30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Rudbeckia sorter med billeder og navne

Sorte øjne Suzanne rudbeckia: sorter, der vokser fra frø, plantning og pleje

Rudbeckia er trods sit velkendte, rustikke udseende ofte brugt af landskabsdesignere i kompositioner. Der er tre grunde: en stabil lang blomstring, fremragende kompatibilitet med de fleste kulturer, evnen til at være dekorative i områder under den brændende sol direkte, hvor andre haven blomster ikke vil overleve.

Et andet populært navn til Rudbeck er den gyldne bold. Dette er navnet på sorten, men efterhånden fra eget navn er det blevet et husstandsnavn og bruges ofte, når man taler om terry-sorter af rudbeckia generelt. I Vesten hedder rudbeckia "sort jord" ( Sorte øjne Susan ), det vil sige Black-eyed Suzanne. Et andet almindeligt indenlandsk udenlandsk navn er glirosis daisy (det vil sige en daisy herlighed). Tyskerne kalder planten "Sun hat". Det er helt klart, at en plante, der har fået tildelt et antal lyse, fantasifulde navne, ikke kan være kedeligt.

Hvordan ser rudbeckia ud? Blomster er anbragt på lige stængler sredneoblistvennyh højde på 25 cm (f.eks Maroccan Sun klasse - 45 cm højde eller Toto Gold -. 25 cm) til 3 meter (fx Herbssonne klasse - højde 2 m.). Buskens diameter kan være fra 30 cm til en meter og en halv. Stængerne er dækket af forgrenede eller enkeltstående hår. Blomstrer af blomsterstand er ret store, fra 8 til 15 cm, kombinerede mættede efterårfarver (lyse gule, lyse rødt, sorte). En funktion, der adskiller rudbeckia fra andre medlemmer af Astro-familien, er en konveks blomsterknopper, der ligner en bump.

Rudbeck frø er små, skinnende, mørkegrå (se billede). De kan opbevares i 2-3 år, i løbet af denne periode opretholder de god spiring.

Foto af rudbeckias nedre og øvre blade.

Rudbeckia er både flerårig og årlig. Teoretisk mange sorter - stauder, men de dyrkes som enårige eller, enten som en toårige planter af flere grunde: vinter frost - på samme tid planten godt og let formeres ved frø, fortykkelse og aldrende busk

Meget ofte er Rudbeckia forvirret med Echinacea, vi bliver spurgt - er det det samme eller ej? Forskellen mellem disse to planter forklarer vi her. Det er echinacea, der kan findes under salget under navnet rudbeckia lilla eller pink. Mange sorter, der sælges under Rudbeckias forkerte navn, for eksempel "White Swan" - er echinacea.

Rudbeckia og Echinacea er virkelig meget tætte. I Vesten kom der endda en Edgy Hybride af disse to Planter - Echibekia (Echibeckia), vi har endnu ikke hørt om en sådan plante.

Echibeckia 'Summerina Brown Tuin'

 1. Rudbeckia amplexicaulis (Rudbeckia amplexicaulis) - årlig plante
 2. Rudbeckia lacinata - Denne særlige art blev stamtavle af den berømte sort "Golden Ball", hvis navn er blevet et husnavn.
 3. Rudbeckia blank (Rudbeckia nitida) - En anden grundlægger af massen af ​​hybridsorter.
 4. Rudbeckia fulgida - er også blevet en "kilde" for mange hybrider.
 5. Rudbeckia solsikke (Rudbeckia heliopsidis) - en sjælden plante i kulturen.
 6. Rudbeckia håret (Rudbeckia hirta) - En anden art, der fødte mange moderne sorter (for eksempel rudbeckie af Cherokee Sunset). Det er et af symbolerne i staten Maryland (sammen med den hvide eg, hunden retriever, Baltimore Orioles og fire flere tegn).
 7. Rudbeckia bicolor (Rudbeckia bicolor) - karakteristiske tofarvede blomster.

Foto af Rudbeckia dissected - Rudbeckia laciniata

Rudbeckia "The Golden Ball"

Uforlignelig Rudbeckia hirta, foto af den charmerende klasse 'Prairie Sun'

 1. Goldquelle (i Rusland kaldet Goldkel) - terry guld rigelige blomster-bolde, plantehøjde 80-100 cm, vinterharde.
 2. Marokkanske sol - blomster af forskellige solrige farver, terry, som krysantemum blomster, lang blomstring - fra slutningen af ​​juni til frost, lav busk - 45-50 cm.
 3. Maya - En sortmedalje, en usædvanlig kombination af en kompakt busk (45 cm) og tykkeglobululære globale blomsterblomster med lysegul farve (diameter 9-12 cm).

