30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Skift lås

Sådan ændres lås: tips og tricks

Hver anden person er bekendt med denne situation: han kom til sit hjem, men låsen åbner ikke, eller der er simpelthen ingen nøgle. Og hvad skal man gøre i en så vanskelig situation? Skift lås i hoveddøren eller tag andre handlinger? Afhængig af situationen er der blevet udviklet flere enkle muligheder. Nogle gange kan du klare dig selv uden hjælp.

I tilfælde af at du mister nøglen, skal du ændre låsen, men samtidig bruge de værktøjer, der er til rådighed, for at åbne hoveddøren. Afhængig af strukturen udføres visse og ukomplicerede manipulationer:

 1. Brug en boremaskine. Det er nødvendigt at bore et lille hul over nøglehullet. Dette gøres ved udrustning af indgangsdøren med en indvendig lås med en cylinder. Efter boring med en picklock er en lås fanget og krogen bevæger sig. Dette hul kan også bores i cylinderen. Et lille stykke tråd sættes i hullet og vender mod åbningen af ​​dørlåsen.
 2. Brug en simpel skruetrækker. Med en tunge i låsemekanismen er skruetrækkeren et effektivt værktøj. Værktøjet skal skubbes indvendigt, kroge tungen og drive det i nøglehullet. Samtidig trækker døren på sig selv og åbner derefter. I stedet for en skruetrækker kan du bruge et plastikkort.

Ved brug af låsehåndtag er følgende procedure nødvendig. Denne metode er helt anderledes end instruktionen om, hvordan man ændrer tændlås, så det er mere opmærksom på instruktionen.

Ændring af tændingslåsen er en anden. Det er nødvendigt:

 • Løsn boltene.
 • En nøgle i position nr. 1 indsættes i den helt nye tændlås.
 • Endvidere udføres fastgørelsen til rattstammen.
 • Hvis alt er godt, strækkes boltene, indtil hovedet løsnes.

Og at ændre dørlås er meget lettere:

 • Træk dørhåndtaget i retning af dig, lidt, glid døren fra kassen så langt som muligt.
 • Sæt forsigtigt et tyndt værktøj ind i spalten.
 • Skub håndlisterne inde i dørlåsen.

Hvis der er en dørlås med en lås i form af et håndtag, skal du skrue af låsemekanismen og forsigtigt fjerne den. Derefter fjernes metalpladen, der lukker mekanismen, og skruetrækker eller pin klemmer låsen og hjælper med at åbne hoveddøren.

Husk: For at forhindre unødvendige problemer med låsen, skal du købe en mekanisme uden et nøglehul, hvilket er en god ting i den moderne verden. I dag leveres et stort udvalg af varer.

Det andet almindelige problem, hvor det er umuligt at åbne døren, er nøglen af ​​nøglen i nøglehullet. Dette kan ske på grund af en række forskellige årsager, og løsningerne vil derfor være helt forskellige. Overvej mange spørgsmål: hvordan man ændrer larven i slottet, hvilke værktøjer der er brug for og meget mere.

Hvis du selv udskifter dørlåsen, skal du have mindst nogle enkle værktøjer til rådighed. Udskiftning kræver følgende:

Selvfølgelig er sådanne værktøjer, der er nødvendige for at ændre dørlåsens larve, måske ikke ved hånden. Men så er det nødvendigt at ty til en nabos ydelser ved landingen.

Fremgangsmåde til ændring af lås

For at erstatte låsen bruges visse værktøjer og handlinger. Hvordan ændrer man låsen eller hvordan man fjerner nøglen? Her er de populære varianter af problemer og løsninger.

