30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Selvopustende madras

Selvopustende madras

Sove på jorden er koldt og yderst ubehageligt. Husets seng bliver nødt til at blive hjemme. Men hvad skal man sove på naturen? Det mest almindelige, der anvendes i kampagner for varmeisolering fra den kolde jord, er det klassiske "skum" (en turistmatte lavet af ekspanderede polymerer 1,5 cm tykt). Det gør en god varmeisolering, men det beskytter ikke mod hård jord og tager en stor mængde i en sammenbrudt tilstand. Den anden mulighed er en luftmadras, det er noget mere bekvemt at sove, men det er koldt at sove på det, og det kan kun opblæses med en pumpe.

Ved at kombinere de bedste sider af begge mønstre og eliminere fejl, blev der opnået en selvopustende mat. Den er fremstillet af opskummet plastmateriale polyurethanskum (skumgummi i udseende ligner), anbragt i en kappe af stof belagt med en tynd film af TPU (TPU - termoplastisk polyurethan laminering stof og tilvejebringer en vand- og lufttæthed). I turistbeklædets hjørner er der en eller to luftventiler, og alle dens elementer limes under tryk. Resultatet er en matte med fremragende varmeisoleringsegenskaber, der sikrer den højeste komfort i søvn.

Det er nok at åbne luftventilen, og skummet inde i tæppet begynder at afklække som en fjeder, mættet med luft.Efter et par minutter kan du lukke ventilen og den selvopustende måtten er klar til brug. Ofte inden i fyldluftkanalerne skæres. Dette tillader ikke kun at reducere vægten, men letter også foldning og inflation, da luft gennem kanalerne spredes hurtigere.

Bemærk venligst, at matsene er blæst af en speciel maskine for at gøre det lettere at emballere på fabrikken. Derfor er det nødvendigt at åbne ventilen før brug, så du kan sætte din selvopustende mått på hele længden og lade den stå i et par timer. Når fyldstoffet er genoprettet, er det nødvendigt at opblæses lidt, lukke ventilen, og du kan begynde at fungere. Med regelmæssig brug vil din mat genskabe sin form meget hurtigere. Selvopustende mat vil tjene dig trofast i lang tid, hvis du følger enkle regler.

Holder en selvopustende mått og plejer det

1. Opbevar den selvopustende matte i udfoldet tilstand med ventilen åben.

2. Sørg for at tørre tæppet efter turen.

3. For at rengøre matten skal du blæse det stærkt og lukke ventilen. Brug en børste med bløde børster og en mild sæbevand, rens den fra forurening. Skyl overfladen med vand. Tør matten godt ved stuetemperatur. Brug ikke varmeapparater til at tørre matten.

Reparation af en selvopustende matta

1. Blæs måtten og luk ventilen.

2. Fold matta i halv for at skabe yderligere tryk.

3. Våd en svamp med mundens sæbeoverflade. Markér stederne for beskadigelse af måtten med en pen eller markør.

4. Tør matten og slip luften ud.

5. Påfør et tyndt lag lim på plasteret fra stroppen og tryk det mod det beskadigede område.

ADVARSEL! Det er ikke nødvendigt at gøre dette med et selvopustende tæppe:

1. Læg ikke tæppet på sten, skarpe grene, glasskår, da de kan rive eller skære tæppet. Tæppet bruges bedst indenfor teltet.

2. Tæppet er ikke beregnet til brug i vand. Du kan ikke svømme på det. Prøv at beskytte det mod fugt.

3. Lang eksponering af tæppet under direkte stråler eller opvarmning fra ild kan føre til laminering af laminatet og udseende af bobler på overfladen. På en varm dag er det tilrådeligt at holde en matte med en åben ventil.

4. Beskyt matten mod gnister fra ilden.

5. Overbelast ikke måtten og ikke hoppe på den. Den er designet til vægten af ​​en person, men ikke for stærke dynamiske belastninger.

