30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Rengøring af kedlen

Rengøring af kedlen fra skalaen med egne hænder

Vandvarmere af enhver mærke og type kræver periodisk vedligeholdelse. Det er almindeligt antaget, at du ikke selv kan rense kedlen, men du skal ringe til mesteren. Det er dog også muligt at genoprette vandvarmeren hurtigt og uden tab af funktionalitet. For at gøre dette skal du vide, hvordan du renser vandvarmeren korrekt fra skalaen. Korrekt udført procedure hjælper brugeren til at forlænge enhedens driftstid.

Hvornår skal du rengøre vandvarmeren

Før rengøring af kedlen fra skalaen, lad os overveje forudsætningerne for forebyggende værker:

 • ved intensivt arbejde på enheden
 • vand opvarmes over en længere periode;
 • elforbruget steg
 • Enheden begyndte at fremstille fremmede lyde;
 • farven på væsken fik en gul farve;
 • Væskebeholderen begyndte at overophedes.

Vigtigt! Apparatet skal rengøres profylaktisk en gang i 3-4 år. Hvis vandet har en hårdhed over normen (mere end 350 mg / l), anbefales rengøringsforanstaltninger en gang om året.

Scum - en hård belægning bestående af kemiske elementer på detaljerne af vandvarmeudstyr. Således er saltformer koncentreret på de indre vægge af varmevekslingsudstyr. Kalkaflejringer skyldes grad af vandhårdhed.

Videnskabeligt bevist skadeligheden af ​​en sådan væske for menneskers sundhed:

 • øger udgifterne til vaskemidler;
 • forværrer huden.

Dannelsen af ​​kalksten plaque påvirker varmeoverførslen af ​​varmeapparater, hvilket øger omkostningerne ved termisk energi. Raid over tid medfører alvorlig nedbrydning af udstyr, samtidig med at apparatets levetid reduceres.

De vigtigste metoder til at kontrollere kalkstenindskud:

 • mekanisk rengøring af vandvarmerens overflader;
 • behandling af væggene i reservoiret og andre dele med syreopløsninger.

Vær opmærksom! Tykkelsen af ​​sedimentet i 1 mm øger strømforbruget med 10%, og med et lag af skala på 10 mm stiger ressourceforbruget til 70%.

Kan jeg klare mig med rengøring derhjemme?

Afkalkningsprocessen fra kedeloverfladen er ikke elementær. I dette tilfælde har du brug for færdigheder, værktøjer og et stort ønske. Hvis du er i tvivl, kontakt mesteren. I denne artikel vil vi se på, hvordan du renser vandvarmeren selv. På trods af at modeller fra forskellige mærker vandvarmere har deres egne designfunktioner, for alle enheder, bliver kedlen rengjort af samme algoritme.

Til arbejde, forberede:

 • en skruetrækker med en skruenøgle;
 • skruetrækker;
 • sandpapir;
 • handsker;
 • rengøringsmiddel.

Vælg en rengøringsmiddel for at fjerne indskud

Rengøring af vandvarmeren vil være mere effektiv og uden betydelige tidsudgifter, hvis et specielt værktøj bruges til at genoprette vandvarmerens overflade fra skalaen. For at gøre dette skal du besøge husstandens kemiske butik og købe enhver rengøringsmiddel til kedlen.

God rengøringseffekt har koncentreret opløsning af citronsyre. For at gøre det skal du tage 0,5 kg af stoffet og fortyndes i 2 liter vand.

Advarsel! I instruktionerne til teknikeren skal du se kontraindikationerne for brugen af ​​visse komponenter i renseren. De fleste reagenser er ikke egnede til vask af gummiforseglingsdele.

Forberedelse af vandvarmeren til rengøring

For at rense vandvarmeren i skala skal du følge flere trin.

 1. Afbryd apparatet fra vandforsyningen. For at gøre dette skal du slukke for koldt vandforsyning.
 2. Skru røret ud af den varme væskes udløb ved at fastgøre en slange til den, hvis ende er anbragt i en vask eller et bad.
 3. Skru af koldt vandforsyningsrøret. Væsken forlader hullet.

 • Afbryd panelet og derefter strømklemmerne.
 • Skru jord og elektrisk ledning af. Til senere installation er det bedre at fotografere forbindelsesdiagrammet.

