30.01.2018 / by / Kategori navn / No Comments

Putty eller kitt

Hvordan er det korrekt - kitt eller kitt?

Spørgsmålet, som det er korrekt - kitt eller kitt - er et af de mest presserende i konstruktion og russisk sprog. I øjeblikket er stavemåden og udtalen af ​​dette udtryk, som betyder skumlignende kittet, der anvendes til udjævning af overflader, dobbelt.

Find ud af hvordan det er okay, kitt eller kitt, det var ikke nemt. To bogstaver og udtale findes blandt fagfolk og almindelige mennesker, der nogensinde har stødt på byggearbejde. Skriften af ​​dette fænomen på emballagen hjælper heller ikke, fordi du kan møde både stavemåden.

Det er værd at sige, at der ikke er nogen forskel på disse fænomener, eller rettere sagt, fænomenet er et byggemateriale. Forskellen mellem udtale og skrivning forklares af sprogudviklingen. Det genopfyldes med nye objekter, fænomener, der skal kaldes på en eller anden måde. Ofte kommer ord fra andre sprog, lånes eller bygger på princippet om fremmedord. Disse er bare kittet.

I denne tvist kan det russiske sprogs etymologiske ordbog virkelig hjælpe. Der er ordene "shpadel" og "spatel". Dette ord kom på russisk fra polsk, hvor udtrykket betegner en spatel, der anvendes af apotekere og malere. Udtrykket "shpadlevka", dannet af ordet "shpadel", ifølge Skvortsovs ordbog, blev aktivt brugt på russisk i det 19. århundrede og udpegede vægternes tilpasning.

Spatel - et værktøj til påføring af kittet

Så på grund af de særlige forhold i sproget, ordene "shpadel" og "shpadlevka" ud af brug som neudoboproiznosimye og bliver "spatel" og "filler". Denne ændring i sprog er ikke overstået. Dernæst har kit kit erhvervet en option på det, selvfølgelig, påvirket af ordet "hamp". Dette materiale, som i Rusland var fyldt med revner i brædderne. Således er karakteristisk træk ved fænomenet tilslutte vægge på russisk er symbolet på denne proces i tre verber: shpadlevat, kit og kit. På spørgsmålet, hvad er forskellen mellem kitt og kitt, er det værd at svare: i intet.

Academic Dictionary of 1847 giver kun en mulighed. Det "kittet" og "kittet". De to andre er defineret som forældede, der er forældede. Men 1800-tallet begravet ikke andre varianter af ordet, de blev brugt som alternativ, og "kittet" vendte tilbage i det 20. århundrede og tog plads. I dette ord har værktøjspatelet hjulpet. I dag bruges det aktivt af kunstnere og bygherrer, når man rengør overfladen til hvidvaskning og maling. Efter rensning følger justering. I denne proces anvendes en spatel som et værktøj og kitt eller kit, til hvem det er mere bekvemt. Følgelig kom kittet med "t" ind i den aktive brug af bygherrer og bare borgere, der står over for reparation. Ordet viste sig igen i ordbøger, og i særdeles grad progressivt har det overlevet indtil nu. Der er intet bevis til fordel for en af ​​dem, hvilket ord at overveje litterære og hvad - prostoriachnym. I den henseende har begge ord ret til at eksistere i dag.

På nuværende tidspunkt er ordet "shpadlevka" og verbet "shpadlevat", der er dannet af det, forældede og ubrugte.

Men glem ikke, at sproget er et konstant udviklende fænomen, derfor er det helt sandsynligt, at et af ordene med tiden vil erstatte det andet, blive litterært og universelt anerkendt. I mellemtiden fortsætter kontroversen, forskellen mellem betydningen af ​​et ord fra en anden.

