30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Selvnivellerende forbindelse

Selvnivellerende blanding er den ideelle løsning til hurtig gulvbelægning

I alle rum, især i boligområder, inden der fortsættes med udlægningen af ​​det endelige overtræk (linoleum, tæppe, parket, laminat, keramiske fliser) er absolut nødvendigt at udføre en indledende tilpasning af gulvet. Hvis dette ikke er gjort, så er der i fremtiden fliser, laminat eller parket nødvendigvis sprukket, og de midler, der bruges til deres erhvervelse, bliver simpelthen kastet til vinden. Du kan udføre justering på flere måder, hvor den enkleste er brugen af ​​en selvnivellerende blanding, især da det moderne byggemarked er lige fyldt med forskellige slags af dette produkt.

Udvælgelse af selvnivellerende forbindelse

Den selvnivellerende blanding er hovedsageligt repræsenteret af to typer - cementbaseret og gipsbaseret. Belægningens tykkelse med en cementblanding er sædvanligvis fra 2 til 50 mm. En gipssortiment anvendes, hvis laget af det fremtidige fyldstof er mellem 20 og 100 mm tykt. Cementsammensætninger har en højere omkostning, men de tørrer meget hurtigere end gips. Når man vælger den rigtige blanding, skal man starte fra specifikke forhold. I ekstreme tilfælde kan du kombinere, ved at bruge den bedste mulighed for hvert værelse. Det vigtigste - glem ikke at etablere et kompensationsgab i stedet for deres docking.

Med hensyn til producenten, så på byggemarkedet er de mest almindelige mærker "Knauf9raquo;," Gorizont9raquo;, "Tserezit9raquo;," Volma-leveler-Ekspress9raquo;, "Vetonit9raquo;. Den selvnivellerende blanding fra hver producent har sine egne egenskaber, anvendelsesbetingelser, specifikke additiver mv., Som er angivet på emballagen. Igen, for at kunne træffe det rigtige valg, må man gå videre med konkrete forhold.

Screed gulv selvnivellerende forbindelse

Før du fortsætter med at udjævne gulvet, er det nødvendigt at forberede arbejdsfladen. For at gøre dette skal du slippe af med svage fragmenter, reparere alle revner, rense af fede pletter, støv og snavs. Den selvnivellerende blanding påføres den præprimerede overflade. Om nødvendigt kan primeren påføres flere gange. Ved genopfyldning er det nødvendigt at lade det foregående lag tørre i to til tre timer.

Det næste trin er at forberede arbejdsløsningen. Gør dette ved at tilsætte blandingen til vandet, men på ingen måde den anden vej. Rør opløsningen bedre elektrisk bor med en speciel dyse, indtil blandingen er helt opløst, hvilket forhindrer dannelsen af ​​klumper. Det er meget vigtigt at observere de korrekte proportioner af blandingen og vandet, som er angivet af producenten på emballagen. For tyk en selvnivellerende blanding vil flyde dårligt, og for flydende vil det føre til en reduktion i styrken af ​​den fremtidige belægning. Normalt tager en 25 kilo taske ca. 7 liter vand.

Nu er det fortsat at hælde den færdige løsning på gulvet og gå langs med en speciel nålevalse. Dette gøres for at udjævne opløsningen på overfladen af ​​gulvet og slippe af med luftbobler.

Her er faktisk det hele. Det er fortsat at vente, når blandingen endelig tørrer, og du kan begynde at lægge finishjakken. Det tager normalt to uger. Du kan gå på den nyligt fyldte overflade på seks timer.

Vælge en selvnivellerende gulvblanding

En af de mest tidskrævende og lange arbejder under reparationen i lejligheden er processen med at bringe gulvfladen til den rigtige udsigt. Selvnivellerende gulvblandinger hjælper med at fremskynde og forenkle denne sag i dag. På en anden måde kaldes de levelers, level-masser eller bulk gulve.

Alle blandinger til udjævning af gulvet er opdelt i to store grupper:

 • til indledende (grov) behandling
 • til efterbehandling.

De adskiller sig fra hinanden i sammensætning, struktur og ydeevne.

