30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Skruetrækker lithium-ion batteri

Lithium batterier til skruetrækkere

I stedet for de traditionelle nikkel-cadmium-batterier til el-skruetrækkere mange producenter i stigende grad foretrækker at udstyre deres produkter med lithium-batterier, der har en række fordele.

Klasser, fordele og ulemper ved lithium batterier

I skruetrækkere anvendes tre hovedklasser af lithiumion (Li-ion) batterier, der er forskellige i katodematerialets sammensætning: kobolt lithium LiCoO2, baseret på lithium-mangan spinel LiMn2O4 og lithium-ferrophosphat LiFePO4. Lithium-ionbatterier afviger gunstigt fra nikkel-cadmium-batterier med lav selvudladning, næsten fuldstændig mangel på hukommelseseffekt, kræver ikke vedligeholdelse. Efter at have forladt brugen af ​​metallisk lithium, er denne type batteri næsten helt sikkert.

Deres største ulempe er lav modstandsdygtighed over for genopladning samt særlige krav til sikkerhed. Det er svært at oplade et sådant batteri ved negative temperaturer.

Karakteristika for lithium batterier

Tekniske egenskaber i mange definerer mange skruetrækkers forbrugskvaliteter: dets styrke, driftstid, brugervenlighed af værktøjet.

 • spænding af et batteri i forskellige modeller fra 3,0 V til 4,6 V;
 • Strømforbrug: 100-230 W-h / kg og 250-400 W-h / l;
 • Selvudladning 4-6% i 1 måned eller 10-20% om året;
 • kombineret opladningstilstand
 • opladningstid fra 40 minutter til 2 timer;
 • indre modstand: 5 ... 15 mOhm / Ah;
 • belastningsstrøm i forhold til kapaciteten (C): konstant - op til 65 ° C, puls - op til 500 ° C; den mest acceptable: op til 1С;
 • Antal opladningsudladninger: 500-1000 gange;
 • holdbarhed 3-5 år
 • tab af energiintensitet (aldring) 20% om året.

Langt størstedelen af ​​lithiumbatterier fremstilles i et prismatisk tilfælde, men en række modeller har en cylindrisk form. Rulleelektroder og separatorer anvendes i sådanne elementer. Materialet af sagen er aluminium eller stål. Kontakt med den positive pol sendes ud gennem isolatoren til husdækslet. I prismatiske celler er elektroderne rektangulære plader stablet oven på hinanden. De forskellige elektroder adskiller separatorerne fra porøs polypropylen. Af sikkerhedsmæssige årsager stiller designet til enheder, som overvåger processerne inde i enheden og afbryder det elektriske kredsløb i tilfælde af kritiske situationer. Også ekstern elektronisk beskyttelse er også brugt til dette. Tætheden af ​​huset forhindrer elektrolytens lækage og indtrængen af ​​ilt og vanddamp. Ladningsbæreren er lithiumioner, som kan trænge ind i krystalgitteret af andre elementer.

Mange producenter af håndværktøj for at forbedre forbrugernes kvaliteter af deres produkter forsøger at forbedre designet af batterierne, der er fastgjort til instrumentet, ved hjælp af originale teknologier i deres fremstilling.

I selskabets produkter Bosh ECP-teknologien anvendes, som gør det muligt at kontrollere batteris udløbsgrad, forhindrer overophedning ved enhver strøm og sænker den automatisk. I tilfælde af disse batterier er der også ventilationshuller til køling. Teknologi Hyper Charge er designet til at fremskynde opladningsprocessen, og brugen af ​​Power 4All forener batteriet for forskellige instrumenter.

Selskabet Makita leverer sin produkter chip Makstar, analysere mange ydeevne lithium-ion batteri (temperatur, brugstidspunktet, antallet af charge-afladninger, procentdelen af ​​afladning) gør det muligt at vælge den optimale opladning mode og reducerer den tid af dens realisering. I sidste ende øger dette batteriets levetid. Det har et forstærket hus, som beskytter mod vibrationer og stød. Teknologien anvendes af firmaet Hitachi. De giver dig mulighed for at lette batteriets vægt, reducere størrelsen, forhindre overophedning, forbedre opladningen og til sidst gøre instrumentet let og kompakt til arbejde.

