30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Reparation af motorarmaturen med egne hænder

Reparation af kollektor elmotorer

I husholdningsapparater af forskellige typer motorer anvendes, afhængigt af arbejdsforholdene, funktionalitet og destination apparatet. For eksempel til elektrisk udstyr med en stabil driftsform mere egnede induktionsmotorer, og til bor og vaskemaskiner, køkkenmaskiner og lignende. N. kommutatormotorer skal bruge, som hyppig ændring af rotationshastigheden af ​​akslen er påkrævet.

Faldet på kollektormotoren gør el-apparatet fuldstændig uegnet til drift, og de dyre reparationsvirksomheder giver ejerne af forkælet husholdningsudstyr mulighed for at træffe beslutning om at købe et nyt produkt. Men i nærværelse af nogle færdigheder og i et begrænset budget tænker mange husmastre om, at det er hensigtsmæssigt at reparere elmotorer med egne hænder.

Afmonteret samlermotor

Ved reparation af en beskadiget elektrisk tider at reparere opkøber af motoren er ikke nået - er, at den defekte forlængerledning sokkel, afbryde strømledningen ved at skrue tilslutningsklemme, eller sidder fast kontakt. skal være check ud Tilstedeværelse af spænding på noderne i forsyningskredsløbet på kollektormotoren til 220V, startende fra stikket, der slutter med forbindelsesterminalen.

Kald netledningen og tænd / sluk-knappen

Da kommutatormotor sammenligning elektromagnetiske felter skyldes den konstante ændring af rotorviklingerne (samler børster), den mekaniske årsag til tab af elektrisk kontakt til kollektoren er den mest almindelige. Princippet om driften af ​​kommutatormotorer beskrevet i den foregående artikel, og nedenfor vil blive givet et par tips om reparation og udskiftning af rotoren kontakter (anker).

Rotor (anker) på kollektormotoren

I forskellige frittstående elværktøjer, køkkenapparater og i børns legetøj anvendes en kollektormotor ofte likestrøm. Effekten af ​​disse motorer er forsynet med en konstant spænding, der kommer fra batterierne, ensrettere eller controllere. Ikke altid tilstedeværelsen af ​​spænding angiver driften af ​​strømforsyningen (batteriet kan installeres). Derfor er det også nødvendigt at kontrollere kollektorstrømmen og hele kredsløbet, når kollektormotoren er tændt.

Low-power DC-kollektormotor med styringskontrol

Hvis udstyrets elektriske drev er stoppet at rotere, er det først og fremmest nødvendigt at kontrollere spændingsforsyningen til indgangskontakterne på kollektormotoren, når den er tændt.

Kort om enheden af ​​kollektor elmotorer

I kollektormotorerne interagerer statorens og rotorens magnetfelter i en vinkel, som er maksimalt fordelagtig til at give et drejningsmoment til akslen. Rotationsvinklen (rotorens position) og samtidig koblingssystemet er kollektorbørster på rotoren. Et system af spoler med magnetiske kredsløb, der skaber et resulterende elektromagnetisk felt for at give et øjeblik kaldes et anker.

Driftsprincippet for en kollektor elmotor ved hjælp af eksemplet på en likestrømsmotor

I de fleste kollektormotorer er ankeret en rotor, hvis elektromagnetiske felt "klæber" til magnetfelter af magneter eller statorviklinger. Derfor forstås ordet "anker" ofte som kollektorens rotor, da omstillingen af ​​statorviklingen er mere kompliceret og mindre effektiv.

Anker (rotor) på elmotoren

DC-kollektormotorer med magneter bruges primært i børns legetøj og i elbiler. For at skabe et kraftigt magnetfelt og et stærkere drejningsmoment anvendes excitationsspoler, der er forbundet på flere måder:

 • Seriel forbindelse (kollektorstrøm og excitationsspoler er lige). Fordelen er et stort maksimalt drejningsmoment, som dog kan blive en ulempe ved tomgang, spinding af samlerens motoraksel til kritisk høje hastigheder;
 • Parallel forbindelse. Fordel er god stabilitet af kollektormotorens rotorhastighed, når belastningen på akslen ændres, men maksimumsmomentet er mindre end i tilfælde af successiv excitation;
 • Blandet excitation, hvor en del af rotoren og statorviklingen er forbundet i serie, og den anden - parallelt. Det mest populære eksempel på brugen af ​​blandet excitation i kollektormotorer er en bilstarter;
 • Uafhængig excitation, hvor strømmen af ​​rotor og statoropsamleren reguleres separat. Den bruges i kraftige solfangeremotorer på elektriske lokomotiver.

