30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Skema for tilslutning af armatur med omskifter

Tilslutningsskema til en-knapswitch

Mange boligejere skal ændre eller installere switches. Ofte brugt kredsløbsdiagram for en enkelt nøgleafbryder - En af de enkleste ordninger til at skifte lamper eller lamper. I denne artikel beskrives trin for trin, hvordan en sådan ordning er samlet.

Før du starter noget arbejde med elektricitet, er det første at gøre for at slukke ledningerne - sluk den indledende maskine, og sørg for, at ingen ved et uheld slår det på.

Dette er især vigtigt, hvis det elektriske panel er placeret ved en landing i en fleretagers bygning eller på gaden.

At installere og afbryderforbindelser vil have brug for:

 • - direkte kontakten selv;
 • - junction box;
 • - forbindende ledninger;
 • - isolerende PVC tape.

Ledningsdiagram af omskifteren i forbindelseskassen

Tilslut ledningen direkte til lyset eller kontakten er enkel nok - det kræver ikke en forklaring.

I denne artikel vil vi tale om, hvordan man forbinder ledningerne fra en lysarmatur, et elektrisk panel og en kontakt i en krydsningsboks.

Endnu en gang vil vi gerne minde om, at alt arbejde med at forbinde ledningerne i omskifterboksen, forbindelsen af ​​kontakten og armaturerne først bør begynde, efter at netspændingen er fjernet.

Efter denne enkle regel, når breaker bryder fasen, ikke nul, vil du give sikkerhed for dig selv og også sørge for sikker drift af elektrisk udstyr i din lejlighed.

Hvis kontakten afbrydes fra belastningen ikke en fase, men en nul-ledning, forbliver ledningerne altid energibesparende, hvilket ikke kun er ubehageligt, men også farligt.

For eksempel skal du udskifte pæren brændt i lysekronen. Hvis afbryderen frakobler den neutrale ledning og ikke fasen, kan det ved uheld at berøre lysekronens levende dele eller lyspærens lysdiode forårsage elektrisk stød, da disse dele er under spændingsfase.

Bestem faselederen i distributionskablerne ved hjælp af en indikatorskruetrækker.

Igen af ​​sikkerhedsmæssige årsager skal faselederen (sædvanligvis rød) være forbundet med lampholderen, således at lampen er forbundet til fasen ved basisens midterkontakt.

Dette reducerer sandsynligheden for, at en person rører faselederen.

Ledningsdiagram over afbryderen består af en eller flere pærer forbundet parallelt, en one-key switch, en forbindelseskasse og en 220 volt strømforsyning.

Specialbutikker tilbyder en bred vifte af ledninger til ledninger, så for fase og nul er det bedre at tage ledninger af forskellige farver, for eksempel rød og blå.

Så fra et distributionspanel til en krydsningsboks nærmer to-ledningskablet. Det er meget praktisk, hvis det er tofarvet, for eksempel er fasetråden rød, og nulpiren er blå.

Ud over det kommer kablet fra armaturet og kablet fra kontakten til krydsekassen. Fasetråden fra omstillingsbordet (rødt) er forbundet til den røde ledning, der går til kontakten.

Den anden (blå) ledning fra kontakten er tilsluttet til den røde ledning, som er forbundet med belastningen (armatur, lysekrone). Som følge heraf lavede vi en fase, der går til lampen, skiftet.

Den neutrale ledning (blå) fra el-kortet er forbundet til nulpunktet, som går til lasten (pære).

Som et resultat viser det sig, at nulpunktet fra forbindelsesboksen går direkte til lyspæren, og fasen er forbundet til lyspæren gennem kontakten.

Ordningen fungerer som følger. Når kontakten trykkes, lukkes kredsløbet, og fasen fra det elektriske panel påføres lampen, lyspæren begynder at skinne. Ved at trykke på tasten igen er det elektriske kredsløb afbrudt, og lyset er slukket.

Efter alle forbindelserne er lokaliteterne godt forseglede og pænt stablet. Det er bedst at forbinde ledningerne i forbindelsesboksen ved drejningsmetoden med lodning.

Ordning for tilslutning af stikkontakten og omskiftning i en kasse

Meget ofte i hvert værelse i lejligheden er der installeret en forbindelsesboks, hvor alle kontakter, lamper og stikkontakter i dette rum er forbundet.

