30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Smaragd Thuya

Alt hvad du behøver at vide om Tuy Western Smaragd

Moderne landskabsdesign er en hel videnskab. Og selvom du aldrig har studeret det, vil du vide det som en ekspert, hvis din have er prydet med den storslåede Thuya West Smaragd. Denne dekorative, evergreen plante, i udseende ligner cypress, ret uhøjtidelig i pleje og let at plante. Nedenfor vil vi fortælle dig om den vestlige Smaragd alle de mest nyttige og interessante.

Beskrivelse og karakteristika for en evergreen plante

Thuya Western Smaragd (beskrivelse) er en monoisk evergreen plante med en tæt og smal pyramidalkrone med lyse grønne nåle. Træet er et prydplante, hvilket betyder at det er stedet på det naturlige eller kunstige landskab. En hedge af Tui Smaragd ser kongelig ud og afhænger af dig, gør den slank og ensartet, eller lad hvert træ vokse på sin egen måde og bevare sin primordiale natur.

Karakteristika og egenskaber ved den vestlige Tuva Smaragd vil hjælpe dig med at bedre kende denne fantastiske plante:

 1. Højden på den voksne Smuragd tuja varierer normalt fra 4 til 6 m, og den ubehandlede bredde er op til 2 meter.
 2. Den gennemsnitlige forventede levetid er 110-130 år. Hvis vi taler om, hvor hurtigt Thuya Smaragd vokser, vokser der gennemsnitligt et år træet ikke mere end 20 cm i længden og 4-5 cm i bredden.
 3. Tuy West Smaragd er en af ​​de mest populære repræsentanter for cypress familien.
 4. Træet har form af en langstrakt kegle med en udtalt krone og en tæt nåletræsbelægning. Det er meget fleksibelt, takket være, hvilke landskabsdesignere som giver det forskellige skulpturelle former.
 5. Tui Smaragd er en evergreen plante, hvilket betyder, at det vil forblive så selv om vinteren og efter hundrede år.
 6. I foråret blomstrer thujaen med små aflange brune knopper, som falder af med begyndelsen af ​​efterårskøler.
 7. Thuya føles godt selv under forholdene i russiske kolde vintre, da det har en misundelsesværdig frostbestandighed.
 8. Træet vokser på enhver russisk jord og kræver minimal vedligeholdelse.
 9. Tui vokser ikke kun i haven og grøntsagshaven, men også i byen. Et forurenet miljø påvirker ikke træningen af ​​dette træ.
 10. Tuya Western Smaragd frigiver phytoncider aktivt, især i blomstringsperioden, som renser luften og mætter den med nyttige stoffer.
 11. Planten ser lige så imponerende ud som en enkelt plantning og i en hæk.
 12. Tui Smaragd Western er oftest opdelt i 2 hoved underarter: thuya med grøn farve og thuya med gylden farve.

Nu kender du beskrivelsen af ​​billedet af den vestlige del af Smaragd, og du kan let skelne den fra andre arter.

Egenskaber ved korrekt plantning

Hvis du følger vores råd og anbefalinger i detaljer, vil du bemærke, at den uafhængige plantning og pleje af Tuya Smaragh, hvis foto er præsenteret nedenfor, er meget enkel. Det vigtigste du skal gøre før landing er dette:

 • Vælg sunde, friske frøplanter;
 • Vælg omhyggeligt gode stiklinger;
 • Vælg et sted for tui (det er ønskeligt, at det vokser frit).

Først og fremmest beslutte, hvordan du vil plante den vestlige del af Smaragd. Der er 2 muligheder her: Du vil også erhverve kimplanter af en særlig art i planteskoler, eller du plante et træ ved hjælp af stiklinger. Den første metode er den enkleste, men ret dyre, men du sparer meget tid. Den anden mulighed vil koste dig meget billigere. For at gøre dette skal du bruge to års skud af thuya. De er nødt til at slå rod, hvorefter de vil være klar til plantning.

Med hensyn til de færdige frøplanter, som sædvanligvis sælges i små poser, skal de omhyggeligt inspiceres, inden de købes.

Hvis nålene på kimplanterne har et lysegrøn udseende, så er det bedre at sætte dem til side. Bemærk også, at plantesystemets rodsystem skal være fuldt udviklet og af mellemstørrelse.