Ordninger for tilslutning af excitationsspoler i en DC motor

Forladelse af teorien skal det bemærkes, at likestrømsmotorer med seriens excitation også kan fungere på vekslingsspænding, faktisk at være universel. Disse motorer har en ekstra klemme til tilslutning af vekselstrøm og er meget udbredt i forskellige elværktøjer takket være de "fleksible" egenskaber ved hastigheds- og drejningsmomentændringer.

Ordning for tilslutning af excitationsspoler og betegnelse af en universel kollektormotor

Ud fra solfangerens motoranordning kan fejlfinding opdeles i test af excitationsspoler (eller permanente magneter) og rotorviklinger. Når du reparerer DC-motorer med magneter, skal du være opmærksom på dem for at finde revner, da de nedbryder styrken af ​​magnetfeltet, hvilket reducerer motorens overordnede egenskaber.

Sektion af en kollektormotor med permanente magneter

Excitationsspolerne kontrolleres af et ohmmeter, kontrollerer deres ledningsevne og også med en megger, undtagen prøven på kroppen. Eftersom vindingskortslutning i spoler af magnetiseringsspolen er særdeles vanskelig at opdage ved kun at bruge multimeter, anvendelse af indirekte metoder, kontrol af farven af ​​trådviklinger for tegn på overophedning eller beskadigelse synlig. Kendskab til den aktuelle modstand feltspolerne i motoren af ​​passet, kan dataene sammenlignes med resultaterne af målingerne ohmmeter.

Stator excitationsspoler

Da lukning i spoler af excitationsspoler er en sjælden funktionsfejl, er de kun begrænset ved at tjekke dataene på viklingene og skifte opmærksomhed omkring kontrol og reparation af motorarmaturen. Anker af kollektormotoren kan kondenseres opdelt i flere dele:

 • Afvikling af rotoren med magnetiske kredsløb;
 • En samler bestående af børster og kontaktplader (lameller);
 • Aksel med lejer.

Motorarmaturenhed

Inspektion af samlermotorens mekanik

Ved reparation af en hvilken som helst elmotor skal du kontrollere fri bevægelse af akslen, hvilket afhænger af slidene på lejerne. Fortsat drejning af inerti rotor, ingen rasle, knirkelyde, radiale og aksiale kast indikerer god kvalitet lejer ved søgning årsager til overdreven opvarmning af kommutatormotor. Når du har kontrolleret, at mekanikerne fungerer korrekt, kan du tjekke den elektriske komponent i elmotoren.

Det sker ofte, at en sammenbrud i mekanikken for en elektrisk motor eller alt elektrisk udstyr er årsagen til en fejl i den elektriske del af motoren

For eksempel har dele spredt inde i motoren forsynet fragmenter eller indtrængning af andre mekanismer kan beskadige rotoren og statorviklingerne af kommutatormotor. Derfor undersøger apparatet eller elværktøj, du bør altid være opmærksom på servicevenlighed af andre mekanismer, fordi solfangeren motor inde i huset er åbent og ubeskyttet mod indtrængen af ​​små objekter, der kan skade den.

I mange elværktøjer er motoren ikke beskyttet mod indtræk af små genstande

I kollektormotorer udsender kontaktbørster støj under normal drift. Derfor skal man, når man manuelt afprøver motorakselens frie bevægelse, være i stand til at skelne karakteren af ​​de lyde, der produceres af børsterne. De karakteristiske klik og rustle skal være ensartede uden kaotisk slibning og fastklemning. Meget ofte er årsagen til tabet af elektrisk kontakt mekanisk fastklemning af kollektorbørster.

