30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Sådan rengøres en vaskemaskine

Vaskemaskine med egne hænder

Jo tidligere du tænker på omsorg for en vaskemaskine og hvordan man renser det, jo længere vil det se ud som nyt, skinner med renlighed og glædeligt øjet. Men ikke mange husker korrekt og rettidig pleje, hvilket bringer maskinen til en sådan tilstand, at den bogstaveligt talt skal rengøres af stykker snavs, lime eller skala. Derfor besluttede vi igen at tale om, hvordan vi skal vaske vaskemaskinen korrekt hjemme, og hvilke værktøjer der kan bruges til dette.

Rengøringsprodukter: deres formål

Midler til rengøring af vaskemaskinen både indenfor og udenfor meget. Dette er hjemmet retsmidler, og professionelle fra butikken. Effekten af ​​nogen af ​​dem afhænger af den korrekte ansøgning. Mange af os forsøger at bruge stoffer, der ikke er beregnet til deres formål, og argumenterer senere for, at lægemidlet ikke hjælper. For eksempel vil mange mennesker slippe af med skum med den annoncerede Calgon, selvom den kun er beregnet til at blødgøre vandet.

Derfor opregner vi de mulige midler, som kvinder bruger hjemme og beskriver deres formål. Lad os starte med hjælpere, eller som nogle siger med folkemyndigheder, selv om de ikke er ligefrem folkemusik, men den samme butik, kun meget billig og overkommelig:

 • Bagepulver er et godt middel til at fjerne skimmel og snavs, der vises på gummikuffen på maskinens tromle eller pulverkapaciteten, soda blødgør også vandet.
 • Citronsyre - hjælper med at rengøre maskinen fra indvendig skala, det vil sige detaljer som TEN (varmeelement), en tank, en tromle.
 • Bord eddike - ligner på anvendelsen og effekten af ​​det foregående produkt, mens det fjerner fremmed lugt godt, det er bare lugten i sig selv er ikke særlig behagelig.

Brug eddike er kun nødvendig i ekstreme tilfælde, for efter at det forbliver en skarp lugt, og i princippet med det skal du være meget forsigtig.

 • Kobbersulfat - et værktøj, der kan hjælpe i kampen mod svær skimmel.
 • Hvidhed er midlerne til værtinden, der anvendes til desinfektion og eliminering af ubehagelige lugte. Men pas på, du kan ikke bruge hvidhed baseret på klor, det vil beskadige vaskemaskinen. Hvis desinfektion er nødvendig, er det i dette tilfælde bedre at tænke på specielle midler, der ikke indeholder klor.
 • Af de specielle kemikalier, der er beregnet til at rengøre maskinmaskinen, kan du anvende følgende:

  • Frisch active - midler til rengøring af tromlen fra skala og snavs.
  • Miele - midler til rengøring af maskinen mod lugt og bakterier.
  • Beckmann - bruges til vask af vaskemaskinens tromle, fjernelse af snavs, kalkholdige aflejringer, skala og lugt, har en desinficerende egenskab.
  • Magic Power - et tysk værktøj til rengøring af skummet.
  • Topperr 3004 er et andet tysk værktøj, der er egnet til at fjerne skalaen fra maskinens varmelegeme, anbefalet af Bosch.
  • Luxus Professional er en særlig indenlandsk væske med duft af citron til vask af skiver og opvaskemaskiner. Bruges også til kedler. Det fjerner skalaer meget godt.
  • Bork K8P - et koreansk middel i form af et afkalkningspulver.
  • Top House - et værktøj til tysk produktion fra kalkaflejringer til tekande, kaffemaskiner, vaskemaskiner mv.
  • Antinakipin - et hjemligt middel til bekæmpelse af skala.
  • Dr. Teng Antibacterial - midler til vask af vaskemaskinen og dens interne desinfektion.
  • Desinfektionsmiddel fra det koreanske firma SANDOKKAEBI.
  • Multidez-Teflex til vask er et pulver, der kan bruges til desinfektion af en vaskemaskine, rengøring af bakterier og vira.

  Dette er ikke en komplet liste over kemiske agenser, der er mange af dem, der vælger, glem ikke at læse deres sammensætning og formål. Hvis du har brug for et middel til at bekæmpe lugten, skal du kigge efter det, men køb ikke et afkalkningsmiddel herfor, spar bare dine penge.

  Kranvand i de fleste regioner i vores land er ikke egnet ikke kun til drikke, men også til vask i bilmaskine, da den er meget stiv og indeholder urenheder. Derfor går det normalt gennem filteret, og hvis næsten alt vandet filtreres, er vaskevandet en enhed. Som et resultat, når de opvarmes, sætter urenhederne på tanken og tanken og danner en "skorpe", der kaldes skum.