I dette tilfælde er det svært at forstå, hvad og hvor man skal forbinde, på grund af det store antal ledninger, der passer til krydsekassen.

Sådan tilsluttes en stikkontakt og skiftes til krydsekassen?

Overvej muligheden, når en enkelt forbindelseskasse samtidigt tilslutter stikkontakten og armaturet.

Så fra omstillingsbordet til boksen er der to ledninger - rødt (fase) og nul (blå).

Forbindelsesrækkefølgen for kontakten og armaturet er nøjagtig det samme som det, der er beskrevet ovenfor.

Stikket er forbundet parallelt med forsyningskablerne: Stikkontakten er forbundet til forsyningsfasen (begge ledninger er røde) og nul fra stikket til nulforsyningskablet (begge ledninger er blå).

De tilsluttede ledninger skal være godt krympede og forseglede, hvorefter de er forsvarligt forseglede og pænt stablet i kassen.

Sådan tilsluttes lampen via kontakten

 1. Forberedende arbejde
 2. Armatur og switch tilslutning
 3. Dobbeltbryderforbindelse
 4. Sådan tilsluttes lampen via kontakten fra stikkontakten

I hvert hus eller lejlighed er der et periodisk behov for elektrisk arbejde. Blandt dem skal vi ofte bestemme, hvordan du tilslutter lampen via kontakten. Denne operation er ikke særlig vanskelig, og det er helt muligt at udføre det selv uden at rekruttere specialister. Ud over minimal viden om elteknik er det nødvendigt at følge visse regler vedrørende forberedende arbejde og installation selv. Det anbefales at overveje layoutet af elektriske apparater, før du anvender forbindelsen og påfør den til væggen. Først efter dette kan du begynde at lægge ledninger og installere elektrisk udstyr.

Før arbejdet påbegyndes, er det først og fremmest nødvendigt at slukke for netspændingen. For at gøre dette er det nok at slukke for maskinen og kontrollere enheden uden spænding.

Det anbefales at vælge den mest optimale metode til skift før montering. Typisk anvendes klemmer eller fjederklip til forbindelserne. Derefter skal du samle alle de nødvendige materialer og værktøjer fra listen:

 • Afbryderen. Afhængigt af behovet vælges en en- eller to-nøglemodel. Hver kontakt til armaturet vil være lidt forskellig fra hinanden, fordi forbindelsesordningerne for de to instrumenter er forskellige.
 • Ledningen eller kablet er elektrisk. Det vælges i overensstemmelse med de tekniske egenskaber ved det elektriske net. Vær særlig opmærksom på antallet af kerner, deres tværsnit, materiale og mærkning.
 • Junction box. Hjemme, som regel, anvendes plastik brandsikre produkter, der ikke fører elektrisk strøm, med små kompakte dimensioner.
 • Tilslutning af klemmer, elektrisk tape. De er fastsat ved normerne for elektrisk modstand for forbindelser og efterfølgende isolering af kontakter.
 • Fasteners. Påkrævet for fastsættelse af de installerede produkter.
 • Tester eller indikator skruetrækker. Med deres hjælp kan du sørge for, at der ikke er spænding, da det elektriske netværk skal være helt deaktiveret, inden arbejdet påbegyndes.
 • Nippers, tang, tang. De bruges til at forbinde ledere til hinanden.
 • Impact boremaskine eller perforator. Du skal bruge skjulte ledninger i gips.

Når en enkelt nøgleafbryder er tilsluttet, skal der monteres tre ledninger i forbindelseskassen. Den første er en forsyningstråd til en armatur med en kontakt, med en spænding på 220 volt, der leveres fra stikkene eller maskinen. Den anden vil være en toledetråd til kontakten. Den tredje ledning går direkte til lampen eller lampen. Det kan også være med tre kerner, hvis armaturets tilfælde er udstyret med en jordklemme.

Når alle ledninger er samlet i krydset, skal de fjernes fra isoleringen og forberedes til senere vridning. Derefter kan du fortsætte til samlingen af ​​kredsløbet og den direkte forbindelse.

Armatur og switch tilslutning

Komplet samling af ordningen er som følger. Strømafbryderen er forbundet i faseafbrydelsen. I øjeblikket af deenergisering åbner kredsløbet, og spændingen til lyspæren leveres ikke længere. Den neutrale ledning gennem forbindelsesboksen er forbundet direkte til armaturet. Fasen, der passerer gennem kontakten, gør det muligt at tænde og slukke for lampen og reparere og vedligeholde lampen.