Skruetrækker med lithium-ion batteri: beskrivelse, egenskaber, drift og reparation

Da skruetrækkeren er blevet et værktøj, der findes i arsenalet af ikke kun en professionel bygger, men også en hjemmester, bliver spørgsmålet om at vælge dette udstyr stadig vigtigere. Denne enhed kan være et netværk eller et batteri. Sidstnævnte sort er populær i tilfælde hvor du ofte arbejder på et sted, hvor der ikke er mulighed for at forbinde til elektricitet.

Skruetrækker med lithium-ion batteri

Dette udstyr er godt, fordi batteriet i det ikke har en hukommelseseffekt. Dette angiver, at opladningen du kan udføre på batteriet, der endnu ikke er fuldt sået, mens dets kapacitet ikke ændres. I praksis betyder det, at lithium-ion-batterier kan oplades, når du vil, og det er ikke nødvendigt at vente på et fuldstændigt tab af enhedens ydeevne.

Som hovedtræk ved operationen er det faktum, at du ikke behøver at indstille batteriet til nul. Batteriet skal ikke være helt afladet. Ofte sammenligner forbrugerne udstyr af denne type med enheder udstyret med nikkel-cadmium-batterier. Den førstnævnte har en vigtig fordel, som udtrykkes i fravær af selvudladningseffekt.

Hvis du forlader en skruetrækker med et lithium-ion-batteri og ikke bruger det i nogen tid, vil du ikke løbe ind i, at det er afladet. Her er det muligt at drage fordel af et ret simpelt princip, hvilket betyder at udstyret kan oplades og opbevares, og om nødvendigt tages igen for øjeblikkeligt at begynde at bruge.

Uden et tab af ladning kan en sådan skruetrækker ligge i seks måneder eller mere. Det skal dog huskes, at sådanne opbevaringsbatterier ikke bør opbevares ved negative temperaturer.

Skruetrækkere med lithium-ion-batterier

En skruetrækker med et lithium-ion batteri, de fordele og ulemper, som du bør studere før du køber produktet, er et udstyr, der kan udføre mange opgaver. Batterierne forøges imidlertid over tid, og hvert udstyr kræver brug af en udelukkende original oplader.

Den tredje ulempe er den ret lave modstandsdygtighed over for arbejde under forhold med lave temperaturer. Og reparation af batterier til skruetrækkere er umuligt at udføre selvstændigt. Desuden nægter mange forbrugere at købe sådant udstyr af den grund, at omkostningerne er forholdsvis høje.

Skruetrækker mærke Metabo PowerMaxx BS Basic

Hvis du vil vælge en skruetrækker med et lithium-ion batteri, kan du være opmærksom på den model, der blev nævnt ovenfor. Dens omkostninger er 6800 rubler. Udstyret har indbygget belysning, som hjælper, når du arbejder med dårlig belysning. Tilstedeværelsen af ​​hæftet giver dig mulighed for at bære enheden på bæltet. Modellen leveres i en sag, der løser spørgsmålet om transport og opbevaring. Operatøren vil hurtigt kunne udskifte udstyret, denne mulighed er tilvejebragt ved tilstedeværelsen af ​​en hurtigvirkende chuck.

Brugeren vil kunne indstille 1 af de 20 drejningsmomentvalg på værktøjet. Afhængigt af opgaven kan du også bruge boringstilstanden. Denne skruetrækker med et lithiumionbatteri har en kort instruktion, som beskriver anvendelsesfunktionerne. Udstyret har en spindel med en indvendig sekskant, som garanterer drift uden skruetrækker. Strømindikatoren er ret praktisk, med dens hjælp kan du styre graden af ​​batteriladning. Fabrikanten har udstyret udstyret med moderne teknologi Ultra-M, som giver maksimal effekt, optimal energiudnyttelse, blid opladning og lang levetid.