Nogle komponenter i kollektormotoren

Samlerborsten består af en holder, en grafitkontaktor og en trykfjeder. Sommetider svækker foråret, og det skal strækkes for lidt mere nedstyrt. På grund af grafitskrabning dannes der en fin smuldre, som sammen med støv og fugt forurenser mellemrummet mellem grafitkontaktoren og holderen. I dette rum dannes der lag, der tørrer op og hærder fra opvarmning af børsterne og derved fastgør dem.

Samlerborste samling

Denne kile på børsterne på grund af hærdet snavs i holderen medfører ofte, at det er umuligt at starte en tidligere fungerende kollektormotor. Så længe løbemotoren vibrerer, kan klemfjederen overvinde lagringsmodstandene, og kontakten med solfangeren bliver opretholdt. Men efter afbrydelse af de ophobede snavsfryser er børsten fast og aftager som følge af afkøling, hvilket danner et hul, som bryder kontakten med lamellerne.

Armatur armatur kollektor lameller

Kontroller fastspændingskraft af børsten kan være hooked grafit kniv eller en lille skruetrækker - kontaktor skal bevæge sig frit i holderen elastisk igen stiger, rammer i lamellerne. Ellers kan penslen og holderen rengøres, skylles i et opløsningsmiddel eller let skær grafitkontaktens kanter for et større hul. Hvis udviklingen af ​​penslen næsten har nået ressourcegrænsen, er det bedre at erstatte det med en ny. Hvis det ikke er muligt at finde en identisk udskiftning af børsten, vælges den nærmeste mulighed, og grafitkontaktorets kanter skæres ned til de ønskede mål.

Nye børster skal skærpes med en fil for at give den nødvendige størrelse

Reparation og vedligeholdelse af reservoiret

Motorens samler består af kontaktplader - lamel forbundet til armaturviklingernes terminaler. Den store driftstrøm for samleren og formationen på grund af den elektromagnetiske induktion af den reaktive EMF af omløbssvindingerne fører til forøget gnistning, når børster og lameller kontakter. Stærke gnister fører til udbrænding af lamellerne, hvorfor de er dækket af porer og huler. Forringelsen af ​​overfladekvaliteten på lamellerne fører til endnu mere gnistning og fremskynder deres slid i en lavinelignende progression.

Den oprindelige årsag til kollektørens slitage er forurening af lamellerne med grafitchips fra vaskbare børster. Mellemrummet mellem lamellerne er designet til at isolere dem, men grafitstøvet, der er fanget i hullerne, er en strømleder, som nedbryder kollektormotorens egenskaber og fører til dannelsen af ​​en såkaldt cirkulær gnist. Hvis gnisten ser ud til at strække sig fra børsterne langs omkredsens omkreds, er lamellerne forurenet, og de skal rengøres.

Cirkulær gnist i samler

Rengøring af solfangeren sker ved hjælp af en viskelæder, svamp eller fint sandpapir, der fjerner hullerne med en øl. Hvis forureningen er svær, kan du bruge filen, men du skal være forsigtig med ikke at forvrænge geometrien af ​​kollektoromkredsen ved ujævn skæring. En anden årsag til forurening af reservoiret er korrosionen af ​​lamellemateriale med dannelsen af ​​oxidlag, som også skal rengøres.

Rengør samleren med en svamp

Hvis der efter rengøring af lamellerne findes dybe hulrum fra korrosion eller gnister, så udføres opsamlerens reparation ved at påføre kobber på pladerne ved svejsning eller galvanisk metode til reparation af defekter. Fordi filen er meget vanskelig at give den korrekte form til opsamleren, tændes den for drejemaskinen. I nogle tilfælde, hvis det er muligt at købe en ny samler, erstattes det, men i dette tilfælde er det nødvendigt med et omhyggeligt arbejde for at slutte sig til talrige konklusioner af ankerviklingen.

Collector drejebænk på drejebænk

Hvis samlens spændingsspoler, børster og lameller er i tilfredsstillende stand, skal du kontrollere rotorviklingenes integritet. For det første udføres en visuel inspektion af de viklinger og terminaler, som er tilsluttet kollektorens kontaktplader.