Indledningsfaselederen fra maskinen er forbundet med den samme ledning, der går til kontakten. Til dette er det bedst at bruge ledninger i farve. En anden fase, som returneres fra omskifteren til krydsekassen, er forbundet til forsyningskablet, der er forbundet med lampen. Nul ledninger af lampen og strømforsyningen er også forbundet i forbindelseskassen.

Derefter kontrolleres forbindelsesdiagrammet visuelt. Ledningerne skal være korrekt forbundet med hinanden. I den færdige ordning er alle drejninger desuden forseglet med tang, og PVC-ærmer sættes på toppen af ​​røret og fastgøres med elektrisk tape. De snoet ledninger er pænt pakket i kassen, hvorefter den lukkes med et låg.

Placering af ledninger i forbindelsesboksen er som følger. I første omgang er det nødvendigt at forbinde det almindelige forsyningskabel til det, og så går de andre ledninger til kontakten og pæren. En ledning i armaturet er forbundet til nulpunktets hovedkabel, og den anden er tilsluttet kontakttråden. Den anden omkoblingstråd er forbundet til lederen af ​​den fælles netfase. Som følge heraf er lampens arbejdskerner forbundet med den fælles elektriske ledninger gennem en omskifter.

Således løses problemet, hvordan man tilslutter armaturet via en switch med en nøgle. Denne ordning understøtter forbindelserne af andre switche med et stort antal nøgler.

Dobbeltbryderforbindelse

En uuddannet person oplever visse vanskeligheder ved tilslutning af en to-knapkontakt. Før installationen anbefales det at studere instruktionerne, hvordan man tilslutter kontakten til armaturet for at undgå fejl foretaget af nyankomne.

I begyndelsen er der monteret et tre-ledet forsyningskabel med sin forbindelse til beskyttelsesanordningen. En af ledningerne er forbundet til jordforbindelsen, hvis den er tilgængelig. Inden arbejdet påbegyndes, skal hele det elektriske netværk være slukket. Fra beskyttelsesanordningen startes lederen i forbindelsesboksen, hvorefter den ledes direkte til omskifteren. Tilførslen af ​​ledninger ved hvert knudepunkt skal være mindst 10 cm. Derefter sættes ledningerne til armaturet i boksen.

Enderne af ledningerne skal rengøres af isolering og derefter forbinde dem sammen under hensyntagen til farverne af isolering af ledere. I slutningen af ​​installationen er det nødvendigt at kontrollere rigtigheden af ​​alle tilslutninger. F.eks. Ved indgangen til maskinen er fasetråden placeret på venstre side, og nulkablerne er til højre. Derefter forbindes ledningerne til kontakterne af kontakten i henhold til skemaet, der er trykt på bagsiden af ​​apparatets mekanisme.

Sådan tilsluttes lampen via kontakten fra stikkontakten

Tilslutning af lampen fra stikket gennem omskifteren udføres i henhold til standardskemaet. Dvs. fasetråden afbrydes, og nulpunktet er forbundet direkte til lyskilden.

Forbindelse udføres i en bestemt rækkefølge:

 • Strømgitteret er helt slukket.
 • Der er installeret en forbindelsesboks, hvor ledningerne fra den installerede stikkontakt er tilsluttet, ledningerne tilsluttet armaturet og kontakten.
 • En ledning fra armaturet er forbundet til nulkontakten, og fasen går til kontakten. En anden fase, der går fra krydsekassen, ledes også til en anden kontaktkontakt, der danner en pause. På grund af denne ruptur er det muligt at tænde og slukke for strømforsyningen.

Det korrekte valg af trådtværsnit er meget vigtigt. Alt afhænger af belastningens størrelse, dvs. antallet af tilsluttede armaturer. Et obligatorisk krav er det mindste tværsnit af en kobbertråd på 1 mm2. For aluminiumkerner er denne værdi mindst 2,5 mm2. Desuden afhænger valg af tværsnit af metoden til lægning, så det anbefales at bruge tabellerne for at få det mest acceptable resultat.