 1. Til udskiftninger, bruge følgende trin: Du skal trækkes ud larve, fjerne bolten på enden af ​​planken, så larven er muligt let og fjernes uden problemer.
 2. Nu er det nødvendigt at demontere stængerne: skru skruerne fast, tag håndtagene og stropperne ud.
 3. Det næste skridt er at skrue fast skruerne og forsigtigt fjerne låsehuset.
 4. Med den mekanisme, der blev ekstraheret, skal du hurtigt gå til supermarkedet eller nærmeste byggeforretning for at købe en lignende lås (dette sparer dig for det mest komplicerede arbejde på montering).
 5. Ofte sker og så, at ved køb af den helt nye dørlås er der hændelser. Det er lidt anderledes end det foregående, og det vil være lidt problematisk at erstatte det. Men intet! Du kan klare det også! Det er nødvendigt at justere alt. En helt ny krop er prøvet i en rille, der eksisterer, og vi ser, om dens udvidelse er vigtig. I intet tilfælde skal skroget røre ved væggene.
 6. Det næste trin er at montere endepladen.
 7. Bor huller i den diameter, vi har brug for, og marker samtidig hullernes placering for larven på den nye lås. Unødvendigt slet straks.
 8. Når alt er tilpasset elementets lås, skal du begynde at samle den nye mekanisme.
 9. Vi sætter sagen i og fastgør den med to skruer i dørens ende. Hvordan ændres larven i slottet?
 10. Vi skal installere larven, stram skruen også på enden af ​​vores hoveddør.
 11. Indsæt derefter aksen på installationen af ​​indgangspennene og låsenheden, sæt håndtagene på med dekorative laths og stram med skruer. Fastgør pladen i dørkarmen.
 12. Og det seneste slag i arbejdet med titlen "Sådan ændres dørlås" er, at du skal kontrollere dørlåsens glathed. Nøglen drejes uden at blive fastgjort, tværstængerne bevæger sig uden fejl. Alt er fint og perfekt, arbejdet udføres kvalitativt og kompetent.

Afslutningsvis vil jeg gerne bemærke, at hvis du ikke lykkedes at ændre låsen selv ved døren, så kan og burde du kontakte en specialist. Masters kvalitativt og kompetent udfører alt selv - de vil komme, tag nøglen fra den interne eller eksterne lås og åbne døren eller bare ændre dørlås. For dette arbejde vil de blive opkrævet minimumsbetaling.

Hvordan udskiftes dørlås på indgangsdøren selv?

Det menes, at korrekt valgte lås på døren er i stand til at yde beskyttelse til land hus, lejlighed eller andre objekter fra indbrud til de "beskyttede" territorium ubudne gæster. Utvivlsomt er denne opfattelse ret retfærdig!

Men desværre, selv de dyre låsemekanismer ikke sidste: på det forkerte tidspunkt, kan de blive beskadiget. I denne situation, kan du enten vente på en specialist, der skal erstatte enheden og vil tage lang for denne service gebyr (du kan kun forestille mig, hvor meget omkostningerne vil være en presserende udfordring at mestre), eller ændre dig selv låsen i en metaldør. Ofte husejere foretrækker den anden metode til at løse dette problem.

Men før du ændrer låsen, skal du studere sine funktioner. Faktum er, at moderne låsemekanismer kan variere indbyrdes af flere grunde:

 1. Ved installationsmetode kan låsene indbygges, overhead og hængslet (den sidstnævnte mulighed for indgangsdøre er ikke brugt).
 2. Ved den hemmelige mekanismes form kan låsene være cylinder, disk og back-to-back.
 3. Ved hjælp af mekanismen er følgende låsemidler kendetegnet: mekanisk eller elektromekanisk.

Først efter at den type enhed, der skal udskiftes, er bestemt, er reparationsarbejdet startet.

Egenskaber ved udskiftning af cylinder

Denne type låsemekanisme, der er installeret på jerndøren, har sine egne specifikationer. Først og fremmest er det værd at være opmærksom på, at slottet har tre hovedkomponenter: en larve (det kaldes også en cylinder), et panseret dæksel og et håndtag. Ethvert af disse elementer kan bryde. I betragtning af dette, skal du først bestemme, hvilke af disse tre elementer der er ude af drift, inden du ændrer låse i en metaldør.

Så hvis dørhåndtaget er brudt, skal du kun udskifte det. Hvis nøglen til jerndøren er gået tabt, ændrer du ikke låsen helt: det er nok til at erstatte larven. I dette tilfælde afhænger valget af en ny konstruktiv del af låsen af, hvilken type hacking denne mekanisme har. Når du køber et nyt element, skal du også være opmærksom på typen af ​​cylinder (det kan være overhead, disk, cross osv.).