Det er bemærkelsesværdigt, at uanset hvilket udtryk du bruger, ændrer essensen af ​​materiel ikke sig. Typisk anvendes kittet eller kittet efter gipset for at bringe den pudsede overflade til den ideelle tilstand. Dette materiale har en finkornet struktur, der fremmer en ideel pasform til gipset. Det er fantastisk til udjævning af vægge og lofter. For bygmanden kittet eller gips er en uundværlig ledsager i arbejdet. Og hvordan man kalder denne løsning, er det ligegyldigt. Fyldstoffer er både konstruktion og dekorative. Dette materiale er blevet hørt ikke kun af byggepersonale, men også af almindelige mennesker. Pasty stof er let at bruge til kosmetiske reparationer, som udføres hjemme alene.

I dag tilbyder byggeforretninger færdiglavet og tørt kitt

Putty bruges både til interne arbejder og til reparation af facader. Hun gennemfører mange forberedende værker inden male, pasta og andre grundlæggende processer. Allokere sådanne typer arbejde som pudsning vægge og loft. Ud over dette tillader det lave omkostninger ved materialet, muligheden for at arbejde med det med egne hænder.

Det er værd at bemærke, at i den professionelle tale er det mest brugte kun ordet "kit".

Dette forklares ved kittens analogi med spatelværktøjet. Som det russiske sprogs praksis viser, er en person fortrolig med varianten af ​​ordet, hvor udtalelsen og stavningen kan forklares på nogen måde.

Putty eller kitt? Hvad er forskellen mellem kitt og kitt?

Afslutningsarbejder udføres i flere faser, hvoraf den første er udjævning af lofter og vægge. Til dette formål anvendes specielle mineralforbindelser, der er fremstillet på bindemiddelbasis. De er kendt blandt forbrugerne under navnet kittet. Ved at købe sådanne blandinger kan du mærke navnet på pakken - kittet. For ikke at lide i gæt, er der brug for kitt eller kitt til arbejde, er det nødvendigt at forstå betydningen af ​​de nævnte ord. Lad os prøve at gøre dette i denne artikel.

Beskrivelse af kitt og kitt

Hvis du rejser spørgsmålet om, hvad der er anderledes frakke kit, er det nødvendigt at bestemme, hvad mix data præsenteret pasta eller pulverformuleringer, blandt bestanddele, der indeholder Carpenters lim, sigtet gips, kridt og forskellige mineralske fyldstoffer, der anvendes som vedligeholdelse materiale til udjævning af substratet før maling eller udførelse af andre efterbehandlinger. Putty eller kitt kan være olieagtig lim, latex, akryl, lim eller olie. Hver række forskellige kvalitative karakteristika for blandingen, afhængigt af hvilken er løst for nogle værker at bruge præparatet. Hvis du bare ikke kan vælge, hvad du har brug for - kit eller gips, bør du vide, at begge disse materialer er de samme, og data bliver brugt til overfladebehandling kompositioner.

Hvis du tænker på spørgsmålet om, hvordan du staver eller kitt, kan du bruge begge disse ord, når du skriver og bruger i tale. Forskellen her er kun i stavens subtiliteter ved brug af navne. Således er kittet dannet af ordet "spatula9raquo;", som er en lille byggeskovl. Oprindeligt ordet spatel kom fra det tyske sprog, og efter det skød rod på russisk. Det blev oprettet som en verbal form "puttya9raquo ;, som indebærer anvendelse af sammensætningen med en spatel. I analogi med dette verbs form, specialister, begyndte hjemmestamme at udtale sammensætningen som et kit.

I stavning moderne ordbøger betragtes begge versioner af ordet som normale. Hvad angår fagfolk, bruges de oftest i ordforrådene ordet kittet, som for talkum, så er den anden mulighed almindelig.