Elektrisk udstyr, belysning, belysning

Efter købet af lysekronen er spørgsmålet forbundet med dets forbindelse. Denne procedure kræver særlig opmærksomhed og alvorlighed, da den er forbundet med elektricitet. Efter de enkle retningslinjer for tilslutning af en lysekrone til at gøre det ret realistisk selv for en nybegynder.

Tilslutning af lysekronen til kontakten:

Hvert lejlighedshus eller lejlighed har lysekroner. De er et objekt i form af en flerlampe, som er installeret på loftet, tættere på dens centrale del. Lysekronen giver belysning til hele rummet, afhængigt af dens område vælges en enhed med en vis strøm.

Når pladsen til installation af lysekrone er valgt, er der fastgjort en krog på den, hvorpå lysekronen er ophængt med en hæfteklammer eller en speciel ring. De er placeret oven på lysekronen.

I mangel af denne krog skal du installere det selv ved hjælp af et specielt værktøj. Det næste spørgsmål handler om at forbinde lysekronen til det elektriske netværk.

Fra lysekronens installationssted udføres to, tre eller fire kabler. Antallet af kabler påvirker typen af ​​lysekrone, for eksempel er to kabler ansvarlige for samtidig optagelse af alle lamper. Jo flere ledninger, jo flere muligheder for at tænde lysekronen.

Skema for tilslutning af en lysekrone med en omskifter

Hvis lysekronen har to kabler og de samme kabler er på loftet, bliver tilslutningen lettere. Tilslutning af lysekronen involverer i dette tilfælde parring af to ledninger i en hvilken som helst rækkefølge.

I planen om at forbinde en lysekrone til en knapkontakt, er en lysekrone med en lampe, det vil sige en enhed designet til at installere en lampe, tilsluttet.

For denne type forbindelse er det nødvendigt at forbinde krydset til den blå ledning, der er nul med nul.

Den anden tråd har oftest en brun farve, der angiver dens fase, den ligger langs ruten: krydset kassen - kontakten - lysekronens fasetråd.

Skrueklemklemmer bruges til at forbinde ledningerne. I deres fravær snoet trådene omhyggeligt ved hjælp af tænger og deres isolation med brug af specielle hætter.

Det anbefales ikke at bruge PVC-tape, da der i lang tid sker en gradvis tørring, og den kvalitet, som isolering sker på, reduceres væsentligt.

Nogle armaturdesigner foreslår tilstedeværelsen af ​​to vertikale rør, hvor ledningerne er placeret.

Hvis der er flere lamper i armaturdesignet, skal du tilslutte alle kabler med nul-tildeling til hinanden og tilslutte dem til det neutrale kabel fra netledningen. Derudover er alle faseledere forbundet og forbundet til hovedstrømforsyningen.

Under forbindelsen bliver alle ledninger med samme farve snoet. Alle vendinger er forbundet med ledninger, som gennem loftet falder på en-knappen-kontakten.

Sådan tilsluttes en lysekrone til en dobbeltkontakt: Teknologien til arbejde

Til gennemførelse af moderne elektriske ledninger i de fleste beboelsesejendomme anvendes der et trefjernet kabel med flerfarvede ledninger. På det sted, hvor lampen vil blive fastgjort, er der tre ledninger, der går fra to-knappen kontakten.

I dette tilfælde vises et spørgsmål, som indebærer bestemmelse af formålet med hver af ledningerne. Et kabel er nullederen, som alle lamper er tilsluttet. Den anden og tredje ledning er fase, de er forbundet til hver af kontaktknapperne.

Bemærk, at kabellens farve i dette tilfælde ikke betyder noget, og inden arbejdet udføres, skal du tydeligt identificere kablets specifikke formål. For at gøre dette skal du forberede indikatoren, og med det måle spændingen på ledningerne, mens kontakten er tændt. Hvis der ikke er nogen fase på kablet, er det nul, de to andre ledninger er fase.

Hvis der ikke er nogen indikator, er det nødvendigt at deaktivere lejligheden og afmontere kredsløbsdesignet. Når du har fjernet dækslet, vil du tydeligt se, hvilke ledninger der nærmer sig lysekronen, de er også fasetter.

Nulføreren kan ikke passere gennem nøglerne, og faselederen er opdelt i to dele under passagen.