Forkortning af viklingens ledninger angiver straks behovet for tilbagespoling eller udskiftning af ankeret. Hvis viklingen er i en tilfredsstillende tilstand, er det nødvendigt at kontrollere integriteten af ​​de terminaler, der er limet på fabrikken med lim, epoxy eller dækket af et specielt isolerende materiale.

Kontroller forsigtigt opsamleren og forbindelserne af viklingernes terminaler

Hvis det ikke er muligt at visuelt kontrollere integriteten af ​​forbindelserne af viklingsledningerne, kan du fastgøre multimeterproberne på to tilstødende lameller og huske modstanden ved at gentage denne procedure i en cirkel. Hvis der på et eller andet tidspunkt i målingen vises en stærk afvigelse, er en pause i armaturens svingning eller vindingskortslutning kortslutning.

Den målte modstand afhænger af elmotoren, såvel som typen af ​​armaturvikling (bølge eller sløjfe), så det er nødvendigt at studere forbindelsesskemaet af armaturviklingerne af en bestemt elektrisk motor til mere præcis testning. Der er specielle anordninger til søgning efter inter-turn-lukning i ankre.

Choke til testning af ankeret - hvis der er en interturn lukning, vil pladen krukke

Excitationsspolerne bliver lettere, så det er lettere at spole dem igen. Armaturviklingen er anbragt i rotormagnetets ydre riller og er forbundet i et kompliceret kredsløb afhængigt af motorens type. Udskiftning af stator- og rotorviklinger (tilbagespoling) udføres i værksteder med specialudstyr - viklingsmaskiner.

Selvvikling af armaturen til en lille kollektormotor derhjemme er mulig manuelt, hvis der er nøjagtige parametre for viklinger, identiske snoede ledninger, forbindelsesordninger samt tid og omhu. I workshoppen er der specielle viklingsmaskiner, som vist i videoen:

Videoen nedenfor viser processen med at reparere solfangeren på en hårtørrer:

Tilføj en kommentar Annuller svar

Vælg en kategori

Nylige publikationer

 • Installation af en elektrisk stang i landet eller i den private sektor 11/08/2017
 • Top 20 fejl i ledninger eller hvordan man ikke gør 10/30/2017
 • Bølgepappede og stive rør til ledninger: PVC eller HDPE? Kabelinstallation i korrugering 11.10.2017
 • infoelectrik.ru

  Alle rettigheder forbeholdes © 2015.

  Kopiering af tekster er forbudt.

  Alle videoer og billeder tilhører ikke webstedet. For anvendelsen af ​​disse oplysninger er webstedets administration ikke ansvarlig.

  Sådan kontrolleres motorarmaturen

  1. Samlmotorer og ankerfejl
  2. Test af en asynkronmotor
  3. video

  Forskellige typer af elmotorer installeres i husholdningsapparater og udstyr. Disse forskelle afhænger af driftsforholdene, formålet og de funktioner, de udfører. For eksempel anvendes i elektriske øvelser, blandere, fødevareprocessorer, støvsugere, vaskemaskiner og andre enheder med hyppige ændringer i akseltallet, kollektormotorer.

  Hvis det er nødvendigt at levere en langsigtet stabil driftstilstand, så bruger dette udstyr allerede asynkrone elmotorer, som er mest egnede til små selvfremstillede værktøjsmaskiner. Ikke desto mindre er det i alle tilfælde ofte nødvendigt at afgøre spørgsmålet om, hvordan man skal kontrollere motorarmaturen hjemme. Moderne serviceydelser er ret dyre, så mange forsøger at finde ud af en funktionsfejl alene og udføre reparationer.

  Indsamlingsmotorer og grundlæggende fejl i ankeret

  Solfangerens elmotorer er designet til drift fra husholdningsnetværk med en spænding på 220V. Næsten alle er synkrone enheder. Til forskel fra asynkrone elmotorer består kollektorindretningerne af en stationær stator og en roterende vikling på ankerakslen. Spændingen ledes af en pensel-grafit enhed, som er samleren.