  Hvis vaskemaskinen ikke er rengjort på det tidspunkt, så bliver skalaen meget tæt, og brunbrunet vil mislykkes. Masters of service centers anbefaler, hvis det er muligt, at installere et rengøringsfilter, ellers vaskes maskinen regelmæssigt med citronsyre. Hvordan rengør jeg vaskemaskinen? Helt enkelt nok til at hælde i bakken 150-200 gram "citron" og indstille et langsigtet regime på mindst 60 ° C.

  Vigtigt! Efter proceduren med citronsyre skal du skylle filteret og vaske tromlen på tromlen fra stykker.

  Varmeelementet kan rengøres mekanisk eller på særlige måder. I detaljer beskrives denne proces i artiklen om rengøring af vaskemaskinen fra skummet.

  Vi fjerner snavs, skimmel eller lugt indefra

  I kampen mod skimmelsvamp og lugt skal der gøres en lille indsats. Hvis støbeformen er rigelig og spredes gennem en gummibånd, er det bedst at bruge en opløsning af kobbersulfat. Våd dem med manchet og lad dem gå en dag, tør derefter manchetten af ​​med en klud, og prøv at rengøre formen. Tænd derefter prøvevasken med pulver for at skylle godt.

  Til støbe rengøring kan en 1: 1 opløsning af sodavand og vand anvendes. Kashitsu fra sodavand sættes på manchet og tromlen i flere timer, så start vaskingen, og efterfølgende tørres manchetten af ​​med en klud.

  Meget ofte opstår støbeform på en pulverkuvette. Det faktum, at klimaanlægget og partikler af pulver kan forblive på kuvetten i form af slim. Og slim og vand - dette er et glimrende miljø for udvikling af skimmel og mikrober. derfor Kuvetten bør tørres efter hver vask. Hvis støbeformen stadig afvikles, skal kuvetten gennemblødes i vand med pulver i flere timer, og derefter rengøres med en gammel tandbørste og tørres af. Glem ikke at skylle med en sodavand i kammeret under kuvetten og tør det også af med en tør klud. Hvis der er en kalkholdig rødlig belægning på kuvetten, så i dette tilfælde er det nødvendigt at suge kuvetten i vand med tilsætning af en pakke citronsyre og efter 2-3 timer at rengøre med en ikke-stiv svamp eller tandbørste.

  Skyl af slimhindepladen og snavs, hvorfra en ubehagelig lugt kan udstråle, du har brug for en afløbsslange og et dræningsfilter. I en af ​​artiklerne har vi beskrevet i detaljer hvordan man rengør afløbsslangen. Og for filteret er det meget enkelt:

  1. Åbn døren nederst på maskinen, til højre eller venstre, afhængigt af modellen.
  2. Placer en stor lap under kroppen.
  3. Drej filteret mod uret og træk det ud.
  4. Fjern affaldet, skyll filteret med vand og returner det til stedet.

  Jo oftere du renser filteret og dræner vandet, jo mindre vand vil stagnere og derved skabe en ubehagelig lugt.

  Rengøring af vaskemaskinen mod snavs på særlige måder bør udføres strengt i henhold til anvisningerne på etiketten. Ud over rengøring dræber nogle specielle midler virus og bakterier og derved desinficerer maskinen indefra. Hele proceduren for desinfektion derhjemme er beskrevet i artiklen med samme navn.

  Når vaskemaskinen er færdig, kan du fortsætte med at rengøre maskinen udefra. Hvis du er forsigtig og tørre overfladen med støv af støv, tager proceduren ikke meget tid. Men dem, der ikke er vant til at følge renheden, bliver nødt til at arbejde hårdt for at skabe glans. Derimod kan der på skrivemaskinen ikke kun være spor af snavs, støv, men også fede olier, mad, hvis teknikken er installeret i køkkenet.

  Før du vasker maskinen, skal du ikke glemme at frakoble den fra lysnettet!

  Sådan rengøres vaskemaskinen udefra? For at gøre dette skal du bruge opvaskemiddel, opløse en lille mængde af produktet i vand og tørre maskinens krop med en fugtig svamp. Derefter tørres maskinen igen med en ren svamp og i enden med en tør klud af mikrofiber, vil det ikke efterlade nogen striber på overfladen. Hvis støvet på det øverste låg er spist i plastik, så er det i dette tilfælde nødvendigt at sætte en rystelse af sodavand på låget og lade det stå i 2-3 timer, derefter gnid med en blød svamp og skyl.

  For at give en skinne til luksdøren skal du tage en visker og en tør klud fremstillet af mikrofiber. Spray på lukkemidlets glas, og tør forsigtigt af. Efter en sådan generel rengøring vil vaskemaskinen ligne en ny.

  Sammenfattende bemærker vi, at maskinen ikke skal renses og ikke tænke på, hvordan man skal skylle vaskemaskinen, du skal hele tiden holde den ren og tage hånd om det. Vi håber, at de tips, der er givet i artiklen, vil hjælpe dig med at rense maskinen og give det et attraktivt udseende.