Rudbeckia laciniata `Goldquelle`

Variety Maroccan Sun

På billedet kan Rudbeckia Hirta Maya (Maya)

 1. Herbssonne - enkle gule blomster, meget høje (op til 2 m.) bush. I Rusland hedder denne sort "herbsonne".
 2. Sort skønhed eksotisk sort Der er ingen sproglige kronblade, blomster er i virkeligheden sorte kegler, ser godt ud i kompositioner, højde - 120-150 cm.
 3. Toto Gold - Lav, lige dværg (25-30 cm) beholderplantage med enkle solblomster 5-7 cm. Den vokser godt i potter, der passer til altaner, terrasser. Generelt er Toto - en række lavvoksende sorter, meget ens og afviger kun i farve.
 4. Toto Rustik - Plantehøjde 30 cm., Blomster stor, rødgul, med en brun midt, meget spektakulær, som ligner flammer. Hos os betegner denne klasse ofte blot rustik.
 5. Moreno - usædvanlig farve på kronblade, meget dyb fløjl rødt. Chokolade kerne med lyse gule stiftere. Blomster store - 15 cm i diameter. Den gennemsnitlige højde af planten er ca. 65 cm. Dette er en række hårede (undertiden også kaldet shaggy) rudbeck.
 6. Irske øjne - en høj plante 75 cm, blomster - 10 cm, gul-orange, brede kronblade. Funktion - lyse centre med en knap.
 7. Guld Sturm - flyvende blomster (. 12 cm i diameter), med en meget udtryksfuld sfæriske næsten sorte centre, busk højde på 60 cm til at blomstre, blomstrende plante ligner en sky af eksotiske bier ..
 8. Denver Daisy - Bushens højde er 90 cm. Blomsterne er kamille, tofarvet, fremragende sort til skæring.
 9. Sherry brandy - lavt blomstrende planter, blomster - kirsebær
 10. Cordoba - kompakte buske, tofarvede lyse glødende blomster (mørk rød og gul). Højde - 45-60 cm, egnet til dyrkning i en beholder.
 11. Henry eilers - Rudbeckiy med de smaleste kronblade, blomster er rene gule, uden gylden nuance, buske 1, 5 m. Værdsat for nåde og delikatesse.

På billedet Toto Mix, til venstre er Toto Gold.

Variety Moreno (Moreno), billedet overfører ikke nøjagtigt en rød farvetone - sådan fløjlsagtige dybe toner er ret vanskelige at fotografere.

Rudbeckia er strålende, Goldsturm

Henry eilers

 1. Årlige planter dyrkes af frø.
 2. Stauder er som regel datterforretninger eller ved at dele en busk.

Til salg finder du både frø og jordstængler.

Seedbed metode

 1. Såning i begyndelsen af ​​april. Den optimale temperatur til spiring er 15-20 ° C.
 2. Frøene er kun lidt dækket af jorden, eller lidt presset, æsken er dækket af glas.
 3. Spray ud af sprayen.
 4. Frøplanter - efter 2 uger.

Sådan stiger rudbeckia.

To uger før plantning, skal man begynde at pleje planter til udendørs luft.

Plante unge planter i det åbne område i slutningen af ​​maj eller på andre tidspunkter - det er vigtigt, at der ikke er nogen trussel om frost - planter er følsomme over for dem. Afstand mellem planter - ikke mindre end 30 cm.

Rudbeckia, der vokser fra frø, vil blomstre i juni-juli. Blødningens varighed - indtil slutningen af ​​efteråret.

I dette tilfælde vil blomstringsanlægget kun være tilgængeligt i det næste år. Frø bliver sået på et permanent sted i juni-juli. Efteråret danner planten en roset, hvorefter den efterlader vinteren, blomstrer tidligt - i juni.

Frø, såvel som når du så på frøplanter, skal du ikke begrave eller sprøjte let med jorden. Sprøjtning er regelmæssigt.

Planterne udgraves i det tidlige forår, de ser på, hvor mange på nyrernes rhizom fornyes. Der skal være mindst en sådan nyre på hver del af divisionen. Separate dele plantes på de rigtige steder og i den ønskede afstand. Jorden til plantning skal udarbejdes på forhånd - grave, befrugte.

Tilsvarende forynges gamle (ældre end 3-4 år) buske. I midten af ​​sådanne buske ophobes sædvanligvis døde skud, de fjernes, de unge rhizomer plantes.

Egenskaber ved voksende individuelle sorter

Sorter, der kan dyrkes fra frø, "Golden Ray" (Zedekias), "Amber", "Mine venner" (Gavrish), "Cherokee Sunset" (Søg) "Marmelade", "Zelenoglazka" (Aelita), "Autumn Forest "(Plasmafrø), Sunbeckia Sophia Yellow (kennel" Green Eden ", Kiev).

