af forhjulsophæng. Til dette formål er armstøddæmpere, som blev brugt på motorcykler, bedst egnet.

Motoren og gearkassen er monteret på den førende del af snescooteren, der skal opsamles. Her er det nødvendigt at bestemme i forvejen, om man skal bruge larver eller hjulrejsning til bevægelse. Begge typer drev indeholder både fordele og ulemper.

Monteret på de snescootere bageste drivhjul gør det mere manøvrerbart takket være dets lette vægt. Men for at undgå at glide hjulene på løs sne, skal de udfyldes med kæder. Når du bruger en crawler, øges snescooters patency, men vægten øges markant, hvilket reducerer manøvredygtigheden.

Caterpillarer til snescooteren kan også laves selvstændigt. I dette tilfælde kan du bruge forskellige materialer: transportbånd, motorcykelkæder, vandrør osv. Det vigtigste er at gøre dem pålidelige, lette og af høj kvalitet, så der er et godt greb om sporene med overfladen.

Snekskovlens udviklede hastighed er 60-70 km / t. Men selv i denne hastighed forbliver snescooteren en ret farlig transportform. Da bevægelse finder sted i sneen, ændres overfladen af ​​trafikken mange gange, selv under en lille tur. Der opstår en særlig fare under et tankeløst kørsel i skoven ved høje hastigheder. Det er også nødvendigt at bevæge sig forsigtigt i åbne ukendte rum efter den faldne "lyse sne".

At køre med færre problemer, skal du bære specielt tøj. Jo mere snescooterens hastighed er, jo mere krævende skal du være på tøj. I vores tid er følte støvler og quiltede jakker ikke længere egnede. Tøj bør være specielt designet til at køre på snescooter. Du skal også bruge en specialhjelm.

Sådan laver du en snescooter fra en motoblok med dine egne hænder video

Der er ingen kommentarer, men du kan være den første til at skrive en kommentar.

Snescooter fra motoblok

En snescooter er en meget nyttig enhed, der kan overvinde høje snedrevne køretøjer, med ombord ikke kun føreren, men også en lille bagage. De høje omkostninger ved nogle modeller af snescootere gør dem praktisk taget utilgængelige for størstedelen af ​​befolkningen. På grund af dette foretrækker mange beboere i de nordlige og centrale regioner at lave snescootere fra improviserede midler. Meget ofte bruges motoblokken til dette formål - snescooteren baseret på denne enhed er ret kraftig og hård.

Hvordan vælger du motoren til en snescootere?

Før du kan lave en snescooter selv, skal du vælge motoren til enheden. Den optimale løsning vil være brugen af ​​en motor udstyret med en trækkraftenhed og en manuel styringsmekanisme. Disse komponenter er motorer i Neva MB-1 og MB-2 motorblokke. De er tilstrækkeligt pålidelige, tåler store belastninger under svære vejrforhold, må ikke svigte ved ekstremt lave temperaturer.

Udover motorer fra russiske motoblokke er det også muligt at anvende motorer af japansk-lavede enheder. Det er bedst, hvis du vælger en 4-takts encylindret motor udstyret med et luftkølesystem. Denne motor viser også fremragende ydeevne, næsten ikke overophedes, og dens dele kan ikke korroderes.

Den tredje mulighed er brugen af ​​en 2-takts motor til en snescooter fra en motoblok. Det har et simpelt design og en lille masse. En sådan motor fra en motoblok er meget enkel at klare, kun ved at have skruenøgler og håndtag.

Forbereder at lave en snescooter

For at lave en snescooter fra en motoblok med egne hænder, skal du på forhånd forberede materialer og udstyr.

Til arbejde skal du:

 • Svejsemaskine;
 • Tube bøjning;
 • Den bulgarske
 • bore;
 • Skruenøgler og skruetrækkere;
 • Et sæt fastgørelsesanordninger;
 • Rør, 1 cm i diameter;
 • Stålplader, Tykkelse 5 mm;
 • kraver;
 • skruestik;
 • Drejebænk;
 • Hjul.

Ud over forberedelsen af ​​udstyr og materialer er det yderst vigtigt at undersøge tegningerne grundigt. De vil fortælle dig hvordan og i hvilken rækkefølge at montere snescootereelementerne.

Indsamle en snescooter baseret på motorblokken er bedst på et varmt, tørt sted, for eksempel i en garage. Under sådanne forhold tørrer tætningsmidlet og maling hurtigere, som du vil bruge til at dekorere enheden.