Ledninger på lysekronen er tilsluttet på samme måde som ved tilslutning til en knapkontakt. Selvom de ledninger, der går fra lampen, opdelt i flere grupper, går hver af dem fra en neutral ledning, der kræver tilslutning til netskabet på elnettet.

Tilslutning af en lysekrone til en dobbeltkontakt betyder gradvist at justere belysningen i rummet.

Sådan tilsluttes fem-vejs lysekrone til dobbeltkontakten

Fem lysekrone lysekrone består af fem lyspærer, som kombineres i grupper. Denne lysekrone antager tilstedeværelsen af ​​kun ti kabler, med forbindelsen som det undertiden er svært at forstå.

Ofte er fem ledninger farvet blå, og de andre fem er brune. Til tilslutning skal du være bekymret for at forbinde kontakterne til det elektriske hjemmenetværk, det vil sige med tre indgangs-, nul- og fasekabler.

Der er to hovedordninger til at forbinde lysekronen af ​​en sådan plan:

 • Brug af en switch med flere nøgler, der hver især indeholder en eller flere lamper på samme tid. I denne situation vil den mest optimale være brugen af ​​en to-nøgleafbryder, hvilket indebærer at der indgår en, to, tre eller fem lamper samtidigt;

Skema for tilslutning af en lysekrone med en dobbeltkontakt:

 • hvis i dette tilfælde at bruge en knap-knap, vil alle lamper på lysekronen brænde samtidigt.

Det er bedre at vælge den første mulighed, fordi med hjælp er justeringen af ​​belysningen og dens intensitet udført. Desuden vil det være muligt at spare energi og reducere omkostningerne ved at betale for det, når ikke alle lamper er tændt.

Vi tilbyder dig at læse nyttige anbefalinger om, hvordan du forbinder lysekronen til kontakten:

 • i pause er der installeret en faseorienteret ledning på den, da der er en risiko for elektrisk stød, når der føres et nul-kabel til fasen
 • Vognklemmer gør det muligt at fastgøre alle ledninger sammen, de er nemme at bruge og kan hurtigt oprette op til fem ledninger;
 • med henblik på din sikkerhed, skal du sørge for at slukke for strømmen, inden du begynder at arbejde
 • Hvis der ikke er nogen farvemærkning af ledningerne, bestemmer indikatoren indgangs- og nulfaserne, hvis der er lys i lyspæren, ledningen er fase, ellers er den nul;
 • Ved brug af armatur med metalhus skal du bekymre dig om den obligatoriske jordforbindelse for at undgå nuværende udstrømninger.

Fem-lysekrone lysekrone til dobbeltkontakt - instruktion til tilslutning:

1. Vælg selv en almindelig ledning, der kommer ud af lysekronen. Dette skal gøres før lysekronen installeres på loftet. Lysekronen er forsynet adskilt og en ledning identificeret, der er forbundet med alle almindelige kontakter og patroner. Mærk dette kabel med elektrisk tape. Så saml lysekronen og hæng den på loftet.

2. Der er også en universal wire på loftet. For at finde den skal du tænde kontakten (hvis den er to-tasten, så tænd begge taster), brug indikatoren til at kontrollere alle ledninger. Et kabel uden spænding og almindelig. Når du arbejder med indikatoren, er det ikke tilladt at berøre tynde gevinddele.

3. Markér denne ledning med elektrisk tape, når du slukker for strømmen. Ved tilslutning af lysekronen er den fælles tråd i loftet forbundet med den tidligere markerede fælles lysekrone. Alle ledninger, der forblev efter det, er forbundet med terminalens fri terminaler. Vær opmærksom på, at der ikke bør være kortslutning.

4. Kontrollér fiksering af lysekrone på loftet. Installer pærerne med samme effekt som i manualen. Tænd for strømforsyningen indendørs, og kontroller enhedens funktionsevne.

5. En nøgle skal indeholde to lys og den anden til tre. Hvis du får et utilfredsstillende resultat - sluk for strømmen og tilslut ledningerne i en anden rækkefølge.

Tilslutning af en tre-lampe lysekrone til en to-nøgleswitch

Før du udfører denne operation, skal du bestemme formålet med nøglerne: hvilken af ​​dem vil være ansvarlig for optagelse af to lamper, og hvilken en - en. På dette afhænger bekvemmeligheden af ​​at bruge kontakten.