Til ruvning, herunder fjernelse af dybe chips, revner og potholes, udjævning af store højder, anvendes en grov leveler til gulvet.

 • Denne type af niveauer er en tør blanding bestående af store partikler. For at forberede en arbejdsløsning er der brug for almindeligt rent vand.
 • En gulvbjælke kan påføres et beton, cement eller mursten substrat, der spredes fra 5 mm til 7 cm tykt i et lag.
 • Vandopløsningen af ​​den grove leveler er fra 2 til 5 kg pr. Kvadratmeter. med en tykkelse på 1 mm.
 • På grund af de store partikler i sammensætningen kan denne slags selvniveauende gulve ikke danne en ideelt glat overflade og kræver yderligere forfining.

Afslutningsniveauet til gulvet består af mindre partikler. Det kan påføres på overflader behandlet med en startfrakke eller umiddelbart til basen, forudsat at den har mindre defekter.

 • Opløsningen bliver homogen og duktilt, det fylder alt mindre uregelmæssigheder, og efter tørring danner en perfekt flad og glat overflade, som kan lægges på enhver gulvbelægning.
 • Forbruget af den færdige opløsning vil være 1,5-1,7 kg pr. Kvadratmeter. med en tykkelse på 1 mm.
 • Kompositioner til efterbehandling på markedet præsenteres som selvnivellerende blandinger til gulvet.

Ud fra denne sammenligning kan det konkluderes, at nivelleringsblandingerne til gulvet skal vælges afhængigt af størrelsen og typen af ​​overfladefejl, der skal fjernes.

Hvilke slags selvnivellerende gulvblandinger er bedre at vælge? I butikker og varehuse, der sælger byggematerialer, selvnivellerende blandinger præsenterede forskellige kvaliteter: KNAUF, Vetonit, Ceresit, «Bolars", 'Volma', 'horisont'. Fabrikantens navn spiller ikke en afgørende rolle ved valg af det nødvendige materiale. Hvis teknologien til løsning af præparater observeres, vil resultatet være godt uanset populariteten og populariteten af ​​mærket.

Du kan ikke helt sikkert og præcist sige, hvilken gulv er bedre, og som er værre. Når man vælger det, er det nødvendigt at bygge videre på hvilket gulv og i hvilket rum gulvet skal hældes. For hvert enkelt tilfælde er en vis sammensætning nødvendig. Derfor er det bedre at svare dig selv først på følgende spørgsmål for at træffe det rigtige valg:

 • I rummet med hvilket niveau af fugtighed bliver gulvene udjævnet?
 • På hvilket grundlag vil den selvnivellerende blanding blive anvendt?
 • Er det muligt at bruge gulvet til langvarig kontakt med vand?
 • Hvorfor har du brug for en blanding: Til grov justering eller til en finish?

Selvnivellerende blandinger vælges efter sammensætning, afhængigt af hvad svarene på de angivne spørgsmål er.

Typer af selvnivellerende gulve

De vigtigste komponenter, der nødvendigvis er til stede i blandingen, er cement eller gips. I den henseende kan de opdeles i grupper:

 • Cementen;
 • gipsholdigt eller anhydrit.

Sammensætninger, hvis basis er cement, er mere universelle. De kan bruges i alle lokaler. De har en række ubestridelige fordele:

 • mindste krympning
 • høj vedhæftning
 • alsidighed i valget af basis
 • høj styrke og evne til at bruge som en screed;
 • modstand mod revner.

Bevægelse på et sådant påfyldningsgulv er muligt om et par timer.

Der er også ulemper:

 • Den endelige styrke kommer om tre uger;
 • en tilstrækkelig stor strøm er tykkelsen af ​​et hvilket som helst lag ikke mindre end 5 mm.

Sammensætninger, der er baseret på gips, er ubehagelige for ensartetheden af ​​basen. Plusserne er:

 • mindste krympning
 • tørhedstryk
 • termisk ledningsevne, på grund af denne egenskab anhydrit selvnivellerende blandinger er ideelt egnet til installation af et system af "varme gulve";
 • muligheden for at påføre en screed højde på 10 cm;
 • høj styrke.

