30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Rengøring af ventilation i en lejlighedskompleks

Enheden af ​​ventilation og aksler i flertagesblok

Ifølge de nuværende sanitære normer skal lejlighedshuse være udstyret med ventilation, hvor den forurenede luft fjernes fra køkkenet og badeværelset, og den rene luft leveres til stuerne.

Ventilationen af ​​huse bygget i det sidste århundrede er baseret på naturlige krav. Moderne boligkomplekser sættes i drift med tagventilatorer og tvungne luftudvekslingssystemer. Om hvordan ventilationssystemet i lejlighedsbygningen er arrangeret, hvordan man rengør det og forbedrer det, læs videre.

Behovet for ventilation i en lejlighedskompleks

Når du vasker, vasker op og tager et bad, udledes vanddampen i luften. Bunkepartikler fra tøj og tæpper, epithel og uld af kæledyr genererer støv. Under madlavning fordampes lugt og små fedtdråber.

Hvis lejligheden ikke er udstyret med et ventilationssystem, forbliver alle produkter af folks levebrød på stedet. Betingelser skabes, der er farlige for menneskers sundhed og sikkerheden af ​​deres ejendom. Mould korroderer vægge og møbler, og beboere lider af allergi og astma. I sådanne lejligheder føler børn og ældre det værste.

Ventilationsfunktioner i et beboelsesområde:

 • Sørg for, at ren luft kommer ind i lejlighederne;
 • Med udstødningsluften fjernes støv og andre urenheder, der er sundhedsfarlige;
 • Juster luftfugtigheden i stuerne og bryggerne.

Hvis der under opvarmning med et åbent vindue, lugt spredes til tilstødende rum, fungerer ventilationssystemet i lejligheden ikke tilfredsstillende. En anden indikator for, at ventilationen i huset ikke virker, er en intens ophobning af støv i hjørnerne, på ventilationsgitteret og under loftet. En dag eller to efter rengøring kan du se en støvsky under de bløde møbler.

Ofte lider beboerne på de sidste etager af dette. Det dårlige udkast forklares af den utilstrækkelige afstand mellem ventilationsgitteret i lejligheden og enden af ​​ventilationskanalen. I normen skal være ikke mindre end 2 meter. Ofte er denne betingelse ikke opfyldt på grund af tilstedeværelsen af ​​en varm loftsovn i lejlighedsbygningen, og ventilationen virker ikke som designet af designerne.

Princippet om ventilation af luft

De fleste krav til arbejde skyldes manglende viden om, hvordan ventilationen i panelhuset er arrangeret.

Der er 2 ordninger til fjernelse af snavset luft fra lejeboliger:

Skema 1. Ventilationskanalen når loftet, her går det ind i en vandret kasse

Flere forseglede kasser kombineres i en aksel og slutter over taget. Med dette princip om ventilation i lejlighedshuset flyver luftmasserne fra alle etager til den vandrette boks, derfra til den generelle aksel og til gaden. Under bevægelsen rammer luftens overflade og skaber et område med øget tryk. Luften rushes ind i det nærmeste hul, der fører udad.

Nogle gange som den nærmeste udgang er der en ventilationskanal på femte sal. Normalt bør dette være en generel ventshahta. Selv med det optimale tværsnit af den vandrette boks kan der ses omvendt tryk, hvis boksens låg er indstillet for lavt. Luften afspejles fra låget og "klemmer ud" lugter kommer fra bunden ind i køkkenet på sidste etage. For at undgå en sådan uønsket effekt anvendes to metoder:

 • Metode 1. Det er nødvendigt at øge diameteren af ​​den vandrette boks på loftet ved 2,5 gange. Desuden er "boksen" installeret inde i boksen. Alle ændringer bør kun udføres af uddannede personer. Det er nødvendigt at konsultere en specialist på forhånd, da denne metode til forbedring af ventilation ikke altid kan anvendes;
 • Metode 2. Ventilationskanalerne på den sidste etage er udstyret separat, en kasse over ventilen er sat i drift. En separat kanal skal være velisoleret.

Skema 2. Alle ventilationskanaler udsendes til loftet

Loftrummet anvendes som mellemkammer. Gennem taget er den eneste ventilationsaksel.

