30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Rafters foto

Tagmonteringssystem: enhed, installation, tegninger og diagrammer, fotos og video

I individuel konstruktion gaveltak mødes meget oftere end andre varianter. Forklaringen ligger ikke kun i praktisk for vores breddegrader, men også i opførelsen af ​​raftersystemet.

Til opførelse af en tagdæksel passer ind den enkleste ordning uden at kræve alvorlige beregninger eller udføre komplekse montering fungerer.

Samtidig vil materialet forbrug være minimal, og styrke konstruktion - maksimum.

Trods alle de lethed konstruktioner under et gaveltak er det muligt at oprette tømmersystemer af et par typer.

Her vil valget afhænge af, hvordan du planlægger at bruge loftsrum rum og hvad er egenskaberne ved selve huset.

Så kan taghældningerne laves lige eller forskellige længder. Sidstnævnte mulighed giver sommerhusets udseende en originalitet og giver dig mulighed for bedre at tilpasse sig vindrosen og klima funktioner.

Efter konstruktionstype Tagdækningssystemer Geværtak er opdelt i følgende grundlæggende gruppe:

Sådan et rafter system bruges i huse, der har i deres midterste langsgående hovedstaden væggen. I dette tilfælde belastning fra højderyggen gennem lodrette elementer overføres til den centrale bærende væg. Skøjten selv antager vægten af ​​rafterben, eliminere hele systemet fra nødvendigheden af ​​enheden af ​​tværstænger.

Denne mulighed er mest praktisk med en bredde af huset fra 6 til 14 m. En lille tilladt bredde hus til et sådant system forklares af en betydelig told på væggene. Rafters med al deres vægt hvile på væggene, grænsen styrke hvilket ikke er ubegrænset.

For at reducere belastningerne på væggene i opførelsen af ​​suspenderede spærre introduceres yderligere elementer af forstærkning: stivere, puffer, pasterns, crossbars osv. forstærkende knuder kan være placeret vilkårlig således har de ofte en dobbelt funktionel belastning på dem. For eksempel: installeret i bunden af ​​rafter systemet af stramning med succes også klare den rolle bjælker loft overlapning.

Individuelle elementer og sites Truss shrouds kan laves både fra træ og fra armeret beton. I den enkelte konstruktion er den første mulighed mere almindelig.

Løftesystemet består af følgende strukturelle elementer:

 • mauerlat, Det er en høj styrke bar lagt på de bærende vægge og antager vægten af ​​bjælkerne;
 • tæppefødder. Disse er skrå bjælker, som er grundlaget for at forbinde alle elementerne og bestemme tagets form;

 • overhæng tag, udfører funktionen til at beskytte væggene mod sne og vand, der kommer ned fra skøjterne;
 • rack, fjernelse af en del af lasten fra spærrene. Er installeret lodret til kørsler;
 • stivere i form af skråtliggende bjælker, den øverste del af de bærende bjælker, og de nedre hviler på formen eller mauerlat;

 • stramning, razorbilben, der ikke tillader dem at afvige

 • stigen - langsgående bjælke, lagt i samme plan med Mauerlat under højderyggen;
 • kasse, fyldt over bjælkerne. Takket være kassen bliver vægten af ​​tagmaterialet fordelt mere jævnt.

  Mellem hinanden er elementerne i raftersystemet forbundet enten med negle eller bolte gennem de borede huller. Konvergente samlinger kan styrkes med overhead metal platin eller planker.

  Sekvens af handlinger under installationen rafter systemer gaveltak vil være som følger:

  For enheden mauerlat Brug enten stængler øverste og nederste logfiler, eller profilerede bar.

  Mindste tværsnit af materiale - 100 x 150 mm.

  Før den endelige æglæggende Mauerlata vil kræve forberedelse:

  • På den øverste del af støttemuren er to lag tætte imprægnering materiale;
  • strålen er imprægneret med en opløsning antisepsis at beskytte træ mod fugt og rot;
  • adskilte dele af Mauerlate er lagt ud på væggene for at bestemme deres længder. I forbifarten er det kontrolleret tæthed landing på det forberedte sted.

  styrke mauerlat kan dog være på en tilgængelig måde mere pålidelige og det er nemmest at bruge anker fastgørelsesanordninger:

  • ankerbolte er strengt oprejst fastgjort på lejevægge;
  • i bjergene i Mauerlat boret huller;
  • Mauerlat er monteret på bolte og endelig er fast.

  Fordi bjælken mauerlat har et betydeligt tværsnit, det ligger længe fastsættelse Bolte er ofte problematiske. For at forenkle opgaven er stabling af tynde brædder overlejret på væggen, før træet ligger på væggen. Da disse plader tages ud fra under stangen, bliver det fastgjort til boltene jævnt langs hele sin længde.

  Sikker Mauerlat kan enten skrues nødder med skiver eller svejsning stykke armering.

  Sekvens af handlinger under installationen spær vil være:

  • på arbejdsplatformen, to søjler i det første par tæpper fødder, hvis længde skal beregnes på forhånd
  • på steder tilslutning Løfterbenet med mauerlate er markeret og skåret ud på dem fastgørelsessektion
  • øverst (under ryggen) udføres skæringen af ​​begge rafterben på denne måde i det punkt overlapning de kunne være stramme forbinde;
  • Løfterens fødder er fastgjort med negle eller bolte. Derefter gentages arbejdet for hvert par rafterben. Optimale trin spærre på samme tid - 70 cm;
  • Baren er fast og fast stramning;
  • under den øverste samling af rafter fødder er installeret lodret bar (bedstemor);
  • over bjælkerne er pakket vandret drejning.

  Fastgøring af stifter til Mauerlat med negle, hæfteklammer, hjørner eller trækortser er konstruktivt: fastgørelse fra forskydningen langs Mauerlataksen.

  At give stivhed Trussystemet med en central understøtning skal installeres åsen løber.

  Det er ønskeligt at under det var bærer væg. I mangel er de parallelle støttemure nedlagt, og de er forsynet med stænger til yderligere forstærkning af støtten.