I dette tilfælde kan du ændre låsen i døren som følger:

 • Det er nødvendigt at indsætte nøglen fra indersiden af ​​døren, og drej den med 20 grader forsigtigt ud den gamle cylinder (fjern først skruerne fast i dørbladet).
 • Når du har kontrolleret, at den nye cylinder er en nøjagtig kopi af den gamle, skal du placere denne strukturelle del af låsen i den passende lomme i jerndøren og fastgør den med skruer.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at udskifte låsenhedens krop. Til denne operation er det nødvendigt at låse boltene fuldstændigt (åben låsen), fjern skruerne, der sikrer cylinderen, og træk selve elementet ud.

Så har du brug for at fjerne håndtaget, fjern ventilen og skru skruerne med enden side af Iron Door (hvad det afhænger af den type lås, men som regel ikke mere end 4 skruer). Og endelig skal du trække låsen selv. Installation af den nye lås foregår i omvendt rækkefølge.

Hovedfunktionen ved disklåseanordninger er, at deres hemmelighed er lavet i form af en cylinder, men inde i dette strukturelle element er ikke tappene, men diskerne. For at åbne disklåsen har du brug for en nøgle med en halvcirkelformet sektion. Alle disse øjeblikke tages i betragtning, inden låseskiftet i metaldøren ændres.

Når en diskenhed bryder sammen, kan problemet normalt løses ved at erstatte larven. For at gøre dette skal du sætte tasten på indersiden af ​​døren, dreje den lidt (ca. 20 grader), skru skruerne fast og tag larven ud. Derefter installeres en ny cylinder på plads og fastgøres på dørbladet ved hjælp af skruer.

I nogle tilfælde kan du endda nødt til helt at ændre låsen på døren. Denne operation indebærer fjernelse af håndtaget, fjernelse af larven og nøglehuset selv. Hvis det forældede slot var en indenlandsk produktion, men dens sted kan installeres den samme diskenhed, men importeres.

Når håndtagsmekanismen brydes ned

Låsens låses egenart består i, at der i sin konstruktion er en hel pakke med specialplader med skårer, saksene. Samtidig er en pålidelig sikkerhedsvagt volumen af ​​låsemekanismen, hvor der er 5-6 suvalds.

I de fleste tilfælde er der ingen problemer med driften af ​​låse låse, men desværre fejler disse mekanismer undertiden ikke. Situationer kan være forskellige. Så hvis du for eksempel taber en nøgle, behøver du ikke helt ændre enheden: det er nok bare at konvertere låsen til et nyt sæt nøgler.

Processen med transkodning af låsemekanismen ser sådan ud:

 1. Den ekstra (gyldige) nøgle skal indsættes i nøglehullet, og boltene skal skubbes ud (døren skal være åben samtidig).
 2. I det specielle hul skal du placere værktøjet for at konvertere låsen og dreje den mod uret. Dette vil gøre det muligt for dig at "nulstille" enheden.
 3. I nøglehullet skal du indsætte en ny nøgle og skubbe boltene. Nu kan du lukke og åbne indgangsdørene kun med nye nøgler.

Hvis transcoding ikke er muligt, er det vigtigt at opbevare instrumentet og tålmodigheden, inden du ændrer dørlåsen. Ved udskiftning af låsemekanismen skal bladet være åbent, boltene trækkes tilbage, og nøglen trækkes ud af nøglehullet. Fjern låsene og håndtagene, skru skruerne, der fastgør håndtaget, og træk derefter den gamle enhed ud og udskift den med en ny. Installation foretages i omvendt rækkefølge.

Når du vælger en ny låsemekanisme til trykstypen, skal du være opmærksom på at deres dimensioner falder helt sammen, ellers vil processen med at installere det være meget vanskeligere.

Bedøm denne artikel: (1 stemmer, gennemsnitlig score: 3,00 af 5)

Skift låsen i en metaldør - anbefalinger, mekaniske egenskaber

Sikkerheden ved et hjem er i høj grad bestemt ikke kun af den installerede indgangsdørs soliditet, men også af pålideligheden af ​​de låse der anvendes i den. Hovedårsagen til at ændre låsen i metaldøren er først og fremmest at gribe mekanismen ved åbning, fastklemning eller knusning. Desuden hjælper installationen af ​​en moderne lås til at undgå en situation, hvor et forældet design giver en angriber mulighed for nemt at komme ind i lokalerne.