Denne metode til fjernelse af luft er meget almindelig i moderne konstruktion.

Det meste af omvendt trækkraft i netværket sker ikke, men på de øverste etager er det meget svagt. Dette forklares af den lave højde af den lodrette kanal (ikke mere end 40 cm). Når dørene på loftet eller mellem sektionerne er åbne, er der praktisk taget ingen bevægelse af luft heller.

Luftkanalens standarddiameter med dette ventilationssystem i lejligheden er 140 mm. For at forbedre sit arbejde forlænges kanalernes udløb med rørene på dem. Leddene er forseglet. Det er nok at tilføje 1 meter rør og lidt vippe det mod den centrale aksel.

Supplerende forsynings- og udsugningsventilation

I flere etager er ventilationssystemet til tilstrømningen blæst i hver lejlighed. Normalt anvendes en sådan ordning: i toiletter, badeværelser og køkkener er der udsalgssteder for udstødningskanaler, og der leveres ren luft gennem ventilationsruden.

For at give luften mulighed for at cirkulere frit omkring lejligheden, ligger 1-2 cm under indvendige døre.

En sådan plan for drift af ventilation i en lejlighedskompleks er ret simpel, men ikke altid effektiv.

Hvis vinduerne i lejligheden bliver fogged op, lugter det periodisk ubehageligt - det er nødvendigt at undersøge ventilation af lejligheden. Ofte fungerer naturlig ventilation i en lejlighedsbygning ikke på grund af uvejrheden. Men lejere har ikke ret til at rydde ventilation i boligblokke. Reparationsarbejde udføres også af specialister. Så hvordan rengør jeg ventilationen i lejligheden?

Professionel ventilation rengøring

Specialister rengør ventilation i lejlighedskomplekser ved hjælp af professionelt udstyr. For det første udføres diagnostik af driften af ​​ventilationen af ​​lejligheden. Som regel bruges et videokamera til dette. Hun opdager steder for ophobning af snavs og støv, ødelæggelse. Derefter renser luftbørstemaskinen alt snavs. Samtidig er det muligt at desinficere minen.

Det er muligt at foretage en undersøgelse af ventilation i en lejlighedsbygning på den enkleste måde: Bring et brændende lys eller en kamp til ventilationsristen. Hvis flammen afviger i retning af ventilation, så går ikke alt tabt. Flammens lodrette placering angiver, at den naturlige ventilation i huset ikke fungerer rigtig. Ved inspektion af ventilationen er det nødvendigt at kontrollere alle ventilationsgitterne i lejligheden i lejligheden.

Selvrensende ventilation

Beboere i boligbygninger kan demontere ventilationsgitteret i deres lejlighed og rense den tilgængelige del af minen med en kost eller en støvsuger.

Før rengøring af ventilationen i lejlighedsbygningen selv er det tilrådeligt at bære beskyttelsesudstyr: handsker, åndedrætsværn, briller. Nogle gange fungerer et perfekt, rentable og rent system ikke effektivt.

I dette tilfælde er det nødvendigt at ty til yderligere midler:

De gør det muligt at regulere tilstrømningen og luftblæsningen fra lejligheden, de er billige og nemme at installere.

Ventilation kælder og kælder gulv

Kælderen er et af de vigtigste elementer i lejlighedsbygningens ventilationssystem. Når alt kommer til alt, begynder ventilationsskakter, der gennembler alle gulve, i kælderen.

Som regel er ventilation af kældergulvet i en lejlighedsbygning organiseret på naturlig udkast.

For at aflede rå luft fra kælderen anvendes der fælles ventilationskanaler, der er forsynet med åbninger på hver etage og i hver lejlighed.

Tilstrømningen af ​​frisk luft er lige så vigtig for ventilation af kælderen i en lejlighedskompleks, hvor den ofte er fugtig og kold. Dette formål serveres af blaster eller huller i kælderens vægge, der ligger lidt over jordens overflade. Antallet af blaster beregnes ud fra bygningens areal.

Lufthavnen er 1/400 af bygningsområdet.

Hvis bygningen ligger i et område med et højt indhold af radon eller den begrænsende baggrundsstråling, øges luftemissionerne til 1/100 af bygningsområdet.