Kittens lim har en homogen pastaagtig konsistens. Disse blandinger anvendes til indvendige efterbehandlingsarbejder. Inden de påføres, skal overfladen rengøres godt. Brug som en grov overflade kan være mursten, beton samt gips. Behovet for at anvende blandingen opstår, når der er små revner, huller, uregelmæssigheder på jorden. Når du har udført et sådant arbejde, kan du dekorere væggen med maling. Hvis du endnu ikke har besluttet, hvad der skal vælges i byggematerialet butik - kitt eller kitt, kan du købe en forbindelse med nogen af ​​disse navne. Glutinøs blanding har en høj hvidhed, der kan bruges til yderligere hvidvaskning. Der er ingen tørringsolie i dens sammensætning. Før brug skal overfladen affedtes, give lav luftfugtighed og også fjerne forurenende stoffer.

Anbefalinger til anvendelse af kittet

Shpaklevku skal påføres jævnt, idet der opnås et ensartet lag, hvis tykkelse er 0,3-1 millimeter. Tørrefasen skal forekomme ved en temperatur på +20 grader, men ikke under. Hvert lag skal tørres i en halv time. Hvis temperaturen falder til +15 grader, kan tørretiden stige til 4 timer. For at begynde at male, skal arbejdet være tidligst en dag efter tørringen af ​​det påførte lag.

Nogle tekniske egenskaber ved limkittet

Før du køber produktet, skal du tage højde for forbruget, som for klæbemidlet varierer fra 300 til 800 gram pr. Kvadratmeter. Den specifikke værdi afhænger af den mangfoldige rudeflade. Kittet er brandsikkert og ikke-giftigt. Men hvis det kommer på huden, vask det af med vand. Hvis du planlægger at bruge de værktøjer, der blev brugt i ansøgningsprocessen, skal de skylles under rindende vand, med undtagelse af tørring af blandingen på arbejdsfladerne. Efter fremstillingen anbefales det ikke at opbevare kittet i mere end 3 måneder. Det er vigtigt at sikre, at temperaturen er inden for +5 grader, men ikke under. Må ikke fryses.

Karakteristik af gipskittet

Gipsprop indebærer forbrug pr. Kvadratmeter inden for 1,2 kg. Denne værdi er korrekt for en lagtykkelse på 1 millimeter. Adhæsion med en base er fremragende, som angivet med en figur svarende til 0,6 MPa. Forberedelse til påføring følger en begrænset sammensætning, dette skyldes det faktum, at "arbejdstid" for opløsningen er 60 minutter. Tiden for fuldstændig tørring er 5 timer. Arbejdet kan udføres ved et temperaturområde på +5 til +30 grader. Overfladen, der var færdig med gipsstikket, kan anvendes, når temperaturen på termometeret er mellem +5 og +50 grader.

Anvendelsesområde for gipsstikket

Gips anvendes, hvis nødvendige tilpasning af vandrette og lodrette overflader, som er fremstillet af cement, opskummet beton, gips, gipsplader, og på grundlag af kalk og cement mørtel. Brug blandingen kan være i et tørt rum, vil væggene i hvilke males eller tapetklister antages. Et sådant præparat er ideelt til yderligere dekoration.

Putty og kitt er den samme sammensætning, som du kan bruge til at udjævne forskellige overflader. I byggematerialet er det primært at bestemme formålet med blandingen, hvilket i høj grad bestemmer sammensætningen.

Putty eller kitt

Mange mennesker - nybegyndere og erfarne masters-gipsere, sælgere af butikker, lærere, studerende og borgere, der ikke er ligeglade med deres uddannelse, er blevet spurgt i mange år for dilemmaet: hvordan korrekt udtale, skrive og bruge ordene "kittet" og "kittet"?

Gætningen af ​​dem, der beskæftiger sig direkte med produktionen af ​​gipsblandinger og deres anvendelse, er også tabt. Nogle siger, at der ikke er nogen forskel mellem kitt og fyldstof, andre hævder, at der er forskel. Lad os forstå, hvad disse ord betyder, hvor kommer de fra, og hvad siger ordbøgerne?

