30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Skydeporte

Glidende porte uden automatisering - med egne hænder

Skydeporte - en fremragende mulighed for at arrangere indgangsgruppen. Deres popularitet skyldes, at designet ikke kræver meget plads til at udføre deres funktioner. Åbning og lukning foregår parallelt hegnet, og transport går uhindret ind i gården. Betydningen af ​​skydeporten er at flytte til den ene side, hvis retning er sat af ejeren i overensstemmelse med deres egne ønsker og behov.

Glidende hegn findes i tre sorter:

 1. Suspenderet automatisk. Sådanne porte anvendes sædvanligvis i fabrikker. De er ikke bange for hacking og virkningen af ​​eksterne faktorer. De suspenderede porte er imidlertid for massive, de kræver en omhyggeligt forberedt åbning og betydelige finansielle udgifter til installation. Tilstedeværelsen af ​​en stråle i strukturen kan forstyrre høje køretøjer.
 2. Cantilever mekanisk. Designet har ingen grænser i højden, det virker lydløst. Den automatiske enhed er ansvarlig for åbning og lukning af indgangsgruppen, men i mangel af elektricitet kan porten åbnes med vold. En klar monteringsåbning er en valgfri tilstand. Ulempen ved dette design omfatter behovet for et direkte hegn fra indersiden.
 3. Mekanisk glidning på skinnen. Fordelene ved porten er høj styrke og stabilitet, især for en stærk vind og en solid bredde - op til 6 m. Men konstruktionen har brug for en klar åbning og periodisk rengøring, ellers vil dens bevægelse være svært.

I hjemmet er det tilrådeligt at installere cantilever skydeporte. Alt installationsarbejde kan udføres af ejeren selv.

Vi laver glidende porte af os selv

Udformningen af ​​glidende porte gælder ikke for komplekse mekanismer, selv en uerfaren mester vil forstå dette i henhold til arbejdsskitser og tegninger af inputgruppen. Dets funktion gør det muligt at spare tid og på mange åbnings-lukninger - med korrekt installation kan enheden modstå omkring 50 tusind forskydninger. Ejeren vil sætte pris på bekvemmeligheden straks, så snart han lærer at betjene automationsmekanismen.

Processen med at arrangere skydeporten med egne hænder begynder med valget af drevet, hvis vægt skal svare til automationsfunktionerne. Motorkraften på 250 watt lærred vejer op til 200 kg, en 400 watt maskine klarar en konstruktion på op til 600 kg. 600 W-drevet bevæger nemt indgangsgrupper på op til 1 ton vægt.

Ethvert drev er i stand til at starte kurset og mere tunge strukturer. Restriktioner fabrikanter indstillet til at forlænge enhedens levetid forudsat forsigtig brug af porten.

Størrelsen af ​​belastningen på strukturen afhænger af forskellige faktorer:

 • Funktioner af tilbehør.
 • Vindbelastning.
 • Friktionens kraft under bevægelse mv.

Overdreven drift af den elektriske motor fører til overophedning af enheden og tab af effektivitet. Derfor er det bedre ikke at sætte automationen på skydeporten.

At opnå et solidt recoiling design indebærer passage af flere stadier af fremstillingen. Ligesom andre typer af porte, wickets og hegn kræver glidegruppen installation af støtte søjler.

For at oprette en operatør del brug:

Hullerne under understøttende søjler graver ind i dybden af ​​nedfrysning af jorden. For vejrforhold i Rusland er det ca. 1 m. Forberedte stillinger installeres i borehuller, korrigeret af deres position, styres af indikatorerne på bygningsniveauet og cementeres af pits. Opløsningen skal fryses i 1 uge.

Mens betonen bliver stærkere, er de engageret i fremstillingen af ​​grundskelettet. Den såkaldte banket kommer fra en kanal omkring 20 cm bred og armaturer 1 m lang og en sektion tæt på 13-14 cm.

Trenches til grundlæggelsen af ​​fundamentet fordøjes med følgende indikatorer:

 • Dybde - op til 1,5 m.
 • Bredden er 40 cm.
 • Længde - svarer til 1/2 længden af ​​åbningen.

Kanalen lægges i en grøft ved hylder nedad og hældes med beton, udligner med en jordoverflade. Efter cementering sættes fundamentet til side i 4 uger for at størkne.