Arealet af en blowdown kan variere fra 0,05 til 0,85 kvadratmeter. m.

Luft skal forstærkes med en diameter på 30 x 30 cm.

Formen på ventilationshullerne kan være nogen, men oftest bliver de lavet rektangulære eller runde. Denne formular er nemmere at udføre og ser bedre ud.

Luften skal fordeles jævnt langs fundamentets omkreds for at undgå dannelse af ikke-blæser områder.

Afstanden fra hjørne til nærmeste ventil er 90 cm. Det er ønskeligt at lave et lige antal blowouts og placere dem modsat hinanden. Afstanden til jorden er mindst 20 cm. Hvis du sænker hullerne under, kan de oversvømmes med regn eller forårsflod.

Jo højere ventilationshuller er over jorden, desto bedre.

Hvis grunden til huset har indvendige lejebelægninger, er det nødvendigt at lave en udluftning i dem, så hele lejlighedsgulvet i lejligheden er ventileret.

Luften bør ikke lukkes, ellers vil hele driftsprincippet for ventilation af lejlighedsbygningen blive overtrådt. Fra penetrationen i kælderen af ​​katte og gnavere lukkes hullerne med et metalnet.

Ventilationen af ​​en lejlighedsbygning er således et enkelt system, hvis anordning starter i kælderen og slutter over taget. Ethvert forsøg fra beboere til selvstændigt at gribe ind i arbejdet, som f.eks. Rengøring af ventilationen i lejligheden, demontering af elementer eller omarbejdning, medfører administrativt ansvar!

Mere om hvordan ventilation af lejligheden fungerer:

Rengøring af ventilation i lejligheden og i produktion

Historikere hævder, at begrebet "ventilation" først blev brugt i det gamle Rom. De angav dem ikke noget kompliceret system, men den sædvanlige udluftning af lokalerne. I de lange tider blev der kun udført ventilation af rene værelser, for det var nok at åbne vinduet. I flere hundrede år har processen og udstyret gjort et stort teknologisk spring.

I det 21. århundrede stod mange ejere af huse og lejligheder overfor problemet med rengøring af luftkanaler, uden hvilken effektiv drift af ventilation i princippet ikke er mulig. Rengøring af ventilation i en lejlighed eller et privat hus skal udføres med yderste omhu og regelmæssighed. På dette afhænger ikke kun mikroklimaet af boliger, men også sikkerhed for lejere.

Lidt er kendt, at for første gang kunne tilstrømningen og udstrømningen af ​​frisk luft ind i stuen være blevet forsynet af de gamle egyptere. I Cheops berømte pyramide tællede forskere mere end 300 kryds, kanaler og små tunneler, hvorigennem ilt gik. Rengøring af ventilation i disse dage blev ikke udført, fordi systemet var organiseret på en sådan måde, at det næsten ikke var tilstoppet.

Ved solnedgang det 18. århundrede, husene var første slids brønde, hvilket muliggør forbedret mikroklima boligareal, samt den generelle helbredstilstand af værter. Fremkomsten af ​​noget nyt er dog uundgåeligt ledsaget af udseendet af relaterede problemer. Derfor var der behov for regelmæssig rengøring af ventilationskanaler.

Murstenbrønde havde ingen beskyttende filtre. Murerens overflade var præget af en udtalt ruhed, som gjorde det lettere at opbevare små partikler i form af støv, spindelvæv og døde insekter. Der var behov for en ny tjeneste for den tid - rengøring af ventilationskanaler. Støvet og ikke alt for behageligt arbejde blev udført af skorstensfejer. Af hensyn til retfærdighed er det værd at bemærke, at deres arbejde blev generøst betalt for, og eksperterne selv blev hædret.

Hvordan man bestemmer, hvad det er på tide at rengøre ventilationssystemet

De fleste ejere af huse og lejligheder ignorerer de støvede luftkanaler og helt forgæves. Hvorfor gør de glemmer, at fedt og tørre støv antænder næsten øjeblikkeligt, og realiteterne i boligblokke er fyldt spredning kvælning røg, giftige dampe. Rengøring af ventilationskanaler bør være regelmæssig og grundig.