Dyrkning af frø af disse sorter i hjemmet udføres i henhold til den ovenfor beskrevne ordning og har ingen vanskeligheder overhovedet. Men selvfølgelig kan der være nuancer. For eksempel er plantetiden ikke altid håndterbar (senkøbte frø mv.). Det er okay at spørge, hvornår man skal plante, hvis det drejer sig om Rudbeck, kan du svare: næsten altid.

For eksempel er mange producenter som mærket Cherry Brandy. Men i en bedømmelse er let at se skuffelse eller frø spirer meget dårlige eller svage kimplanter eller anlæg er ikke tilfreds med sit udseende - farven er ikke så lyse (ikke rød ka som på billedet), Bush er ikke så frodige og vokser meget langsomt. Derudover er det ikke klart, om det er årligt eller flerårigt. Som erfaringen viser, dette Rudbeckia, samt mange sorter, er det muligt at forlade for vinteren, i tilfælde af sen såning frø det vil blomstre i det andet år - i dette tilfælde gør give en tidlig frodige flor og smukke usædvanlig farve.

Hvor kan man plante en rudbek i landet? Rudbeckia elsker åbne, solrige steder. Det kan vokse i penumbra, selvom blomstringen ikke vil være så lys. Jord er velegnet til næsten alle, herunder fattige, men de største og farverige blomster og tykke, frodige buske kan opnås på frugtbare, skrøbelige dyrkede jordbund. I sand lerig jord tilsættes sand og kompost, løst regelmæssigt, befrugt med organisk.

Anlægget er uhøjtideligt, der kræves ingen særlige plejeforanstaltninger. Planten er hygrofilagtig, men den vokser godt og blomstrer i tørre områder. At passe på en voksen plante er tilstrækkelig til at udføre følgende handlinger:

 1. Vanding i svær tørke i en periode med aktiv vækst.
 2. Gød kompleks gødning til blomstrende planter.
 3. Fjern de falmede knopper.
 4. I det sene efterår er det nødvendigt at skære stængerne under roden.
 5. Hvis vintrene er svære, er det ønskeligt at dække plantens rødder med et hvilket som helst dækmateriale.

Anvendelse i landskabsdesign

Rudbeckier er gode i gruppeplantager, som de er plantet i flere stykker - sådan et lyst gardin ser godt ud alene eller i en stor mixborder.

Kirsebær brandy i mixbreader.

Lagerstroemeria, Rudbeckia Herbssonne, syrisk hibiskus, græs Panicum, spiraea 'Ogon', echinacea.

Rudbeckia sort 'Prairie Sun' og aperatum 'Blue Horizon'

Rudbeckia og Perovskaya

Grade Goldsturm og Phlox

Have-løvemund 'Rocket F1 Weiß', stråle-solhat 'Goldsturm', Salvia sorter 'Mystic Spires Blue' og Salvia arter farinacea, kæmpe-jernurt.

Store sorter med dobbelte blomster (gyldne bolde) plantes ofte langs hegn, bygninger, arbors, bænke. Planterne er uhøjtidelige, lyse - perfekt egnet til at skjule og forklare grimme overflader.

Hvad er kombinationen af ​​rudbeckia i blomsterbedet?

Hvad skal man sætte næste? Af eksemplerne ovenfor er det klart, at enten gamma tone pr. Tone eller kontrast er ideel. Rudbeckia er en fremragende partner for:

Perfekt kombineret med enhver korn.

Rudbeckia fulgida i en bred kant med urter. I baggrunden - cannes.

Rudbeckia - en indfødt indbygger i Nordamerika - har længe og med succes taget rod i vores dachas, hvilket gør blomsterbedene elegante og festlige. Dens sorter kan dyrkes som enårige og flerårige. Det refererer til slægten af ​​rudbeckia til familien af ​​astrover. For de mørke mellemamerikanere kalder hende "Black Eyed Susannah." Selv om den anden titel er "The Sun Hat" - passer den mere til hende.

Rudbeckia stauder vokser fra 50 cm til 2 m. En lang robust stamme er kronet med en blomst, der minder om en tusindfryd. Dens varme lyse farveskema glæder øjet fra midten af ​​sommeren til oktober. Kronblade samlet i en kurv eller en kop kan være lyse gule, orange, rødbrune. Der er blomster i dobbelt farve - mørk i midten og lys til spidsen af ​​kronblade. Blomstret selv kan være op til 15 cm i diameter.

Rudbeckia kræver ikke meget opmærksomhed, som det er elsket af gartnere. På ét sted kan det vokse op til 5 år.