  Til fremstilling af højderygdrift anvendes profileret tømmer med en sektion på 100 x 150 mm eller bord med en sektion på 50 x 150 mm eller mere.

  Højden på højderyggen og skovlens skråning beregnes under hensyntagen til vind- og snebelastningen på husets tag.

  Brug niveauet omhyggeligt kontrolleret horisontalitet åsen løber og dens parallelitet del af væggen.

  Mulighed for at fastgøre spærene til kanten.

  For at gøre dette, drejning i den øverste del af taget skal være tæt pakket. optimal bredde forstærket del af kassen under højden - 40-60 cm. En stærk højderygdel vil ikke kun give et højt sikkerhedsniveau til tagværker, men også vil lette glat lægning af tagdækning.

  Og hvor hurtigt og billigt at bygge et sadeltag, kan du finde ud af det her.

  Kan du lide artiklen? Abonner på opdateringerne via RSS, eller følg opdateringerne på Facebook, Twitter eller Google Plus.

  Tagspærre med egne hænder: Et overblik over hængende og forskydningstype

  Rafters udfører en række vigtige tagdækningsfunktioner. De sætter opbygningen af ​​det fremtidige tag, opfatter atmosfæriske belastninger, holder materialet. Blandt bjælkerne er dannelsen af ​​flade planer for at lægge dækslet og give plads til komponenterne i tagdækningspajen. For at sikre, at en sådan værdifuld del af taget uden problemer overholder ovennævnte opgaver, har vi brug for information om regler og principper for dets design. Oplysningerne er nyttige for dem, der opbygger et tagtaksystem med egne hænder, og dem, der vælger at udnytte en hyret brigade af bygherrer.

  Rafting strukturer til gaveltag

  Ved opførelse af en rafterramme til hældte tag anvendes træ- og metalbjælker. Udgangsmaterialet til den første mulighed er et bord, log, bar. Den anden er konstrueret af rullet metal: en kanal, et profilrør, en I-stråle, et hjørne. Der er kombinerede strukturer med stålbelastede dele og træelementer i mindre kritiske områder.

  Ud over metalets "jern" -styrke er der mange ulemper. Disse omfatter varme engineering kvaliteter, der er utilfredsstillende til ejere af beboelsesejendomme. Behovet for svejsede ledd er skuffende. Oftest er stålstænger udstyret med industrielle strukturer, mindre ofte private hytter, monteret af metalmoduler.

  Ved uafhængig opførelse af spærre til private huse er træ en prioritet. Det er nemt at arbejde med, det er lettere, varmere og mere attraktivt af miljømæssige kriterier. Derudover vil der ikke være behov for svejsemaskinen og svejsemaskinens færdigheder til gennemførelse af knudeforbindelser.

  Rafters - det grundlæggende element

  Hovedens "spiller" af rammen til opførelse af taget er en bjælke, i roofer-miljøet kaldes rafterens ben. Liggende, skrå, pasterns, girdles, puffs, selv Mauerlat kan bruges eller ikke bruges afhængigt af arkitektoniske kompleksitet og dimensioner af taget.

  Rafters, der anvendes til opbygningen af ​​skelet af gaveltak i henhold til de tekniske egenskaber og måde at lægge på, er opdelt i:

  • Naslonnye rafterben, hvor begge hæle har pålidelige strukturelle understøtninger. Den nedre kant af de lagrede bjælker hviler mod Mauerlat eller i loftet af logrammen. Støtten til den øvre kant kan være en spejlanalog af den tilstødende rafter eller løbe, som er anbragt horisontalt under rygbjælken. I det første tilfælde kaldes raftersystemet et spacersystem, i det andet er det ubestridt.
  • Hængende bjælker, hvis øverste hviler mod hinanden, og bunden er baseret på en yderligere stråleblæser. Sidstnævnte forbinder de to nederste hæle af tilstødende rafterben, hvilket resulterer i et trekantet modul kaldet trussen. Stramningen slukker strækprocesserne, således at kun den lodret rettede belastning virker på væggene. Designet med hængende spærre, selv om det er spacer, men passerer ikke raspen på væggene.

  I overensstemmelse med de teknologiske specifikationer for rafterben er de konstruktioner, der er konstrueret af dem, opdelt i lagdelt og hængende. For stabiliteten af ​​strukturen er udstyret med stivere og ekstra stativer. Til indretningen af ​​understøtningerne fra toppen af ​​de lagede spærre er benene og bjælkene monteret. I virkeligheden er rafterkonstruktionen meget mere kompliceret end de beskrevne elementære mønstre.

  Bemærk at dannelsen af ​​skelet af et gaveltak generelt kan laves uden en tømmerkonstruktion. I sådanne situationer dannes de formodede skateplaner af stierne - bjælkerne ligger direkte på lejepedimenterne. Imidlertid er vi interesserede nu specifikt i opførelsen af ​​et tagtaksystem, og i det kan det bruges som hængende eller lagede spærre og en kombination af begge typer.

  Finhed ved fastgørelse af rafterben

  Fastgørelse af tagsystem til mursten, skumbeton, betonvægge er lavet gennem Mauerlat, som igen er fastgjort af ankre. Mellem Mauerlat, som er en træramme og væggene af disse materialer, er et vandtætlag af tagmateriale, vandtætning mv nødvendigvis lagt.

  Toppen af ​​mursten er undertiden specielt lagt ud, så der på den ydre omkreds er der noget som et lavt parapet. Så det er nødvendigt, at Mauerlat placeres inde i parapetet, og væggene strækker sig ikke på tæppefødderne.

  Video anbefalinger, der ønsker at arrangere en Mauerlat med egne hænder:

  Rammere af rammen af ​​tag af træhuse hviler på den øvre krone eller på loftet bjælker. Forbindelsen foretages i alle tilfælde ved at skære og duplikere med negle, bolte, metal eller træplader.

  Hvordan man undviger zhubodrobitelnyh beregninger?