Gennemstrømningskanaler giver dig mulighed for effektivt at fjerne fra levende rum usynlige svampesporer, mikrober og allergener. Gradvist samler de sig på overfladen af ​​støvet "frakke", og trænger derefter ind i de nærliggende lejligheder. Standardgitteret forhindrer ikke deres spredning, folk adderer aktivt potentielt farlig luft.

Behovet for rengøringsventilation i boligblokke er signaleret af sådanne fakta:

 • en stor mængde fint støv og spindelvæv på grillen omkring det;
 • Uncharacteristic for at sætte stuffiness om sommeren;
 • Efter 12-24 timer efter våd rengøring er støvakkumuleringer på gulvfladen mærkbare;
 • Fugtighed i rummet, kondens på glasset.

Hovedårsagerne til ovenstående er den kritiske hindring af ventilationskanaler og ventilationsanordninger, der ikke arbejder.

Rengøring af ventilation i en lejlighedskompleks skal udføres regelmæssigt og meget oftere end mange ejere tror. Specifikke betingelser fastsættes af specialister efter analyse af luftkanalernes tilstand. Den anbefalede hyppighed af rengøring - 2 gange om året (om sommeren og vinteren), forebyggende undersøgelse - kvartalsvis.

Vi kontrollerer effektiviteten af ​​ventilationskanalen

Bestem effektiviteten af ​​forsynings- og udladningskanaler i lejligheden med egne hænder kan være ved hjælp af improviserede midler. De givne oplysninger vil give mulighed for at etablere en systemtilstand og at træffe beslutning om nødvendigheden af ​​rengøring af ventilationskanaler, udskiftning af filtre.

Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 1. I ethvert rum i lejligheden skal du åbne vinduet.
 2. Til ventilationsgitteret på badeværelset eller i køkkenet for at bringe flammen (stearinlys, lightere).
 3. Afvigelsen fra ilden i udstødningsgitteret angiver systemets anvendelighed.

Vær opmærksom! Det er ikke nødvendigt at kontrollere ventilation i en lejlighedskompleks ved denne metode, især hvis genstanden er forbundet med hovedgasforsyningen. Den mindste lækage af gas kan fremkalde en eksplosion eller brand.

Det er meget sikrere at bruge et A4-blad eller toiletpapir. Sekvensen af ​​handlinger bevares, og i stedet for en flamme påføres et tyndt papyrus på gitteret. Hvis systemet er renset godt, bliver bladet tiltrukket af ristoverfladen.

I tilfælde af omvendt effekt er det nødvendigt at straks rense luftkanalerne i ventilationssystemet. For hjælp i denne vanskelige sag er det bedre at kontakte de specialiserede tjenester.

Regler for kontrol af ventilation specielt. tjenester

Forpligtelser til at kontrollere og forhindre luftkanaler placeres på administrationsselskaberne, da det drejer sig om boligejendomme. Kontrol og rengøring af interhusventilationssystemer er reguleret af regeringsdekret nr. 410. Dette er en liste over anbefalinger og regler for hvilke specialiserede begivenheder udføres.

I overensstemmelse med Reglerne er inspektion og rengøring af ventilationssystemer specialiseringen af ​​licenserede virksomheder. Hvis disse er boligobjekter, så træffes foranstaltningerne, når der mangler eller mangler trækkraft. Kontrol udføres og efter reparationer, intern reorganisering af lokaler.

Og hvis hyppigheden af ​​rengøring er 2 gange om året, så er de planlagte checks mere stive - 3 gange i løbet af året. Vælg ofte en periode før, i midten og efter varmesæsonen. Eksperter, der udfører verifikationsaktiviteter, bruger professionelt udstyr, som automatisk analyserer kanalens ydeevne.

Rengøringsvirksomheder, der arbejder med luftkanaler, bruger specielt udstyr til rengøring af ventilation, mens de hurtigt kan diagnosticere forureningsgraden. En vigtig fordel ved specialiserede organisationer - i processen med rengøring af ventilationssystemer, mennesker, der bor eller arbejder, føler ikke ubehag.

Udstyr til ventilation rengøring:

 • stærke industrielle blæsere (støvsugere);
 • elektromekaniske samlinger;
 • udstyr til rensning af luftkanaler med kemiske forbindelser, reagenser;
 • pneumatiske børsteenheder;
 • Rengøringsanordninger bestående af flere filtre;
 • vakuumanordninger.