Som regel er der tre kabler på loftet eller en ledning med tre kerner. Nogle nye bygninger har fire kabler på en gang. Den fjerde ledning er ansvarlig for jordforbindelse. De har en gul-grøn farve. Brug indikatoren for at kontrollere de resterende ledninger. Find ledningen med nulspænding, og resten vil være fase. I dette tilfælde skal du ikke glemme at tænde kontakten.

Lysekronen har også ledninger, hvis de er jordforbundne, er den forbundet med den samme ledning placeret på lysekronen. Deres farve skal matche.

Moderne modeller af lysekroner er karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​kun ledninger, hvis forbindelser er gemt inde i enheden. En af ledningerne har en fælles null-opgave, og de andre er fase-enheder.

Hvis lysekronemodellen har tre lamper, vil to af dem blive tændt med en tast og en med den anden.

Lysekronens nulpabel er forbundet til en foruddefineret nul-ledning fra lysnettet. Hver fasetråd placeret på loftet er forbundet med en kontakt. De er forbundet med de fasede ledninger, der kommer fra lysekronen.

Efter tilslutningen skal du tænde for strømmen og tjekke lysekronen til drift. Hvis du skal ændre parametrene for kontakten, skal du bytte ledningerne, som er ansvarlige for at inkludere to eller en af ​​pærerne.

Hvis du tænder to taster på en gang, så tænder alle lysene. Bemærk at alle ledninger kan kontrolleres for spændinger. Selv ledningen er ansvarlig for jordforbindelse. Da der er risiko for fejl foretaget af installatører under strømforbindelsen. For at undgå forekomsten af ​​ubehagelige situationer i forbindelse med sundhedsrisikoen, er den person, der udfører arbejdet, bedre at kontrollere alle ledninger.

Desuden skal du først læse den, hvis du har instruktioner til lysekronen.

Sådan tilsluttes kontakten til lysekronen: anbefalinger til valg af lysekrone

Lysekrone - et meget vigtigt emne i det indre, hvorfra atmosfæren er direkte afhængig. Korrekt valgt belysning kan gøre interiøret så blødt og koldt, at det er svagt og lyst.

Det første kriterium for valg af lysekrone indebærer bestemmelse af typen af ​​denne enhed. I den stilistiske plan skiller klassiske, modernistiske, naturalistiske lysekroner i højteknologi, land mv. Sig ud.

I forhold til det materiale, hvorfra den lyse lysekrone er:

Derudover varierer lysekroner i form, de kan være:

Valget af denne eller den slags lysekrone afhænger af rummets generelle stil og de færdige materialer, der anvendes i forbindelse med dets design.

Lysekrone bør harmonisk passe ind i interiøret, for dette skal du sammenligne størrelsen med det område i det rum, hvor det vil blive installeret. For stor en lysekrone vil gøre atmosfæren overbelastet, og en lille vil give utilstrækkeligt lys, og rummet bliver mørkt.

Mængden af ​​lampe og løg afhænger af lysekronens kraft. En standard lysekrone består af et, tre eller fem lofter. Desuden er lysekronens hovedfunktion ikke kun æstetik og tiltrækningskraft, men også dets anvendelighed.

Desuden afhænger proceduren for valg af lysekrone af formålet med det rum, hvor det vil blive installeret.

Lysekrone i stuen skal være smuk, stor, attraktiv - for dette værelse er bedst egnet lysekrone, lavet i klassisk stil.

Lysekronens loftudsigt kan ikke være bedre for et rum, hvor børnene bor. Det er mere sikkert og praktisk.

En vandtæt lysekrone skal installeres på badeværelset. Derudover skal den have en lukket plafond for at undgå, at vand kommer ind i ledningerne.

Lysekrone til soveværelset skal fylde rummet med komfort, varme og komfort. Må ikke dvæle på lyse og for kraftige belysningsarmaturer. Bedre end lysekronen, monter en vægbeslag eller en ekstra lampe på væggen.

Loftarmaturer er også velegnede til køkkenet. Da dette rum kræver meget plads.

Relaterede artikler

© Building Portal StrPort 2011-2016. Artikler om reparation, byggeri, byggematerialer.

Kopiering af oplysninger fra hjemmesiden er kun mulig med tilladelse fra redaktionen eller med en direkte henvisning til kilden. Retsgrundlag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 2