Når du vælger et sted til plantning tui start fra følgende punkter:

 1. Et sted i den åbne sol er ikke det bedste sted for Tui Smaragd. Det kan blive brændt på grund af permanent mangel på fugt.
 2. Et sted i skyggen er også ugunstigt for anlægget, da det kan dø.
 3. Det bedste sted for plantning er en moderat penumbra. Prøv at vælge et websted beskyttet mod træk og vind.

Nu hvor du har valgt et sted til plantning, gode frøplanter og stiklinger, er det tid til at starte plantning. Du vil vokse en smuk og sund træ-langlever, hvis du følger vores råd tilrådeligt:

 1. Den bedste periode for plantning af et træ er slutningen af ​​maj eller begyndelsen af ​​juni. Plante træer i efteråret anbefales ikke, hvis de tidlige frost slår, så kan frøene ikke overleve og dø.
 2. Vi talte om det faktum, at thuja er ved at slå rod i nogen jord. Men for at træet skal vokse sundt og fluffigt, skal jorden være forberedt med et afløbssystem. Den ideelle mulighed for dræning under thuja er dræning fra et 15 cm lag grus eller knust mursten.
 3. Grav et hul, der svarer til størrelsen af ​​din plantes rodsystem. Dybden på en meter vil være helt tilstrækkelig.
 4. Glem ikke at lave en særlig blanding. For at gøre dette skal du omhyggeligt blande følgende ingredienser: sodavand, løvfældende jord, sand og tørv (eller tørvaflejringer).
 5. For at fremskynde væksten af ​​Tuva Western Smaragd er det muligt ved hjælp af gødning eller kompostaffald. Glem ikke om mineralgødning.
 6. Fugtigt kassen med vand fyldt med jord. Fugt er ekstremt nødvendigt for et ungt træ.
 7. I den forberedte zone plante en klar sæbe eller skabt stamme sammen med en jordklump, og som de vokser.
 8. Vær opmærksom på, at frøplanternes rodkrave skal være strengt placeret på jordoverfladen.

Hvis du vil plante en hæk, og ikke en enkelt plante, så husk at afstanden fra et træ til et andet skal være mindst 50 cm, men ikke over 1 m.

Som du kan se, er landing Tui Smaragd meget enkel. Nu hvor du ved, hvordan du korrekt planter en thuju. Du kan vokse en hel hæk.

Egenskaber ved pleje af en evergreen plante

Vi talte om, at Tuya kræver minimal pleje. Selv om du forlader træet for at vokse uden din hjælp, vil det stadig vokse og være grønt, men udadtil vil det ikke se så godt ud som muligt, og levetiden vil sandsynligvis blive reduceret til 50-70 år.

Et sundt blomstrende anlæg vil i mange år behage med omhyggelig omhu:

 1. Systematisk vanding. Tuya West Smaragd er meget glad for fugt og tolererer ikke jordudtørring. Om sommeren skal vandet vandes mindst en gang om ugen, og i alle andre årstider er det nok 1-2 gange om måneden. Træet vil være taknemmeligt for dig, hvis du periodisk drysser det med vand og derved eliminerer støvaflejringer og forskellige små insekter.
 2. Pas på jorden og jorden rundt om planten. Fjern ukrudtet, ødelægge insekters rede. For det første vil det støtte din plantes æstetik, og for det andet, så du mætter jorden med ilt og dermed bidrager til en hurtigere udvikling af planten;
 3. Glem ikke regelmæssigt at løsne jorden. Dette er meget vigtigt for at give rodsystemet ilt. Vær opmærksom på: at det er nødvendigt at løsne lidt og meget omhyggeligt, fordi du husker at du plantede en tynd ikke dyb.
 4. Det er vigtigt at skure jorden en gang om året med tilsætning af tørv og bark.
 5. Føde planten med gødninger 2 gange om året.
 6. Skær dit træ med jævne mellemrum. Nøjagtig hygiejne trim vil hjælpe dig med at slippe af med tørskud. Brug kun skarpe beskyttere til blid beskæring.
 7. Luk dine træer og stå i solens varme med et tyndt slør.