  Hovedårsagen til at kontrollere ankeret og andre detaljer er udseendet af gnister. Aktiv gnistning angiver slid på børsterne og kollektorenheden eller bruddet af kontakter. Derudover kan gnister forekomme som følge af inter-turn-lukningen, dvs. lukningen af ​​viklingene i opsamleren. Udseendet af sådanne overtrædelser kræver kvalitativ diagnostik, fra visuel inspektion til multimeterprøvning.

  Indledende inspektion giver dig mulighed for at identificere brudte eller udbrændte viklinger samt udbrænding ved punkterne i deres forbindelse. Derfor skal der først og fremmest tages hensyn til tilstanden af ​​viklingene og viklingernes integritet. Hvis viklingerne er helt eller delvis sorte, angiver dette allerede visse problemer med ankeret. Nogle gange er det let at snuse isoleringen for at bestemme den karakteristiske lugt af brænding.

  Mere præcise oplysninger kan fås ved at teste armaturet med et multimeter. Opkaldet udføres i etaper og indfanger alle motorelementerne:

  • I starten kaldes parvise udgange af statorviklingen til lamellerne. Modstanden på hver af dem skal have samme værdi.
  • Endvidere kontrolleres modstanden mellem lamellerne og armaturlegemet. I normen skal det være uendeligt.
  • Vindingens integritet kontrolleres af terminalernes kontinuitet.
  • Herefter kontrolleres tilstanden af ​​kredsløbet mellem statorhuset og terminalerne for armaturvikling. I tilfælde af sammenbrud på sagen er husholdningsapparatet strengt forbudt at være forbundet med spændingen. I dette tilfælde kræves obligatorisk reparation eller komplet udskiftning af defekte dele.

  Efter reparationen af ​​solfangermotoren er det nødvendigt at forbinde alle elementerne sammen og tilslut enheden til 220V forsyningen. Hvis enheden fungerer korrekt, er reparationen udført korrekt.

  Test af en asynkronmotor

  Ud over kollektoren kan man i dagligdagen også finde asynkrone motorer installeret i nogle modeller af vaskemaskiner eller i kølekompressorer. Oftere bruges de i kompressorer, pumper, forskellige maskiner og andet udstyr. På trods af den høje pålidelighed er disse motorer også modtagelige for nedbrud og funktionsfejl. I disse konstruktioner udføres armaturens rolle af statorviklingene, derfor skal visuel inspektion begynde med dem.

  Ofte standser viklingerne, når de er fugtige eller spolerne går af. Derfor, hvis motoren ikke har været i drift i meget lang tid, er det nødvendigt at kontrollere isolationsmodstanden med en megger. I mangel af en måler anbefales det at demontere og tørre statorlindningerne i flere dage for at forhindre det.

  Det er muligt, at årsagen til funktionsfejl ikke ligger i selve motoren, men i forbindelse med andre faktorer. Derfor, inden du begynder at reparere enheden selv, bør du kontrollere tilstedeværelsen af ​​spænding, kontrollere magnetstartere, forbindelseskabler, termisk relæ. Hvis der er en kondensator i kredsløbet, skal den også kontrolleres. Hvis alle listede varer er i god stand, kan du begynde at demontere motoren til en primær inspektion. Kontrollen skal udføres i tilfælde af en fuldstændig strømafbrydelse. Det er nødvendigt at forhindre spontan eller fejlagtig opstart af enheden.

  Under inspektionsprocessen er statorviklingen ud over andre detaljer særligt omhyggeligt kontrolleret. De skal være komplette uden ledninger stikker ud eller revet af. Der skal lægges særlig vægt på sorte pletter, der angiver den mulige brænding af ledninger. I god stand er lederne mørkerøde. Sortning opstår, når den elektriske isoleringslak er brændt på sin overflade. Under inspektion kan viklingen helt eller delvis forbrændes og interturnens lukning. Med delvis udbrænding kører motoren og opvarmes hurtigt. Derfor er viklingen fuldstændigt rewound under alle omstændigheder.