Ved låseklassen er låsemidlerne inddelt i lodret og overhead. Sidstnævnte placeres meget mindre ofte på metaldøre.

 • dimensioner af den nye lås;
 • Dørens side (højre eller venstre), der påvirker mekanismens orientering;
 • tykkelse af indgangsdøren;
 • mellemrum mellem dørkarmen og døren
 • længde af forlængelse og placering af tværstænger.

Forenkle udskiftningen og slippe af med yderligere problemer, når du installerer låsen, er kun mulig, hvis dens dimensioner vil være lige så store som den gamle prøve. De afgørende faktorer her er: højden og tykkelsen af ​​låsemekanismens legeme samt afstanden fra endepladen til midten af ​​nøglebrønden.

Et vigtigt øjeblik i at vælge en passende lås er, hvilken side den skal åbne - højre eller venstre. Det er kraftigt afskrækket at vende det, da dette kan påvirke funktionsmulighederne, ulejligheden ved brug og låsens hurtige svigt. I nogle modeller tilvejebringes en permutation af låsen, hvilket gør dets orientering universel.

Tykkelsen af ​​døren bliver ofte en hindring for installationen af ​​nye låse, under hvilke det er nødvendigt at udvide sædet. I nogle tilfælde bør dette ikke gøres, da styrken af ​​dørbladet på indsættelsespunktet kan svækkes.

Hvis afstanden mellem dørkarmen og døren er for lille, vil det ikke lade sig gøre at erstatte låsen i metaldøren for meget tykkelse på monteringspladen. Desuden bør længden af ​​denne del være tilstrækkelig til at sikre mekanismen. Dette gælder især når det tidligere slot var noget større i højden.

Længden, positionen og diameteren af ​​låseindretningens bolte skal sammenlignes med de huller, der er tilgængelige for deres indgang, der er placeret på dørrammens parringsdel. Udvid eksisterende slots er uønsket, da dette vil føre til en betydelig svækkelse af pålideligheden af ​​hele dørstrukturen.

For bedre at forstå enheden låser og forstå, hvad der er deres forskel, skal du kende mekanismernes design og funktion. Den enkleste vedligeholdelse og selvinstallation er cylinder-, disk- og koblingslås.

Cylinderlås funktioner

Navnet på denne type forstoppelse blev opnået på grund af mekanismen for den cylindriske sekretion der anvendes i dem, hvilket er deres hoveddel. Hvis en sådan lås brydes ned, er det nok at erstatte larven uden at ændre sagen selv. Den fulde kompatibilitet med den nye cylinder med det gamle skrog sikres, når fabrikanterne overholder den europæiske standard DIN. I dette tilfælde får forbrugeren mulighed for at etablere en hemmelighed af en anden mekanisme, en anden model og endda producenten.

Den indenlandske udvikling er også standardiseret, men produkter desværre ikke altid adskiller sig i deres alsidighed, som udenlandske kolleger. Derfor, når man udskifter cylindrene på lokaler fra lokale producenter, skal man i nogle tilfælde søge efter en passende model af larven.

Stængerne i højkvalitets cylindermekanismer er fremstillet af rullet metal for at beskytte dem mod boring, og skallene er dækket af armerede stålskiver.

Den største ulempe ved cylinderlåse er, at når et fremmed objekt kommer ind i nøglehullet, er det praktisk taget ikke udsat for ekstraktion. Men i tilfælde af at du ikke kan erstatte hemmeligheden, skal du helt ændre låsen i metaldøren.

Funktioner af en disk type lås

Disc lock mekanisme er en slags cylinder lås. Dens design i form af et sæt skiver med udskæringer er også anbragt i en cylindrisk krop. En højere grad af hemmeligholdelse er tilvejebragt af antallet af diske og deres mulige positioner. Ulempen ved sådanne produkter anses for at være en lav styrke til kraften.

Forstoppelse af denne type er mere modstandsdygtig over for indbrud end cylinder eller diskmekanismer. Låsesikringen er beskyttet af en farvet stålforing, og dens arbejde er baseret på brugen af ​​en pakke kodeplader (sovald) med formede udskæringer langs konturen af ​​den anvendte nøgle.