I det moderne liv har folks tanker længe spredt sig. I hverdagen - især i udsagn om fora om byggeri og byggematerialer, bliver regulære kloge og kloge ikke trætte af at argumentere for, hvordan man korrekt skriver akryl kitt eller akryl kittet.

Argumenterne fra de omtvistede brugere er helt modsat. Og tanker afviger både i retning af udtale og i retning af at skrive.

Mange insisterer på, at processen med reparationsfejl på væggen eller loftet, såvel som selve blandingen, kaldes kittet (efter deres mening er det som handlingen - shpatlevaniya).

De hævder at begge ord stammer fra navnet på byggeværktøjet - en spatel til tømmervægge. Men deres modstandere overbeviser det modsatte - de siger, at begge ord er helt forskellige ting, hvilket betyder helt forskellige begreber.

De diskuterer i deres drøftelser, at kit - dette direkte Tørpulver til fremstilling af en olieblanding, som sælges i byggeforretninger.

og her Putty er allerede en forberedt løsning, med hjælp som "glat" alle bygningsfejlene.

Der er også dem, der hævder det begge muligheder er korrekte, og forskellen mellem ord, eller rettere bogstaverne i dem, er der ingen forskel. Så hvad er forskellen mellem kitt og kitt?

Lad os springe ind i den historiske fortid og finde ud af, hvor disse begreber kom fra. Mange internetressourcer henviser til den historiske fortid russere, der bor i et land, der er rigt på træ, og der opbygges forskellige bygninger (huse, templer, skibe osv.), Ofte forseglet sprækkerne mellem paklens logs.

Det repræsenterede en afvigelse fra den oprindelige forarbejdning af hør eller hamp, godt behandlet med harpiks. Efter deres mening var det af dette fibermateriale, at ordet "peck" forekom.

Som et resultat af de sproglige udvekslingsprocesser med andre folk, kom russerne lidt senere til de nyligt formulerede udtryk, nemlig blandt dem den tyske spatel og spachteln.

Den første af disse "spatler" betød en spatel til at arbejde med en tyk blanding, som mange (farmaceuter, malere og selvartede kunstnere) brugte under arbejdet. Den anden betegner naturligvis verbet, det vil sige handlingen fra det første ord - "kit", det vil sige at sprede denne løsning.

Disse ord kom straks i brug og blev sprogstandarden. Men her med "paklevaniem" var ingen forbundet dem. Dette blev bekræftet af fortolkningen af ​​disse begreber, givet af den store russiske lingvist Vladimir Dal i sin egen bog af ordforråd (ordforråd) tilbage i 1863-1866.

Han forenede uglen "til splash", "putty" og "putty" i et koncept - For at dække skaden på de reparerede områder med en særlig løsning. Det antages, at udtrykket "kit" også opstod fra udtrykket "paklevka".

Af den måde skal det bemærkes, at næsten samtidig den akademiske russisk-ordbog ordnede kun et ord - "kitt". Denne litterære norm har overlevet til denne dag.

Hvad angår udtrykkene "kitt på træ" eller "kitt på træ", hvilket er korrekt, er det for eksempel i moderne wikipedia fortolket som følger.

Træfiller

Putty er intet andet end smuldrende pulver eller astringent pasta, som bruges af bygherrer eller udlejere til reparationsarbejde, som f.eks. At skabe helt flade overflader og efterbehandlinger.

Også der er sagt at kittens blandinger er forskellige og de er lavet af kridt, gips, tørrende olie og andre komponenter.

Og så bemærker han, at der er to måder at skrive ordet - "filler" og "shpadlevka", men de er archaisms og deres anvendelse er ikke et dogme.

I dag understøtter de gældende leksikologiske guider denne litterære norm. Kun "kit", sagde den lille Akademisk, intelligent, ordbog af russisk sprog og andre for EVGENYEVA udgave, Efraim, Ushakov og andre.

At lære at være gips eller kit Ozhegov, Great encyklopædiske Polytechnic ordbog, synonymordbog og andre som dem er to endelige version - gips og kit.