I løbet af denne tid udføres andet arbejde:

 1. Behandling af metalrør (60 x 40 mm). Fjernelse af rust og skala, affedtning og priming af jernoverfladen.
 2. Svejsning af rør. Udfør 2-centimeter sømme, hvorfra lad frie områder op til 30 cm.
 3. Fastgørelse guiden. Elementet er svejset i den nederste del af rammen sammen med rørene i forskudt rækkefølge. Dette vil beskytte kittet mod vridning. Suturer rengøres og primeres.
 4. Montering af linned. Egnede materialer i vores tilfælde er bølgepap eller metalplade. Fastgør dem med skruer eller nitter.
 5. Udstyrspladser til hjul og drev. Tilslutning til elnettet foretages, hvis der er planlagt en automatiseringsinstallation.

Fittings til glidende porte, fremstillet af egne hænder, vælges af vægten af ​​konstruktionen og bredden af ​​åbningen.

Til lette døre med en breddegrad på ikke over 4 m anvendes et sæt, der kan modstå op til 400 kg tyngdekraft. Hvis bredden er større, er det nødvendigt at sætte armaturerne med eksponering på 800 kg og ramme rammen med træ eller jernplader.

Det integrerede design af skydedøre er umuligt uden så vigtige detaljer som:

 • Guide beam tager lasten fra portsiden.
 • Aftagelig enderulle - understøtningsdel til bunden af ​​indgangsgruppen.
 • Et par vogne, hvor konsoldelen har strukturen.
 • Øvrefanger, reduceret vindbelastning.
 • Nedre fanger, overtager understøtningsvalsen, når porten lukkes.
 • Støtte til støtten, der er ansvarlig for lærredets bevægelse.
 • Konsol - holderen med ruller er placeret i den øverste del af indgangsgruppen.

Værktøj og materialer til konstruktion af en struktur

Fra værktøjer, der er nyttige ved installation af glidende porte med egne hænder vil være:

 • Håndboremaskine
 • Skærehjul til 125 mm
 • Skovle og bajonetter
 • Universelle elektroder
 • Svejsemaskine og sikkerhedsbriller.

Efter forberedelsen af ​​værktøjerne er involveret i konstruktionen af ​​strukturen. Det er bemærkelsesværdigt, at du kan vedhæfte porten til et allerede stående hegn eller udføre alt arbejde helt, begyndende med installation af et passende hegn.

Projektaktiviteter udføres i flere faser.

 1. Bestem størrelsen af ​​indgangsgruppen.
 2. Beregning af længden med en modvægt (ekstra gebyr 1,5 m).
 3. Valg af produktets højde. Her er det vigtigt at tage højde for, at porten fra jorden adskiller afstanden fra 7 til 10 cm. Og samme størrelse skal være over selve porten. Således skal den samlede højde af hegnet trækkes fra 14 til 20 cm.

Alle data er fastgjort på papir og der laves en notat om retningen af ​​bladets udtagning. Indstil det korrekt med fokus på den modsatte side af porten.

Overvej nu materialer, komponenter og beklædning af fremtidige skydedøre.

 • fugemasse
 • cement
 • Knust sten
 • sand
 • male
 • beklædning
 • Fastgørelse af beklædning
 • Ledninger til automatisering
 • Sæt til cantilever skydedøre
 • Metalrør til rammerne for indgangsgruppen.

Sæt designet til at installere glidende cantilever døre er klassificeret efter størrelse. Den lille størrelse er beregnet på vægt til 400 kg, gennemsnitlig - fra 400 til 600 kg, stor - 600 og mere kg.

Portene er lavet af forskellige materialer, men det er bedst at bruge profileret folie til dette formål. Proflisten har mange fordele. Dette er økologisk renlighed og overkommelighed, let vægt og let transport, modstandsdygtighed mod korrosionsprocesser og en række farver, der ikke er bange for udbrændthed. For at fastgøre bølgepappet behøver du kun selvdrejende skruer med en hastighed på 20 stk. på hvert ark.

Hvis skydedøre vil være udstyret med automatisering, signalledninger (2 x 0,75) og en ledning (3 x 1,5) vil derudover være behov for.

På dette stadium er det vigtigt at installere bladet korrekt på den bevægelige stråle. Flytter bladet gennem rullemekanismen, som sikrer glidende løb og fuld funktion af skydedøre. Arbejdets nøjagtighed øger chancen for langvarig drift, og brugen af ​​kvalitetskomponenter belaster ikke den samlede vægt af strukturen. Portens fjernbetjening er lettere ved hjælp af et elektrisk drev eller en bevægelsesføler.

Installation af skydeporte med egne hænder udføres i flere faser:

 1. Stiftelsens fundament.
 2. Fastgørelse af rullelejer.
 3. Montering af bladet og installation på ruller med efterfølgende justering.
 4. Montering af styredelene.
 5. Montering af strålens bagdæksel og endevalsen.
 6. Kvalitetskontrol af det elektriske drev og glatheden af ​​vingebevægelsen.