Tuya, som et prydplante, er ofte udsat for insektangreb og visse sygdomme. Her er de mest almindelige af dem:

 1. Svampeinfektion. Det er let at skelne af brune skud og gule nåle. Skær de berørte skud, så snart de mærker dem og brænder. Og så sprinkle alt det med et fundament.
 2. Touiva bladlus. Denne infektion kan ødelægge hele træet. Ødelæg bladlusene og helbred træet med carbofos.
 3. Coccidae. Denne sygdom er også let at genkende ved tilstedeværelsen på nåle af en opbygning svarende til kegler. For at eliminere infektionen skal du bruge forberedelserne af rogor og carbofos.
 4. Sygdom af træet på grund af tørring af jorden eller på grund af overdreven vanding. Begge disse vil bidrage til jordens hurtige forfald, hvorefter træet uundgåeligt fortabes.

Måske er det alle sygdommene hos Tui Smaragd.

Foto af Tui Western Smaragd i landskabsdesign

Hvis du stadig tvivler på, at dette træ er det, du har brug for, så tilbyder vi dig et udvalg af fotos af Thuya Smaragd i landskabsdesign.

Beskrivelse og dyrkning af Thuja Western Smaragd - hvordan man korrekt plant, pleje, vanding og beskæring

Hvis der er meget plads i din have eller i dit personlige plot, vil en plante som tuya bidrage til at skabe en interessant grøn sammensætning. En af de mest almindelige sorter er den vestlige tuya smaragd, som adskiller sig fra andre planter af denne art med en rig grøn farve, vokser et par meter højt, tiltrækker med ukompliceret pleje. Med sin hjælp kan du oprette et ædelt og raffineret landskabsdesign, som bliver stolt af ejeren af ​​ethvert hus.

Der er ganske få tuya sorter, men den vestlige smaragd tilhører koniske sorter og er et af de mest eftertragtede på grund af dets kvaliteter. Dette træ tilhører rasen af ​​nåletræer. Det er valgt til en jævnt kegleformet form, en stor højde og en lysegrøn farve, der fortsætter hele året. Emerald nåle er ikke skadet selv ved alvorlige forkølelser. Thuja occidentalis Smaragd betragtes som den smukkeste repræsentant af sin art.

Denne art Tuy er endnu ikke 70 år gammel, den blev opdrættet i 1950. Landets hjemland er Danmark. Anlægget er kendetegnet ved høj vindmotstand og frostbestandighed, meget uhøjtidelig, vokser på enhver jord og områder, renser luften. Har et overfladisk rodsystem. Pleje af ham er ekstremt enkel, tager ikke meget tid og kræfter. Brancher vokser lodret opad, langt fra hinanden. De ser blank og altid friskgrøn. Jo mere fugtigt og solrigt er plantens sted, jo grønnere og tykkere er thujaen. På tørre steder tynder den tætte krone lidt.

Når du vælger dette træ til plantning, skal du overveje, at det med tiden vil ændre sig meget. Fra en lille frøplante af thuja vil en gigant med en gennemsnitlig højde på 5-6 meter gradvist vokse. Hvis du planter thuya under vinduerne, skal du være opmærksom på, at det snart lukker hele anmeldelsen til dig. Men planten ser godt ud som en hække, have kompositioner. Forskellige sorter kan variere i højden, for eksempel når Smaragd variegata kun tre meter i voksenstaten.

Thuya-smaragd vokser meget højt, hvilket tager meget tid. Afhængigt af sorten kan væksten nå fra 10 til 50 centimeter om året. Venligst hans smaragdgrønne af træet vil være på i flere årtier, fra 50 til 150. I fire år, den vestlige opfattelse Smaragd når en højde på ca. 2,5 meter, krone diameter er ca. 70-80 centimeter.

Denne art kan opdeles i flere populære sorter. Hver har sine egne egenskaber, når forskellige højder, vokser med forskellige hastigheder. De mest almindelige og populære arter er:

 • Thuya Golden Smaragd (gylden). Navnet skyldes den gylden-gule skygge af kronen. Træets skud er korte, arrangementet er tæt. I 10 år vokser med 2 meter. Perfekt til hegn.
 • Hvid Smaragd (hvid). Denne underart er forskellig fra kronens første farve. Han er undemanding, men foretrækker at vokse på våde steder. Jo højere luftforurening (som i byen), jo langsommere vækst.
 • Smaragd Variegata. Kronisk konisk, smal, nuance hele året holdes lyse grønne. Det adskiller sig i hvid farve, hvor enderne af skuddene er malet. På grund af denne funktion ser træet dekorativt ud, som er egnet til omdannelse af stenede steder.
 • Smaragd Whitbott. En af de langsomt voksende træer af denne race. Den anvendes først og fremmest, hvor der er behov for langvarig plantning, såsom hække.
 • Spotti Smaragd (spotty). Har en pyramideformet krone. Tætheden af ​​grene er svag, men skaber et voluminøst, frodigt udseende.
 • Spiral. Navnet skyldes træets unikke spiralform. Det ser godt ud alene i en gruppe af andre landinger, rockhave.