Til arbejde på industriområder anvender man ofte rengøringsroboter, der er udstyret med videokameraer og specielle børster. Det hensigtsmæssige ved at anvende sådant udstyr dikterer først og fremmest renseklassen, som skal realiseres, og kun så graden af ​​forurening af kanalen.

Valget afhænger i vid udstrækning af egenskabernes egenskaber. Dette kan være som store indkøbscentre, lagerhuse, restauranter og almindelige boliger.

Til selvrensning af små luftkanaler kan der også anvendes fleksible aksler, som er fastgjort til rotationskilden (skruetrækker, boremaskine).

I overensstemmelse med loven skal ventilationskanalerne renses af specialisterne i straffeloven. Men de fleste ignorerer regler og regler, medarbejdere må måske ikke komme i lejlighederne i årevis. Som følge heraf falder rensning af ventilation og tilhørende opgaver på skuldrene af husets beboere.

Rådet! Lukken i forsynings- og udladningsenheden er egnet til rengøring, forudsat at det drejer sig om små akkumuleringer af støv og snavs. Ellers kan specialister ikke undvære hjælpen.

Så hvordan rengør jeg ventilationen i lejligheden? Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

 1. Fjern forsigtigt beskyttelsesgitteret forsigtigt.
 2. Før du vasker fedtet af overfladen, skrapes snavs og støv.
 3. Metalrammen er nedsænket i varmt vand med et rengøringsmiddel til mere effektiv fjernelse af resterende produkter.
 4. Den rensede luft kanalen indsættes i støvsugerslangen (enhed skifter til tilstanden for "blæser") og indersiden af ​​kanalen behandles i mindst 5 minutter.
 5. Når arbejdet er afsluttet, tørres hullet af med en fugtig klud.
 6. Beskyttelsesgitteret er placeret tilbage.

Du kan også bruge den ovenfor beskrevne fleksible aksel.

OBS venligst! Selvrensende af ventilationssystemet skal udføres uden brug af aggressive kemiske reagenser, ting fra tredjeparter, der kan sidde fast inde i strukturen.

For uaktuelle fedtstoffer er det tilrådeligt at anvende kemisk rengøring, da det er praktisk taget umuligt at fjerne sådanne urenheder mekanisk (uden brug af kemi).

For industrielle ventilationssystemer kræver udstyret mere alvorligt (for eksempel en støvsuger). Ved hjælp af kraftig absorption rengøres rensede luftkanaler.

Hvilke værktøjer skal man bruge ved rengøring?

Til lokale rengøringsopgaver derhjemme kan du bruge konventionelle rengøringsmidler (Persil, Gala, Domestos). Men til rengøring af ventilationssystemerne fra fedt og plaque er det fornuftigt at ty til specialiserede kompositioner, der har en tykk konsistens. Mest effektive selv med en sofistikeret grad af forurening klare midler beregnet til vask af køkkenhætter, filtre.

Rådet! Eksperter anbefaler at anvende kompositioner som "Aquaminol", "Frisept" og "Biolag-D" i husforhold.

Under alle omstændigheder skal kanalen fjernes. Efter tørring af de indre dele og elementer tørres de med hydrogenperoxid til desinfektion. Men det forgrenede luftkanalsystem kan kun behandles ved hjælp af specialudstyr.

Hvor meget er rengøringsventilation?

Mange ejere undrer sig - og til hvilken pris koster rengøringsservice for fagfolk? Bemærk at omkostningerne ved arbejde er bestemt af en række kriterier og relaterede faktorer. Der er ingen gennemsnitspriser i dette segment af tjenester, da de varierer meget fra virksomhed til virksomhed.

 • tilgængelighed af inspektionsluge
 • grad af forurening
 • tilgængelighed af luftkanaler, deres placering
 • typer af resterende produkter.

De omtrentlige omkostninger ved arbejder er angivet i prisen. Hvis du vender til en specialiseret virksomhed af hele huset, kan du regne med en rabat til vedligeholdelse af et stort område.