Sådan laver du en snescooter fra en motoblok - en trinvis samling

En halvdel af resultatet afhænger af overholdelse af algoritmen for at lave en snescooter fra en motoblok. Udfør derfor alle handlinger strengt i nedenstående rækkefølge. Hjemmelavet snescooter er lavet i følgende rækkefølge:

 1. Først svejse rammen. For at gøre dette skal du bruge stålplader og rør. Ved hjælp af en rørbender, giv delene den ønskede form, forvarmning af metalet med en gasbrænder. Forbind kun dele ved svejsning. Efter fremstilling af rammen skal du male den, så metallet ikke kan udsættes for korrosion så længe som muligt;
 2. Efter fuldstændig tørring af blækket er nødvendigt at lukke alle leddene er uadskillelige søm, derefter til bæreren af ​​rammen svejse robust metalbeslag, der vil holde motoren på en snescooter. Alternativt kan du svejses beslaget fra støbejernet, men det kan du kun gøre, hvis din snescooter har en stor størrelse og vægt.
 3. I den næste fase, i bunden af ​​snescooteren fra motoblocket, skal du svejse skiene. For at gøre dette skal du tage stålstriberne, varme dem og bøje de forreste dele af delene i en vinkel på 45 °. Sørg for at hærde metalet, så det senere ikke vender tilbage til dets oprindelige position;
 4. Monter derefter motor-, koblings- og tændingssystemet på beslaget på beslaget. På bagsiden af ​​snescooteren skal du installere og sikre brændstof- og oliebeholderen;
 5. Så svejse sædet og arme til konstruktionen. Til højre håndtag bringes gasreguleringsafbrydere, startknap og håndbremsearmene fjernet fra motorblokken. Håndtagernes vertikale akse forbindes med skiene, så de roterer, når man drejer styretøjet.

Den lavede snescooter vedhæng fra motoblocket er praktisk taget på ingen måde dårligere end sine markedsmodeller. Det er i stand til at transportere en voksen passagerer og hans lille bagage i dyb sne. Samtidig vil brændstofforbruget fra en selvfremstillet snescooter være flere gange mindre.

At lave en larve snescooter

Denne metode er egnet i tilfælde af at du ønsker at få en mere passabel enhed, som nemt kan overvinde ikke kun snedrift, men også sumpfuld terræn. I dette tilfælde skal man huske på, at larveenheden bliver tungere, hvilket vil påvirke dets hastighed og manøvredygtighed negativt. Derudover vil en sådan snescooter fra motoblok kræve en tilstrækkelig kraftig motor, der giver mindst 9-10 liter. a.

Glem ikke, at, som i det første tilfælde, ud over motoren fra motoren kultivator, snescooter nødt til at udstyre tændingssystemet, kobling, gasspjældet positionsafbrydere, forret, håndbremse håndtag, og, hvis det er muligt, en forlygte belysning. Der er således en risiko for, at kabler og slanger, mens man kører en snescooter kan blive viklet i sporene. For at undgå dette, stramt sikre alle slanger og ledninger til rammen ved hjælp af klemmer. Endnu bedre, hvis før du udstyre dem med gummi eller silikone slange, som vil beskytte ledningerne fra effekten af ​​fugt.

Fremgangsmåden til fremstilling af en snescooter fra en motorblok vil da være næsten identisk. Der skal lægges særlig vægt på fremstilling af larver. Til dette er det bedst at bruge et transportbånd af tilstrækkelig tykkelse. Før du begynder at lave larver, skal du sørge for at studere layoutet, som viser placeringen og rækkefølgen af ​​installationen af ​​mekanikkens hoveddele.

Fremgangsmåden til fremstilling af en larve til en snescooter fra en motorblok er som følger:

 1. Først tage plast vandrør og en længde 470 og en diameter på 40 mm, og skæres i stykker af det - de tjener som emner til fremtidige flige;
 2. Skær hvert af emnerne sammen med et cirkulært rør;
 3. Klare lugs skal fastgøres til transportbåndet ved hjælp af møtrikbolte. Sørg for at observere den samme afstand mellem dem. Ellers vil mekanismen bevæge sig, hvis tandhjulets tænder løber mod hinanden, hvilket vil medføre, at sporet glider og glider fra rullerne;
 4. Dernæst bor huller i sporene for boltene ved hjælp af en bor og en træbor med en speciel slibning;
 5. Dernæst gør kilehjulets drivaksel og lejestøtten ved hjælp af ståldelene;
 6. Derefter forbliver det at installere larvermekanismen på en midlertidig snescooter.

