30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Ruberoid Technonique

Ruberoid Technonique

Vi vælger tagmateriale, hvor og for hvilke formål ruberoidet anvendes, tekniske egenskaber ved tagmateriale

Almindeligt tagdækningspap, imprægneret med blød oliebitumen og dækket med bitumen ildfast, kaldes ruberoid. Anvendelsesområdet for dets anvendelse er ekstremt bredt, og tagbeklædningen anvendes både til tagdækning og til vandtætning.

Tekniske egenskaber ved tagmateriale

Evalueringen af ​​kvaliteten af ​​tagmateriale er baseret på en række forskellige indikatorer. Betragtes som trækstyrke og frostmodstand og varmebestandighed. En vigtig indikator er vandabsorption og vandtæthed, som er særligt vigtige ved indretning af vandtætning.

Ved fremstilling af tagmateriale anvendes letvægts tagplank, som er imprægneret med almindelig vejbitumen. Pladen af ​​ruberoid består af flere lag karton, overlejret på hinanden og fastgjort med bituminøs opløsning. Det færdige materiale på begge sider er dækket af et lag af ildfast bitumen, og derudover påføres en ekstern belægning på ydersiden. Ruberoid med sprinkler er bedre modstandsdygtig overfor ultraviolet stråling. Til sprinkling anvendes glimmer, skifer bøder eller sand, og de afviger i kornstørrelse, og markeringen er altid markeret med bogstavbetegnelsen af ​​deres størrelse. På indersiden af ​​tagmaterialet påføres et lag talk eller kalksten for at forhindre lag i at stikke sammen i rullen.

Dokumentet om frigivelse af materialet - GOST af tagmateriale blev vedtaget i 1993, og siden da er udgivelsen af ​​dette rullebelægning og vandtætningsmateriale forpligtet til at blive lavet med overholdelse af alle teknologier. Den sidste udgave af GOST 10923-93, udviklet af foreningen "Polymer byggematerialer, der tager højde for alle nuancer af tagmateriale.

Ruberoid kan godt tjene som materiale til at dække taget. På trods af at der er mange moderne tagmaterialer, er tagbeklædningen meget populær blandt folk, der midlertidigt ikke har tilstrækkelige midler til at købe dyre tagdækning.

For at dække taget med et tagmateriale, kan du helt styre kræfterne hos to personer og gøre alt arbejdet bogstaveligt på en dag.

Den første ting at gøre er at forsigtigt forberede kassen. På grund af det faktum, at tagmaterialet er fleksibelt og elastisk, skal kratens drejning være så ofte som muligt. Afstanden mellem pladerne skal være i størrelsesordenen 10-15 cm. Hvis det er muligt, kan du lave en kontinuerlig belægning af krydsfiner, hvorpå tagmaterialet ikke siver og bøjes fra den mindste belastning fra sne eller regn.

Tagematerialet er som regel lagt i flere lag, hvoraf antallet afhænger af takhældets vinkel. På det flade tag er det nødvendigt at dække omkring fem lag tagmateriale og på taget med en stejl hældning på 30-45 grader, nok og to.

Mulighed for at lægge ruberoid på taget

Der er tre måder at lægge tagpladerne på tag på.

Den første metode bruges oftest, da den ikke kræver særlig viden og færdigheder. Med denne metode rulles arkene af tagmateriale fra top til bund, hvilket gør en lille overlapning (20-30cm) gennem skoen. Hvis størrelsen på tagmaterialet er tilladt, skal rullens længde bare være nok til begge taghældninger uden at skære arkene. I betragtning af det faktum, at standardlængden af ​​en rulle med grovkornet pulver er 10 m og med pulveriseret - 15 m, vil det ikke være svært at finde den rigtige størrelse og længde.

Den anden mulighed er lidt mere kompliceret og indebærer at lægge ark over taghældningerne.

Begynd at dække tagmaterialet nedenunder, hvilket giver en lille margen til kanten af ​​kanten. Efter det første ark er lagt på tværs, er det næste lag stablet oven på det med et opadgående skift. Således er det nødvendigt at flytte til selve højderyggen, som skal være dækket af et lag af tagmateriale og bøje det i begge retninger.

Den tredje mulighed er en kombination af den første og anden måde at gemme sig på. Først lægges langsgående strimler, og derpå lægges tværgående strimler på dem. Arkets kanter fastgøres ved hjælp af træstrimler eller metalstrimler, der er fastgjort til kassen.