De mest almindelige arter, sorter af rudbeckia og fotografier af blomster

I alt har slægten af ​​rudbeckia omkring 40 arter. I kultur var det vant til at dekorere haver og parker allerede i det 17. århundrede. Derfor har opdrætterne allerede arbejdet godt på planten og produceret en række hybridarter.

Rudbeckia håret (Rudbeckia hirta)

Kan dyrkes som en årlig og flerårig plante. Metrostængler er enkle og buskede, pubescente. Blade er store ovale i form, sidder. De er pubescerende og stærkt indrykket langs kanten. Blomsternes kronblade har en tungeformet og gul farve, rørformet kan males i grå-magenta. De mest populære sorter:

De vokser ikke mere end 60 cm, og i Goldflehm og overhovedet en miniatyrvækst - ca. 25 cm. Blomsten er enkel, ikke mere end 10 cm.

Foto. Rudbeckia håret

Rudbeckia amplexicaulis (Rudbeckia amplexicaulis)

Den vokser til 80 cm, bladene er uklare, ovale, ender med en spids apex. Deres kanter har tynde dentikler. Lyseblå tabby kronblade stiger på en tre-centimetrisk blomstrode. Mellemen er mørk brun.

Rudbeckia bicolor (Rudbeckia bicolor)

En busk sort med en højde på 25 til 70 cm. Bladets form er lanceret, stilken er pubescent. Blomsterne er små - 6-8 cm, kronbladene vokser i to rækker. Farve - lys gul og orange. Receptacle konveks, op til 2 cm. Rørbladene er meget mørke, næsten sortfarvede.

Se beskrivelse og billeder af planten, filt filt på linket http://cveti-rasteniya.ru/yaskolka-vojlochnaya.html

Rudbeckia skinner, eller Rudbeckia fulgida (Rudbeckia fulgida)

Betegner flerårige arter. Den vokser op til 60 cm Bladene er lange og smalle, blomsterstand -. 9 cm reed kronblade orangegul til spidserne, og rørformede -. Mørk lilla. De mest kendte sorter er:

Foto. Rudbeckia skinner

Rudbeckia triloba (Rudbeckia triloba)

I modsætning til deres slægtninge blomstrer trident-trinketet ikke i lang tid. Dette er en ret høj plante - op til 140 cm. Blade nedre - tre-lobed, cauline - oval, mørkegrøn. Blomsterne er gule, midten er mørk brun.

Foto. Rudbeckia triloba

Rudbeckia western (Rudbeckia occidentalis)

En meget original rudbeckia, fuldstændig blottet for lingale kronblade. Midten af ​​den sorte blomst er konisk, omgivet af grønne skovle. Det kan se smukt ud i en buket. Højde - 120-150 cm skabere kaldte det "Black Beauty". På vores marked viste det sig først i 2002.

Foto. Rudbeckia West

Rudbeckia lacinata

En kæmpe blomst kan vokse til 2 meter. Hendes udseende er meget forskelligt fra andre Rudbeckies. Den har en kugleformet blomst, op til 10 cm i diameter. De lobede kronblade vokser i flere rækker. Den mest populære sort er "Golden Ball". Farve - lyse gule. Tubular petals - grøn.

Foto. Rudbeckia dissekeret

Rudbeckia blank (Rudbeckia nitida)

Den vokser til 2 meter, blomsterstanden - op til 12 cm i diameter, de marginale kronblade - lyse gule, vokser på en meget fremtrædende kegleformet seng. Tubular kronblade er grønne. De mest effektive sorter:

Rudbeckia giganten (Rudbeckia maxima)

En stor plante med store, blålige blade. Blomstrer består af gule røde og mørke rørformede kronblade. Lang står i skåret, modstandsdygtig over for frost og tørke.

Foto. Rudbeckia Giant

Rudbeckia hybrid (Rudbeckia hybrida)

Under dette navn forene en hel gruppe af sorter af blank, håret og dissekeret Rudbeckia. Hybrider er kendetegnet ved en enorm blomsterstand - op til 19 cm. Reedloberne kan være op til 14 cm lange. Normalt er de gulbrune i farve. Tubular kronblade - lilla. De mest anvendte sorter er:

De er høje, buskede med store blomsterstande. Farven kan være monofonisk eller flettet.

Foto. Rudbeckia er en hybrid

Det er en unik sort med blomster af en hvid-hvid farve. Sorten er ikke kun smuk men også koldt resistent. Passer perfekt ind i enhver blomsterbed.

Foto. Rudbeckia hvide svane

Voksende af rudbeckia staude fra frø i åben jorden

Fra frø kan du vokse flerårige rudbeckia omgående på blomsterbedet, og du kan først frøplanter i drivhuset, hjemme eller i det åbne.