  Det er yderst ønskeligt, at tværbjælken og de lineære dimensioner af træbjælkerne bestemmes af designet. Designeren vil give klare designjusteringer til de geometriske parametre i brættet eller bjælken under hensyntagen til det fulde vifte af belastninger og vejrforhold. Hvis der ikke er nogen projektudvikling derhjemme, ligger den måde, den ligger på byggepladsen af ​​et hus med lignende tagkonstruktion.

  Du kan ikke være opmærksom på antallet af etager i en bygning, der opføres. Det er enklere og mere præcist at finde ud af de krævede dimensioner for en superintendent end at genkende dem fra ejere af en rystende samostroya. Efter alt i hænderne på superintendenten dokumentation med en klar beregning af belastningen pr 1 m² M tag i en bestemt region.

  Trinnet med montering af spærre bestemmer tag og type af tagdækningen. Jo tungere det er, desto mindre er afstanden mellem rafterfødderne. Til æglæggende teglsten, for eksempel vil den optimale afstand mellem spærene 0,6-0,7m og til montering profilerede metalplader og tilladelige 1,5-2,0 m. Men endog over trin, der kræves til korrekt installation af taget, har et udbytte . Denne enhed er en forstærkende modvægt. Sandt nok vil det øge vægten af ​​taget og budgettet for byggeri. Derfor er det bedre at forstå strukturen af ​​raftersystemet ved hjælp af et rafter-trin.

  Folk håndværkere beregner skridtet af bjælkerne i overensstemmelse med bygningens strukturelle egenskaber, banal deling af rampens længde i lige afstande. For isolerede tage vælges trin mellem spærre baseret på bredden af ​​varmeisoleringsbrædderne.

  På vores hjemmeside kan du finde en kalkulator til beregning af et tagtak, som du også kan hjælpe med konstruktionen.

  Polstringstænger

  Bjælkerne af nylon typen er meget enklere i udførelse end deres hængende brødre. Det berettigede plus til den stratificerede ordning er at give en fuldstændig luftning, som er direkte relateret til den langsigtede service.

  Særlige designfunktioner:

  • Obligatorisk tilstedeværelse af støtte under højderygets ben. Støttens rolle kan spilles af en løbe - en træbjælke hviler på søjlerne eller på indersiden af ​​strukturen eller den øverste ende af den tilstødende snegle.
  • Brug mauerlat til at opbygge truss strukturen på murene af mursten eller kunstig sten.
  • Anvendelsen af ​​yderligere kørsler og stativer, hvor kofangerbenene på grund af de store tagdimensioner kræver yderligere støttepunkter.

  Minusordningen består i tilstedeværelsen af ​​strukturelle elementer, der påvirker opbygningen af ​​det udnyttede lofts indre rum. Hvis loftet er koldt, og det ikke tager udgangspunkt i tilrettelæggelsen af ​​nyttige lokaler, skal overbygningen af ​​tagsystemet til tagbygningsinstallationen gives præference.

  Typisk rækkefølge af arbejdet med konstruktionen af ​​en lagdelt truss struktur:

  • Først og fremmest måler vi højden af ​​konstruktion, diagonalerne og horisontaliteten af ​​skelets øverste del. Hvis der opdages lodrette afvigelser fra mursten og betonvægge, fjerner vi dem med cementcement. Overskydende højderne i loghuset er indhyllet. Ved at lægge chips under Mauerlat med vertikale fejl er det muligt at kæmpe, hvis deres værdi er ubetydelig.
  • Overlappens overflade under stigerens læggning skal også udjævnes. Det, mauerlat og løbe skal være klart vandret, men arrangementet af de listede elementer i et plan er ikke nødvendigt.
  • Vi behandler alle træets dele af strukturen, inden vi installerer brandhæmmere og antiseptiske stoffer.
  • På beton- og murvægge lægger vi vandtætningen under installationen af ​​Mauerlat.
  • Vi lægger bjergene på Mauerlata på væggene, vi måler dens diagonaler. Om nødvendigt skal du flytte bjælkerne lidt og dreje hjørnerne og forsøge at opnå en ideel geometri. Juster rammen vandret, hvis det er nødvendigt.
  • Vi monterer Mauerlat-rammen. Splejsning af bjælkerne i en enkelt ramme sker ved hjælp af skrå stiklinger, leddene bliver dublet med bolte.
  • Vi fastsætter Mauerlat's position. Fastgørelsen foretages enten ved beslag til en træplade eller forankrede bolte, der ligger i væggen på forhånd.
  • Vi markerer platformens position. Dens akse skal trække sig tilbage fra bjergene i Mauerlat til lige afstande på hver side. Hvis kørslen kun skal baseres på stativ uden ben, udføres mærkningsproceduren kun for disse stillinger.
  • Vi installerer planken på en to-lags vandtætning. Til bunden er det fastgjort med forankringsbolte, med indvendige væg, vi forbinder med ledetråder eller hæfteklammer.
  • Marker punktet for installation af rafter fødder.
  • Vi udskærer stativerne i samme størrelse, fordi isen er udsat i horisonten. Hældningen på stativene skal tage højde for dimensionerne af kørslen og benets mål.
  • Vi laver reoler. Hvis det leveres af projektet, unbend vi dem med spacers.
  • Sæt løbet på stativene. Igen skal du kontrollere geometrien og derefter montere hæfteklammerne, metalforingen, træfastgørelsespladerne.
  • Vi installerer et forsøgsstykkerbræt, markerer stederne at trimme på det. Hvis Mauerlat er indstillet strengt i horisonten, er det ikke nødvendigt at passe spærrene på taget faktisk. Det første bræt kan bruges som skabelon til resten.
  • Markér monteringspunktet for spærre. Folkemestere til markering plejer at forberede et par skinner, hvis længde er lig med afstanden mellem bjælkerne.
  • På markeringen sætter vi rafterbenene og fastgør dem først ned til Mauerlat, og derefter øverst til kørslen til hinanden. Hver anden rafter er fastgjort til Mauerlat med en ledning. I træhuse er spærrene skruet til den anden fra kronens øverste række.

  Hvis underlagssystemet er lavet fejlfrit, monteres de laminerede plader i vilkårlig rækkefølge. Hvis der ikke er tillid til en ideel struktur, så installeres først par spærre. Mellem dem strækkede kontrolgarn eller -linje, hvorefter positionen af ​​nyinstallerede spærre er justeret.