Træet kan plantes, fra det tidlige forår til efteråret. Hver årstid har sit eget særpræg i hvordan man kan plante thuja smaragd, som en anden effekt på planten, men til enhver tid er det vigtigt at huske, at den unge sætteplante mister en masse fugt gennem kronen. For at undgå dette er det fra vinterens afslutning nødvendigt at dække de unge med et telt og skabe en skygge, ellers kan den blive brændt og dø. I resten er frøplanten ikke særlig krævende, og reglerne for afstigning er som følger:

 • For et sted er det bedre at vælge solområder. Det er ønskeligt, at det ikke blæser af vinden.
 • Grave en grop 2-3 gange størrelsen af ​​rodkomaen, lav et dræningslag, læg mere sand i den.
 • Bunden af ​​hullet skal stænkes med aske.
 • Det er meget vigtigt at neddykke grundkraven helt under jorden, ellers kan frøplanterne dø.
 • Hæld helvetet træet.

Plantning tui smaragd i efteråret er ikke den nemmeste opgave. Træet kan dø på grund af manglen på et stærkt rodsystem. Stærke efterårssvind vil vippe det unge træ, jorden vil synke. Det er vigtigt at omhyggeligt fastsætte vinterplanter med stregmærker. I nærheden af ​​koma skal du sætte stifterne for at beskytte træet mod skade. Selv omhyggelig pleje kan ikke redde tujaen, der er plantet i efteråret, fra døden, fordi det ikke vil have tid til at slå rod.

Den optimale tid til plantning af et dekorativt stedsegrønne træ er det tidlige forår. Det anbefales at plante thuja i denne periode, da sap-strømmen endnu ikke er begyndt. Skud og rodsystem begyndte ikke at vokse, så de bedre tolererer transplantationen. Det er vigtigt, at forkølelsen i den første forårsmåned stadig holder jorden frosset, så rodklumpen, udgravet fra jorden, ikke falder fra hinanden og bliver såret. Vil tørre minimum af rødderne. Før planten vil være en lang gunstig periode for rodsystemet at vokse og vokse stærkere.

Efter plantning er det vigtigt at sikre en korrekt vedligeholdelse af træet. Det begynder med vanding. Ugentlig skal du hælde en spand vand til hver plante. Hvis vejret er tørret, kan hyppigheden af ​​vanding øges. Om sommeren og om foråret er det nødvendigt at sprøjte kronen. Gør det bedre hver dag om morgenen. Mulching hjælper med at bevare fugt. Derudover beskytter den rødderne mod overophedning i en meget varm tid. I efteråret bidrager denne procedure til bevarelse af varme i jorden. Mulch kan være fra savsmuld, græs, blade. Til salg er der færdige cirkler lavet af kokosfibre.

Unge tuya har brug for beskyttelse mod vind og kulde, så de første år om vinteren skal grenene være forbundet. Ellers kan de bryde under vægten af ​​sne og vindstød. Selv frosthardy thuja, mens det bliver stærkere, har brug for ly ved lave temperaturer. Til dette formål er fir-tree lapnik, hvilket som helst dækningsmateriale egnet. Sidstnævnte bør slukke lyset, da fotosyntese af eviggrønne nåle fortsætter hele året rundt. Træet tolererer perfekt hårklippet til formgivning, når det vokser flere meter. Det er nyttigt at løsne jorden, gør det pænt.

Touis er præget af moderat vækst, så gartnere søger måder at gøre denne proces hurtigere. Du kan opnå dette på flere måder:

 • Giv træet en god regelmæssig vanding, konstant fugtig jord, forsøger ikke at skade, da overskydende vand er ødelæggende selv for fugtighedsbevidste thuja. Ved fugtning er ikke kun rødder, men kronen nødvendig. Ved et ungt træ skal det sprøjtes så ofte som muligt.
 • Den accelererede vækst fremmes ved beskæring. Det afholdes om foråret, fra det tredje eller fjerde år. Beskær har brug for omkring 10 centimeter af toppen.
 • Foder af nåletræer giver også en stigning. Det begynder med andet år. Sammensætningen af ​​gødningsstoffer omfatter fosfor, kalium, mikroelementer.