6. Opblæs ikke matten for meget. Pump det ikke med højtrykspumper.

7. Om vinteren, prøv ikke at opblåse måtten med munden, da fugt med åndedrættet kommer ind i maden og fryser og kan beskadige fyldstof og laminat.

8. Hold kæledyr væk fra den selvopustende matta.

Selvopustende madras - løfte om en god picnic

Den velkendte udsagn af klassikeren, hvis omskrevet til en mere moderne stil, lyder måske som denne: "Og hvilken slags russer kan ikke lide hvile i naturen?" Der er ingen. En anden ting er, at vi til tider ikke har tid nok til at flygte fra byens koblinger og være alene med vores tanker og al den glans, sandstrande, flodbølger, skovtykker tilbyder os.

Men hvis du fandt en gratis dag til kampagnen, bør du forberede dig godt til det. Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme, hvad der skal tages med dig. Din rejse vil være mere behagelig, hvis du tager en selvopustende madras til teltet. Især hvis turen er planlagt med overnatning.

Det har været lang tid siden de dage, hvor i mode var oppustelige måtter eller madrasser. Nye teknologier dikterer deres love. I dag vil få mennesker give fortrins til modellerne i det sidste århundrede. Vi har trods alt et nyt mirakel - en selvopustende madras.

Hvad kan du sige om ham?

 • For det første er den lavet af polyester. Materialets styrke øger levetiden, og letheden påvirker ikke vægten af ​​din bagage.
 • For det andet er det dækket af skridsikker materiale, hvilket er meget bekvemt under søvn.
 • For det tredje er disse modeller kendetegnet ved god varmeisolering. Luften i dem køler ikke ned hele natten.
 • For det fjerde kræver den selvopustende madras ikke særlig pleje.
 • For det femte skal det noteres og små ensartede riller på overfladen. De er designet til at reducere vægten og størrelsen af ​​det samlede produkt.

Mange mennesker, der har ekstra pund, oplever ofte, at en selvopustende madras kraftigt kan komme under dem. Der er en frygt for, at der vil være ujævnt jord. Faktisk er det en fejltagelse. Hvis du selv føler dig ubehag, skal du blot tilføje lidt luft med en pumpe.

Hvordan man bruger denne madras korrekt?

Princippet om anvendelse af dette produkt er baseret på det interne fyldstofs egenskaber. Gennem åbne ventiler, kommer luft ind, absorberes og fastholdes af et specielt materiale. Specificiteten af ​​den nye teknologi er sådan, at selv ved højt tryk deformerer ikke den selvopustende madras og bøjer ikke.

Forvent ikke, at produktet vil acceptere de dimensioner, der er angivet i prismappen med det samme. Først skal du rette det og åbne alle ventiler. Lad dem så ligge i en varm tilstand i et stykke tid. Først da vil materialet strække og matche parametrene.

Det er også ret nemt at montere det. Det er nok at åbne ventilerne og rulle den selvopustende madras i en lille rulle. I denne form tager det et minimum af plads. Et lille tip: Det er bedre at købe produkter med messingventiler. De er lidt dyrere, men disse madrasser er stærkere.

Hvis du ikke kan bestemme valget, foreslår vi at du forsøger at købe en selvopustende madras 178x51x3cm Bestway. Dette selskab har vist sig godt på hjemmemarkedet, på trods af mistillid til mange af de kinesiske produkter. Pakken indeholder en taske til nem transport og opbevaring og en matta, der kan lægges på madrassen for mere komfort. I et ord kan dette produkt blive en god ven i enhver vandretur.

Valg af selvopustende madras

Gør mere behagelig en lang vandretur eller en turist tur hjælper selvopustende madras. Og selvom ejendommen til selvopblæsning er noget overdrevet - det samme et par gange for at trække vejret i luften, men generelt er ideen meget interessant.