  Hvis den eksterne inspektion ikke har givet resultater, skal der foretages yderligere diagnostik ved hjælp af måleinstrumenter. Oftest anvendes i dette øjemed en multimeter, som gør det muligt at bestemme viklingens integritet, tilstedeværelsen eller fraværet af nedbrydning på kroppen.

  I motorer på 220V ringer start- og arbejdsvindingerne. Startmodstanden skal være 1,5 højere end den for den aktive. I motorer til 380V, forbundet med en stjerne eller en trekant, er kredsløbet demonteret, hvorefter hver snoede vind hver vender. Modstanden på hver af dem bør være den samme, med en afvigelse på højst 5%. Også alle viklinger skal ringe hinanden og på sagen. Hvis modstandsværdien ikke er uendelig, betyder det, at der er en sammenbrud af viklingene på huset eller med hinanden. I dette tilfælde er deres fulde tilbagespoling påkrævet.

  Isolationsmodstanden i motorviklingen kontrolleres separat. I dette tilfælde hjælper multimeteren ikke, du skal bruge en 1000 V megger, der er forbundet til en separat strømkilde. Ved måling foretages en ledning af enheden på motorhuset på et umalet sted, og den anden ledning vekselvis tilsluttes til hver viklingsterminal. Hvis isolationsmodstanden er mindre end 0,5 MΩ, kræver motoren tørring. Der skal udvises forsigtighed ved måling og ikke berøre testledningerne. Det målte udstyr skal være slukket, målevarigheden er mindst 2-3 minutter.

  Det største problem er søgen efter interturn closure. Det kan ikke påvises ved visuel inspektion. Til trefasede motorer anvendes specielle induktansmålere, som normalt viser samme værdi på alle viklinger. I tilstedeværelsen af ​​skade vil induktansen af ​​en sådan vikling være den laveste.

  Tilbagespoling motoren med egne hænder: Funktioner, trin for trin beskrivelse og anbefalinger

  Ethvert værktøj er underlagt overbelastninger og forskellige skader. Du kan slippe elværktøjet, spil væske på det, hvilket resulterer i rust på viklingene, hvilket vil gøre motoren ubrugelig. Genvindingen af ​​elmotoren er ganske let med dine egne hænder, men du skal bruge et minimum af værktøjer.

  Det vigtigste er, at du har brug for dygtighed og erfaring i reparation. Når elværktøjet misbruges, tager rotationen af ​​rotoren hele slaget til sig selv. Den ledning, hvorfra den er lavet, kan briste eller brænde. Men hvis du erstatter viklingen, øges værktøjets ressource betydeligt.

  For selvstændigt at spole motorarmen med dine egne hænder, skal du bruge følgende værktøjer og tilbehør.

  1. Multimeter eller spændingsindikator samt 12 V lamper (effekt ikke mere end 40 W), megger.
  2. Vindingstråden, dens diameter skal være nøjagtig den samme som på den mislykkede motor.
  3. Karton dielektrisk 0,3 mm tykt.
  4. Elektrisk loddejern.
  5. Tykt bomuldsgarn.
  6. Epoxyharpiks eller lak.
  7. Sandpapir.

  Før du begynder at udføre arbejde, skal du præcist oprette en sammenbrud. Til dette er det nødvendigt at visuelt inspicere elmotoren og kontrollere, om kollektorspændingen kommer til opsamleren. Hvis du vil diagnosticere startknappen, skal du kalde den ved hjælp af et multimeter. Kun i tilfælde af at strømkredsløbet er fuldt funktionelt, er det nødvendigt at demontere elmotoren og reparere den.

  Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at studere instruktionerne om tilbagespoling af elmotorer. Med dine hænder, hvis du gør dette, vil det tage mindst 4 timer, og dette er kun til tilbagespoling af ankeret. Før du begynder at reparere, skal du gøre følgende.

  1. Tæl antallet af riller ved ankeret.
  2. Genberegn antallet af lameller på manifolden.
  3. Bestem med hvilket trin viklingen er lavet. Ofte passer spolerne ind i den indledende rille, derefter i den syvende, og fastgøres til den første.