Holdbarheden af ​​taget dækket med ruberoid er mindst 5 år. I løbet af denne tid kan du opdrage nok penge til at købe et slidstærk og moderne tagmateriale.

Ruberoid som vandtætningsmateriale, bruges ofte til opførelse af fundamenter. Med sin hjælp er det muligt at beskytte soklen mod den ødelæggende effekt af fugt og fugt.

Komplekset af foranstaltninger til vandtætning fundamentet afhænger direkte af niveauet af grundvand under bunden af ​​huset. Det mest almindeligt anvendte tagmateriale, hvis pris er meget lavt, beskytter tapestrukturen, som først er dækket af bituminøs mastik, og derefter rulles der ark over det. Denne procedure skal udføres mindst to gange for at opnå et dobbelt pålideligt lag af vandtætning. De hængende kanter af tagmaterialet skæres ikke af, men plantes langs kanterne nedad og presses med lodret vandtætning.

Lodret vandtætning med ruberoid sker ved en fusionsmetode. For at gøre dette er plinten smurt med bituminøs mastiks, og derefter påføres en ruberoid, der forvarmes med en gasbrænder, med en overlapning på 10-15 cm. Arkene presses tæt, og proceduren gentages igen for at danne et dobbeltlag.

Det skal bemærkes, at levetiden for tagdækningsmaterialet i mangel af direkte sollys øges væsentligt, hvilket gør en vandtætning af fundamentet med dette materiale, du kan ikke bekymre dig om at proceduren skal gentages efter 2-3 år.

Særlige træk ved ruberoid Technonikol

Blandt de sædvanlige tagdækning materiale med en standard styrkeegenskaber alene er materialer, der produceres i overensstemmelse med europæiske standarder og har en langt mere alvorlig levetid og bedre duktilitet og styrke. Der er fire sorter af dette materiale:

Rubemast, en overflade analog af et fælles tagmateriale, som er dækket af et lag af ekstremt viskositetsbitumen, hvilket i høj grad forenkler processen med dens lægning.

Stekloruberoid, som ofte kaldes et glas krus, adskiller sig fra standardversionen i, at i stedet for tagdækningsplade bruger en speciel glasfiber, som følge af, at perioden for dens drift stiger flere gange.

Euroruberoid, dette er en analog af glassmelt, kun imprægneret med bitumen med tilsætning af polymerer.

Tol, dette er også en bred vifte af tagmateriale, forskellen er, at skiferunderlaget anvendes som imprægnering.

Anvendelsen af ​​technoneicol ruber er meget mere økonomisk, da produktets levetid er 10 til 20 år.

Tagdækningsmateriale

Tagbeklædning - en af ​​de kendte og succesfuldt anvendte i opførelsen af ​​tagmaterialer. Hovedformålet er at bruge som et vandtætlag af taget, og det er også egnet til at dække taget med enhver vinkel af strålerne. Dette materiale er bredt udbredt både blandt private udviklere og blandt store byggefirmaer.

På nuværende tidspunkt er det førende tagdækningsmateriale blandt de mange forskellige tagmaterialer takbeklædningen Technonikol. Produktionen af ​​tagbeklædning udføres af en af ​​de største og mest berømte producenter af tag-, vandtætnings- og varmeisoleringsmaterialer - firmaet "Technonikol" siden 1994.

"Technonikol" producerer 4 sorter af ruberoid

• Rubemast - et svejsbart tagmateriale bestående af flere lag: dets bund er et tagplade, på begge sider, hvor et meget viskøst bitumenpolymerlag påføres. På grund af det tilstrækkeligt tykke nedre bituminøse lag har materialet en høj plasticitet, og der er ikke dannet revner på den. Over det bituminøse polymerlag påføres et beskyttende lag over og under banen

• Glasfiberglas (glas ruberoid) - adskiller sig fra rubemast i det som grundlag for glasfiber i stedet for pap

• Euroruberoid - denne tagbeklædning er selvklæbende, forskellig fra den traditionelle anvendelse af helt forskellige materialer og kompositioner. Den er baseret tekstil papir (syntetiske stoffer), bitumen med stoffer, der forbedrer dets egenskaber (fx syntetiske gummier) og talrige polymeradditiver omfattende fra 2 til 5 kg per kvadratmeter baser. Overflade evroruberoida undertiden belagt med grus af knuste mineralske chips af forskellige farver, og samtidig udfører en dekorativ funktion, og beskytte overfladen mod udsættelse for ultraviolette stråler og mekaniske faktorer. Livstiden for Euroruberoid er 15 til 30 år, hvilket er 5-10 gange højere end for konventionel ruberoid

• Tall er en ruberoid med et beskyttende lag af mineralsk krummer. Den er baseret på traditionel karton, imprægneret med en skifer eller kulsubstrat

Derudover producerer nogle producenter en flydende ruberoid, som er en bitumenmastik med polymeradditiver. Den bruges i forbindelse med installation af nye tage eller ved reparation af gamle tage. Før driften opvarmes den ikke og blandes ikke med noget.