Den vigtigste måde at reproducere tuja og prydplanter af denne type er stiklinger, frø, plantning af kimplanter. Den hurtigste måde at købe færdige sæbe med en beholder fra børnehaven og bare lande. Den anden mulighed tager cirka 3 år. Det er bedst at udføre stiklinger i foråret, om sommeren kan stiklinger ikke overleve. Dette gøres som følger:

 • Skær 12-centimeter kviste.
 • Afskåret bunden, efterlader en længde på 5 centimeter. Indsnittets vinkel skal være 45 grader.
 • Ved bunden af ​​klippet skal du fjerne barken, lad kun bladene stå på toppen.
 • Forberedet stilken i vandet.
 • Lad indtil rødderne kommer frem.
 • Efter udseendet af rødderne, forberede blandingen til plantning. Det er lavet af kompost, sand, vermikulit. Placer blandingen i en gryde, og lad den være tom for 5 centimeter fra kanten. Der skal være drænhuller i bunden.
 • Klap forsigtigt stænglen med et væv der absorberer væsken.
 • Sug kimen med væksthormon, læg i en gryde, drys med jord, hæld.

Disse evergreens har to hovedfjender: et falsk skjold, en tuja bladlus. Hvis sygdommen ikke stopper i tide, vises tørt skud på kronen, det begynder at blive gul, smuldre. Kampmetoden sprøjter med insekticider. Af de andre problemer forekommer krympningen af ​​unge skud ofte, der kan skyldes overdreven tørhed eller overmodernisering af jorden, som følge af hvilken roden dør.

Anvendelsen af ​​Tui Smaragd i landskabsdesign

Formen af ​​denne art kan kaldes næsten ideel, så den kan passe ind i ethvert landskabsdesign, hvilket giver det et færdigt, velplejet udseende. En række smaragder er egnet til:

Tui Smaragd: plantning og pleje, foto

Nåletræer er altid populære blandt gartnere og landskabsdesignere. Elegant strenge udseende hele året og upretensiøsitet gør dem lodge i enhver have, hvilket giver dem pænhed og tiltrækningskraft.

En af de lyseste repræsentanter for dette slægt er Thuya West Smaragd. En unik skønhed smaragdgrøn plante med en smal økonomisk krone kan dekorere ethvert område og ændrer ikke sin farve selv om vinteren. Det rydder og ioniserer luften. Højden af ​​Tui Smaragd når op til 5 meter, og bredden er op til en og en halv. Træet er kendetegnet ved høj frostbestandighed og kræver ikke seriøs pleje, når man kommer under forskellige klimatiske forhold. Tui Smaragd vokser langsomt nok og lever op til 150 år. Dette træ kan let beskæres for at skabe haveskulpturer, som blev dets uundgåelige værdighed. Det er velegnet til single, gruppe landinger, og også som en hække.

Friske artikler om haven og haven

Western Tuya Smaragd er et træ med høje dekorative kvaliteter. Kronen danner en smal, ret tæt, pyramideformet form. Et karakteristisk træk ved denne form er nålens farve, som ikke ændres om vinteren, hvilket ikke er karakteristisk for alle former for denne plante. Træet vokser til en højde på 5 meter, og kronens diameter kan nå 2 meter. Rusty kan praktisk talt på enhver jord, men mere som en lime indeholdende jord eller loams. Planten tolererer vinterfrost og skygge-tolerant. Men foretrækker penumbra. De mest almindelige er to hovedformer - med gule og grønne farver.

Udføre udvælgelsen, være opmærksom på nuancerne:

 • Hvis planten er lille, er det bedre at fjerne det fra beholderen og inspicere rødderne: stærk og sund i udseende, har en mursten brun farve.
 • Der bør ikke være gullig løv, hele kronen af ​​ensartet farve, afhængigt af sorten.
 • Hvis du planlægger at vokse på hjemmesiden, skal du købe en bedre prøve med en kuffert ved bunden.

Tuy West Smaragd landing

Tuyu skal plantes om foråret eller sommeren. Hvis thuja vestlige smaragd er plantet i efteråret, så er der få chancer for, at det vil blive vant og vokse stærkere før frostbegyndelsen. På et frugtbart og godt drænet sted vokser thuja occidentalis hurtigere. Vælg et sted korrekt - det skal være solrigt og lidt skygget.