  Herefter ser vi på, hvordan man renser vandvarmerens telt.

  For at varmeelementet fuldt ud kan udføre sine funktioner, er det ikke nødvendigt at ringe til en mester. Overvej hvordan man skal rengøre kalkholdige aflejringer hjemme.

  1. Med en køkkenkniv fjerner du store lag af plaque fra metallet.
  2. Afskrab små fragmenter med sandpapir.
  3. I tilfælde af stærke formationer, eller hvis aflejringerne ikke fjernes helt mekanisk, sug varmeelementet i citronsyreopløsning. Brug en plastikflaske til beholderen. Foreløbigt skærer den nakken.
  4. Skyl varmeelementet under rindende vand efter rengøringen.
  5. Hvis anoden bevares, skal den fjernes.

  Bemærk trådens diameter og længden af ​​anoden. Du skal købe det efter vandvarmeren er adskilt, fordi parametrene for forskellige modeller er forskellige. Udskiftning af magnesiumanoden anbefales efter fuldstændig opløsning.

  Før skylning af beholderen vurderes visuelt graden af ​​forurening af tanken. Hvis vandvarmerens placering i badeværelset og aflejringerne er små, skal du blot skylle det indefra. For at gøre dette skal du bruge et brusehoved. Slimmet, der ophobes på væggene, rengøres med en blød svamp gennemblødt i en sæbeopløsning.

  Hvis der er stærke forurenende stoffer på tanken, er det muligt at skylle kedlen ved hjælp af profilmidler. Du kan også bruge eddikesyre i beregningen af ​​pakken for en liter vand. Varmvarmeren er fyldt med opløsning og efterladt natten over. Efter at væsken er drænet, og reservoiret skylder med rent vand.

  Vigtigt! Tankens indvendige overflade er dækket af emalje, som er modtagelig for kemikalier. Brug ikke værktøj med slibende komponenter og hårde børster - dette vil forstyrre beholderens tæthed.

  Installation af varmeudstyr udføres i omvendt rækkefølge:

  • Undersøg gummipakningen - den skal være fri for plaque og mekanisk skade;
  • Smør gummidele med tætningsmiddel for at forhindre, at kedlen lækker;
  • fiks varmeapparatet, hæng varmeren på plads;
  • Tilslut enheden til rørledningen;
  • Åbn varmt vandhanen og derefter den kolde
  • Efter tanken skal tætheden kontrolleres.
  • indsæt termostaten, forbind ledningerne, monter sikkerhedsdekslet;
  • Slut enheden til netværket.

  Pas på kedler fra forskellige producenter

  Kedler fra forskellige producenter har deres egne designfunktioner. Overvej at rengøre instrumenterne fra forskellige mærker.

  1. Ariston. I denne firmas teknik er en flange fastgjort på en anden måde. For at fjerne det skal du skubbe kolben op, dreje den i beholderen og derefter trække den ud. Efter alle rengøringstrin er flangen sat tilbage. Det er ikke svært at rengøre Ariston vandvarmeren, da varmeelementerne er på bunden, og kedlen ikke kan fjernes.
  2. For at fjerne frontpanelet er det nødvendigt at trække skruetrækkerens nederste kant - det er fastgjort med to låse. Kedlens egenskaber omfatter meget vægt. Til rengøring skal du fjerne enheden og dreje den om.
  3. Vandvarmer Thermex rengøres på samme måde som Ariston-instrumentet. Magnesiumanoden i enhederne af dette mærke ændres en gang om året. For at TAN skal udføre sine funktioner længere, skal du installere et filter.

  Anbefalinger til kedeldrift

  For at øge kedlens levetid skal du følge følgende anbefalinger:

  • brug antiscale filter til kedler og kedler
  • Køb ikke apparater med TEN'er fremstillet af galvaniserede og jernholdige metaller. Sådanne komponenter rustes hurtigt, og enheden brydes ned.
  • installere vandfilter;
  • vælge magnetiske termoregulatorer;
  • til desinfektion, varmt vand til maksimal temperatur
  • Hvis kedlen ikke bruges i lang tid, så der ikke er nogen ubehagelig lugt hver 2. måned, send ca. 100 liter væske gennem beholderen.