Great Ordbog over det korrekte russiske tale, hvis forfatterskab tilhører Skvortsov, han udlagde disse vilkår, sidestille dem som absolut identisk med angivelse af kit til at fjerne fejl i væggene og processen med dens anvendelse.

Det siger, at de stammer fra et tysk ord. Hvis "kittet" er originalets arv, så kan "kittet" have dannet sig fra "pecking".

Men uanset hvordan det var, er "putty" i dag blevet et specialiseret ordudtryk. Det bruges bogstaveligt talt af alle bygherrer, og de fleste af dem kan ikke lide den litterære norm "kit".

Selv om der på bopæl af dette byggemateriale blev der fundet en opholdstilladelse begge versioner af sit navn. Men hvad angår GOST, så er brugen af ​​ordet "kit" ikke i høj grad: allerede I mange år ved alle om interstate-standarden for kitt. Og hvad kan jeg sige ...

Det er helt klart, at vores bygherrer, som allerede nævnt ovenfor, foretrækker udtrykkene "kittet" og "kittet". Dette forklares ved, at arbejdsværktøjets spatel matcher.

Alle, der nogensinde har haft at gøre med reparationer, er godt bekendt med denne scapula. Ved hjælp af det bliver opløsningen påført overfladen og spredes derefter over den. I dette tilfælde kan mange måske tro, det er praktisk at bruge ordet "kit", som med en spatel har en fælles rod - "spar". Men der var det.

Som nævnt ovenfor har dette koncept fået os fra det tyske ordspatel - et fladt blad til udjævning af en tyk blanding. Men hvis du ser længere ud, så kom denne "slægt" til gengæld fra det latinske ord spatha (oversat til russisk ske).

Da latin har indflydelse på de fleste moderne sprog i Europa findes der også lignende ord i deres tale. Især kaldes italienerne denne spatelspatola, Poles - szpadel. Det ville være interessant at vide, om udtrykket "schadlevanie", som Dal skrev i sin ordbog for første gang, stammer fra polakkerne?

Så shpallevka, kitt eller kitt, da det ikke ville være rigtigt at kalde sådanne handlinger, er deres mening en - opfanger en vis mængde blandinger, udtyder og udjævner det over overfladen.

Sandelig, ordet er ikke en sparv, det vil flyve ud - du vil ikke fange det.

Siden ordet "mekaniseret kittet" eller "mekaniseret kittet" er korrekt stavet? På trods af den lange historie af disse vilkårs oprindelse har praktisk talt ingenting ændret sig i selve arbejdet. Medmindre værktøjerne selv er blevet ændret lidt - er de lavet af moderne materialer.

Men spørgsmålet om, hvordan man skriver korrekt - kitt eller kitt - forbliver åben. I modsætning til det litterære udtryk, ordet "Putty" refererer til et rent specifikt konstruktionskoncept. Derfor, hvis du spørger bygherren, hvordan man korrekt skriver kitt eller kitt, vil svaret følge for den anden mulighed.

Desværre har vores lingvistik mange ord, der har mange spørgsmål til rigtigheden af ​​deres skrivning og definition. Blandt dem er vi interesserede i - "kittet" eller "kittet".

Stavelsesordlisten for det russiske sprog er heller ikke en assistent her. I den, som i al sådan referencelitteratur, er disse begreber ens. De har en lignende lexisk betydning.

På trods af den unøjagtighed af fortiden, der blev årsagen til fremkomsten af ​​en sådan sproglig inkonsekvens, nu disse ord kan bruges i daglig tale og skrift. Derfor er det ikke så nemt at finde ud af det i dag, når ordet "gulvspids" eller "gulvspids" er korrekt stavet.

Det er navnet på den samme proces, der kan findes både blandt professionelle bygherrer og blandt almindelige mennesker, der selvstændigt er involveret i byggearbejde. Den samme "uenighed" er også bemærket på etiketterne med byggematerialet.