Hvad er det særpræg af en turist tæppe

Selvopustende madrasser i teltet har enkle designegenskaber. Tilbehøret består af to lag tæt materiale. Ovenfor er et nylonstof, interiøret er fyldt med polyurethanskum, som, når attributten fungerer, absorberer luft. Funktionsprincippet ligner en svamp, som efter ansøgning hurtigt vender tilbage til sin oprindelige form uden at deformere eller beskadige det.

For at soveegenskabet skal komme i den ønskede form, skal den fjernes fra specialdækslet, fuldt ud udnyttet på en plan overflade og åbne ventilen. I 10-25 minutter er trykluftporerne fyldt med ilt, hvorefter måtten bliver egnet til drift.

Inden påfyldningsluftkanalerne skæres

Hvis temperaturen sænkes, kan luftabsorptionsprocessen tage længere tid. Men i varmt vejr er det nok at blæse dig selv i ventilen flere gange, og produktet "vil blive oppustet 9raquo; op til de nødvendige størrelser.

Hvis det bliver nødvendigt at blæse den selvopustende madras, skal du åbne ventilen og derefter stramme den sovende egenskab så tæt som muligt og rul den i et låg. Således udledes hele luften fra den, og belægningen erhverver en reduceret form.

For at blæse af, skal du åbne ventilen og stramt rulle ind i en rulle

Fold ikke altid den oppustelige måttet, der er opnået første gang. Hvis belægningen ikke tager en blæst form, når den foldes, skal processen gentages igen. Det er meget vigtigt at vride attributten til den position, den var i, når den køber, ellers øges risikoen for dens skade.

Hvad er forbudt at gøre med affald

Det komplette sæt af hver selvopustende madras indeholder instruktioner til brug. Brochuren angiver en række handlinger, der er forbudt at blive udført med attributten:

 • Placer ikke en sovende attribut nær ilden;
 • Produktet tolererer ikke fugt, derfor er det ikke tilladt at svømme på det;
 • Fyldstoffet kan blive beskadiget under øget belastning, det anbefales ikke at placere elementer med stor vægt på det.

Hvis du overvejer alle ovenstående anbefalinger, vil den selvopustende madras vare lang tid.

Særtræk ved en oppustelig mat fra det sædvanlige:

Produktets højde varierer mellem 2,5 og 5 cm.

Har fyldstof uden luftceller

I tilbehøret er der en fyldning med åbne porer.

Attributten er kendetegnet ved en lavere koefficient for termoresistance

Værdien af ​​termisk modstand er lavere end traditionelle skum. Fyldstoffet er i stand til at opretholde varme og ikke overføre det til jorden.

Ethvert turistelement skal være af høj kvalitet, så det ikke kan mislykkes brugeren i det mest ubelejlige øjeblik. Når du køber en selvopustet madras, bør du derfor give fortrin til populære mærker, der længe har tjent forbrugernes tillid.

Therm-a-rest Trail Pro Large

Them-a-Rest produkter er mest populære. Dette er ikke kun fordi virksomheden er pioner for selvopustende belægninger, men også på grund af produkternes høje kvalitet. På oppustelige måtter er det meget nemt at sove, de har en let vægt og er nemme at folde.

Ud over dette madrasfirma er der flere andre producenter, der producerer gode selvopustelige sovende attributter:

Pinguin Peak 25 Blue

De fleste af de funktioner, der er til stede i dækslerne, er ikke nødvendige i vandreture. Som regel bruger fabrikanterne denne måde at øge produktionsomkostningerne. Derfor bør du bruge klare udvælgelseskriterier for ikke at overbetale for muligheder, der ikke er nyttige på ferie.

Matten har en rektangulær form, som er mest behagelig og velkendt for sovende

Tilstedeværelsen af ​​en perforering letter hurtig indsamling og nedstigning af luft. Huller kan være af forskellig form, men her skal det overvejes, hvis de er runde, så vil den selvopustende måtte lade kulden passere gennem jorden. I dette tilfælde er det bedre at foretrække modifikationer med x-formede perforeringer.