  Afslutningen af ​​tagkonstruktionen ved at installere fileterne, hvis længden på tagbjælken ikke tillader dannelse af overhæng med den ønskede længde. Forresten, for træbygninger overhæng skal "gå ud" for kontur af bygningen på 50cm. Hvis tilrettelæggelsen af ​​visiret er planlagt, er der installeret separate mini-bjælker under den.

  En anden nyttig video om at opbygge en taggavle med dine egne hænder:

  Hængende række rafter systemer er en trekant. De tre øvre sider af trekanten består af et par spærre, og bunden er spændingen, der forbinder de nederste hæle. Brug af stramning gør det muligt at neutralisere virkningen af ​​stiveren. Derfor er kun vægten af ​​tagdækningen, tagdækning samt vægten af ​​nedbør afhængig af væggene med hængende tagkonstruktioner.

  Specificitet af hængende tag systemer

  Karakteristiske træk ved den hængende type spærre:

  • Obligatorisk tilstedeværelse af en inhalation, udført hyppigere af træ, mindre ofte fra metal.
  • Evne til at opgive brugen af ​​Mauerlate. Rammen fra træet erstattes med et bord på en to-lags vandtætning.
  • Montering på væggene af færdige lukkede trekanter - rafterstænger.

  Fordelene ved suspensionen omfatter en ledig plads fra stativene under taget, hvilket gør det muligt at organisere et loft uden søjler og skillevægge. Der er ulemper. Den første af disse er de stejle hældningsbegrænsninger: Vinklen på deres hældning kan være mindst 1/6 af spidsen af ​​en trekantet truss, det anbefales stærkt, at stejlere tage anbefales. Den anden ulempe er behovet for grundige beregninger for en kompetent anordning af taggrunde.

  Vinklen af ​​det trussede truss skal blandt andet installeres med en juvelerens præcision. Axerne af de tilsluttede komponenter i det hængende bjælkeanlæg skal skæres på et punkt, hvis fremspring skal falde på Mauerlats centrale akse eller erstatningsplade.

  De subtiliteter af store-spændende hængende systemer

  Stramning er det længste element i en ophængt tømmerbygning. Over tid, som i alle tømmermaterialer, deformeres og afdækkes under handling af sin egen masse. Ejere af bygninger med spændvidder på 3-5 m, denne omstændighed er ikke alt for bekymret, men ejerne af bygninger med spændvidder på 6 meter eller mere skal tænke på at installere yderligere komponenter, med undtagelse af ændringen i geometriske stramning.

  For at forhindre sagging i installationen af ​​et rafter system til et stort spænde tag tag, er der en meget betydelig komponent. Dette er en suspension, kaldet en bedstemor. Oftere end ikke, det er en bar fastgjort til toppen af ​​trussen ved en træ surfing. Forveks ikke bedstemor med stanchions, fordi dens nederste del bør ikke røre pusten overhovedet. Og installation af stativ som understøtninger i ophængningssystemer anvendes ikke.

  Den nederste linie er, at bedstemor ser ud til at hænge på højderygens knude, og det er allerede strammet med bolte eller neglebånd. For at korrigere hævningen strammes klemmene med gevind eller kolletype.

  Justering af tilspændingspositionen kan arrangeres i ridge knudeområdet, og hovedstokken med den er forbundet stift ved at skære. I stedet for en bar i ikke-boliger, kan en armatur bruges til at lave det beskrevne pull-off element. Det anbefales, at hovedbåndet eller ophænget også er installeret, hvor spændingen er monteret fra to stænger for at understøtte forbindelsesdelen.

  I et forbedret suspensionssystem af denne type komplementerer pasternbjælker papillen. Spændingerne i den dannede diamant slukker spontant på grund af den kompetente arrangement af vektorbelastningerne, der virker på systemet. Som et resultat er raftersystemet tilfreds med stabiliteten med mindre og ikke for dyre opgraderinger.

  For at øge det anvendelige rum gennemføres stramningen af ​​truss-trekanterne til loftet tættere på højden. Et helt fornuftigt træk har yderligere fordele: det giver dig mulighed for at bruge puffer som grundlag for arkivering af loftet. Det går ind i spærrene ved at skære det halvtørret med en boltreplikation. Fra sagging er det bevogtet ved at installere en kort hovedstamme.

  En bemærkelsesværdig ulempe ved mansard hængende struktur er behovet for nøjagtige beregninger. Det er for svært at beregne det selv, det er bedre at bruge det færdige projekt.

  Hvilket design er mere økonomisk?

  Omkostninger - et vigtigt argument for en uafhængig bygherre. Naturligvis kan byggeprisen for begge typer rafter systemer ikke være den samme, fordi:

  • Ved konstruktion af en nylonkonstruktion til fremstilling af rafterben benyttes et bord eller en stråle med lille tværsnit. fordi lagdelt bjælker har i sig selv to pålidelige understøtninger, kravene til deres strøm er lavere end i den hængende version.
  • Ved opbygningen af ​​en ophængt konstruktion er bjælkerne fremstillet af tykt træ. Til fremstilling af stramning kræves et materiale med tilsvarende tværsnit. Selv under hensyntagen til afslaget på Mauerlat vil forbruget være meget større.

  Det vil ikke være muligt at gemme på karakteren af ​​materialet. Til bærende elementer i begge systemer: spærre, bjælker, ben, mauerlat, hovedstammer, racks, 2-grade savet tømmer er nødvendig. For tværstænger og puffer, der arbejder på spænding, kræves 1. klasse. Den tredje klasse kan bruges til fremstilling af mindre vigtige træforinger. Uden tælling kan vi sige, at der ved opbygningen af ​​ophængningssystemer anvendes dyrt materiale i større volumen.

  Hængende gårde samles i et åbent område nær anlægget og transporteres derefter samlet opad. For at løfte de tunge trekantede buer fra bjælken, kræves der en tekniker, for hvilken leje skal betales. Og projektet til komplekse noder af den hængende mulighed er også værd at noget.