  • Del din mening - forlad en kommentar

  Sådan rengøres en vaskemaskine derhjemme

  Hej Hvor taknemmelige er kvinder for skaberen af ​​vaskemaskiner, som befriede dem fra monotont arbejde. Det er stadig at lære at rengøre vaskemaskinen, assistenten til alle kvinder, derhjemme.

  Enkle måder at rengøre maskiner på

  Den første måde, som alle husmødre bruger er på oprensning med citronsyre. Hvordan gør man det? Udfyld pulverrummet til enheden, designet til at indlæse tøj med en hastighed på 3,5 kg 60-75 g, til maskiner med en højere belastning - 100-150 gram. Ved alvorlig forurening og ekstremt hårdt vand - 200.

  Kør uden tøjtilstand med maksimal varme. Skummet, som akkumuleres på varmeapparatet, vil gå godt væk. Af den måde har alle annoncerede midler til afkalkning i sin sammensætning citronsyre. Derfor konkludere, at det bliver billigere.

  Hvor mange gange om året kan jeg rengøre med citronsyre? Eksperter anbefaler 2 gange om året.

  Sådan rengøres gummiet på døren

  Eraser på døren skal behandles eddike. Det faktum, at der under det blev opsamlet en masse små snavs, som kan være i tromlen og på TEN.

  For at vælge et snavs fra under tyggegummien, pakk et stykke klud på fingeren og rens det. Denne procedure skal udføres umiddelbart efter vask, indtil gummipakningen forbliver våd.

  Hvordan slippe af med lugten i en skrivemaskine

  Masters anbefales at frigive enheden fra lugten, det er nødvendigt at drage fordel af eddike. Hvordan gør man det? Hæld 1 el. l. Eddike ind i tromlen selv og tænd mode til maksimum.

  Hvad skal man gøre for at forhindre skimmelsvamp?

  For at sikre, at tøjet ikke er dækket af mug, skal du ikke gemme det i bilen, og lukk heller ikke maskinen umiddelbart efter vask. Lad døren stå åben indtil alt er tørt.

  Det vides, at fugt, som forbliver på tromlen, ikke fordampes i lang tid, hvilket forårsager, at skimmelsvamp eller svamp opstår.

  Det forurenede filter skal rengøres regelmæssigt, da den langsigtede drift akkumulerer meget snavs, der kan deaktivere enhver vare.

  Inden du renser filteret, skal du læse instruktionerne om, hvordan du når det. Fjern derefter dette element, rengør det af snavs med sædvanlige rengøringsmidler.

  1. For at rense filteret skal du lave et bassin og en klud og derefter fjerne dækslet.
  2. Placer en klud under bunden af ​​enheden.
  3. Fra filterrummet skal du fjerne nøddræksslangen, dræne vandet i bassinet.
  4. Fjern derefter stikket ved at dreje det mod uret.
  5. Tør stikket af, udskift det efter fjernelse af snavs fra filteret.
  6. Vask filteret og tør det.
  7. Nettet på enden af ​​vandforsyningsslangen skal vaskes en gang om året. For at gøre dette skal du skrue vandindløbsslangen bag på enheden.
  8. Fjern gitteret med tænger, skyll det, vend tilbage til stedet, og fastgør vandindløbsslangen til maskinen.

  Vær opmærksom på slangen, der kommer fra mekanismen til kloakken. Hvis det er tilstoppet, kan en ubehagelig lugt ikke undgås. Dette element skal udskiftes.

  Bakken kan akkumulere et ikke-skyllet pulver, hvilket vil medføre dårlig vask ud af vaske- og støbeformen.

  Brug dokumenterede midler:

  • Bland sodavand med vand i lige dele, hæld i bakken, gnid med en hård svamp.
  • Hæld sodavand i bakken, hæld 9% eddike. Disse komponenter reagerer hurtigt, hvilket vil medføre frigørelse af snavs.
  • Du kan fjerne bakken, placere den i en beholder med vand, hvor skal du tilføje bordeddike og rengøringsmiddel.

  Rengøring af vaskemaskinens tromle mod snavs

  Vi lindrer tromlen af ​​snavs:

  • I tromlen skal du fylde blegemiddelet til vasken.
  • Tænd for hurtigvask.
  • Når du har drejet tromlen i 5 minutter, skal du stoppe maskinen.
  • Lad vandet være i 1 time.
  • Derefter afløb vandet, kør skyllemodus.

  Det er på tide at komme til pumpen. Hvis vandet ikke løber fra maskinen, er det tid til at inspicere pumpen. Fjern frontpanelet, kom til filteret, fjern, skyll. Skru "snail", fjern pumpen, drej mod uret. Skyl, tør, sæt på plads.