Med hensyn til vægt, de lyseste modeller af light9raquo; Har en masse på op til 1 kg. Vægtede enkeltmodeller vejer op til 3,5 kg, dobbelt - 5-7 kg. Jo lettere den sovende egenskab er, jo lettere bliver det at overføre det.

Selvopustende madrasser er lavet af slidstærkt materiale. Men det betyder ikke, at du ikke behøver at tage forholdsregler. Belægningen er bange for skarpe genstande, åben ild, gnister og overdreven friktion.

I nødsituationer giver det komplette sæt et reparationssæt, som du hurtigt kan eliminere skaden på. Den indeholder en speciel klæbemiddelsammensætning, pletter og et lille stykke sandpapir til stripping.

Producenter producerer selvopustende madrasser, der er udstyret med messing eller plastventil. Materialet i dette element spiller ingen rolle, det vigtigste er, at det har en aflang form for at gøre inflationen lettere.

For at bestemme opblæsningshastigheden er det nok at udfolde omslaget og markere tiden. Men nogle producenter pakker deres produkter i et specielt engangsbetræk, som skal skæres for at fjerne matten. Butikkerne må ikke beskadige denne pakke. For at beregne muligheden for absorption ved hjælp af luftfylder er det derfor nødvendigt at præcisere perforerings- og fyldmaterialets egenskaber i konsulenten.

Her er det vigtigste at huske, jo lettere madrassen er opblæst, jo mere lader den i kold luft og blæser hårdere.

Dimensioner af dobbelt lærred

Parametre med maksimal tykkelse kan nå 18 cm, men sådanne modifikationer har en relativt stor vægt. Tynde 5 centimeter produkter er ikke egnet til langvarig brug eller brug i den kolde årstid. Den mest optimale løsning er en selvopustende madras med en tykkelse på 5-7 cm.

For dem, der foretrækker at sove i behagelige forhold selv i naturen, er der en række modeller med forbedrede egenskaber. For eksempel:

 • Dårlige måtter. I denne udførelsesform er der i stedet for et skum et fyldstof. Downy selvopustende belægning er kendetegnet ved en mindste vægt, et hurtigt sæt luft og gode varmeisoleringsegenskaber. Minus er prisen, for en enkelt madras skal du betale mere end 190 dollar.
 • Produkter med flerlagsfyldning skelnes mellem små dimensioner i foldet form og lille vægt. Vanskeligheder opstår i foldningsprocessen, flerskiktsstrukturen er dårligt blæst væk.

ProLite Women's Thermal Hold foldet

 • Dobbeltfabrik er perfekt til en familie tur. Men disse modeller har en stor masse, som ikke er egnet til vandreture.

VIDEO: Check ind i Baikal-kampagnen

Selvfølgelig, for lange ture, hvor hvert gram tæller, virker denne enhed ikke, men for at fiske eller sidde i ilden - det er det. Af hensyn til fuldstændighed giver vi fordele og ulemper ved produktet.

Blandt de positive egenskaber:

 • gode varmeisoleringsegenskaber
 • Selvopustende måtter skaber de mest behagelige betingelser for hvile
 • let puste op, nogle endda hurtigt deflate.
 • rustles når du tænder den
 • Den kan ikke bruges til andre formål -buying, ridning på sne eller vandrutschebaner;
 • Det er forbudt at bruge i nærheden af ​​en brand (minimumsmåler);
 • let at beskadige med en skarp genstand.

Det er ønskeligt at købe et reparationssæt straks med et kuld. Overskud vil ikke være præcis.

Det sidste, vi ønsker at henlede opmærksomheden på, er altid at give præference til kvalitetsmodeller. Før du køber omhyggeligt gennemse sømme - hvis de på en eller anden måde afviger selv et par millimeter, nægter.

VIDEO: Om turist tæpper: oppustelig mod skum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 84 = 92