  Vi diskuterede, hvordan du hurtigt renser kedlen med dine egne hænder. Rengøring af varmekedlen fra skalaen er en regelmæssig procedure, som udføres mindst en gang om året. Tidlig manipulation vil øge vandvarmerens levetid, så man behersker vedligeholdelsesprocessen, du kan spare ikke kun tid, men også penge.

  Vurdering af de mest optimale akkumulerende elektriske vandvarmere i 2017 til et hus eller en lejlighed. De bedste modeller og deres tekniske egenskaber. Fordele og ulemper, samt forskellen mellem opvarmning vandvarmere fra rennende vandvarmere.

  Rengøring af kedlen selv

  Når opvarmningsvarmeren bruges i lang tid, skal det regelmæssigt rengøres. Du kan ganske enkelt rengøre kedlen med dine egne hænder og hjemme.

  Hvorfor skal jeg rengøre kedlen fra skalaen?

  Hvis der i et privat hus eller lejlighed er en opbevaringskedel, skal du vide, at det regelmæssigt skal rengøres. For at være mere præcis, er dens to hoveddele:

  1. tankens indre overflade
  2. varmeelementets overflade.

  Rengøring af kedlen er et must. Hvis du ikke bruger det regelmæssigt hver eneste måned, truer det med at øge forbruget af elektricitet og mulig skade på kedlen.

  Årsagen til dette er den lave termiske ledningsevne af metalskalaen dannet på overfladen. Som følge heraf skal varmeelementet til opvarmning af et stort vandvolumen arbejde længere. Hvilket er årsagen til stigningen i elforbruget.

  Til sidst, hvis du ikke fjerner skalaen fra varmeelementet, sker følgende:

  • Vandet vil ophøre med at varme op overhovedet, eller det vil blive opvarmet meget langsomt;
  • Varmeapparatet vil mislykkes på grund af overophedning.

  Selvfølgelig er mange modeller af vandvarmere udstyret med specielle termostater, som ikke tillader varmeelementet at overophedes. Men ofte er det ikke nok pålidelig beskyttelse.

  Måder at rense kedlen fra skalaen

  Rengør kedlen fra skalaen, eller rettere indersiden af ​​tanken, på forskellige måder. I hjemmet, uden at løsne enheden fra væggen, kan du kun indse to:

  Hver metode har sine egne fordele og ulemper.

  Den mekaniske rengøringsmetode er mere arbejdskrævende. Da det er nødvendigt at demontere TEN, som langt fra altid er let. Denne proces er ofte forbundet med en vis risiko og kompleksitet: det er altid muligt at beskadige varmeelementets isolering. Dette kan medføre kortslutning.

  Den kemiske metode er enklere, den udføres ved hjælp af specialdesignede værktøjer. Afmonter eller demonter ikke kedlen selv. Det er nok bare at fylde det med vand og tilføje en særlig forbindelse til den.

  Rengøring af kedelvarmeren mekanisk

  Rengøring Ariston kedel samt andre typiske indretninger af denne type begynder med demontering. Denne operation er ikke svært, at implementere det kræver følgende værktøj:

  • justerbar skruenøgle;
  • sæt af carob split nøgler;
  • et sæt skruetrækkere af forskellige typer (kryds og spids).

  Hvis dette er tilfældet, afbryd kedlen fra væggen. Således kan du arbejde med maksimal komfort. Efter demontering skal du dreje enheden på hovedet for at starte arbejdet.

  Rengøring af kedlen med egne hænder begynder med demontering. Det udføres i følgende rækkefølge:

  • Ved hjælp af to skruetrækkere fjernes frontpanelet - det klikker på;
  • Termostatens håndtag fjernes - det er ikke fastgjort på nogen måde, du skal bare trække det på dig selv;
  • Skru de specielle skruer, der holder panelet (under den elektriske del)
  • strømforsyningskabel er afbrudt - for at gøre dette er det nødvendigt at skrue de tre skruer, der fastgør de tre kerner (fase, jord og nul)
  • Termostaten og flangen, som udfører opvarmning (selve TEN'en er placeret på den), skrues af.

  Arrangementet af alle kedler er typisk. Selvom nogle producenter gør deres produkter originale. For eksempel kom firmaet Ariston op på en unik måde at fastsætte varmeventilen på. Det er skudt som følger:

  • delen skubbes fra kedelkroppen;
  • drejer med uret;
  • strækker sig selv.

  Installation er strengt i omvendt rækkefølge.