  Video-instruktion om opførelsen af ​​den hængende struktur i den hængende kategori:

  Metoderne til bygning af raftersystemer til tag med to skråninger er faktisk meget større. Vi beskrev kun de grundlæggende sorter, som i virkeligheden gælder for små landehuse og bygninger uden arkitektoniske design. Imidlertid er de fremlagte oplysninger tilstrækkelige til at klare konstruktionen af ​​en simpel tømmerkonstruktion.

  En sandsynligvis ikke at lave egne hænder, af den simple grund, at gavltaksystemet kræver mindst en assistent til samme løft. Men kunst er en meget mulig mulighed.

  Gabeltak er nok den mest almindelige nu, vi var nødt til at hjælpe, men det er selvfølgelig skræmmende at sige det. På konstruktionen selv se, at meget skal tages i betragtning, selv om alt er angivet i detaljer ... og når mesteren gør det, er det en anden sag.

  Før opførelsen af ​​vores fremtidige hjem, på en række tvister og spørgsmål, der allerede spredt sig til nogle af de fora. Spørgsmålet er i form af et tag. Valget er foran fire eller to pitched. Har jeg forstået det rigtigt, at gavlen, en fordel kun i den æstetiske side, og lavere udgifter til materialer og trapez tilføjer betydelig plads og muligheden for at organisere ekstra lokaler? Kompleksiteten af ​​konstruktionerne er ikke diskuteret, jeg vil stadig ikke bygge mig selv.

  For de lagdelte spærre er spørgsmålet om spacer og ubegrænsede designs ikke beskrevet. Ja, det siges, at der er hængsler med forskellige grader af frihed, men det forklares ikke, hvad det betyder for en uafhængig bygherre. En frittstående udvikler kan tro at en hårdere knude er bedre. Faktisk er fastgørelsen af ​​arkivskinnerne til Mauerlat et blokerende skifte, der gør strukturen til en afstandsstykke. dvs. styrker fra hængende bjælker og bjælkebjælker, åbner væggene, som med utilstrækkelig stivhed af væggene fører til revner i hjørner og tværvægge. Især vedrører det huse fra den populære luftbeton. Og det vil ske, i mangel af et monolitisk bælte.

  Dette er ikke et tomgangst tag, og det er umuligt at gøre det selv selv med meget gode masterklasser. Du har brug for mindst to personer, det er ønskeligt, at de ikke er nye til byggebranchen. Min bror og jeg lavede et sådant tag til moderen - hun ville virkelig, og vi var udmattede. Jeg var nødt til at kontakte en velkendt bygherre for praktisk rådgivning. Alt sluttede godt, taget betjener allerede det femte år, men der var en masse problemer med strukturen.

  Basil, fuldt støtte. Hvis en person ikke er en bygherre eller i det mindste en foreman i fortiden, er det bedre ikke at lave en til sig selv, han og hans familie vil blive mere hel. Hvis alting var så enkelt, og man kunne lære alt fra artikler og videoer, ville folk ikke studere i byggeskoler og ikke ville øve sig på virksomhederne. Pas på dig selv og dine kære!

  Tagspærre med egne hænder - installationsanvisninger

  Et gaveltak eller gavl er et tag til to skråninger, dvs. Det har 2 skrånende overflader (skråninger) af rektangulær form.

  Geværtakets skelet på grund af designfunktioner kombinerer perfekt enhedens enkelhed og vedligeholdelse med pålidelighed og holdbarhed. Disse og mange andre parametre gør konstruktionen af ​​et gaveltak til en praktisk og rationel løsning til privat og kommerciel boligbyggeri.

  I forbindelse med denne artikel vil vi overveje, hvordan man laver et tagtak med vores egne hænder. For en effektiv opfattelse af materialet præsenteres den i trinvise instruktioner fra A til Z, fra udvælgelse og beregning til montering af Mauerlat og tagdækning under taget. Hvert trin er ledsaget af tabeller, diagrammer, tegninger, tegninger og fotos.

  Husets popularitet ved huset skyldes en række fordele:

  • variabilitet i design;
  • Enkelhed i beregninger;
  • naturlighed af vandstrømmen;
  • integriteten af ​​designet reducerer sandsynligheden for lækage
  • effektivitet;
  • bevarelse af det nyttige område på loftet eller muligheden for at udstyre loftet
  • høj vedligeholdelse
  • styrke og holdbarhed.

  Installationen af ​​gaveltakgirdelsystemet afhænger først og fremmest af dets design.

  Der er flere varianter af gaveltoft (typer, typer):

  1. Et simpelt gaveltak - symmetrisk

  Et simpelt gaveltak - symmetrisk Det mest almindelige på grund af enkelheden og pålideligheden af ​​muligheden for en tag enhed. Takket være symmetri opnås en ensartet fordeling af belastninger på lejevægge og Mauerlat. Isoleringens type og tykkelse påvirker ikke materialets valg.

  Barens tværsnit gør det muligt at levere en reserve med bæreevne. Der er ingen chance for at bøje spærene. Støtter og afstandsstykker kan placeres næsten hvor som helst.

  Den åbenlyse ulempe er umuligheden af ​​at arrangere et fuldt udbygget mansardgulv. På grund af de skarpe hjørner vises "døve 9raquo; zoner, der er uegnede til brug.

  2. Et simpelt asymmetrisk gaveltak

  Enkelt asymmetrisk gaveltak Arrangementet med et hjørne på mere end 45 ° fører til en reduktion i mængden af ​​ubrugt plads. Der er mulighed for at lave stuer under taget. Samtidig er kravene til beregning stigende, fordi Belastningen på væggene og fundamentet vil blive fordelt ujævnt.

  3. Brokket gaveltak med ekstern og / eller indvendig bøjning

  Brokket gaveltak med ekstern og / eller intern brud En sådan tagkonstruktion giver dig mulighed for at bygge en hel anden etage under taget.

  Naturligvis adskiller en simpel geværtakter sig fra en brudt linje, ikke kun visuelt. Hovedproblemet ligger i beregningernes kompleksitet.