Frø i det åbne jord bliver sådd i anden halvdel af juni. De anbringes i forberedt jord på en afstand af 15 cm fra hinanden. Top med et lille lag jord og drys rigeligt. I efteråret vil rosetter fremstå i haven, som skal placeres langt væk, så de ikke forstyrrer hinanden. Rudbeckia begynder kun at blomstre for det næste år. Men det vil blomstre tidligere end de blomster der er plantet i haven på en frøplante måde.

Vigtigt! Rudbeck frø kan høstes efter blomstring, og dets evne til selvfrø kan anvendes. Spiring frø af sig selv skal simpelthen dekontamineres, og ikke at kæmpe med dem, som med ukrudt.

Rudbeckia vokser godt i svagt sur jord, frugtbar, lys, godt bevarende fugt og tillader luft at passere igennem. Lerjord kan være lidt fortyndet med sand, under alle omstændigheder ved gravning, tilsættes kompost.

Til dyrkning af rudbeckia til frøplanter er frøene plantet i marts måned

Du kan dyrke rudbeckia og frøplante. Til dette plantes frøene i slutningen af ​​marts - begyndelsen af ​​april. I beholderen på substratets overflade lægges frø, sprinkles med et tyndt lag jord og sprøjtes. Beholderen er dækket af en film eller et glas. Den voksende temperatur er 20-22 °. Frøplanter skal fugtes med jævne mellemrum.

Vigtigt! Sørg for, at der ikke er kondens på film eller glas.

I scenen af ​​de første to blade skal de sidde i større afstand fra hinanden, så de er fri. Efter at planterne vokser lidt, begynder de at temperere. Daglige luftbade vil gøre kimplanterne stærkere og det vil være mindre modtageligt for dårligt vejr.

Hvornår og hvordan man planter frøplanter i det åbne land

Plantning af kimplanter på blomsterbedene kan være i slutningen af ​​maj. På trods af modstanden af ​​nogle sorter af rudbecki til dårligt vejr, i tilfælde af en langvarig forår, bør ung vækst være taget hånd om. I koldt vejr er blomsterkransen dækket med agrospan, indtil frøplanterne er ordentligt forankret i det åbne jord. Derefter kan planten ikke længere bekymre sig - nu er den lave temperatur ikke forfærdelig for ham.

Planteordningen skal være sådan, at store blomster ikke er overfyldte på blomsterbedet. Høje sorter er bedre at plante i en afstand af 70 cm, der er lavere - i en afstand på 30-40 cm er vigtigt at huske, at de transplantere frøplanter i åbent terræn, er det nødvendigt at holde det på den plantning dybde, der tidligere var i beholderen ..

Vigtigt! Til blomsterne var komfortable og manglede næringsstoffer i jorden, jorden under dem er mulket med et tykt lag (op til 10 cm) kompost.

Det er umuligt at transplantere rudbeckia i vækstperioden

Langsigtet Rudbeckia vokser på ét sted fra 3 til 5 år. Når en busk vokser for længe på ét sted, begynder det at tilstoppe plads med et stort antal datterblomster og gradvist bliver trængsel. Rudbeckia er et rhizom, det kan plantes med stykker af rod. Til dette udgraves anlægget, opdelt i flere dele af roden. Hver deleka er plantet i en separat forberedt brønd.

Vigtigt! Det er umuligt at transplantere rudbeckia i en periode med aktiv vækst. Dette skal ske i det tidlige forår eller efterår efter blomstringen.

Fremgangsmåder til reproduktion og vedligeholdelse af rudbeckia i det åbne felt

Rudbeckia racer kun på to måder - ved frø og ved at dividere rhizomet. Begge metoder er beskrevet ovenfor i de foregående kapitler.

En uhøjtidelig plante kræver ikke meget tid fra dig. Hun tolererer roligt uregelmæssigt vand og dårligt vejr.

Vigtigt! Jo ældre planten, jo mere reagerer den på efteråret frost.

Placer i haven er det ønskeligt at tage væk den solrige og vindløse. Rudbeckia tolererer en lys skygge.

Hæld rudbeckily efter behov. Gødninger bør fortrinsvis påføres i vækstperioden, men inden blomstring er det bedst ikke at misbruge dem. I princippet kan rudbeckia undvære befrugtning.

Under blomstringen skal du hele tiden afskære de misfarvede blomsthoveder for at stimulere en ny bølge af blomstring. Store karakterer skal være bundet op, især i et blæsende område.

Problemer med voksende blomster, sygdomme, skadedyr og metoder til kamp

På grund af forstyrrelser i pleje kan rudbeckia blive svækket og blive sårbar overfor svampesygdomme eller skadedyr. Sunde blomster er meget sjældne. Hvis der på jorden er dele af planten, der fremstår som et hvidt tøs, er blomsten smittet med pulverlak. Det bør behandles med en opløsning af kobbersulfat (80 g pr. 10 liter vand).