  Når varmeelementet er fjernet, er det nødvendigt at skrabe alle de skalaer, der er dannet på overfladen, sammen med en kniv eller en anden lignende genstand. Gør dette meget omhyggeligt for ikke at beskadige det øverste metallag af TEN.

  Når rengøringen er gennemført, skal varmeren monteres i omvendt rækkefølge. Ved at tilslutte alle skrueforbindelser og forsyningskabler igen.

  Afkalkning af kedelvarmeren

  Mange spørger sig selv: Hvordan rengør jeg kedlen? Dens indre overflade rengøres med specielle kemiske forbindelser. Dette gøres som følger:

  • det er nødvendigt at scoop ud hele tankens skala med hænder;
  • indvendigt hældt vand blandet med en særlig rengøringsforbindelse;
  • vandet drænes sammen med affaldet.

  Under ingen omstændigheder bør du gøre følgende ved rengøring af kedertankens indre overflade:

  • Prøv at fjerne skum med skarpe genstande (knive, skruetrækkere);
  • brug slibemiddel (sandpapir og andet);
  • rør magnesiumstangen.

  Vær særlig opmærksom på magnesiumstangen: hvis længden er mindre end 0,2 m, skal du købe og installere en ny.

  Rengøring af kedlen fra skalering og lugt i hjemmet er en besværlig proces, men nødvendig. Det gør det muligt at øge vandvarmerens levetid betydeligt. Da hovedårsagen til brud (skala) vil blive elimineret.

  Vigtige nuancer, der skal overholdes

  For at være fortrolig med, hvordan man rydder en kedel fra et skum, er det muligt på internettet på et sæt af forskellige former for ressourcer.

  Ved rengøring af kedlen er det nødvendigt at observere mange forskellige nuancer:

  • Strømforsyning kan kun leveres, hvis tanken er helt fyldt med vand (ellers kan varmeren mislykkes);
  • efter samlingen er det nødvendigt at lade vandkedlen stå i flere timer under overvågning af lækagepåvisning (svag spotflange);
  • Efter afslutning af arbejdet er det nødvendigt at skylle beholderen.

  Alle operationer skal udføres så præcist som muligt. Montering skal udføres så pænt som muligt. Fejlfasning eller unøjagtig håndtering kan føre til kedelsvigt og dyre reparationer.

  Videoinstruktion til rengøring af Thermex-kedlen fra skalaen

  En anden video om rengøring af kedlen med dine egne hænder (trin for trin)

  Hvis du har et spørgsmål, så kan du spørge det i kommentarerne til artiklen nedenfor!

  Vores eksperter besvarer dit spørgsmål i den nærmeste fremtid (1-2 dage), abonner på kommentaren i tide for at modtage en meddelelse om svaret!

  Vi har meget hårdt vand derhjemme. Derfor er det i hovedstadsens kedel dannet op til en hel skovl i løbet af et år. Og de ti kan endda blive værdiløse.

  Derfor, når jeg renser min kedel, så efter at have fjernet termostaten og tager ud ti, erstatter jeg en spand nedenunder og begynder omhyggeligt at rense kalken. Efter at alle de store stykker er fjernet, afbryder jeg tilførsels- og afløbsrørene fra kedlen. Så sætter jeg tanken i badeværelset og en vandstrøm, for jeg lægger slangen på mixeren, vask omhyggeligt af kalkresterne.

  Først efter dette er det muligt at anvende forskellige kemiske midler til slutrengøring af kedlen, hvorefter den skal skylles grundigt igen.

  Før du renser, skal du indse, kan du så indsamle alt?

  Jeg har en kedel brænder, jeg renset det selv, men jeg kunne ikke samle det.

  Han kaldte mesteren fra servicecenteret, til sidst betalte 300 UAH, som for en komplet rengøring.

  Er alle kedler rengjort på samme måde? Jeg kunne ikke samle flangen, pakningen, bolterne faldt altid ud. En bolt faldt i toilettet, så tog jeg det ud.

  Mesteren indsamlede og fyldte kedlen om 20 minutter)

  God dag, fortæl mig at dryppe fra den sorte tråd. Hvad er denne sammenbrud, og hvordan kan du rette den? Du kan se dråbet på ledningen.

  Klik på PHOTO:

  Du skal ringe guiden. Du kan ikke give råd om et sådant spørgsmål på afstand.