  Opbygning af et tagtaksystem

  At bygge et tag af kompleksitet med egne hænder indebærer at kende formålet med de grundlæggende strukturelle elementer.

  Placeringen af ​​elementerne vises på billedet.

  Elementer af gavltaksystemet Elementer af gaveltakssystemet - Skema 2 Elementer af gaveltakssystemet - skema 3

  • mauerlat. Designet til at fordele lasten fra raftersystemet til bygningens lejevægge. Til arrangementet af Mauerlat vælges en stråle af massivt træ. Fortrinsvis lærk, fyr, eg. Strålens tværsnit afhænger af dens type - et stykke eller limet, såvel som fra det antatte århundredes konstruktion. De mest populære størrelser er 100x100, 150x150 mm.

  Silhuetten af ​​det trussede truss bestemmer strukturens udseende. Eksempler på gårde på billedet.

  Roof truss system muligheder

  Vigtige parametre er spærre. Om dem vil det være lidt lavere.

  • Toke - forbinder bundløfterens ben og giver dem stivhed.
  • løb:
   • Ridge Run, Den er monteret på det sted, hvor en rafter forbinder hinanden. I fremtiden vil det blive installeret på tagryggen.
   • Side kører, de giver gården ekstra stivhed. Deres antal og størrelse afhænger af belastningen på systemet.
  • Stativ til spærre - lodret placeret bar. Også en del af belastningen tages fra vægten af ​​taget. I en simpel gabel er taget sædvanligvis placeret i midten. Med en betydelig bredde af spændingen - i midten og siderne. I et asymmetrisk gaveltak afhænger installationsstedet af bjælkernes længde. Med et brudt tag og arrangementet af et værelse på lofts loftet - er stativene placeret på hver side, hvilket giver plads til bevægelse fri. Hvis værelserne skal være to - står stativene i midten og på siderne.

  Placeringen af ​​stativet afhængigt af længden af ​​taget er vist i figuren.

  Afhængig af længden af ​​taget

  I områder med betydelige vind- og snebelastninger installeres ikke kun langsgående strimler (placeret i samme plan med et rafterpar), men også diagonale.

  • brandbæger. Dens formål er at tjene som støtte til stativets stativ og fastgørelsesstedet.
  • drejning. Den er konstrueret til bevægelse under byggearbejde og fastgørelse af tagmateriale. Den er installeret vinkelret på tæppefødderne.

  Tilstedeværelsen af ​​en tegning og et diagram, der viser placeringen af ​​alle de listede strukturelle elementer, vil hjælpe i arbejdet.

  Ved beregning af materialet på et gaveltak skal du vælge kvalitets træ uden skader og ormhuller. Tilstedeværelse af knuder til bjælker, mauerlat og bjælker er ikke tilladt.

  For brædder skal knudeflader være mindst, og de bør ikke falde ud. Træ skal være solid og forarbejdet med de nødvendige præparater, hvilket vil forbedre dens egenskaber.

  Beregning af tagdelsystemet

  Beregning af parametrene af materialet er et vigtigt stadium, derfor giver vi beregningsalgoritmen trin for trin.

  Beregning af rafter system Det er vigtigt at vide: hele rafter systemet består af et sæt trekanter, som det mest stive element. Til gengæld, hvis skøjterne har en anden form, jeg. E. er et uregelmæssigt rektangel, så skal du opdele det i separate komponenter og beregne belastningen og antallet af materialer for hver. Efter beregninger er dataene opsummeret.

  1. Beregning af belastningen på løfteresystemet

  Belastningen på spærrene kan være af tre typer:

  • Konstant belastninger. Deres handling vil altid mærkes af rafter systemet. Sådanne belastninger omfatter tagets vægt, tagdækning, isolering, film, ekstra elementer af taget, efterbehandling af møbelbund. Vægten af ​​taget er summen af ​​vægten af ​​alle dets bestanddele, det er lettere at tage højde for denne belastning. I gennemsnit er værdien af ​​den konstante belastning på spærrene 40-45 kg / m2.

  Til reference: Vægten af ​​nogle tagmaterialer pr. 1 kvm. er præsenteret i tabellen

  • Indlæs variabler. De opererer i forskellige perioder og med forskellige styrker. Til sådanne belastninger bærer: en vindbelastning og dens kraft, snebelastning, intensitet af indskud.

  Faktisk er taghældningen som et sejl, og i betragtning af vindbelastningen kan hele tagstrukturen ødelægges.

  Vindbelastning på taget

  Beregningen udføres i henhold til formlen: Vindbelastningen er lig med indikatoren for regionen multipliceret med korrektionsfaktoren. Disse indikatorer er indeholdt i SNiP "Belastninger og virkninger" og bestemmes ikke kun af regionen, men også af placeringen af ​​huset. For eksempel har et privat hus, omgivet af højhuse, færre belastninger. Et fritliggende landhus eller en dacha oplevelse øgede vindbelastninger.

  2. Beregning af snebelastning på taget

  Beregningen af ​​taget til snebelastningen udføres i henhold til formlen:

  Den samlede snebelastning er lig med sneens vægt multipliceret med korrektionsfaktoren. Koefficienten tager højde for vindtryk og aerodynamisk indflydelse.

  Vægten af ​​sne, der tegner sig for 1 kvadratmeter. Tagets areal (ifølge SNIP 2.01.07-85) ligger i intervallet 80-320 kg / m2.

  Koefficienter, der viser afhængigheden af ​​hældningens hældning, er vist på billedet.

  Ordningen til beregning af snebelastningen på taget

  • Særlige belastninger. Sådanne belastninger regnes for steder med høj seismisk aktivitet, tornadoer, stormvind. For vores breddegrader er det tilstrækkeligt at skabe en margin for styrke.

  Vurdering af tilstand og bæreevne af vægge og fundamenter

  Det skal tages i betragtning, at taget har en betydelig vægt, der kan beskadige resten af ​​bygningen.

  Definition af tagkonfiguration:

  • simpel symmetrisk;
  • simpel asymmetrisk;
  • brudt linje.