Euroruberoid markerede breve P og K. Dette betyder, at rullen af ​​tagdækningsmateriale P med mærker, der anvendes som imprægnering eller tagdækning underlag, og mærket K - som det øverste lag, da det er forarbejdet grovkornet. Ruberoid af begge kvaliteter adskiller sig i plasticitet, hvilket resulterer i, at revner ikke dannes på det ved en temperatur på 0 grader. De bevarer også absolut vandmodstand ved et vandstråledryk på 0,2 MPa i to timer.

Tagbeklædningens mærker er forskellige i tekniske og operationelle egenskaber

• RCP 350 og RCP 350b-bitumenbitumen, bestående af karton imprægneret med bitumenblanding med en hastighed på 350 g / m2. lærreder. Brug det kun som et vandtætlag eller som et underlag af tagbeklædningen "sandwich". Ifølge GOST bør varmebestandigheds ruberoid ркп 350 opretholde varmebestandighed ved +80 grader i 2 timer. Belægningslaget er 800 g / m 2, og brudstyrken er 26 kgf

• RCM 350 - adskiller sig fra tidligere sorter af finkornet pakning af beskyttende lag

• PFR 300 - ligesom den tidligere mærke tagmateriale anvendes som bagklædningslag, men adskiller sig fra dem i en mindre masse af belægningslaget (500 g / kvadratmeter) og en nedre kraft for at bryde (22 kgf)

• RKK 400 - bestrøget med store kerner af mineralsk krumme, så det bruges som det øverste lag af tagterip

Omkostningerne pr. Kvadratmeter tagdækningsmateriale Technonikol i dag er 22-35 rubler. Derfor varierer prisen for en ruberoidrulle fra 220 til 350 rubler.

Anvendelsen af ​​tagbeklædning afhænger af dens mangfoldighed og tekniske egenskaber. Opførelsen af ​​et tagmateriale forudsætter brugen af ​​det enten som et vandtæt fodermateriale eller som det primære lag af et tagdæk. Ud over basen imprægneret med bitumen indbefatter sammensætningen af ​​tagmaterialet også sprinkling af ansigtslaget på den størrelse af hvilken anvendelsesområdet for materialet afhænger.

Dimensionerne af en rulle af Teknonikol tagbeklædning varierer afhængigt af dens modifikation. Således er bredden af ​​tagbeklædningen af ​​RCP 350 lig med 1 m, og længden er 15 m. Ruberoidrullens areal er 15 kvm. Vægten af ​​en rulle af denne slags ruberoid varierer i området 20-24 kg. Til gengæld dækker tagpapiret RKK 400 med samme bredde på 1 m et areal på 10 kvadratmeter, da længden er 10 lineære målere per rulle. På trods af dette er massen af ​​tagbeklædning mærket RKK 400 22-25 kg, hvilket skyldes en større struktur af toplaget.

Tykkelsen af ​​beklædnings ruberoid og tagmateriale til toplag af taget adskiller sig med 1 mm og er henholdsvis 2,8 mm og 3,8 mm. Tætheden af ​​materialet afhænger af den bituminøse sammensætning, som imprægnerer substratet og varierer i området 115-190 kg / m3.

Der er mange oplysninger om, hvordan man dækker taget med en ruberoid. Vi vil dvæle på de grundlæggende regler for lægning, som sørger for, at taget taget med tagdækning følges effektivt i lang tid.

1. Montering af tagmateriale skal udføres i tørt, vindløst vejr.

2. Tagets bund skal bestå af to lag:

• Massiv kasse under tagbeklædning.

3. Underlaget skal rengøres af snavs, nivelleres, primet.

4. For at forhindre tømning af taget anbefales en vandtætning af bunden. Til dette kan mastik til tagbeklædning anvendes.

5. Lagene af ruberoid limes sammen. På steder, hvor lagene er i kontakt, bruges lim til tagmateriale eller mastik, hvilket hjælper med at styrke bindingen af ​​webs.