  Rengøring af kedlen selv: rådgivning fra fagfolk

  Kedlen skal rengøres hvert par år. I tilfælde af at du bruger vandvarmeren intensivt, og kvaliteten af ​​vandet efterlader meget at ønske, bør du vaske produktet oftere. Det er selvfølgelig nemmere at vende til rørlæggere for hjælp, men hvis du vil spare penge, kan du rense dig selv.

  Regelmæssig vedligeholdelse af kedlen er et løfte om dets lange og højkvalitetsarbejde. I hårdt vand opløses rensemidlerne dårligt, og det har også form af at danne skalaer, der opfører varmen dårligt. Varmeapparatet, der ligger i en opbevaringstank, bliver til sidst dækket af et tyndt lag kalk. Det begynder at virke værre, strømforbruget stiger. Hvis dette ikke renser elementet, skal skalaen falde på overfladen og trænge ind på alle ledige pladser. En sådan plade er ikke kun vanskelig at fjerne - den forsegler varmeapparatet og fører til betydelige afbrydelser i drift. Varmeoverførsel kan ikke være overhovedet.

  Beskyttelsesrelæet tændes, apparatet slukker. Lancerede tilfælde kan resultere i behovet for reparation af kedler. For at forhindre dette sker, er det nødvendigt at udføre rettidig rengøring.

  Kedlen skal rengøres ca. hvert andet år. Start processen, hvis du bemærker følgende afbrydelser:

  • Apparatet begyndte at varme vandet for længe eller slukke ofte;
  • Kedlen udsender et højt løft på arbejdet;
  • derfra hælder en gul væske med lugten af ​​hydrogensulfid.

  Hvis du bruger en varmtvandsbeholder ved maksimale temperaturer, skal du rengøre det oftere (skalaen og opbygningen på tanken dannes hurtigere). For at forlænge enhedens levetid opvarmes vandet til 60-70 grader Celsius.

  En anden praktisk rådgivning - for at reducere antallet af nedbrud, køb ikke vandvarmere med elektriske varmeapparater lavet af sorte og galvaniserede metaller. Sådanne detaljer er mindre rustfrit og dårligt styrer opvarmning af vand.

  Foretage magnetiske termostater.

  Før rengøring af kedlen er det nødvendigt at slippe af med al væske inde i den. I tilfælde af at vandvarmeren er placeret direkte over badeværelset, er det muligt at sætte en stor kapacitet under det og dræne vandet under fjernelsen af ​​varmeren. Undersøg kedelanordningen: Hvis elvarmeren er skruet i tanken - udfør to procedurer på samme tid. Hvis der skal fjernes et par møtrikker for at fjerne varmeren, er det bedre at aflevere vandet på forhånd. Ved korrekt tilslutning til vandrøret skal der ikke være nogen problemer med rengøring.

  1. Sørg for at tage stikket ud af stikkontakten og luk den fælles vandhaner.
  2. Luk det koldt vand, åbn den varme mixer på nærmeste mixer og vent på, at den dræner.
  3. Tilslut røret til afløbsforbindelsen, led det i afløb, åbner hanen og dræner vandet.

  Der er en anden mulighed - hvis der ikke er vandhaner og drænrør, tøm tanken med en sikkerhedsventil. Rengøring af kedlen selv med denne metode er en lang proces, så det er bedre at vente, indtil vandet afkøles. Hvis der ikke er choker, skal du afbryde varmtvandsrøret og udskifte spanden. Skru sikkerhedsventilen gradvis ned, indtil der er spildt væske ud.

  Rengøring af vandvarmeren er ikke en meget kompliceret proces, og det kan gøres alene. Når alt vand er drænet, demonteres og fjernes varmeren. For at gøre dette skal du fjerne det dekorative dæksel (oftest er det fastgjort til skruerne). I nogle kedlemodeller er de dele, vi har brug for, dækket af et plastpanel. Det forbliver på låse - bare pry baren med en skruetrækker.

  Tag et billede af forbindelsesordningen for at returnere alt efter proceduren. Afbryd ledningerne for at give adgang til termostaten. Træk det ud.