En snescooter udstyret med en crawler mekanisme kan nemt overvinde områder med vådt sner og snedige sektioner af vejen.

Hvis du ikke har en tilstrækkelig kraftig motor af motor-blokken, men du ønsker at få den snescooter, som er i stand til at bevæge sig gennem marsken, er det muligt at udstyre apparatet med kombineret elementer af bevægelse.

For at gøre dette skal man indføre robotsystemet på bagsiden af ​​snescooteren, og skisene skal installeres på forsiden under enhedens ratt. I dette tilfælde fungerer robotsystemet som det drevne element.

Snescooter fra motoblok egne hænder

Den bedste måde at rejse på snedækkede veje eller marker er en snescooter. Men mange lignende designs har en høj pris, så du kan ofte se en snescooter, som er skabt fra en motorblok. Det er værd at huske på, at dette design kun kan gøres med visse færdigheder.

Hvordan en motoblok omdannes til en snescooter

Motoblocket er taget som grundlag for snescooteren, da denne enhed er tilgængelig for mange landejere. Samtidig er vinteren normalt ikke brugt. Efter at have bygget en simpel snescooter er det muligt at installere en motor på den fra motorblokken, som efter vinterens afslutning kan returneres.

Opretede snescootere har normalt en effekt på ca. 7 hk, som giver dig mulighed for at bære to personer med en lille belastning.

For at samle et terrængående køretøj fra en motorblok med egne hænder skal du have følgende grundlæggende dele og værktøjer:

Der vil også være behov for yderligere detaljer, du kan finde ud af mere om strukturen af ​​snescooteren. Før du laver en snescooter, er det værd at lave en detaljeret tegning.

For korrekt samling af terrængående køretøjet fra motoblokken, skal du først skildre det på diagrammet. Normalt består designet af to dele: den drevne og den førende. Den første navngivne del består af følgende elementer:

Hoveddelen består af kraftenheden, drevet og rammen. Når du har tegnet tegningen, kan du starte svejsning af rammen. For større styrke er det værd at bruge rør, der bruges til fremstilling af rammer til motorcykler. Men du kan bruge og produkter, der bruges til opførelse af vand. Rør kan bruges til at skabe den ønskede form.

For at undgå fejl, når du opretter en ramme, er det først nødvendigt at reparere elementerne i systemet ved pletsvejsning. Først da kan leddene svejses med et ikke-sømfuge.

Når rammen er oprettet, er beslagene svejset til den, som er nødvendige for at sikre motoren, løberne og sædet.

Som skidder anvendes brede ski, som er fastgjort til rattstammen ved hjælp af en drejeled. Til frontophæng er det værd at bruge støddæmpere fra en motorcykel.

Motoren er monteret på den forreste del af den selvfremstillede snescootere. I dette tilfælde skal du, inden du installerer motoren, bestemme, hvad der skal bruges - hjulene eller larverne. Hver af disse muligheder har fordele og ulemper.

Hvis hjulene er installeret, vil terrængående køretøjet fra motorblokken være mere manøvreret. Hvis du laver larver, vokser snescooters patency, men det bliver tungere.

Caterpillars til en snescooter kan laves med egne hænder ved hjælp af følgende materialer:

 • tape fra transportøren;
 • motorcykel kæder;
 • vandrør.

Hastigheden af ​​den hjemmelavede snescootere kan være omkring 60 km / t, og derfor er det under kørsel nødvendigt at overholde sikkerhedsforanstaltningerne.

Til lette snescootere fra motorblokken oprettes der normalt spor fra transportbåndet og rullekæden. For at skabe sådanne larver, behøver du ikke have nogen færdigheder eller have specialiseret udstyr.

For at forlænge båndets levetid, syes kantene med en fiskelinie. Træet mellem stingene skal være 1 cm. Dette forhindrer tapeets raspmossing. For at danne ringen bliver båndet syet fra enderne.

Valget af tykkelsen af ​​det anvendte bånd afhænger af kapaciteten af ​​den enhed der bygges. Jo højere det er, jo tykkere båndet skal være.