  Sommetider bruges en venstre eller højre nulstilling. Hvis der opstår vikling med en nulstilling til højre, går spolen til højre for begyndelsen af ​​viklingen. For eksempel, hvis der er 12 riller i ankeret, viklingstrin 1-6 og tilbagestilling til højre, sættes viklingen i den første, derefter i den ottende og fastgørelsen er lavet i den anden spalte. Alle disse øjeblikke skal tages i betragtning, ellers efter reparation vil det vise sig, at elmotoren roterer i den anden retning.

  Vinde retning og indledende rille

  For at spole el. motorer i hjemlige forhold, skal du huske, optage eller tage billeder af alle faser af arbejdet. Dette vil i høj grad lette reparationen, så unøjagtigheder i forsamlingen undgås. For at bestemme viklingsretningen og begyndelsesporet skal du finde en spole, der ikke er dækket af andre. Det er hun, der er den sidste.

  I tilfælde af at viklingen er lagt til højre, er den oprindelige spalte til højre for den ydre spole. Det er herfra, at du skal begynde at lægge ledningen. Kun på denne måde kan man opnå den mest præcise vikling, meget tæt på fabrikken. Hvis den originale vikling er symmetrisk, spoler spoler i par, så vil der være to indledende riller. Du kan finde dem på nøjagtig samme måde som i det foregående tilfælde.

  Føreren skal vide, hvor mange drejninger af ledninger der lægges i en rille og i hele spolen. For at gøre dette har du brug for en spole, der er placeret på toppen, for at adskille og tælle, hvor mange der kommer i den. Om nødvendigt demonteres med en gasbrænder. Antallet af drejninger i sporet afhænger direkte af:

  • antal lameller på manifolden;
  • antallet af riller ved ankeret.

  Efter beregningen er det nødvendigt at forberede opsamleren, det er ikke nødvendigt at afmontere dem. For at gøre dette skal du bare måle modstandsværdien mellem kroppen og lamellerne.

  Modstanden skal ligge inden for 200-250 kOhm. Herefter er det nødvendigt at afmontere den gamle dirigent fuldstændigt for at gøre det, fjern viklingen. Beskyt forsigtigt alle spor og armaturkroppe. Nagar, hangnails, skal males med sandpapir. Herefter er det nødvendigt at skære rektangulære stykker fra papen svarende til sporets dimensioner i ankeret.

  Herefter kan du starte vikling af nye ledere. Ordningen skal være den samme som på fabrikken. Begynd at pakke fra den indledende rille, følg nulstillings- og viklingsstrinnet. Fastgøring sker med bomuldstråde direkte på samleren. Syntetiske tråde anbefales ikke, fordi de er brændbare.

  Efter færdiggørelsen af ​​alt arbejde er det nødvendigt at kontrollere vindingerne for interturning og brud. Hvis der ikke er brud, er det nødvendigt at anvende epoxy eller lak på viklingen. For at fremskynde processen skal du anbringe ankeret i ovnen og indstille temperaturen til 80 grader. Tørring skal udføres i mindst 20 timer.

  For at elværktøjet skal fungere så effektivt som muligt efter reparation, er det nødvendigt at foretage balanceringen. Da alt arbejde er gjort hjemme, er det nødvendigt at følge visse anbefalinger. Tilbagespoling af elmotoren alene er ganske enkel, det vil være meget sværere at foretage balance.

  1. Vælg to stålklinger. De skal være glatte og glatte.
  2. Disse knive skal installeres parallelt og fastgøres til en stiv bund.
  3. Mellem dem skal du observere afstanden, som er lig med rotorens størrelse.
  4. Placer rotoren på disse stålklinger og se, når den bevæger sig.
  5. Ankeret vil nødvendigvis begynde at dreje, den tyngste del vil være nedenunder.
  6. Det er nødvendigt at flytte tyngdepunktet til rotorens akse og fastsætte belastningerne på den.

  Efter afbalancering skal ankeret være stationært.

  For at udligne siderne af rotoren er det nødvendigt at hænge på det små vægte lavet af plastin. Først efter at du har nået ligevægt, skal du fjerne plasticinvægten, veje dem, loddemetallet. Efter dette skal du sørge for at dobbeltkrydse balancen.