Tekniske specifikationer af modellen

Ovennævnte model af skruetrækkeren har en batterispænding på 10,8 V. I metalet kan du lave 10 mm huller, mens i træet - 22 mm. Enheden drives af en børstemotor. Du skal overveje, at der ikke er nogen effektfunktion i udstyret, men der er en omvendt.

Sættet leveres med to batterier, der er en motorbremsefunktion og en spindellås. Det maksimale drejningsmoment er 34 Nm. Desuden vil operatøren kunne arbejde i en af ​​to hastigheder. Antallet af drejningsmoment er 20. Enheden vejer kun 0,8 kg, hvilket er meget bekvemt til langt arbejde.

Beskrive en skruetrækker af mærket DeWALT DCD 790 P2

Hvis du er interesseret i en bore skruetrækker med et lithium-ion batteri, er det værd at overveje funktioner og egenskaber ved DeWALT DCD 790 P2-modellen, som koster 21.000 rubler. Dette udstyr har en børsteløs motor, som dramatisk øger ressourcen. Baggrundsbelysning giver dig mulighed for at arbejde i svagt lys eller i mørket.

Udstyret er kompakt i størrelse, så du kan bruge værktøjet på et begrænset sted. Et pålideligt greb og behageligt arbejde giver et behageligt ergonomisk greb med gummiovertræk. Du kan overføre enheden og opbevare den i en speciel kuffert, der følger med sættet. Værktøjet er let og kompakt. For kontinuerlig drift indeholder sættet to batterier.

Anmeldelser om skruetrækker mærke Bosch GSR 1440-LI

Skruetrækker med et lithium-ion batteri Bosch er meget populært i dag. Som eksempel kan vi overveje den ovenfor nævnte model. Dens omkostninger er 6400 rubler. Ifølge kunderne gør udstyret et fremragende arbejde med fastgørelse og boring af huller. Udstyret kan udskiftes ret hurtigt og bekvemt med kun en hånd, fordi enheden har en hurtigvirkende chuck.

Købere på den måde har mulighed for at vælge en af ​​de 25 drejningsmomenter under drift, afhængigt af materialets kvalitet og densitet. Fordele hos brugerne overvejer også muligheden for seriel skrue, fordi enheden har funktionen af ​​en motorbremse. I sættet er der to kraftige akkumulatorer, der hver er 14,4 volt. Dette, som de indenlandske herrer hævder, giver løbende langsigtet arbejde. Enheden er kun 1,3 kg, dimensionerne er kompakte, så det er meget bekvemt at arbejde med denne skruetrækker.

Sådanne skruetrækkere med lithium-ion-batterier, anmeldelser om hvilke kun er de mest positive, har normalt en bekvem "Start 9raquo;", som du kan justere arbejdshastigheden af ​​instrumentet. Forbrugerne synes også om tilstedeværelsen af ​​et specielt hul i borens krop, som kan bruges til at opbevare reservedele.

Reparation og betjening af batteriskruetrækker "Interskol DA DA-18ER"

Hvis du har købt en skruetrækker med et lithium-ion batteri "Interskol9raquo ;, så skal du følge visse regler, når du bruger den. For eksempel skal operatøren bruge personlige værnemidler, iført briller, åndedrætsværn, specielle sko og handsker. Før du bruger maskinen, er det nødvendigt at kontrollere styrken af ​​fastgørelsen af ​​de bevægelige dele.

Strøm skal udelukkende leveres fra batterier, der har en særlig betegnelse. Hvis batteriet ikke er i brug, skal det opbevares adskilt fra andre metalgenstande som følger:

Skruetrækker med lithium-ion batteri "Interskol9raquo; kan bryde ned. Hvis maskinen ikke tændes, skal du kontrollere batteriopladningen. Hvis opladningen mislykkes, indikerer den en fejl i batteriet eller opladeren. Hvis batteriet ikke afhenter den rigtige opladning, kan det indikere en funktionsfejl i opladeren eller et fald i batterikapaciteten. I næstsidste tilfælde er reparation af batterier til skruetrækkere bedst tildelt specialister.