Mikroklimaet i lejligheden og husstandens sikkerhed er delvis afhængig af ventilationskanalens effektivitet. Undgå at ignorere de normer og standarder, der er erklæret på lovniveauet. Ikke alle administrationsselskaber opfylder deres forpligtelser pligtmæssigt. I dette tilfælde kan du arrangere rengøring af ventilation alene ved at samarbejde med naboer. Forsigtig ikke din egen sikkerhed og værdsætter dit helbred.

I artiklen er alt godt skrevet: robotter rengøres, og du kan, og hvad du har brug for til dette. Og kan du rådgive specifikke rengøringsvirksomheder? I Balashikha kontor til 250m2, skal du kontrollere ventilationssystemet og fjerne alt, der er snavs, forbliver. Ingen kiggede der i 10 år nøjagtigt. Kan du?

Hej Anna Venediktovna, jeg er glad for at jeg kunne lide artiklen. Desværre vil jeg ikke kunne rådgive virksomheden, da jeg ikke søgte på virksomheden.

Fortæl mig ikke, hvordan man beregner anemometerets aflæsninger, kan der være nogen formler?

Hej, undskyld, men jeg kan ikke sige sikkert

Kontrol af ventilationen. Rengøring af ventilationsakslen i lejligheden

Ingen lægger vægt på ventilation, hvis den fungerer korrekt. Der er typisk installeret udstødningsbeholdere i køkkenet, i badeværelset og på toilettet. Luftstrømme opstår på grund af temperaturforskellen inde i bygningen og udenfor. Dette kræver en tilstrømning af frisk luft, der er nødvendig for at flytte lokalerne.

I tilfælde af funktionsfejl er ventilationstest nødvendig.

I dette rum er madlavning færdig, og produkterne af gasforbrænding og specifikke dufte opstår konstant. Hvis der er opstået en fejl i emhætten, spredes de til alle rum og forbliver der i lang tid. Desuden vil soden, der frembringes fra forbrænding af gas, blive afsat på alle overflader. Det meste forbliver i køkkenet.

Overtrædelse af ventilation i badeværelset medfører en forøgelse af fugtigheden. I dette tilfælde vises mørke pletter af skimmel i hjørner, vægge og loft, der er sundhedsfarligt.

Høj luftfugtighed følges straks af en person, og i dette tilfælde er det nødvendigt at kontrollere ventilationen.

Når kappen er tilstoppet på toilettet, bliver det ubehageligt i toilettet, og duften fra badeværelserne spredes over alle værelser i lejligheden.

Sådan kontrolleres tilgængeligheden af ​​trækkraft på en enkel måde

Ventilationen kontrolleres regelmæssigt, så snart støvets udseende bliver synligt på grillene. For at gøre dette fjernes og vaskes de af snavs. Efter grillen er transom og / eller ventilatoren i køkkenet eller indendørs installeret tilbage og lidt åben. Hvis checken sker i badeværelset eller toilet, er dørene åben for at skabe luftstrøm. For at kontrollere emhættens effektivitet anbringes et ark papir på ventilationsgitteret. Han skal "trække" til hende, hvilket er et signal om tilstedeværelsen af ​​trækkraft. Et stykke toiletpapir skal holdes af sig selv på en rist. En anden måde at kontrollere tilstedeværelsen af ​​trækkraft for afvigelsen af ​​lighterens eller lysets flamme. Proceduren gentages på alle steder. Rengøring af ventilationen er nødvendig, hvis der ikke er tegning af pladen på risten.

Det er nødvendigt at vide, at i varmt vejr forværres udkastet i ventilationskanalen, og det er ubrugeligt at kontrollere det. Det afhænger af forskellen i temperatur i rummet og udenfor. I dette tilfælde er tvungen ventilation aktiveret.

Hvordan man organiserer ventilationen korrekt i lejligheden

Manglen på frisk luft i lejligheden kan også være årsagen til den ringe omsætning. Dette blev især mærkbart med udskiftning af vinduer med plastik, som er forskellige i deres tæthed. I dette tilfælde skal lejerne løse dette problem alene. Ventilationen forbedres som følger:

 • hyppig luftning af lokaler
 • Mikroprovision af plastvinduer;
 • installation af klimaanlæg;
 • påføring af indløbsventiler
 • Anvendelse af tvungen luftventilation.