  Rengøringsmaskiner af populære mærker

  Rengør filteret i en bil af enhver mærke. Hvilket filter skal jeg rengøre? Faktum er, at bilerne har 2 afløbs- og fyldfiltre. Så dræningen er oftere hamret af forskellige snavs. Glem ikke om filterdelen på vandforsyningsslangen. Hvis gitteret træsko, stopper enheden med at samle vand. Og det kan ske på denne måde: det vil rekruttere det og straks dræne det.

  Generelle rengøringstips er skrevet ovenfor, men der er funktioner.

  På maskinen Indesite panel er lavet af deres meget skrøbelige plastik, så pas på, når du fjerner panelet.

  Hvis filteret klæber op på Samsung-enheden - vil du straks vide - displayet viser kode 4E eller 5E. Denne fejl kan vise enheden ofte, så Samsung skal rengøres 6 gange om året.

  Vaskemaskine Ariston, udstyret med et elektronisk display, vil vise alle fejlkoder på resultattavlen. Følg indikatorerne nøje og rette fejl i henhold til vejledningen.

  Kære venner, nu ved du hvordan og hvordan man renser din assistent. Forlad ikke hende i problemer, og hun vil tjene dig i mange år.

  Hvor hurtigt rengør vaskemaskinen mod snavs og lugt

  En person, der opfandt en vaskemaskine, er nødt til at sætte et monument i hver landsby. Bestemt med dette vil være enig enhver elskerinde. Denne husholdningsapparat har gjort vores liv så meget lettere, at vi husker de tider, hvor tingene blev vasket for hånden som en forfærdelig drøm. Men ikke desto mindre er der problemer, der bringer en skje tjære ind i honningens tønde. For eksempel bliver en vaskemaskine, selv næsten helt ny, snavset inde og ude og udstråler ubehagelige lugte. Alt dette ødelægger apparatets udseende og påvirker tøjvaskemnerne. Fra denne svøbe skal du slippe af med det hårdt, især da der er mange måder at rengøre overfladen på!

  Årsager til snavs og lugt i vaskemaskinen

  Selvom din familie består af dig og dit kæledyr, skal du vaske det mindst en gang om ugen. Forestil dig hvor mange gange og i hvilke mængder skal du slette dem, der har børn? Og så åbner du en dag en vaskemaskine og bemærker snavspletterne på de indre overflader. Desuden kommer duften af ​​fugt fra tromlen.

  Det ser ud til, hvor kommer de fra? Når alt kommer til alt, under driften af ​​maskinen i tromlen, der cirkulerer rindende vand, som skal transporteres uden spor af alt snavs og rester af midler. Det viser sig, at snavs dannet under vask af ting forbliver inde i maskinen, og der er mange grunde til det.

  1. Vandhanen til vask indeholder mange kemiske elementer, herunder jern, som påvirker dets stivhed. Når de udsættes for høje temperaturer, koncentreres disse stoffer og fastgøres på faste overflader i form af kalkholdig skala. Mineralske stoffer indeholdt i ledningsvand afregnes på vaskemaskinens varmeelement i form af skala
  2. Ofte anvendes en skånsom vaskeskema ved 40 ° C. Denne temperatur er ikke høj nok til at nedbryde fedt og helt opløse forureningerne. Beskadiget med snavs tilbage i afløbsslangen, filter og fugemasse; nedbrydning, over tid bliver det årsagen til lugte.
  3. Pulvere, blegemidler, skylninger og andre produkter opløses ikke altid fuldstændigt i vand. Oftest sætter de sig i en gummitætning, under påvirkning af fugt, der danner en svamp og skimmel. De udviser igen en ubehagelig lugt og ødelægger tøj.
  4. Vi bruger ofte flere pulver- og rengøringsmidler, idet vi fejlagtigt tænker på, at dette vil forbedre resultatet af vask. Faktisk vil overskuddet simpelthen slå sig ned på bunden af ​​tromlen og akkumulere der og til sidst blive mugne og svamp på grund af fugtighed. Brug nøjagtigt så meget rengøringsmiddel som nødvendigt i henhold til vejledningen: Overskud kan forblive i maskinen og forårsage udvikling af skimmel
  5. Ting designet til vask, mange sat i tromlemaskinen, indtil der var nok akkumuleret. Beskidte tøj, selv tørre, kan blive en kilde til ubehagelig lugt. Og hvis du ikke får tøj fra tromlen efter vask, og efterlader det i det mindste for natten, vil det begynde at lugte dårligt mod fugt og kan blive dækket af svamp eller skimmelsvamp. Tag tøjet ud af maskinen straks efter vask for at undgå udseende af skimmel og ubehagelige lugte
  6. På filteret af vandindløbsslangen sættes sand og rust fra vandrøret. Filteret fra drænpumpen samler sig ikke kun det skyllede snavs, men også en lille ting fra lommerne: tråde, affald, papirer, stifter og lige mønter. Over tid kan dette medføre en nedbrydningsmaskine, og snavs på ting og en ubehagelig duft finder du meget hurtigt.