En væsentlig ulempe ved flydende gulve af denne type er, at de kun kan anvendes i tørre rum. Denne betingelse skyldes det faktum, at gipsen er fremragende til absorption af fugt og på grund af dette svulmer og deformeres. Derfor er det bedre ikke at bruge sådanne gulve i køkkenet og badeværelset.

Afhængigt af det polymeriserbare bindemiddel kan selvnivellerende blandinger opdeles i grupper:

 • fjern med epoxy bindemiddel;
 • præparater med et polyurethanbindemiddel.

Den første type er stærk, men mindre væske og plast. Det er godt til brug i lokaler, hvor der er tung belastning på gulvet. Det kan være en entré, et badeværelse, en korridor. Den anden type bruges bedre til gulvbelægning i boligarealer.

Når du vælger et fyldstof, skal du også være opmærksom på den tid, hvor den færdige mørtel er egnet til brug. Denne gang varierer fra 15 til 40 minutter i forskellige blandinger. Jo større tallet desto længere tid det tager at fylde hele det planlagte gulv, distribuere løsningen og opnå en ensartet flad overflade uden unødvendige sømme og folder.

Når du køber en blanding til gulvbelægning, skal du derfor være opmærksom på sammensætningen og vælge dens sortiment afhængigt af hvilket rum og på hvilket grundlag det vil blive anvendt.

For at sikre, at opløsningen er tilstrækkelig til hele udjævningsoverfladen, men ikke efterlader et stort overskud, er det vigtigt at beregne forbruget af blandingen korrekt til gulvet.

Først og fremmest påvirkes mængden af ​​den forbrugte blanding af rummets areal og tilstanden af ​​nivelleringsoverfladen. Strømningshastigheden afhænger også af, hvilken type gulv der skal anvendes: til opnåelse af et groft lag eller til finish af finish. I alle disse tilfælde vil forbruget af blandingen være anderledes.

Alle beregninger begynder som regel ved beregningen af ​​mængden af ​​sammensat forbrug pr. Kvadratmeter. meter. Denne værdi påvirkes af:

 • tykkelsen af ​​påfyldningslaget
 • densitet af sammensætningen anvendt
 • brugen af ​​fyldstoffer, der reducerer mængden af ​​den anvendte blanding.

Forudsat at fyldstofferne ikke anvendes, beregnes strømningen pr. 1 kvm. meget simpelt. Hvis tykkelsen af ​​laget er taget som 1 mm, er der brug for 1 liter opløsning for at udligne en kvadratmeter af overfladen. Så når man laver en screed 1 cm tykt på et rumområde på 8 kvm. Målerne kræver 80 liter opløsning (1l * 10mm * 8m2).

Ved udførelse af beregninger skal blandingsdensiteten tages i betragtning, som fabrikanten angiver på beholderen. Denne værdi skal simpelthen multipliceres med den tidligere opnåede indikator. Så hvis der anvendes en forbindelse med en massefylde på 1,30 kg / l, bruger den de tidligere beregninger 104 liter af blandingen (1,30 * 80).

Hvordan man vælger selvnivellerende gulvblandinger

 • Creme til eksotisk fodsvamp
 • Kapsler fra parasitter
 • Kompleks Sustalife til fælles restaurering

Selvnivellerende gulvblandinger er gips eller cement blandet med fine dispersioner. For at fremskynde hærdningen tilføjer de blødgørere, de hjælper også til at opnå en jævn og ensartet spredning. Du kan arbejde med sådant materiale i ethvert rum, specielle færdigheder er ikke påkrævet, og gulvet kan bruges efter 24 timer.

Tekniske egenskaber ved selvnivellerende gulvblandinger

Installation af gulvbelægning kræver en flad overflade. Prongere er en økonomisk mulighed for gulve. Sammensætningen af ​​blandingen af ​​det selvnivellerende gulv kan variere afhængigt af det formål, der forfølges.

 • tykkelse. Til fyldning af høj kvalitet kræves et lag fra 1 til 10 mm. Disse tal kan øges til 50 mm. Den overtrukne tykkelse, som fabrikanten anbefaler, må dog ikke overskrides.