Årsagen til manglen på trækkraft kan være en uautoriseret ombygning af lejligheden af ​​lejere, der bor øverst, eller når systemet genindlæses fra en virksomhed bygget på første sal, for eksempel en butik eller en cafe. Her kræves endog en inspektion af ventilation, da lugt forekommer i lejligheden. I begge tilfælde er det nødvendigt at søge hjælp fra bolig og kommunale tjenester.

Regler for rengøring af ventilationskanaler

Rengøring af ventilation med egne hænder er forbudt, da minen serviceres af specialister fra administrationsselskabet på taget eller tekniske gulve. Det behandles normalt med klager over manglen på trækkraft. Når man ringer til specialister, bør naboer advares om dette, da støv kan spredes, når man renser minen gennem ventilationshullerne.

Når der udføres en uafhængig kontrol af ventilation, er det kun tilladt at rense kanalen, som fører fra lejligheden til hovedakslen. For at gøre dette skal du udføre følgende handlinger.

 1. Skub ud møblerne, dække gulvet og lukke væggen på arbejdspladsen.
 2. Fjern, rengør og udskift gitteret om nødvendigt.
 3. Brug handsker på dine hænder, tag forsigtigt skraldet ud af ventilationskanalen og træk resterne ud med en støvsuger. Affald er bedst fjernet med et værktøj som en spatel, for ikke at blive skadet af skarpe affald.
 4. Installer risten og kontrollér tilstedeværelsen af ​​trækkraft ved at åbne vinduet.

Enheden af ​​ekstra ventilation

Når ventilationen af ​​huset fungerer korrekt, men der er ikke nok frisk luft, er der behov for følgende foranstaltninger for at forbedre mikroklimaet.

 1. Plastruder er hermetiske, men det er tilrådeligt at købe vinduesanlæg med en mikroventilationsfunktion.
 2. Indtaget af friskluft kan leveres ved hjælp af ventiler, gitter, filtre, luftvarmere og ventilationsanlæg.
 3. Delvis hjælpe klimaanlægget, forfriskende og tørrende luft.
 4. Installer forsynings- og udsugningsanlægget.

Hvis du vælger en måde at flytte lokalerne på, bør du bestemme dens effektivitet og hvilke enheder der allerede arbejder. Først bør udstødningsventilen kontrolleres og behovet for yderligere udstyr for at forbedre kvaliteten af ​​dens drift.

Uanset hvor effektivt hooden virker, er frisk luft nødvendig. For at gøre dette installeres ventiler bag batterierne. Diameterne af hullerne mod gaden er 6-10 cm. En stub er installeret i dem, som kan have manuel eller automatisk styring. Den indgående luft kan rengøres ved hjælp af filterelementer installeret i ventilerne.

Ventilation er klassificeret efter følgende egenskaber:

 • Tvungen eller naturligt bevægende luft i lokalerne;
 • udstødnings- eller forsyningstype enhed
 • hvilken type tjeneste ydes: lokalt eller generelt;
 • Tilstedeværelsen af ​​kanaler til luftoverførsel;
 • sæt eller monoblok design.

Valget af ventilationstype afhænger af område og formål af lokalerne, antallet af udstyr og personer i det og arten af ​​deres aktiviteter. I alle tilfælde foretrækkes naturlig udvinding, da dette er den mest økonomiske mulighed.

Hvordan kontrolleres ventilationssystemet?

Ventilationssystemer udsættes for inspektion, som kan være nødstilfælde eller planlagt. Kontrol af deres arbejde sker ved hjælp af et anemometer. Det indføres i ventilationskanalen, samtidig med at luftstrømmen styres ind i rummet.

I akslens grene skal lufthastigheden være mindst 3 m / s.

Resultaterne af målinger skal registreres.

De optages af instrumenter, og derefter udarbejdes en handling med kontrol af ventilation. Det skal give oplysninger om, hvor effektivt systemet fungerer, og om det opfylder regnskabsstandarderne.

Kontrol af ventilationen i lejligheden er en simpel operation, der skal gøres for at opretholde et optimalt mikroklima.

I tilfælde af krænkelser i sit arbejde er det nødvendigt at vide, hvad ejeren af ​​hjemmet kan gøre, og i hvilke tilfælde skal han ansøge om forvaltningsvirksomheden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − = 9