Brune pletter på bladene indikerer et nematodeangreb. Kæmpe med det vaskes kun væk fra flerårige planter. En en eller to årig plante fjernes simpelthen, og området omkring det er grundigt desinficeret. Ved stauder kan du bruge Nemagon eller Bazamid.

Fra larver og andre skadelige insekter, gnister blade af rudbeckia, brug insekticider.

Vigtigt! Overhold reglerne for landbrugsteknologi, og din yndlingsblomst vil altid være sund!

Blomstringsperioden er forlænget - to til tre måneder. Når det slutter, giver planten frøene. Du skal give dem lidt tør på blomsten. For ikke at sprede dem under indsamling skal du lægge en trådhandske. Frø er taget fra selve midten af ​​blomsten.

Så frøene af planten rudbeckia ligner

Efter samling sætte dem på papir og tørre til enden i et godt ventileret rum.

En flerårig rudbeckie vintre perfekt i jorden under sneen, det er ikke nødvendigt at grave det ud om vinteren. For større tillid til dens sikkerhed kan du skjule blomster med lapnik, et lag af humus eller simpelt faldet løv. Før lejren er alle grunddele af planten fuldstændigt afskåret.

Rudbeckia og Echinacea Hvad er forskellen mellem disse planter

Forskelle mellem rudbeckia og echinacea i farve og skovle

En gang om i det 18. århundrede tog Carl Linnaeus, som studerede floraen af ​​de nordamerikanske prærier, disse to planter til samme slægt - rudbeckia. Lidt senere, efter flere årtier, delte en anden videnskabsmand-botaniker - Minh - disse planter og bragte echinacea lilla i en særskilt slægt.

Faktisk har de samme habitat, de er også ens i struktur - forskellen er, at kronbladene af echinacea har en rød eller crimson farve. Den anden forskel er bracts. I Rudbeckia er de bløde, og i Echinacea - hårde og stikkede (dermed navnet, som oversættes som "stikkende"). Og den tredje er, at Rudbeckia, i modsætning til Echinacea, ikke har nogen medicinske egenskaber.

Brugen af ​​rudbeckia i havenes landskabsdesign

Rudbeckia er så forskelligartet, at dets anvendelse i udsmykning af infielden er universel. Høje kvaliteter er gode til maskering af nogle steder i haven, fra lavvoksende sorter opnås en smuk kantsten. Det er godt både i ensomme beplantninger og omgivet af andre blomster. Takket være de lyse farver kan Rudbeckia være centrum for kompositionen. Den kombinerer perfekt med sådanne farver som:

 • krysantemum og asters;
 • echinacea og monark;
 • haven kamille og ornamental korn.

Rudbeckie passer perfekt til andre planter og blomster i haven

Når du vælger et firma til Rudbeck, skal du ikke glemme at det kan vokse i store størrelser. Plantning med hende er bedre end de blomster, der let tolereres af en skygge, der falder fra rudbeckie.

Det er godt plantet som en "backstage" i baggrunden af ​​sammensætningen, så blomsterne vokser fremover lidt dækket af de bundet lange stængler af rudbeckia.

Liste over hovedtyper af rudbeckia

rudbeckia - årlige, biennale eller flerårige urteagtige planter, der tilhører familien af ​​Astropeus eller Complexaceae. I alt er der omkring 40 arter af rudbeckia. Det naturlige habitat er Nordamerika, der er almindeligt i Europa og Afrika. Fornavnet er Suzannes sorte øjne.

Den mest almindelige i kultur, har god modstand mod temperaturer og sygdomme. Vi tilbyder dig at blive bekendt med de mest populære arter af rudbeckia i mange år.

Frostbestandig flerårig plante med lige stængler, aflange, indsnævrede blade, blomster op til 9 cm i diameter, der er skabt af røde og orange blomster og indsamlet i stellatblomstrer.

Rudbeckia skinner - Planten er miniature, dens højde er kun 60 cm. En af Rudbeckia-sorterne er skinnende - Rudbeckia varibilis, hvis blomster er gul-orange og lys, og i midten - skarlagen. Goldstar og Goldsturm sorter med gyldne blomster og et udtalt brunt centrum er også almindelige.

Blomstringen varer fra juni til oktober. Han kan lide solrige steder, vokser godt på næringsdrænet jord, tolererer ikke tørke godt. Rudbeckia har også brug for mineralgødning, regelmæssig bortskaffelse af ukrudt, fjernelse af krympede blade og falmede blomster og beskæring til vinteren til jorden. Forplantning efter opdeling eller frø.