Hvilken kraftenhed er nødvendig for at oprette en snescootere

Håndværkere bruger oftest enheden, som er installeret på Neva's motorblokke. Det er en firetaktsmotor, der kører på benzin og har en cylinder. Denne enhed har luftkøling. En sådan motor har en lav vægt og et manuel startsystem. Reparation af en sådan enhed kan laves selv af en person, der har minimal viden om motorens ydeevne.

Når man bruger den beskrevne motor, er det muligt at lave en god arbejdsscooter, der kan bruges til ture på snedækket jord. Hvis du har besluttet at købe en motorblok, herunder til oprettelse af et terrængående køretøj, er det værd at tænke på typen af ​​motor. Bensin og diesel enheder har deres fordele og ulemper.

For terrængående køretøjer anvendes der normalt motorer fra kinesiske motoblokke, da de er lave omkostninger og samtidig let at vedligeholde. Før starten af ​​oprettelsen af ​​terrængående køretøj er værd at huske, at chassiset er bedre at gøre med Arm. Dette vil sikre bevægelsens komfort.

Hvis sporet ATV er oprettet, skal rammen være fast, og i konstruktionen af ​​udførelsesformen af ​​hjulet er nødvendigt at skabe en leddelt struktur.

Etaper af montering af en snescooter fra en motorblok

Den mest almindelige mulighed er lyset "caracas9raquo;", som er kendetegnet ved god cross-country evne fra store kameraer. Sådanne maskiner er skabt i flere faser:

 1. Valg af grundlag for et terrængående køretøj. Normalt som grundlag rammen fra en motorcykel "Ural9raquo; eller "Izh9raquo; Det er værd at bemærke, at de biler, der er oprettet på grundlag af motorcyklen Izh, er mere manøvrerbare. Maskinerne skabt ved brug af sådanne rammer skelnes af god patency i forskellige jordtyper såvel som i dyb sne.
 2. Oprettelse af en ophængsbeslag og en bagaksel af en snescootere. For at kunne lave en uafhængig bag- og frontophæng er det nødvendigt at forbinde spærrene med stiveren og styremuffen. En sådan suspension sørger for glatheden af ​​slagtilfælde.
 3. Montering af hjul. ATV'er bruger normalt kameraer fra en lastbil. De går ind i suspensionen af ​​navet. Sådanne hjul giver nem kontrol af ATV'et og sikkerheden ved dets anvendelse.
 4. Motorinstallation. Efter at hjulophænget er installeret, er det muligt at begynde at fastgøre motoren. Efter færdig montering skal bilen testes med lav hastighed.

Fordele ved selvfremstillede snescootere

Du kan købe en snescooter i mange butikker, men ikke desto mindre fortsætter mange med at lave sådanne biler med egne hænder. Dette skyldes, at hjemmelavede maskiner har flere fordele i forhold til færdige produkter:

 1. Lav pris. Det er på grund af prisen, at mange nægter at købe færdige modeller og skabe en snescooter fra motoblocket med egne hænder. Hvis vi sammenligner omkostningerne ved færdige enheder, skal det bemærkes, at de kan være 5-10 gange dyrere end den samlede struktur. For at lave en snescooter fra en motoblok er det nok at have en lille mængde materialer. I de fleste tilfælde behøver du ikke engang købe dele til et fremtidigt design.
 2. Evne til at vælge parametre. Hjemmelavet køretøj kan have anderledes udseende, såvel som strøm. Nogle håndværk, der er designet af håndværkere, er mere magtfulde end færdige, populære snescootere. Det er også værd at bemærke, at når du opretter din egen bil, kan du vælge typen af ​​løbeudstyr.

 • Pålidelighed af byggeri. Snescootere selv af kendte producenter bryder ofte ned under brug. Når du opretter dit eget terrængående køretøj, vælger en person kun materialer af høj kvalitet. I dette tilfælde er det selvfremstillede design normalt designet til store belastninger, mens de færdige modeller måske ikke er egnede til brug under alle forhold.
 • Det er værd at bemærke, at når du opretter din snescooter, kan du bruge dele fra andre enheder, hvilket reducerer omkostningerne ved den enhed der bygges. Hjemmelavede snescootere anvendes i næsten alle forhold, så mange nægter at købe færdige strukturer. På videoen kan du observere arbejdet i konstruktionen, som oftest skabes fra motorblokken.

  Str. Bolshaya Dorogomilovskaya, 10

  Dmitrovskoe motorvej 163a, bygning 1, -1 etage

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  − 1 = 2