  Scum - fjenden af ​​kedler nummer et. Hvis du ikke regelmæssigt renser varmeapparatet, kan det permanent mislykkes. Tidlig rengøring af varmeelementet vil spare dig for unødvendigt spild af penge og en væsentlig forlængelse af enhedens levetid. Fjern forsigtigt varmeelementet. Ved siden af ​​ham ses annon, som beskytter det indre af tanken mod korrosion. Se, hvis han er intakt. Hvis ikke, skal du udskifte den med en ny.

  Rengør kedlen skal udføres straks - det våde skum er meget lettere at fjerne end hærdet. Hovedmassen vil være placeret på TEN. Der er flere måder at rengøre elementet på.

  1. Fjern snavs manuelt. Med en knivoverflade eller en stiv børste fjernes det øvre tykke lag i skalaen. Pas på ikke at beskadige elementets overflade med skarpe og uforsigtige bevægelser. Når du kan håndtere varmeren med sandpapir - renere er det, desto bedre fungerer det.
  2. I butikken kan du købe en stor mængde afkalkning. Det er bedre at købe en rengøringsmiddel til rengøring af el-kedler - princippet om dets drift er det samme som for en kedel. Tag enhver emaljeret beholder, tilsæt væske (læs proportionerne på pakken på forhånd). Lad det gå et stykke tid.
  3. I stedet for klarede midler kan du bruge følgende. Fyld en lille beholder med en opløsning af citronsyre eller eddikesyre. Placer varen i flasken og lad den gå i en dag. For at øge effektiviteten af ​​rengøringen, sæt en beholder med TEN på en svag brand (30 minutter).

  Vaskning af kedlerne indefra er lige så vigtigt som rengøring af varmeren. Udskift en skovl, åbn koldt vandhanen og vent for at fjerne skalerne fra vandvarmeren. For nemheds skyld kan du fjerne enheden fra væggen.

  Hvis forureningen er særlig alvorlig, skal du fjerne skalaen for hånd. Brug ikke slibende eller faste genstande - dette er ikke tilladt for emaljeflader. Rør ikke på magnesiumstangen, hvis der sker noget, skal du købe en ny del. Hvis der ikke opnås skalering, er det nødvendigt at demontere enheden og rengøre den med kemiske midler.

  Efter rengøring skal du samle og tilslutte vandvarmeren. Husk: Alle dele skal være tørre.

  Fjern kobbervarmeveksleren fra den indirekte varmeanordning er ikke så enkel, og de sædvanlige storkapacitetsmodeller kan demonteres og samles hele dagen. I dette tilfælde vil rengøringen af ​​kedlen med kemiske midler hjælpe uden at analysere og fjerne apparatet.

  Besøg butikken og køb et værktøj designet specielt til sådanne formål. Alternativt kan du tilberede en koncentreret opløsning af citronsyre (halv kilo syre pr. 2 liter vand). Hvad du lige vælger, er det ligegyldigt.

  For at hælde præparatet indeni, gennem varmt vandhanen, tøm beholderen med en tredjedel. Tilslut slangen til afløbsarmaturet og hæld opløsningen igennem det, løft rørets ende over kedlen. Forlad et par timer. Efter afløb af opløsningen og skylle tanken flere gange, dræner vandet og hælder det igen. Tilslut enheden, opvarmet vandet og aftap det igen. Varmvarmeren er klar til brug.

  Rengøring af kedlen er en simpel proces, men det er bedst at ikke bruge det alene - vandvarmere er meget tunge.

  • Hvis du bruger kemikalier, skal du sørge for, at de ikke kommer i kontakt med gummitætninger - de kan tabe elasticitet, så kedlen vil strømme.
  • Tjek to gange for hver operation, du har udført. Varmvarmeren virker ikke efter samlingen, hvis du gør noget forkert.
  • Tilslut og frakobl kun strømmen, når tanken er fyldt med vand.
  • Når du er færdig med skylning, hæld kedlen med vand og vent et stykke tid. Hvis flangen ikke lækker - fremragende, kan du bruge enheden.
  • Hvis du bruger kemikalier, skal du altid bære en handske og en ansigtsmaske.

  Nu ved du hvordan man renser kedlen uden at ringe til mesteren. Dette er en temmelig enkel og forholdsvis hurtig proces, som enhver vært kan klare. Det vigtigste er at udføre denne operation i tide, så enheden kan tjene dig i lang tid. Husk: Professionel kedelreparation er en dyr proces.

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  5 + 2 =