Distributionsområdet er Nordamerika. En stor arkitektonisk flerårig med blågrønne blade dækket af voksbelægning, lyse gule tabbyblomster med mørkefarvede rørformede kronblad, der danner de oprindelige aflange kegler. Højden på de gigantiske murbrokker er 120-150 cm.

Blomster i slutningen af ​​juli blomstrer indtil begyndelsen af ​​september. Anlægget er frostbestandigt og tørkebestandigt, det bedste sted for gigantiske murbrokker er med direkte sollys eller delvis skygge. Efter blomstring skal du skære peduncles for at give planten et mere pænt udseende. Plussen er, at planten står godt i skåret. Også den gigantiske Gorkaya ser godt ud i haven.

En flerårig tørkebestandig planteagtigt plante, der når en højde på 1,5 m. Der er ingen ligulere blomster i sine blomsterarter, Rudbeckias blomster er kegleformede eller kegleformede, omgivet af grønne skovle.

Denne art blev indført i kultur i 2002. På haven markedet, kan du finde kun to sorter - Den grønne guiden (Green Wizard) og Black Beauty (Black Beauty). Blomstringen af ​​vestlige rudbeckia er fra midten af ​​juni til september.

Denne sort er velegnet til at skabe enkelt- og gruppeplantager på græsplænen, dekorere hegn, fenders, arbours og andre have og arkitektoniske bygninger. Desuden kan planten bruges til at lave levende buketter.

Rudbeckia er en vestlig fotofile, den bør dyrkes på solrige områder, lukket fra kolde vinde; de bedste jordarter er befrugtede, moderat fugtige loam, men kan vokse og udvikle sig på sandet og syremættede jordarter, tidligere kalkede.

Reproduktion af vestlige rudbeckia forekommer af frø eller kimplanter. Samling af frø finder sted om efteråret, de tørres, pakkes i papirposer og opbevares på et tørt, varmt sted. Plantering af kimplanter på et fast sted finder sted i begyndelsen af ​​juni.

Rudbeckia Western kræver sjældent vanding med stående vand, regelmæssig ukrudt, lossning af jord, befrugtning med komplekse gødninger. For at udvide blomstringsprocessen vil det hjælpe med at fjerne falmede blomsterstand.

Rudbeckia smukke bruges ofte af gartnere, artenes hjemland er Nordamerika. Grasset flerårig 60 cm høj, med stærke stængler og aflange eller afrundede blade; blomstrer-kurve i diameter op til 10 cm, som består af sort-brune rørformede og gul-orange reed blomster. Den egentlige karakter af de ligulerede blomster er tre dentikler placeret ved bøjningens spidser.

Blomstrende rudbeckie smukke varer fra det første årti af juli til begyndelsen af ​​september. Arten er karakteriseret ved vinterhardhed, udholdenhed mod skadedyr og sygdomme, det er sjældent påvirket af nematoder, på grund af hvilke blomster vil.

I folket hedder denne sort en "gylden paraply". Det er bedre at vælge smukke, befrugtede, usaltede, løse jord til rudbeckia og en solrig beliggenhed eller penumbra. Det er nødvendigt at foretage en tidlig morgen eller aftenvanding, at gøre en opdeling en gang i 3-4 år, tilsætning af natrium og magnesium hver tredje uge, slippe af med ukrudt og løsne jorden.

Rudbeckia formerer sig fint med frø og division af en busk. Frø er sået i åben jord i begyndelsen af ​​marts.

Flerårig med en højde på 1,2 m, med stærke, stærkt forgrenede, tykke blade, som er pubescent med hårde hår langs hele længden; med ovoide og ovale blade, også pubescent; blomstrer i form af kurve, i diameter 20-25 cm, der er dannet af brune-gule røde blomster og brune-violet rørformede.

Rudbeckias frugter er hybridglanspineer 30 mm lange. Rudbeckia hybrid skaber kraftige buske, dækket af store kurve.

De mest populære sorter blandt gartnere - Amber (tørkebestandig og frostbestandig flerårig med brune og skarlagenblomster); Bright efterår (bruges til at dekorere blomsterbed, med røde stængler og lilla-brune kurve); Gloriosa Desi (flerårig med store kurve i diameter op til 16 cm); Double Desi (flerårig med grove stærkstamme stængler, prikket med pubescent oval og ovoide blade); Golden storm (en universel sort, der er egnet til at skabe mixborders, blomsterbed, kombineret med mange blomsterafgrøder).

Til dyrkning af rudbeckia er en hybrid egnet til solrige områder med fugtige løse jordarter, planten har brug for gødning to gange om året, stængernes strømpe, fjernelse af misfarvede blomster og omskæring i efteråret. Vanding er nødvendig i tørkeperioden.