  Egenskaber ved test af asynkronmotorer

  Asynkrone motorer kan være enkelt- og trefaset. Der er funktioner til at kontrollere disse maskiner.

  1. I enkeltfasede asynkronmotorer har startviklingen mere modstand end arbejdsviklingen. Du kan tjekke dette med enhver multimeter.
  2. Mellem viklingene og motorhuset skal modstanden være stor.
  3. I trefasemotorer har alle viklinger den samme modstand.

  For at finde ud af mere præcise parametre i motoren, skal du læse de oplysninger, der findes på kroppen. Den har en plade med alle arbejdsparametre, og nogle gange endda med snoede forbindelseskredse.

  Inden rewinding af statoren af ​​en asynkronmotor skal den være helt adskilt. For at gøre dette skal du bruge en puller, da kappen er monteret på lejerne meget tæt. Prøv at udføre alt arbejde så forsigtigt som muligt for at forhindre ødelæggelse af dækslet og ikke beskadige viklingen.

  Kortslutte rotorer bryder meget sjældent, så det er ikke nødvendigt at røre ved reparation. Det er kun nødvendigt at ændre viklingen på statoren. I tilfælde af, at der er sværd på ledningerne, indikerer dette en nedbrydning i motoren. Alle forbindelser i asynkronmotorer er næsten usynlige, da de er meget velisolerede, fordi fastgørelserne er fastgjort med en bandage.

  Efter demontering skal du sørge for at fjerne den gamle svingning. For at gøre dette skal du ved hjælp af en skarp kniv afskære alle rebene og slippe af med limen. Ledninger rengøres så meget som muligt af snavs, elektriske forbindelser ødelægger dem ikke. Det er tilrådeligt at fotografere alle forbindelserne, så at alt sammen gøres korrekt. Sørg for at lave et forbindelsesdiagram over alle viklinger, du kan bruge katalogerne til dette.

  Derefter skal du slå ud stakes, der er lavet af tekstolit eller træ, som er placeret inde i statorslotserne. Derefter fjernes pakningerne og frigør ledningerne. Find den sidste ledning, tag den til midten af ​​statoren, den skal helt løsne fra viklingen. Efter det skal du slappe af den næste tur, indtil du helt løser rillen.

  Der er flere måder at spole statoren på en asynkron elektrisk motor på, men når du vælger nogen af ​​dem, skal du huske hvert trin, når du adskiller dem. Dette vil gøre det nemmere at reparere, og betydeligt. Til vikling kræves en kobbertråd i lakeret isolering, dets tværsnit skal være det samme som på den reparerede motor.

  Sørg for, at motorhuset og det magnetiske kredsløb ikke er beskadiget. Efter dette er det nødvendigt at lave ærmerne for at installere dem i sporene på statoren. For ikke at tælle antallet af drejninger, for ikke at bestemme tykkelsen, styrke og varmebestandighedsmaterialer til fremstilling af ærmer, kan du bruge referencelitteraturen. For at gøre dette skal du kende typen og modellen af ​​den asynkrone motor.

  Alle værker i specialiserede værksteder er lavet på værktøjsmaskiner. Maskinen selv beregner antallet af drejninger. Men hvordan man spoler den elektriske motor hjemme, hvis der ikke er sådanne forhold? Du skal tage alt selv, eller tag alle data fra servicebogen til elmotoren.

  Efter lægger alle viklinger i rillerne, skal du indsætte isolatorer mellem spolerne. Bandage skal udføres på statorens bagside. Før tråden gennem alle hængslerne, prøv at trække alle isolatorer og ledninger sammen. Sørg for, at isoleringspladerne ikke glider fra deres pladser.

  Sørg for at afslutte diagnosen for hele viklingen, varm derefter statoren og påfør en speciel lak. Stator skal være helt nedsænket i lakken. På denne måde opnår du maksimal mekanisk styrke, fordi du fylder hulrummet og sporene. Denne vikling af elmotoren er forbi, du kan begynde at bruge den.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  68 − = 59