6. Afhængigt af tagets hældning varierer antallet af tagmaterialer:

• Hvis rampens vinkel er 45 grader, brug 2 lag af tagmateriale;

• Ruberoid til et tag med en hældning på 20-40 grader er lagt i 3 lag;

• Med en hældningsvinkel på mindre end 15 grader - 4 lag og på flade tage - 5 lag.

Den svejsede ruberoid og euroruberoid lægges varmt. Med lavere brænder opvarme vandtætte lag uden at sprede, som smeltes, let klæber til underlaget. På den er placeret et andet lag af tagdækningsmateriale med kornet tjener som øvre tag lag, eller yderligere bagsidelag, når den er monteret på den profilerede tagdækning. Tagmateriale forbrug beregnes under hensyntagen til de margener af banen er lig med 10 cm, og er ca. 1,2 m til 1 kvm tag.

 • Se også

  Undersøgelse af markedet for tagmaterialer, produktionsteknologier og tekniske egenskaber.

  Oplysninger om gennemsnitspriser, foto- og videoinstruktioner samt råd om beregning, installation og installation af tag.

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og hold dig altid ajour med de seneste nyheder om tagdækningens verden.

  Ruberoid af virksomheden "Technonikol": egenskaber og egenskaber

  Ruberoid er det mest kendte og langt anvendte materiale til vandtætning og tagdækning med enhver hældning. Det bruges af både store virksomheder og private udviklere.

  Nu har ruberoid tagdækning et stort antal virksomheder, men på de russiske og europæiske markeder er de førende stillinger taget af produkter fra firmaet "Technonikol9raquo;. Det har været i gang med sin historie siden 1994 og har i løbet af denne tid formået at akkumulere en positiv oplevelse i produktionen af ​​dette materiale og at etablere en masseproduktion af højkvalitetsvarer.

  Dette firma tilbyder en bred vifte af materialer:

  • Rubemast er et smeltet tagmateriale. Dette materiale består af et vist antal lag, hvorunder det er et specielt tagdæk, der er dækket på begge sider med et bitumen-polymert lag af viskøs tekstur. På grund af denne struktur adskiller materialet plasticitet og modstand mod dannelsen af ​​revner på overfladen. Ud over det bituminøse lag påføres der et beskyttende lag på hver side.

 • Glasfiber er næsten det samme som forrige type. Den eneste forskel er basen, som er repræsenteret af glasfiber.

 • Euroruberoid - markant forskellig fra den klassiske version af sammensætningstypen, som har evnen til selvfastholdelse af overfladen. Grundlaget for dette materiale er en kombination af tekstilpapir eller syntetiske stoffer blandet med bitumenadditiver, hvilket øger dets kvalitetskarakteristika. Derudover sættes basisen til substansen af ​​polymertypen, som i det kan være op til flere kg pr. 1 kvadratkilometer. meter af materiale.

  Overfladen af ​​Euroruberoid er dækket af mineralsk smul, som ofte er farvet i forskellige nuancer. Det udfører ikke kun en dekorativ funktion, men beskytter også materialet mod direkte eksponering for ultraviolet lys. Ifølge levetiden, som er omkring 30 år, overstiger Euroruberoid det almindelige ved flere gange. Det er meget duktilt og springer ikke på det selv ved omgivelsestemperaturer under 0 grader. Desuden kan Euroruberoid modstå vandtrykket, beregnet til 0,2 MPa, i flere timer.

  Normalt er det markeret med en af ​​to bogstaver. Bogstavet "K" i markeringen betyder, at dette materiale bruges til at skabe toplaget, og det er dækket af granulært pulver. Bogstavet "P" i mærkningen angiver igen, at det er nødvendigt at oprette et vandtætningslag af taget.

 • Tol er en ruberoid med en karton base imprægneret med produkter opnået fra skifer sten og kul med tilsætning af mineralsk smul til overfladen.
 • Hertil kommer, at virksomheden beskæftiger sig med fremstilling af bituminøse blanding med forskellige additiver, der tjener som et flydende materiale i tagdækning konstruktion på tage og reparation af gamle.