Designets kompleksitet indtil for nylig indebød ikke tilstedeværelsen af ​​udskiftelige enheder i sådanne produkter, så en sammenbrud krævede deres fuldstændige udskiftning. I dag giver dyre udenlandske modeller mulighed for reparation og endog ombygning af låselåsen, hvilket gør det muligt at lave en ny nøgle i stedet for en tabt nøgle.

Inden du ændrer låsemekanismen eller overheadlåsen i en metaldør, er det værd at finde ud af, hvorfor mekanismen nægter at arbejde. Forkert position af dørbladet, bundfald af husets bund, slid på slæderne - det er ikke en liste over alle de faktorer, der kan blive de primære kilder til funktionsfejl. Deres eliminering giver dig ofte mulighed for at gøre uden at ændre låsen.

Når man forsøger at bryde ind, selvom alle detaljer forblev uharmede, ville det være tilrådeligt at ændre låsemekanismerne til mere pålidelige. Desuden anbefaler eksperter, at nye låse styrkes med yderligere beskyttelse i form af pansrede plader eller stålplader, som forhindrer boring og åbning.

Hvis de anvendelige låse ikke er tilstrækkeligt pålidelige, hjælper installationen af ​​en ny larve med øget hemmeligholdelse problemet. En sådan modernisering vil lette geninstallationen af ​​hele mekanismen.

Undgå nedbrydning af den gamle, og køb en ny lås hjælper ordentlig pleje, rengøring af støv og snavs, samt periodisk smøring. Ofte er de vigtigste syndere for problemer nøglerne. De er især:

 • indsæt ikke og drej med for stor kraft;
 • Drej ikke, hvis de ikke når stoppet;
 • Den kan ikke placeres samtidigt fra to sider, ellers vil mekanismen syltetøj
 • kategorisk forbudt at bruge, hvis de er beskadigede eller ikke "native".

Helt forandre mortise låse i en metal dør er ikke svært. For at gøre dette behøver hjemmet mesteren bare en skruetrækker med en passende slot.

Korte instruktioner kan præsenteres i følgende rækkefølge.

 1. Låsemekanismens deadbolts glider ind i låsen, og nøglen trækkes ud af nøglehullet.
 2. Håndtag, låse, foring fjernes.
 3. Skruer eller skruer er slået ud af endepladen.
 4. Låsen fjernes fra sædets rille.

Installationen af ​​en ny lås sker i omvendt rækkefølge, samtidig med at der tages hensyn til glatheden af ​​slagtilfælde og nøjagtigheden af ​​boltene, der kommer ind i dørrammens parringsdel. Det er meget sværere at udskifte en lås i en metaldør, forskellig i størrelse fra den gamle. I dette tilfælde ville det være mere rimeligt at kontakte en specialiseret virksomhed.

Når vi installerer døren, tænker vi først og fremmest på, hvor pålidelig den er. I mellemtiden er den største forsvarer af vores hjem fra en ulovlig invasion en mortise lås. Men for ikke at forveksle med at vælge det, er det nødvendigt at vide, hvilke typer mortise låse der findes, og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Gør indgangsdøren samtidig pålidelig og smuk vil hjælpe MDF paneler. Under deres elegance skjuler de metalbasen, som bliver en hindring for dårlige ønsker. Derudover kan møbelbelægningen blive ekstra støj og varmeisolering, hvilket vil medvirke væsentligt til at spare energi og nervesystemet hos husstandens medlemmer.

Indgangsmetaldøren kan have designfejl, være isoleret, har brug for støjisolering, skal repareres eller renoveres i overensstemmelse med den nye renovering i huset. I alle disse tilfælde kan dørbeklædningen bruges ved hjælp af nye efterbehandling materialer. Hvilke af de materialer, der skal vælges, og hvilken type efterbehandling der foretrækkes, vil afhænge af dørens design og de krav, der pålægges den.

Behovet for at udskifte låsen kan forekomme af forskellige årsager, helt uafhængig af ejeren. Og det er ikke altid værd at afmontere mekanismen helt. De fleste af dem har evnen til at erstatte larven, og det kan gøres hurtigt og uden store vanskeligheder. Men i nogle tilfælde kan du desværre ikke gøre uden at installere en ny lås.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 + = 10