Selv efter at forbrugeren har fastslået, at han har brug for en trådløs skruetrækker, kan han ofte ikke bestemme hvilket batteri der foretrækker - nikkel-cadmium eller lithium-ion. Den første version virker ved lave temperaturer, men den har en hukommelseseffekt og aflæses hurtigt. Men hvis du foretrækker en skruetrækker med et lithium-ion-batteri, har batteriet ingen hukommelseseffekt, og uden selvudladning virker det ikke i kulden. Efter at have vurderet et sæt egenskaber, foretrækker mange forbrugere stadig værktøjer med lithium-ion-batterier.

Lithium-ion batterier til skruetrækkere

Behovet for autonom drift for elektriske mekanismer som en skruetrækker, leder teknikken til tanken om udviklingen af ​​lette og lange batterier.

Kilden til den nuværende gentagne handling, som i princippet er ophobning og overførsel af ladning - kemiske processer, kaldes et batteri. Det er reversibilitet af reaktionerne - udladning og opladning, hvilket er mest attraktivt for brugen af ​​batterier i bærbare og små enheder.

Generelt er energilagringsenheden en to multipolære elektroder anbragt i et elektrolytisk medium. Flere kilder tilsluttet kredsløbet udgør en batteripakke.

I små og håndholdte byggeværktøjer udstyret med elmotorer, Nikkel-cadmium eller lithium-ion batterier.

Nikkel-cadmium batterier til skruetrækker

I Ni-Cd-kilder er elektrolytten en KOH-opløsning, og cadmium og nikkelhydroxid tjener som reagenser. Den negative elektrode behandles med cadmium og har store dimensioner, som er nødvendige for at absorbere hydrogen frigivet under oxidationsreduktionsreaktionen. Kapaciteten af ​​et sådant batteri beregnes ud fra volumenet af den positive nikkelelektrode.

En væsentlig ulempe ved nikkel-cadmium-konstruktion er den konkrete vægt af anordningen, det for håndværktøj har en betydelig ulempe. Anvendelsen af ​​cadmium som reagens bidrager heller ikke til populariteten af ​​sådanne batterier. Cadmium er tilskrevet elementerne i den anden gruppe af fare for menneskers sundhed.

Sådanne kilder er gode, hvis værktøjet bruges lejlighedsvis.

Lithium-ion batterier til skruetrækker

Elektrolyt i lithiumionkilder er en opløsning af lithiumsalte i en vandfri aprotisk opløsning. Hovedtræk ved løsningen er dens egenskab ikke at skabe i forfaldet af forbindelser, frie positive hydrogenioner.

Anoden er lavet af koboltoxid, og katoden er lavet af carbonholdigt materiale - koks eller grafit. Elektrodernes krystalgitter gør det muligt for litiumioner frit at trænge ind i strukturen og frigøres fra den. Opladningen fjernes fra den positive elektrode gennem en aluminiumstrømkollektor, den negative strømkollektor er lavet af et kobberark.

Beskyttelse mod lithiumtænding under genopladning eller fra kortslutning, udføres af yderligere mikrokredsløbskontrollere.

Design af Li-Ion batterier

Fremstilling af lithium-ion-batterier kan være prismatisk, cylindrisk eller i form af en elliptisk spiral.

 • Prismatiske elementer af ernæring fremstilles i form af en stak elektroder adskilt af en polypropylenseparator. Det prismatiske EP har en høj densitet, men har en lav trykkraft.
 • For at øge den kompressive kraft, der virker på elektroderne, anvendes en spiralsamling i form af en langstrakt ellipse. Montering i form af en elliptisk spiral giver dig mulighed for at opretholde pakkenes tæthed og hæve trykstyrken.
 • Til cylindriske batterier rulles elektroderne, der lægges af separatoren, op i en rulle. Separatoren er lavet af et porøst ikke-elektrisk ledende materiale af Celgard-typen og imprægneret med en elektrolyt. Den positive strømopsamler er forbundet til klemmen på elementdækslet, den negative til metalbeholderen.