Selv om der regne hvordan at stave ordet eller gips ydre finish kit ydre finish bør være i navnet af materialet til brug på retten til at bruge navnet på et kit - "filler".

Men det vigtigste er, at mange producenter af denne bygningsmix ikke brænder særligt med sådanne stavefinesser, ofte ved at bruge ordet præcist til andre formål.

Således forsøger du at finde ud af, hvordan latex kittet eller latex kittet er skrevet, kan du ikke få den forventede forklaring. Som allerede nævnt ovenfor, er disse vilkårene er lige vigtige.

Det er rigtigt, at nogle af dem stadig foretager en reservation, især hvad angår verb:

  • shpaklevat - et almindeligt begreb, der bruges i hverdagens dialoger;
  • shpatlevat - et ord med specialterminologi, som bruges til at skrive forskellige tekniske dokumenter.

Hvis du læser omhyggeligt, er der forskelle i navneord:

  • kitt - dette er selve den tørre sammensætning, som anvendes til at korrigere forskellige uregelmæssigheder på overfladen;
  • kitt - direkte påføring af spredning af kittet.

Men som allerede nævnt, tager meget få mennesker opmærksomhed på dette. Så hvis du møder et kitt eller kit, ved det det er det samme.

Fasadegips anvendes i vid udstrækning i moderne konstruktion. Det er obligatorisk ved afslutningen af ​​forskellige reparationsarbejder samt hvidvaskning, maling og andre forhold.

Under konstruktion er denne blanding gennem den lave pris tilgængelig for alle og derfor ofte anvendelig. Så alt sammen, kitt eller kitt, hvad er forskellen mellem dem? Det viser sig nej.

Anvendelsen af ​​bogstavet "k" eller "n" i dette tilfælde spiller ingen rolle. Den overtagne blanding vil udføre den samme rolle.

Det vigtigste er ikke, hvordan ordet er skrevet eller skrevet, men i sit formål - at niveauere enhver overflade, det vil sige at forberede sig til udførelsen af ​​følgende efterbehandling værker.

Men hvis vi tager højde for hvad der blev sagt ovenfor om selve kittens navn og processen med at anvende det, kan forskellen spores. Men det er kun teoretisk. Faktisk forbliver denne nuance ubemærket.

Tilsvarende kan du spekulere på, hvordan man korrekt siger "kittens vægge til tapet" eller "kittens vægge til tapet".

Vægpudsning til tapet

Hvis vi fortsætter med de tidligere bemærkninger, vil vi læne os mod den anden mulighed, det vil sige, spackling.

For flere detaljer om kitt og kitt se videoen:

Alt er simpelt. Endnu nemmere end at finde ud af, hvor korrekt, hvor meget gipset tørrer eller hvor meget kittens kittede alle væggene kalder det. Generelt er der ingen forskel, kun i stavemåder, som den almindelige indbygger slet ikke er interesseret i.

Så fra ovenstående er konklusionen meget enkel - Vælg det koncept, du mere vil have. Selvfølgelig, hvis du ikke er en sand byggmester, hvor andre udtryk end "kitt" og derivater af dette ord er tabu.

Og så kitt eller shpatlevat bliver du - ingen forskel. Hvis kun arbejdet skulle argumentere, og resultatet var godt. Og terminologien med dens mangfoldighed, lad det forblive på lingvisternes samvittighed.

For nylig har man også lavet reparationer med egne hænder og står over for shpatlevaniem vægge. Lang tid med sin mand fremførte, hvordan det er korrekt stavet og udtalt) Hvad var vores overraskelse, da vi på pakkerne i butikken så begge muligheder! Derefter besluttede vi at disse blandinger har helt forskellige formål, men sælgeren forklarede klart for os, at dette er det samme! Og nu viser det sig også, at der er et ord til stænk!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

95 − 89 =