  Jo mere komplekse tagets form er, desto større er antallet af trusser og trimninger, der er nødvendige for at skabe den nødvendige margen for styrke.

  Hældningens hældningsvinkel bestemmes primært af tagmaterialet. Trods alt fremsætter hver af dem deres krav.

  Det skal bemærkes, at øget vinkel øger området under taget, men også mængden af ​​materiale. Hvad påvirker de samlede omkostninger ved arbejdet.

  Beregning af takets vinkel

  Geværtaket for tagbygning til boliger kan være fra 60 til 100 cm. Valget afhænger af tagmaterialet og vægkonstruktionens vægt. Så beregnes antallet af rafterben ved at dividere længden af ​​rampen med afstanden mellem rafterpar plus 1. Det opnåede antal bestemmer antallet af ben pr. Skate. For det andet skal nummeret multipliceres med 2.

  Længden af ​​bjælkerne til loftet taget beregnes af Pythagoras sætning.

  Parameteren "a9raquo; (taghøjde) er indstillet uafhængigt. Dens værdi bestemmer muligheden for at arrangere en bolig under taget, bekvemmeligheden ved at være på loftet, forbruget af materiale til opførelse af taget.

  Parameteren "b9raquo; er halv bredden af ​​bygningen.

  Parameteren "c9raquo; er hypotenuse af trekanten.

  Det skal bemærkes, at bjælkens maksimale længde er 6 m. Hvis det er nødvendigt, kan spærrene splejses (bygning, docking, sammenføjning).

  Metoden til splejsning af bjælkerne langs længden er vist på billedet.

  Metoderne til splejsning af bjælkerne langs længden

  Bredden af ​​bjælkerne til taget afhænger af afstanden mellem de modsatte lejevægge.

  Gabeltakets tværsnit er afhængig af flere faktorer:

  • last, vi har allerede skrevet om det;
  • anvendte materialer. For eksempel kan loggen modstå en belastning, strålen - den anden, den limede stråle - den tredje;
  • længde af rafter fødder;
  • den type træ, der anvendes i byggeri
  • afstanden mellem bjælkerne (trin af spærre).

  Bestem bjælkens tværsnit for spærre, da afstanden mellem spærre og længden af ​​spærre er kendt, kan du bruge nedenstående data.

  Dimensioner af savet træ (bjælker og brædder) til et tagtak:

  • tykkelsen (tværsnit) af Mauerlat er 10x10 eller 15x15 cm;
  • tykkelse af rafter og puffer - 10x15 eller 10x20 cm. Sommetider brug en bar 5x15 eller 5x20 cm;
  • Kør og hitch - 5x15 eller 5x20. Afhængig af fodens bredde
  • Stand - 10x10 eller 10x15;
  • et ben - 5х10 eller 5х15 (afhængigt af bredden af ​​stativet);
  • Tykkelsen (tværsnit) af tagterrassen er 2 x 10, 2,5 x 15 (afhængigt af tagmaterialet).

  Typer af rafter systemer af et gavl tag

  Til den overvejede bygning af taget er der 2 muligheder: lagdelte og ophængte spærre.

  Typer af tagsystemet: med lagdelte og hængende spærre

  Overvej hver art i detaljer for at gøre et vægtet valg.

  Anvendes på en bredde af et tag højst 6 m. Installationen af ​​hængende spærre udføres ved at fastgøre benet bag støttevæggen og ryggen. Opførelsen af ​​hængende bjælker er speciel, fordi hegnens fødder er under påvirkning af en sprængkraft. Hængende spærre med en puff, der er monteret mellem benene, kan reducere dens indvirkning. Tilspændingen i raftersystemet kan være træ eller metal. Ofte placeres puffer under, så spiller de rollen som bærende bjælker. Det er vigtigt at sikre en pålidelig fastgørelse af stramningen på stiften. Fordi det også overføres en sprængkraft.

  Jo højere stramning, desto større styrke skal det have.

  Hvis tilspændingen ikke er etableret, kan de bærende vægge simpelthen "dele veje" 9raquo; fra trykket skabt af rafter systemet.

  Anvendes efter arrangement af tag af enhver størrelse. Konstruktionen af ​​de lagede spærre giver mulighed for tilstedeværelse af en platform og et stativ. En bænk, der ligger parallelt med Mauerlat, tager lidt af lasten. Således virker rafterbenene at være tilbøjelige til hinanden og støttes af stativet. Bjælkene i hvilesystemet arbejder kun ved bøjning. Og let installationen tippet også skalaerne til deres fordel. Den eneste ulempe - tilstedeværelsen af ​​et stativ.

  I betragtning af det faktum, at moderne tage er kendetegnet ved en lang række former og kompleksitet af konfigurationer, anvendes en kombineret visning af raftersystemet.

  Kombineret visning af rafter systemet

  Efter at have valgt typen af ​​rafter system, kan du nøjagtigt beregne mængden af ​​materiale. Beregn resultaterne af beregningerne. I dette tilfælde anbefaler fagfolk at tegne tegninger for hvert element af taget.

  Montering af rafter systemer af et tag tag

  Efter beregning af tagstængernes spærre kan du fortsætte med installationen. Processen vil blive opdelt i etaper og give en beskrivelse af hver af dem. Du får en slags trin-for-trin instruktion, der indeholder yderligere oplysninger for hvert trin.

  Stangen sættes langs længden af ​​væggen, hvorpå bjælkerne vil hvile.

  I tømmerhytter afspilles Mauerlata's rolle af den øvre krone. I bygninger bygget af porøst materiale (luftbeton, skumbeton) eller mursten, er mauerlat installeret langs hele lejemuren. I andre tilfælde kan den installeres mellem stifterbenene.

  Materialet er udarbejdet til webstedet www.mydomik.net

  Splejsning af Mauerlate med hinanden (direkte lås med bolte) Da længden af ​​Mauerlate overstiger standardstørrelserne af savet tømmer, skal det splejses.

  Tilslutning af Mauerlate til hinanden sker som vist i figuren.

  Bjælkerne vaskes kun i en vinkel i &09deg;. Tilslutninger sker ved brug af bolte. Negle, tråd, trænål anvendes ikke.