Den samlede struktur forsegles forsigtigt for at undgå udsættelse for vanddamp eller luft oxygen på elektrolytten og elektroderne, hvilket kan medføre ødelæggelse af batteriet.

Energi akkumulatorer til en skruetrækker er samlet hovedsagelig fra flere cylindriske EP'er forbundet i serie.

Kontrol- og overvågningskortet (MCC) indgår nødvendigvis i designet.

Karakteristik af Li-Ion batterier

Værdien af ​​tekniske indikatorer afhænger af batteriets elektrokemiske skema.

 • Maksimal spænding for en individuel battericelle, understøttet af et beskyttelseskort - op til 4,2 V.
 • Den minimale spænding tilladt af overvågningssystemet er 2,5 V.
 • Nominel spænding er 3,6 V.
 • Energitætheden er op til 230 W × h / kg.
 • Antallet afladning / opladningscyklusser til 20% af batterikapacitetstabet er 2500 ÷ 4500.
 • Den indre modstand er 6 ÷ 14 MΩ / 1 Ah.
 • Afgiftsvarigheden er 0,4 ч 1 ч.
 • Sikker til arbejdstemperatur - 0 ÷ 50 ° C.
 • Optimal belastningsstrøm, i forhold til kapacitet - 1C.
 • Pulsstyrestrøm, med hensyn til kapacitet - op til 500C.
 • Konstant laststrøm, i forhold til kapacitet - 65 C.
 • Selvudladning ved 20-25 ° C - 3% kapacitet pr. Måned.

De positive og negative sider af lithium-ion batterier

Batteriteknologi opdateres løbende og forbedres. For eksempel er brugen af ​​lithium-ferrophosphatkatoder i dag udbredt i stedet for lithiumcobaltat og lithiumnikkel, der ændrer nogle egenskaber af ernæringselementer til det bedre og reducerer prisen på varerne.

 • Høj vægt og bulkdensitet af energi.
 • Forsyningsspændingen af ​​et enkelt element (3,6 V) er højere end for bly- eller nikkelbaserede batterier.
 • Den hurtige opladningsproces for opladning, for 0,5 ÷ 0,6 timer, ca. 90% af kapaciteten.
 • En betydelig ressource, mere end 1000 cykler af udledning / ladning.
 • Spontan udledning overstiger ikke 5% af kapaciteten pr. Måned.
 • Konstruktionsmaterialer er kemisk sikre til drift og bortskaffelse.

Negative aspekter af enhedens design

 • Hurtig udvikling af batteriernes aldringsproces, efter 5 år ændres de særegne egenskaber kraftigt både i aktiv brug og ved normal opbevaring.
 • Brug af komplekse systemer til styring og batteristyring, hvilket medfører en stigning i prisen på varer.
 • Mekanisk skade eller batteridrift uden kontrolpanel kan medføre eksplosion.

Som enhver anden teknisk enhed elsker batteriet omhu og pleje. Jo højere opbevaringstemperatur desto mere nedbrydning af lithiumion-lagringsenhedens egenskaber, optimal opbevaring ved en temperatur på 0-20 ° C. Oplad batteriet anbefales også, kun ved plus temperatur.

Efterlad en kommentar ved hjælp af Vkontakte

søgning

Seneste kommentarer

 • proinstrumentinfo.ru til rekordværktøjet Kraftool. Gulgrøn kvalitet
 • Vladimir til rekordværktøjet Kraftool. Gulgrøn kvalitet
 • Sasha registrerer Hvordan man vælger motorsav til pris og kvalitet?

Alle rettigheder forbeholdes © 2018 ProInstrument. Alt hvad du behøver at vide om et byggeværktøj

Din feedback er blevet modtaget og sendt til administratoren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 58 = 67