  Som følge heraf ophører vaskemaskinen med at være din uundværlige assistent i hverdagen, og i stedet bringer yderligere problemer. For at undgå dette er det nødvendigt at lære at pleje enheden og rense den ordentligt.

  Eksperter anbefaler en fuld rengøring af maskinen hver 2-3 måneder. Tænk på: Hvis der i din garderobe er mange ting fra naturlig uld, eller der er et furry kæledyr i huset, skal du rengøre enheden oftere.

  Sådan rengøres maskinen indefra: trin for trin instruktioner

  Som i alle tilfælde er rengøring af vaskemaskinen vigtig konsistens. Det er umagen værd at foretage en fuldstændig behandling af enheden, snarere end nogen af ​​dens individuelle noder; ellers vil det resterende snavs eliminere alle anstrengelser. Du skal rengøre:

  • en tromme;
  • Varmeelement;
  • trommets manchet
  • bakke til pulver og vaskemiddel;
  • filtre til afløbspumpe og vandindløb
  • krop og dør.

  Behandlingsoverflader kan være specielle kemikalier eller overkommelige folkemægemidler, der findes i alle hjem: eddike, sodavand osv.

  Der er specielle midler til rengøring af vaskemaskiner, der i høj grad letter dit arbejde

  Glem ikke at bruge gummihandsker til at beskytte dine hænder mod virkningerne af husholdningskemikalier. Ved anvendelse af ætsende stoffer skal du bære en maske og ventilere rummet.

  Video: Rengøring af vaskemaskinen med husholdningskemikalier

  Først og fremmest skal du slippe af med den skala, der har fastgjort sig på tromlen og varmeelementet. Da mineralforekomster hovedsageligt består af calcium- og magnesiumsalte, er organiske og uorganiske syrer det bedste middel til deres spaltning. Saltsyre eller svovlsyre vil helt klare dette problem, men deres aggressive handling kan beskadige overfladerne, der skal rengøres. Men derhjemme har du sandsynligvis citronsyre eller eddike, som varer længere, men er mere sikker.

  For den første rengøringsmetode skal du:

  • 2 kopper eddike med eddike 9% (du kan tage alkoholholdig hvid eddike i samme mængde);
  • ¼ kop vand
  • ¼ kop sodavand;
  • hård svamp.

  Eddike og sodavand er billige men meget effektive afkalkningsmidler

  I en skål blandes vandet med sodavand, blandes i vaskemiddelskuffen. Eddike hæld direkte i tromlen. Indstil tilstanden til den maksimale temperatur og længste tilstand. Start den tomme maskine, og vent på slutningen af ​​arbejdet.

  Den anden vej er endnu nemmere. Du skal bruge flere pakker citronsyre (fra 1 til 6, afhængigt af forureningen af ​​maskinen og dens volumen). Hæld produktet i vaskemiddelbakken og tænd den tomme maskine for den højeste temperaturtilstand med den maksimale vasketid.

  Ved hjælp af citronsyre kan du let fjerne skum og snavs

  Du kan også bruge "Antinakipin", som kan købes hos enhver husholdnings kemikaliebutik. Aggressive stoffer, der udgør sammensætningen, opløser opløsningen af ​​salte af magnesium og calcium, der danner en kalkholdig plaque.

  Video: Sådan rengøres vaskemaskinen fra skalaen

  Rengøring af tætningsgummi (manchet)

  Når maskinen er færdig med vaskecyklussen, skal du begynde at vaske manchetten. Arbejdet er svært og omhyggeligt: ​​dette vanskeligt tilgængelige sted samler ikke kun snavs, men fugt, som fremkalder dannelsen af ​​mug.

  God hjælp til rengøring af manchet er eventuelle pulverrensere: sodavand, Pemolux. Fra en stor mængde skimmel, især hvis den allerede udsender en ubehagelig lugt, vil mere kraftfulde stoffer slippe af med:

  Alle disse produkter indeholder klor, så brug dem ikke for ofte, så gummi manschetten ikke deformeres.

  Klorholdige pulvere er ret aggressive for gummi, så brug dem ikke for ofte til at rengøre tætningsmidlet

  1. Tag en våd svamp, anvend en lille mængde af det valgte stof til det. Træk let på gummibåndet. Tør grundigt metaloverfladen af ​​kroppen og gummitætningen.
  2. Snavs akkumuleres ofte i lukkets nederste del, hvis det er en maskine med en vandret belastning. Det er denne del af cirklen, at du skal rense og tørre med særlig pleje, men resten af ​​overfladen må ikke glemmes. Forseglingen af ​​enheden med vertikal belastning er forurenet lige over hele omkredsen. Oftest ophobes forurenende stoffer i den nederste del af vaskemaskinens luge
  3. De vanskeligste dele af manchetten er nemme at rengøre med en tandbørste; Du behøver ikke at trække gummien på dig selv for meget for at komme til snavs med en klud eller svamp. Med en tandbørste kan du nemt rense gummibåndet
  4. Når rengøringen er færdig, skal du først tørre tætningen med en fugtig klud og derefter med en tør klud.