  Installationen af ​​Mauerlat udføres på toppen af ​​væggen. Monteringsmetoden giver mulighed for flere måder at fastgøre Mauerlat på:

  • strengt i midten af ​​lejemuren;
  • med et skift til den ene side.

  Mauerlatt kan ikke placeres tættere end 5 cm på ydersiden af ​​væggen.

  For at beskytte stangen til Mauerlata mod skader er den lagt på et lag af vandtætningsmateriale, som normalt er en almindelig ruberoid.

  Pålideligheden af ​​fastgørelsen af ​​Mauerlat er et vigtigt aspekt ved konstruktionen. Dette skyldes, at taghældningen er som et sejl. Dvs. han oplever en stærk vindbelastning. Derfor må Mauerlatt være fastgjort på væggen.

  Metoder til fastgørelse af Mauerlate på væggen og bjælkerne

  Mauerlat ankre Ankerbolte. Ideel til monolitisk bygning.

  Montering af Mauerlat med trænål Trænagler. Anvendes til bjælkehytter fra bjælker og bjælker. Men de bruges altid med yderligere fastgørelsesdele.

  Mounts Mauerlata hæfteklammer.

  Mauerlate monteres på pinde eller beslag. Hårnåle eller beslag. Gælder i tilfælde af at huset er bygget af porøse materialer (luftbeton, skum beton).

  Montering af Mauerlat med glidende fastgørelse. Glidende fastgørelse (leddelt). Bundle på denne måde giver dig mulighed for at sikre forskydningen af ​​rafterbenene, når du krymper huset.

  Mauerlat wire fastgørelser Annealed wire (strikning, stål). Bruges som et ekstra fiksering i de fleste tilfælde.

  2. Fremstilling af krog eller par af kasser

  Installationen udføres på to måder:

  • montering af bjælker direkte på taget. Det bruges ikke ofte, da det er problematisk at udføre alt arbejde, at måle, at trimme i en højde. Men det giver dig mulighed for helt at udføre installationen selv;
  • montering på jorden. Dvs. enkelte elementer (trekanter eller par) til trussystemet kan monteres under, og løft dem derefter op til taget. Fordelene ved et sådant system i hurtigere udførelse af højhøjdeværker. En ulempe er, at vægten af ​​den samlede konstruktion af trussen kan være betydelig. At hæve det vil kræve særligt udstyr.

  De opsamlede par går op og er monteret på Mauerlat. For at gøre dette, skal du lave en drink på bunden af ​​tagterens fødder.

  Vejen til fastgørelsen af ​​stifteren er vist i figuren.

  Fremgangsmåder til fastgørelse af tæppefødderne

  Start installationen af ​​spærre fra de modsatte ender af taget.

  Mellem strækparene strækkes en streng. Mellem de faste par strækkes en streng. Det vil forenkle installationen af ​​efterfølgende rafterpar. Og også vil udpege niveauet af højderyggen.

  Derefter indstilles resten af ​​rafterbenene til den angivne afstand fra hinanden.

  Hvis raftersystemet er monteret direkte på husets tag, er der efter installationen af ​​de to ekstreme rafterben monteret højderammen. Derefter fastgøres halvdelen af ​​rafterdampen til den.

  Det er værd at bemærke, at i dette spørgsmål er professionelle meninger forskellige. Nogle anbefaler at bruge skakordningen for fastgøring, hvilket vil tillade jævnt at fordele den stigende belastning på vægge og fundament mere jævnt. Denne procedure indebærer installation af en spærre i et skakbræt mønster. Når en del af spærrene er installeret, skal du montere de manglende dele af parret. Andre, insisterer på at du skal foretage en konsistent installation af hvert par. Afhængig af strukturens størrelse og trussens konfiguration udføres forstærkningen af ​​stifterbenene ved hjælp af understøtninger og stolper.

  Fastgørelse med spændeklammer Nuance. Forbind yderligere strukturelle elementer ved hjælp af skæring. Det er bedre at rette dem ved at bygge hæfteklammer.

  Hvis det er nødvendigt, kan du forlænge rafterbenet.

  Metoder til splejsning af rafterben er vist på billedet.

  Metoderne til sammenføjning af rafterben

  4. Montering af gaveltak

  Rygknuden af ​​taget er lavet ved at forbinde rafterbenene øverst.

  Rygens indretning:

  • Metode uden brug af en støttestang (se fig.).

  Montering af tagbøjle uden brug af støttebjælke

  • Metode ved hjælp af en bjælkebjælke. Der kræves en bar til store tag. I fremtiden kan det blive en støtte til stativet.
  • Metode til lægning på strålen.

  Montering af højderyg ved hjælp af foring på træet Montering af tagkanten ved foring på træet

  • En mere moderne version af fremstillingen af ​​højderygens knude kan betragtes som metoden vist på billedet.

  Fremgangsmåde til fremstilling af en højderygknude

  Montering af højderyg ved skæring

  Efter at tagbeklædningen er installeret, laver vi hovedfastgørelsen af ​​alle strukturelementerne.

  Monteret lath under alle omstændigheder, og er designet til mere bekvem bevægelse på taget under udførelsen af ​​arbejdet, samt til fastsættelse af tagmateriale.

  Taget af tagbeklædning afhænger af typen af ​​tagmateriale, for eksempel:

  • under metalfliserne - 350 mm (afstanden mellem de to nederste plader skal være 300 mm).
  • under profileret beklædning og skifer - 440 mm.
  • Under et blødt tag spredte vi en kontinuerlig kasse.

  Tagstangsystem med loft - video:

  Som du kan se, på trods af den tilsyneladende enkelhed indeholder installationen af ​​gavltaksystemet mange faldgruber. Men på baggrund af ovenstående anbefalinger kan du nemt bygge et pålideligt design med dine egne hænder.

  Kommentarer (0)

  Informationsprojekt om opførelsen af ​​huset med egne hænder. Fuld eller delvis kopiering af webstedsmaterialer er kun mulig efter aftale med administratoren

 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  + 19 = 29