Hvis der er vanskeligheder ved at montere skydeportene med egne hænder, skal du kontakte en erfaren specialist for at få hjælp. Færdige handlinger fra mesteren garanterer problemfri og sikker drift af produktet. Smør lukkemekanismen for at forbedre mobiliteten er uønsket, fordi det vil samle støvpartikler og snavs.

 • Varm garagedøren med egne hænder
 • Løfteporte med egne hænder - enkelhed og funktionalitet
 • Gade dør tættere - praktisk lukkemekanisme
 • Fremstilling af garageporte med egne hænder - fra A til Z
 • Gates og wickets lavet af bølgepap med smedningselementer
 • Automatisk port og drev med egne hænder

Copyright © 2017 Et aktivt link er påkrævet, når du kopierer indhold fra webstedet.

Glidende porte med egne hænder: Enhed og fremstillingsteknologi

Vejene gennem gaderne i hytterne er ofte så smalle, at de næsten ikke passer til en bil. Det er et reelt problem at køre ind i en sommerport fra en sådan gade. Alt forhindrer bogstaveligt talt, herunder dørene til de standard swing-porte. Desuden er det umuligt at åbne sådanne porte udad overhovedet, og for at åbne dem indadgående midler fratager dit dacha-område med nyttig plads. Den eneste sande løsning i denne situation er installationen af ​​glidende eller glidende porte, som vil blive diskuteret i denne artikel. Sammen med webstedet moyadacha.org vil vi håndtere deres design og beslutte spørgsmålet om, hvordan man selv kan lave en skydeport?

Hvordan man laver skydeporte foto

Glidende porte med egne hænder: strukturelle elementer

I det store og hele er designen af ​​skydedøre ikke vanskelig - i det mindste er det ikke meget vanskeligere end skydedøre i din lejlighed, som som porten er enkel nok til at lave selv. De har kun tre strukturelle elementer.

 1. Ventiler - når porten glider, så er der to. Der ville være et blad, så blev porten allerede kaldt rollback. Dørene til sådanne porte kan være alle og lavet af forskellige materialer - i de fleste tilfælde er det en stålramme foret med en træstrimmel eller metal som bølgepap. Det er ikke svært at fremstille dem, især hvis du har erfaring med at samle metalstrukturer.

Sliding gate design foto

På hvordan man laver en glidende port i landet, se i denne video.

En anden del, der kan udstyres med skydeporte i landet, er automatiseringen, som gør det muligt at mekanisere processen med at åbne dørene. Strukturelt disse døre er kun guider, som suppleres af et rack monteret på folden - selvfølgelig, forskellen er også på grund af tilstedeværelsen af ​​en elektrisk motor og med knyttede start- elektronik.

Hvordan man laver en skydeport: fremstillingssekvensen

Start med at producere skydeporte til landet har brug for med vinger, og dette i øjeblikket burde allerede være fuldt forberedt indgang åbning - dvs. hegnet. Desuden skal vejen i åbningen også udarbejdes - den skal betones, da den nederste styring fastgøres til den. Ja, ja det er porten til et sådant design i dag, der kan produceres af os selv - vi vil tale om det i denne artikel. De enkleste døre til denne type port er svejset af et profilrør, forstærket af en lintelramme, foret med et profileret ark. Finesser er ikke mange, og vigtigste af dem - er klarhed størrelser (to gate blade skal være ens), samt overholdelsen af ​​geometrien. Alle hjørner skal have en klar vinkel på 90 grader - det skal forstås, at den snoede blade ikke kun ser grimt, men forkert opfører sig under åbning og lukning. Kort sagt, sådan en port vil, hvis ikke permanent, så i det mindste periodisk syltetøj. Og endnu en ting - længden af ​​brochurerne. Det skal være sådan, at dørene i lukket stilling ikke forlader hegnet - mindst 20 centimeter af porten skal forblive uden for hegnet.

Skydeport med egne hænder foto

I princippet er rammen det eneste du kan lave her selv. Alle de øvrige dele af skydeporten skal købes i butikken eller på markedet. Som nævnt ovenfor er det ruller og guider. Generelt, efter at disse dele er i din besiddelse, kan du begynde at samle skydeporte i dacha med egne hænder. Denne proces ser sådan ud.