  Rengøring af pulverbakken og rengøringsmiddel

  Spyling af bakken anbefales at udføres hver 2-3 vasker, så senere behøver du ikke at bryde gennem kanalerne og suge det pulver, der klæber til væggene. For at gøre dette skal du fjerne bakken helt fra enheden. Udvindingsordningen er som regel standard:

  1. I maskinen med vandret indlæsning trækkes skuffen ud indtil den stopper, hæver den lidt og trækker den opad. I mange modeller er der låse, hvis sider er markeret og viser hvordan og i hvilken retning der skal trykkes. For at rengøre vaskemiddelbakken godt skal den fjernes helt fra maskinen
  2. I maskiner "vertikale" er der 2 typer fastgørelseskasser. I det første tilfælde fastgøres bakken til låget til 2-3 låse, som skal løsnes og trækkes beholderen til sig selv. Den anden mulighed er, at bakken er indbygget i tromlen på siden af ​​vinduet, og den skal vaskes på plads.

  Når du når bakken, vil du se resterne af pulveret i sit rum. Indtast et lille opvaskemiddel på svampens hårde side og tør grundigt af bakken. For at rense det indefra kan du bruge en tandbørste eller pensel. Derefter skylles bakken grundigt på alle sider under meget rindende vand for at fjerne pulverresterne fra alle rørene.

  Hvis beholderen er for snavset, og der er spor af rust på den, bliver du nødt til at arbejde længere. Placer bakken i en passende volumenskål og hell helt med varmt vand. For større effektivitet kan du tilføje 1-2 spsk. l. sodavand og ca. 100 g eddike. Forlad et øjeblik til at sænke (fra 30 minutter til 2 timer, afhængigt af forureningsgraden). Du kan også fugte bakken med vand og fylde det med et rengøringspulver, f.eks. Pemolux, og lad det ligge et stykke tid. Derefter rengøres beholderen fra alle sider med en stiv svamp eller tandbørste, skyl den grundigt og tør den tør.

  Sæt bakken i vand i et stykke tid, så det er lettere at rengøre

  Bakken kan rengøres i opvaskemaskinen. Det vil ikke fjerne rusten helt, men vil gøre den meget mere formbar til efterfølgende rengøring.

  Men pulveropsamlerens rum vil være vanskeligt at rengøre: der er mange fremspringende dele og svært tilgængelige depressioner, som rust kan danne. Påfør et væskeformigt rengøringsmiddel på væggene med en sprøjtepistol og lad det blive i blød i 2 timer. Derefter rengøres snavs og rust med en hård svamp.

  Der er mange svært tilgængelige steder i pulverrummet, så det er ikke let at rengøre det

  Når der drænes vand fra tanken, løser løvenes andel af snavs på filteret i afløbspumpen. Over tid kan det fuldstændigt tilstoppe, ikke frigøre vand og køre det op. Så glem ikke at rense filteret, især da det er ret simpelt. Du skal bruge:

  • et klud eller et håndklæde;
  • Egnet kapacitet (for eksempel en pande til en ovn);
  • flad skruetrækker.

  Hvis skruetrækkeren ikke er ved hånden, skal du bruge en flad hård genstand, f.eks. En neglefil.

  1. Adgang til filteret er placeret i bunden af ​​maskinens krop. Ofte er det dækket af et lille panel. Adgang til afløbsfilteret dækkes normalt af et panel
  2. Dette panel kan du nemt åbne ved at skrue skruetrækkeren lidt. Fjern panelet, ved at skrue det med en skruetrækker
  3. Du har et lukket filter foran dig. Først og fremmest placere et håndklæde under vasken og sæt skålene op for at samle vand (det kan hælde ca. 0,5 liter). Hvis der ikke er nok vand, er det nok at komme med et håndklæde: drej det rundt, da det bliver vådt, før du dækker og åbner låget. Anbring et håndklæde under maskinen eller læg en pall for at forhindre, at der lækker vand over gulvet
  4. Når alt vandet er drænet, er det nødvendigt at skrue dækslet mod uret og rense det akkumulerede snavs. Fjern filteret og fjern eventuelt snavs.
  5. Tør afløbshullet grundigt først vådt, derefter med en tør klud. Luk, udskift dekorationspanelet.

  Det næste trin i rengøring af maskinen indefra er filteret på fyldeslangen, som ofte er tilstoppet med sand og rustpartikler. Sådan forurening fører til umuligheden af ​​at rekruttere vand, hvorfor maskinen holder op med at vaske. Rengøring af fyldeslangfilteret kan udføres ikke oftere end 1 gang om 6 måneder. Til dette skal du bruge tang (du kan bruge tang) og en tandbørste.