Fossaet skal ikke være lille, så rodsystemet er rummeligt i det. Det skal fyldes med en blanding af sodavand, blade og humus, det anbefales at tilsætte sand til en bedre cirkulation af luft og fugt. Ud over afløb hældes træaske på bunden, og humus tilsættes til jorden. Du skal plante rigtigt, det betyder - du kan ikke ryste af en jordklods. Hvis tæt på jordens overflade er underjordiske farvande, vil to vanding per måned være nok. I tørkeperioden er planterne skygget, dækket af hvidt materiale og vandet en gang om ugen. Hvis dette ikke er gjort, bliver nålene gule, og tuya smaragd vil miste sine dekorative egenskaber.

Tui smaragd (foto kan findes på internettet), plantet i den rigtige jord, har næsten ikke brug for yderligere pleje. Kun umiddelbart efter plantningen er det nødvendigt at vand jorden. Hvis vejret er fugtigt, har du brug for omkring ti liter om måneden, med ekstremt tørt vejr, du har brug for omkring tyve. Resten af ​​tiden modtager thuya fugt fra grundvandet.

I begyndelsen af ​​foråret kan du bruge en særlig mineralbaseret top dressing. Andel er let at bestemme - tre spiseskefulde er nødvendig pr. Sæt meter.

I foråret kan du også bruge specielle sakse til at fjerne forkælet grene om vinteren og løsne jorden lidt. Du behøver ikke at løsne for hårdt. Den maksimale dybde af løsningen er ti centimeter.

Friske artikler om haven og haven

I hjemmet er tuya pleje meget anderledes. For at planten skal vokse mere aktivt og ikke miste sit udseende, er det nødvendigt:

 • konstant vand plante, men i en moderat mængde,
 • Tilsæt speciel mineralgødning i foråret,
 • når tør luft, spray fuldstændigt planten,
 • Forlad ikke i direkte sollys.

At klippe og beskære tuja Smaragd

Touya Smaragd Danica har en næsten perfekt form for krone. Men det skal stadig være såret. Der er forskellige måder at beskære på. Skæring første gang udført umiddelbart efter plantning. I fremtiden er Osa Smaragds apikale skud skåret for godt tilskud. For at danne hegnet skal du behandle siderne.

Om foråret udføres hygiejneskæring af hurtigt voksende tuja, hvor døde og tørre grene fjernes.

Hvis det ønskes, giver Golden Smaragd en interessant haveform: en bold på benet, en spiral, en skakkugle. En sådan spiralhårning udføres i det tredje år efter plantning af frøplanten i jorden. I fremtiden understøttes formularen af ​​justeringer.

Nedenfor er reglerne for formgivning:

Afskårne grene er nødvendige, hvilket efterlader en del af den unge skyde.

Den øverste del af træet skal gøres smalere. Derefter vil du i tide få en trapezformet regelmæssig form.

Skær håret på en overskyet dag.

Efter proceduren er det bedre at vandet planten rigeligt.

Beskæring udføres årligt.

Så skal du overvåge træets tilstand. Hvis nåle begynder at blive gule, er det nødvendigt at gennemføre en række forebyggende foranstaltninger.

Mineral gødning Tui Smaragd

Brug en gødningsprøve hver anden uge, der starter efter sidste frostsæson og indtil den første uge af sommeren. Brugen af ​​gødning med stærk koncentration i det første år af hans liv, kan dræbe træets rødder, valget af gødning er vigtigt i tilfælde af sværdning af vestlige og udvikling af rodsystemet. Reducer mængden af ​​gødning for vestlige thuja til en gang om måneden, om sommeren. Fortsæt med at fodre træer, indtil jorden er dækket af is. Om vinteren er det nødvendigt at stoppe befrugtningen af ​​den vestlige thui. Fortsæt med at befrugte thuya, indtil du har thuja. Du kan begynde at bruge stærk gødning i andet år af udvikling. Opretholde jordfugtighed på et hvilket som helst tidspunkt af året for at sikre maksimal vækst af træet. For korrekt anvendelse af gødning, læs fabriksemballagen, som indeholder alle de nødvendige instruktioner. Alle gødningsfabrikanter anbefaler flere forskellige applikationer.