Selvniveauende gulve bruges i lejligheder og landhuse, lagerhuse og industrielle faciliteter, kontorer og indkøbscentre. Kvalitetsegenskaber og rimelig pris er deres vigtigste fordele.

Fordele og ulemper ved selvnivellerende gulvblandinger

Blandt de vigtigste fordele ved denne nivelleringsmetode er basen følgende:

 1. Nem at forberede og installere. Materialet skal lukkes med vand ifølge instruktionerne og hældes på en tidligere rengjort overflade.

Andre fordele ved selvnivellerende blandinger omfatter: ubrændbarhed, vandmodstand, hurtig tørring og et sæt arbejdsstyrke. Sådanne sammensætninger kræver ikke forstærkning eller beaconing.

 1. revner. De fremstår efter hærdning, men det er kun muligt i tilfælde af krænkelse af hældningsteknologien.

De vigtigste sorter af selvnivellerende gulvblandinger

Alle tørt selvnivellerende gulvblandinger er traditionelt opdelt i to grupper - cement og anhydrid. Sammensætninger baseret på cement anvendes til alle lokaler uanset graden af ​​fugtighed. De giver dig mulighed for at gøre tykkelsen af ​​laget fra 2 til 50 mm. Denne mulighed er dyr, men den har høje indikatorer for holdbarhed og styrke.

 1. epoxy. De indeholder harpikser, der giver det færdige gulv en høj hårdhed og stivhed. Belægningen er bestandig mod kemikalier og fugt, det tolererer temperaturændringer godt. Materialet bruges oftest til bilvask, farmaceutisk og kemisk produktion og catering.
 • Læs gennemgangen af ​​et omfattende middel til hæmorider Proctolol
 • Sådan taber du med 20 kg - rigtige anmeldelser af Guarchibao

Kriterier for valg af selvnivellerende gulvblandinger

Når man vælger en nivelleringsniveauer, skal flere vigtige faktorer overvejes:

 • Type af lokaler (bolig, kontor, lager, sport). For hver type blanding vælges og metoden til installation.

Med de samme egenskaber af materialer som lagets tykkelse, tidspunktet for fuld hærdning, styrke og pris, er det bedre at give præference for, hvad der er beregnet til tilrettelæggelsen af ​​et varmt gulvsystem. Med deres hjælp kan du øge niveauet af isolering i rummet betydeligt.

Producenter af selvnivellerende gulvblandinger

De bedste selvnivellerende gulvblandinger er dokumenterede materialer, der har høje kvalitetskarakteristika sammen med en overkommelig pris. I dag præsenterer byggemarkedet snesevis af muligheder, hvoraf de mest populære er sådanne mærker:

 1. «Knauf». Blandt alle produkterne er "Boden" -linjen meget praktisk. Sammensætningen omfatter renset gips, kvartssand, specielle additiver og polymerer. På grund af denne kombination er det muligt at øge styrken og stabiliteten af ​​hældningen med 50% sammenlignet med cementanaloger. Processen med fuld hærdning er hurtig nok, efter at den er afsluttet, er det muligt at straks begynde at lægge en belægning af enhver type. Denne screed er fremragende til installation af et varmt gulv, da det har et højt niveau af varme bevaring.

Moderne producenter tilbyder en bred vifte af levelers. Når du køber, ikke stole udelukkende på omkostningerne ved materiale og foretrækker billige muligheder. Hvis prisen på selvnivellerende gulvblandinger er signifikant lavere end markedsgennemsnittet, er det højst sandsynligt, at det er en substandard falsk.

Funktioner ved at arbejde med en blanding til gulvbelægning

Før du køber materiale, skal du beregne den ønskede mængde. Den færdige sammensætning opbevares ikke, på den anden side uden tilstrækkelig masse til opnåelse af det ønskede resultat er umuligt. For at opnå den korrekte beregning skal du bestemme substratets tilstand og indstille den nødvendige tykkelse af nivelleringslaget.

På grund af selvnivellerende blandinger er adskillige gange bedre end cementbeklædninger. Derfor fik de sådan popularitet i konstruktion. En bred vifte af forbindelser gør det muligt at købe levelers, der opfylder de særlige forhold i lokalerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

65 − 55 =