  1. Først og fremmest skærer adgangen af ​​koldt vand til maskinen.
  2. Herefter skifter bilen tilbage til sig selv. Fyldeslangen er på højre side af huset, øverst.
  3. Slangemøtrikken skal drejes mod uret. Inde i hullet finder du et lille filter med maske. Du skal få det ved hjælp af tænger. Skru møtrikken af ​​slangen og fjern tangen med tangen
  4. Dip filteret i vandet og rengør det med en tandbørste.
  5. Monter filteret igen på plads, stram slangen med uret så tæt som muligt.
  6. Åbn vandhanen i maskinen, tør derefter bagvæggen og udfold maskinen og læg den på det sædvanlige sted.

  Når du er færdig med at vaske vaskemaskinens inderside, skal du kun vaske døren, siderne og toppen med sæbevand, rengøre de udragende knapper på kontrolpanelet og tørre det tørt.

  Videovejledning: Sådan rengøres fyldeslangfilteret

  Lære at fjerne forskellige forureninger korrekt

  Ovenfor har vi allerede talt om, hvordan man kan slippe af med de mest almindelige problemer i en vaskemaskine - skum. Men der er mere komplicerede ting: mudder, slagge, rust, allerede dannet skimmelsvamp og svamp, og endda dyrehår. Det kan være nødvendigt at fjerne lugten og endda udføre desinfektion inde i maskinen.

  Sådan fjernes silt fra tromlen, slaggen og snavs

  Der er mange svært tilgængelige steder i tromlen, for eksempel overliggende ribber fastgjort på omkredsen. Det er inden for dem, at lagene af snavs, silt og slagger sætter sig, disse dele kan fjernes, de skal løsnes som angivet i instruktionerne til vaskemaskinen og rengøres manuelt.

  Snavs og silt kan ophobes i aftagelige dele af maskinen

  Hvis du har en stor kasserolle, skal du sætte den ekstraherede del af maskinen, hæld vand, tilsæt 1 ss. l. citronsyre og 2-3 spsk. l. bordsalt og kog i 15 minutter. Dette vil hjælpe med at slippe af med det meste af snavs. Efter skylning af delene i rindende vand, gnid snavset med en svamp. For stædige pletter kan tørres af med en opløsning indeholdende en svag opløsning af saltsyre.

  Årsagen til rust på maskinens metaloverflader er fugt. Det er oftest koncentreret på svært tilgængelige steder på leddene af dele, især på enhedens bagpanel. Hvis vaskemaskinen er i badeværelset, er udsættelse for høj luftfugtighed en almindelig ting.

  Jo højere luftfugtigheden i lokalet, hvor vaskemaskinen er placeret, desto hurtigere vil du opdage rust på overfladerne af enheden

  Hvis du finder rustflekker, skal du komme så hurtigt som muligt ved at bruge et af nedenstående tips.

  1. Køb et specielt værktøj i værkstedet for at håndtere rust og vedvarende snavs. Påfør direkte på rustflader og lad den stå i 10-20 minutter, og tør derefter af med en fugtig klud. Brug kemiske rengøringsmidler til at fjerne rust og vedvarende snavs
  2. Hvis du finder små rustne punkter, skal du bruge en blanding af eddike og citronsaft i lige store mængder. Påfør det på de forurenede områder, lad det gå en time eller lidt længere. Rengør med en børste og skyll med varmt vand, tør det tørt med en klud. Gentag om nødvendigt proceduren.
  3. For mere synlige forurenende stoffer er der behov for bagepulver, hvis virkning er strengere. Soda blandes i en lille mængde vand for at gøre en vrøvl. Påfør det på stedet med en rustfarve, lad den stå i 15-20 minutter. Tør forureningen af ​​med en hård side af svampen eller en metalskraber. Hvis rusten er gammel, skal proceduren gentages 1-2 gange. Eddike, citronsyre og sodavand klarer helt med rustspor
  4. Du har sikkert hørt, at populære kulsyreholdige drikkevarer (Coca-Cola, Pepsi, Fanta) er gode til korroderende rust. Dette skyldes virkningen af ​​fosforsyre, som er en del af deres sammensætning. Damp godt i en sodavand. Påfør på det forurenede område i 10-15 minutter. Sandsynligvis er det nødvendigt at gentage proceduren. Små aftagelige dele med rustspor kan helt nedsænkes i drikkevaren i en halv time. Glem ikke at tørre de behandlede områder tørt. Populære kulsyreholdige drikkevarer klare sig godt med rust på grund af den fosforsyre der er indeholdt i dem

  Kast bort ubehagelige lugte

  Over tid, fra bilen begynder at høre tullet eller sure lugte. Årsagen til deres udseende er billige og lavkvalitets vaskemidler, hvorfra et tyndt sæbevand forbliver på tromlens indre overflade. Over tid nedbrydes det og bliver et godt medium til svampen.