 1. Installation af bundstyret - som en mulighed, fra to separate dele. Alt er elementært her, og hvis du har sørget for et klart (i horisonten) på forhånd, så opstår der ikke problemer her. Det eneste par ting, du bør overveje er jævnhed af linjen i forhold til hvor du installerer underlisten skydeporte, samt dens afstand fra hegnet - det bør beregnes fra det sted, installation af rullelejer. Ideelt set skal de monteres direkte under porten - i så fald vil afstanden mellem dørene og hegnet være minimal. Typisk guide knyttet til ankre og det vigtigste her er at vælge den rigtige længde af dem, at de ikke har passeret gennem et lag af støbt beton og til at frigøre den er der - i det store og passende og korteste anker med en længde på 40 mm.

Enkel glidende port for at give et billede

Installation af skydedøre foto

Og den sidste fase af arbejdet i forbindelse med fremstilling og installation af skydeporte i landet er den direkte installation af klapperne på skinnerne. Her er alt ret simpelt, og hvis du har stødt på alle dimensioner og niveauer under fastgørelsen af ​​guiderne, vil det ikke være svært at installere portvingerne på dem. De kommer bare i sidelinjerne. Alternativt kan de sættes op på stedet, så at sige, nedefra og op - indsæt klappen i den første øvre guide, og derefter med en lille pripodemom sænk den til bundskinnen. Generelt er det ikke svært - lige efter installationen skal porten kontrolleres for effektivitet: rul dem til venstre og højre, sørg for deres enkle og nemme bevægelse.

Og i slutningen af ​​emnet et par ord om pleje af sådanne porte - det er ikke en hemmelighed for alle, der på gaden de udsættes for fugt, på grund af hvilket jern ruster. Hvis dørene selv har en vis beskyttelse mod dette fænomen i form af maling, forbliver videoerne i denne henseende ubeskyttet - det handler om dem, som du skal passe på i første omgang. Rullerne skal konstant smøres - det samme skal være styrene på de steder, hvor de kommer i kontakt med rullerne. Hvis du ikke planlægger at komme til dacha om vinteren, så skal du smøre disse dele af porten rigeligt, så smøremidlet helt omslutter dem.

Som du kan se, er det ikke så svært at lave skydeporte af dine egne hænder, som det kan forekomme fra første øjekast. Som en option (medmindre du er helt sikker på deres evner), kan disse døre udstyres med valgfri automatisk - det er heller ikke svært, og hvis du i detaljer forstå essensen af ​​spørgsmålet, med sin afgørelse ingen problemer.

Skydeporte med egne hænder - trin for trin instruktion

I vores land er skydeporte blevet meget populære selv i sovjettiden, hvor et sådant åbningssystem var installeret hos de fleste virksomheder. Nu er sådanne porte installeret på sommerhusens private grunde og hegn. Skydedørene er blevet meget populære på grund af det ergonomiske design, hvilket sparer plads.

Hvordan man laver en glidende port

Alle kan lave en skydeport til sit websted. Dette vil kræve lidt tid fra dig, men de selvfremstillede porte koster mindre end dem, der bestilles af en specialiseret virksomhed.

For at forstå, hvordan skydeportene er konstrueret, er det nok at studere deres tegning. I et sådant system er der ingen komplekse eller geniale elementer. Alt er enkelt og pålideligt.

Glidende porte installeres inde i den svejsede ramme, i hvilken det åbne dørblad forlader. Rullelejer af lukket type installeres i rammen, hvilket gør det nemmere at åbne og lukke porten. I dette tilfælde vognenhederne ruller, er inde i rammen, beskyttet mod regn og eksterne virkninger, og derved reducere vedligeholdelse til et minimum (smøring af lejer kun når lågen), og forlænge levetiden af ​​et gennemsnit på 12 år.

For portens finish kan der anvendes ethvert materiale-spånplade, foring, metal sidespor, fast stålplade eller enhver anden.

Ordning med glidende porte

Fra dine ønsker og økonomiske muligheder afhænger af, om porten vil blive flyttet manuelt eller ved hjælp af automationssystemer. Det er også nødvendigt at bestemme, for hvilke formål porten skal bruges: som en indgang til hovedet, brand (evakuering) udgang eller som ekstra i tilfælde af funktionsfejl i hovedporten. Alt dette bestemmer størrelsen, udseendet og omkostningerne ved installationen af ​​porten.

1. Installation af den fremtidige portramme

Det første trin i installationsprocessen er installationen af ​​åbningen af ​​den fremtidige port. Til dette formål installeres poler af to stålrør, mursten eller træbjælker. Pilene skal gå til jorden mindst en meter, denne dybde er frosset om vinteren ved jorden. Søjlerne er installeret i hulen i denne dybde, nivelleret og fyldt med cementmørtel.