  Generelt er ruberoidet "Technonikol9raquo; har flere mærker, der adskiller sine kvalitetsfunktioner:

  1. RKP 350 eller RKP 350b er en bituminøs belægning til at skabe et vandtætningslag. I overensstemmelse med GOST kan dette materialemateriale modstå termiske belastninger på op til +80 grader i to timer.
  2. RCM 350 er en type dækket med mineralpulver, som øger dens tæthed og hjælper med at modstå brud.
  3. RPP 300 er et materiale, der fungerer som en beklædning under taget. Det har mindre styrke og plasticitet.
  4. RKK 400-egnet til at skabe topdækket, dækket af grovkornet sprinkling fra mineralske råmaterialer.

  Selskabet "Tehnonikol9raquo; Kun produkter af høj kvalitet produceres, der opfylder kravene i kvalitetsstandarden. For det korrekte valg af dækning er det nok at kende de markeringer, som vil hjælpe dig med at vælge det rigtige materiale til en bestemt brug.

  Hvis der vælges et materiale til at skabe vandtætning, er det ikke nødvendigt med en tagbeklædning med mineralsk sprinkling, da det ikke er i stand til at skabe den ønskede effekt. Materialet med sprinkling er heller ikke egnet til bearbejdning af rør eller fundament, det er tilstrækkeligt til en almindelig RKP 350 eller en tagfilt RPP 300.

  Kvalitativ behandling af taget kræver brug af to typer belægning. Specialister siger, at der for at bygge en vandtætningsbase er et tagmateriale med mærkning RKP 350, og til tagdækning vil tagpapiret RKK 350 være den bedste løsning.

  Hvis belægningen valgt for taget er for lav i forhold til andre typer af lignende materiale, betyder det, at det bruger mindre bituminøst materiale. Det er bedre at nægte et sådant køb til fordel for en mere massiv.

  Tekniske parametre for ruberoid "Technonikol9raquo;

  Omfanget af tagmaterialet afhænger af dets tekniske egenskaber, som præsenteres nedenfor:

  • Rullens dimensioner. De afhænger af hvilket mærke der svarer til belægningen. Så for eksempel ruberoid RCP 350 "Technonikol9raquo; har en bredde på 1 m og en længde på 15 m. Ifølge området, der skal behandles, er mængden af ​​materiale 15 kvadratmeter. Vægten af ​​denne mulighed er ca. 24 kg.

  Roll RKK 400 dækker kun et dusin kvadratmeter. meter af taget, da indekset for bredden af ​​sin rulle også er 1 m, men længdeindikatoren er 10 m. Fra det faktum, at dets øvre lag har større sprinkling, vejer et sådant materiale lidt over 25 kg.

 • Tykkelse. For foringstypen er denne figur 2,8 mm, og for hoveddæklaget - 3,8 mm.
 • Densitet. Denne indikator svarer til en række bituminøse belægninger, der påføres substratet. Normalt ligger det i området fra 115 til 190 kn pr. 1 cu. m produkt.
 • Forbruget er udtrykt i følgende værdier - lige over 1 m². m pr 1 kvadrat. meter tag. Normalt er dens beregning forbundet med kvoter, som er ca. 10 cm.
 • I øjeblikket er der en masse information om, hvordan du dække taget med tagmateriale, men det er muligt at identificere flere grundlæggende kriterier, hvis overholdelse vil bidrage til at skabe en kvalitet tag, der vil vare i lang tid:

  • Installationen udføres kun i tørt vejr uden vind.
  • Tagets fundament er nødvendigvis lavet af raftersystemet og en kontinuerlig kasse til lægning af tagmaterialet.
  • Basen er forrenset af snavs, udjævnet og primet.
  • For at forhindre lækager er der lavet indledende vandtætning af taget ved hjælp af et særligt tagmateriale, som skal svejses og bitumenmastik.

 • Hvert lag er overlejret på den foregående overlapning. Steder af deres forbindelse er fastgjort med speciallim til tagfilt eller bitumenmastik.
 • Antallet af lag afhænger direkte af takets hældning. I 45 grader lægges 2 lag. Til gengæld kræver en hældning på 20 til 40 grader installation af 3 lag tagmateriale. Et tag mindre end 15 grader skal laves i 4 lag. På en flad tagkonstruktion monteres så mange som 5 lag af tagmateriale.

  Selskabets ruberoid "Technonikol9raquo; - Den optimale løsning til udsmykning af tag på et privat hus. Takket være tydelige markeringer er det muligt at vælge et materiale, der er egnet til kvalitative egenskaber, og skabe et tag, der beskytter mod lækager og ydre påvirkninger. Og den korrekte installation garanterer en lang drift uden permanent reparation.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 89 = 91