Også blandt de stauder kan skelnes rudbeckia blank. En høj og kraftfuld plante med meget store gule paraplyblomstrer. Da den rudbeckia-blanke plante er temmelig uhøjtidelig og modstandsdygtig overfor eksterne faktorer, er det let at besvare spørgsmålet om, hvor det vokser - praktisk taget i hele Europa og Amerika, men foretrækker oftest rå skyggefulde steder i øst i Nordamerika.

Den gyldne bold tilhører også stauder. Høj urteagtig plante (2-2,5 m), med lyse grønne, stærkt dissekerede blade. Blomstrer af kurven består af terryfyldte globulære blomster. Flerårige har to væsentlige ulemper. Høje skud falder fra hinanden i forskellige retninger, såvel som Rudbeckia. Den gyldne bold har en egenskab, der vokser meget, forstyrrer andre planter i blomsterbedet.

Rudbeckia har ikke blot flerårige, men også årlige sorter, som er lette at passe på og behagelige at se på.

Oftest vokser rudbeckia håret som en årlig: i det første år er blomstringen mest effektiv, med år er tiltrækkelsen tabt. Planten har lige pubescent stængler med udviklede grene 0,5-0,9 m høje. De øverste blade er sessile, lanserede, de nederste blade er store (op til 13 cm i længden) og med winged petioles. Blomstrer er enkelt kurve med en diameter på 5 til 15 cm, røde blomster er gulbrune i farve, rørformede blomster er sortbrune.

Den mest anvendte sort er Toto. Rudbeckia Toto er en kort, lille årlig med store attraktive blomsterblokke på kompakte forgreningsstænger. Ligesom andre typer af rudbeckia vil et godt oplyst sted passe det, de bedste jordarter er lyse, permeable loam. Reproduktion sker ved frø og ved at dividere busken. Anlægget er sået i slutningen af ​​maj. Blomstringen begynder i juli og varer indtil september.

En af de mest populære arter af rudbeckia er årlig, som i vækstprocessen skaber spredte buske. Blomstrer i planter kan være af forskellige former.

Normalt lysegul med et brunt mønster på kronbladene. Det er præget af rigelig blomstring, der varer fra anden halvdel af juli til begyndelsen af ​​oktober. Det foretrækker veloplyste steder eller lys penumbra, men en komplet skygge er meget skadelig for tilstanden af ​​bladene af rudbeckia-bicolour.

Det vokser bedst på loamy, løs fugtede jordbund. Hybrid sorter er større i størrelse, har en længere blomstring end vildt voksende.

Årlig, når en højde på 80 cm. Stænglerne er pubescerende og tætte. Bladene af den rudbeckiske bue er placeret modsatte, nøgne, sessile, ovale eller aflange med spids apex og tynde tandpuds langs kanten.

Blomstrer samles i kurve, ligulere blomster af en lysegul nuance, rørformede blomster er af en mørk brun farve, der er placeret på en pedicel, der stiger 3 cm over blomstrengen. Det bruges ofte i landskabsdesign, når man opretter mixboarders.

Urteagtige årlige plante, højden varierer fra 60 cm til 1,5 m. Talrige kraftigt forgrenede stængler på basen, stærke og behårede blade og længde på 12 cm, aflange eller ægformede, tilspidsende til basen vingede bladstilk, lysegrønne, lidt pubertære eller nøgen .

Flere kurve i diameter 3-4 cm, røde blomster - gul eller orange, elliptisk og skinnende, 2 cm lang, rørformet har en sort-rød farve. Blomstrer senere - fra august til oktober. Den har god frostbestandighed, den kan modstå op til -29 ° C. Han kom ind i kultur i 1699.

Voksende rudbeckier vil ikke forårsage mange problemer og vil ikke kræve særlige økonomiske omkostninger fra gartnere. Suzannes smukke sorte øjne vil glæde og placere værterne med hendes blomstring.

Nogen har allerede taget sig sådan et https://www.neoform.su/teplitsy-kremlevskie/lyks/ drivhus? Jeg vil levere.

Jeg kan godt lide at dyrke fedter. Køb frøene af denne blomst i en god butik, her :.

Og hvorfor er Niva kornkværn på listen? De er bedre!

mange biologiske og geologiske fejl: for eksempel skrev de, at ler sædvanligvis er surt.

Fantastisk artikel, masser af gode tips! Jeg er nu i Thailand og mit hoved brød i, om der er nogen mening.

 • © 2018 Agronomu.com
 • fortrolighed

Brug af materiale, der er lagt på webstedet, er tilladt, forudsat at linket til agronomu.com

Redaktionel portal kan ikke dele forfatterens mening og er ikke ansvarlig for ophavsretsmaterialer, for ægtheden og indholdet af reklamer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 30 = 33