  På grund af vaskemidler af dårlig kvalitet, der efterlader en sæbevandning inde i vaskemaskinen, en ubehagelig lugt

  Klare problemet er simpelt:

  • Brug et automatisk pulver, vask med en tom tromle ved maksimal temperatur;
  • Efter hver vask skal du tørre døren og tromle tørre, lad maskinen stå åben for at lufte;
  • hvert halve år udføre profylakse.

  Værre, hvis duften er resultatet af skimmeldannelse, som kan skade dit helbred. Kæmp det særskilt.

  Jo oftere du bruger den blide vaskemodus, desto mere sandsynlige skimmel er i maskinen. De vigtigste steder i dens placering:

  • rum til pulver og rengøringsmidler;
  • afløbsslange;
  • elastik af tætningsmidlet.

  Mold forekommer oftest i pulverrummet, afløbsslangen og under elastikbåndet af tætningsmidlet

  For at fjerne skimmel fra disse områder skal du rengøre dem med en børste, gnides med vaskesæbe, skylles derefter med vand og tørres af.

  Hvis formen dannes i tromlen, anvend hvidhed. Hæld 1 l af produktet i bakken, indstil temperaturen til 90 ° C, start vask med den tomme tromle. Hvis døren varmer, sæt maskinen i pause i 1,5 timer. Herefter genoptages arbejdet. Når vasken er færdig, hæld eddike ind i balsamrummet og kør skyllet.

  Hvidhed er et billigt middel, der perfekt fjerner alle spor af skimmel

  Fandt en svamp i bilen? For at slippe af med det, vil almindelig sodavand hjælpe.

  1. Bland sodavand med vand i forholdet 1: 1.
  2. Fugt en klud i denne opløsning, tør forsigtigt alle berørte overflader: sæler, tromle, bakke.
  3. Skyl de behandlede overflader godt.

  Fra skimmelsvamp og svamp er det godt hjulpet af kobbersulfat, som i vid udstrækning anvendes til dette formål, selv vores bedstemødre. Fortynd 30 g vitriol i 1 liter vand.

  En opløsning af kobber vitriol, der anvendes af vores bedstemødre for at slippe af med skimmelsvamp og svamp

  Tør maskinens inderside af med en opløsning, og tag den i en dag. Kør derefter vasken med det sædvanlige pulver.

  Desinfektion af vaskemaskinen indefra

  For samtidig at fjerne svampen, bakterierne, ubehagelig lugt og skimmel, skal du desinficere. For at gøre dette skal du forberede en blanding af 1 del chlorblegemiddel og 2 dele aktivt vaskemiddel. Placer denne blanding i bakken og tromlen, start maskinen i tomgang, indstil temperaturen ved 60 ° C. For den bedste desinfektion skal du indstille den maksimale temperatur, men i så fald skal hele blandingen placeres i tromlen.

  Hvis du har firbenede kæledyr i hjemmet, så holder deres uld uundgåeligt til alle tøjene. Rengøring af ting med en børste før vask hjælper ikke altid, og som følge heraf bliver ulden deponeret inde i maskinen.

  Uld af kæledyr kan forårsage funktionsfejl i vaskemaskinen

  Først og fremmest påvirker dette trykafbryderen eller på en simpel måde vandstandssensoren. Over tid blæser ulden hans rør, hvilket kan forårsage 2 problemer:

  • sensoren giver ikke et signal om, at det er nødvendigt at fylde tanken med vand;
  • maskinen producerer ikke spinding processen.

  For at fjerne denne fejl skal du fjerne gummirøret fra trykafbryderen og fjerne uld og andre forureninger manuelt.

  En anden detalje af vaskemaskinen, som er tilstoppet med uldfilterventil. Forurening går ind under vandet. På grund af dette er klemningsmodstanden tilstoppet, og vandet løber ikke ud af maskinen efter vask. For at undgå en sådan besvær skal du rense pumpefilteret mindst en gang hver anden måned.

  Nogle modeller af vaskemaskiner har en indbygget funktion til at fjerne tøj fra dyre tøj. Som regel omfatter det blid vask og ekstra skylning, som er standard på alle andre modeller. Hvis denne funktion ikke har din maskine, skal du blot tænde skyllemodus 2 gange. Og glem ikke at rense tingene med en børste før vask.

  Glem ikke, at din vaskemaskine er en uundværlig assistent i hverdagen, hvilket betyder at du skal tage hånd om hendes tilstand indbyrdes. Som du kan se, er det ikke svært. Det er nok at følge vores råd, straks fjerne forureningen, så maskinen har tjent dig så længe som muligt uden funktionsfejl.

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1 + = 7