Efter plantning thuja, bør der tages pleje regelmæssigt. Unge prøver behøver rigeligt vanding, en spand af rent og varmt vand vil være nødvendigt for hver plante. Proceduren skal udføres mindst en eller to gange om ugen. Voksen buske vil også være glade for at slukke deres tørst, manglende fugt kan føre til gulning af toppen. For at sikre at nålene altid er saftige og lyse grønne, anbefaler fagpersoner at arrangere et bad fra haveneslangen, det vil vaske støvpartiklerne og fylde luften med frisk duft. Det anbefales at udføre alle vandprocedurer, herunder vanding, tidligt om morgenen eller sent på aftenen.

Løsning og mulching af jord

Jord omkring stammen skal ryddes af ukrudt i tide og løsnes. Alle handlinger skal være korrekte, fordi thuyas rodsystem udvikler overfladisk, og fjernelsen af ​​den tørre "skorpe" ved hjælp af en spids heron kan skade planten. For at undgå disse procedurer anbefales det at jorden dækkes. Du kan bruge savsmuld, flis eller kompost. Så jorden forbliver fugtet længere, og ukrudtet vil ikke kunne bryde gennem tykkelsen af ​​materialet.

Reproduktion sker ved metoden til stiklinger i hjemmet, det passer til de fleste arter af tui (se foto). Forårstiden er den mest optimale til udbredelse, det skal huske på, at det bør laves, før spirende knopper begynder at spire på planter. Hvis du reproducerer om sommeren, vil stammen ikke have tid til at danne rødder og fryse om vinteren.

For korrekt udbredelse skal flere grene skæres, hvis længde vil være ca. 12 cm og ca. 1 cm i diameter. Grenen skal skæres til 5 cm nær bunden, og skæret skal være i en vinkel på 45 grader. Ved bunden af ​​skåret skrabes små stykker bark af, så løvet fjernes, undtagen det der er placeret på grenens spids. Opnådde grene sættes i en beholder med vand, så de ikke bliver tørre.

Friske artikler om haven og haven

Jorden i potten skal være lidt komprimeret, men overdriv den ikke, fordi rygsøjlen til spiring kræver en blød jord. Forlad ca. 3-5 cm gryder ufyldt. Gør huller med jævne mellemrum i hver gryde med træpinde. Intervallets længde skal være ca. 1,5-3 cm. Det næste skridt er at slippe af med unødvendigt vand, som er på spidsen af ​​klippet, så det skal sænkes ind i rooting hormonet. Efter forsigtigt sænk stilken ind i hullet i gryden, så hormonet ikke sletter. Drys puljen med yderligere primer og forsigtigt tamp den tæt på håndtaget. Nu skal du bare vandet træet.

Phytophthora. Den farligste sygdom. Det beskadiger roten og går så til plantens øverste lag. Som følge heraf begynder thuja at falme, ændrer farven til en grå farvetone, bagagerommet under bliver blødt. På stammen vises plak, rødderne begynder at rådne og bliver sprøde.

Brown skyder. Vises i det tidlige forår. Karakteriseret ved gulvning af skalaer. Som et resultat af nederlag bliver skydningen brun, og dør derefter. For at forebygge inficerede skud skal fjernes. Derefter skal træet fodres konstant. Spray bør anbefales med azol.

Rust og shuttle. Nåle i planten falder og mørkere. Oftere sygdommen angriber om foråret, men det kan og hele året rundt. Young Tui er mest modtagelige for sygdom. For at forebygge, skal dårlige grene fjernes. Berørte træer skal behandles med et kobberholdigt fungicid. Behandling foregår i maj og hele sommeren.

Touys falske piercing. De vigtigste tegn på sygdommen er gule sår i cortex. Behandlingen skal påbegyndes straks. Ellers kan sygdommen dække hele kufferten med pletter og træet vil dø.

Til behandling af forfalskning bør følgende præparater anvendes: Rogoz, Carbofos, Antelik, Antiyu. Det er muligt at udføre behandling med folkemetoder. For forebyggende formål fra sygdommen indpakes bagagerummet i halm. Brancherne behandles med en sæbeopløsning.

Korrekt og rettidig pleje af træer beskytter haven mod mulige sygdomme. I udseende kan du straks bestemme, at planterne er inficerede. Derfor bør behandling ske straks, og de vil blive reddet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + = 10