Ramme til fremtidige porte

Den fuldstændige tørring af opløsningen tager ca. en uge.

Skema af betonglidende porte

Rammen kræver også et fundament. Til fremstillingen tager vi en kanal 20 mm bred og en forstærkning med en diameter på 15 mm. Armaturen skæres i målerstykker og svejses til kanalen lodret. Som følge heraf skal du få et design, som stilladser.

Gateway til porte

Under fundamentet graver en pit, hvis længde er lig med halv bredden af ​​døråbningen. Bredden af ​​pit er 40 cm, dybden er ikke mindre end en meter.

I pit er placeret en struktur af forstærkning og en kanal. Det skal bemærkes, at nivelleringen af ​​kanalen i forhold til jordniveauet bestemmer bredden af ​​mellemrummet mellem dørbladet og vejen. Efter at have lagt grunden til fundamentet, hældes pit med cementmørtel og får lov til at fryse.

Vi anbringer armaturets og kanalens struktur

Hvis du har gjort alt rigtigt, får du en jævn metalplade, hvorpå guider til porten efterfølgende bliver installeret.

Til fremstilling af portrammen har vi brug for metalrør fra 30 til 60 mm i diameter. Rør skal rengøres af rust med en mølle eller mølle, affedtning og primer.

Vi laver en pit til porte af metalrør

Når behandlingen af ​​rørene er færdig, fortsæt med at svejses rammen. På den færdige ramme af rør fastgjort kasse, fra rør med mindre diameter (for eksempel 20mm), som vil være grundlaget for plettering. Panelet er fastgjort til dørbladet ved hjælp af skruer eller nitter.

Placeringen af ​​bjælkerne inde i rammen bestemmes af, hvordan du vil trimme portene. Med ensidig beklædning er lathen ved rammens kant, med dobbelt foring i midten.

Vi laver en ramme til porten

Ved svejsearbejde udføres svejsede led i 25 cm trin. Dette er den optimale afstand for maksimal strukturstyrke.

Efter svejsning sammenlignes alle sømme af en bulgarsk, og dørbladet genopbygges og males. Når malingen tørrer, kan du begynde at skære stoffet med det valgte materiale.

Installationen af ​​porten selv begynder med montering af styrene. Sæt de nederste ruller, lejer og føringer til åben position. Vær opmærksom på placeringen af ​​de første og sidste ruller, fra dem til kanten af ​​dørbladet skal der stadig være ledig plads.

På rullerne placeres den øverste guide til porten og niveauer rullerne efter niveau. Derefter placeres portens ramme på rullerne og igen sætter alt på niveau. Hvis rammen er på niveau, tag rullerplatformene med svejsning til fundamentet, svejs de øvre og nedre fangere.

Den øverste guide er fastgjort til de tidligere installerede indlæg, og rullerne er fastgjort til den. Hvis polerne er lavet af metal, har du ingen problemer med svejsning. Hvis stolpen er mursten eller træ, skal du bruge ankre eller pant i forstærkningen.

Rullevogne anbefales at blive svejset på lettilgængelige steder for at undgå problemer med reparation eller udskiftning i fremtiden.

Montering af portbladet

De nedre ruller, som allerede nævnt, svejses af deres platforme direkte til fundamentet, og de øvre ruller fastgøres til styret med bolte eller svejsning. Variant med bolte giver dig mulighed for at udskifte rullerne om nødvendigt, svejs de samme forbindelser skal skæres og omfordeles.

6. Installation af de øverste ruller fra sidevalsning

I stedet for styrestrålen kan flere lodrette føringsruller laves ovenfra. De er fastgjort til den U-formede profil med bolte. Sådanne ruller vil ikke tillade dørbladet at svinge og vil fungere som en styrestråle. Fordelen ved et sådant system er, at der i døråbningen ikke er nogen hindringer for passage af høje biler.

Montering af øvre ruller

I bundkanten af ​​bunden skal den nederste fanger svejses, i hvilken dørbladet kommer ind. Således oprettes der et ekstra supportpunkt, som gør det muligt at frigøre rullerne fra lasten.

Montering af den nederste låser

Erfaringen viser, at fremstillingen af ​​skydeporte alene gør det muligt at spare finansielt betydeligt. Fremstillingen af ​​porten i virksomheden ville have kostet dobbelt så meget. Derudover er dele og strukturelle elementer ikke en knappe vare. Med den rette overholdelse af installationsteknologien vil dine selvforsynede porte vare meget længere end dine brandedøre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

76 + = 83